ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
היי, קניתי מחשב acer 5730z כשאני נכנס לביוס אני רואה שלכרטיס מסך(4500M), יש 64MB זיכרון ולא ראיתי אפשרות להקצות לו יותר זיכרון דרך הביוס עצמו. איך אני יכול להקצות לו זיכרון נוסף? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
תקציב מקסימאלי 8000, אם אפשר לחסוך למה לא, חריגה עד 8500 ככה, קו אדום זה 10000, לא להתפרע מעבר! הייעוד הוא משחקים, ברזולוציה 1920X1080, הגדרות הכי גבוהות, מן הסתם DX11 מתי שאפשר, משחקים כמו: - Diablo III - Battlefield 3 - GTA V (כשייצא..) - CIVILIZATION V - HEROES 7 (אם לא טעיתי בספירה) ללא ציוד היקפי, לא אכפת לי משקט, העיקר כוח. נכון לעכשיו אין תכנון עתידי ל OC. אין צורך בתוכנות, כרגע ההעדפה היא ל KSP כי היא החנות היחידה שאני מכיר באיזור, לא מתקרב ל IVORY. שלא יהיה שום דבר במפרט שקשור בצורה ישירה/עקיפין ל MSI. האם ניתן לקנות מערכת צינורות מים בארץ במקום crossair hydro? חשוב לי שיהיה ניתן לשדרג את המחשב בעתיד. --------------------------------------------------------------…
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500, גמיש טיפה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, תכנות, אולי עריכה קלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר, כרטיס רשת או דונגל שקולט וויפי בצורה טובה (חיבור לאינטרנט רק באמצעות WIFI) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7-8/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף קטן כמה שאפשרי ואורות לא חשוב בכלל 7. האם האם יש צורך…
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן חברים! אני זקוק להמלצה על מחשב נייד, להלן הכוונה לפי חוקי הפורום: תקציב: עד 4K. אפשר לחרוג ב-100 ש"ח, אך אני מאמין שאין צורך. מטרות המחשב: המחשב ישמש בעיקר למולטימידה (ישמש כסטרימר באופן יום יומי), גלישה ועבודה משרדית. מעבד: אני מעוניין במעבד IB חזק, לא החלשלושים מסדרת UM. חשבתי על i5 3210M. גם אם יש משהו יותר טוב שנכנס בתקציב אז אפשר ללכת עליו. זיכרון: 4GB לפחות. יכולת שדרוג ל-16GB בעדיפות גבוהה. גודל המסך: חשבתי על 13.3-14 כגודל האידאלי בשבילי, כיוון שאני מעוניין לנייד אותו הרבה. חובה שיהיה מט ולא מבריק. 720p. (אני מחפש מסך שלא נופל מזה של סדרת VOSTRO של דל) משקל רצוי: כמה שפחות, דגש על ביצועים ואיכות בניה גבוהה. כל עוד המשקל אינו חריג לקטגוריה אז אין בע…
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
יש במפרט הזה הכל ממעבד עד דיסקים לצריבה בעיקרון אני צריך דעות על החלקים העיקריים מעבד ,מסך,ה SLI , הלוח אם. 1 AMD Athlon 64 (3500+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,848.26 ש"ח 1 Thermaltake PIPE101 heatpipe technology CPU cooler 188.28 ש"ח 1 THERMALTAKE A2003 - 4 Channel 2x8025+2x12025 VR Fan Kit with 3.5 155.65 ש"ח 2 256MB Kingston DDR PC3200/400 - Kingston Original 565.37 ש"ח 1 ASUS A8N-SLI - 939 (nForce4) - ATX 1,042.63 ש"ח 2 LEADTEK - WinFast 6600GT 128mb DDR - PCX - Retail 2,706.50 ש"ח 1 Maxtor 120GB-8MB - 7200RPM S-ATA 661.60 ש"ח 1 Creative SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS 560.45 ש"ח 1 LITEON 52x 32x 52x CD-RW - (OEM) - BLACK 174.42 ש"ח 1 LITEON X…
-
- 31 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
Asus N75SL 17 " 16GB RAM Nvidia 635M I7 27670QM 1 X 128GB SSD 1 X 1TB HDD (כן, קיימים 2 סלוטים במחשב) המחשב כבד וגדול ובשימוש שנתיים וחצי. נקנה בארץ עם קבלות. בכמה לדעתכם ניתן למכור אותו? בברכה, דניאל.
