עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yotam360,

שלום לכולם, הרבה זמן שלא התעסקתי בתחום המחשבים והמחשב הנוכחי שלי התפגר סופית, לכן אצטרך את עזרתכם. אני מעוניין לקנות מחשב חדש למשחקים עד 6000₪ בלי חריגות אבל גם לא צריך לחסוך. המחשב צריך להריץ את המשחקים החדשים (BF4, COD, CoH, קריסיס וכו׳) על הגדרות גבוהות על מסך ברזולוציה של 1280 על 1024 HD. אין לי בעיה שהמחשב יהיה רועש. את כל הציוד ההקפי יש לי, אז אני צריך לקנות רק מארז ותכולתו: 1. מארז 2. לוח אם 3. כרטיס מסך 4. מעבד 5. זכרונות 6. הארד דיסק 7. ספק 8. קירור למעבד החנות הכי קרובה לבית שלי היא KSP טבריה אז משם אעשה את הקניה. תודה לכל העוזרים, יותם.

• 18 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. Started by Cobra_D1,

היי, קניתי מחשב acer 5730z כשאני נכנס לביוס אני רואה שלכרטיס מסך(4500M), יש 64MB זיכרון ולא ראיתי אפשרות להקצות לו יותר זיכרון דרך הביוס עצמו. איך אני יכול להקצות לו זיכרון נוסף? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות
  3. מה דעתכם על הצעד של HP? מבורך? טעות? אתם מוזמנים להביע דעתכם כאן.

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. היי =) אשמח לעזרה בהרכת מפרט למחשב גיימינג המטרה שהמחשב יחזיק לשנים הקרובות, אשמח לעזרה בבנית מפרט שיבוסס על i7 ו geforce1080, אין לי ממש ידע בנושא הזה, אז אשמח לעזרה =) אם יש המלצה על מפרט שיתבסס על מעבד אחר דווקא, או שאין סיבה ללכת על i7, אז אשמח לשמוע 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה 6 וחצי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש …

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי באופיס ודומיו, בעתיד הקרוב המחשב ישמש לפרימייר ואפטר אפקט של אדובי. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא נועד למשחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560x1440. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.…

• 14 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. שלום! 1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח, אינטרנט, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FullHD, בעתיד ייתכן מסך 4K או כמה מסכים של FullHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. שלום רב, פתחתי כבר אשכול וירדתי מהמחשבים שהיו שם כי השגתי עוד כסף. איזה מחשב הכי טוב?: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2162&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3724&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3313&CatCode=315 איזה מחשב הכי מומלץ? אני מתלבט בין MSI לASUS. שניהם נראים מחשבים טובים. איזה הכי טוב מבינהם? תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. עוד כמה חודשים אני הולך לעשות קניות בתאילנד אני חיפשתי מחשב שהוא מאוד טוב למשחקים והוא יהיה זול בתאילד בקיצר חיפשתי את המחיר של המחשב הזה בZAP מצאתי אבל במפרט שרשום שם הוא שונה מהמפרט של המחשב באתר של החברה(פחות טוב) לפני שבוע אני רציתי להשקיע על המחשב הנייח 1500 שח לשדרוג הציעו לי כמה הצעות ובסוף החלטתי להשקיע יותר במחשב הנייד במקום 5500 שח 7000שח אני מתכוון לקנות את המחשב הזה בתאילנד ! המפרט שרשום באתר של החברה Dell XPS M1730 מחשב נייד מעבד Intel® ‎ CoreTM 2 Duo מסוג T9500 ‏ (2.60 ג'יגה-הרץ, 6 מגה-בתים של זיכרון מטמון מסוג L2‏, FSB של 800 מגה-הרץ) 4 ג'יגה-בתים של זיכרון ערוץ כפול DDR2,667 מגה-הרץ‏ NVIDIA® SLITM Dual GeForce® 9800M GT עם זיכרון 1GB2 GDDR3 קיבולת חו…

• 19 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. אני צריך מחשב שיעבדו עליו פוטושופ תוכנות עריכת ווידאו ותוכנות לעיצוב 3D חלק לחלוטין, אם אפשר שישקול לא יותר מ-3 קילו אבל אם זה ישקול יותר אני מוכן להיתפשר על זה. הדברים שחשובים: מעבד i7 כמה שיותר חזק רזולוציה כמה שיותר גבוהה מסך LED מאוד יעזור אח לא חובה מסך מט כ. מסך כמה שיותר חזק (אם אפשרי אז GeForce GTX 470M SLI הבנתי שהוא הכי חזק בשוק) ושיהיה לו כמה שיותר זיכרון) קירור חזק (שלא יקרוס מעבודה קשה) וסוללה עם 9 תאים (שיהיה אפשרות לקנות לדגם הזה לא חייב לבוא עם המחשב אבל שהמחשב יגיע מינימום עם 6 תאים) מינימום 4 ג'יגה רם אין צורך בHD עם יותר מדי זיכרון יספיק לי גם 320 ג'יגה זה מחשב לעבודות בלבד אז לא יותקנו עליו משחקים ולא יהיו עליו יותר מדי סרטים חוץ מהסרטים ש…

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  10. הייי שלום לכולם, אני פותח שוב אחרי שפתחתי הודעה לפני שבוע וחצי ולא קיבלתי תשובה את המחשב אני מתכנן לקנות באנגליה ולהביא לארץ ולכן צריך אחריות בין לאומית, מה גם שיהיה נחמד אם תיהיה לו תאורה אחורית למקלדת ושיראה נחמד ולא סתמי (בכל זאת אני מעצב אז יש לי רגישות לאיך שדברים ניראים) *יש מקום למתוח את התקציב לפי הצורך * מטרות המחשב? עריכה גראפית די כבדה מצד אחד ולימודים מצד שני * גודל המסך? נכון ש13" לא כזה מוצלח לגראפיקה אבל יש אילוצים, חשוב מסך איכותי אבל! * משקל רצוי? לא באמת אכפת לי, אני מניח שכל 13" יהיה בעל משקל סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אמ....ממוצע ככה, אזור ה5 שעות נגיד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) איזה יציאות מיוחדות צריך? DVI או VGA אני צריך, US…

• 26 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. שלום, אשמח לקבל המלצה למחשבים ניידים שלדעתכם יכולים להתאים: תקציב - סביב ה2000 ש"ח. שימוש - בעיקר עבודה משרדית פשוטה יחסית - אופיס, אינטרנט. יעשה שימוש גם בתוכנה לכתיבת תווים Finale 2014 (עד כמה שידוע לי לא צורכת משאבים רבים). בנוסף, ישמש גם לצפיה בסרטים אך במידה מועטה. (יחובר גם לטלויזיה). גודל מסך - 15.6". לגבי מקלדת, NUMPAD יהיה נחמד אבל ממש לא הכרחי. יציאת HDMI - חובה, בלוטוס - מעדיף שיהיה. נפח HDD - לא פחות מ500GB. כונן אופטי - כן. סוללה - לא יהיה שימוש של יותר מ3 שעות ללא הטענה, כמו כן אין שימוש כל כך אינטנסיבי. יריץ WIN 7 - אין צורך לכלול מערכת הפעלה בתקציב. עד עכשיו השתמשתי בדגם DELL Vostro 2520 והוא היה מעולה. אז אם יש אפשרות לקבל בתקציב הזה מחשב יותר קל, סוללה י…

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  12. שלום לכולם אשמח לקבל המלצות למחשב נייד התואם את הדרישות הבאות מטרות המחשב: גלישה באינטרנט , צפייה בסרטים , עבודה משרדית. גודל מסך: 15.6 אינטש מסך מבריק - לא טאצ' משקל רצוי: עדיפות למחשב קל משקל (ברור כי גודל המסך משפיע) סוללה: חיי סוללה ארוכים - חשוב. דיסק קשיח: עדיפות לSSD , במידה ולא קיים מחשב התואם את כלל הדרישות עם SSD אבחר ב HDD. כונן אופטי: יש צורך חיבור BLUETOOTH דרוש. בגדול המחשב צריך להיות מהיר , אז אני מניח שכמות מספקת של DDR ותוספת של SSD יעשו את העבודה.. *נדרשת תמיכה לצפייה בסרטי Full HD. בתודה והערכה! ארז

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  13. Started by RazKaziRo,

* מטרות המחשב: צפיה בסרטים משחקים קלים * גודל המסך: 13-15 * משקל רצוי: לא כבד מידיי * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כדאי * בלוטות: כן * גודל מינימלי של כונן קשיח:120GB * צורב DVD:כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית:כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: Lenovo HP Apple אני מנסה לחפש מחשב טוב שמתי עין על הסדרה של hp pavilion dv6900 אבל במקביל גם על סדרה של macbook שנראים לי מאוד מענינים לנובו ידועה כחברה מובילה בגלל זה אני גם מתעניין במחשבים שלה אני מקווה שהתקציב שלי מספק לעומת מה שאני מחפש אבל אני מוכן לחרוג אבל לא בהרבה מן התקציב כ200-300 שח יותר

• 32 תגובות
    • 3.1k צפיות
  14. Started by Arik.G,

שלום אני זקוק למחשב נייד, בתור סטודנט השימושים העיקריים זה אופיס, ואינטרנט. מרוב הדגמים והסוגים אני כבר לא יודע מה אני צריך ומה סתם גימיק מיותר . מאוד אהבתי את מה ש tmpusr עשה ואני יעתיק את זה ממנו (מקווה שאין התנגדות) 1. מה התקציב? 4000 ש"ח פלוס מינוס. 2. מטרות המחשב? סטודנט, תוכנות אופיס, אולי סרטים ומוזיקה, אינטרנט. 3. גודל המסך? מכיוון שרצוי נייד לא גדול וכבד אז 15" יהיה בסדר. 4. משקל רצוי? רצוי לא כבד. 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי כי לרוב יש שקע זמין (אבל שלא יהיה זמן עלוב). 6. יציאות מיוחדות? אין דרישה מיוחדת. 7. בלוטות? חייב BT כדי להתחבר לאינטרנט דרך פלאפון. 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? לא פחות מ 60. 9. צורב DVD? רצוי - לא הכרחי. …

• 24 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. הכי דחוף זה על זה HP 530NX http://www.ctm.co.il/product.asp?id=877 כי המבצע נגמר עוד יומיים http://zed.co.il/Product.asp?ProdID=732938 ועל המחשב הזה עם שידרוג ל1 GB? האם הם יריצו משחקי אסטרטגיה? האם הם יריצו פוטושופ?

• 39 תגובות
    • 3.1k צפיות
  16. אהלן, אני מתכנן לבנות מערכת NAS עצמאית. השימוש העיקרי יהיה כשרת Plex, עם מעט מאוד Transcodes, (אולי 1 או 2 בו זמנית). הדרישות המרכזיות שלי הן: שימוש ברכיבים של יצרנים אמינים ובעלי מוניטין (כמו ASUS, Samsung וכד'). מערכת קירור אפקטיבית שתשמור על טמפרטורות נמוכות. תמיכה ב־4 כונני HDD לפחות, לכן נדרש לוח אם עם מספיק חיבורי SATA. צריכת חשמל נמוכה. כיום אני משתמש במחשב מיני ומחבר אליו כוננים דרך Enclosure ב־USB, אבל אני מחפש פתרון אמין יותר שיחזיק לאורך זמן. ראיתי מארז מסוים שבביקורות ביוטיוב נאמר שהוא מספק קירור טוב ויכול להתאים לדרישות שלי. https://www.aliexpress.com/item/1005008754686503.html אם יש המלצות אחרות למארזים מתאימים – אשמח לשמוע. בנוסף, שקלתי לוח אם עם מעבד מובנ…

17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + חובב עריכת וידאו ביתי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe Premiere Pro - מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. אהלן חברים, בעבר עזרו לי פה לבחור מחשב (12 שנים אחורה) ואני חוזר כיום כיוון שאני מחפש ייעוץ והכוונה לקנייה. אני מחשב מחשב נייד. חשוב לי שהמסך יהיה גדול (כמה שיותר). המחשב ישמש אותי למטרות משחקי קלפים (פוקר). כל מי שאני מתייעץ איתו אומר לי ש"מה שיש לי מספיק" אבל התוכנה נתקעת המון (תוכנה מאוד כבדה יחסית לממשק קלפים(GGPOKER\7XL)). בקיצור אני מיואש כי אני לא מצליח לקבל תשובה חד משמעית מה אני צריך על מנת המחשב ירוץ "חלק" כשיש 8-10 שולחנות פתוחים. ב3 שולחנות המחשב עובד סבבה. מעל זה כבר סיפור אחר. מ10+ המחשב כבר לא זז ואני מגיע ל TIME OUT בשולחנות. כרגע אני מחזיק ב DELL XPS 15 9500 מעבד: Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU @ 2.6…

19. Started by Amit Reter,

שלום, אני מעוניין לקנות Dell XPS 13 עם מעבד i5. בינתיים לא מצאתי שום מקום שבו אפשר לראות מחשב נייד כזה בתצוגה, ולהתרשם ממנו באופן בלתי אמצעי. מישהו יודע אם יש חנות שמחזיקה כזה בתצוגה? חוץ מזה, לפי כל הפרסומים, למחשב הזה יש מסך של UHD, אבל כל מה שמפרסמים בארץ מהדגם של 2019 (Dell xps 9380) מופע עם מסך של 1920X1080. מישהו יודע אם מוכרים כאן גם אופציה עם רזולוציה של 3840 x 2160?

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by hero,

אני מתכוון לקנות מחר-מחרתיים מחשב למשחקים. כבר הייתי סגור על ה-2700+ אבל ראיתי היום שבכל הבנצ'מרקים, מעבדי פנטיום 4 לוקחים בפער יחסית גדול את המעבדים של amd דווקא במשחק שאני הכי אוהב, קווייק 3. מכיוון שמרבית המשחקים החדשים הבאמת טובים (לדעתי) מבוססים על המנוע של קווייק, ותמיד לוקחים את המנוע הזה ומשפרים אותו במידה זו או אחרת, רציתי לדעת אם כדאי לי ללכת דווקא על הפנטיום. הכיוון הוא: AMD Athlon XP 2700+ Epox 8RDA+ או ללכת על פנטיום 2.66 כי הוא קצת פחות טוב וקצת פחות יקר, לעומת ה-2.8 שהוא קצת יותר טוב והרבה יותר יקר אגב, אין לי מושג איזה בורד יהיה טוב למעבדי אינטל. איזה מחשב כדאי לקנות? אני ממש לא מפחד מלהעלות את ה-FSB, אבל אני לא חשבתי על לקנות מאוורר.. תודה

• 24 תגובות
    • 3.1k צפיות
  21. Started by barak_i,

אהלן כולם. אני מתחיל ללמוד אוטוטו. רציתי המלצה לאולטרבוק בתקציב של עד 4500 ש"ח דרישות מינימום מעבד- i5. זכרון - 4 ג'יגה SSD - שיהיה לפחות 120-128 GB יש כמה חברים שמתחרים בשוק סביב המחיר הזה. חשבתי על ה zenbook ux31e http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=UX31E&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he אבל שמעתי עליו קצת ביקורות לא משהו.... יש גם דגם לא רע של סמסונג http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1938&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he אבל אתם יודעים- בכל זאת- סמסונג...... מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. יש לי 2 מעבדים שאני מתלבט 1. Core i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 2.Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Box מה עדיף ? לא משחק במשחקים חדשים. משחק משחקי רשת.

• 26 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאל? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח, אבל רק אם מדובר בשיפור משמעותי. 2. מה שימושי המחשב? משחקים. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החל מWoW ועד למשחקים שעתידים לצאת בקרוב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני הולך לקנות Dell U2414H -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך שום ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?…

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. שלום, לאחרונה התחלתי ללמוד תכנות ובנוסף אני עורך תמונות וסרטונים והחלטתי שאני צריך לקנות מחשב נייד שישרת אותי בצורה טובה אבל לא יקר מידי. * מטרות המחשב? תכנות, עריכת סרטים ותמונות וצפייה בסרטים. * גודל המסך? לא גדול מידי (משהו בסביבות 13 אינצ') * רזולוציית המסך? חשבתי על משהו בסביבות ה 4K אבל השאלה מה ההבדל במחיר בינו לבין FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * משקל רצוי? רצוי לא כבד מידי אבל זה לא כזה משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה בינוני (לא משהו משוגע אבל שיחזיק יום עבודה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, כניסת כרטיסי SD * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשבתי על SSD אבל השאלה אם אני צריך את זה בהתאם לצרכים שלי * כונן אופטי? - * האם דרושה תמיכה…

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  25. Started by Nadav Shaked,

היי, אני מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב ולשם כך אני אצטרך לקנות מחשב נייד רציתי לדעת מה דעתכם על macbook pro (התקציב הוא פחות הבעיה) האם כדאי לקנות אותו כבר עכשיו או שכדאי להמתין עוד קצת עד לתחילת הלימודים (אולי צריכה לצאת גרסא חדישה יותר עד אוקטובר) איזה גודל של מחשב עדיף "15 או "13? תודה מראש

• 17 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים