עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי אנשים. לפני 2.5-3 שנים קניתי את המחשב האחרון שלי, גם כן אחרי המלצות שלכם כאן. עלה לי סביב ה 13 אלף שקל amd64 3500 \ 1gb \ X850xt כן מצחיק.. אבל זה מה שהיה אז. בכל מקרה , הגיע הזמן למחשב חדש. אני משחק המון במחשב.. יש לי כמה דברים בסייסים שהרכבתי במחשב שלי , אבל זה יצא יקר מידי. אז ככה : מסך : ראיתי כל כך הרבה המלצות על ה Dell24 שפשוט אי אפשר לוותר עליו כנראה. מסך גדול זה כיף למשחקים\סרטים\ובכלל עבודה כללית על המחשב. אני רואה במסך השקעה ללפחות 2 מחשבים קדימה. *אני לא צריך את המסך הזה כמסך טלויזיה מאחר ויש לי כבר פלזמה תלויה על הקיר בדיוק מעליו. כרטיס מסך : מאחר וזה מחשב למשחקים ובמיוחד עם מסך כזה , חשבתי על ה 8800GTX , ועכשיו יש לי כמה התלבטויות. אם אני אחכה חודש , א…

• 50 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. היי, אני מחפש מחשב נייד קטן שישמש אותי בעיקר לסרטים/אינטרנט/ מטלות תכנות. רוב הזמן המחשב ישמש כמחשב נייח ויתחבר למסך חיצוני. נתקלתי בשני המחשבים האלו [h=1]Lenovo IdeaPad M30-70 MCF27IV[/h] [h=1]Lenovo IdeaPad S310 5943-5390[/h] ההפרש במחירים זעום (בסביבות 5 שקלים), אבל אני לא מצליח להבין מה ההבדלים בניהם. חוצמזה, מאחר ורוב הזמן המחשב הזה הולך להיות באותו מקום, התלבטתי אם לא כדאי לקנות intel NUC במקום מחשב נייד. תודה רבה, מאיר

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. לכל מי שדל בתקציב, מחפש תמורה נאותה לכסף, זקוק למחשב לצרכים בסיסיים, מוטב לו להציץ באיביי ולחפש מציאות בעלות ערך מדהים, לדוגמה המוצג הבא אותו רכשתי בספטמבר, ואיני מפסיק ליהנות ממנו לפניכם סקירה קצרה על המוצר זהו אחד הניידים המוצלחים בכל הזמנים, אז מה אם הוא מ-2007. זהו נייד מוחדש ע"י החנות, תקין לחלוטין, 4 ג'יגה ראם ואשר הוספתי לו SSD 2TB של מיקרון, חלונות 10 אנטרפרייז עולה בשניות. מעבד CORE 2 DUO T7400 בתדר 2.2 GHZ, כרטיס מסך ATI X1600 256MB יש קהילת מפתחים נרחבת ממנה נלקחו דרייברים מלאים כולל לוח בקרה של ATI מלא, למרות שהנייד שווק עם XP , חלונות 10 עובד ללא בעייה, יש אפילו ביוס פתוח ברשת עם עדכון SL…

4. עכשיו אני עדיין לא בטוח לגבי הI5 נראה לי שאני יחליף לI3 אבל בכל מקרה רציתי לדעת אם כל הרכיבים מתאימים לדוגמא אם הספק מתאים למארז אם המאווררים מתאימים לגובה של המארז וכאלה דברים אשמח לעזרתכם תודה מראש [table][tr][td]מעבדי אינטלCore i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray21188[/td][/tr][/table][table][tr][td]מאווררים וגופי קירורמאוררים למעבדים Scythe Shuriken 3 Heat Pipes CPU Cooler19931[/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטלASUS P8H67-M PRO B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI21475[/td][/tr][/table][table][tr][td]זכרונותDDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston21091[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]דיסקים קש…

