עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, שימוש אינטנסיבי, ולעתים רחוקות גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio - תדיר, VirtualBox - מזדמן, דפדפן כרום - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני לא גיימר הארדקור, בטח משחקים כמו Minecraft, Assasin's Creed ו-Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן…

2. Started by kuku100,

חשוב מאד: 1. מעבד כמה שיותר מהיר עם כמה שיותר ליבות, כי תוכנות שחמט יודעות לעשות שימוש מעולה בכל הליבות הקיימות. 2. זיכרון מהיר מאד, וכמה שיותר. רצוי 64GB ומעלה. 3. דיסק מערכת מהיר ביותר (שיכיל גם קבצי נתונים לסופי משחק, שבהם התוכנה עושה שימוש רב מאד). 4. המערכת אמורה לעבוד בשיא יכולתה כך שיכולת המהרה טובה היא חשובה מאד. כך גם אמינות הזיכרון כי המערכת תעבוד במהירות מירבית לאורך ימים רצופים ולפעמים גם שבועות רצופים. קירור טוב? לא חשוב: 1. כרטיס גרפי משובח. ממש לא נחוץ. מספיק משהו סביר שמגיע עם הלוח. 2. אודיו משובח. גם כאן - משהו סביר שמגיע עם לוח האם מספק בהחלט. 3. כרטיס רשת 1G מספיק בהחלט, גם ככה מחובר לראוטר שמפיץ את הבשורה בשאר הבית. לא נחוץ בכל…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. אז אחרי חודשים של תכנונים, בירורים, קריאת ביקורות ומאמרים, הגיע הזמן לשדרג את המחשב: Amd Athlon XP Mobile 2600+ Abit NF7-S Corsair 256MB PC3200 C2 TT Purepower Silent 410W Passive PFC SLK800A + Enermax 120mm נוסיף רכיבים מהמחשב הנוכחי: NEC 2500A WD 80GB 8MB-Cache ATA100 Gainward GF4MX440 128MB סה"כ יוצא 2000 שקל השדרוג, סבא שלי לקח על עצמו את ה NF7-S ב 486 שקל, ואת הפנטיום 3 הנוכחי אני מוכר ב 564 שקל, מה שמשאיר לי להשקיע 950 שקל. בנוסף אני לוקח מארז של פנטיום 1 שהולך לעבור מודינג רציני (בין השאר חיבור האנרמקס 120 על ה SLK800A). השדרוגים הבאים(לפני 2-5 ואולי גם לפני 1 תגיע מערכת לאוטו ) : 1. מערכת קירור מים בבנייה עצמית. 2. ג'יגה זיכרון. 3. FX5900XT/9800P …

• 33 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by termister2000,

שלום אני מעוניין לרכוש את המחשב הזה http://www.bmall.co.il/emall/product.asp?pc=102603&af=10 איך הוא? שווה את הכסף? החברה אמינה ?? ACER? כדאי? תודה אנשים!!!

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by SS2Ricer,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח. חריגה אפשרית בגדר הסביר. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר - מכוון להגדרות גרפיות מקסימליות ככל שאפשר על המשחקים החדשים. וכמובן מריץ משחקי VR כמו Boneworks. בנוסף, אם רלוונטי, אני משחק על מסך Dell U2715H שרץ על 1440p. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשובה. 6. האם ישנה הגבלה או ה…

6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד הסוף. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש״ח. 2.מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב נועד לעבודה משרדית ולעבודה על כלי CAD פשוטים (כגון SolidWorks ו-MathCad). ארצה כונן קשיח של 2TB (ואף מעוניין בכונן SSD …

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  7. שלום לכולם , ברשותי מחשב קיים בן שנה ואני רוצה להחליף את הלוח אם , המעבד והזכרון למשהו קצת יותר חזק. אז יש לי כרגע כרטיס גרפי AMD Radeon 6790 1G-5 SAPPHIRE ועל המעבד הנוכחי יש מאוורר : KATANA 4 SCKTN-4000 SCYTHE בנוסף , אם זה רלוונטי אז הספק שישודך לחומרה הוא A.PFC 80+ NAXN 500W ENERMAX דרישות : כרגע לצערי אין לי זמן לגיימינג אבל ברור לי שלמשל כאשר GTA V יצא ל PC אשחק בו. ביום יום המחשב משמש לאופיס + אינטרנט + HD movies streaming וגם קצת תכנות (Visual studio 2012). אני רוצה לפחות 16GB זכרון (2X8) ואני רוצה שבלוח האם יהיו 4 סלוטים של זכרון (לשדרוג עתידי). אשמח מאד לקבל עזרה וייעוץ , כמו כן , לפי זה : http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/katana-4.html המאוור…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by House M.D.,