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ: לאחרונה רכשתי מחשב נייד דגם Lenovo u330p. אני מעוניין לשדרג את הכונן קשיח ל - SSD. דיברתי עם השירות והמעבדה והם אומרים לי את הדבר הבא: 1. אני יכול להתקין אותו בעצמי ואין עם זה בעיה - האחריות תהיה על כל המחשב למעט הכונן החדש. (לגיטימי והגיוני). 2. אם בהמשך המחשב יכנס לתיקון/טיפול במעבדה וימצאו בו תקלות/ליקויים שעשויים להיות כתוצאה מהחלפת הכונן - הם לא יספקו אחריות. 3. העלות שהם מבקשים על החלפת הכונן הקיים באחד אחר (שנמצא בבעלותי וכבר עשיתי לו CLONE/GHOST והוא תקין ועובד..) - 180 שקלים. אני מתלבט האם לקחת את "הסיכון" ולהרכיב את הכונן בעצמי - מדובר בפירוק פנל פשוט מאד יחסית, וגם ההחלפה לא נראית מסובכת במיוחד - יש כל מיני לשוניות שצריך למשוך ואין ספק …
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, מנקווה שתוכלו לעזור לי.. אני מתכנן על מחשב (ללא מסך או רמקולים) למשחקים בעיקר בסביבות ה 6-7 אלף. חשבתי על : -Cpu : P4, 3GH, 800FSB HT -Motherboard : Asus P4P800 Deluxe - Memory : 2x512 Dual Memory PC3200 - 400Mhz -Hard Drive : WD S-ATA 7200RPM 80\120gigs) מארז חשבתי ללכת על ה RAIDMAX 868 עכשיו העזרה האמיתית שאני צריך זה בכרטיס מסך... חשבתי ללכת על ה 5950 של LEADTEK או GAINWARD באיזה 2700 שקל. הצעות שינויים וכו' ייתקבלו בברכה, תודה רבה לכם. תום.
-
- 38 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב ולשם כך אני אצטרך לקנות מחשב נייד רציתי לדעת מה דעתכם על macbook pro (התקציב הוא פחות הבעיה) האם כדאי לקנות אותו כבר עכשיו או שכדאי להמתין עוד קצת עד לתחילת הלימודים (אולי צריכה לצאת גרסא חדישה יותר עד אוקטובר) איזה גודל של מחשב עדיף "15 או "13? תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הי, כמה לדעתכם שווה הכרטיס שמוזכר בכותרות? נקנה לפני 3 שנים בארה"ב, היה עד כה עם בלוק קירור מים כאשר גוף הקרור המקורי נשמר כמו חדש
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
תקציב מקסימלי הוא 12 אלף לא ניתן לחרוג מהתקציב אני רוצה לאנימציה תלת מימד ומשחקים כבדים התוכנות שמיועד זה maya ,3ds max משחקים בquantum break,halo 5 הרזולוציה של המסך הוא 4k ההגדרות של המשחקים הם גבוהות מאוד אין רכיבים שלא צריכים השקט הוא צורך 6 לא אני לא מתכוון לעשות oc יש צורך במערכת הפעלה אין העדפה לקנות מחנות ספיציפית עוד חודש אני רוצה שיהיה אם כרטיס המסך של titan x pascal
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 , ניתן לחרוג מעט במידה וקיים צורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הפקת מוזיקה , עריכת וודיאו , עריכה גרפית - FL STUDIO , PRIMIRE , Photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיימים ברשותי הארדיסקים רגילים של SEGATE לאחסון אז אין צורך לצרף למפרט 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מקסימום שקט יש לציין שזה מחשב שאמור לעבור בתוך אולפן הקלטות וזאתי העדיפות העליוני בבני…
-
- 18 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שזה יהיה הדיון האחרון שלי בקשר לזה אבל עד אז אני צריך מפרט למשחקים כבדים עד 15K המפרט יכלול הכל כולל כל הציוד ההיקפי!! ד"א התקציב המקורי היה 12K ככה שאין שום אפשרות לחרוג מהתקציב כמו כן במה שניתן לחסוך אז לא להתבייש... עוד דבר חשוב את קנית המפרט עצמו(ללא הציוד ההיקפי) אין לפצל!! זה מה שהכנתי במשך הזמן: Intel Core 2 Duo E6700 2.66GHz 4Mb Box 3490 DFI Infinity 975X for LGA775 1060 MUSHKIN XP2-6400 DDR2 2048MB DUAL CHANNEL 4-4-3-10 2140 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 520 SAPPHIRE RADEON X1900XT 512MB VIVO PCI-E 2400 CREATIVE X-Fi XtremeMusic 750 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 250 ENERMAX LIBERTY 620W 1100 THERMALTAKE BIGTYPHOON 25…
