ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, קניתי בפסח האחרון מחשב לנובו מדגם C200 3000 עם מעבד 1.66 DC2 ושני כרטיסי 512 RAM 80 HARD DISK G עלה לי 4.4 K כמה שאלות: א. קניתי במחיר סביר? ( אני יודע שזה טפשי לשאול אבל... ) ב. מישהו מכיר בעיות מיוחדות איתו? ( אצלי הוא מתחמם נורא והסוללה נגמרת מהר, בנוסף לכל זה הוא ממש איטי ) אשמח להתייחסויות
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות לפטופ שהשימוש העיקרי בו יהיה עבודה עם SolidWorks. כמו כן, עדיף שיהיה עמיד יחסית כיוון שישהה בתנאי מפעל לפעמים. להלן פירוט הדרישות: . מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לשאוף לאיזור ה-4000-5000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שרטוט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. סוליד, אופן שימוש תדיר, זה לצורך פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעי…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודי הנדסת תוכנה / מדעי המחשב, משחקים בינונים (DOTA 2 / HEROES OF THE STORM) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ידוע לי, מה שמומלץ. * רזולוציית המסך? לא ידוע לי, מה שמומלץ. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? אין. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ שכן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? למיטב הבנתי עדיף SSD. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, המחשב עתיד להירכש בארצות הברית, ויעשה בו שימוש בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה ל…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
א. כרגע יש לי ATI RADEON 9600 PRO 256MB על AGP, השאלה היא האם להישאר איתו (ואז לקנות לוח AGP מבוסס NFORCE 3), אם לא, השדרוג יהיה כנראה ללוח NFORCE 4 עם GEFORCE 6600GT. השאלה היא, כמה זמן ה AGP צפוי להישאר ? בכמה יותר טוב ה 6600GT מה 9600 PRO ? בכמה אפשר למכור את ה RADEON 9600 PRO (עם DVI ו 256MB) ? והם השדרוג הזה ממש שווה (רשמתי שימוש עיקרי למטה). ב. בכמה אחוזים ההבדלים בביצועים של AMD64 939 3000 ל 3200... האם מבחינת OC אפשר להגיע יחסית לאותם ביצועים (עם קירור אוויר)? ג. נראה לי אני ילך על המארז ANTEC BLACK SONTA, הספק שלו אמור להחזיק מערכת סטנדרטית והוא שקט יחסית לאחרים, נכון ? (או שיש שילוב של מארז/ספק יותר שקט במחיר דומה?) ד. בקרוב יוצאות ליבות חדשות, אך הבנתי שאין …
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד דגםHP Pavilion dv6-3070ej ואני מתקין את הדרייברים לבלוטוס והוא רושם לי להפעיל קודם את הבלוטוס חיפשתי בכל המחשב גם במקשים גם מסביב למחשב איזה לחצן של הבלוטוס ואין לא מוצא .גם בפקודות של ה FN תודה לעוזרים נ.ב ליד השעון יש לי את הסמל אני נכנסתי להגדרות סימנתי את כל מה שצריך ב וי ואין הוא לא מוצא התקנים ומחשבים אחרים לא מוצאים אותו
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות data science ופיתוח web. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת …
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
היי חברים, אחרי שעזרו לי כאן להחליט שבתקציב שלי האופציה הטובה ביותר בשבילי היא PC נייח אותו אחבר למסך 4K, אשמח שתעזרו לי להרכיב מפרט! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 6000 ש"ח. אפשר לחרוג ב-500 ש"ח אם אתם ממש ממש מתעקשים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטים ב4K (כשלעתים הפורמט הוא HEVC, כלומר הכבד יותר) והנפשות. בגדול, אדובי פרמייר ואפטר אפקטס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. את המחשב אחבר למסך Dell 4K U2718Q 27" IPS (לא קשור לתקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפ…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי לוח של אינטל 845wn +sdram 256 ואני שוקל אפשרות להחליף ל asusp4s8x/l/1394 + 256mb xtreme או asus 845pe ובנוסף וולקנו 9 (יש לי p4 1.5 ) + צאוורר למארז של antec הסדרה השקטה או של thermaltake smart case 2 בהנשך מתוכנן ati 9500 pro 128 / vantec nexus panel הציוד טוב או שאתם ממליצים דברים אחרים? פרטו ונמקו! (תודה)
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, לאחר התנסות שלי עם הפורום פה במפרט שעזרתם לי למצוא, אתם באמת תותחים, עזרתם לי במציאת מפרט מעולה לחבר קרוב. עכשיו חבר אחר דיבר איתי וצריך דברים קצת שונים אבקש את עזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, Overwatch, Rust, CSGO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שיהיה ורסטילי בבקשה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד לשימוש כללי (בעיקר אופיס ואינטרנט), תכנות (#C), צפייה בסרטי HD ושימוש מזדמן בפוטושופ ובפרימייר (ממש מזדמן, פעם בכמה חודשים). מאוד חשוב לי שיהיה קל וקטן (14" יהיה טוב, 13.3 אם אין ברירה אבל זה כבר קטן מדי). התקציב הוא עד 2000 שקל והמחשב ירכש באילת.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה עם מפרט בסיסי לסטודנט שעוסק בצילום עם שימוש לא אינטנסיבי ב Photoshop ו Lightroom 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל מקסימום, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט - אופיס, אינטרנט, סרטים. כמו כן שימוש בסיסי ב Photoshop ו Lightroom לעריכת צילומים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop ו Lightroom 3. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 6. דאם מתוכנן או…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כמה לדעתכם שווה המחשב שלי? נייד של אסוס UltraBook. 17.3 מעבד - Intel Core i7-4700HQ 2.4 GHz כרטיס מסך - NVIDIA GeForce GTX 850M (4gb זיכרון - 8.1 GB מערכת הפעלה - Microsoft Windows 8 (build 9200), 64-bit המחשב בן שנה, נותרה אחריות לעוד שנתיים. תודה מראש לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במפרט מחשב אשר ישמש למטרות עיבוד תמונה בתוכנות כגון פוטושופ ואם אפשר אז גם קצת משחקים נקודות עליהם אני מבקש לשים דגש הם בנושאי הקירור והספק , המחשב האחרון שלי הלך בדיוק מסיבות אלה לכן אני מעוניין להשקיע יותר בנושאים האלה גם במחיר של ירידה בביצועיים. אינני "גיימר" כבד ואני לא מתכנן אוברקלוק למחשב תודה רבה לכל העוזרים ירון
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש, עם דיסק קשיח רגיל, וקניתי בנפרד SSD mSATA של 256GB. עכשיו, אחרי שאני שם את הפלאש בתוך המחשב, איך אני מעביר את הווינדוס והכל מהרשיח הרגיל לפלאש החדש? או שזה לא מומלץ בכלל (יש סיבה לכך)? ובכל זאת לבצע התקנה מלאה מאפס עם כל ההתעסקות בהתקנת דרייברים מתאימים וכדו'. אם זה משנה, מדובר בDell Precision M4800, עם Windows 8.1 Pro, והמחשב עוד לא הופעל מעולם (אם זה משנה).
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
זה המפרט שאני חושב לקנות: Gigabyte GA-H55M-S2 H55 CHIPSET, יחידות 1 ₪404 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2076 G.Skill F3-10666CL9D-4GBNQ 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪546 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1941 SeaSonic SS-500ET 500Watt 80Plus Bronze, יחידות 1 ₪313 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1032 Cooler Master 690 Black, יחידות 1 ₪336 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=404 הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪50 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56 מאוור EverCool Buffallo Socket 1156, יחידות 1 ₪87 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1617 Intel Core i3 540 SLBMQ Socket 1156 3.06Ghz 4MB…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המפרט מפנדה אני הרכבתי בעצמי. בבקשה לשמור את העסק ענייני. ההתלבטויות העיקריות הן: א) האם לוח האם שווה את ההשקעה או לוחות אחרים של ASUS יתנו את אותם ביצועים בפחות מחיר. ב) על הזכרונות ועל הקשיחים יש מה לדבר. שאר המפרט דיי סגור. לא מתוכנן OC בשנה הקרובה. תלויי בסחיבת המערכת לאורך זמן. בבקשה לא להתייחס לרזולוציית מסך. אני באופן קבוע קונה מחשב יחסית חזק ומחזיק אותו שלוש שנים למשחקים. ככה שמה שהיום "מיותר וחזק מידי"למשחקים. עוד שנה וחצי ייתן יופי של ביצועים בלי צורך לשדרג (מניסיון של שלושה מחשבים אחורה). בתודה מראש על ההערות. הסר כמות. מוצרים סה"כ Corsair 4GB Kit DOMINATOR DHX PC2-8500 DDR2 1066MHz CL5 TWIN2X4096-8500C5DF 830 ש"ח Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 מעפן בטירוף וכרטיס מסך fx5200 שפשוט הגיע זמנו... בקיצור הגיע הזמן לשדרג אני רוצה לעבור לe6300 לגבי החלקים אני כנראה להתחלה לא יצטרך כוננים יש לי CD-rom של 52 לכמה חודשים הוא יספיק לי עד שיהיה כמה גרושים לצורב DVD לגבי הדיסק קשיח להתחלה אני ישים 20GB ב ide ושוב בעוד מספר חודשים אני ישדרג... לגבי OC חשבתי על זה הרבה וחלטתי למה לא חיים רק פעם אחת....חחחח לא צריך ציוד הקפי ומסך ובנוגע לשדרוג לdx10 אם אפשרי לדחוף liberty 400W אז בכלל סבבה אם לא אז לפחות hec 400W TRT
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
Intel Pentium 4 3.06GHz HT 512K 533MHz Socket 478 4,810 ש"ח Gigabyte GA-8INXP intel E7205 1,462 ש"ח OCZ DDR 512MB PC2700 Rev 3.2 Performance 333MHZ 4,018 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB special version שלוש שנים אחריות 1,464 ש"ח Maxtor 40GB 7200RPM 1,054 ש"ח Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO 1,958 ש"ח CREATIVE AUDIGY SE 5.1 427 ש"ח ModemBlaster 56K 142 ש"ח CD ASUS CD X 52 153 ש"ח Aopen DVD 1648 264 ש"ח TEAC CDRW 40X12X48 Retail 432 ש"ח TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 67 ש"ח Dragon DA-01BD Full Tower - חלון למארז : חלון שקוף גדול - ספק כוח : Antec TruePower 3…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דוטא בעיקר אבל גם וויצר 3 ודומיו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לפחות בהתחלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500, לחסוך כמה שאפשר, אפשר לחרוג ממש בקצת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אינטרנט, מוזיקה, הרבה פוטושופ (לא מקצועי), יו טיוב, סרטים HD, לא מתכנן לשחק הרבה משחקים אבל מת לשחק GTA 5 ו…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום כולם! לקראת עונת המשחקים הבאה עלינו לטובה, אני מחפש לקנות מחשב חדש. ציוד היקפי כבר יש, תודה. המחשב ישמש למשחקי מחשב (כמובן), וגם עבודה עם מסמכים וקצת תוכנות עריכת צילום (פוטושופ וחברותיה). התקציב שלי הוא עד 6,000 ש"ח. חשוב שיהיה לי בו מספיק זיכרון RAM כדי שהכרום והפוטושופ לא ישתו לי את כולו, ומספיק RAM באופן כללי בשביל מולטיטסקינג חלק. בנוסף, חשוב שיהיה כרטיס מסך (ומפרט באופן כללי) שיוכל להתמודד בקלות עם המשחקים החדשים שעומדים לצאת לנו השנה ובשנים הקרובות (בבעלותי מסך FHD) בנוסף, חשוב שיהיה לי נפח אחסון גדול (לאחסון עבודות, סרטים וכ'ו). אני גם שוקל כונן SSD בנפח סביר רק בשביל בשביל מערכת ההפעלה, וכונן רגיל (או SSD?) בשביל…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כפי שידוע הלימודים מתחילים בחודש הבא אז אני מתכנן לקנות נייד בשביל הלימודים יופעלו עליו תוכנות כמו matlab,orcad,pispice ומשחקים כמו falluot-3,mafia-2,diablo-3 וכמובן סרטי HD אינטרנט ויישומי אופיס. השאלה שלי האם כדי להשקיע ולשדרג את הכונן הקשיח ל ssd כי הבנתי שזה משפר באופן משמעותי את זמני הטעינה במחשב כלומר במשחקים וגם בעת ריבוי משימות ואת זמני אתחול המחשב מהביוס אבל הכי חשוב הוא יותר עמיד בפני זעזועים מאשר כונן HDD רגיל וגם אם כדי להשקיע בנייד בעל DDR3 כלומר עד כמה זה באמת כדי? בינתים חשבתי לקנות את Lenovo G550 NTDK3IV http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03 הבנתי גם שהחנות בה קונים את הנייד לא מספקת את השירות במקרה של תקלה אלא חברה אחרת\היבואן הרשמי בררתי ו…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
זה המפרט שבניתי ואגב המחשב הזה מיועד לבן דוד שלי , והמחשב לצורך משחקים הערה : לגבי המסך אני מתלבט וזה לא סופי אז יכול להיות שיהיה שינוי , וגם בן דוד שלי מתכנן לקנות את המחשב בחודש הבא מ KSP אז יהיו שינויים . ועוד הערה קטנה לא מתוכנן לעשות OC . וגם לגבי הקירור של המעבד חשבתי לקנות בנפרד למרות שהקירור של אינטל יספיק ויהיה שקט אבל כל זה זמני עד שיבוא הקיץ והמאוורר יתחיל להרעיש והטמפרטורה של המעבד תהיה גבוהה אז עדיף להשקיע ולשים Freezer 7 Pro של Arctic Cooling , ולחסוך כאב ראש מעבדי אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים 320GB 7200RPM, 16…
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב שולחני, כולל מסך בגודל 21-23 אינצ' עבור תוכנת העריכה AVID 5. הדרישות המינימליות של התוכנה, כפי שהם נכתבו באתר החברה נמצאים כאן: Computer: Avid-qualified Windows-based computer or laptop2 (see details)OS: Windows 7 Professional (64-bit), Windows XP Professional SP3 (32-bit), Windows Vista Business SP2 (64-bit), Windows Vista Ultimate SP2 (64-bit) Processor: Intel Core 2 Duo 2.33 GHz processor or faster Memory: 4 GB of RAM (6 GB of RAM recommended for Windows 7 and Windows Vista) Graphics Card: NVIDIA Quadro FX family3 (FX 560 or higher) Internal Hard Drive: Minimum 500 GB 7200 rpm hard disk מלבד זאת אני אצטרך גם: זוג רמקולים איכותיים כרטי…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-