ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
היי שלום לכולם, אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב ולצורך הלימודים יש לי surface pro 4. אני רוצה מחשב נייח שישמש אותי לעבודות אישיות שאני עושה בתחום הפיתוח (אפליקציות בעיקר). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך (לא על חשבון ביצועים) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה ואפליקציות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). android studio ותוכנות פיתוח נוספות. ב) במידה והמחשב מיועד ל…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, פירסמתי בקשת הערכה ללפטופ שהמפרט שלו נמצא בלינק הבא: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&dlc=en&docname=c02522764&lc=en&jumpid=reg_r1002_usen_c-001_title_r0001 לבסוף מכרתי אותו ב1000 ש"ח, יש לציין שהייתה לו בעיית התחממות קטנה והסוללה שלו החזיקה שעה, אני חושב שאילו בעיות שנוצרו בגלל גילו המופלג (3) מה דעתכם? מוזמנים להגיב רק תנסו לא לבאס אותי
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אם הייתי רוצה לקנות מחשב נייד של ACER ללא מערכת הפעלה, האם ניתן לעמוד על כך שיורידו לי ממחיר סופי את מחיר של מערכת הפעלה? האם ניתן לאיים עם בית משפט אם מסרבים להוריד במחיר ולהוריד את מערכת הפעלה? ראיתי פה כמה נושאים בנושא זה, אך לא הצלחתי לקבל תשובה מספקת ואני עדין לא מבין איך זה הולך בצורה משפטית.. בתודה רבה מראש לעונים..
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב חזק שיחובר ל- 'LCD 42 וישמש כמדיה סנטר לסרטי HD וכמחשב רב שימושי לתוכנות הנדסה כבדות יחסית כמו אוטוקאד ללימודים, יהיה נחמד אם הוא גם יריץ משחקים אבל לא קריטי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 אם ממש כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HD,אוטוקאד,גלישה ואולי קצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד ללימודים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 3farcry -מהי הרזולוציה הטבעית (מק…
-
- 28 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, חבר ביקש ממני לבנות בעבורו מפרט גיימינג ב-8K. לא מתבקש אוברקלוקינג (אך בטוח שבמחיר הרכיבים אוברקלוקינג יהיה בגדר אופציה) לא מתבקש ציוד היקפי. מתבקש חנות מהמרכז. אשמח
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום שוב, העברתי את האשכול לפורום הזה, אני חושב שהוא מתאים יותר לפה וגם יש פה יותר פעילות. יש ברשותי את החלקים הבאים : i7 8700K Asus Maximus X Hero G.Skill Trident Z 3600 CL 17 16 2x8GB כאמור , אני בונה מחשב חדש וצריך המלצות לקירור טוב, מארז וספק . קירור - אני מתכנן לעשות למעבד אוברקלוק של לפחות 5.0 , הבנתי שיש לו מזג חם לכן צריךקירור טוב. כמו שאתם יודעים חם בישראל , וגם החדר שלי די חממה בקיץ. מארז - אבק הוא בעיה רצינית אצלי, כמובן צריך שיהיה מאוורר טוב , שקט יחסית , אין בעיה עם גודל , יש מספיק מקום. ספק - ספק איכותי שיחזיק את המערכת , ראוי לציין שאני מתכנן להביא את אחד מכרטיסי המסך החדשים של אנוו…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש צורך בנייד היברדי שמאפשר שימוש בו גם כטאבלט לצורך שירטוט עם הסטילוס. מיועד להתניידות יום יומית בתרמיל לסטודנט. תקציב למטרה- 3000 עם אפשרות לחריגה של כמה מאות שקלים. תודה למסייעים.
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1510 ש"ח מעבד Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Box 160 ש"ח מאוורר למעבד Scythe Kozuti SCKZT-1000 CPU Cooler 320 ש"ח לוח אם - Asus H81M-A LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 811ש"ח זכרונות - Corsair Vengeance Pro 2x8GB DDR3 1600MHz CL9 Kit CMY16GX3M2A1600C9 500 ש"ח ספק כוח - Antec 650W 80+ Platinum EA-650 Platinum PSU 160 ש"ח מארז - CoolerMaster Elite 344 Mini Tower Black and Silver Case No PSU 195 ש"ח 65 ש"ח מאווררים וגופי קירור - Antec TrueQuiet 120mm Case Fan 709 ש"ח מסך - Samsung S23C350B 23'' LED Monitor 4235 ₪ מחיר למזומן ב-KSP
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש נייד בארה"ב ואני מתלבט בין 3 דגמים לסטודנט. אני רוצה מסך 13.3. אני צריך שהוא יהיה מספיק חזק בשביל להריץ כמה וורדים,PDF ודפדפן בו זמנית בלי שום בעיה. זמן סוללה פחות חשוב, מניסיון המחשב מחובר רוב הזמן לחשמל, אבל שלא ימות אחרי שעה. ASUS UL30A-A2 13.3 Lenovo ThinkPad Edge 13.3 Dell Inspiron N3010 כולם פחות או יותר באותו טווח מחירים האם המעבדים של לנובו ואסוס חזקים מספיק?
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב, הגיע הזמן להחליף את המחשב שלי אחרי 4 שנים... תקציב: 6000 אפשר לחרוג אם יש סיבה טובה שימושים: תכנות. ENCODING, עריכת וידאו בסיסית, VMWARE, ושימוש כשרת קבצים משחקים ואוברקלוק לא מתוכננים, אבל עדיף לשמור את האפשרות. שיהייה מקורר ושקט יחסית. רכיבים איכותיים ושיתמכו בטכנולוגיות עתידיות לצורך שידרוג (בורד, ספק, מארז וכו) ציוד היקפי: צורב DVD , כרטיס טלויזיה, מקלדת ועכבר שני דיסקים - אחד למערכת הפעלה ותוכנות + 1 של 500GB לקבצים המחשב יריץ ויסטה (מעדיף כרטיס מסך של ATI, חשבתי על HD2600 כי יש לו תמיכה ב HD ונראה מספיק חזק למשחקים כמו FIFA ו NFS) תודה
-
- 37 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אוקי קניתי את המחשב בחברת KSP מחשבים באשדוד והמחשב מדגם Samsung NP350V5C-S07IL שעליו אתן חוות דעת אישית שלי. המחשב מבחינת הגימור לדעתי האישית מצויין (צבע טיטניום כסוף) בלי כל משחקי הצבעים שיש בשאר החברות והעיצובים הפשוטים יותר. המקלדת היא מקלדת מלאה אני לא אוהב חלקית זה עניין של טעם המקשים בדיוק כמו שצריך שיהיו בסיגבנון של DELL ו-MSI. מבחינת נתונים המחשב לדעתי עם נתונים ממש טובים מפרט יש באתר של KSP הנה קישור:http://ksp.co.il/?uin=17160 ולא ראיתי צורך לפרט פה את כל המפרט שלו. חשוב לציין מדובר בכרטיס מסך עצמאי של 2GB מדגם AMD RADEION 7670HD לפי הנתונים הוא אוכל את הכרטיסי מסך של ג'יפורס אלא שמסופקים במחשבים הנייידים של המתחרים ולכן בחרתי במחשב הזה דווקא. שכחתי לציין הסולל…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - תכנות( Visual Studio, Eclipse.. ) משחק : CS:GO * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - בעיקרון 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - אפשר NUMPAD * משקל רצוי? - לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לא משנה * האם יש צורך בי…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב בן שלוש שנים שמשמש אותי בעיקר למשחקים. לאחרונה הוא מתקשה עם התפקיד (למשל, קשה לו עם the witcher 2) ומכיוון שבחודשים הקרובים לא אקנה מחשב חדש אני חושב על שדרוג. אני קצת מתלבט לגבי הכדאיות של העניין ולכן עזרתכם נחוצה. מצ"ב המפרט, ברור לי שאני צריך להרחיב ל-4 ג'יגה זיכרון אבל לא ברור לי מה הלאה. האם יספיק כרטיס מסך חדש או שחבל על המאמץ? [table][tr][td]מעבד:Intel Core 2 Duo E7200 2.53Ghz Penryn BOX[/td][/tr][/table][table][tr][td]קירור למעבד:Arctic Cooling Freezer 7 Pro[/td][/tr][/table][table][tr][td]לוח אם:Gigabyte GA-P35-DS3L[/td][/tr][/table][table][tr][td]מארז:ANTEC SONATA II 450W[/td][/tr][/table][table][tr][td]זיכרון:A-Data 1GB DDR2-800 Vitesta …
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
http://www.tgspot.co.il/lenvo-announced-the-two-most-powerful-laptops-ever/ se7en, מאחוריך...
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות את זה: http://www.amazon.com/G53SW-XA1-Republic-Gamers-15-6-Inch-Gaming/dp/tech-data/B004X5XL3Q/ref=de_a_smtd יש אחריות?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב נייח שישמש בעיקר לגיימינג בסיסי (פורטנייט) ועריכת מצגות ווידאו חובבנית. בתודה מראש, שלומי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K,ניתן לחרוג בקצת מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בסיסי דוגמת פורטנייט, מיינקרפט. תוכנות גרפיקה ועריכת מצגות ווידאו: Photopia, Photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך (מתלבט בין 24 ל- 27) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי כולם אני מחפש מחשב 13.3 בתקציב של עד 4000 שקל מצאתי את BUTTERFLY S FN-008IL של PB # מעבד: Intel Core i3-380UM, 1.33GHz # מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit בעברית, אנגלית או רוסית # מסך: 13.3´´ HD LED LCD # רזולוציה: 1366x768 # זיכרון: 4GB DDR3 1066MHz # דיסק קשיח: 250GB # כרטיס מסך: Intel H55 GMA 5500 MD # תקשורת אלחוטית: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0 # סוללה: עד 7 שעות עבודה # מצלמת אינטרנט מובנית ואת samsung Q330-JA01IL מחשב נייד Samsung Q330JA01IL Core i3-350M 2.26GHz 13.3'' 4GB 320GB Win7 מערכת הפעלה גרסה מקורית של Windows® 7 Home Premium (32b) מעבד Intel® Core™ i3 350M (2.26GHz, 3MB) מסך LED בגודל 13.3 אינץ' (1366 x 768) 16:9 מבריק כרטיס מסך Int…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברה, בניתי מפרט לדודי - בעיקר למשחקים. מה דעתכם? AMD Athlon X2 4600+AM2 1106 nis Gigabyte GA-m55sli-S4 545 nis G.skill 2 *1gb 800mhz cl5 F2-6400CL5D-2GBNQ 966nis DVD-RW X16 BENQ 150nis WESTERN DIGITAL 2* 250GB SATAII 16mb cache 708nis HEC Compucase CI-6A21 210nis HEC 450TD-TF 450W 235nis סה"כ - 3920 ש"ח עכשיו בקשר לכ. מסך נחכה עד מרץ Geforce 8300GT נגיד והכ. מסך יעלה 1200 aש"ח אז המחיר הסופי היהי 5K -- אני חושב גם שנקנה tuniq tower ואנייעשה לו oc למעבד +זיכרונות, ראיתי אנשים שהגיעו ל 5400+ ללא שום בעייה. מה דעתכם? תודה
-
- 36 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרתכם בהמלצת מחשב נייד לפי הצרכים הבאים: מעבד I7, דור 5 לפחות 8 GB Ram כונן קשיח SSD, לפחות 256 GB סוללה - לשימוש סביר, כלומר לפחות 4-5 שעות גודל מסך - לא משמעותי (אני משתמש לרוב במסך חיצוני) USB 3.0 - חובה מסך טאצ' - צ'ופר, לא חובה * אני מתכוון לשחק גם במחשב אז אני מאמין שכרטיס גרפי חזק חיצוני נחוץ אבל תביעו דעתכם - אם המעבד הגרפי הפנימי מספיק טוב ולא צריך אחד חיצוני. * בלי DealBreakers - למשל מסך באיכותך מאוד ירודה או כרטיס רשת חלש מאוד וכו' אשמח לעזרה מקצועית, תודה
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מדיה סנטר לבית התקציב הוא +- 2000 שנה הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר , ובאמת יש שם מפרט למדיה סנטר בסכום הנ"ל השאלה שלי , האמת מפרט שכולל לוח אם ב350 שקל ובלי כרטיס מסך , יכול להסתדר בלי בעיה עם כל סוג מדיה שקיים ? ואני בעיקר דואג לגבי תוכן בלו ריי. זה לא יתקשה בהרצה?
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, קיבלתי מ-TMS מפרט למחשב שמיועד לגיימינג ועריכת וידיאו. המפרט המקורי ניתן לי ע"י בן אדם שמבין במחשבים, ו-TMS התאימו לי את המפרט לפי החלקים שיש להם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועריכת וידיאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בתור עורך וידיאו אני משתמש בתוכנת AVID בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד גם לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים בסגנון GTA, assassin's creed ועוד משחקים "כבדים…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לדעתי רשימת המפרטים המוכנים של האתר מעולה, למרות אימרות שונות שנשמעות בפורום כי הינה מיותרת. ובהזדמנות זו, תודה על עדכונה לפני מספר ימים. כמי שעומד לרכוש מחשב בקרוב לדעתי אין תחליף לרשימה זו, שהינה ממצה, קלה, וחוסכת שיטוטים רבים בפורומים. בעיה קטנה: המפרטים כוללים מחירים אך לא רשום היכן ניתן להשיגם במחירים אלו, ביחוד למי שאינו מעוניין להתרוצץ מחנות אחת לשניה ולאסוף את הפריטים הזולים ביותר. הצעה ליעול : ניתן להציע את המפרטים לספקטים שונים ולבקש הצעה כוללת, מעין מכרז שיוגש כל חודש, נניח בראשון לחודש. ביום זה יוגשו הצעות שונות של חברות שונות, והגולש יוכל לרכוש מערכת מורכבת במקום אחד ובמחיר אטרקטיבי. מערכת האתר יכולה להפיץ לחנויות מיפרט מומלץ (לכל מחיר) ולבקש את ההצעה…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב באוקטובר ואני מחפש לפטופ שיענה על הדרישות הבאות: * מטרת המחשב, לימודי תוכנה, צפיה בסרטים, אין צורך שהרצת משחקים. * מעבד i5 ומעלה * זיכרון לפחות 8GB * גודל המסך בין 13-14 אינץ', ועבודה בשמש. * רזולוציית המסך FHD 1920x1080 * מקלדת נוחה מאחר ואצטרך להקליד הרבה. * משקל רצוי קל, לא יותר מ2KG * זמן סוללה ארוך ככול האפשר * כונן קשיח 256SSD * אין צורך כונן אופטי * אחריות בינלאומית במידה ואקנה בארצות הברית * לא חייב מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין עדיפות, הבנתי ש-DELL טובים * אין צורך במסך מגע/מסתובב יש לי אפשרות לקנות מחשב בעוד שבועיים כשדוד שלי טס לארצות הברית, אין לי בעיה גם לקנות בארץ/דיוטי פרי/אילת התקציב …
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-