-
- 39 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום רב. אבא שלי רוצה להשתדרג אחרי שנים רבות שלא היה לו מחשב נורמאלי והמחשב הנוכחי גוסס (נראה לי לא החליף מחשב ב15+ שנים האחרונות) אני רוצה שיהיה לו מחשב טוב לשנים הבאות ורוצה לעשות לו מתנה יפה ליום הולדת. השימושים שלו ושל אמא שלי בעיקר זה אינטרנט,אופיס,סרטים. חשוב לו שהמחשב ירוץ מהר ויהיה לו הרבה מקום פנוי. הוא לא משתמש בפוטושופ אבל כן משתמש בכל מני תוכנות חינמיות לעריכת תמונות. אני אפרסם פה את המפרט שבנית וחשבתי עליו ותגידו מה דעתכם, מה הייתם משפרים או מורידים שיחזיק טוב לשנים הבאות. בעיקרון התקציב הוא גג עד 3500 אבל השאיפה שיצא יותר זול שיש דברים שאין צורך בהם לשימוש. אני שנים לא התעסקתי בבניית מפרט אז לא יודע מה הולך בשוק היום ומה כדאי. בנוסף אני מתלבט בנוגע למא…
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
התקציב מוגבל ל3700 מצאתי את 2 המחשבים האלו: Dell studio 1537 T3400 מעבד Intel® CoreTMDuo Processor T3400 2.16GHz ,667MHz FSB 1MB L2 Cache מסך רחב 15.4 WXGA WLED display Ultrasharp With Truelife רזולוציה 1280X800 כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD דיסק קשיח 250GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 2GBMB DDR2 667MHz אחריות שנה תצוגה בחנות אספקה מיידית תכונות נוספות מערכת הפעלה 2ללא מערכת הפעלה כרטיס רשת אלחוטי Dell Wireless 1397 (802.11 b/g) Mini Card כונן אופטי צורב DVD-RW +- With Dual Layer Technology קיבולת זיכרון קיבולת מקסימלית 4GB זיכרון כרטיס רשת 10/100/1000 network interface adaptor כרטיס קול Two channel high definition aud…
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי =) אשמח לעזרה בהרכת מפרט למחשב גיימינג המטרה שהמחשב יחזיק לשנים הקרובות, אשמח לעזרה בבנית מפרט שיבוסס על i7 ו geforce1080, אין לי ממש ידע בנושא הזה, אז אשמח לעזרה =) אם יש המלצה על מפרט שיתבסס על מעבד אחר דווקא, או שאין סיבה ללכת על i7, אז אשמח לשמוע 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה 6 וחצי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש …
-
- 17 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית , עריכת וידאו , משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות של אדובי העיקרות : פוטושופ, איילסוט' , לייט רום , פריימיר , אפטר . שימוש תדיר . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 19 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, פתחתי כבר אשכול וירדתי מהמחשבים שהיו שם כי השגתי עוד כסף. איזה מחשב הכי טוב?: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2162&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3724&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3313&CatCode=315 איזה מחשב הכי מומלץ? אני מתלבט בין MSI לASUS. שניהם נראים מחשבים טובים. איזה הכי טוב מבינהם? תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי אנשים , (עודכן ) אני יעשה את זה את זה קצר וקולע ( עונה על שאלון חוקי הפורום בפומרט אחר ) המחשב הנייד במחיר 4000 השימוש הינו לאינטרנט \ סרטים-סדרות , שימוש יומי ושכל חבר שלכם ישמח לקבל חובה מסך 14/15 זכרון 8GB HDMI מעבד אינטל דור 4 ומעלה ( Haswell ) לא רוצה ללא SSD HYBRID ללא מסך מגע עדיפות ל USB3 SSD? בחלום הלילה אני מניח בתצקיב הזה קליל ולא כבד , שיהיה אפשר לקחת לחו"ל או לצימר בצפון בכיף ולא להתעצבן הערות מה שלא רשום , כנראה לא קריטי, מערכת הפעלה עדיפות ל 7 או להתקנה בצעמי עם זה מוזיל את העלות ( עודכן ) אשמח להצעות הערות והארות , תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אז... הצלחתי (אני מקווה) להרכיב מפרט שנראה לא רע לדעתי ורציתי לשאול לדעתכם. כל דבר שעולה בדעתכם שיכול לשפר את הביצועים/להוריד את המחיר בלי להוריד את הביצועים ממש יתקבל בברכה (במקור התקציב היה קצת נמוך יותר...). (גם הצעה למארז/ספק אחרים מהאתר הזה יעזרו, בערך באותו טווח מחירים +100 ש"ח מקסימום). מזכיר - השימוש הוא בעיקר לעריכה גרפית ווידאו אך גם קצת למשחקים (לא כבדים מדי: World of Warcraft, Guild Wars 2, Rift וכו'). כן חשוב שיהיה דיי שקט (לא חייב להיות מאוד שקט, אבל לא טרקטור) ושיהיה בו חיבור DVI וכמה שיותר חיבורי USB. אשמח לדעתכם! הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601464707 - Intel - i5-45…
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
מטרת מחשב סרטם גיימינג VR מפרט מעבד אינטל:מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד:קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.21לוחות אם למעבדי אינטל:לוח אם Asus H81M-K LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI זכרונות:זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT1כרטיסי מסך:כרטיס מסך Gigabyte Radeon R7 250X 1GB GDDR5 DVI HDMI 2x Mini DP PCI-E1דיסקים קשיחים:כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III2כונני SSD:כונן קשיח Kingston SSDNow V300 SV300S37A/120G 120GB SSD SATA IIIכונן קשיחSDSSDA-480G III SanDisk SSD Plus 480GB 1צורבי DVD:צורב פנימי Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Sata - צבע שחור כרטיסי ק…
-
- 18 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
התקציב הוא עד 1300 שקלים(בלחץ). דרישות:מחשב אמין וסביר, המטרה שלו היא גלישה באינטרנט וגם משחקים במעט לכן דרוש כרטיס מסך לא אונבורד. ניסיתי להרכיב את המפרט המומלץ הזול ביותר ששמתם דרך SKY-PC אבל הוא יצא הרבה יותר יקר (כבר מעל ל-1400 בלי כרטיס מסך). הוצע לי המפרט הזה: מעבד:Intel Pentium dual-core e5800 Tray קרור למעבד:Samurai CA02 לוח אם: ASRock G41M-VS3 זיכרון:Crucial DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 דיסק קשיח:Hitachi Deskstar HDS721050CLA362 3.5" 500GB SATA2 16MB כרטיס מסך:Gigabyte ATI Radeon HD4350 OC 512MB DDR2 PCIe מארז כולל ספק:Magnetics Basic מחיר:1320 ש"ח(דרך SKY-PC). תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני מבקש לדעת מה הוא זמן האספקה של מערכות מחשב בהזמנה מחנויות האון ליין, כמו TMS , פלומטר STARTPC וכו', או במילים אחרות, האם זמני האספקה התארכו בגלל "משבר" הקורונה, או יש מחסור בחלקים מסויימים בפועל בחנויות. @plonter @Kirill-TMS וכל מי שיכול ורוצה לעדכן. בתודה מראש !
-
- 18 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אין ממש תקציב.. רצוי מתחת ל5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא מחשב ללימודים בקרוב- תקשורת ומנהל עסקים. להריץ את התוכנות ללימודים וכו' שצריך ללימודים, אופיס, אינטרנט, מוזיקה מבלי שיתקע יותר מדי.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
יש לי לנובו e330. בערך שנתיים בזמן האחרון הסוללה לא מחזיקה מעמד יותר משעה וחצי. רציתי לקנות סוללה חדשה. יש מקומות מומלצים להזמין סוללה כזאת במחיר נורמלי? ראיתי ב amazon סוללות במחיר סביר. בנוסף לכך הסוללה שעכשיו במחשב היא 6 cell השאלה היא האם אני קונה 9 cell המחשב יחזיק יותר זמן? תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-