עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. כמה שווה מחשב מבוסס מעבד I5 750, לוח של גיגהבייט, לא ידוע איזה דגם, כנראה מבוסס P55, נפח זיכרון 4 GB, דיסק קשיח 500 ג"ב, מסך LCD 22 של סמסונג או LG (לא זוכר), כרטיס מסך HD6450 2GB?

2. שלום חברים אני חדש בפורום שמעתי רק דברים טובים על הפורום ומקווה להשתלב פה אני עוד מעט קונה מחשב חדש (בלי מסך בלי רמקולים , בלי כרטיס קול , צורב - כי כבר יש לי טובים אז לא צריך) אז הנה 4 מפרטים לבחירה שתאמת אני לא יודע מה משתלם יותר אני רוצה מחשב חזק למשחקים ולתוכנות גראפיקה כבדות ודרך אגב אני לא מבין בלוח אם וקירורים למיניהם אז מי שיכול לייעץ לי בקשר לקנית לוח אם טוב וקירור אני אודה לו מאוד! מפרט מס' 1 : Intel Pentium D 930 Dual Core 3Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box - 1220 GIGABYTE GA-8I945PG-RH - 670 PQI TURBO DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL - 620 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII - 425 CONNECT3D Radeon® X1800 GTO 256MB GDDRIII Dual DVI-I + VIVO 1250 Sunbeam Samurai BLACK …

• 60 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by Chen_bz8,

אהלן. בהמשך לנושא הקודם שפתחתי, רכשתי את ה- Lenovo Ideapad u430p. חשוב לי מאוד לדעת להתנהל נכון עם הסוללה ויש לי 2 שאלות בעניין: 1. האם כשיש לי שקע חשמל נגיש לידי, עדיף להוציא את הסוללה מהמחשב ולעבוד ישירות מהחשמל? האם פעולה כזו שומרת על חיי הסוללה או גורמת לה להתבלות מהר יותר ופוגעת בה? 2. מעבר להשפעה (לטובה או לרעה) של פעולה זו על הסוללה, איך היא משפיעה על המחשב עצמו? המחשב לא מעדיף לעבוד עם סוללה מאשר עם חיבור לחשמל? תודה רבה.

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  4. Started by ifiter78,

שלום רב! התגרשתי ונהייתי תפרן:) אני זקוק למחשב ביתי ללא גיימינג.גלישה וסרטים אונליין בעיקר מצאתי באתר וואלהשופס מחשב הבא: https://www.wallashops.co.il/מחשב-שולחני-LENOVO-AMD-E1-6010/pi7TI2AEFA3C מחשב נייח מבית LENOVO זיכרון 4GB דיסק קשיח 500GB מעבד AMD A1-6010 1.35Ghz Dual Core מערכת הפעלה Windows 10 -מוחדש מותג: Lenovo דגם: H30-05 (90BJ008AUS) מעבד: AMD E1-6010 1.35 GHz זיכרון: 4 GB DDR3 דיסק קשיח: 500 GB כונן אופטי : DVDRW כרטיס מסך: AMD Radeon R2 מערכת הפעלה: Windows 10 Home 64-Bit תקשורת: 10/100Mbps תקשורת אלחוטית: 802.11ac Wireless LAN + Bluetooth חיבורים: 1 HDMI 2 x USB 3.0 (total) …

5. הבעיה במחשב היא שהלוח אם נהרס והארדיסק גם,המחיר שהם מציעים(דרך היבואן של HP בראשון) הוא 1200ש'ח( 700ש'ח לוח אם 300ש'ח הארדיסק ו200ש'ח עבודה) השאלה האם יש טעם להשקיע סכום כזה על תיקון או שכבר עדיף לקנות חדש בהשקעה מקסימלית של 3000ש'ח? אבל והאבל הגדול הוא שהמחשב הגיע עם BEATS AUDIO(שנתן לו סאונד ממש מעולה שיותר טוב אפילו מהרמקולים במחשב הנייח שלי) השאלה אם יש בתקציב הזה(עד 3000ש'ח) מחשב שמגיע לרמת סאונד כזו או אפילו קצת פחות במחיר הזה... אשמח לשמוע חוות דעת בנושא כי יום ראשון אני צריך להחזיר תשובה אם לתקן או לקחת מהם המחשב הנוכחי הוא: HP Pavilion dv6-7043cl