היי, לפני כ10 חודשים הזמנתי מחשב נייד מ DELL בארה"ב. עשיתי את זה בלי לחשוב פעמיים, כי הוא היה מאוד זול. תכלס יצא לי אחרי מכס 2600 ש"ח. אבל עכשיו הבנתי שעשיתי טעות, הוא עושה דיי הרבה בעיות : התחממות במשחקים (אחרי החלפת משחה טרמית, לפני זה הוא התחמם עד כדי כך שהוא נכבה. עכשיו לא נכבה), מסך מבריק שרואים עליו כל גרגר אבק, וכו'. כמו כן אני לא יוצא איתו מהבית אז לא עדיף כבר נייח שאפשר להשאיר דלוק בלילה בלי לחשוש מהתחממות? בקיצור אני מבקש הצעת מחיר כדי שאני לא אמכור אותו באיזה מחיר לא ריאליסטי ואז לא יקנו אותו. שימו לב: זה לא ת'רד מחירה, אני רק מבקש הצעת מחיר. דגם: Dell n5010 \ 15R מפרט: מעבד i5 460M 2.53GHz זיכרון : DDR3 6GB 1333MHz (פועל משום מה ב 1066MHz, כנראה מגבלת לוח\מעבד…

9. Started by shmulike,

אני מחפש לקנות מחשב לצרכים של לימודים, פוטושופ ותכנות (Matlab) ותוכנות דומות. באופן כללי הדרישות הם: מחיר עד 3500 מסך 15 מעבד i5 / i7 עדיפות ללא כונן אופטי (אבל לרוב שהסתכלתי היה) זיכרון RAM 8 לפחות כרטיס מסך לא מובנה ! אין עדיפות לSSD כי הנפחים מאוד קטנים בשבילי ומחשב עם SSD והארד דיסק מעבד לתקציב שלי שני המחשבים שהסתכלתי עליהם הם: http://ksp.co.il/?list_compare=.27142..27156. 1. חשב נייד Dell Inspiron 15 5000 5558-52008G14GB3Y - צבע שחור מחשב נייד מבית DELL בעל מסך 15.6 אינטש, מעבד Intel® Core™ i5-5200U 2.2GHz - 2.7GHz, זיכרון פנימי בנפח 8GB וכונן קשיח בנפח 1TB ומאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® 920M 2GB יצרן: Dell‏, דגם: Inspiron 15 5000 5558‏, גודל: 15.6''‏, מעבד: I…

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. שלום חברים יש לי התלבטות רצינית בין סוגי ניידים, שהדבר העיקרי שאני מתלבט בו הוא בעיקר לגבי הכרטיס מסך (רדאון או ג'יפורס) אני רק אציין שהשימוש העיקרי הוא ללימודי מולטמדיה שכוללים בין היתר גרפיקה (פוטושופ, פריהנד, אילוסטרייטד וכד'), עריכת וידיאו (פרימייר), תלת מימד (3dmax). כמו כן הייתי רוצה גם שהמחשב יוכל להריץ משחקים בצורה סבירה. אני לא מדבר על דומ 3 ועל unreal או דברים כבדים אחרים בסגנון אלא יותר בכיוון של פיפא, מקס פיין וכאלה. בשבוע האחרון ישבתי וקראתי הרבה דעות והמלצות. לכן אני ארשום את הדגמים יחד עם החסרונות יתרונות שאני רואה. אני אשמח לייעוץ מקצועי ושאני אגיע כבר להחלטה. הנייד הראשון הוא של acer: http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1039 בהנחה…

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. היי פרסמתי פה לפני כמה חודשים אבל בגלל ענייני לימודים לא קניתי את המחשב בסוף. אני רוצה מפרט מעודכן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Arma 3, DCS וכל משחק אחר שייצא בשנים הקרובות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך…

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. אני רוצה לקנות מחשב נייד לשימושים משרדיים לבית וחשבתי על הדגם הבא של לנובו http://ksp.co.il/index.php?uin=35816&select=.159..211..347..466. הבעיה היא שיש לו רזולוציה יותר נמוכה מהמחשבים המתקדמים. האם זה רלוונטי או שעדיף לבחור דגם אחר?

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by LittleNicky,

אהלן, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי שיהיה יותר מעודכן להיום. בעיקר תעסוקה רגילה איתו (אינטרנט, אופיס וכאלה) וגם גיימינג קל-בינוני. המפרט הנוכחי: Intel Core i5 2310 @ 2.90GHz Sandy Bridge 32nm Technology 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Gigabyte Technology Co. Ltd. Z68P-DS3 (Socket 1155) NVIDIA GeForce GTS 450 הארדיסק של WD ו-Windows 10 חשבתי משהו בסביבות ה1000 ש"ח, נגיד כרטיס מסך חדש (הכי חשוב), אולי SSD קטן לשים עליו את המערכת הפעלה וכמה משחקים בודדים? זכרון כדאי גם לשדרג? תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by -Cyber-Tek-,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב שיהיה חזק למשחקים ויהיה אפשר להריץ בו את המשחקים החדשים שיצאו וישרוד איזה 3 שנים בערך. אני מעוניין במפרט שיהיה בוא מעבד של AMD 64 פין 939 כמובן שאני צריך את כל הציוד הקפי גם כלומר מסך LCD רמקולים בקיצר כל החבילה חוץ מצורב. אני יודה לכם מאוד בקבלת מפרט שיענה על דרישותי בתודה, אורי

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by eli-89,

מה קורה אנשים?!? לפני שבוע קניתי מחשב נייד להלן המפרט: ‎Model Name‎ ‎N5010-7404AW7‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® Core™ i7-740QM Processor, 1.73 GHz, 6MB L2 Cache,1066MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎4GB DDR3 1333Mhz (2 x 2048 MB), Up to 8 GB‎ ‎ HD‎ ‎500GB (5400 Rpm)‎ ‎ Display‎ ‎15.6in High Definition (1366X768) WLED‎ ‎ GPU‎ ‎ATI Mobility Radeon HD 5650, (1GB Dedicated)‎ החלטתי לעשות לו בדיקת טמפרטורה הורדתי את התוכנה Everest והרצתי משחקים עם גרפיקה כבדה יחסית . הטמפרטורה של המעבד והכרטיס מסך עלו מ-45 מעלות לממוצע של 68 מעלות. רציתי לדעת קודם כל האם זה בסדר ומה הטמפרטורה הרצויה למחשב נייד.

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  16. שלום לכולם! חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש (ללא מסך) לחדר ושיהיה סוס, במיוחד במשחקים. הוא מתעסק קצת בעריכת ווידאו אז חשוב שיהיה כרטיס FireWire. התקציב הוא 7000 ש"ח (כולל הרכבה ולא כולל מסך). בעיקרון לפי דעתי AMD עדיף למשחקים אבל זה כבר אתם תחליטו. תודה מראש לכל העוזרים/ות יום טוב חבר'ה עריכה: שכחתי לציין שהמחשב לא מיועד ל-OC.

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by Moshe2,

אני צריך מחשב נייד עבור סבתא היא רוצה דווקא נייד ודווקא מסך 17 לך תתווכח אתה בעקרון שימושים זה צפייה בעיקר אבל צריך מחשב לא עדין זאת אומרת בניה טובה (מה שאני לא בטוח שיש בגודל הזה במסגרת התקציב) היא לא כ''כ מרחמת מניסיון העבר אני מעדיף עבורה את דל או לנובו תקציב עד5500 מה אומרים תודה מראש

18. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכה בעיקר באדיוס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שאפשר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא * Bluetooth? * גוד…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by iSolt,

האם כרגע המעבד המומלץ ביותר הוא 4200u? המחשב הנייד לא יכול לעבור את תקציב ה4000 שקל בעדיפות לכמה שפחות.

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. שלום, מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית (מהבית) הכולל שימוש בתוכנות אופיס, אינטרנט וכן תוכנות ייעודיות של ראיית חשבון. חשוב שהמחשב יעבוד בצורה מהירה, בעל מסך גדול (15.6") ובעל יציאה לכבל רשת. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח. יש לי מספר שאלות: 1. עד כמה חשובה רזולוציית המסך 1366x768 לעומת 1920x1080 לעבודה משרדית? 2. האם כדאי לחפש מחשב בעל יציאת USB-C? 3. האם יש עדיפות לתקן AC אלחוטי? מתלבט בין המחשבים הבאים: 1. Lenovo IdeaPad 510-15 80SV00A1IV: http://ksp.co.il/?uin=35898&select=.268..271..211 2. HP Notebook 15-AY109NJ http://ksp.co.il/?uin=35739&select=.268..271..162..211. 3. D…

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. שלום לכולם, אני מתחיל באוקטובר הקרוב לימודי הנדסת מכונות ואני מחפש מחשב נייד שיענה לדרישות: * יש צורך במעבד חזק כדי להריץ תוכנות כגון MATLAB וקומפילציות וכמו כן בכרטיס מסך ומסך טוב בשביל תוכנות עריכה תלת מיימדית - CAD כגון SOLIDWORKS 1 - התקציב המשוער שלי הוא עד 7 אלף שח, אם כי ניתן לחרוג ממנו אך הייתי מעדיף שלא 2 - גודל המסך- 14-15 אינצ' , מסך טוב שניתן לראות בו גם בתנאי אור לא אידיאלים 3 - כרטיס מסך טוב שיריץ תוכנות CAD בכיף 4 - זיכרון ומעבד מהיר לישומים שדורשים הרבה חישובים כמו MATLAB 5 - משקל רצוי- לא קריטי כלכך 6 - זמן סוללה 3-4 שעות אמור להספיק לדעתי, אם יותר עדיף... 7 - רשת אלחוטית חשוב , בלו טוף פחות חשוב 8 - כונן קשיח , אני מתכן לקנות דיסק נייד בעל נפח…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. אז כבר החלטתי על intel i5 6500 וgeforce gtx 1050. לא בטוח אם 1050 Ti או לא לא סגור על i5 tray או box ולא יודע מה ההבדל אשמח אם תסבירו לי מה זה overclocking ולמה זה רלוונטי האם msi b150 mortar טוב לי? איפה אפשר למצוא אחד? מחפש ליהנות מהגרפיקה המקסימלית ומ60 fps, מסך 1080p עם חיבור HDMI ציוד היקפי נמצא, אבל בקשה מיוחדת היא שיהיה נוח להחליף בין רמקולים לאזניות ולא לזחול מאחורי המחשב ולהחליף בין החיבורים כמו עם המחשב הנוכחי. אשמח לשחק עליו משחקים ברמת ספויילר Dying light Arkham knight Assassins creed החדשים Just cause 3 TESV skyrim remastered Watch dogs De…

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימלי? 7K עד 7.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל עד 7.5 ולא להתקמצן לחרוג טיפה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7.7K בערך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 27" או 37" LCD עם חיבור HDMI עם אופציה ליותר * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים בשיא האיכות * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו …

• 22 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. שלום למומחי HWZONE. אני מעוניין להתחדש במחשב מרכזי חדש. בתקציב גם ארצה לכלול קירור מים + הרכבה יפה (שירוול וכד') ומסך G-SYNC ברזולוציה 4K. 1. מה התקציב המקסימאלי? 20,000 ש"ח (כולל מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח בסביבת לינוקס וווינדוס, גיימינג ב4K, גיימינג בVR, ומדיה סנטר. מעט עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד בvisual studio ו-android studio, שימוש קל בautocad photoshop ו-p…

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. אשמח להצעות למפרטי מחשב אשר המפרטים יכללו א. מעבד E6850 ב. 4Gb זיכרון RAM המחשב מיועד גם למשחקים כבדים (ולכן יש צורך בכרטיס מסך חזק, לא משנה לי אם זה ATI או nVidia) וגם לסימולציות וסינטזות כבדות במחשב (ישומים מתמטים כבדים, ולכן חשוב לי להשתמש במעבד שכתבתי למעלה). מסגרת התקציב היא כאמור 6000ש"ח, אין צורך בציוד היקפי (מסך,מקלדת, רמקולים וכו') אך אשמח אם ניתן לתמחר נמוך יותר ממסגרת התקציב. תודה

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים