ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
קניתי מחשב היום עלה לי 5100 מחנות גולדטופ באיזור תעשייה ראשון הנה לפניכם המחשב שקניתי , מה אתם אומרים עליו? יוכל להריץ משחקי גיימינג כבדים ומודרנים? מארז ללא ספק כח Gigabyte LUXO X140 Tool Less design 2X12cm black ספק כח 3Rsystem G600XG ROCK Power 600Watt לוח אם Gigabyte GA-B75M-D2V LGA1155 Intel B75 Core i3/i5/i7 מעבד Intel Ivy Brigde Quad Core i5-3470 Turbo Boost2.0 3.6GHz 6MB 1333Mhz LGA1155 Tray מאורר Zalman CPU cooler CNPS5X Performa זכרון Kingston KVR16N11/4 4GB DDR3 1600Mhz Non-ECC DIMM i7 x2 יעני 8GB דיסק קשיח Western Digital IntellIpower WD10EZRX 1TB Sata3 Caviar Green כ.מסך Sapphire HD7870XT 2GB GDDR5 With boost DP PCIE מסך LG E2442TC 23".6 1:5,000,000 5MS Led F…
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGLG_en___IL282&q=asus+eee+pc+t+91+specification הנתונים החלקיים שמצאתי על הדגם הזה גרמו לי להזיל רוק .... עובי- של אינץ אחד ,כלומר 2.54 סנטימטר. משקל -952 גרם ,אם כי קצת קשה לי להאמין שהמשקל הזה כולל סוללת 6 תאים,אבל אין לדעת מפני שכל הדגמים האחרונים שיצאו מבית אסוס הגיעו עם סוללה מובנית של 6 תאים . מסך מגע מסך מתקפל-טאבלט GPS מובנה. יהיו שני גרסאות,אחת עם דיסק קשיח רגיל והשנייה עם SSD. מקלט טלוויזיה-אופציונאלי . כנראה שמדובר במקלט שמיועד לשידורים דיגיטליים כמו שיש בארצות הברית ,כך שזה די חסר ערך בארץ נכון לעכשיו(בתוך מספר חודשים המצב צפוי להשתנות). בכל מקרה זה יהיה נחמד מאוד אם בזכות המקלט TV …
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני קונה בזמן הקרוב מחשב חדש, אני מתלבט בעיקר בין המעבד החדש (Ryzen) של AMD לבין המעבד i5 8400 של אינטל... בניתי 2 מפרטים שונים, אשמח לשמוע את דעתכם ובכלליות מה אתם ממליצים בקשר להתלבטות שציינתי למעלה. תקציב: 4-5K שימוש: גיימינג בעיקר, לדוגמא Overwatch, Total War, Far Cry אין צורך בציוד היקפי, שיהיה שקט כמה שאפשר, לא מתוכנן אוברקלוק. מפרט 1 Intel דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 8400 2.8Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus ROG STRIX Z370-F GA…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר קניה מוצלחת של יותר מחמישה מחשבים כאן בפורום אני חוזר להתייעצות לקראת המחשב השישי! מאחר ועברו כבר שנתיים מאז הקניה האחרונה אני לא בטוח עד כמה אני מאורע בתחום. ניסיתי להשאר מעודכן אבל זה לא פשוט עם בקצב הזה... אז מה דרישות המחשב? : 1. התקציב המקסימלי: 5000 ש"ח 2. שימושי המחשב: עריכה גרפית ועבודה משרדית בראש ובראשונה, תכני HD, תיכנות, ואחרון חביב משחקים*(הרחבה בהמשך בנושא זה). א) תוכנות שיהיו בשימוש: פוטושופ, אילוסטרייטור, שיתוף קבצים, אופיס, C++ ,matlab ב) מטרת המחשב העיקרית: עריכה גרפית ותכנות לצורכי עבודה. *ג) הייתי שמח אם המחשב יהיה מסוגל להריץ משחקים. לא מחייב גרפיקה מטורפת, פשוט שיהיה אפשר לשחק! לדוגמא: קניתי לפני שנתיים +- מחשב…
-
- 28 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד LG E500 דגם L.A2BCE גרסא LG-1637. המחשב הגיע עם וינדוס ויסטה מותקן עליו ועם כל הדריברים מותקנים (אין דיסק של דריברים) יש תוכנת LG Intelligent Updat שדרכה אפשר לעדכן את המערכת. אני רוצה להעיף את הויסטה המזעזעת הזו ולהתקין XP SP2. שמעתי פעם שיש בעיה עם התקנת XP על המחשב הזה (אני לא זוכר בדיוק מה הבעיה), לכן אני רוצה לברר לפני אם מישהו יודע על בעיה כלשהי בהתקנת XP. *מאיפה ניתן להשיג דריברים שיתאימו? *האם יש דריברים לכל החומרה ? (ביוס, smartcam, Atheros wireless network adapter וכו'). *האם יש אי התאמות של חומרה-תוכנה כלשהן עם הXP? אשמח לכל הדרכה שהיא...
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן לכם ^^ אני מעוניין לקנות מחשב חדש (אחרי ששנים לא עשיתי זאת הגיע הזמן להעיף את העגלה הישנה לפח..). התקציב שלי הוא עד 2500 שקל, ניתן לחרוג עד 2700. השימושים - לרוב שימושים בסיסיים יומיומיים - גלישה, סרטים באינטרנט, אופיס, אבל לפעמים גם - קצת עריכות בפוטושופ, קצת עריכת סאונד (ב-cubase) ודברים כבדים. אני נוטה להעמיס על המחשב שלי, ולכן אני רוצה מעבד וזיכרון חזקים. בנוסף - אני אשמח שיהיה למחשב אופק שדרוג טוב, כלומר - שאני אוכל להוסיף/לשנות חלקים, ושיהיה לוח אם טוב ואיכותי שיתמוך בטכנולוגיות והחיבורים החדשים (למשל - USB 3). אני צריך רק את המחשב והמארז, כל השאר יש לי (מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים). כרטיס מסך בסיסי (לא מובנה) יספיק, ואין צורך בכרטיס סאונד מעבר למה שיש בלוח אם. ה…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המפרט הזה הוצע לי ב2500 ש"ח (ללא מע"מ והוא מתבסס על המפרט המומלץ באתר מקסימום גיימינג-מינימום מחיר http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135015§ion=293&target=%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D%20%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92,%20%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D%20%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8 ) המפרט: לוח אם - woodworth uATX DDR3 DH61WW מעבד - intel core i3-2100 3m 3.10 GHz LGA10D זיכרון - 2GB DDR3 1333 שני כרטיסים. דיסק קשיח - 500GB SATAII 7200 כרטיס מסך ATI SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 D.DVI-I HDMI DP ספק כח ZALMAN Power Supply ZM600-ST אשמח לדעת על ההבדלים בין שני המפרטים, איזה מפרט עדיף, מה אפשר לשפר והאם המחיר כדאי? (התקציב הוא עד 3K…
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי חברים, ברצוני לקנות מחשב המיועד להתחבר לטלוויזיה בסלון אשר יהווה תחליף ל-PlayStation/Xbox המערכת הפעלה שתרוץ על המחשב תיהיה SteamOS אשמח למארז קומפקטי ויפה מאחר והוא הולך להיות חלק מהנוי של הסלון תקציב של עד 3K תודה
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
כמה סביר לשלם על מסך מחשב בן חצי שנה שנראה במצב טוב, שכרגע עולה באיזור 900-1000 ש"ח בחנויות? המסך עדיין באחריות. תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב בן כמעט 5 שנים שלי די קורס ולשימושים שאני צריך(עריכת מוסיקה) הוא היה די מגביל מלכתחילה אז החלטתי לשדרגו. התקציב שלי מוגבל עכשיו, אז חשבתי להשאיר את ה: 1. מארז 2. ספק כוח - 520W 3. כרטיס מסך - Nvidia 9500GT 4. דיסקים קשיחים 5. מקלדת, מסך, צורב וכו' עריכה: OK, אז החלטתי ללכת על i5 3470 כבסיס, ועכשיו השאלה היא איזה לוח אם, ספק חדש, ומאוורר מעבד חדש לקנות. אני מניח שראם אני אלך על איזשהי חברה ידועה-קורסיר או קינגסטון בDDR 3 1600 ואין יותר מדי מה להתחבט שם - אני חושב שאעדיף כרטיס אחד של 8 ולא שניים של 4(זה משנה?) כדי שיהיה יותר קל לשדרג לעוד זיכרון בעתיד-גם ככה אין הבדל או כמעט אין הבדל במחיר. התקציב הוא סה"כ בין 1500ל-2000(לא יותר)
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא, אם ההבדל מאוד משמעותי, עד 1,000 ₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנת AVID Media Composer 7 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, 4300-4800 ש"ח זה סבבה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק מה שציינתי למעלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיצאו, מעוניין שיריץ את הGTA V שיצא עוד מעט. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אבקש עזרה לבנות מפרט עפ"י הנתונים המתוארים כאן: . מה התקציב המקסימאלי? 