• 36 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין (נגיד 20K) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה ועונה על כל הקריטריונים אז עדיף יותר זול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (2D), עבודה משרדית, עבודה שיווקית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, קורל-דרו, בניית אתרי אינטרנט, יישומי אופיס למיניהם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לפחות 108…

• 11 תגובות
    • 3.4k צפיות
  6. Started by dor962,

אני רוצה לקחת את חבילת הגלישה של אורנג'- 179 ש"ח לחודש, ואני מקבל מחשב Asus K50IE T4400 אני צריך מחשב נייד לעיצוב (פוטושופ, פלאש וכ'ו), ושאולי יוכל להפעיל גם משחקים- לא כל כך כבדים (Wow- על Mid-low לא יותר מידי) רציתי לדעת אם המחשב הזה עומד בדרישות, ומה אתם חושבים על הדיל של אורנג' בכללי? ואיך האינטרנט שלהם? http://www.orange.co.il/he-il/Catalog/Computers/pages/Asus/Asus_K50IE/ תודה לעוזרים (אם יש איזושהי חבילה שאתם חושבים שיותר משתלמת אני אשמח לשמוע)

• 16 תגובות
    • 3.4k צפיות
  7. Started by yahavuna,

היי, מבקש המלצה למפרט מחשב נייח שישמש אותי בעיקר לשימוש יום יומי ומשחקים. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג קל וכבד כאחד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסול…

8. Started by Erez77,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - התקציב הוא 4500. חריגה בתוספת מסך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר מחשב לאדריכלות, תוכנות כמו autocad, sketchup, 3dmax ואולי קצת רינדורים. חוץ מזה שימוש כללי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - קיים מסך 24" של סמסונג, מעוניין להוסיף עוד מסך חדש. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - שלא יהיה רועש מידי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…

9. בעקרון אני נוטה לכיוון הAMD החדשים אבל אני רוצה לשמוע קצת דעות ככה אני לא מתכנן בינתיים לקנות מסך גדול יותר. אני משחק בדרך כלל על 1024 על768.. מסך 19"" המחשב הוא לגיימינג ולא צריך ציוד הקפי. צריך הארד דיסק של 500 ג'יגה. תודה אם אף אחד לא עוזר לי הפעם אני נאלץ להפסיק לפרסם פוסטים כי זה חסר טעם. תודה שוב!

• 58 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. Started by JackBauer,

מה שאני רוצה בטוח זה, זיכרון 1 GB . לא צריך הרבה מקום הארדיסק .. להפציץ כרטיס מסך . יש למישו רעיונות יצרתיים?

• 40 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. Started by yigael_o,

היי, רוצה NAS. שוקל בין 3 אפשרויות שונות: 1. לקנות NAS. 2. לקחת מחשב ישן (בחינם) ולהפוך ל NAS. 3. לקנות מחשב חדש (זול ככל האפשר) ולהפוך ל NAS. אני מברר פה בקשר לאופציה השלישית בעצם. כמה צריך לעלות מחשב, הזול ביותר האפשרי? אני כמובן לא מכליל את עלות הדיסקים. אותם אני ארכוש בנפרד.

12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח (חריגה של 200 ש"ח מקסימום) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג+סטרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה הע…

13. Started by avinin1,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ת. עד 5,000 בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ת. משחקים כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ת. אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ת. האם קיים אצלי חיבור נוסף ל-SSD פנוי (מפרט למטה)? אם לא, מעדיף להחליף את ה-SSD הקיים באחד של 2TB לפחות - נא המלצתכם 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ת. חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ת. שלילי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…

