ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
היי חברה ברצוני לקנות מחשב חדש בקרוב וזה הוא בערך המפרט שחשבתי עליו מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4670K 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1140 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 CO כמות: 1 - מחיר: ₪179 לוח אם: Gigabyte GA-Z87-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪581 מארז: באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪825 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪180 כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX780 3GB OC WINDFORCE 3 RET AIL - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪2385 קשיח למחשב שולחני: …
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש בערך ב-6500 ש"ח. אני לא מריץ משחקים אלא רק ישומים משרדיים ואינטרנט, אבל אני רוצה שהוא יהיה מהיר וחזק. חשוב לי מאוד שיהיה מותקן עליו WIN XP PRO. מה אתם אומרים על המחשב הזה: http://www.lamir.co.il/product.asp?product=9723 האם המעבד דותן הזה הוא טוב?
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, בערך 15 שנה לא שיחקתי ממש במחשבים ובא לי לחזור לזה. אני לא צריך את המשחקים הכי חדשים שירוצו ב 4k אבל כן לשחק COH2 או 0AD או civ 6 אגב גם פחות במשחקי רשת מרובי שחקנים. לעומת זאת גם shooter בסגנון MOH יכול להיות שיהיה. מה שכן, אני זקוק להכל, משמע עכבר, מסך, מקלדת, אוזזניות. דווקא ציוד היקפי טוב יחסית כן מעניין אותי (כמובן שלא צריך את קצב הרענון המטורף של המסך או העכבר החדישים ביותר עם מה שהגדרתי למעלה. אלא טובים וסבירים למחירם) אז בקיצור - המחשב ההקפי כולל הכל, לגיימר מזדקן. תודה מראש לכל העונים. התבקשתי למלא שאלון, אז בבקשה - 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 כולל ה…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, קניתי כבר מארז + ספק בבאנדל מהקבוצתית: Fractal Design Define R4 + Seasonic X-660 כמו כן יש לי כבר HDD ואני אקנה SSD, כנראה Crucial M4 256GB. מה שמשאיר את כל השאר (אין צורך בציוד הקפי או מערכת הפעלה) התקציב הוא 3.5-4K, למרות שנראה לי שזה הרבה - עדיף לא לחרוג אבל אפשרי במידת הסביר. השימוש הוא למשחקים ותכנות, אבל משחקים הם כמובן אלו שידרשו יותר משאבים מהמחשב. כרגע מדובר ב- Guild Wars 2 ברזולוציה של 1920x1200. התכנון העיקרי הוא שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט, ואני מתכנן לעשות OC קל (בעיקר למטרת ההתנסות, יש מצב שאני אעדיף את השקט). דרישות נוספות ותכנון לעתיד: 1. USB3 (אם זה לא מובן מאליו). 2. אני חושב לקנות HD7850 ולוח אם שיתמוך ב-CrossFire כדי לאפשר שדרוג בעתיד - אתם…
-
- 29 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט ומחפש נייד. מטרות שימוש מלבד הדברים רגילים כמו אינטרנט ולימודים - משחקים תכנות ועריכת וידאו. מתלבט בין שני הדגמים כשהעדפה היא ל-XPS. החסרון היחיד שאני מוצא בו הוא המסך הקטן, למרות שחשובה לי מאוד הניידות. מנסיונכם, האם מסך קטן מפריע בעבודה שוטפת של כמה שעות מול המחשב? (עבודות, תכנות וכדומה?) תודה מראש, יניב. מפרטים: Dell XPS M1330 מפרט טכני מעבד Intel® CoreTM CORE 2 DUO Processor 2.0GHz T7300, 4MB L2 Cache FSB 800MHz מסך רחב ''13.3 WXGA 1280 X 800 רזולוציה UltraSharp With TrueLifeTM כרטיס מסך NVIDIA GeForceTM Go 8400M GS with 128MB dedicated DDR3 graphics memory דיסק קשיח 160GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 2048mb DDR2 667MHz, M…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה קורה? יש לי מחשב נייד של LENOVO G560 והמסך שלו נשבר(כתוצאה מנפילה- יש סדק). פתחתי אותו כדי לבדוק אם אוכל לפתוח אותו ולהחליף את המסך, כשסגרתי אותו המסך נהיה לבן (לפני שפתחתי אותו המסך היה שבור אבל חלק ממנו הראה את מה שהוא אמור להראות- כל הוינדוס והעיניים, חוץ מהחלק שהוא שבור). לאחר פתיחת המסך כל המסך לבן. קניתי מסך חדש באיביי בכל זאת, החלפתי אותו ועדיין המסך לבן. בדקתי באינטרנט וקראתי בפורומים וראיתי שיכול להיות שזה הכבל שמחבר בין הלוח M למסך המחשב. הזמנתי את הכבל הזה גם כן באיביי והחלפתי אותו, עדיין כל המסך לבן (המסך והכבל חדשים ועדיין המסך לבן). מה יכולות להיות הסיבות? מה אתם ממליצים לי לעשות? ואיך אני יכול לדעת אם המסך או הכבל שהזמנתי באינטרנט תקינים או פגומים? תודה…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, חשבתי על מפרט הזה: אבל אני לא כזה מבין בזה, נראה לי זה טוב D: (זה כל מה שאני צריך מבחינת חלקים) כרגע אני עם מעבד E6500 וכריס מסך GTX550 , אני לא יודע אם שווה לשדרג בכלל אבל המשחקים לא פועלים משהו לעומת כל החברים שלי. מעבד: http://ksp.co.il/?uin=14944 לוח אם: http://ksp.co.il/?uin=14144 קירור למעבד: http://ksp.co.il/?uin=19259 זכרונות: http://ksp.co.il/?uin=15466 4 מוצרים 3035 ₪ מארז לא דחוף לי, אבל רצוי משהו חמוד ולא יקר ללא תאורה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי אם זה משתלם ^^ ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מדי, תלוי בשביל מה ^^ 2. מה…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
א. כרגע יש לי ATI RADEON 9600 PRO 256MB על AGP, השאלה היא האם להישאר איתו (ואז לקנות לוח AGP מבוסס NFORCE 3), אם לא, השדרוג יהיה כנראה ללוח NFORCE 4 עם GEFORCE 6600GT. השאלה היא, כמה זמן ה AGP צפוי להישאר ? בכמה יותר טוב ה 6600GT מה 9600 PRO ? בכמה אפשר למכור את ה RADEON 9600 PRO (עם DVI ו 256MB) ? והם השדרוג הזה ממש שווה (רשמתי שימוש עיקרי למטה). ב. בכמה אחוזים ההבדלים בביצועים של AMD64 939 3000 ל 3200... האם מבחינת OC אפשר להגיע יחסית לאותם ביצועים (עם קירור אוויר)? ג. נראה לי אני ילך על המארז ANTEC BLACK SONTA, הספק שלו אמור להחזיק מערכת סטנדרטית והוא שקט יחסית לאחרים, נכון ? (או שיש שילוב של מארז/ספק יותר שקט במחיר דומה?) ד. בקרוב יוצאות ליבות חדשות, אך הבנתי שאין …
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה עלה לי הצורך בביצוע עריכת וידיאו ביתית. אני מנסה לערוך כ- 40 GB של סרטים שצולמו ברזולוציית SD בתוכנת PINNACLE-15. לאחר התייעצות איתכם כאן ואח"כ כאן רכשתי GTX-460 ולא עשיתי המהרה למעבד. בדיעבד מתברר שהשדרוג לא עזר לי הרבה (או בכלל לא), ה- PINNACLE המשיך להיתקע ולעיתים אף "לזרוק" אותי מהפרויקט. מנבירה באינטרנט גיליתי שטעיתי בשדרוג. לפי סדר החשיבות ולצורך עיבוד וידיאו הייתי צריך: 1.מעבד חזק 2.הרבה זיכרון 3.כ.מסך (וחשיבות DX 9/10/11 זניחה ביותר). כיום, המצב הפיננסי קצת דחוק, ולכן אני מנסה להגיע לפשרה בעלות השדרוג, להלן שלוש האפשרויות שחשבתי עליהן: 1. להשאר עם החומרה הקיימת: 1.1.להשקיע זמן בהמהרת המעבד (נגיד ל- 3.5GHZ) 1.2.להתקין מחדש את התוכנות ומערכת ה…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,תכנות ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS GLOBAL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,000 עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, SKYPE וכאלה. מחשב סבא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן. אם המחשב מספיק חזק כדי לפעול עם WIN10 כמו שצריך אז WIN10.…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני סטודנט ואני מחפש לקנות נייד בתקציב של 4000 ש"ח (חריגה קלה אפשרית). מיועד בעיקר לעבודה עם אופיס, אינטרנט ותכנות (קומפילציה). מעדיף לקנות בארץ אלא אם יש אופצייה מאוד אטרקטיבית בארה"ב. לדעתי 13.3 אינץ' זה הגודל המושלם בשבילי, וחוץ מזה אין לי דרישות מיוחדות. עשיתי הרבה בדיקות בעצמי והגעתי למסקנה ששני הניידים הבאים הם אופציות טובות: ASUS U35F http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16309 Dell Inspiron N3010-3504W7 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=10914 המפרטים שלהם בסה"כ דיי דומים אז קריטריון ההשוואה העיקרי שלי הוא הנוחות ואיכות הבנייה. זמן הסוללה של האסוס אמור להיות טוב יותר, וזה כמובן דבר חיובי אבל לא קריטי מבחינתי. על איזה מהם הייתם ממליצים? לחילופ…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לוח אם intel z97 כונן קשיח ssd 64 GB כונן קשיח wd black 1000gp זיכרונות GB transcend 8 כרטיס מסך radeon r9 285x מעבד intel core i5 760 ספק 650w huntkey למבינים בלבד.. איך המפרט מחשב הזה בשביל משחקים כבדים? (GTA V League of legends Far cry 4 BF4 COD etc)במשך הרבה שעות כל יום תודה מראש
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מישהו אמר לי שזה מזיק לסוללה להשאיר את הלפטופ רוב הזמן בשקע עם הסוללה עד כמה זה נכון? והאם יש לכם איזה טיפים לגבי חיי סוללה? נ.ב. מדובר ב XPS 1530
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו להמליץ על מחשב נייד בדרישות הבאות: 1. מיועד לסטודנטית (אופיס וכו'), כך שיש צורך במחשב לא כבד או גדול, כזה שאפשר לסחוב אותו לאוניברסיטה. זה הייעוד העיקרי של המחשב. 2. מצלמת אינטרנט מובנית. 3. יכולת להריץ משחקים ברמה בינונית. כלומר, לא צריך את המשחקים הכי חדשים על VHIGH, אבל שכן יצליח להריץ משחקים, אפילו עם הגדרות בינוניות. 4. יציאת HDMI, כדי שיהיה אפשר לחבר לטלוויזית LCD ולראות סרטים ב-HD. 5. אם אפשר אופציה לתחנת עגינה (כדי לחבר בבית מקלדת, עכבר, ואולי מסך נייחים). אבל זה פחות חשוב מהדרישות האחרות. 6. יש לי כבר עותק חוקי של וינדוס XP, כך שלא צריך שהמחשב יבוא עם מ"ה ויסטה, אפשר לחסוך על זה כסף. האם תהיה בעיה להתקין בעצמי XP, כמו במחשב נייח? תקציב: סביבות…
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך להתאמץ לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? צריך להיות שינוי דרסטי כדי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח, לימודים וקצת משחקים (dota וכל מיני משחקי indie) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, VMWare Workstation ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DotA2, לא משחקי A+++. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלומות חברי הפורום, לאחר כ5 שנים ואינספור שדרוגים שהמחשב שלי שירת אותי נאמנה הגיע הזמן לשדרוג. לפני שאייגע אתכם בחיפושים ונסיונות עזרה ברצוני להוסיף פרמטר ספציפי לשאלון שלי ולשאול אתכם - האם שווה לחכות לפני רכישה? (כלומר האם ידוע על דור חדש של מעבדים / כרטיסי מסך / רכיבי מערכת קריטיים בזמן הקרוב?) אני מתכנן מערכת שתשמש אותי לכל הBigshots של ה4-5 שנים הקרובות לפחות (במידה ולא ייצא משחק שהוא מפלצת על גראפית ברמה שלא ניתן לצפות לה), יפורט בהמשך בפרמטר המתאים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ500 ש"ח חריגה בהתאם לצורך. 2. מה שימו…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי. קיבלתי לא ממזמן במתנה את הנייד Lenovo 3000 N200 והוא לא רע מעבד כפול ליבה, 2GB ראם. כל מה שאני צריך. אבל הכרטיס מסך מובנה ודיי חלש.. האם אפשרי להוסיף לנייד הזה כרטיס מסך חיצוני? בספר שבא איתו רשום משהו לגבי PCI- Express mini אבל אני לא בטוח שמדובר בכרטיס מסך מישהו יודע?
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם צריך מפרט למחשב גיימינג ללא מסך,נטו מחשב למשחקים עד 3500 ושיהיה זמין ב KSP מת''מ תודה מציין שזה בשביל חבר*
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לבצע שדרוג מחשב וקיבלתי מפרט שדרוג מחבר בעבודה, אני צריך לוח אם, מעבד וכרטיס מסך בעיקר. התקציב שלי זה 3000, והמחשב מיודע בעיקר לעבודות בתלת מימד (מאיה וכ'ו), ומעט למשחקים. אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט. או שאם יש הצעות לשינוי, אני מתכנן לשדרג בימים הקרובים.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן כולם, בעיקרון כמו שהכותרת אומרת, אני מחפש לעשות שדרוג למערכת קיימת. כרגע המערכת כוללת: E8400, X48-DS4, 4gb Gskill, HDD Seagate 500 gb, Corsair 450W, Crossfire of twin 4850HD, CoolerMaster CM690. המטרה שלי היא לשמור על המארז, הדיסק הקשיח והזיכרונות ולהחליף את כל השאר. אין צורך בשום אביזר גיימינג נוסף (מסך 24 אינץ', רזולוציה של 1920X1200, עכבר DeathAdder ומקלדת של Microsoft) - אז בעיקרון אני מעוניין להחליף את הכרטיס מסך, לוח אם, מעבד וספק. אם אתם חושבים שמשהו נוסף זקוק לשדרוג, אשמח לשמוע. כמו כן, לא מתוכנן כל OC. אשמח לקבל הצעות מחיר עד 3,000 ש"ח - אעדיף פחות אם אפשר. אני גם מעוניין להחליף את המאווררים במארז, אז אשמח לשמוע הצעות גם פה. רעש לא מפריע לי בשום צורה שהיא, ר…
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי. אחרי שיטוט בלתי נלאה באתרים לחלקי מחשבים ומערכות מחשב מוכנות, החלטתי להתייעץ עם המקצוענים (אלה נטולי האינטרס הכספי ;D) אני רוצה להרכיב מערכת חזקה לעריכת וידאו (avid media composer), בעלות של עד 13,000 ש"ח כולל שני מסכים. ישנם כמה רכיבים שלדעתי הם חובה: Nvidia Quadro FX1500 4GB RAM FireWire400/800 הייתי רוצה שהמערכת תכלול טרה זיכרון, או חצי טרה בקונפיגורציית רייד כלשהי. מאוד קורצים לי המעבדים מרובעי הליבות, ויותר מזה המערכים בהם מותקנים שניים כאלו, למרות שאני יודע שזה בלתי אפשרי בתקציב הזה. הרעיון הוא לבנות מחשב שיחזיק הרבה שנים, בלי צורך בתוספות מיותרות של רכיבים בעתיד, ובלי נפילות, תקיעות, בערה ספונטנית של חלקים ומפחי נפש שקשורים בחרדת ביצוע ;D. חשוב לי גם שהמסכים י…
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
QX9770 EP45-DS3R 6 GB 2X2+2X1 OCZ\KINGSTONE CASE XCLIO+ PSU HEC 520W בלי קשיחים וכרטיס מסך וציוד היקפי
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כן, אני יודע שיש בערך אלף אשכולות עם בדיוק אותו תקציב אבל בכל זאת החלטתי לפתוח עוד אחד כי יש לי דרישות טיפה שונות אז ככה, אני כבר מורח את המחשב הגוסס שלי יותר מדי זמן והגיע הזמן להתחדש. אני קצת חנוק בכסף ולכן הייתי מעדיף לחסוך כמה שאפשר ולהשאר על גבול ה3.5, מצד שני אם אני משקיע כסף אז חשוב שהמחשב יהיה אמין, ויוכל להריץ משחקים בצורה סבירה לאורך זמן, ואם ההבדל בין 3.5 ל4 באמת עושה הבדל אוכל לגייס את הכסף. לסיכום-הביצועים והאמינות(=שיתפקד כמה שנים טובות לפני שיתפגר) בעדיפות עליונה. השאלה אם אוכל לקבל את מה שאני רוצה בתקציב שיש לי? או שאולי עדיך להזמין מחול? AMAZON או משהו 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5-4K *בהדגש למה שכתבתי למעלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? …
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-