עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Avi Moshe,

שלום רב, רכשתי מחשב שהומלץ פה בפורום. המחשב פועל מצוין אך המקלדת באותיות מסויימות גמישה . אודה לדעתכם בנושא , שווה לשלוח למעבדה? זה מציק ולא נוח בעבודה מתמשכת . http://www.toshiba.co.il/he/laptops/satellite/satellite-z30-a/satellite-z30-a-1e8/ תודה מראש, אבי

2. יש לי compaq presario CQ60 כרגע היתקנתי עליו ווינדוס 7 ויש לי 2 בעיות במחשב האחת היא הגלגלת המובנת כדי לגלול בדפים לא מגיבה והמיקרופון גם לא מגיב יש איזה תוכנות בסיסיות של המחשב שאני צריך להתקין כדי ששני הדברים האלה יעבדו כמו שצריך בנוסף אם אני רוצה סתם להיכנס למצלמה של המחשב ולצלם משהו איך אני עושה את זה? תודה

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  3. Started by shalbik,

יש אפשרות במסך מגע במחשב נייד לגלול, לדוגמא בדפדפנים, גם כשאין אופציית גלילה מובנית על המסך מגע עצמו? (הכוונה שלי אם יש קונפיגורציה שאפשר לכוון שלמשל לחיצה על CTRL וירידה עם הסמן במסך מגע תגרום לגלילה מטה) תודה לעונים!

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  4. Started by turtkhurdi,

בשעה טובה רכשתי אתמול את msi wind ,אני מאוד מרוצה מהמחשב המסך ממש נוח ,הרבה יותר ממה שחשבתי ,כך גם המקלדת . גם הרמקולים שמאוד חששתי מהם לא כ"כ רעים . אני חושב שזו קניה מאוד כדאית . רכשתי את הדגם של 160 גיגה ו 1 גיגה ראם (עבור xp אני לא חושב שצריך יותר מ 1 גיגה ) בקיצור , במחשב שהיה שם בתצוגה באייבורי היה אפשר לגלול עמוד (כמו בדפדפן אינטרנט ) ע"י נגיעה בצד הימני של המשטח מגע . במחשב שלי כשאני מנסה לגלול לא קורה דבר . חיפשתי בהגדרות ולא מצאתי משהו . מישהו יודע איך מפעילים את האפשרות הזו ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by nathan932,

שלום, אני מקווה שאני בפורום הנכון ... ברשותי לפטופ של לנובו דגם N500. בכל הקשור לגלישה באינטרנט (אני מחובר למהירות 5 מגה) - אני חווה איטיות נוראית: דפי האינטרנט נטענים במהירות מורטת עצבים ולעיתים קרובות (בדר"כ כשאני פותח 5 כרטיסיות או יותר) אני חווה ניתוקים בגלישה. במחשב השני בביתי (נייח) האינטרנט פשוט רץ וללא בעיות כלשהן, בוודאי שלא ניתוקים בגלישה. לפני יומיים ערכתי בלפטופ סריקת וירוסים חינמית, אולם המצב לא השתפר האם מישהו יוכל לייעץ מהו שורש הבעיה? אני כבר זועק נואשות.... תודה רבה רבה לכל מי שיענה ויסייע.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by LTE,

שלום יש לי מחשב נייד של חברת GIGAYTE לא מזמן התקנתי עליו מערכת הפעלה WIN XP 64-BIT המחשב מזהה שיש רכיב של מודם אלחוטי אבל לא נותן אופציה של גלישה או איתור של נק' חמות. שלחתי מייל חברה ונמסר שמערכת הפעלה מסוג שלי אין תמיכה בעניין ! שאלתי היא היות ובמערכת הפעלה של וינדוס ויסטה 64 ביט כן עבד האלחוטי האם יש תוכנה או משהו שכן יוכלו לסדר את הבעיה ! בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 978 צפיות
  7. המחשב אמור להיות בתוך ארון במטבח (יש בעייה עם זה?) אני זקוק גם לעכבר ומקלדת אלחוטיים (יש המלצה כלשהי ?)

• 0 תגובות
    • 484 צפיות
  8. Started by erano1,

יש לי מחשב של dell אשר יש בוא כניסה מתחת לסוללה לsim card רציתי לדעת האם יש אפשרות לגלוש באינטרנט כמו בטלפון ע"י קניית sim וחבילת גלישה ואם כן איך אני עושה זאת תודה erano1

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  9. Started by dor962,

החלטתי שאני קונה מחשב נייד, וכבר החלטתי איזה סוג (http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=124345) עכשיו נותרה בעיית הגלישה. יש לי כמה שאלות בנוגע לאינטרנט במחשב נייד. 1. איפה ניתן להזמין נטסטיק מהארץ? 2. מה ההבדל בין סוגי הנטסטיקים והאם צריך להיות אכפת לי מההבדלים האלו? איזה נטסטיק מומלץ?(אני מתכוון להשתמש באינטרנט לגלישה, ולמשחקי רשת לפעמים) 3. אם אני רוצה לעשות אינטרנט של פלאפון, ואת הנטסטיק אני לא קונה מפלאפון, עדיין אוכל לגלוש? 4. אני מתכוון להשתמש באינטרנט בבסיס בעיקר (תל השומר) והבנתי מאורנג' שתל השומר לא תומך מהירות גבוהה מ 2.5 מגה, האם זה נכון גם לפלאפון ושאר חברות? 5. אם מישהו יודע- איך הפינגים של פלאפון לשרתים בחו"ל (אני רוצה לשחק משחקי רשת, האם 3.6 מגה שלהם יספ…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  10. איך ניתן לגלוש במחשב נייד דרך האינטרנט של הסלולרי? שמעתי שיש דרך כזו.... תודה רבה!

• 20 תגובות
    • 11.3k צפיות
  11. הי חברים, חברה שלי סוף סוף החליטה להפטר מהמחשב העתיק שלה (אוי הוא כל כך איטייי), ולרכוש מערכת חדשה. המפרט יושב אצלי בראש כבר כמה ימים, ומחר-מחרתיים אני יוצא לחנויות להזמין. אז רגע לפני, אמרתי בוא נתייעץ עם החבר'ה, נראה מה דעתם המלומדת שימושים ותקציב - גלישה, מדיה (לא HD) ומשחקים קלים (דו-מימד/תלת-מימד פשוטים, מסך '17) - 1600 שקל - מארז בלבד מחיר: מוצר: AMD ATHLON X2 5050e 333 Gigabyte MA780G-UD3H 480 G.SKILL 1024MBX2 F2-6400CL4D-2GBPK 4-4-4-12 188 ‎WD 320GB 3200AAKS 230 LG DVDRW GH-22NS40 X22 105 Cooler Master Elite 335 CASE 180 FSP300-60HCN A.PFC 127 - אני מתכנן את המחשב מראש להיות שקט וחסכוני במידת האפשר (אבל אין צורך בקירורים מיוחדים). - לא יבוצע אוברקל…

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  12. Started by shay360,

שלום, אחרי הרבה התלבטויות בשעה טובה ומוצלחת קניתי את ה DELL XPS l502x. מעיון קצר במדריך משתמש שהגיע עם המחשב שמתי לב להפתעתי שיש אפשרות לדחוף למחשב כרטיס SIM (אני מניח לצורך גלישה סלולרית). הכרטיס נכנס בהצלחה אבל משום מה אני לא מזהה שום אופציה להתחברות לאינטרנט באמצעותו.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. צריך מחשב מינימלי - ללא OC , לא צריך אפשרויות שידרוג בעתיד. רק מחנות בחיפה וצפונה. ניסיתי להרכיב משהו הכי פשוט, בלי רכיבים ג'נרים. אני לא בטוח לגבי לוח אם ומאוורר, אז אולי יש הצעות עדיפות אבל בכל מקרה - לא ניתן להגדיל את התקציב ביותר מ50 שקל חייב להיות מתאים למעבד אינטל - יכול להיות ש במקום המעבד שמופיע פה יהיה E8500 שמגיע בחינם E2180, יחידות 1 ¤315 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=197 Arctic Cooling Alipne64, יחידות 1 ¤35 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3513 G.SKILL DDR2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4, יחידות 1 ¤260 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=260 SEAGATE ST3250410AS 250GB SATA2 7200RPM 16MB, יחידות 1 ¤230 http:/…

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  14. Started by aviram20,

הכותרת אומרת הכל , התראד נועד על מנת לתת לכול משתמשי הפורום אפשרות להציג וליראות את הניידים של החברים. כמה בקשות : שהתמונה תהייה בגודל סביר , וברורה. בבקשה בלי תגובות של ''כמה עלה ? , מאיפה הבאת ומזה הרקע הזה?'' שמרו על הגלריה נקייה כמו כן אבקש לא להפציץ ב8 תמונות , שניים שלוש מספיק.. אנא ציינו את הדגם של הנייד , ומה יש בו. שמרו על התראד יפה , ככה שיהיה כייף להיות בגלריה (ואולי היא גם תזכה לסטיקי ) אז הנה שלי: ASUS EEE PC יש עליו XP , 12 ג'יגה , ומסך מגע.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by apelt,

אני מחפש מחשב נייח לבית - לרוב שימוש משרדי קל, אינטרנט, אופיס, קצת סטרימינג. בנוסף אני אוהב לפתח אתרים, אז זה גם עמדת העבודה שלי. חשוב לי שהמחשב יהיה טוב ושיחזיק למספר שנים טובות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, אפשר לחרוג במידה וצריך. אני די "סתם" זורק מחיר שנראה לי יספיק... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משרדי וקצת סטרימינג, קצת פיתוח קוד כתחביב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא…

16. Started by nimrodl,

מחשב לעבודה ,לשימוש בתוכנות מסחר בבורסה ואקסלים , מה עדיף ? Dell Vostro 3750 i7-2630QM 8GB http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=8667 Dell XPS 17 i7-2720QM GT 555M http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=6903

• 0 תגובות
    • 615 צפיות
  17. בהתבסס על המפרט באתר למשחקים עד 3500, הרכבתי את המפרט הבא: (המקלדת, עכבר, רמקולים נועדו רק כדי להמחיש את המחיר). אני חושב לקנות מ- www.comp-il.co.il, פשוט מכיון שהחנות שלהם היא כמעט במרחק הליכה מהבית. יש לי שלוש שאלות בקשר למפרט - האם עשיתי איזה פשלה נוראית בתכנון? (בתכנון קודם שמתי 2 זכרונות של 256 במטרה לקבל את ה Dual Channel, או שמתי הרד-דיסק SATA על לוח אם שלא תומך בו) אני אשמח לקבל חוות דעת כללית לגבי המפרט ובנוסף חוות דעת על החנות -פעם ראשונה שאני קונה אצלם. (היתרון הוא, כאמור, שהם קרובים).

• 6 תגובות
    • 857 צפיות
  18. שלום כולם, אני קורא פה המון אך כמעט ולא מתערב. הפעם אני צריך את עזרתכם במציאת המחשב האידיאלי ללימודים. אמלא את השאלון ואז אגע בעוד כמה נקודות: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, סרטים, מוזיקה - הדברים הרגילים. ללא משחקים. בנוסף - תוכנות CAD כמו REVIT, AUTOCAD. SOLIDWORKS ודומות (אני עוד לא סגור על מה עוד אצטרך, פרט לשלושת אלו להן אזדקק בוודאות). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6", מט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצ…

19. היי אלו הם המחשבים http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/hye-c02018681/9257101 http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/gamvegama-c02102901/9258237 http://www.buy2.co.il/Center/dailydeal/index/0c8ad95f-0deb-444b-9d61-78686141f153 (בHP האופציה השניה) כן אני מחפש לקנות מחשב נייד בדיל שלא עולה על ה2000 ש"ח (לפחות לא בהרבה) אבל כמובן שאני לא רוצה לקנות מה שבא ליד לכן אני אשמח אם תייעצו לי האם אחד מהם שווה את זה אין לי העדפות מסוימות ואינני זקוק לפונקציות מיוחדות, כל מה שאני מחפש זה מחשב אמין ועמיד בשביל גלישה וסרטים תודה

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by sgsg,

מה קורה?

• 7 תגובות
    • 852 צפיות
  21. Started by oamir1,

אבא שלי טס לגרמניה, רציתי לדעת אם המחשבים שם זולים בהרבה, וכדאי לקנות שם (ואם יש חנויות בארץ שיתנו אחראיות - כמו אופיס דיפו בארץ)

• 1 תגובה
    • 564 צפיות
  22. Started by elc,

הייי קבלתי הצעה לשני מחשבים נידיים שמתאימים לתקציב שלי 3.5K הצעה ראשונה: ‎Gigabyte Q1580M-T65H4‎ ‎Model‎ ‎Q1580M-T65H4‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® CoreTM 2 Duo Processor T6500, 2.1GHz,2MB L2 Cache,800MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎4GB DDR2 800MHz (Up to 8GB)‎ ‎ HD‎ ‎500GB SATA 5400 RPM‎ ‎ Display‎ ‎15.4 inches 1280x800 TFT LCD Glare Type‎ ‎ GPU‎ ‎Mobile Intel® GMA 4500MHD‎ ‎ Optical Device‎ ‎Super Multi DVD Supermulti, DL support‎ ‎ Lan‎ ‎Ethernet 10/100/1000 BASE-T on board‎ ‎ Audio‎ ‎HD Audio, Speaker 1.5W*2‎ ‎ Wireless‎ ‎802.11 a/b/g/n‎ ‎ Bluetooth‎ ‎ Yes, V2.1+EDR‎ ‎ Webcam‎ ‎Yes(Build in 2.0MP Web Camera)‎ ‎ Card Reader‎ ‎5-in-1 Card Reader (MS/MS Pro/Ms Du…

• 2 תגובות
    • 604 צפיות
  23. שלום רב, אני צריך מחשב במחיר סביבות ה-2000 ש"ח שאוכל לבנות עבור עבודה בתוכנות אדובי, בדגש על תוכנת Adobe After Effects SC5 שידוע לי שהתוכנה כבדה ודורשת משאבים מהמחשב. כרגע יש לי מחשב intel e8400 והאפטר זז לאט למדי. במפרט, שאשמח אם תוכלו לעזור ולבנות לי, אני מאמין שצריך להיות כלול מעבד i5, בבעלותי כרטיס מסך גרפי gtx260 וכבר מסך מחשב של 22 אינץ יש לי, אז אוכל בכך לחסוך ולחברו למחשב החדש שיהיה בשביל שאגיע לסכום ה-2000 ש"ח. תודה רבה מראש לעוזרים, נ.ב: נראה לי כדאי להסתמך על מחירי ksp?

• 7 תגובות
    • 903 צפיות
  24. Started by motiman,

תקציב - סביבות ה 5,000 6,000 ש"ח בארץ. המחשב ישמש לעבודות רצופות בפוטושופ אילוסטרייטור פלאש וכו' (לא תלת מימד) הניידות לא נורא חשובה, לכן עדיף מסך מה יותר גדול (ועדיף מט). ולכן גם לא אכפת לי שיהיה גדול וכבד עם זמן סוללה נמוך. רק שיהיה חזק מספיק ונוח לעבודה ממושכת. תודה רבה רבה.

• 1 תגובה
    • 898 צפיות
  25. Started by daph15,

שלום, שאלה לאומנים שביננו, אני הולכת ללמוד צילום מקצועי, מחפשת לקנות מחשב נייד ללימודים, חשוב שיהיה חזק , עם כרטיס גרפי טוב שאני יוכל לעבוד עם תוכנות עריכה כבדות ושהתמונות יהיו חדות מדויקות והצעים חיים. כמובן שהמק בוק הוא הכי טוב לעניין הזה. אבל למען האמת אין לי תקציבים כרגע למק בוק של אפל. השאלה איזה מחשב הוא הכי קרוב אליו במפרט הטכני בסכום קצת יותר שפוי. תודה רבה! דפנה שטרן

• 1 תגובה
    • 878 צפיות

דיונים חדשים בפורומים