עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שאלה שנובעת מקצת בורות שלי. במחשב שולחני ניתן בקלות להחליף כרטיס רשת. האם במחשב נייד ניתן לשדרג את כרטיס הרשת האלחוטי או שכרטיס הרשת הוא חלק מלוח האם ואינו ניתן כלל להחלפה? בהנחה שיש לי ראוטר שעובד ב-draft N האם ארגיש בהבדל כלשהו בהחלפה הנ"ל? האם צריכת החשמל של ה-4965 טובה יותר או טובה פחות?

• 2 תגובות
    • 944 צפיות
  2. Started by Tov_Tov,

יש לחברה שלי מחשב נייד HP compaq cq60 - 220ej המחשב דיי ישן אבל עדיין עושה את העבודה, לאחרונה היא התחברה ל100 מגה בהוט, בחיבור קווי היא מקבלת 70 מגה ובאלחוטי 15-20 המחשב הנייד שלי (חדש יותר) מקבל 100 בקווי ו50-60 באלחוטי לכן הבעיה היא לא בתשתית. רוב השימוש שלה במחשב נעשה באלחוטי ובעיקר משמש לצפייה ישירה מתוכן XBMC. בקיצור אני מניח שהכרטיס רשת מיושן ופשוט לא תומך ב100 מגה, צירפתי שני תמונות שבהם ניתן לראות את הNetwork Adapters ומאפייני הDuplex & speed. עכשיו יש לי כמה שאלות בהנחה ואני צודק לגבי כרטיס הרשת: 1) כמה פשוט ואם בכלל ניתן לבצע החלפה של כרטיס רשת פנימי במחשב הנייד הנ"ל ? 2) איזה כרטיס רשת יכול להתאים? האם גם כרטיס רשת שמתחבר בצורת USB יעשה את העבודה? 3) שא…

• 4 תגובות
    • 4.6k צפיות
  3. Started by glotis,

קניתי לפני כמה ימים מחשב T500 של לנובו עם התקנה של XP לפי האתר של לנובו יש לי אפשרות לשדרג ל-7 מכיוון שיש לי רשיון של vista business עכשיו כמה דברים לא ברורים לי: 1) אם יש לי XP אבל רשיון ל vista זה נקרא שיש לי downgrade? 2) האם אפשר לשדרג ל-7 כשיש לי XP מותקן על המחשב? (באתר של לנובו יש רק אפשרות לבחור גרסאות של vista כמערכת שמותקנת לי עכשיו) 3) לא קיבלתי מהחנות אף דיסק של מערכת הפעלה..הייתי אמור לקבל דיסק כלשהו? 4) השדרוג כולל את כל התכונות של ה thinkpad?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. צריך לשדרג את המחשב של אחותי למשהו סביר ועל הדרך לשדרג את שלי למשהו חדש על ידי כך שאחותי תקבל חלקים מהמחשב שלי. המחשב של אחותי צריך להריץ SIMS 3 ולהיות שקט לגמריי ושלי צריך רק להיות טיפה יותר חזק מעכשיו, להיות שקט מאוד, והפעם להיות מחלקים מומלצים שאני ישמח שיש לי במחשב ולא msi וceon מאייבורי. השדרוג צריך להיות כמה שיותר זול, מבחינת תקציב הייתי גם יכול לקנות מחשב ב10000 עכשיו אבל אני קונה מה שאני צריך ולא מה שאני יכול... לא מתוכנן שום אובר קלוק. את המפרט שלי אפשר לראות בצד ושל אחותי זה פנטיום 4 ישן וgforce 2 עם הרדיסק ide 80gb וזכרון ddr1. ללוח אם שלי יש כרטיס מסך מובנה שבדקתי והוא עובד טוב עם סימס 3, ככה שאין צורך בכרטיס מסך חדש. זה מה שחשבתי לקנות למחשב שלי: (מskypc, אלה…

• 9 תגובות
    • 766 צפיות
  5. האם שדרוג ל4G למחשב הנייד ופירמוט מwin 7 32 לwin 7 64 ישפרו לי את בצועי המעבד למשחקים ובכלל להפעלת תוכנות או שזה סתם השקעה וביזבוז מיותר?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by ASoliD,

שלום חברים, לפני שנה קניתי נייד מסוג HP dv6760ej (כמפורט בקישור הבא: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01361789&cc=us&dlc=en&lc=en&jumpid=reg_R1002_USEN ) ועכשיו כשהאחריות עליו פגה אני מחפש איך לשפר אותו. תקציב: בערך 1000 שקל. אודה על כל עזרה.

