ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום חבר'ה אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב. התקציב שלי הוא 7000-8000 למארז ומה שבתוכו. מסך אשתמש ב-24 אינץ שיש לי , ציוד הקפי גם יש לי כבר אז לא צריך. Windows ו office מקוריים שיבואו עם המחשב גם חשוב. השימושים של המחשב יהיו משחקים קצת סרטים אינטרנט וזהו אין בקשות יותר מידי מיוחדות כי אני לא מבין בזה ?
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
עוד כמה חודשים אני הולך לעשות קניות בתאילנד אני חיפשתי מחשב שהוא מאוד טוב למשחקים והוא יהיה זול בתאילד בקיצר חיפשתי את המחיר של המחשב הזה בZAP מצאתי אבל במפרט שרשום שם הוא שונה מהמפרט של המחשב באתר של החברה(פחות טוב) לפני שבוע אני רציתי להשקיע על המחשב הנייח 1500 שח לשדרוג הציעו לי כמה הצעות ובסוף החלטתי להשקיע יותר במחשב הנייד במקום 5500 שח 7000שח אני מתכוון לקנות את המחשב הזה בתאילנד ! המפרט שרשום באתר של החברה Dell XPS M1730 מחשב נייד מעבד Intel® CoreTM 2 Duo מסוג T9500 (2.60 ג'יגה-הרץ, 6 מגה-בתים של זיכרון מטמון מסוג L2, FSB של 800 מגה-הרץ) 4 ג'יגה-בתים של זיכרון ערוץ כפול DDR2,667 מגה-הרץ NVIDIA® SLITM Dual GeForce® 9800M GT עם זיכרון 1GB2 GDDR3 קיבולת חו…
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 להערכתי, אולי עד לסה"כ של 5K. אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי על כל המשתמע מזה, כולל משחקי מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פשוט נשמח שהמחשב יריץ את כל מה שאפשר ועדיף טוב כמה שאפשר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). fullHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד תואר ראשון במדעי המחשב ואני רוצה לקנות מחשב נייד בסביבות 4000-5000 ש"ח. בינתיים אני מתלבט בעיקר בין שני מחשבים: 1. Dell Vostro 5480 - שנראה סבבה לגמרי ואני אצטרך להחליף לו את הכונן (או להוסיף SSD) 2. Lenovo Yoga 500 - שבעיקר מגניב אותי שאפשר לסובב אותו למצב כמו טאבלט ושיש לו מסך טאצ'. הנתונים שלו גם לא רעים. הוא מגיע עם טרה בייט של SSHD, לא יודע כמה יש לזה השפעה. חוץ מזה, ראיתי כל מיני תגובות על המסך שלו אבל לא הבנתי מהן יותר מדי, אם מישהו יכול 'להאיר את עיני'... (הבנתם? 3. גם היוגה 3 מעניין כי הוא קצת יותר קל, אבל עם מעבד טיפה יותר חלש במחיר הנקוב. - פתוח להצעות דומות נוספות * מטרות המחשב? לימודים ראשון במדעי המחשב (אינטרנט, אופיס, תכ…
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך עזרה בבקשה בהרכבת מחשב לעריכת וידאו 4K וגרפיקה תקציב 10000 ש"ח 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 ש"ח חריגה של עד 500 שקלים במקרה הצורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו ופוטושופ כול תוכנות ADOBE 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
