עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Hiiram,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9K, עם חריגה מקסימלית של כ-500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הראייה העכשווית היא גיימינג, פוטושופ, סרטים, ובאופן כללי היכולת להתמודד עם מולטי-טאסקינג כמו שצריך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רעש לא מפריע לי במיוחד, אם הוא מגיע כנגזרת של קירור איכותי ויעיל. מן הסתם אני לא רוצה רדיאטור חמסן אצלי בחדר, אך אנ…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. שלום... האם זה נורמלי שבהטענה של הסוללה הוא מגיע ל 99% ולא ממשיך הלאה? אם כן אז לוקח לו מלא זמן... בזמן הטעינה המחשב בקושי עובד (אינטרנט וכד' - לא יותר).

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by atias aviv!,

שלום, אני רוצה בבקשה המלצות לגבי מחשב בסביבות ה7000-6000 שקל(כולל מסך שטוח LCD או משהוא) שהיה מהיר וגרפיקה טובה כאילו כרטיס מסך טוב ומסך, אני צריך אותו למשחקים באיקר.... בקיצור שהיה מהיר יעמוד במשחקים כבדים, גרפיקה טובה, צורב DVD והרבה זיכרון :) תודה,

• 47 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. עברתי על המפרטים המומלצים באתר, ומצאתי את זה: https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109504 ברצוני לשפר מעט את המפרט כדי להגיע לכיוון של 1700-1800 כי מדובר על רכישה של 4-5 יחידות. אחרי ביטול הSSD, האם יש עוד חלקים שאפשר להוזיל מעט במפרט? האם ניתן לעשות במפרט הנ"ל שימוש בקירור פסיבי? http://www.tms.co.il/product/17646

5. Started by Shasoosh,

אשמח לחוות דעת על המפרט הבא. תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח, ניתן לחרוג קלות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? פחות חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן …

6. Started by 125Live,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בסיסי לעבודה משרדית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ₪, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

7. שלום חברים. השימוש הוא לעבודות תיכנות ב-FLASH, פוטושופ, אינטרנט וקצת משחקים. אין לי כוונות לעשות OC. המפרט שבחרתי עד כה הוא: לוח אם: Asus P4t533 C/L מעבד: P4 2.4 533Mhz זיכרון: 256MB RDRAM 800Mhz kingston כונן כשיח: IBM 80GB 120GXP 7200rpm Standard floppy LG52X כרטיס מסך: ATI RADEON 9000 64 mb DDR TV DVI Retail Standard modem Standard keyboard Standard mouse Standard case מסך: LG 776fm סה"כ יוצא בסביבות 6300-6600 ש"ח ומה עדיף מבחינת כונן כשיח: WD או IBM ? והאם הלוח הזה טוב למערכת הזאת? בתודה מראש

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by kostik,

מעבד : Intel Pentium 4 2.4Ghz 800Mhz 512K Box זיכרון פנימי: Corsair CMX256A-3500C2*2 (שתי סטיקים של הזיכרון הזה 256MB+256MB=512MB) לוח אם: GIGABYTE GA-8IPE1000 - 865PE כרטיס מסך: ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR with TV-out and DVI OEM מארז: 3R SYSTEM NEON Light Silver מסך: LG 18 INCH (זהו מסך TFT) דיסקים קשיחים: 1). MAXTORE 60GB 7200RPM 2). WD 15GB 5400RPM צורב: Asus 40*12*40+Flextra Link סידירום: Samsung x52 האם זה מחשב טוב????

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by צחי_אל,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מג…

• 28 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. Started by aarrek,

שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב חזק מאוד בעל נפחים גדולים וזיכרון רב , אומנם המחשב לא מיועד למשחקים אבל מותקנות עליו המון תוכנות ונאגרים בו קבצים רבים וחלקם בעלי נפח רב. קיימת חשיבות רבה למהירות ולכן חשבתי על ניצול מלא של זיכרון + מעבד חזק -אולי 64 ביט. קירור טוב + 8 GB RAM , לגבי נפח HD - חשבתי על נפח כולל של 2 טרה אולי אפילו לעשות RAID בין 2 דיסקים. אין כוונה לבצע OC ,אילו מגבלות (תוכנות והתקנות ) במידה ותותקן מערכת עם 64 ביט ? הכוונה לחלונות7 עיסקי שירכש לאחר מכן (לא כלול במגבלת המחיר). כמובן חשוב שיהיה מארז גדול ולוח עם הרבה יציאות USB . אין צורך בציוד היקפי. לגבי מסך - מסך של כ- 22 " איכותי וטוב. תודה מראש

• 32 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by PsyMor,

שלום אנ מעוניין לקנות מחשב למוזיקה שיעבוד הרבה שעות עבודה! כולל 2 מסכים עד 10 אלף אבל,יש אבל מפרט לא מ TMS תודה רבה

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by שניצל,

שלום לכולם, המחשב של חברתי מסוג Acer 3810T מסרב להידלק. מדליקים אותו, רואים את מסך הכניסה (איפה שאפשר ללחוץ F2 כדי להיכנס ל-bios או F8 כדי להיכנס לתפריט ההפעלה של windows), אבל מיד אחרי זה יש הודעה כזו: Check cable connection! PXE-M0F: Exiting Intel PXE ROM. No bootable device -- insert boot disk and press any key לפעמים אין את ההודעה וסתם יש מסך שחור. הצלחתי פעם אחת לגרום לו לעלות ב-safe mode ואז הוא הציע לעשות תיקון, אבל זה לא עבד. מה אפשר לעשות?