• 5 תגובות
    • 646 צפיות
  7. Started by OR007,

יש לו מעבד (1.6A) והארד דיסק של MAXTOR 40GB 7200 RPM אז הוא צריך את כל השאר... הצעתי לו לא להחליף מעבד (אפשר לעשות לו O/C אותו בלי הרבה בעיות...), אני הצעתי לו את זה (מה אתם אומרים) Winbond ddr 512mb 3200 GA-SQ800 Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 400 Watt radeon 9100 128mb אז ככה, אין לו תקציב לשתי סטיקים של 256 (חוץ מזה שאחד גם עדיף ל-O/C), קירור אני כבר אדאג להשיג לו משהו הולם למעבד, ובקשר למארז...זה מה שהוא רוצה ואין לי סבלנות להתווכח איתו (למרות שהמארז די נחמד הצעות ושיפורים יתקבלו בברכה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Cupid Me,

היי חברים מעוניינים לךשדרג מחשב קיים לצורך גיימינג. מכיוון שמדור המחשבים המומלצים באתר לא עדכני אני מבקש את עזרתכם צריך המלצה ללוח אם, זיכרון, כרטיס מסך ומעבד עד 1600 ש"ח. זה מה שאני מתכנן לקנות כרגע: i3 4170 8GB DDR3 H81 R7 360 OC אשמח להצעות!

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by Cupid Me,

היי צריך המלצה לשדרוג של מפרט קיים כדי שיתאים לגיימינג ב-4K על הגדרות גבוהות במינימום כסף, מפרט קיים: מעבד: Intel Core i5-3470 לוח: Gigabyte H67 זיכרון: 4GB DDR3 כ. מסך: Inno3d GTX 1060 להלן המפרט שחשבתי עליו: מעבד: Ryzen 5 1400 לוח: MSI B350 זכרון: SK hynix 2x8GB DDR4 2400Mhz כ. מסך: GTX 1080 ti

10. Started by PuG3o6,

System Information Operating system: Windows 7 Ultimate 64-Bit System memory: 6 GB CPU: Intel® E4800 @ 3.00 GHz Sound system: : SigmaTel Audio VGA Information Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail מסך מחשב Samsung 2233BW LCD ( רזולוציה מקסימלית 1680x1050 ) לא זוכר בדיוק איזה לוח אם יש לי נראה לי P43 יש לי 4000שח לבזבז איפה אתם מעדיפים שאשדרג? חשבתי ללכת על ה HD5970 אבל מפחד שהמעבד יעשה לי צוואר בקבוק ? מה ספק כוח הרצוי לכ.מסך הזה ? תודה רבה

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by CyberBot,

1. מה התקציב המקסימאלי?2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וקצת עריכת וידאו של gameplay א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) אולי עריכת והקלטת וידאו מזדמן עד תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ARMA 3 BF4 GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080P 21.5" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות(מעין שריטה כזאת) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. שלום לכולם, אני רוצה לבקש ייעוץ בקשר לשדרוג לוח אם, בסביבות ה-500 ש"ח, לא כולל הזיכרון. אחרי שהיו הרבה קריסות כשהפעלתי כמה דברים במקביל [נגיד קול אוף דיוטי והגוגל כרום] בגלל חוסר בזיכרון, וקניתי זיכרון חדש למחשב שלא התאים ללוח אם, הגעתי למסקנה שכדאי להתייעץ עם אנשים שמבינים יותר ממני לפני בערך 4 וחצי שנים עזרתם לי עם המחשב שיש לי עד עכשיו, בנושא הזה. המחשב עובד מאז ממש טוב, חוץ מאותן קריסות שהתמעטו מאז שהחלפתי את הווינדוס ל-64 ביט, והוא אפילו מריץ את רוב המשחקים שניסיתי [CoD MW3, באטלפילד כלשהו ודייב]. אני חושב שזה המפרט הסופי, אבל לא הצלחתי למצוא את הקבלה, אז העתקתי מ-CPU-Z את הדברים שנראו לי חשובים ליתר ביטחון המפרט פה הוא הנכון, ובינתיים יש במחשב 2 כרטיסי זיכרו…

• 11 תגובות
    • 3.5k צפיות
  13. Started by tzuki_f,

יש לי לוח אם ישן יחסית של baiostar DDR1שעושה בעיות (הוא לא מסתדר עם הכרטיס מסך שלי sapphrit 3850 ( ולכן אני מעוניין להחליף אותו ואת הזכרונות האופציה שחשבתי עלה ...שתאפשר לי גם להחליף מעבד בעתיד היא: Gigabyte GA-MA790FX-DS5 AMD 790FX AM2 () OCZ 2GB Kit DDR2 1066Mhz PC2-8500 Reaper HPC 5-5-5-15 OCZ2RPR10662GK () סה"כ 800 ש"ח מה אתם חושבים??

14. Started by udist,

חיבורי הSATA של לוח האם עושים המון בעיות וחשבתי שאולי זו הזדמנות לשדרג את לוח האם ואולי גם מעבד. המפרט הקיים: Intel i5 2500K LGA1155 cooler master v8 radeon 6950 g skill 8GB x2 האם יש לוח אם חדש שאוכל להעביר את המעבד (והקירור) אליו או שהתושבת ישנה ואני צריך לשדרג גם את המעבד? תקציב - עד 500 ללוח אם, עד 1000 למעבד (ורק אם צריך)

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. היי, אני מחפש לשדרג את המחשב הקיים על ידי החלפת לוח אם, מעבד וזכרונות. עיקר השימוש במחשב הוא למשחקים (גם FPS "כבדים"). יש לי כבר כרטיס מסך BFG NVIDIA GeForce 8800 GT OC2 512MB, אז אני מקווה להמשיך איתו. לגבי ספק כח: יש לי ספק של HEC, אם אני לא טועה (אני לא ליד המחשב עכשיו) הוא של 480W. אני צריך המלצה לרכישת שלושת הרכיבים הנ"ל בתקציב של 2,000 - 2,500 ש"ח.

16. היי אני כרגע בטיול בארה"ב, ורוצה לקנות פה כמה רכיבים לשדרוג המחשב שלי. יש לי עד כ- 400$ להוציא לטובת העניין, אבל רצוי טיפה פחות. הרכיבים שאני מעוניין לשדרג הם לוח האם, המעבד, כרטיס המסך והזיכרון. המחשב מיועד לעשות הכל, משחקים, גלישה, נגינת סרטים, קידוד וידאו (המרות בין פורמטים, capture ממצלמת MiniDV וכולי)... מה יש לי כרגע: AMD thunderbird 1200 לוח אם של Asus (לא זוכר את הדגם המדויק... נדמה לי משהו כמו K7M או משהו כזה) 512 מ"ב זיכרון SDRAM PC133 כרטיס מסך Asus V6600 GEFORCE 256 עם 32 מגה זיכרון אני כרגע בארה"ב אז אני קונה מחנויות בארה"ב. הנה מה שאני שוקל כרגע. מה דעתכם? 85.5$Gigabyte GA-7N400-L1 Motherboard 91$ Athlon XP-2500+ (1.86GHz, 512KB, 333MHz, Socket A…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אני לקראת שדרוג המשולש לוח אם/מעבד/זכרונות. חשבתי על האפשרויות הבאות: סוקט 1156 Core i7 860 GIGABYTE P55-UD3R 2X2GB Mushkin CL9 או סוקט 1366 Core i7 920 EX58-UD3R 3x2GB G.Skill שאר החלקים יהיו החלקים הישנים שלי שמפורטים בחלק הראשון של המפרט שלי. כרטיס מסך 4670, ספק 550V, דיסקשיח 640GB של WD. הצרכים הם בעיקר HTPC מקליט. אני מקליט כל הזמן תוכניות מהטלויזיה עם SAGETV (עם כרטיס לכידה יעודי. המעבד משוחרר מזה), וצופה בסרטים בו זמנית. כרגע המחשב לא עומד בזה (קיטועים), אבל אני מניח שהבעיה היא עם הדיסקשיח (בטיפול). מלבד זאת, אינני משחק משחקים, אלא מבצע מולטיטסקינג עצבני. תמיד הרבה תוכנות ברקע. הכי חשוב לי. השדרוג לא הכרחי ואולי תגידו שמה שיש לי מספיק, אך יש לי הזדמנ…