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  6. מה שלומכם? הנה התשובות לשאלון של הפורום. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמו בכותרת, אלא אם כן תוספת של מאות בודדות תשנה את התמונה הרבה, תרתי משמע. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, MMO כמו ESO ומשחקים כמו FALLOUT 4, אני פשוט ניסיתי להפעיל את פולאוט במחשב שקניתי ב3500 לפני 3 שנים, וגם בהגדרות הכי נמוכות זה קירטע. סימן שצריך להחליף מחשב לא? א) המחשב מיועד לגיימינג כבד כנ"ל, וגם אפטר אפקטס ופרימייר. ב) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? יש לי כרגע מסך 24" 1920X1200, אבל הייתי רוצה לקנות מסך חדש של תלת מימד. אבל שמעתי שהיום תלת מימד בנסיגה גדולה, ולכן אנ…

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  7. Started by nikola7,

חיפשתי מדריכי סוללות לגבי השאלה הזאת ולא מצאתי תשובה , לכן אני כותב כאן. יש לי שני ניידים (VOSTRO 3300 וINSPIRION N3010) שלשניהם אני מעוניין בהזמנת סוללה כי הקיימות גמורות. בארץ המחירים גבוהים במיוחד (מעל 400 שקלים לאחת). האם נהוג להזמין סוללות מחו"ל? מEBAY לצורך הדוגמא? האם עליי לשלם מסים לסוללות ששוויין 20 דולרים? אם למישהו יש ניסיון בנושא אשמח לעזרה. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  8. Started by or04,

שלום, בקרוב אני מתכוון לרכוש מחשב נייד. אחרי קריאת מספר סקירות החלטתי כנראה לקנות מחשב של Dell - גם בגלל האחריות (3 שנים) וגם בגלל האמינות. כרגע אני מתלבט האם לקנות את ה-N3010 או ה-N5010. (שניהם I3) הצורך שלי הוא במחשב בעיקר לנסיעות וצפיה בסרטים. ממה שקראתי וראיתי, החסרונות של הN3010 הם חוסר בכונן DVD, ומסך קצת קטן כדי לצפות בו בסרטים. לעומת זאת, החסרונות של הN5010 הם זמן סוללה קצר יותר והוא מסורבל יותר. הלכתי לחנות לראות את שניהם וזה רק השאיר אותי יותר מבולבל.... אשמח לשמוע הצעות - מה אתם הייתם מעדיפים ולמה? מה אתם ממליצים לי? תודה

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  9. שלום ידידים טכנאים! יש דבר אחד שמדאיג אותי ביחס לאחריות של מחשבים ניידים מחברות "מובילות" כמו HP. אתם רואים, מעבדות "מוסמכות" של HP ואולי עוד מותגים מראות חוסר מקצועיות ואחריות כאשר אתם מוסרים רכוש שלכם להם. הרבה לקוחות מאוכזבים ממעבדה CPM כולל אותי. לכן על תסתכלו על אחריות ובמאוחד על תרכיבו עוד אם אתם לא בטוחים במעבדה איפה מטפלים במוצר שלכם. אני חייב מחשב נייד חדש ולא יודע איזה מותג לבחור כי לא יודע איזה מעבדות מורשות טובות ואמינות יש במדינה. חברה האם תמליצו לי מעבדה שאתם בטוחים וחוויתם בה?

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by Singularity,

היי, אני מעונין לקנות 15XSP מחול, יש צפי מתי יגיעו המעבדים החדשים? יש מה לחכות להם? את הדגם 13 כבר מוכרים עם מעבד דור 8 במידה ואני קונה עם מסך FHD ומחבר אותו למסך 4K יהיה אותו אפקט במידה ויקנה עם מסך 4K אני צודק? תודה!

11. Started by Avibh,

מחפש כרטי מסך במחיר סביר על מנת שהילדים יוכלו לשחק בפורטנייט. האם Gigabyte GTX 1050 2GB מספיק טוב?

12. שלום לכולם, אני חושב להזמין את הנייד הזה (HP Pavilion DV3510NR) מ-eBay או -BestBuy (ארה"ב) דרך חברת Usaddress (ידועה גם ב-Ushops). העלות הסופית היא בסבבות ה-1200 דולר (כולל מחיר המוצר, המשלוח, מע"מ ומיסים...). את המפרט המלא ניתן לראות כאן. תמונות וסקירה מקיפה למחשב ניתן לראות כאן. סקירה עם וידיו ב-CNet ניתן לראות כאן. את ה-Demo של HP ניתן לראות כאן. עכשיו, כמה דברים: אחריות: אחרי התכתבות עם HP העולמית וחפירות בפורום ובמקומות אחרים, הבנתי שיש אחריות בין-לאומית שעובדת ככה: אם מוצר מסויים נרכש במדינה א (ארה"ב), ויש תמיכה (כללית) ל-HP במדינה ב (ישראל) ו\או המוצר משווק במדינה ב, אז התמיכה ניתנת ע"י HP בארץ ב. נסיתי ליצור קשר עם HP המקומית ללא הצלחה. למיטב ידעתי, בארץ יש תמיכה …

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  13. שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייד חזק בארה"ב שיהיה עם אחריות בינלאומית. היום יש לי XPS L502X (מחשב טוב ושמנמן שקצת התעייף). בהתאם לדרישות הפורום: * מטרות המחשב? באופיס, גלישה אבל כנראה גם להריץ עליו דאטה בקרוב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה אבל היום ב-XPS קצת מתסכל אותי שהמסך הוא סוג של מראה. * רזולוציית המסך? פחות מבין בזה, אשמח למסך טוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? שיהיה קל ככל שניתן (מסתובב איתי רוב היום). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וכרטיס SD למצלמה (אני מקווה שהגדרתי את זה נכון). * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD. אני מעדיף 256GB * כונן אופטי? לא קריט…

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  14. אני מעוניין במחשב לא יותר מדיי לגיימינג, בעיקר לGTA V, FALLOUT החדש שיצא ושבכללי יריץ לי סבבה משחקים חדשים, לא משהו מטורף. התקציב שלי הוא עד 3 אלף וזה המפרט שהנציג בKSP עשה לי. (קובץ PDF מצורף) הבנתי מאנשים שהוא לא הכי משהו, אשמח אם תסבירו לי מה הבעיה ואיך אפשר להחליף אותו במפרט יותר טוב באותו מחיר.

15. שלום , אני מעיין בפורום זה בעקביות . והחלטתי היום להרשם לאתר הנהדר הזה , שלמדתי ממנו רבות , וגם אני מעוניין במחשב לגיימר. אז בבקשה , התשובות באדום : 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ללא מסך . או 6000 עם א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים , ואולי גם הרצת קודי עליו (שיחובר עם HDMI לטלויזיה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. נאמר שברצוני לחפש שקט לעוד שנתיים …

16. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש מבוסס אינטל. שימושי המחשב הם בעיקר אינטרנט, הורדת סרטים (חשבתי על לחבר את המחשב לטלוויזיה כדי לראות את הסרטים שאני מוריד), אבל גם שיוכל להריץ משחקים בצורה סבירה. מסך יש לי. מוכן להשקיע עד 5000 שח. מכיוון שאיני מתמצא כל כך בנושא, אשמח לקבל הצעות. תודה מראש

• 36 תגובות
    • 3k צפיות
  17. אז ככה חברים אני מחשב מחשב שבעיקר ישמש אותי לסרטים ואינטרנט אולי קצת תוכנות כמו מאטלאב. הייתי רוצה שהמחשב ירגיש מהיר. שאני אהנה להשתמש בו. הייתי אותה לנסות לעשות אותו קטן יותר מהסטנדרט אם זה אפשרי(מארז קטן) אשמח לעזרה. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמובן אבל אפשרי לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: תכני HD. אינטרנט. ומשחקי אסטרטגיה אולי(starcraf) אבל הכי חשוב זה חווית משתמש רוצה שהמחשב יטוס ולא יתקע.) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא למשהו כבד כמו שרשמתי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קלים. משחק באקסבוקס בעיקר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חובה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אוטוקד, סקטצ'אפ, תכני HD, סרטי תלת מימד, ושאר דברים רגילים חיבור הרבה כוננים קשיחים, זה משמש כסוג של NAS לשאר הקליינטים בבית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…

• 18 תגובות
    • 3k צפיות
  19. Started by RUONXHEV50,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כ500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?גיימינג א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.CRYSIS,GTA IV,DOOM .3 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).בצורה כבדה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1920*1080 * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא …

• 23 תגובות
    • 3k צפיות
  20. אהלן, אני מתכוון לקנות לפטופ, מתלבט בין שני דגמים. מעדיף את הגרסה שמגיעה SSD גדול יותר שאני מאוד רוצה. העניין הוא שבגרסה הזו המסך הוא 4k ואני חושש מההשלכות השליליות שלו בהתייחס לעבודה היום יומית. זמן סוללה לא רלוונטי כי המחשב הולך להיות מחובר לשקע באופן תדיר. אבל מה שכן מדאיג אותי בגלל שמדובר במסך קטן מאוד: 1. שברגע שאצפה בוידאו או תמונות ברזולוציה נמוכה מ-4k, אקבל מריחה של התמונה כמו שקורה עם תוכן שאינו HD על מסך FHD... (סטייל זום דיגיטלי) 2. שבעבודה היום יומית (תכנות, אופיס, גלישה באינטרנט, תוכנות עריכה) הכל יראה קטן ולא קריא וממשקים או תפריטים של תוכנות לא יתמכו בסקיילינג של גודל הפונט. 3. שכרטיס המסך לא באמת יצליח לתת לי ביצועי משחק טובים בהגדר…