14. המפרט שאני בניתי הוא : מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX כמות: 1 מחיר: ¤966 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 מחיר: ¤114 לוח אם: Gigabyte GA-P35-S3G כמות: 1 מחיר: ¤492 מארז: Raidmax Sagitta + Window Black 2x120MM+1x80 LED NO PSU כמות: 1 מחיר: ¤298 קירור למארז: Arctic Cooling AF8025 80mm כמות: 1 מחיר: ¤21 ספק כוח: Enermax Liberty 400W 30A @ 12V כמות: 1 מחיר: ¤373 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ כמות: 1 מחיר: ¤578 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 מחיר: ¤382 כרטיס מסך: Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 Retail כמות: 1 מחיר: ¤1120 כונן אופטי: Samsung DVD-RW SH-S203B Sata Black Dual Layer…

• 38 תגובות
    • 3.4k צפיות
  15. Started by elif744,

מישהו יכול להרכיב לי מחשב טוב בין 13 ל-14 אלף שקל .... בבקשה

• 38 תגובות
    • 3.4k צפיות
  16. עריכה: בפוסט 9 הוספתי מפרט סופי. אשמח לחוות דעת! שלום! זקוק לעזרתכם בבקשה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות עבודה (NETBEANS, ECLIPSE, QT CREATOR) בשימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 14 תגובות
    • 3.4k צפיות
  17. לפי מה שמסתמן פה בין 8400 ל 8500 אין יותר מי הבדל משמעותי אבל לא מצאתי על ה 8600 NON K החדש כלום מישהו יודע מניסיון או קרא על ההבדל ביצועים בינו ל 8400 בגיימינג ?

18. Started by puGs,

שלום לכולם, אני מתכנן לעשות שדרוג קטן למחשב עקב צוואר בקבוק שיש במערכת ופער מסויים בין החומרה לדרישות של היום. בעקרון אני בא בגישה של לשדרג את הלוח-אם המעבד והזיכרון, אם צריך גם משהו אחר נא לציין בבקשה. החומרה בה אני מחזיק כרגע: CPU: C2D E8400 MB: G31M-ES2L (ממש גרוע) RAM: Samsung 2GB(2x1gb) DDR2 667hz (גם נורא) GC: HD5770 PS: HEC 500W 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. 2. מה שימושי המחשב? משחקים וסרטים בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - AC, Skyrim, Mass Effect 3, Diablo 3, SC2, MMH וכדומה - 1680x1050 - גבוהות-בינוניות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני מאמין שאין צורך לכלול כרטיס מסך כרגע (HD…

• 35 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. 1. מה התקציב? 2500 ש"ח 2. מטרות המחשב? אינטרנט, משחקים קלים (בעיקר משחקי ספורט ולא בכמויות, מקסימום 1-2 משחקים), אופיס, הורדות, שמיעת מוזיקה. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כן - DVD וכונן דיסקטים. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו? אין העדפה לחברה. יש העדפה לזיכרון 2 ג'יגה וללוח אם שיוכל לאפשר שידרוג זיכרון בעתיד. כמו כן יש העדפה לדיסק קשיח שיכלול רק 250 ג'יגה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? העיצוב ממש לא חשוב. הקירור הוא לא חובה, אך אם יש לכם המלצה משתלמת ולא יקרה לגבי זה אני אשמח לשמוע. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבת מחשב ובדיקה. 8. …

• 32 תגובות
    • 3.4k צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 , ניתן לחרוג מעט במידה וקיים צורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הפקת מוזיקה , עריכת וודיאו , עריכה גרפית - FL STUDIO , PRIMIRE , Photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיימים ברשותי הארדיסקים רגילים של SEGATE לאחסון אז אין צורך לצרף למפרט 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מקסימום שקט יש לציין שזה מחשב שאמור לעבור בתוך אולפן הקלטות וזאתי העדיפות העליוני בבני…

21. Started by ביז'ו המוס,

שלום. אני מחפש לפטופ טוב ללימודים. הדרישות שלי הם: שיהיה קל יחסית,שיהיה אם כמה שיותר שעות בטריה, עדיף אם 512 מגה בייט. התקציב שלי דיי גמיש ואני מחפש משהו טוב שילווה אותי עד סוף יב' (אני בי') ואולי גם אחריי זה. נראה לי מעדיף סנטרינו או AMD מובייל, תלוי למי יש יותר שעות בטריה ותאמת מה אתם חושבים על APPLE powerbook לדרישות שלי? אני לא הולך לשחק על המחשב בכלל ונראה שאפשר להכניס את הלפטופ הזה גם כאפשרות.. אז מה אתם אומרים? תודה מראש אור

22. Started by alergic,

צריך את מפרט החלומות שלכם + דברים מהצד כמו עכבר וכו' מחשב למשחקים להורדות לצפייה בסרטים בעיקר למשחקים כבדים שיצאו או יצאו(בעתיד) יאללה תתפרעו!!

• 47 תגובות
    • 3.4k צפיות
  23. Started by dorfmagician,

אהלן, המטרה העיקרית של המחשב: עיצוב גרפי מטרה משנית: הורדות (והרבה!) מחשב מספיק חזק להריץ את ויסטה מארז: חייב מארז עמיד, חזק (עדיף מתוצרת IBM) מאוורר היטב מעבד: באמת צריך המלצה טובה כאן, שמעתי שמעבדים של AMD מתמודדים עם Intel מאוד טוב בזמן האחרון... דיסק קשיח: מינימום 160GB SATA2 צורב DVDRW כרטיס מסך: מספיק חזק לעבודות עם פוטושופ, פלאש, פריהנד ו-MAYA וכמובן, תומך בהתקן העתידי DirectX 10 (חייב DVI!!) זיכרון: מינימום 1024MB (עדיף DUAL CHANNEL) מערכת צריכה לכלול מסך (מינימום "17) מחברה עם שם טוב מקלדת, עכבר אין צורך בכרטיס קול איכותי... לוח אם: תומך בשדרוגים עתידיים של כרטיסי מסך, מעבד וכו' מערכת הפעלה Windows XP Pro thx a bunch

• 35 תגובות
    • 3.4k צפיות
  24. שלום. אחותי מתחילה ללמוד עיצוב פנים. אני מצרף את רשימת התוכנות שיותקנו במהלך התואר: אוטוקאד סקאצ'אפ פוטושופ אילוסטרייטור אינדיזיין 3D-MAX מטרות המחשב? נכתב למעלה * גודל המסך? לדעתי ידרש גודל 15.6 לשם עבודה נוחה, מינימום 14, עדיפות ברורה למט * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD, אפשרי גם HDREADY. * משקל רצוי? 2KG מקסימום. כמה שיותר קל יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בגלל התוספת הגבוהה שגובים על SSD אני שוקל להוסיף בעצמי. המחשב צריך לאפשר חיבור של דיסק נוסף SSD. * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם נקנ…

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. היי לכולם אני מעוניין במחשב מיני קטן שישמש כמחשב העיקרי שלי אני מחפש מחשב שיהיה מהיר לאורך זמן ולא 'יתעייף' כמו שקורה להרבה מחשבים אחרי שנתיים-שלוש, ושאני אומר מהירות אני פחות מתכוון במובן של של משחקים, אלא במובן של תגובתיות, העלאת תוכנות, מעבר בין חלונות וכו'. הכיוון היה על משהו כמו NUC של אינטל עם המעבד i5-6260U שעל פניו יכול לספק ביצועיים ראויים למחשב בגודל כזה. (הלכתי לכיוון ה-i5 משום שהבנתי שיש לו מעבד גרפי טוב משמעותית מגרסת ה-i3) אני מתלבט גם על העדיפות של NUC לעומת סדרות דומות של חברות אחרות (למשל Cubi,Brix, Vivo) ושלחלקם גם עיצוב נחמד יותר נחמד. למרות שחיפשתי באינטרנט לא ממש הצלחתי למצוא השוואות טובות בניהם. פירוט של המפרט והצרכים: …

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים