ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,352 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1700ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה כבדה בפוטושופ,עבודה משרדית,משמש כשרת ביתי בין היתר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ בקבצים גדולים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכים ב 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)-- 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. ההודעה הזו תהיה יותר ארוכה מרוב ההודעות בפורום מפרטים, ואני מתנצל על זה מראש. אני אנסה להדגיש את הדברים החשובים במיוחד. אני עורך גרפי, ורוצה להתמקצע בתחום, וכחלק מהתהליך, גם לשדרג את המחשב שלי. זה נחמד מאד להיות עורך גרפי, אבל זה גם חבל מאד אם המחשב שלי לא יכול לעשות בדיוק את מה שאני רוצה, או לפחות בזמן שאני רוצה. אני עובד עם תכנות, בעיקר אלו של אדובי: Adobe Photoshop CS4 Adobe After Effects CS4 שתי התכנות האלו, לדוגמא, יודעות, על פי מה שהבנתי, לעשות ניצול חכם יותר של משאבי המערכת, של ריבוי ליבות (בעיקר 4 ליבות), ושל יכולות העיבוד של כרטיסי מסך מתאימים. (אני מאמין שקוראים לזה GPU). המחשב הנוכחי שלי עובד דיי בסדר, אבל דיי בסדר לא מספיק לי כרגע, והייתי שמח מאד לשדרג ח…
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג מחשב לצרכי צפייה בסרטי HD ולייב סטרימינג מהרשת בעיקר. המחשב מבוסס לוח P35 שהגיע הזמן להחליף, אבל יש כמה חלקים שלא צריך - הנה מה שאני מעוניין לשמור: מארז Antec P150 (הוא כולל ספק אבל בן 5 - הגיע הזמן להחליף) ציוד הקפי מסך מערכת הפעלה WIN7 בנוסף - ברצוני להתקין עליו כרטיס לכידה Avermedia AverTV Captue HD PCIE שכבר קיים ברשותי: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ah.aspx?ai=2577037 מעונין לקבל המלצה לרכיבים להשלמת המפרט: לוח אם, ספק כוח, מעבד+קירור, כרטיס מסך (אם צריך), דיסק קשיח, כרטיס רשת אלחוטי וצורב DVD (בלו ריי?). הערות: * רצוי שלוח האם יכלול כניסת FireWire להורדת חומרים ממצלמת וידאו * חשיבות לרמת שקט (שזה בעצם רמת רעש בעברית תקינה): 9 מתוך 10. * נפ…
-
- 2 תגובות
- 580 צפיות
-
-
ברשותי מחשב כ-3 שנים. משמש בעיקר לגלישה, צפייה בסרטים ומעט משחקים לא כבדים. לאחרונה המחשב מרגיש מאוד כבד ואיטי (אין הרבה דברים שרצים ברקע, אין תוכנות לא רצויות). ברצוני לדעת האם ישנו רכיב/רכיבים שניתן או מומלץ לשדרג בעלות לא גבוהה אשר יביאו לשיפור ביצועי המחשב ויאפשרו חוויית שימוש ומשחק גבוהים יותר. מצ"ב המאפיינים שלו: מעבד- inetl i3 2100 3.1 לוח אם- asus p8h61 le b3 זכרון 1*4g 1333ddr3 ספק- 450w אין כרטיס מסך נפרד במידה ומומלץ לשדרג רכיב כלשהו, האם לבצע זאת בארץ או איביי? תודה
-
- 1 תגובה
- 856 צפיות
-
-
<blockquote>אחרי 4 שנים של שירות נאמן, נשרף לי הכרטיס מסך(nVidia 9800GT); אז החלטתי לשדרג. אני לא באמת יודע מה היו הפיתוחים ב3 שנים האחרונות, ובגלל זה אני מתייעץ איתכם. החלקים אותם אני רוצה להשאיר: -מארז CM690 + כמה מאווררים של Arcticc -דיסקים קשיחים(1T+500GB של WD) -כונן DVD, מן הסתם. חלקים שאני לא יודע אם כדאי להחליף או לא: -ספק כוח Corsair cmpsu 450w (כבר בן 4) -זכרונות 2x2GB 800Mhz (כבר נחשבים איטיים, לא?) -קירור מעבד AC Freezer 64 Pro שאני לא יודע אם עדיין רלוונטי בקיצור, אני צריך מעבד, לוח אם, וכרטיס מסך;+חלקים נוספים אם צריך(ספק כוח, זכרונות,...). *דבר חשוב - הכרטיס מסך הקודם הגיע עם מאוורר של ZALMAN. עשה רעש נוראי, אז אם אפשר להמנע מחלקים רועשים למיניהם. המח…
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
שלום. יש לי בבית חלקים של מחשב ישן שהלוח אם או המעבד שלו הלכו. אני רוצה להשתמש בחלקים שכן פועלים ולקנות לוח אם, מעבד וזכרון כדי להפוך את המחשב למחשב משרדי. השימושים במשרד יהיו אינטרנט ואופיס בלבד. כרגע יש לי רשיון רק לווינדוס 98 שבהחלט מספיק, אבל יכול להיות שאני אקנה רשיון ל-XP. בכל אופן אין לי שום כוונה לשדרג לויסטה בשנים הקרובות. החלקים שקיימים במחשב: מארז ג'נרי, ספק ג'נרי, הארד דיסק (IDE) ופלופי. בניתי את המפרט הבא לשדרוג מ-KSP: מעבד- Sempron 3400 לוח אם- Foxconn K8M890M2MA-RS2H (הלוח הומלץ ב- Tom's Hardware בכתבה על בניית מחשב ב-300$) זכרון - 512MB TwinMOS תודיעו לי מה דעתכם (ישנו דגש משמעותי על העלות, ואני לא כל כך רוצה לחרוג מהתקציב).
-
- 2 תגובות
- 578 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על השדרוג הנ"ל? יותר זול מזה אפשרי? האם המעבד הנ"ל מספיק? תודה. זיכרון: Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP 207 ש"ח מעבד: AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box 262 ש"ח לוח אם: GIGABYTE GA-MA74GM-S2H 312 ש"ח סה"כ: 781 ש"ח
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב די ישן שקניתי לפני כמה שנים. לאחרונה התחלתי ליצור מוזיקה והוא דיי נתקע לי בפרויקטים גדולים. הסתכלתי בדרישות של התוכנה והם רושמים לקנות את המעבד המהיר ביותר לליבה בודדת שיש לו מעל שמונה ליבות שהתקציב מאפשר. לפעמים אני גם משחק במחשב אבל לזה החומרה הנוכחית מספיקה לי. המפרט הוא: i5-6500 GA-B150M-HD3 16GB DDR4 - 1 stick Antec VP-500 Bloody Tiger A40 GTX 1060 6GB התקציב שלי לשדרוג הוא בין 1600 ל 2500 בקצה הממש עליון (רק אם באמת נותן יותר ערך) אני מניח שאצטרך לשדרג את כל השילוש ולא רק את המעבד
-
- 4 תגובות
- 737 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, זקוק שוב לעזרתם בפורום הנהדר הזה, אני לקראת שדרוג המחשב שוב, פעם קודמת תכננתי לשדרג כרטיס מסך והסתבר שהלוח אם שלי לא יתמוך ברוב הכרטיסים אז חיכיתי ועכשיו אני חושב לשדרג. כרגע המפרט שלי הוא מעבד - Intel i5 2500 לוח אם - Gigabyte Z68X-UD3H-B3 זיכרון - 16G כרטיס מסך - Geforce 630 רוב השימוש שלי עם המחשב הוא לצורכי תלת מימד (Maya, Zbrush וכ'ו), ומעט משחקים פה ושם התקציב שלי הוא באזור ה 3000, אני יותר בכיוון שדרוג של הלוח אם, מעבד וכרטיס מסך. זכרון נראה לי פחות לחוץ כרגע, ושאר הדברים גם די בסדר, פעם קודמת גם קניתי ספק כוח של Antec אם אני זוכר נכון כך שנראה לי שגם בזה לא צריך להשקיע כרגע.. יש לי 2 מסכים ואני אולי חושב לשים אפילו 3 בעתיד אז הבנתי שיכול להיות ששני כר…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
[table][tr][td] שלום לכולם, בשנת 2008 קניתי את המחשב הנ"ל: Mainboard : Abit IP35-E (Intel P35+ICH9/R) Chipset : Intel P31/P35 Processor : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2400MHz Physical Memory : 2048MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM ) Video Card : NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 Hard Disk : Western Digital WD3200AAKS-00YGA0 (320GB) DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GSA-H62N DVD-Rom Drive : CXULCV YN4HY749 Monitor Type : Samsung SyncMaster - 22 inches Network Card : Marvell Semiconductor (Was: Galileo Technology Yukon 88E8056 PCIe Gigabit Ethernet Controller Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3 (32-bit) DirectX : Version 9.0c (îàé 2010) הספק הוא CORSAIR…
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אהלן, ברשות מכר שלי ישנו מחשב מתחילת 2017, שזה המפרט שלו: מעבד intel 7500 16g ram ddr4 geforce 1060gtx 500gb hard disk (not ssd) 250g ssd והיינו מעוניינים להתאים את המחשב לשנה זו. חשבתי להציע לשדרג את לוח האם את המעבד, לוותר על הדיסק קשיח הישן ולהוסיף SSD אמנם בזמנו היתה חשובה לו האפשרות להריץ משחקים כבדים, אבל כיום זה לא משנה לו, אך מעדיף לשמר את הכרטיס מסך הקיים. לגבי הלוח האם: חשובה לנו הקישוריות: WIFI6, שיהיה בלוטות' אם אפשר, שיהיה USBC אחד לפחות, אבל אין צורך באיזה משהו מטורף מדי שכולל 10 חיבורי USB לגבי המעבד: בעיקרון לא חושב שזה משנה לי אם זה אינטל או AMD, העיקר שהתמורה תהיה טו…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן תותחים, אני כבר הרבה זמן לא בעניינים. קניתי מחשב לפני יותר מ3 שנים, השקעתי בו, ועכשיו הוא מתחיל לגמגם לי כי החלקים מתחילים לקבל בלאי ולהתיישן. המפרט: intel i7 920 Asus P6TD Deluxe OCZ low voltage DDR3 6GB 1600MHz ATI Radeon 5850 CoolerMaster V8 בראש ובראשונה, אני צריך קירור חדש. המאוורר של הV8 כבר שבק לי פעם אחת והחלפתי אותו, ונראה לי שהגיע הזמן להחליף את הקירור כולו. עדיפות למשהו שקל להרכיב, אבל אני מעדיף ביצועים טובים על פני קלות הרכבה כמובן - וחשוב שהוא ייכנס בAntec Nine Hundred כי הV8 ממש מגיע כבר לדלת, ואי אפשר קירור יותר גבוה ממנו. דבר חשוב נוסף, זכרונות. אני רוצה להחליף את הזכרונות לחלוטין, לקנות סט של 12 ג'יגה, שיהיו זכרונות מהירים עם תזמונים טובים, אבל מה ש…
-
- 4 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום לכם חבר שלי רוצה לשדרג את רוב המחשב שלו .... עכשיו זה המחשב שיש לו : http://img106.imageshack.us/img106/5002/wizzardke1.png עכשיו הוא רוצה לקנות : להוסיף זיכרון .. 1 ג'יגה מינימום כרטיס מסך מעבד לוח אם התקציב שלו הוא עד 2500 ש"ח עכשיו הוא רוצה את המחשב למשחקים לא כבדים בכלל ... כמו : CS & Knightonline ככה שהוא לא צריך את הבסט.... אשמח אם תעזרו לי לבנות לו מפרט שיתאים לו.... תודה רבה לכם !
-
- 7 תגובות
- 541 צפיות
-
-
יש לי מסך 19" מערכת הפעלה ויסטה כונן קשיח 320 ג'יגה מקלדת ועכבר + רמקולים סראונד. יש לי ספק כוח - אני מאמין שסטנדרטי, האם דרוש להחליף? יש לי DVD מהיר... יש לי כרטיס radeon x1550, לא משהו בכלל אגב... מעבד dual core 4 של פנטיום (3.00) לוח אם תואם של אינטל גם כן.. אני מעוניין להפעיל את GTA IV לכשייצא למחשב, ולשחק אותו על הגדרות גרפיות טובות מאד. הבנתי שלמשחק יש דרישות מטורפות. אילו חלקים עלי לשדרג? אין לי הגבלת תקציב, אבל אין צורך להשתולל יותר מדי
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
[TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]31382[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Box[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]31691[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מאוורר למעבד[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]CoolerMaster V8 GTS CPU Cooler[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]30889[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colsp…
-
- 0 תגובות
- 647 צפיות
-
-
אמורים להחליף לי בקרוב את ה T43p מהעבודה. לא בטוח בכלל שתהיה לי אופציה לבחור למה, אבל אני יכול לתת העדפה. האפשרויות הן: T61 8510w כמו כן, עושם גם פילוט ל T400 אז יש מצב שגם זה אופציה. קחו בחשבון שזה מחשב מהעבודה, אז איכות הבניה למשל פחות חשובה לי (מה שנשבר מחליפים ) יותר חשובים ביצועים, ניידות (משקל וסוללה), יציאות (המחסור ב s-video יהיה מורגש...) וכו'. תודה!
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום אנשים, בזמן האחרון ניסיתי להפיח רוח חיים חדשה במחשב המזדקן שלי, אבל רעש צרצור מוזר שהופיע אתמול מהספק שלי גרם לי להבין שהגיע הזמן לשדרוג מסיבי. המחשב המקורי היה: מעבד: AMD Phenom II 955 לוח אם: Gigabyte GA-770TA UD3 כרטיס מסך: AMD HD5850 זיכרון: 4GB ADATA 1600Mhz ספק: seasonic s12ii-520 bronze מארז: Antec 300 בזמן האחרון שדרגתי את כרטיס המסך ל-HD7950 ואת הזיכרון שדרגתי ל-G.Skill 2x4GB Ares 1600Mhz. אני מעוניין במפרט למחשב חדש שיכלול לוח אם, מעבד, קירור למעבד, דיסק קשיח, מארז, ספק ואולי הרחבה לזכרונות ל16GB אם יש צורך. אין צורך במסך או ציוד היקפי. לא מתוכנן OC. התקציב הוא עד 2500 ש"ח עם אפשרות לחריגה קטנה אם היא מוצדקת. בגדול אני מעדיף לחסוך ככל שניתן. ש…
-
- 15 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שדרגתי את המחשב לפני חודשיים ואני רוצה להמשיך את השדרוג. לא צריך מסך (22'')ולא שאר ציוד הקפי. מערכת הפעלה יש לי. נושא הקט חשוב אבל לא כל כך. אני לא יודע מה זה OC אז לא צריך. המחשב שיש לי כרגע : מעבד: pentium 4 3.00ghz 1 gb ram כרטיס מסך : 9500 gt 512 mb ספק כוח קניתי לפני חודשיים חדש שיהיה תואם ל 9500 GT אז אני חושב שלא צריך. תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה קורה חברים ? קניתי מחשב יד 2 וקצת נדפקתי אפשר להגיד את זה ככה , אז אלה החלקים הקיימים שלדעתי הם כן עובדים . אני צריך המלצה להשלמה , במינימום כסף ולהוציא מקסימום יכולת . אז מה שיש לי שפעיל , זה כרטיס מסך r9 280x 3gb , ספק כח 750w , קירור freezer13 , וכונן SSD 120 גיגה .