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. * מטרות המחשב? מעוניין לקנות נייד עקב מעבר למעונות בחודש הבא, לשימוש משרדי וצפייה בהרצאות/סרטים בעיקר. אולי גיימינג קליל ביותר.. * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? אינני יודע מהו משקל סביר לנייד, חשוב שלא יהיה כבד מדי, אך זהו לא פקטור מרכזי.. לא אתנייד איתו בין שיעור לשיעור, רוב הזמן יישאר בחדר (לימודי הנדסה.. קשה לפתור משוואות על נייד). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ארוך במיוחד אך גם לא סוללה שתיגמר לפני 10 בבוקר, כנ"ל לא פקטור מרכזי.. רוב הזמן יהיה ליד שקע חשמלי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אינני מבין גדול בנושא אך למיטב …

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. שלום רב, אני קורא כאן בימים האחרונים ונעזר מאוד בידע הרב שהצטבר כאן. אז ככה. אני קונה מחשב בעיקר עבור אמא שלי, אבל במקרה הזה אין זאת אומרת שהכוונה היא למחשב שיריץ סוליטר ותו לא. היא עובדת בהוראה דרך האינטרנט עם תוכנה שכוללת וידאו נכנס ויוצא במשך שעות ארוכות מדי יום. אני חייב לציין שהמחשב הנוכחי שלנו (פנטיום 4, 256 מ"ב זיכרון פנימי) שימש אותנו ללא דופי כחמש שנים, אבל בשנתיים האחרונות התחיל לקרטע. כך שהמטרה - ואתם תגידו לי אם היא יומרנית מדי - היא לתוצאות זהות: מחשב שנוכל לעבוד איתו ללא שדרוגים ותוספות גם עוד ארבע-חמש שנים. לכן ההשקעה יכולה להיות גבוהה יחסית, במטרה למזער צורך בהשקעה נוספת בעתיד. אני מודע לכך שאפשר לבנות מחשב זול יותר לאותן מטרות, אבל כמו שאמרתי השאיפה היא ל…

• 38 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. הנה המפרט של המחשב שלי: (קניתי אותו לפני חצי שנה ומאז לא שיפרתי) לוח אם: Asus A8VE-SE מעבד: AMD athlon 64 3200+ Venice core זיכרון: TwinMOS 256MB*2 DDR 400mhz כרטיס מסך: Sapphire X550 256mb PCI-E+TV+DVI דיסק קשיח: Maxtor 160gb 7200rpm SATA 2 טוב נראה לי שהזכרתי כל מה שחשוב.. אני חושב שצריך להוסיף עוד 512 מגה זכרון ואולי לשנות כרטיס מסך... פשוט אני לא יודע מה הרמה של הכרטיס מסך שלי.. בעצם כל משחק שאני שם עובד.. גם OBLIVION שאני יודע שזה משחק כבד.. אני שם אותו על הגדרות MID-LOW וזה עובד די טוב, נתקע פה ושם.. אז מה לדעתכם אני צריך לשנות? אני אשמח לשמוע את דעתכם :

• 51 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. שלום, אני מעוניין בהמלצה (לא לי) עבור מחשב נייד. המחשב ירכש באילת ולכן ההמלצה צריכה להיות עבור מחשב מרשת שיש לה נוכחות באילת (KSP, אייבורי) או חנות מקומית מאילת (לא מכיר). דגשים: גודל מסך רצוי הינו בין 14" ל- 15.6". ישנה סתירה כלשהי עם הדרישה לניידות, אולם יותר חשוב מסך גדול שיהיה נוח לעבור מולו חשוב מסך איכותי, רז' FHD לפחות, פאנל IPS כמות זיכרון רצויה הינה כ 8GB עד 16GB על המחשב להיות אלגנטי ועמיד, בעל איכות בניה גבוהה רצוי מעבד טוב, Core i5 M או Core i7 U כלשהו חשוב למדי מחשב שיגיע עם כונן SSD - יש לכך השלכות די גדולות על הביצועים אני אדגיש שהתקציב הוא ללא מע"מ (מחיר סופי באילת). תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by Sergey Shalit,

שלום חברים אני זקוק לייעוץ ברכישת מחשב סלוני. הדרישות שלי הן מארז שוכב. ניגון של 4k כרטיס קול סבבה לחיבור קולנוע ביתי. תקציב כ 3000 שקל. עריכת תמונות ממש בקטנה. תודה מראש לעוזרים.

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1400-1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט, סרטוני יוטיוב באיכות 1440P. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" FHD, אבל מתכנן לקנות מסך חדש במהלך החיים של המחשב שאקנה עכשיו. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  19. Started by jetman,

:roll: כן זאת השאלה ,מה המפרט הכי זול שמובסס על אינטל I3 ומארז antec 2480 ? תנו מחיר ועם אפשר המלצה לחנות

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. תקציב משוער: 5,000-8,000 מבקש שהמחשב יהיה ממעבדי haswell החדשים. * מטרות המחשב?- צפייה בסרטים/סדרות, משחקים כבדים ככל שאפשר כמו באטל פילד וכו, עבודה משרדית. * גודל המסך? באיזור ה-15 * רזולוציית המסך? עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא. * משקל רצוי? שיהיה בגדר הסביר. לא אכפת לי - אבל שלא יהיה מהטנקים הכבדים שנראים רע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מחשב שרוב הזמן יהיה בבית אך רצוי שהסוללה תהיה חזקה. (שיהיה ממעבדי haswell) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI - כל העסק. * Bluetooth? אפשרי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 256 * כונן אופטי? או צורב DVD רגיל, או קורא בלוריי במידה והדבר לא יאלץ חריגה מהתקציב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? חברה אמינה עם שירות טו…

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by dino,

אני יתן שתי מפרטים תגידו לי מי יתן לי ביצועים יותר טובים, המפרטים: Athlon XP 1800+ Epox 8K5A2 + SB + LAN + ATA133 256MB DDR (266) Viking Gigabyte Readon 9700 pro 128mb Seagate Baracuda IV 40GB 7200 ATA100 Tsunami Virgo 350w MAG 786PF 17" FLAT ------------------------------------------------------------------------ AMD ATHLON XP 2000 EPOX 8K5A2 + SB + LAN + ATA133 512MB DDR333 SAMSUNG LEADTEK WINFAST A250, GEFORCE 4 TI4200 128MB SEAGATE BARACUDA IV 40GB 7200 ATA100 TSUNAMI VIRGO 350W SAMSUNG 753DFX 17" FLAT MONITOR אז מה יותר טוב? ואל תיסתכלו רק על זה שבמפרט הראשון יש radeon 9700, תיסתכלו גם על שאר החלקים ותגידו לי מה יתן לי ביצועים טובים יותר. תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. AMD 2000 epox 8RDA nFORCE2 256 ddr 333 geli מה אני יכול לשנות להוסיף חוץ מהמעבד כי אין לי הרבה כסף!

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. בס"ד שלום, מה דעתכם על המפרט הבא? מארז: Compucase 6A21B + ספק כח 500W מעבד: Intel® Core 2 Duo E8300 2.83GHz FSB 1333MHz לוח אם: MSI P6NGM-FD כ. קול 7.1 כ. רשת 10/100/1000 ציפסט nForce 630I כולל יציאת DVI RAID 0,1,5 דיסק קשיח: 320GB SATA II 7200 RPM 16MB (Hitachi, Western Digital, Seagate) זכרון פנימי: 2048MB (2GB) DDR II 800MHz כונן אופטי: צורב LG/Optiarc/Pioneer X20 SATA DVD כרטיס מסך: nVIDIA GeFoce 7100 OB + DVI מסך: "20 LG 2042T 1:8000 + DVI מחיר כולל: 2985 ש"ח (מאייבורי) תקציב עד 3000 ש"ח (כולל מסך) מחשב בעיקר לאינטרנט, הורדות, מסמכים לתיכנות(visual studio 2008) גרפיקה ממוחשבת(open GL) (אולי תיכנות flash) חוץ מזה, רציתי חוות דעת מה יותר כדאי לקנות xp או …

• 31 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by zvikaz,

שלום. אשנח לשמוע לחוות דעתכם על HP ProBook 430 G2. http://store.pc365.co.il/product-2152-HP_ProBook_430_G2_F6N65AV_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 סוג מוצר: מחשב נייד , יצרן: HP , דגם מעבד: Intel® Core™ i5-4210U Processor (3M Cache, up to 2.70 GHz),נפח זכרון פנימי: 4GB , נפח דיסק קשיח: 128GB , גודל מסך: "13.3 , דגם כרטיס מסך: Intel® HD Graphics 4400,מערכת הפעלה: Windows 8.1 , תקופת האחריות: שנה , סוג האחריות: באתר הלקוח , נותן השירות: HP מחיר המוצר:3,399 ₪ כולל מע"מ כמו כן, אני מתלבט האם כדאי להגדיל זכרון ל 8GB, ב 350 ש"ח. חשבתי עליו כמענה לדרישות הבאות: * מטרות המחשב? מחשב לסטודנטית, בעיקר עבודה עם אופיס וקצת אינטרנט * גודל המסך? מתלבט בין 11" ל 13", עדיפות למאט * רזולו…

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by hunted,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500-6750 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל לא בהגזמה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח, לא יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry 3, bioshock, battlefield, watch dogs, starcraft... ועוד בסגנון הנ"ל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1050X1680 בערך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בי…

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים