עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. * מטרות המחשב? לימודים ומשחקים * גודל המסך? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? רצוי HD או LED * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? לא משהו מיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יותר מUSB אחד * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB (לא מבין בסוג) * כונן אופטי? כן DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא הכרחי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אמינה עם ביצועים בינוניים ומעלה * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: כמו שציינתי, מחשב התומך גם במשחקים, אבל לא חייב בהגדרות הכי גבוהות סכום המחשב צריך לנוע באיזה ה4000

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Moon-Mage,

שלום, אני מחפש מחשב נייד דיי סטנדרטי עם קריצה קלה למשחקים. תודה רבה לעוזרים . * מטרות המחשב? משחקים בינוניים, צפיה בסרטים, ושאר ירקות שלא משנים. * גודל המסך?14 או 15 * משקל רצוי?לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא ממש, אבל אם יש מחשב עם סוללה טיפה יותר טובה או מעבד יותר חסכוני אפשר להגמיש את התקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI יהיה נחמד ביותר. * בלוטות? נחמד, אבל לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320. * צורב DVD? יש בלי? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

• 2 תגובות
    • 943 צפיות
  3. היי, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ועיצוב תעשייתי (תוכנית משולבת). בשנתיים הראשונות רוב הלימודים אם לא 95% הם במדעי המחשב ולאחר מכן 99% יהיה לימודי עיצוב תעשייתי. ההתלבטות היא האם לפצל את הקנייה לשני מחשבים, שלב ראשון מחשב קל ונוח למדעי המחשב שלא אחשוב על המשקל שלו ותמיד יהיה בתיק או לקנות כבר מעכשיו מחשב חזק שיספיק גם למטרות העיצוב ויוכל לשמש אותי כראוי ב4-5 שנים הקרובות. אני יודע שהאפשרות הראשונה היא קצת יותר בזבזנית אך אולי כך אוכל לחסוך בהוצאות כרגע ולחסוך להוצאה יותר רצינית בעתיד. * מטרות המחשב: כפי שציינתי בהקדמה, תכנות וגרפיקה/תלת מימד כאופציה, צפייה בסרטים וקצת גיימינג. * גודל המסך:14"-15.6" לא חשוב מבריק או מט. * רזולוציית המסך: אם לאפשרות של מחשב …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by xray,

לפני כשנתיים קניתי מחשב של איטל פנטיום 4 וחשבתי שעקב ההשקעה הרבה (כלכלית)יהיה לי שקט לכמה שנים ,איפה שנים ואיזה שקט . היתי רוצה המלצה למיפרט למישחקים ,משהוא שאולי כן יחזיק קצת מעמד .

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Talon,

מחפש מחשב חדש, שימוש עיקרי הוא: פיתוח צריך מחשב חזק שיוכל להריץ תוכנות כבדות ללא בעיה תוכנות כגון: Photoshop, Eclipse וכדומה. בנוסף אני רוצה לחבר למחשב 2 מסכים, אני מאוד אוהב את המחשבים של DELL אז יש לזה עדיפות אבל מצד שני אני בטוח שאתם מבינים יותר ממני, אשמח לקבל המלצות למפרט.

• 5 תגובות
    • 712 צפיות
  6. Started by it_amit,

בהתבסס על המפרט המומלץ הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135012&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D הרכבתי את המחשב הזה: מעבד Intel Core i5-2500 Tray ₪986 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-2500ay לוח אם Intel BLKDH67CLB3 Cold Lake ₪497 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH67CLB3 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪270 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון Samsung DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪226 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=D34G1333SA כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce GTX 470 OC 1280MB DDR5 PCIe ₪1351 כמות: 1 http://www.skyp…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי יריות ומירוצים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. יש לי כרגע מסך SONY SDM-HS95 שהוא כאמור 19''. תודה.

• 27 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. במחיר של כ- 2800 ש"ח . מיועד לילד בן 16 תודה

• 5 תגובות
    • 711 צפיות
  10. המחיר צריך לכלול מחשב קומפלט כולל ציוד היקפי ומסך. המשחקים לא כבדים במיוחד אבל אני מעדיף כרטיס בינוני+ כדי למשוך עם המחשב הרבה זמן.

• 4 תגובות
    • 692 צפיות
  11. Started by sagioto,

שלום, אני מעוניין לקבל המלצה למחשב שמסוגל להריץ משחקים בתקציב של עד 4K כמובן אני לא מצפה לקרייזיס באולטרה אלא להריץ חלק SC2 למשל, תודה לממליצים,

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  12. Started by idaneqw,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית אופיס, גרפיקה פוטושופ, הרצת סרטי FHD, קצת משחקים (הכי פחות חשוב). * גודל המסך? 15.6'' מבריק. * רזולוציית המסך? עדיפות ל- FHD 1920x1080 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HHD (לא מאמין שכונן SSD יכנס במחיר, אם כן אשמח). * כונן אופטי? צורב DVD * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיפות ל- Win7/8. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מתלבט ASUS או LENOVO אבל פתוח להצעות. * אחריות: 3 שנים בבית הלקוח או איסוף והחזרה מבית הלקוח. תקציב 3.5-4K. # מה חשוב לוודא במעבד על מנת שהוא יעמוד בעומסים? זכרון המטמון או מהירותו? # איך בוחרים בין i5 ל-i7 מי …

