עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Gigiben,

אני בזמן האחרון מנסה (נואשות) לקנות מחשב וכל פעם מסיבה אחרת כלשהי אני לא מצליח (דבר אישי, שלצערי פגע בממון שלי ומנע ממני את היכולת לקנות כבר את המחשב...) בכל מקרה חשבתי אולי לחפש דרכים שיוזילו לי את הערך של המחשב וחבר אמר לי שדרך amazon יהיה הרבה יותר זול לאותם חלקים, ובכן הלכתי לאתר וחיפשתי את כל החלקים ומסתבר שחבר שלי צדק חלקית. אומנם כל החלקים יחדיו שווים בערך 3600 שקל (קצת יותר מ1000 דולר) אך שמעתי שיש מכס וכל מיני מסים אחרים שיעלו את המחיר הרבה יותר (מחיר המפרט בארץ קצת מעל 5000 במחיר הכי זול שמצאתי) עכשיו לגבי זה יש לי כמה שאלות, הראשונה היא מה אחוז המכס מהמחיר של הפריטים (אני אצור רשימה שלהם למטה) האם זה בכלל שווה לי לקנות והאם אני יכול לצפות שהפריטים יגיעו לבי…

• 54 תגובות
    • 15.5k צפיות
  2. שלום, יש לנו לפטופ די ישן (dell insprion 1545) והוא כבר די "עגלה" אנחנו לא מעוניינים (אלא אם אין ברירה) לקנות לפטופ חדש אלא מעדיפים להחליף לו הארד דיסק לSSD. האם זה כדאי או שזה לא יעזור במיוחד? (השימוש בלפטופ הוא אינטרנט אופיס וכו'). תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 758 קירור למעבדים: AMD Wraith PRISM RGB Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 25 לוחות אם: Asus PRIME B450M-A כמות: 1 - מחיר: ₪ 357 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 4000 CL18 DARK Za TEAM כמות: 1 - מחיר: ₪ 374 מארזים: Antec Case DP301 ARGB Micro-ATX Dark Phantom כמות: 1 - מחיר: ₪ 191 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W Neo Eco Modular 80+ כמות: 1 - מחיר: ₪ 278 מאווררים למארזים: Arctic F12 PWM CO 12cm Ball Bearing case fan כמות: 1 - מחיר: ₪ 49 כונני SSD: WD SSD 480GB M.2 2280 Green כמות: 1 - מחי…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. היי, אני רוצה לשפר את אחד המחשבים שאני משתמש בו. הייתי קונה כבר אחד חדש אבל אני חייל וזה בעיה בשבילי להוציא הרבה כסף בבת אחת. בכל מקרה המחשב משמש בעיקר לגיימינג ואני גם אוהב לפעמים לכתוב כמה שורות בג׳אווה לרענן את הזיכרון. המפרט של המחשב הנוכחי(הדברים שאני רוצה להחליף בכל מקרה) הוא: זיכרון 2gb ddr2 מעבד pentium dual core e5200 2.5 ghz כרטיס מסך geforce 9400 gt 1gb (החוליה הכי חלשה) עכשיו לפי מה שבדקתי המעבד הוא החלק הכי פחות בעייתי, לא כל כך בוער לי להחליף אותו. חשבתי עכשיו לקנות עוד סטיק של 2gb זיכרון וכרטיס מסך gerorce 650 gtx ti 1gb שלפי מה שראיתי הוא אמור לתת ביצועים טובים יחסית למחיר. אחרי חודשיים בערך אני יקנה לוח אם ומעבד חדשים ועוד כמה עזרים אם אני אצטרך(מארז חדש…

5. ברשותי Inspiron 1520 ואני עובד איתו בעיקר כאשר הוא מחובר לרשת החשמל (מועטים הפעמים בהם אני מנתק אותו ומשתמש בסוללה). השאלה האם עבודה במצב כזה פוגמת בסוללה? האם כדי לנתק את הסוללה בזמן זה? אני חייב לציין שהמחשב אינו מודלק רוב היום אלה דווקא מכובה, אני עובד עליו בין 2-3 שעות ביום סך הכול. בנוסף האם כדי לקבוע "תרגולת פריקה" כלומר לפרוק אותו פעם בשבוע על מנת לא לפגוע בסוללה?