• 6 תגובות
    • 692 צפיות
  18. אני עומד לרכוש את המעבד הנ"ל משומש ואשמח להמלצות על לוח אם+זכרון, רצוי מKSP. חשבתי על הזכרונות האלו: http://ksp.co.il/?store=kspnazarta&uin=11914 2X2Ghz 1333mhz 7-7-7, זולים וטובים ממה שזה נראה. יש עוד הרבה זכרונות בערך באותו המחיר, אם יש משהו משמעותית טוב יותר, אשמח להמלצה. בקשר ללוח אם באמת שאין לי מושג מה לקנות. המידע הבא יוכל לעזור: * אני מתכנן לבצע קצת OC, כנראה לא הרבה מעל ה4ghz. * לא מתכוון לעשות מערך SLI\CROSSFIRE. * אין לי צורך בכרטיס מסך מובנה על לוח האם. * FireWire-אני מוסיקאי ומקליט כלים דרך כרטיסי קול חיצוניים שמתחברים דרך FW IEEE1394, כך שרצוי לוח עם חיבור FW איכותי. אם לא, אז כדאי להתחשב תקציבית ברכישה של כרטיס חיצוני שעולה בערך 100 שקל. * אין לי ממש צו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. המפרט הנוכחי שלי הוא: לוח-אם: GA-K8NMF-9 של Gigabyte. עלה 500 ש"ח. מעבד: AMD Athlon 64 3000+ Venice Core. עלה בערך 800 ש"ח. כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 600GT. עלה 900 ש"ח. זכרון RAM: סטיק יחיד של 512Mb. עלה ~200 ש"ח. סך הכל הייתי רוצה לשדרג את הרכיבים האלו לרכיבים שעולים בערך אותו הדבר כיום, בגלל זה התקציב שלי הוא בערך 2.5K, כמובן שעדיף אם אפשר בפחות. בזמנו קיבלתי הרבה המלצות על הכרטיס מסך הזה ועל המעבד הזה מכיוון שהם כביכול באותה רמה, כלומר אין רכיב אחד שהרבה יותר טוב מהשני והיכולות שלו מתבזבזות. יש לי כונן קשיח וכונן אופטי, אני חושב שספק הכוח שלי (500 או 600 וואט) יספיק גם למפרט החדש, למרות שאני מוכן גם לשמוע דעות בנושא הזה כמובן. אני מרוצה מהמארז, ואין לי צורך ברמקולים/מ…

• 13 תגובות
    • 819 צפיות
  20. אני מתכוונת לקנות את המפרט הראשון במשחקים בתקציב של 5000 ללא מסך. אני רוצה לשדרג את הדיסק הקשיח והלוח אם ללא ויתור על הספק כוח של Enermax. תקציב הוא נושא חשוב אך אני מוכנה להשקיע עוד 400 שקל על מנת לקבל מחשב יותר איכותי שיחזיק מעמד ללא בעיות יותר זמן. מטרות המחשב הם משחקים די כבדים ואינני רוצה לשדרג או להחליף את המחשב ב 3 השנים הקרובות. שאלה ראשונה : האם כדי לי להשקיע בשידרוגים? או לוותר על ספק הכוח? מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד? שאלה שניה : מצאתי את כל המפרט ב logicPc חוץ מלוח האם ה Asus A8N-E. האם אתם יכולים להציע לי לוח את אחר ברמה של הלוח הזה ו/או חנות אחרת שאפשר לסמוך עליה ואפשר דרכה להשיג את כל הרכיבים במפרט. לסיום, עשיתם עבודה ממש טוב…