3000 (לא ברור לי היכן נקודת עלות-תועלת אופטימלית לכן יש גמישות למעלה ולמטה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (ראה תשובה 1) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 (ראה תשובה 1) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים הכבדים הם משחקים ומדי פעם עריכת וידאו\תמונות וזה בנוסף לשימושים ה"משרדים" והאינטרנטים הקלים יותר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוג…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: world of warcraft, counter strike, בקיצור לא משחקים כבדים אך שיוכל להריץ על איכות מקסימלית. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080X1920(לא זוכר את המספרים המדויקים אני חושב שזה אלו, אני מניח שזה מספיק…
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הגיע הזמן ללמוד , ואיתו להתחדש במחשב נורמלי ונייד . הולכים ללמוד הנדסת חשמל אז המחשב צריך להיות מעט חזק , כגיבוי לכוח עיבוד אפשר להשתמש ב P4 הישן שבבית אז ככמה שלא חייבים I7 או I5 מהקצה העליון . דרישות : משקל - גג 2.2 קילו , אם יש משהו ששוה את זה אז גמיש אבל לא שובר גב . מסך - בין 12 ל 14 אינץ' סוללה - כמה שיותר ארוכה , לפחות 6 שעות . יציאות - HDMI טוב שיהיה . VGA גם אלחוט - BT + BGN דיסק - אפשר לפנק , לא קריטי אבל לא להתקמצן . זיכרון - 2GB אני חשוב שיספיק , אם מישהו מנוסה חולק אני מוכן לשמוע . המועמדים : Vostro 3300 , Latitude E4310, lenvo U350 , asus UL30/U30JC/U35F אני ממש מבולבל , את הASUS ממש קשה להשיג בארץ לפי מה ששמתי לב ,אם מישהו מכיר חנות , אז תודה . הלטיטוטד - …
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, מטעמי נוחות, אשתמש בנוסח המפורט בדיון ההמלצת נוסחים לבקשות מפרטים 1. 15K. 2. משחקים, אופן השימוש תדיר. המסך הקיים עומד על 1080p המחשב מיועד לכל המשחקים, ברצוני שיריץ אותם על ההגדרות הגבוההות ביותר. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. יש צורך בצורב 6. השקט קריטי. 10 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך במערכת הפעלה 9. יש העדפה לרכוש באייבורי מחשבים בחיפה. 10. אין בקשות מיוחדות, 2 TB בכונן אחד זה אפשרי? תודה מקרב לב מראש לכל העוזרים! דני
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מחפש לקנות מתנה בשביל חבר שבמילואים, אין לו שימוש מיוחד מדי במחשב (סטונדנט לרפואה) אבל אשמח למצוא משהו שיחזיק באופן טוב צפייה בסדרות וסרטים, ושיהיה נוח לשימוש משרדי. ראיתי פה בפורום המלצה על https://ksp.co.il/web/item/251685 האם הוא טוב ביחס למחירו? מה היתרונות והחסרונות שלו?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעבודה משרדית בעיקר חשוב לי שהוא יהיה במשק יחסית קל עם מקלדת ועכבר נוחים . ראיתי כמה מפרטים באייבורי : http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=7 חשבתי על זה : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=32&CatCode=7 מה אתם אומרים? המעבד שלו מספיק חזק ? אם יש לכם המלצות למחשבים אחרים אני אשמח . בתודה מראש
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן! אני מתכוון לרכוש מחשב חדש בימים הקרובים, בדקתי טיפה באינטרנט לגבי חלקים ואני חושב שהבנתי בערך מה החלקים שאני מעוניין בהם. בכל זאת אשמח לדעתכם בנושא ולגבי 2 מפרטים שאני מתלבט ביניהם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעקרון כל המשחקים החדשים, לטווח של שלוש שנים - 4. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע על FHD, אש…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך עזרה עם בניית מחשב בתקציב 3000 ש"ח ללא מסך שייתן לי מענה למשחקים חדשים, לויסטה וגם שיוכל לעבוד טוב כאשר תוכנות השיתוף הקיימות בשוק יעבדו במקביל לאינטרנט ולא יתקעו את המחשב. רציתי גם לדעת אם עדיף מעבד AMD או האינטל סלרון לשימושים שלי.
-
- 35 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1.תקציב 4000~ 2.מיועד למשחקים, כל המשחקים העדכניים להיום והדרישות שלהם, מתכנן לשחק בשאיפה על האיכות הגבוה, רזולוציה 1080*1920 3. אין צורך לכלול כונן קשיח (יש לי 2 , אחד של 1TB ועוד אחד) ולא צריך כונן אופטי (יש גם) 4. שקט לא חשוב יותר מידיי, 5/10 5.לא מתוכנן OC. 6. קנייה מתוכננת בזמן הקרוב. 7. המחשב מתוכנן להשאר איתי לעוד הרבה שנים, ככה שאם הוא יהיה אפשרי לשדרוג בעתיד זה יהיה טוב. 8. הערות: אני מעוניין לקנות בעקרון את המפרט שיש באתר, אבל אני לא בטוח לגביי האפשרויות כי יש שם מספר, אם תוכלו להמליץ לי אילו חברות עדיפות מתוך האפשרויות הרשומות אני אשמח, בנוסף המלצה למארז כי יש הרבה (מה שמסומן באדום) [TABLE=width: 1035] [TR=class: specs even] [TD=class: part]מעבד[/TD] [TD=cla…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, עבר זמן רב מאז שנאלצתי להרכיב מחשב על כן אבקש את עזרת המבינים והמעודכנים בדבר. הדרישות שלי הינם עיבוד צילומים ותמונות (קבצי RAW) באמצעות תוכנת לייטרום או מקסימום פוטושופ. המחשב נועד לעיבוד התמונות כתחביב ולא עיבוד מקצועי . בניתי מפרט מסוים עד למיטב הבנתי והייתי שמח לקבל הערות והארות בנושא המפרט : http://www.tms.co.il/preview/spec/7crvz6u1 תודה לעוזרים אוהד 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית של תמונות - כתחביב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ו…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אחותי מחפשת לפטופ עד 3K. ניתן מעט לחרוג ב-200 שקל במידת הצורך אם זה באמת נחוץ. מחפשת בעיקר שיהיה עם 3 שנים אחריות (שזה יחסית מגביל את ההיצע על DELL, אך אם יש חברות נוספות אשמח לשמוע). כמה שיותר שטח דיסק ומפרט הכי טוב שניתן לקבל בתמורה לתקציב. הסוללה צריכה להספיק לכמה שיותר זמן, אבל זה לא קריטי (הכוונה היא שלא תסחט ותגמר תוך שעה וחצי). נקודה אחרונה- מומלץ שיהיה גם קל. בחורות לא אוהבות לעשות משקולות... החנות שממנה תרכוש את המחשב צריכה להיות בין חדרה לחיפה ומשום מה היא נמשכת מאוד לקנות ב-באג. אשמח פה להצעות שונות מכייון שלפי הידוע לי אחריות בניידים היא מטעם היבואן ולא החנות, כך שהחנות תבחר לפי המחיר והקרבה בעיקר. בסופו של דבר, אין לה דרישות מיוחדות מהנייד, אך הוא צריך…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב? מחשב ליצירה והפקת מוזיקה ובין היתר עבודה עם תוכנות גרפיקה ווידאו (פוטושופ, לייטרוםו ואפטר אפקטס) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: אבלטון לייב, פוטושופ, לייטרום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג אבל כן אשמח לשחק מידי פעם במשחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: לא יודע אבל אני מניח שרזולוציה גבוהה ככל האפשר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש צורך אבל לא…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי לפתוח סטודיו והוא מחפש ספק אמין/חנות אמינה עם דגש על שרות לאורך זמן. אשמח לקבל המלצות מכאלו שהתנסו עם חנויות כאלו ואחרות, חשוב לציין שהוא מעדיף ספק/חנות שהוא לא אייבורי או KSP (נכווה בעבר) תודה.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-