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by gilz,

מסך 13.3 (בגלל המשקל), קל משקל, זמן סוללה ארוך.ישומים עיקריים אופיס, אינטרנט, ניגון סרטים. יציאת HDMI.לא שם טווח מחירים, אשמח לקבל מספר המלצות לטווחי מחירים שונים ומה אני מפסיד בבחירת מחשב בקטגורית מחיר נמוכה יותר.. חשבתי על כמה אופציות אפשריות: 1. Samsung NP530U3C-A07IL 2. Asus UX32A-R3024H 3. Sony VAIO SVT-13122CXS מחשבים נוספים? תודה,גיל

• 0 תגובות
    • 519 צפיות
  14. היי, אז אני מתחיל ללמוד שנה הבא ואני רוצה לרכוש מחשב נייד חדש. אני מוכרח לציין מראש שכרגע ממה שאני ראיתי באינטרנט אהבתי במיוחד שני דגמים, אולי תוכלו לעזור לי להחליט בין השניים\לתת משהו יותר טוב באותו אזור מחיר. הראשון הוא סדרה 9 של סמסונג (Ivy bridge כמובן) שהוא בהחלט עונה על ניידות וזמן סוללה ארוך השני הוא הZenbook Prime Z31E או משהו כזה (גם Ivy bridge) שניהם נראים לי מצויין, השאלה היא (במקרה ומדובר בשני אלה) האם קריטי לעבור לI7 או שI5 יספיק לי? מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים + כתיבת קוד + כנראה תוכנות גראפיות לאיטים נדירות יותר (מה שאני באמת אצטרך מכונה יש לי בבית מחשב נייח ששום דבר לא מזיז לו..) * גודל המסך? אני תוהה בין ה13.3 לבין ה15.. אני עדיין לא בטוח מה יותר כדאי..…

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  15. Started by hatul,

אחי ביקש ממני המלצה למחשב נייד לאוניברסיטה. הוא צריך אותו בשביל סיכומים ואינטרנט ככה שהוא יכול להיות חלש אבל הוא רוצה מסך של 15 אינץ'. כדאי זמן סוללה טוב של 4-5 שעות והמחשב צריך גם לכלול ווינדוס. חשבתי על Dell Inspiron N5050 i3-2330M GMA 3000 HD אבל מצאתי אותו רק עם שנה אחריות ואני ממש חושב שצריך להיות 3 שנים אחריות. האם יש לכם המלצה למשהו? תודה רבה בשמי ובשמו.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by eity,

שלום אני סטודנט להנדסה אזרחית ככה שאני עובד על המחשב די הרבה...התקציב הוא 4000 ויש אפשרות של קנייה בארה"ב, ורציתי המלצות למחשב נייד * מטרות המחשב?אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים,תוכנות כמו matlab,autocad * גודל המסך?15 * משקל רצוי?לא כבד מידי,כי אני לוקח אותו איתי *זמן סוללה של 4,5 שעות *יציאות HDMI ו-esata יהיו פלוס * 500 גיגה יספיק * כונן CD/DVD צורב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?עדיף שכן,לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  17. * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וצפייה בסרטונים וסרטים/סדרות, ללימודי חשמל עם תוכנות כבדות. למשחקים נגיד כמו GTA החדש ופיפא call of duty אבל שלא יהיה חזק בצורה קיצונית שיקפיץ תמחיר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על 14, אפשר להציע גם כאלה עם 15 * רזולוציית המסך?שיהיה מסך איכותי , רצוי FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כדי לחבר לטלויזיה לעיתים * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd כלשהו יהיה נחמד , לא בטוח שיכנס לתקציב. 1 TB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס…

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  18. שלום לכולם, אני הולך להתחיל ללמוד בקרוב מדעי המחשב ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד לטובת הלימודים. בתחום המחשבים הניידים אני הדיוט גמור ולכן אני צריך עזרה בנושא זה. דרישות *תקציב - עד 4000 ש"ח. ניתן לחרוג במעט אם יש לכך הצדקה לדעתכם. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית ופנאי (אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטי HD) + עבודה ייעודית לסטודנט מדעי המחשב (תכנות, אני מניח שאצטרך מחשב יחסית חזק לכל החישובים והאלגוריתמים), בספק אם יהיה לי זמן בכלל לשחק במחשב ככה שתחום הגיימינג לא ממש רלוונטי * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - בין 13 ל-15 אינץ'. אני מניח שיש עדיפות למאט בגלל שאהיה בסביבה מוארת באוניברסיטה, עם זאת שמעתי שיש ציפויים של Anti-Glare למסכים המבריקים ככה שאני ממש לא יודע.. *…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. היי, מתלבט לגבי מחשב נייד (סטודנט למדעי המחשב - ישמש בעיקר לפיתוח, ולעבדה שוטפת אבל צרך להיות מסוגל להריץ תוכנות כבדות) גודל המסך - רצוי 14", אפשר להתפשר על 13.3", עדיף מאט (לא הכי קריטי). רזולוציה - אין דרישה מיוחדת משקל רצוי- כמה שיותר קל (בטח לא יותר מ-2קג, עדיף עד 1.7-1.8) זמן סוללה - חשוב מאוד, כמה שיותר ארוך (4+) כונן קשיח - SSD, לפחות למעה"פ, רצוי בכלל לא צריך אחריות בינלאומית. הדברים שחשובים ביותר הם משקל קטן,זמן סוללה ארוך, SSD, מעבד טוב פחות חשוב - יכולות גרפיות (אשמח לראות סרטים בצורה טובה, לא יותר), מסך מגע, רזולוציה, וכו' תקציב - 4000-4500 בערך (אם יש משהו ששווה קצת יותר - אפשר גם) חשבתי על VOSTRO 5470, הE330 (אבל הוא לא נראה חזק מספיק), חלק מהlattitude נראים…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by avieini2,

היי לכולם אני חדש בפורום ואשמח לעזרתכם! מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר * גודל המסך? 15.6 ו14 לא מתחת להם האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מבריק * רזולוציית המסך? סטנדרטית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? בסביבות 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין עדיפות לסוג ונפח מעל 250 * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אני מעדיף אחריות של היצרן וכמובן לכמה שיותר זמן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי אבל חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell אבל לא נעול על זה. כל חברה שנחשבת טובה תתקבל בברכה * כל דר…

• 1 תגובה
    • 808 צפיות
  21. Started by godis,

שלום חברים, הלנובו YOGA 3 14 שלי מתחיל להתעייף קצת. אני רוצה לקנות מחשב חדש עכשיו כשיש הרבה מבצעים, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ניתן לחרוג אם יש משהו משתלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות ארדואינו, קצת פוטושופ וסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודל…

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  22. Started by g-a-l,

צריך המלצה למחשב מהיר ובמחיר סביר מסך 17 אינץ',דיסק קשיח גדול,שישמעו מהרמקולים באיכות טובה,ואני מאמין שצריך גם זיכרון רב ומעבד טוב כדי שירוץ מהר שיהיה מתאים בעיקר לעבודה עם אופיס וגלישה באינטרנט (רואה סטרימינג מהאינטרנט). לא צריך מחשב מפוצץ עם כל הרכיבים החדשים כי כל שקל חשוב,המחשב הוא לדירה החדשה שאני משכיר. מה גם שיש לי מחשב נייך בבית הורי,שקניתי לפני שנה, שהוא מצוין מעבד e6600 ,וזיכרון של 2 ג'יגה תודה מראש על העזרה

• 0 תגובות
    • 580 צפיות
  23. שלום, אני מחפש מחשב נחמד לי ולאשתי שישמש בעיקר למטרות לימודים - אינטרנט ואופיס. התקציב כמו בכותרת עד 3500 ש"ח. המחשב יקנה בארץ ולא דרושה אחריות בחו"ל. אין לי העדפות לחברה / חנות אבל חשובה לי אחריות מלאה לכמה שיותר זמן. הדרישות שלי מהמחשב הן כאלה: גודל מסך סטנדרטי, דגש על משקל נמוך ואורך חיי סוללה ארוך, 2GB זיכרון לפחות (אני מעדיף ויסטה), הארד דיסק 250GB לפחות, כרטיס רשת אלחוטי למרות שהמחשב לא מתוכנן למשחקים יהיה נחמד אם יהיה אפשר להריץ עליו משחקים קלילים/ישנים במידה והתקציב מאפשר, ואיזה סרט פה ושם. נראה לי שזהו. תודה מראש לכל העוזרים!

24. שלום , מבקש לקבל המלצה למחשב עבור סטודנטית (תואר שני) , בדגש על הנקודות הללו (לפי סדר חשיבות). 1. מסך 13.3 אינץ . 2. זמן עבודה ארוך ככול האפשר. 3. קל. 4. יפה. מצרף את הדרישות לפי שאלון הפורום : * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט , שיתאים גם לסרטים, תוכנות ואינטרנט * גודל המסך? 13.3 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא בהכרך , אם כי תמיד טוב יציאת HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה מינימום * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות ל-3 שנים * האם בתקציב צרי…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Muadib,

שוב אני עוזר למישהו (היא...) לקנות מחשב => אתם שוב נקראים לדגל! מדובר על 14'' , חייב צורב. כדאי שיהיה בלוטות אבל לא הכרחי. ה"לקוחה" עוסקת בעיקר בעבודות משרדיות בסיסיות, אבל גם עובדת ב photoshop. אני לא יודע אם זה אומר שצריך הרבה זיכרון או כרטיס מסך ראוי, את התיעדוף אני משאיר לכם... חוץ מזה, בגלל שיש לה גם הרבה עבודות על המחשב, היה טוב אם היה דיסק יותר מכובד מה 160G הסטנדרטי. אולי זה הרבה דרישות בשביל המחיר, אבל תגידו לי אתם...

• 6 תגובות
    • 713 צפיות

דיונים חדשים בפורומים