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  21. שלום, אני מריץ מחשב קצת ישן כבר (P4 3.0 Ghz) וחשבתי לעשות מעשה אמיץ ולשדרג רכיבי ליבה כדי לקבל מחשב 'חדש'. מה צריך להחליף? אז ככה: 1. מעבד 2. לוח אם 3. זכרון 4. יש לי כרטיס מסך ישן ומצוין (Matrox Millenium) אבל AGP אז נראה לי שאצטרך להחליף גם אותו כי לך תמצא לוח טוב לאוברקלוק של מעבד חדש עם תושבת AGP. מה שכן - השימוש הוא 2D - פוטושופ, אילוסטרייטור, GIS וכו' ואני לא משחק משחקים - אז אין צורך בכרטיס יקר, אבל חובה יציאה לשני מסכים (DVI+VGA) חשבתי על משהו בכיוון של E7200 עם אוברקלוק (יש לי CPU cooler: Zalman ZALMAN CNPS7000B-AlCu שאני לא בטוח שיתאים בכלל למעבדים החדשים - הוא יושב על תושבת 478 (למי שזוכר) ואז אולי אצטרך גם קירור? מה כבר יש? ספק (Hec 300 A/RT) - האם יספיק לאובר…

• 3 תגובות
    • 593 צפיות
  22. Started by Home Boy,

אהלן! מישהו יודע אם האתר notebookclub שמוכרים dell מאפשר שדרוג חינם לווינדוס 7 לאחר קנייה של ויסטה? אני נוסע לשם מחר בבוקר ושכחתי לשאול בטלפון בבקשה מי שיודע משהו שיגיד תודה! עוד שאלה קטנה למי שיודע: מה עדיף הארד דיסק 250GB 7200RPM או בתוספת של 120 שקל 320GB 5400RPM? האם ההבדל במהירות ניכר?

23. Started by itaylevi,

שלום. לא אעתיק לפה את התבנית, כי אני לא קונה מחשב חדש אלא רק משדרג את המחשב הקיים. אני כרגע עם i7-4770, R9 280X ולח אם מסוג B85M-HD3. אני מעוניין לשדרג את הלח אם ואת הכרטיס מסך. התקציב הוא 2000 ש"ח בערך עם אפשרות חריגה במידת הצורך. לגבי הכרטיס מסך, בגלל שאני משחק ב1920X1080 ואני לא מתכנן לשחק על רזולוציה גבוהה יותר, אני חושב ש-GTX 1060 זו הבחירה הנכונה. תקנו אותי אם אני טועה. לגבי הלח אם - בחדש, אני חייב אופציה של ביטול HPET בBIOS. בלח הנכחי שלי אין לי אופציה כזאת לצערי. מעדיף לרכוש את שני הרכיבים מאותה החנות ככה שהם יוכלו לפרק ולהרכיב מחדש אצלם ואני לא אצטרך לעשות את זה בעצמי. עדיפות לחנות באיזור השרון. שימו לב שאין לי צו…

24. Started by golans1,

קניתי מחשב דל עם מערכת הפעלה ויסטה מדגם סטודיו 1555 האם אני אקבל את חלונות 7 בחינם ? גירסה מלאה או שדרוג ? מישהו יודע איך התהליך הולך להיות מול דל ?

• 0 תגובות
    • 535 צפיות
  25. Started by HingedEmu2,

היי, אני רוצה לשפר את הביצועים של המחשב שלי ובשביל זה אני רוצה לגלות מה הצוואר בקבוק במחשב שלי. מפרט: hard drives: 466GB Hitachi Hitachi HDS721050CLA362 ATA Device (SATA) 466GB Western Digital WDC WD5000AAKS-00UU3A0 ATA Device (SATA) graphic card: 1023MB GeForce GTS 450 (CardExpert Technology) ram: 2.00 GB Single-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24) cpu: Intel Core i5 2300 @ 2.80GHz Sandy Bridge 32nm Technology motherboard: ASUSTeK Computer INC. P8H67-M PRO (LGA1155) מה החלקים שהכי מאטים את המחשב (חוץ מהram שאני מוסיף4gb)? ושאלה נוספת- האם הזיכרון הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=778381 יתאים לזיכרון שכבר יש לי (יעבדו טוב ביחד)? התקציב שלי לשדרוג הו…

• 4 תגובות
    • 887 צפיות

דיונים חדשים בפורומים