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  6. הזמנתי נייד של HP עם מעבד T5800 הצרכים שלי זה גלישה שירים סרטים אופיס משחקים לא כבדים במיוחד וסרטי HD חבר שלי אמר לי לשנות את ההזמנ ולקחת את המעבד P8400 . לא בגלל הביצועים אלה בגלל חיסכון בחשמל והורדת התחממות של המחשב האם הוא צודק?התוספת למעבר למעבד סדרה P הוא 700ש"ח אין לי בעיה להוסיף אם הרעיון הזה הוא אמיתי מה אתם אומרים בנושא

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  7. Started by adamkat,

אני צריך את המחשב בעיקר לאינטרנט אבל רוצה שהוא יהיה זריז. שום משחקים או תוכנות כבדות. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by rnyu123,

כדאי לקנות במחיר הזה את הנייד E5430 : http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/Dell%20zap/L065430105E.htm הוא מגיע ללא מערכת הפעלה. המחשב מיועד לשימוש בסביבות פיתוח תוכנה. אם יש מחשב אחר של חברת דל שיותר עדיף במחיר הזה אני אשמח לדעת. תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 621 צפיות
  9. Started by foxil,

דבר ראשון לפני שאני מפרסם את השאלה, אני מצטער אם נכנסתי לקטוריגיית פורום לא נכונה, כי אני לא רואה איזה נושא לשאלה מתאים לקטרוגיית פורומים אחרים. ואני כבר מאוד קרוב לקניית מחשב, אבל חשבתי משהו שאם כדאי לי לחכות עם זה. וחשבתי על שתי דברים שעלה לי בראש, דבר אחד שעלה לי שדצמבר הקרוב יהיה סוף השנה וייתכן תיהיה מבצעים הטובים מאוד לסוף השנה? ודבר שני חשבתי לחכות קניית מחשב חודשיים - שלושה חודשים יהיה מוצרים משופרים עם מחירים טובים. מה המלצתכם? התקציב שלי 3000 או יותר לא כלל עכבר, מקלדת, רמקולים וצג. בוחר ב-NVIDIA תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 741 צפיות
  10. http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=122658 האם זה מחיר טוב לדעתכם? אני צריך את המחשב לצורך גלישה באינטרנט בלבד עבור הורי.

11. Started by Assaell972,

מחשב נייד של אסוס מסך - 15.6" (1920x1080) Full HD LED מעבד - i-7 2670QM Quad Core (2.2GHz) זכרון - 12GB DDR3 RAM כרטיס מסך - Nvidia GTX 560M 2GB GDDR5 כונן קשיח - 750GB 7200 כונן דיסק - DL DVDRW CDRW מצלמת אינטרנט - 2.0M Pixel Bluetooth 3.0 סוללה - 8 Cell Battery HDMI Port 1 USB 3.0 Port 3 USB 2.0 Ports המחיר של המחשב הנייד הזה הוא כ1400$ , מה אתם חושבים? תודה על העזרה.

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  12. [table][tr][td]אז ככה..החיפוש שלי שלי אחרי מחשב נייד לא הכי מניבים פירות כרגע ( לצערי ) מצאתי מישהו שמוכר מחשב נייד( כמובן יד שנייה) דגם G550 - מסך 15.6 LED , מעבד T4400 , זיכרון 3GB DDR3 1066Mhz , דיסק קשיח GB250 , משקל 2.7 , מ.הפעלה Windows 7 Premium[/r][/t][table][tr][td]מצלמה מובנת + עכבר אופטי 5 לחצנים . נקנה לפני פחות מחצי שנה היה בשימוש רק מספר חודשים ,יש עדיין אחריות , כחדשש! מה אתם אומרים? מה המחיר שהוא אמור למכור את זה? בכוונה אני לא מציין כרגע את המחיר על מנת לראות האם המחיר שהוא נותן הגיוני דרך אגב,מחשב נייד כזה יכול להחזיק פוטושופ ותוכנות גרפיות למיניהן? האם ניתן לשפר את המחשב נייד בביצועים? להוסיף לו דברים ( אני יודע שבעיקרון לא אבל עדין אשמח לתשובה ברורה ) …

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. בהמשך לחפירת חיפוש המחשב נייד שלי, הצרכים שאני צריך למחשב רשומים כאן באופן מפורט: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=496643.0 זה המחשב שמצאתי (לא יודע אם מתאים לי לצרכים באופן מלא כי אני לא ממש מבין בזה..אז אשמח לעזרה) http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=7697369 והאם זה המחיר המלא?האם ניתן למצוא בפחות? אני גר באילת, (זה משנה משהו לא?)

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. מעבדי ?AMD? Athlon64 3500+ (Socket AM2) לוחות אם למעבדי ?AMD? ASROCK ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E זכרונות? DDR II 667 1GB Spectek דיסקים קשיחים? Samsung 80GB 7200RPM, 8MB, SATA II צורבים? DVD Recorders NEC ND-4570A DVD±RW x16, DL x8 Black כרטיס מסך ATI PCI-EXPRESS X800XL 256MB מארזים? Chieftec Bravo Black / Black / Silver (No PSU) ספקי כוח? Thermaltake TR2 Power W0090 470W Silent (24pin) מסכים? SAMSUNG 740N 17'' LCD 8ms כולל הרכבת מחשב הסכום הוא: 4485 ש"ח מה דעתכם..? המחשב קצת למשחקים, לגלישה באינטרנט.

• 9 תגובות
    • 960 צפיות
  15. Started by play2,

מעבד: pentium 4 3.0 Ghz 1mb prescott לוח: asus P4S800D 8USB Dual channel זיכרון: x2 256mb ddr400 מארז: Mid Tower 2front usb פרסקוט 2107 דיסק קשיח: wd 80 gb JB 8mb Buffer SATA כונן: 1.44 צורב:DWD22A SONY 16X DL DVD -RW כרטיס קול: OB 7.1 channel כרטיס רשת: Gigabit lan כרטיס מסך:nvidia FX5700LE 256MB 128BIT DVI+TV Out מסך: Samsung 793DF 17'' CRT FLAT זה מה שהציעו לי במחיר 4785 ש''ח כולל הרכבה האם כדאי? ומה אפשר לשנות אבל לא לחרוג כל כך במחיר? אני לא מתעסק ב0c ואני לא גיימר רציני אני רוצה שמשחקים ירוצו חלק באנימציה גבווה! תודה רבה!

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by ilanb0,

השאלה היא ככל אצבע - האם קנייה בארה"ב (לרבות הרחבת האחריות לארץ) הינה זולה משמעותית מקנייה בארץ?

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  17. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב למשחקים בסביבות 6K ללא מסך. השאלה שאתם בטח תדעו לענות לי היא האם לחכות קצת או שהמחירים של האינטל והכרטיסי מסך ירדו כבר ואין למה לחכות עוד. ( אני יודע שתמיד אפשר לחכות עוד....ואין לזה סוף ) תודה מראש מנו

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  18. Started by smores,

אהלן, ברצוני לקנות מחשב נייד - בעיקר לצרכי עבודה משרדית וסרטים. ראיתי בוואלה שופס מספר דגמים שאני מתלבט ביניהם במחירים הזולים ב-200-400 ש"ח מהמחירים בIVORY. האם כדאי לקנות מהם? ואם כן, מה לדעתכם הינו הדגם הכי טוב מבין אלו? המתאים לצרכיי? Dell Inspiron N5110 i3-2310M http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5110 Lenovo G570 4334-3PG M513PIV http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NJ6EBF23EHP Pavilion g6-1120ej QA462EA http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKg61120 יש כמה דברים שחשובים לי שיהיו במחשב, ואם יש עדיפות לאחד מהם בדברים האלה אשמח לדעת: 1. זמן סוללה - כמה שיותר. 2. נוחות. 3. שיוכל להחזיק לי לפחות לעוד 3-4 שנים (בעיקר לשימוש משרדי ולימודים)…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום, אני כרגע מחפש מחשב נייד שחשוב לי בו בעיקר i5 דור שמיני, 8GB RAM, לפחות 256SSD ומסך מגע. זה (לחצו עלי) הכי טוב שמצאתי כרגע. כמובן שאם מישהו מוצא משהו טוב יותר אבארץ שמח שישלח לי. אבל מה שאני רואה בחו"ל (אמזון, Newegg וכו') זה מחשבים ב2000, אבל עם כל מיני הוספות כמו i7, כרטיס מסך של Nvidia ו16GB RAM למרות שהמחיר זהה או אפילו זול יותר. איפה הרעיון? האם יש מס 17% בהבאת מחשב נייד לארץ? מה עושים עם המקלדת באנגלית? ראיתי את האופציה של המדבקות אבל זה נראה גרוע, מישהו ניסה חריטה על המקלדת? וגם האחריות, מה איתה? אשמח אם תענו לי על השאלות, תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. Started by sayroni,

רציתי לדעת אם עדיף לקנות את כל המפרט מחשב שלי + מסך מחשב ורמקולים מחול או שכבר לקנות מהארץ?. יש 17% מעמ על חלקי מחשב , אני לא יודע לגבי המסך מחשב.. בכל מקרה עשיתי טבלה שהרכבתי ממחירים הכי זולים שמצאתי בארץ ( זאפ , KSP , פלונטר ) ומחול ( newegg , amazon וכו ) וההפרש יצא לי 2780, אבל זה ללא שיקלול של ה-17% וכן יוצא לי כמה בעיות שלא כל כך מובנות לי... אם אני קונה רכיבים אז אני מניח שאינדיבידואלית כל מוצר יהיה עליו 17% ולא באופן קולקטיבי על כולם, אבל אני לא בטוח בזה.. אם זה כן אינדיבידואלי אז יש כאן רכיבי מחשב שלא שווה לטרוח לקנות אותם והם פשוט יעלו פחות או יותר אותו הדבר. אז מה עם הרכיבים שיש להם הפרש מאוד גדול? כמו למשל תסתכלו על כרטיס …

• 12 תגובות
    • 10.8k צפיות
  21. שלום לכולם, הרבה זמן לא התעדכנתי בחידושי הטכנולוגיה שיצאו. נתקעתי בזמן שיצא ה PCI EXPRESS . חבר שלי ביקש ממני להרכיב לו מפרט ב מקסימום 1500 ש"ח (לא כולל מסך). אני לא מבין בצ'יפסטים החדשים והיתי רוצה את עזרתכם בבנית מפרט כזה. כל פעם שאני מנסה להרכיב משהו יוצא לי 2000 שקל לפחות. האם כדאי ללכת על דילים באינטרנט ? ישנם דילים של 1000 ו 1500 ש"ח. גם אני פעם היתי אומר לא למפרטים כאלו אך היום אני מתלבט. המחשב מיועד לגלישה,אופיס וצפייה בסרטים מידי פעם זה הכל. הסתכלתי במפרטים המומלצים וראיתי שהיחיד מתחת ל 2000 שקל הוא עם 256 מגה שזה לא מספיק. מה אתם אומרים ? כדאי לקנות מדיל ? כדאי להרכיב לבד ? משהו יכול לבנות לי מפרט "יעיל" ב 1500 שקל ? תודה

• 5 תגובות
    • 901 צפיות
  22. Started by לא מבין,

האם כדאי לקנות מחשב יד שניה? (מחודש/משומש). והאם זה משנה לאיזה צורך נועד המחשב? (אני צריך לדברים הכי בסיסיים) באם נכתב כבר על הנושא, אשמח להפניה. בתודה מראש.

• 0 תגובות
    • 413 צפיות
  23. Started by kobi_sion,

קראתי באתר את הביקורת על המעבד החדש של אינטל core 7i אני מכוון לרכוש מחשב למשחקים, הורדות וכו כמה כסף אמור לעלות מחשב כזה ? (ראיתי מחשב כזה מורכב - ב6000 ש"ח -התקציב שלי עד 4000) האם כדאי לרכוש מחשב כזה או לרכוש מחשב פחות משוכלל עם מעבד פחות חזק האם במשחקים בכלל יהיה הבדלים ?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אני מחפש מחשב בסיסי ליישומים משרדיים ואינטרנט לזוג מבוגר (הורי חברתי). התקציב פחות חשוב, למרות שרצוי שלא יעבור את ה- 6000 ש"ח, כולל מסך ומדפסת טובה. יש לי שלוש שאלות: 1. הכי חשוב: האם כדאי להשקיע את הכסף הנוסף הדרוש לקניית מותג? האם באמת מותגים מציעים אמינות מוכחת גבוהה יותר מאשר מחשב מרשת גדולה (KSP, אייבורי וכד') עם חלקים טובים? האם חברות המותגים אכן מבצעות אופטימיזציה לחבילה לקבלת ביצועים טובים יותר? 2. האם כדאי להשקיע במדפסת לייזר צבעונית? הציעו לחברתי כזו של XEROX ב-700 ש"ח, כשהטענה היא לעלויות הדפסה נמוכות בהרבה מבהזרקת דיו, 10 אגורות לעומת 20-30 אגורות לדף בדיו. 3. האם ישנם יתרונות למסך TFT/LCD על פני מסך CRT רגיל, מלבד כמובן האסתטיקה והחיסכון במקום? חשובה לי מאד ג…

25. שלום לכולם, עשיתי חרישה קלה בשבוע אחרון על מפרטי ניידים. הגעתי למסקנה שיש הפרש די גדול במחיר בין הארץ לחול. לדוגמא: מחשב נייד dell latitude d505 בארץ עולה 6.5K בממוצע אותו מחשב עולה באתר של Dell כ 1100$ שהם 4700 שקל. הבדל ש 2000 שקל כמעט. מה שאומר שכדאי מאוד לקנות מחשב נייד בחול. (יש לי עוד דוגמאות גם לגבי ניידים של HP ) את כל זה עשיתי כי אני מחפש נייד לחברה שלי שהיא סטודנטית. אני מחפש נייד עם משקל נמוך וזמן סוללה ארוך. (תקציב 6000 שקל) כמה שאלות: 1. האם כדאי להביא מחו"ל נייד ? 2. האם הסלרון M מספיק חזק לצפייה בסרטים והאם הוא כמו ה pentium M מבחינת חיי סוללה. 3. האם כדאי לחכות להוזלת המחירים המתוכננת ? תודה נ.ב עברתי על ההודעות מהחודש לגבי מחשבים ניידים וראיתי שהמון א…

• 17 תגובות
    • 4.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.