עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Googleness,

נכון יש את היס מקס, והוט מג'יק והטיבו וכל זה שעם לוח משדרים בוחרים תוכניות להקליט וכל זה? אז ראיתי פעם שיש תוכנה MythTV נדמה לי שמורידה את הלוח משדרים מהממיר ועושה אותה פעולה על המחשב.. הקיצר השאלה שלי היא מה אני צריך במחשב אני מתכוון הארד דיסק נוסף, כרטיס טלוויזיה, כרטיס מסך וכו' בשבל שהוא יתחבר לממיר ויבצע את ההקלטות והכל כמו יס מקס וטיבו וכל זה? הערה: יש לי כרטיס מסך X300SE שמתחבר לטלוויזיה בשביל להציג תמונה אך לא בו זמנית עם המסך הרגיל, מזמ ןשקלתי להחליף אותו. אם יש כרטיס מסך טוב שמשולב בכרטיס טלוויזיה/וידאו שצריך בשביל מה שאני רוצה אני אשמח לשמוע על זה. תודה מראש נ.ב. זה היה ציטוט מדיון שפתחתי בפורום אחר.

• 2 תגובות
    • 595 צפיות
  2. שלום. ברשותי מחשב מבוסס asus m2a-vm hdmi 65watt amd 4200 dual core 2x1 gig ram 250 gig hdd. hauppage pvr150. תוכנן במקור לשמש media center. עכשיו אמור לצאת לפועל. 1. לפני הכל- האם החומרה הנ"ל מספיק חזקה בשביל לשמש כמדיה סנטר סביר, או שאין טעם בכלל להשקיע בה? 2. האם מומלץ להחליף את הכרטיס מסך המובנה x1250 באחד אחר (ואם כן איזה)? 3. האם חיוני להוסיף hdd נוסף? (ברשותי hdd חיצוני של 500gig שיכול לשמש לאחסון) 4. על איזה מארז וספק כוח אתם ממליצים? 5. על איזו מקלדת אתם ממליצים (שמעתי על xgene מה דעתכם?) 6. האם צריך להחליף את הקירור למעבד? אם כן איזה קירור זול מומלץ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by 1979zilb,

שלום אני מעוניין לשדרג מחשב. אני אדריכל ומשתמש ב-Autocad,Archicad, Sketchup(Open GL), Adobe CS, ורנדורים. הרכיבים שאני צריך - כרטיס מסך חזק, לוח אם, זכרון(כנראה יש צורך להחליף-יש לי 8GB אבל נראה לי שישן יחסית) הציעו לי לשדרג ללוח אם חדש אבל לא הכי חדש, כך שיתאים למעבד וזכרון וכך אחסוך כסף לכרטיס מסך האם זה כדאי הוא שכדאי כבר את כל הרכיבים חדישים יותר. המעבד הנוכחי CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q6700, 2666 MHz (10 x 267) לוח אם נוכחי Motherboard Name Gigabyte GA-EP43-DS3 (4 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) זכרונות (ארבעה) DIMM1: OCZ Fatal1ty OCZ2F10662G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-5-5-13 @ 333 MHz) (3-4-4-…

• 2 תגובות
    • 793 צפיות
  4. Started by nizans0,

שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי במינימום תקציב האפשרי אבל שיוכל להריץ BF4 על הגדרות מקסימליות עם FPS נוח המסך שלי הוא ברזולוציה של 1680x1050 המפרט שלי כיום הוא: I5 760 OC - 3.5GHz 4g ram ddr3 לוח - Gigabyte GA-P55A-UD3 כרטיס מסך GTX 285 ספק כח חזק 750W של Crosair קשיח רגיל לא SSD. עם המפרט הזה אני משחק לדוגמא BF4 על הגדרות הכי נמוכות ועדיין הFPS נמוך יחסית. אני מחפש שדרוג לגיימינג במינימיום תקציב אבל שBF4 ירוץ על מקסימיום הגדרות. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  5. Started by loverness,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000, עדיף באמת פחות.. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו COD AW, דוטה, ובעתיד THE WITCHER 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ספק כוח - יש לי במחשב הנוכחי 600w seasonic ו4GB זכרונות. לא בטוח שאשתמש בהם, תלוי אם מישהו יקבל את המחשב הנוכחי שלי. בכל מקרה תתנו לי מחשב עם ספק וזכרונות, ל…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by MBoomer,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך אז לנצל, כמובן שאם אין צורך מעדיף לשלם פחות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Shadow of Mordor, Borderlands, etc. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" ברזולוצית 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (HIGH-Ultra) 3.…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by IDO-G,

אני מעוניין לשדרג את המחשב עבור גיימינג אני מניח שבעיקר אצטרך להוסיף כרטיס מסך אבל אני מצרף את החומרה שלי בכל מקרה כי אני לא ממש סגור מה צריך: Intel i5-2500K 3.3ghz לוח אם msi z68a-g45 Gen3 socket 1155 מאוורר למארז חברת NZXT ,140mm geforce GTX570 Twintech 1.28gb DDR5 8gb Elixir DDR3/1333MHZ מארז HEC Cougar solution ספק ANTEC vp550 strictly power 45a 12v מאוורר scythe cooler mugen 2 intel 1156 התקציב נע בין 1200-1700 שח ותלוי בעיקר בשאלה אם צריכים שדרוגים נוספים בנוסף לכרטיס מסך (קירור,מקום וכו) המטרה היא להגיע לאותה נקודה שהייתי בה לפני שלוש שנים בדיוק - מריץ הכל על מקס איכות ללא בעיות תודה !!

• 7 תגובות
    • 785 צפיות
  8. Started by hg290153,

יש לי מחשב של i7-4790k 4 ghz כרטיס מסך של gtx 760 2 gig 16gib זיכרון מה כדאי לשדרג עבור גיימינג

• 0 תגובות
    • 637 צפיות
  9. Started by wilken,

שלום , אני מעוניין לשדרג את המחשב הנוכחי שלי שיהיה גם לגיימינג (משחקים כמו fallout 4 ו-GTA V) ללא OC החומרה שלי : [TABLE=width: 495] [TR] [TD]Seagate [/TD] [TD][TABLE=align: right] [TR] [TD]3TB - Barracuda 7200.14 series - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - NCQ support [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD]Seasonic [/TD] [TD][TABLE=align: right] [TR] [TD]450W - 80 Gold certified - Active PFC - 120mm ball bearing fan - 8pin CPU connector - 2 x 6 2 pin PCIe connectors [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD]Samsung [/TD] [TD][TABLE=align: right] [TR] [TD]120GB Samsung 840 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/410 MB/s Retail [/TD]…

• 4 תגובות
    • 675 צפיות
  10. Started by danielly,

1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - בעיקר לגיימינג אולי קצת לתכנות. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - shadow of mordor , the witcher 3 crysys 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). samsung 23" 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף כמה שיותר גבוהות. העניין הוא שאם עוד שנה …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by N1_Dawg,

אהלן חבר'ה, המחשב הקיים שלי התחיל קצת לקרטע, אז הגיע הזמן להחליף לו כמה חלקים. אני אשתמש במחשב לגיימינג בתדירות גבוהה רק עד סוף השנה, לאחר מכן אני אתחיל לימודים באוניברסיטה, אז אני אשחק הרבה פחות. אני רואה פחות טעם לקנות מחשב חדש(אלא אם כן אפשר לקנות מחשב חדש יותר טוב באיזור המחיר הזה, אשמח אם תעזרו לי עם העניין). הנה המפרט של המחשב הקיים: מעבד: Intel Core i5 4570 לוח אם: Gigabyte GA-B85-HD3 ספק כוח: ספק 550W של Raider, לא בטוח מה הדגם. זיכרון: שני סטיקים של 4GB של Crucial. דיסק קשיח: 2TB של Seagate כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX 770 2GB מארז: Cooler Master CM 690 II והנה גם הפורמט מהנעוץ, כדי שיהיה קצת יותר ברור: …

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by Fateless,

שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי בשדרוג המחשב. טופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד וסרטים/סדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch Dogs, Witcher 3, Dragon Age Inquisition וכל הכותרים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 7 תגובות
    • 961 צפיות
  13. היי, המחשב בן 3 וחצי שנים והגיע הזמן לשדרג. שימש אותי נאמנות אבל הגיע הזמן להחלפת רכיבים. אני רוצה לשדרג, לא לקנות חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ממוצע , עריכה קלה בלייטרום ופוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. rainbow siege six , project reality , squad. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך ש…