המחשב למשחקים כמו כן אני רוצה לעשות OC מינימלי של 400 לבאס כדי שיהיה יחס של 1:1 לזכרון, ואחר כך OC יותר רציני בסביבות 500 ומעלה לבאס. אני גם רוצה לעשות OC רציני לכרטיס מסך כאשר משחקים יתחילו לפעול לאט. המחשב כולל קירור מים של חברת Danger Den. המפרט לקוח מפנדה. 1 Danger Den (Laing) DD12V-D5 1/2 550 ש"ח 1 ANTEC P180 Advanced Super Mid Tower 1,076 ש"ח 1 G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBHZ 1,690 ש"ח 1 Danger Den Black Ice III Xtreme Radiator - Black 1/2 550 ש"ח 1 Enermax Liberty 500W Active PFC 699 ש"ח 1 Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS 489 ש"ח 1 XFX GeForce 7900GT 256MB PV-T71G-UDLR 1,760 ש"ח 1 Gigabyte…
-
- 34 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני מתלבט אם לקנות מחשב חדש. המערכת הנוכחית שלי נמצאת במפרט. המחשב שאני מתכוון לקנות הוא: (אני מרכיב אותו) מעבד AMD Athlon XP 1700+ 1.47Ghz לוח אם לא ידוע של gigabyte תומך ddr (המליצו לי עליו) ספק 300w cdrom x50 כונן תקליטורים Pine ESS modem 56k כרטיס רשת מובנה על לוח האם. 128mb ddr המסך, הרמקולים, וכרטיס המסך נשארים אצלי. מארז midi tower 20gb hdd האם כדאי לי לשפר משהו? להוסיף עוד זכרון (רק אם זה הכרחי)? לקנות קירור או כל דבר אחר? (מעדיף שהשיפורים יעלו כמה שפחות כסף, בהתחשב בתקציבי הדל) מצטער על חוסר המידע בפריטים, אולי אני אשיג עוד בקרוב. והשאלה העיקרית: האם זה יעלה לי את הfps בgta3 ברמה דראסטית ממצבי הנמוך (20-)? תודה לכל העונים!
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן.. ברצוני לרכוש מחשב נייד עד 6000 ש"ח. השימושים הם בעיקר לגיימניג , תכנות , סרטים ועבודה משרדית. גודל מסך: 17.3 משקל: לא הכי קריטי. שמתי עין על - Asus N750JK N750JK-T4045H מה שקצת ביעס אותי שהוא מגיע עם 4X2 gb זיכרון , רציתי 8X2 (אין חריצים פנויים). יש ברשותי samsung 840 evo ssd 250gb- שאחבר למחשב. למשהו יש הצעות אחרות ??? או המלצות על מחשב זה או אחר??
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 ללא חריגה (כולל מסך) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? וירטואליזציה, גיימינג,עריכת סאונד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ווינדוס. לא צריך אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא …
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
האם משתלם לי לקנות? זה המפרט T6600 2.2Ghz 800Mhz 4098MB DDR3 1066Mhz WIDE 15.6" WXGA LED nVidia N10M-GE1 512M דיסק קשיח 500 GB Win 7 HOME כעקרון אני צריך מחשב שגם יספק לי אפשרות ללמוד מחוץ לבית אבל גם לא יחסוך ממני הנאה של משחקים עם גרפיקה (fifa. pro, COD) וגם משחקים שצורכים יותר יכולת עיבוד (football manager) ואפשרות לפתוח כמה תוכנות במקביל, עם מוסיקה וסרטים לפעמים, לצורך עבודה נוחה ונעימה, מבלי שהמחשב יתקע. התקציב שלי זה 3500, המחשב הזה יספק לי את הצרכים? יש לכם המלצה למחשב אחר במחיר הזה? איך הכרטיס מסך הזה ביחס ל4500HD המובנה של אינטל? תודה, שי
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן חברים ערב טוב לאחרונה רכשתי מחשב נייד מחו"ל מדגם inspiron 1525 של חברת dell במחשב קיים התקן בלוטוס אך לא מצאתי באף אתר או במחשב שום דרך איך להפעיל את האופציה המערכת הפעלה שלי ויסטה השמח לקבל עזרה בתודה מראש כפיר ..
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לפטופ חזק מאוד, לא מוגבל תקציב, יש לי מספר דרישות עקרוניות שמקשות עלי למצוא את הנדרש. דרישות: עריכה: תודה ל-LOMPY על ההערה. מעבד: i7 HQ 6th Generation מעבד i7 7th Generation - הדור החדש ביותר זכרון: 16GB DDR4 - הדגש הוא על DDR4 כרטיס מסך נפרד ולא אינטגרלי עם המעבד של אינטל כונן SSD לפחות 256GB עדיפות ליותר. גודל מסך: עדיפות ל-15 אינץ', מוכן להתפשר על 17 אינץ' בלית ברירה. קניה בארה"ב. חיפשתי הרבה ברשת ולא מצאתי אף מחשב נייד שעונה לדרישות. יכול להיות שזה קשור לעובדה שהמעבד הזה יצא לא מזמן לשוק. אולי אתפשר על פחות זכרון ועל SSD בהנחה שקל לשדרג את הרכיבים הללו. עד כמה זה אמור להיות פשוט והאם כדאי לקנות מחשב חדש לגמרי ולשדר…
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום רב, אבקש לקבל המלצה למחשב נייד שמטרתו העיקרית היא סטרימינג של תכני 4k למסך Oled 4k / מסך 4K רגיל. מעונין לקבל את הדגמים המינימליים מבחינת המחיר. תודה מראש לכל העוזרים ! שגיב
-
- 21 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3 אלף שקל.אפשר לחרוג עד 3.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטונים\סרטים(YOUTUBE,TWITCH).שימוש בתוכנות כמו:PSPICE,MATLAB.וגלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עט לכתיבה על המסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה…
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
ככה, מבקש כל עצה או ביקורת שיש לכם לתת על המפרט הבא: רכשתי כבר 7800x3d יד שנייה ב1200 (אין לי בעיה למכור אותו אפילו ברווח, אבל כרגע נשאר עם המעבד הזה ) בתהליכים של רכישה של 4070 משומש ב2000 ש"ח קונה כל שאר החלקים חדש: זיכרונות Kingston FURY BEAST RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 (רציתי ללא RGB, קצת יותר זול אבל נגמר המלאי לKSP :/) https://ksp.co.il/web/item/338316 ספק Corsair RM750x 750W ATX 3.1 Gold Modular https://tms.co.il/corsair-psu-750w-r...-fully-modular לוח אם MSI B850 GAMING PLUS WIFI https://1pc.co.il/he/product-179923-..._4711377285438 משתמש שוב במארז הקודם: Fractal design R5 (חינם) וגם קירור למעבד משתמש בישן אחרי ניקויי Noctua NH-D14 ( יש לי כבר ציוד להרכיב אות…
-
-
- 1 תגובה
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
האם מטען למחשב נייד שמתחמם יכול ליצור נזק למחשב שלי ? והאם כדי לי לרכוש חדש ? http://goo.gl/pnS606 תודה (-:
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
חבר שלי עובד אינטל אז הוא השיג את ה7700K במחיר עובד, והוא רוצה להלביש עליו עכשיו מפרט שלם כי הוא מתחיל ללמוד לתכנת בJAVA. התקציב המקסימלי שלו 2.5K, בואו נגיד 3K אם ההפרש בביצועים מצדיק את זה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5-3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, הוא קמצן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות בJAVA, אחסון תמונות של הילדים, והזרמת סרטים לטלוויזיה (בעתיד בטח 4K). שאלתי אותו אם הוא ישחק, הוא אמר: ״מקסימום קאנטר סטרייק״ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן...! אני צריך המלצה למפרט מחשב+מסך+. השימוש העיקרי הולך להיות גלישה באינטרנט. אני רוצה שהוא ישרת טוב את המטרה, דגש על: 1. שיהיה מהיר מאוד ב-Windows XP, גם כאשר עובדות בו זמנית הרבה תוכניות. 2. מינימום נזק לעיניים. 3. מינימום תקיעות, תקלות, בעיות (שדורשות ידע רב יותר מידע מינימלי מאוד) המחשב לא אמור להריץ משחקים, לכן אני חושב שהכרטיס מסך הישן שלי Asus Geforce 2 GTS 64 MB יכול להספיק, אבל, אם יש כרטיס מסך טוב יותר במחיר ממש זול אז אולי עדיף שאקנה חדש וזהו. אני לא עומד לעשות OC (אין מצב) והתקציב הוא 5000 ש"ח כי נראה לי שזה תקציב שאני אוכל להביא בו משהו טובאם נראה לכם שזה תקציב גבוה או נמוך מדי אז אתם יכולים לשנות. תודה מראש !
