עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. ונלך מסודר כמו שבקשתם : 1. תקציב : 1,500 - 2,500 ש'ח אפשרי במזומן. אשמח לקבל אופציות שונות בתוך התחום הזה 2. מטרות : התקנת לינוקס (archlinux 64). מכיוון שאיני יכול לוותר בינתיים לחלוטין על חלק מיישומי חלונות (משתמש ב XP) , אני מתכנן להתקין VirtualBox ולהריץ XP תחתיו. בתוך זה - שימושי בעיקר לגלישה ברשת, הורדות מ newsgroup (הרצה של SABnzbd כנראה, בצורה מסיבית), צפייה אקראית בסרטי DVD/XVID. תחת החלונות אצטרך כנראה להפעיל מדי פעם דפדפן, ותוכנות עבוד תמונה (RAW) שהן מעמיסות בזמן הריצה הן CPU והן זכרון (Silkypix, Lightroom וכדומה). מניח ששכחתי כמה, אבל אם זה יריץ Lightroom, גם כל תוכנה אחרת תרוץ ... 3. מסך/מקלדת/עכבר/רמקולים לא נדרשים 4. קול - כרטיס OB מודרני יספיק (סטריאו מספק…

2. שלום לכם ושנה טובה לכולם!. רציתי לבקש המלצה למחשב שישמש למשחקים ו OC ללא שום ציוד היקפי כלומר רק מחשב וללא כרטיס מסך יש לי כבר כרגע 8800 GTS 640MB התקציב למחשב הוא עד 8000 שקלים. תודה רבה ושתהיה לכולם שנה טובה ומבורכת.

• 8 תגובות
    • 639 צפיות
  3. אשמח במפרט למחשב ללימוד תכנות, התקציב מוגבל ולא חובה מחשב חזק 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

• 16 תגובות
    • 3.2k צפיות
  4. Started by omersd,

היי! אשמח במפרט למחשב ללימוד תכנות, התקציב מוגבל ולא חובה מחשב חזק 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by antichrist,

* מטרות המחשב? לדוגמה: מחשב ללימודי הנדסת מכונות, בעיקרון עבודה משרדית עם יכולת להריץ תוכנות גרפיות/שרטוטים/מודלים וכו'... שיוכל להחזיק ל4 השנים הקרובות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.4 * רזולוציית המסך? משהו סטנדרטי במחשבי היום * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? בעדיפות כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? משהו סטנדרטי, מספר usb * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500gb * כונן אופטי? כיום האם באמת יש צורך? במידה וכן אז DVD RW * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, מספיק אחריות בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרי…

• 0 תגובות
    • 778 צפיות
  6. Started by idan8871,

בוקר טוב לכולם חברים . אשמח לעזרה בבקשה אני מחפש מחשב ללימודים שהשימושים העיקריים שלו יהיו אופיס בעיקר וסדרות ואינטרנט ...חשוב לי רק שהמסך יהיה גדול יחסית . ואם זה לא סותר את המסך הגדול - אז שיהיה גם קל יחסית התקציב הוא עד 1500ש"ח . ( אם יש אופציה לפחות אז עדיף , בכל זאת סטודנט )תודה רבה !! ואחלה יום לכולם

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by daniel5,

שלום אני מעוניין לקנות בשבוע שבועיים הקרובים מחשב נייד לקראת תואר מדעי המחשב ..לא חושב שאני צריך משהו כל כך רציני נראלי בסביבות 3000 ..תקנו אותי אם אני טועה. * מטרות המחשב? לימודים סרטים מוזיקה.. * גודל המסך? משהו ממוצע אני לא מבין כל כך בזה * רזולוציית המסך? משהו ממוצע אני לא מבין כל כך בזה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? צריך להסחב עם המחשב ללימודים אז כמה שיותר קל יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן ,5-6 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB HDMI וכל השאר לא קריטי כל כך * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB נראלי מספיק ואפילו יותר מידי * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית …

• 1 תגובה
    • 777 צפיות
  8. שלום לכולם, צריך המלצה למחשב נייד לטובת שימוש ללימודים + ואופציה לעבודה עם פוטושופ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשרי לחרוג ב 500-700 שח (אילת) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים בסיסיים, ייתכן שבעתיד יהיה צורך בהתקנת תוכנות לימודיות כבדות דרישה לנפח גדול של זכרון ומהירות גבוהה (צפי שימוש- מספר שנים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן: מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד …

• 0 תגובות
    • 557 צפיות
  9. Started by The Ball,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים בינוניים, צפייה בסרטים. * גודל המסך? מסך מאט 15.6/14.1 * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת * משקל רצוי? לא ממש יודע מה המשקל הממוצע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע. לפי דעתי 5 שעות? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500gb 7200 rpm. אם אפשרי להכניס בתקציב ssd מה טוב. * כונן אופטי? צורב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה אמינה (שמעתי ש dell ו- asus טובים) תודה מראש על העזרה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by cosinusminus,

זקוק למחשב ללימודים. למשקל אין יותר מדי משמעות כי אני לא צריך להסתובב איתו כל היום. למשימות כבדות יש לי מחשב נייח חזק. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, MATLAB, visual studio, windows + linux, gcc. * גודל המסך? בין 13-15.6 עם עדיפות ל- 15.6. חובה מאט. * רזולוציית המסך? חובה FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה אבל משקל נמוך יכול להיות בונוס. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כמה שיותר ארוך יותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אך ניתן בשלב הראשון להסתפק בדיסק קשיח מהיר. אם אין ברירה אחליף את הדיסק הקשיח ב- SSD. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * ה…

• 1 תגובה
    • 747 צפיות
  11. * מטרות המחשב? לימודים ומשחקים * גודל המסך? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? רצוי HD או LED * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? לא משהו מיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יותר מUSB אחד * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB (לא מבין בסוג) * כונן אופטי? כן DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא הכרחי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אמינה עם ביצועים בינוניים ומעלה * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: כמו שציינתי, מחשב התומך גם במשחקים, אבל לא חייב בהגדרות הכי גבוהות סכום המחשב צריך לנוע באיזה ה4000

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Moon-Mage,

שלום, אני מחפש מחשב נייד דיי סטנדרטי עם קריצה קלה למשחקים. תודה רבה לעוזרים . * מטרות המחשב? משחקים בינוניים, צפיה בסרטים, ושאר ירקות שלא משנים. * גודל המסך?14 או 15 * משקל רצוי?לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא ממש, אבל אם יש מחשב עם סוללה טיפה יותר טובה או מעבד יותר חסכוני אפשר להגמיש את התקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI יהיה נחמד ביותר. * בלוטות? נחמד, אבל לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320. * צורב DVD? יש בלי? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  13. היי, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ועיצוב תעשייתי (תוכנית משולבת). בשנתיים הראשונות רוב הלימודים אם לא 95% הם במדעי המחשב ולאחר מכן 99% יהיה לימודי עיצוב תעשייתי. ההתלבטות היא האם לפצל את הקנייה לשני מחשבים, שלב ראשון מחשב קל ונוח למדעי המחשב שלא אחשוב על המשקל שלו ותמיד יהיה בתיק או לקנות כבר מעכשיו מחשב חזק שיספיק גם למטרות העיצוב ויוכל לשמש אותי כראוי ב4-5 שנים הקרובות. אני יודע שהאפשרות הראשונה היא קצת יותר בזבזנית אך אולי כך אוכל לחסוך בהוצאות כרגע ולחסוך להוצאה יותר רצינית בעתיד. * מטרות המחשב: כפי שציינתי בהקדמה, תכנות וגרפיקה/תלת מימד כאופציה, צפייה בסרטים וקצת גיימינג. * גודל המסך:14"-15.6" לא חשוב מבריק או מט. * רזולוציית המסך: אם לאפשרות של מחשב …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by xray,

לפני כשנתיים קניתי מחשב של איטל פנטיום 4 וחשבתי שעקב ההשקעה הרבה (כלכלית)יהיה לי שקט לכמה שנים ,איפה שנים ואיזה שקט . היתי רוצה המלצה למיפרט למישחקים ,משהוא שאולי כן יחזיק קצת מעמד .

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Talon,

מחפש מחשב חדש, שימוש עיקרי הוא: פיתוח צריך מחשב חזק שיוכל להריץ תוכנות כבדות ללא בעיה תוכנות כגון: Photoshop, Eclipse וכדומה. בנוסף אני רוצה לחבר למחשב 2 מסכים, אני מאוד אוהב את המחשבים של DELL אז יש לזה עדיפות אבל מצד שני אני בטוח שאתם מבינים יותר ממני, אשמח לקבל המלצות למפרט.

• 5 תגובות
    • 722 צפיות
  16. Started by it_amit,

בהתבסס על המפרט המומלץ הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135012&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D הרכבתי את המחשב הזה: מעבד Intel Core i5-2500 Tray ₪986 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-2500ay לוח אם Intel BLKDH67CLB3 Cold Lake ₪497 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH67CLB3 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪270 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון Samsung DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪226 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=D34G1333SA כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce GTX 470 OC 1280MB DDR5 PCIe ₪1351 כמות: 1 http://www.skyp…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי יריות ומירוצים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. יש לי כרגע מסך SONY SDM-HS95 שהוא כאמור 19''. תודה.

• 27 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. במחיר של כ- 2800 ש"ח . מיועד לילד בן 16 תודה

• 5 תגובות
    • 731 צפיות
  20. המחיר צריך לכלול מחשב קומפלט כולל ציוד היקפי ומסך. המשחקים לא כבדים במיוחד אבל אני מעדיף כרטיס בינוני+ כדי למשוך עם המחשב הרבה זמן.

• 4 תגובות
    • 708 צפיות
  21. Started by sagioto,

שלום, אני מעוניין לקבל המלצה למחשב שמסוגל להריץ משחקים בתקציב של עד 4K כמובן אני לא מצפה לקרייזיס באולטרה אלא להריץ חלק SC2 למשל, תודה לממליצים,

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  22. Started by idaneqw,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית אופיס, גרפיקה פוטושופ, הרצת סרטי FHD, קצת משחקים (הכי פחות חשוב). * גודל המסך? 15.6'' מבריק. * רזולוציית המסך? עדיפות ל- FHD 1920x1080 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HHD (לא מאמין שכונן SSD יכנס במחיר, אם כן אשמח). * כונן אופטי? צורב DVD * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיפות ל- Win7/8. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מתלבט ASUS או LENOVO אבל פתוח להצעות. * אחריות: 3 שנים בבית הלקוח או איסוף והחזרה מבית הלקוח. תקציב 3.5-4K. # מה חשוב לוודא במעבד על מנת שהוא יעמוד בעומסים? זכרון המטמון או מהירותו? # איך בוחרים בין i5 ל-i7 מי …

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by gilz,

מסך 13.3 (בגלל המשקל), קל משקל, זמן סוללה ארוך.ישומים עיקריים אופיס, אינטרנט, ניגון סרטים. יציאת HDMI.לא שם טווח מחירים, אשמח לקבל מספר המלצות לטווחי מחירים שונים ומה אני מפסיד בבחירת מחשב בקטגורית מחיר נמוכה יותר.. חשבתי על כמה אופציות אפשריות: 1. Samsung NP530U3C-A07IL 2. Asus UX32A-R3024H 3. Sony VAIO SVT-13122CXS מחשבים נוספים? תודה,גיל

• 0 תגובות
    • 534 צפיות
  24. היי, אז אני מתחיל ללמוד שנה הבא ואני רוצה לרכוש מחשב נייד חדש. אני מוכרח לציין מראש שכרגע ממה שאני ראיתי באינטרנט אהבתי במיוחד שני דגמים, אולי תוכלו לעזור לי להחליט בין השניים\לתת משהו יותר טוב באותו אזור מחיר. הראשון הוא סדרה 9 של סמסונג (Ivy bridge כמובן) שהוא בהחלט עונה על ניידות וזמן סוללה ארוך השני הוא הZenbook Prime Z31E או משהו כזה (גם Ivy bridge) שניהם נראים לי מצויין, השאלה היא (במקרה ומדובר בשני אלה) האם קריטי לעבור לI7 או שI5 יספיק לי? מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים + כתיבת קוד + כנראה תוכנות גראפיות לאיטים נדירות יותר (מה שאני באמת אצטרך מכונה יש לי בבית מחשב נייח ששום דבר לא מזיז לו..) * גודל המסך? אני תוהה בין ה13.3 לבין ה15.. אני עדיין לא בטוח מה יותר כדאי..…

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  25. Started by hatul,

אחי ביקש ממני המלצה למחשב נייד לאוניברסיטה. הוא צריך אותו בשביל סיכומים ואינטרנט ככה שהוא יכול להיות חלש אבל הוא רוצה מסך של 15 אינץ'. כדאי זמן סוללה טוב של 4-5 שעות והמחשב צריך גם לכלול ווינדוס. חשבתי על Dell Inspiron N5050 i3-2330M GMA 3000 HD אבל מצאתי אותו רק עם שנה אחריות ואני ממש חושב שצריך להיות 3 שנים אחריות. האם יש לכם המלצה למשהו? תודה רבה בשמי ובשמו.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.