• 1 תגובה
    • 939 צפיות
  14. היי, יש לי מחשב נייח שבניתי ב2015, עד עכשיו לא עשה לי בעיות אבל מתחיל להיות איטי ואני רוצה לשדרג אותו. המפרט הנוכחי: מעבד: Intel(R) Core(TM) i5-4440 CPU @ 3.10GHz (4 CPUs) ראם: 8 GB לא יודע איזה סוג כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 670, Display Memory: 4GB לוח אם: Asus B85M-E מארז: Sharkoon T9 Value ואני לא יודע איזה ספק ואיזה קירור יש. אני רוצה לשדרג את המחשב בצורה הכי טוב ואני צריך המלצה איך לעשות את זה בצורה הכי טובה בתמורה לכסף (כלומר מה להחליף ומה להשאיר כדי שהביצועים השתפרו בצורה הטובה ביותר) התקציב שלי הוא 2,200 אבל אם כדאי וזה שווה את המחיר אפשר לחרוג עד 3,000. שימוש המחשב הוא בעיקר לגיימינג וקצת לעיצוב ועריכה (Ado…

15. תקציב: מהו תקציב לשדרוג המחשב?: 2000 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? 500 מטרות השדרוג: מהי מטרת השדרוג, מהם השימושים שלכם במחשב?: גיימינג בינוני - כבד במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: CS1.6 / CS:GO / BF3 / GTA V מערכת הפעלה: באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש: Win 7 64bit מפרט נוכחי: מעבד: DualCore Intel Core i5-650, 3333 MHz לוח אם: Gigabyte GA-H55M-S2 זיכרונות: Kingston 4GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTS 450 1GB דיסק קשיח: לא צריך צורב/כונן אופטי: לא צריך מארז: לא ידוע אבל רוצה להחליף ספק כוח: לא ידוע, ולא כתוב עליו שימושים מיוחדים: האם תבצע המהרה (OverClock) למחשב? במידה שכן, לאילו רכיבים? לא האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך…

• 8 תגובות
    • 810 צפיות
  16. Started by swisaman,

1. מה התקציב המקסימאלי?באזור ה2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. עד כמה שידוע לי מגיע דור חדש של משחקים(ובראשם BF4) ולכן אני זקוק לשידרוג,המחשב בנתיים סוחב על הגדרות בינוניות ונמוכות בחלק מהמשחקים אבל אני לא מסתפק בכך ורוצה לעלות רמה(כך גם במשחקים החדשים שיגיעו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הג…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Dezaster,

המחשב שלי ברשותי כבר כמה שנים ואני רוצה לשדרג אותו לביצועים כללים יותר טובים, למטרות גיימינג (כרגע הוא לא קרוב להריץ שום משחק שיצא בזמן האחרון) וקצת עריכה גרפית. המפרט להלן: כרטיס מסך התקציב הוא עד 800 שח בערך, אשמח לדעת מה אתם חושבים על להחליף מעבד ואיזנ דגם (אני חושב שיש צורך) וכל המלצה אחרת תתקבל בברכה. תודה מראש! עמרי. עריכה: אחרי קצת קריאה בפורום, איך השינויים האלה לדעתכם? [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 5%, align: center][/TD] [TD=width: 65%]Sapphire Radeon R9 280X Dual-X 3GB - לאחר תיקון יצרן אחריות שנתיים[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [TD=width: 15%, align: center]725₪[/TD] [/TR] [TR=class: cat_pro…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by lalamor123,

כבר תקופה אני שוקל לשדרג את המחשב, וזה המפרט שלי: מעבד: QuadCore Intel Core i5 750, 2.67 GHz לוח אם: Gigabyte GA-P55M-UD2 זיכרונות: Kingston HyperX KHX1600C10D3/8GX 8 GB DDR3-1333 Kingston HyperX KHX1600C10D3/8GX 8 GB DDR3-1333 כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 7970 Dual-X 3GB ספק כח: Corsair TX750W Power Supply קירור: קאבוטו רגיל וישן. קשיח רגיל, 500GB WD עכשיו אני שוקל לשדרג מעבד (נראה לי כמו צוואר בקבוק לכרטיס מסך), יש צורך לדעתכם להשקיע גם בלוח אם חדש? בכלל, יש עוד משהו שצריך לשדרג לדעתכם?

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by sapir10,

אהלן, אני כתבתי בימים האחרונים מספר בקשות לגבי מפרטים ובסוף קניתי מחשב מטורף שנועד לגרפיקה תלת מימדית ואנימציה ועכשיו נותרתי עם המחשב הקודם, שיש לו את היכולת להיות אחלה מחשב והמטרה שלו, מחשב לעבודות עם תוכנות אדובי- פרמייר, אפטר אפקטס פוטושופ וכד', אולי קצת משחקים במקרה שישעמם, ובעיקר לקשר אותו עם המחשב החדש על מנת להאיץ ברינדור קבצי התלת מימד והאנימציה. וכל זה בתקציב של 2000 שקל, אני מוכנה לחרוג בכמה מאות שקלים אבל זה לא המחשב הדומיננטי כאן אז לא בא לי להתפרע עליו יותר מדיי נכון לעכשיו זה המפרט של המחשב הנוכחי- מעבד- Intel core 2 Duo E6750 2.66GHZ לוח אם- Asus P5kpl כרטיס מסך- radon x1300 זיכרונות- אין לי מושג מה המהירות ואיזה חברה אני רק יודעת ש2GB דיסק קשי…

• 6 תגובות
    • 703 צפיות
  20. Started by apple4,

שלום! זקוקה לעזרתכם, אני צריכה לשדרג את המחשב ללימודים... זה המפרט שלי מעבד Intel Pentium 4 2.8 GHz לוח אם MSI 649 Neo-V (MS-7113) זכרון 512mb 200 mhz כרטיס מסך winfast px6200 tc 64mb המחשב הוא לגרפיקה בעיקר Photoshop יש לי 450+- שקל לשדרוג. תודה!

21. Started by yitzy,

שלום, יש לי מחשב בן כשנתיים שלוש, אני משתמש בו כדי לערוך קבצי RAW בלייטרום. הבעיה היא שהתוכנה לא רצה מספיק מהר. זה המפרט שיש לי כרגע, האם\מה אני יכול לשדרג\להוסיף כדי לשפר את הביצועים בעבודה? לוח: Gigabyte GA-Z77-D3H מעבד:QuadCore Intel Core i7-3770, 3700 MHz RAM 16GB כרטיס מסך מובנה:Intel HD Graphics 4000SSD - י M4-CT256M4SSD2 (256 GB, SATA-III) (המערכת, תוכנות, וקבצים בעבודה יושבים על הSSD) Windows 8.1 תודה איציק

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום אני כרגע עם המפרט הבא: מעבד:i5 750 לוח אם:gigabyte-p55-ud3 זיכרון:8 GB כ.מסך: GTX 580 1.5GB ספק: antec earthwatts 550W מארז: antec 300 אני מעוניין לשדרג את המעבד+קירור+לוח אם+זיכרון (החלקים הישנים ימסרו) כמו כן אני מעוניין בכונן SSD אני מעוניין באוברקלוק ורצוי שהרכיבים יהיו איכותיים למטרה זו השימושים שלי הם: משחקים, כל תוכנות אדובי, מגוון תוכנות תלת מימד (יש צורך במכונת רינדור משומנת) התקציב הוא 5000 חשוב שהמחשב ישרוד לפחות כ-4 שנים ולכן אני מעדיף לשלם טיפה יותר על רכיבים איכותיים

• 4 תגובות
    • 545 צפיות
  23. Started by yakir4u,

היי המחשב שלי קצת התעייף וקשה לו להריץ סרטים באיכות של 4K הסרט לאגי ולא זורם i5 3570k gigabyte z68xp-ud3p ram 16gb(2x8) 1033mhz amd readon 7970 3gb בנוסף אני משחק מטרו:אקסודוס והצמשחק גם בקושי סוחב על המחשב האם זה חכם להוסיף עוד כרטיס מסך לCF על מנת להעלות ביצועים או שזה נובע מהמעבד? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. השימושים שלו זה בעיקר משחקים... מעבד- INTEL 1.8 לוח אם- לא יודע אבל ישן, המחשב כבר איזה 4-5 שנים זכרון- 256 MB כרטיס מסך- RADEON 9650 התקציב הוא מה שכתבתי בכותרת... תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 690 צפיות
  25. מדובר במחשב שמיועד לאינטרנט ומקום אחסון. אני צריך המלצה ללוח אם(כרטיס מסך מובנה), מעבד(עדיף עם קירור) וזכרונות. לא מתוכנן OC. הכוננים הקשיחים קצת מיושנים אז אם אפשר שיהיה כמה חיבורי ATA לצד חיבורי SATA. 500W ג'נרי, יש לי שניים כאלו אם אחד לא יתאים. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 732 צפיות

דיונים חדשים בפורומים