-
- 51 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מחפש משהו קל ודק ככל האפשר. לשימוש קל אבל אני אוהב שיש לי מפרט חזק בידיים. מסך 13.3 בעל איכות גבוהה, עם SSD ומסך מגע. מצאתי כמה אבל אני לא באמת יודע מה דגם טוב ומה לא. האם אפשר לקבל המלצה לנייד שכזה? דגמים שראיתי- Dell xps 13 דגם 2015 Acer s7 וכו'. לא חייב להיות יקר אבל שיהיה עם מפרט מרשים. אשמח להמלצה על מחשב אמין.
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? : 3000 2. מה שימושי המחשב: בעיקר משחקים כבדים ו קצת עריכה 3.רזולוציה מקסימאלית של המסך הוא 1280X1024 יש לי מחשב כרגע עם I3 540 ו לוח אם : p7h55-m lx asus 4RAM , gtx 660 zotac , ספק כוח 550W לא גנארי בטוח. אני לא רוצה לקנות כרטיס מסך חדש , אני לא יודע אם לשדרג את המחשב או לקנות חדש ולחבר את הכרטיס מסך הזה. אני צריך מפרט שכולל מעבד i5 + לוח אם לOC אם אפשר לא חייב! , זכרון RAM עדיף מחולק ל4X2 כי זה יותר טוב שמעתי ו HARDISK של TERA ומהיר *צריך גם מחשב שהיה שקט וקירור טוב למעבד! זה המארז : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748706 אני צריך שהמפרט יהיה מKSP. מה עדיף לשדרג וכך לחסוך כסף או לקנות מחשב חדש ורק לשנות לחבר את הכרטיס מסך הישן תודה.
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
-
שלום לפורום מספר אחד! מתייעץ פה כבר שנים רבות ותמיד מקבל תשובות - אז תודה. מעוניין במחשב נייח מה התקציב המקסימאלי? 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, אפשר משחקים ברמה קלילה ביותר. (100fps be cs1.6 אוכל), אם יריץ לי gta ברמה סבבה אני אהיה מבסוט, אבל זה בונוס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינצ..למרות שבאלי לשדרג מסך (לא בתקציב הזה) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב שמיועד למשחקים (אבל אני לא גיימר כבד), אינטרנט והורדות. אין כוונה לבצע אוברקלוק. יש לי כבר כיוון לבי המפרט והוא חייב להיות מסקייפיסי (http://www.skypc.co.il). מעבד: חשבתי ללכת על E6550 ולא על E6750 כי אין הבדל משמעותי ביניהם (פרט לזה שהמהירות של ה550 קטנה יותר ב-330 מגה, תקנו אותי אם אני טועה) לוח אם: פה אני בהתלבטות קטנה: Gigabyte 965p-DS3/P35 DS3 אני לא יודע בדיוק מה ההבדל בין הצ'יפסטים אז אני לא יכול להחליט זיכרון: הכי זול - PQI DD2 1024MB 667MHz CL5x2 כרטיס מסך: יש לי מסך 17" ואני לא הולך להחליף אותו בעתיד הקרוב ולכן אני אלך על - Club-3D Nvidia 8800GTS 320MB PCIe ה-320mb הכי זול שם צורב DVD: או LG GSA-H62N X18 DVD או …
-
- 32 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
תקציב - בין 2000-2500 אם אפשר כמובן בפחות אז עדיף אם חייב ביותר עבור הדרישות אז אפשר לחרוג עוד טיפה. מטרות המחשב - גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים בעיקר, חשוב לי גם אבל שיהיה מסוגל להריץ משחקים לא כבדים משחקים כמו FOOTBALL MANAGER 15 לא יותר מזה . גודל מסך - אין עדיפות כל כך גדולה לגודל של המסך מעדיף שיהיה כמה שיותר איכותי אבל לא קטן מידי לא משהו כמו 10-13 אינץ. רזולוציית מסך - עדיפות לFHD אבל אם אין בתקציב אז אפשר להתפשר על פחות לא נורא העיקר שיראו בו טוב. דרישות לאמצעי קלט - לא אם נחשב אז עכבר חיצוני זהו. משקל רצוי - עדיף שלא יהיה כבד מידי משהו +/- כמו 2.6 ק"ג זה סבבה. זמן סוללה - עדיף כמובן שיהיה כמה שיותר ארוך פחות או יותר 5 שעות עבודה זה מספיק. דיסק קשיח - 2…
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
-