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג את המחשב הנוכחי שלי למחשב משחקים הנה המפרט: AMD Athlon 64 X2 4200+ Asus M2A-VM HDMI 2048GB DDR2 ספק hec 300W (אין כרטיס מסך) אני רוצה לשדרג את המחשב הזה למחשב משחקים ב2000 ש"ח
-
- 11 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב בבית של ההורים שלי כבר עתיק ומבוסס על phenom X4 945. הם מעוניינים לשדרג אותו כי הוא כבר לא צעיר וכוחו לא במותניו. את המארז (אנטק) והספק כוח (קורסאיר cx550) חשבתי להשאיר. בנוסף קיים כונן דיסקים שחשבתי להשאיר. הכרטיס מסך ילך לפח אחר כבוד. המחשב משמש בעיקר לעבודות משרדיות ולימודים + סדרות וסרטים. מה שלדעתי צריך זה: מעבד, זיכרון, לוח אם, כונן ssd ואם אין מובנה אז כרטיס מסך. הבנתי שמבחינת תמורה למחיר יש את ה- amd ryzen 3 2200g שיכול להיות כדאי אבל אשמח להמלצותיכם. קצת ביאס אותי המחירים שהזיכרונות קפצו אליהם, בתקופה שהייתי פעיל הם היו עולים גרוש וחצי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בסופו של דבר אחרי מחשבה החלטתי להתגבר על הפיתוי לקנות מחשב חדש (מתגייס לקרבי בנוב', לא יהיה הרבה בית). זה המפרט העכשיו שלי: p4 2.8 mhz prescot 512 mb ddr 400 (3200 gef 6600 agp 8x אז ככה, חשבתי לקנות בחול 2 גיגה זיכרון (המחירים שם הם בדיחה יחסית לארץ) של DDR 400 - זה אני די סגור וגם כרטיס מסך שתומך ב- AGP... אין ממש גבול להשקעה (כמובן לא גדולה שכן אז אין טעם לשדרוג) , לצורך העניין לכרטיס מסך אני מקציב 1000-1200 שקל, יש לי ספק טוב שיכול להחזיק כרטיס חזק... יש רעיונות לדגמים? (אולי אני אשיג משומש)
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
-
-
ערב טוב חברים, זמן מה מאז שכתבתי כאן לאחרונה, וכעת אזדקק לעזרתכם / יעוץ - המחשב הנוכחי מבוסס I3-530, עם HD5770, וכו' (אם תצטרכו מפרט מלא - אוסיף). נראה כי הזמן עשה את שלו, הוא הפך מעט עצל (גם לאחר פרמוט - למרות שהוא רחוק מלהיות עמוס) ונדמה שזה הזמן להמשיך הלאה. התקציב נע בין עד כ-2.5K, עם גמישות קלה. זקוק למעבד, לוח אם (עדיפות ל-Gigabyte), כרטיס מסך (עדיפות ל-AMD) וזכרונות. כרגע יש Freezer 7 PRO REV2 כקירור למעבד, אם נראה לך שיש הצורך בחדש, אשמח להמלצה. כל השאר ישאר כפי שהיה (ספק כוח Seasonic 530W, מארז CM690 עם שלל מאווררים של CM / AC, הארדדיסק 1GB של WD וכו'). כפי שציינתי, השימושים - משחקים, אינטרנט ועריכת תמונות (צלם חובב בזמני הפנוי).
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום , ברשותי כרגע מחשב AMD XP 2500 GIGABYTE VAXP 684 DDR במהירויות שונות )256\333\400) GF3 Tן 200 GAINWARD מארז סימבדה מעפן כזה... בכל אופן ברצוני לשדרג את מרבית רכיבי המחשב כאשר אני שם דגש על כרטיס המסך. יש לציין שהבורד שלי לא נותן לי לעשות אוור קלוק שברצוני לעשות ... ולכן יש גם לקנות בורד חדש שמאפשר זאת.. (לכו תבינו בורד דפוק) בכל אופן גם ברצוני לקנות עוד ציפ של 256 400 ולהריץ אותו עם 2 400 ואחד 333 תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד מסוג HP pavilion dv7t-3000 בעל המפרט הבא: לוח אם: ACPI x64-based PC מעבד: intel core i7 720-qm זכרון: 4GB כרטיס מסך: geforce gt 230m 1gb רציתי לשדרג את המחשב מבחינת זיכרון RAM וכרטיס מסך חדש יותר, פשוט אין לי מושג באיזה סוג זיכרון ובאיזו כמות תומך לוח האם, והאם בכלל ניתן לשדרג כרטיס מסך במחשב נייד??? אשמח לעזרה מהמומחים שביניכם בתודה מראש מתן
-
- 3 תגובות
- 870 צפיות
-