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  21. אהלן, אני casual gamer וזאת הפעם הראשונה שאני בונה מחשב נייח (ב-4.5 שנים האחרונות אני עם לפטופ גיימינג של Ailenware). רק אגיד קודם כל שלגבי כרטיס מסך אני מתכנן לקנות את ה-3080 Super כשהוא ייצא ולכן לבינתיים אני אקנה 1080/1080Ti יד שניה (לא רלוונטי לת'רד). אחרי מחקר מעמיק ומגוון המלצות הגעתי למפרט הבא: Intel Core i7-10700K Comet Lake 8-Core 3.8 GHz Gigabyte Z490 Aorus Elite AC LGA1200 ATX Desktop Motherboard CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 3600 XPG SX8200 Pro 1TB 3D NAND PCIe NVMe Gen3x4 M.2 2280 Internal Solid State Drive Antec HCG850 Gold Power Supply 850 Watts 80 Plus Gold PSU with 120mm Silent FDB Fan …

22. Started by davidcohen,

היי אני מחפש לקנות מחשב שישמש אותי למשחקים כמו COD,BF,NBA2K,PES ובנוסף ליצירת מכונות וירטואליות של vmware. הרכבתי את המפרט הנ"ל בהתבססות על המפרטים המומלצים המוצעים באתר. [table][tr][td]טגוריות[/td][td]מוצרים[/td][td] כמות [/td][td] מחיר [/td][/tr][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪1140 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד[/td][td]Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT[/td][td] 1 [/td][td] ₪214 [/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]Gigabyte GA-H77-D3H[/td][td] 1 [/td][td] ₪546 [/td][/tr][tr][td]מארז[/td][td]CoolerMaster 690 II Advanced White + Seasonic 620W S12II-620 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/t…

• 30 תגובות
    • 3k צפיות
  23. Started by or04,

לפני כחצי שנה רכשתי מחשב נייד של ASUS מדגם U31f. לפני שבוע בערך, הנחתי את המחשב בארון, כשאיו מעליו שום דבר, וכשהדלקתי אותו אחרי זה ראיתי שנהיו פסים על המסך. והפסים האלה השתנו מפעם לפעם שהשתמשתי במחשב. התקשרתי לסרבפרו, החברה שנותנת לי אחריות עליו, ופתחתי תקלה. סך הכל היה שירות טוב מאוד, לפחות בהתחלה. אחרי שבוע שהיה אצלם במעבדה התקשרו אליי ואמרו שהתקלה שיש לי במסך היא תקלת שבר, שהאחריות לא תופסת על זה. למרות שניסיתי להסביר ולהתווכח שזה לא יכולה להיות תקלת שבר כי לא נגעתי בו אפילו, הנציגה עמדה על שלה ואמרה שהתקלת שבר היא עובדה. היא אמרה לי שכרגע אני יכול לבקש הצעת מחיר, שהם יתקנו את התקלה למרות זאת. כך שתיקון התקלה יעלה כ1390 שקלים (כשקניתי את המחשב ב3000 שקל בלבד). האפשרות…

• 30 תגובות
    • 3k צפיות
  24. Started by woodi,

טוב אז ככה, מצאתי את הדגם של thinkpad w510 של לנובו בשתי וראציות: הדגם שמוגדר כ 4319-29G שנמכר ברוב החנויות המוכרות כמו למשל שניידר : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14822 היתרון של הדגם הזה הוא: מעבד חזק יותר מהדגם השני 820QM, וגם נחשב כחנות מוכרת ואמינה. החסרון: מחיר 11,678 , סוללה של 6 תאים, זיכרון של עד 8GB. והדגם של 4319-2qu שנמכר בקיו-סיס : http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=43192qu&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=33&aff=Zap〈=he היתרון:מחיר: 9,599, סוללה 9 תאים, זיכרון של עד 16GB. החסרון:מעבד יחסית חלש יותר 720QM, החנות נחשבת כיבואן אפור. אני שלחתי להם מייל לברר לגבי האחריות והם טוענים שהאחריות היא של IBM, והבנתי שהם קונים את המחשב דרך חנות בחו"ל בשם su…

• 12 תגובות
    • 3k צפיות
  25. היי חברים, הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר HWZONE וראיתי את כל המפרטים. רציתי רק כדי להיות בטוח לפני שאני משלם ומשקיע כל כך הרבה כסף לוודא שאני עושה את הבחירה הנכונה. המחשב מיועד אך ורק למשחקים ללא ציוד היקפי. אם זה משנה המשחק הכי חשוב לי הוא Battlefield 3 שעתיד לצאת. כרטיס מסך רצוי של NVIDIA בלבד !!! ולא Radeon בנוסף כרטיס קול טוב אם זה קשור אני קונה אוזניות :Razer Megalodon שהן 7.1 1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. נקודה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימ…

• 50 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים