ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
לאחרונה הרבה אנשים שואלים אותי על זה, מחשב זול, קטן פיזית, לאופיס ואינטרנט, מארז מיני, או דסקטופ (מיני שוכב) עם לוח שכולל עליו הכל, וLCD פשוט, קטן, ויחסית זול. בינתים עלה במוחי מפרט, איך בגלל סינליות קלה, שחכתי את דגם הלוח למעבדי טואלטין, הכולל רשת, סאונד, וVGA. מעבד סלרון טואלטין 1.1 הלוח.. 256 זכרון SDRAM HD 40 gigs, 7200. dvd rom small case. some low end LCD. זה לא מפרט 'אמיתי' אבל לדעתי זה יצא כ3500 שקלים. אשמח לקבל הערות, הארות, ותקונים. כמו כן בחרתי בסלרון, כי ניתן לשים לו קירור שקט יותר, וצריך רק מאוורר אחד להוצאת אוויר, וספק 'רגוע' יותר. (אני כמעט תמיד בעד AMD, אבל כאן...)
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש בקרוב HTPC שאני הולך להרכיב בעצמי.. המטרה בגדול היא לטלויזיה (כלומר אין שום ממיר הוט/יס), ניגון מוזיקה, סרטים (בעיקר 720p אך מידי פעם 1080p), קליטת ערוצי הבסיס ע"י עידן+ ומידי פעם גם הקלטה. אני מתכנן להלביש עליו את הMedia Portal. הסתובבתי קצת בפורום בשבוע האחרון וחקרתי רבות את הנושא, ולבסוף הרכבתי את המפרט הבא: Intel Sandy Bridge Core i3 2120 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 65W Tray, יחידות 1 ₪580 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2888 Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3 H67 CHIPSET, יחידות 1 ₪599 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2517 SAPPHIRE HD 6450 1GB DDR3, יחידות 1 ₪237 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2673 ANTEC…
-
- 21 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכם, כבר תקופה שאני מחפש מחשב נייד בתיקצוב של 2,500ש"ח+/-, והתנקזתי בסופו של דבר לשני דגמים אלו: Lenovo G510: http://www.zol4u.co.il/items/306172 Dell Inspiron 3537: http://www.zol4u.co.il/items/296667 הבעיה, שיש כ"כ הרבה דגמים, ואני זקוק לעזרתכם במה לבחור. דבר ראשון, אפרט קצת את ייעודי המחשב: משימות בסיסיות, כגון: גלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים, צפייה בסרטים, וטיפה משחקים. לכן, אני מעוניין במחשב עם כ. מסך יחסית מתקדם יותר, כמו הלנובו שמוזכר למעלה. + מעוניין בגודל מסך של 15.6". דבר שני, מה שלא הצלחתי להבין, זה את ההבדל בין סוגי המסכים. מה זה אומר glossy, או matte? או לצורך העיניין, מה ההבדל בין שני המסכים במחשבים שציינתי? אוסיף, שנורא המליצו לי על מחשבי DELL, בגלל האחר…
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מתייעץ על מפרט עבור חבר, ייעוד עיקרי גיימינג, תקציב באזור ה-4-5 אלף, בשימוש על מסך 4K בקצב 60 הרץ שכבר נרכש: https://www.lg.com/us/monitors/lg-27UL500-W-4k-uhd-led-monitor 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5 אלף שקל, חריגה קלה אם ממש יש צורך, עדיפות לחיסכון אם אפשר (למשל, אולי על מסך 60 הרץ בלבד אין צורך בכרטיס מסך מאוד חזק? מצד שני, הוא 4K..) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (COD, PUGB, Hitman, Doom, RDR, AC - בקיצור משחקי פעולה וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכי…
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אז כמו שזכור לאלו מהאשכול הקודם שלי אני מכור לעיצוב של מקבוק פרו (לא בהכרך אפל אלא ספציפית לדגם הזה) מצאתי כמה דגמים שנדלקתי עליהם אבל אני רוצה לראות עוד. משומה כשאני מחפש את כל הדגמים של החברות ,אני לא רואה את הדגמים הספציפיים שאני מצאתי . לכן אין לי מושג איפה לחפש. אז מה שאני מבקש בעצם ,קישור למקום שמכיל את כל הדגמים של כל חברה .. - - -לא מבקש המלצה לשום דגם או חברה או כל מחשב אחר ,אלא אך ורק רשימה של כל הדגמים שקיימים לחברות. ,אני יעבור אחד אחד ויראה מה מתאים לי --מבחינה עיצובית ואז אני כבר ינסה לראות מה מתאים לי מבחינת חומרה וכו' ואפתח אשכול על זה. והשאלה על המק , ראיתי כתבה בנקסטר ,על מחשבים ניידים ובטוקבקים אמרו כמה פעמים שמקבוק פרו חזק יותר טוב יותר מ…
-
- 31 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני דיי סגור על הלנובו y50-70 (אלא אם למישהו יש הצעה אחרת, לשימושים רגילים וקצת גיימינג), אבל יש לו הרבה דגמים ואני לא יודע אם כדאי ללכת על מסך 4K כי בעתיד הלא רחוק כבר תהיה כמות נכבדת של תוכן ב4K וגם הפלאפונים כבר מצלמים ברזולוציה הזאת. יש חסרונות בולטים למחשב נייד ברזולוציה כזאת?
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
-
נשפכו לי מים על המחשב הנייד (בזמן שהיה פועל ), וכתוצאה מכך הוא שבק חיים (מסרב להידלק :'( ). האם ניתן "להציל" את המידע שבו בדרך פשוטה (כלומר, בלי להתעסק עם מעבדות ושאר ירקות)? האם יש איזו שהיא דרך לחבר את הדיסק הקשיח שבו למחשב אחר (נייח) וכך להעביר את המידע הנחוץ? :-\ אם כן, איך עושים את זה בדיוק? כמה זה יכול להיות מסובך למשתמש הביתי, ובכלל - מה הסיכוי שזה יצליח בהתחשב במצב שתיארתי (מים שנשפכו על משטח המקלדת וגרמו להשבתת המחשב)? בבקשה תתנו לי בשורות טובות...
-
- 10 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
התקציב נע בין 3000 ל-4000 בלי חריגה, זה המחשב שהרכבתי תגידו לי איך נראה לכם ואם יש מקום לתקן דברים. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪973 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪130 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 - מחיר מבצע כמות: 1 - מחיר: ₪245 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider כמות: 1 - מחיר: ₪520 זיכרון: Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪349 כרטיס מסך: Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 WINFORCE X2 RETAIL כמות: 1 - מחיר: ₪917 קשיח למ…
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, למטרת עיבוד נתונים/פעולות מתמטיות מורכבות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, עם חריגה עד 5600. אני לא מתייחסת למרכיב האחריות עבורו אני מוכן להוסיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד, כתיבת מסמכים גדולים, עיבוד בסיסי נתונים גדולים. לא מיועד כלל למשחקי מחשב וגם לא לצפייה בסרטים. השימוש מערב מולטי-טסקינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. …
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
החדשות הטובות הם, שאמא שלי מעוניינת לקנות לי מחשב (עוד בתחילת שבוע הבא), בסכום של עד כ 10,000 שקל! החדשות הרעות הם, שאנחנו צריכים למצוא חנות בראשון לציון שמקבלת תשלומים בצ'יקים בבקשה ממכם, אם ידוע לכם על איזושהיא חנות איכותית, שנוכל לרכוש ממנה, זה תיהייה עזרה ענקית מצדכם, מחכה לתגובות ממכם תודה שי.
-
- 21 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני צריך מחשב לעיבוד מטריצות גדולות (יהיו 3-4GB של נתונים בזכרון) בסביבת matlab, כולל כרטיס מסך לשני מסכים, תקציב הוא עד 20,000 ש"ח. תודה.
-
- 23 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב שיעבוד לי כמו שצריך גם עם הורדתי תוכנות כמו תוכנת סרטים,תוכננת מוזיקה וכל זה סתם בשביל הכייף(למשתמש ביתי). חשבתי בהתחלה על מייקרוסופט אבל ידוע לי שהמערכת של אפל יותר אמינה. מה דעתכם?מה הפלוסים והמינוסים של אפל?אני לא מתכוון להוריד משחקים וכו...האם מחשבי אפל תומכים בתוכנות להורדת סרטים?תוכנות מוזיקה אני בטוח שכן מכיוון שדיג'יים משתמשים בהם. אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
-
- 27 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני אקנה כנראה בנועה, המפרט מבוסס nForce2 ו-XP2500: AMD ATHLON XP 2500 BOX RETAIL 565 ¤ 1 EPOX 8RDA3+ REV 3.2 550 ¤ 1 TWINMOS DDR 512MB 400mhz 540 ¤ 1 WD 120/7200 SATA 8MB 580 ¤ 1 ALBATRON FX5900XTV 1200 ¤ 1 ASUS X52 110 ¤ 1 כונן דיסקטים TEAC 60 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A19 WHITE 360 ¤ 1 Thermalright SP97 for AMD 290 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 סה"כ 4425 ¤ מסך וציוד הקפי כבר יש לי. הכרטיס מסך זה העניין הבעייתי והלא-סגור: רציתי MSI 9800Pro אבל אזל (אולי יגיע בחמישי - נראה). אם זה לא יהיה עם צ'יפ של R360 אני לוקח FX5900XT. השאלה איזה? מה עדיף? של כרטיס של ג'יגהבייט או אלבטרון (אני מדבר על ה-5900)? בנתיים לקחתי את אלבטרון אבל אני מקווה שיהיה MSI 9800Pro. …
-
- 45 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי! אני מחפש לקנות מחשב בחלקים בסכום שלא עולה על 2300 שקל.(אין לי יותר בתקציב :-\ ) מחשב בעל צרכים משרדיים - גלישה באינטרנט, שיחוק במשחקים אונליין, אופיס, אנטיוירוס, סרטים וכו'... לא משחקים... אולי טיפה טיפה אבל לא דום או פאר קריי, אלא קוואיק 3 או הירוס 3 או משהו בסיגנון.. מעבד - חובה: AMD Athlon 64bit 3200+ לפחות...(ניתן להתפשר על 3000+)(רצוי s939 אבל לא מחויב כמובן... כמו כן, בזמן האחרון לא התעמקתי במעבדים החדשים שיצאו ולכן אני לא יודע הרבה על תושבת AM2 אז עשו מה שנכון, לפי דעתכם..) [עכשיו, משיטוט בפורום ראיתי שהרבה עמבדים שהומלצו היו אינטל - אז אם אתם רוצים, גם אינטל בסדר(לא פרסקוט!!!!)... פשוט הם כעיקרון גם יותר יקרים..] לוח אם: כמובן תומך במעבד ואיכותי למדיי -…
-
- 52 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אוקי, יש מחשב נייד של MSI מאייבורי...מחיר מציאה 5200 שקל, עם מפרט נהדר בשבילי...מותאם 1 ל-1 לצרכים שלי! הבעיה היא ששמעתי המון דברים מבהילים על אייבורי, שאם יש לך בעיה אז אתה יכול לחפש את החברים שלך ושעדיף לך לצעוק על הקיר כי בסופו של דבר לא תבזבז דלק על זה. האם זה נכון? האם השירות שלהם עד כדי כך גרוע? כי אני מתכוון שלמחשב הנייד שלי יהיה בית חם ואוהב כל פעם שהילדים הרעים ירביצו לו... האם כדאי להזהר מהם או שזה בסדר לקנות מהם?
-
- 26 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
או קיי אז ככה חזרתי היום מארה"ב לאחר שהבאתי עימי את הפריטים הבאים: AMD Athlon XP 2600+ (333 Mhz) Tray CPU Asus A7N8X Deluxe NVIDIA nForce 2 Motherboard (AGPx8,5.1 Sound,S.ATA,1394,LANx2,USB 2.0) Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard Creative AUDIGY 2 Retail Sound Card כל זה עלה לי 650$ וכמובן שמיסים לא שילמתי,מה אתם אומרים?
-
- 23 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם ותודה לעוזרים. מחפש לקנות נייד עד 3500 ש"ח (עדיף פחות) עיקר השימוש הוא אינטרנט ואופיס, אבל אני רוצה שתהיה חווית שימוש חלקה גם עם הרבה חלונות וטאבים פתוחים. בנוסף משתמש לפעמים בתוכנות כבדות יותר כמו פוטושופ או spss לעיבודים סטטיסטיים. חשוב לי גם שיהיה נוח להסתובב איתו בתיק על בסיס יומיומי. תודה רבה! הערה: יש כאן מחשב ב3500 ש"ח שראיתי (האחרון בדף), אשמח לשמוע עליו האם כדאי. http://academonil.co.il/landing/
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל עזרה, הצעות ותגובות בקשר למפרט הלא גמור שחיברתי. המחשב שאני רוצה ליקנות הוא עבור הורים של אישתי. שימושי המחשב שלהם יהיו: - אינטרנט - Office - עריכת תמונות וסרטים דיגיטליים - משחקים בסיסיים תקציב כללי עם מסך - בסביבות 5000 שח קראתי באתר שעדיף להתמקד במעבדי AMD ובכל זאת אני מבקש בשלב ראשון לקבל ביקןרת כאשר המעבד הוא Pentium. אז זהו המיפרט (הלא גמור) שהצלחתי ליבנות: מארז: Generic Midi Tower ATX ספק w300 - אשמח לקבל שם חברה במקום Generic מעבד: Pentium 4 - 1.8 או Pentium 4 - 1.7 לוח אם: Asus P4B266 עם תמיכה ב- USB 2 או P4B266-C ללא תמיכה - במה כדאי ליבחור ? כונן קשיח: Seagate Barracuda IV 40GB 7200rpm זכרון: MB 256 DDR PC2100 MICRON 266MHz כרטיס …
-
שלום לכולם, מזה כמה שנים אני מתחדש במחשב חדש, היות וגם החומרי גלם שלי הופכים לכבדים יותר אני צריך מחשב חזק יותר. כיום אני עם הI7 6900K וכרטיס מסך 1080 בדיעבד זה היה מיותר לגמרי לקנות את הK היות ואני לא מתעסק עם OC על כל פנים, אני זקוק למפרט שיחזיק אותי שוב לכמה שנים טובות אני מבין שAMD נותנים פייט לאינטל בכל מה שקשור לרנדורים אשמח אם מישהו ישפוך עוד אור בנושא הזה כי למעשה רנדורים ועבודה שוטפת זה הכי חשוב לי הרכבתי מחשב ואשמח לדעת האם יש מה לשנות, בין אם זה להוזיל או בין אם זה לשפר אני מבין מחברי האתר שאין מה להנעל על M.2 של סמסונג, אם יש משהו טוב יותר במחיר טוב יותר גם אשמח לשמוע, אני לא מקובע על שום חלק. כן חשוב לי שכל החלקים יע…
-
- 14 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום. אני סטונדט להנדסה ואני צריך לקנות מחשב נייד לעבודה בעיקר עם סולידוורקס. בדקתי בפורום לפני שפתחתי את הנושא וראיתי שיש הרבה ויכוחים בנושא הזה. כמה שאולת. 1. מה חושב יותר מעבד ,כרטיס מסך, או שילוב של שניהם? 2. מה ההבדל בין המעבד i5-7200U ל i5-8250U Quad Core ועד כמה ההבדל גדול? אשמח לקבל הצעות על מחשבים ניידים מתאימים בתקציב שלא עובר את ה2900 ש"ח דרישות : 8GB RAM 250SSD 15.6 אינטש כרטיס מסך ומעבד: לבחירה עדיף בלי מערכת הפעלה. (כל מה שלא ציינתי לבחירה) ואיזה יצרן של מחשב עדיף? צרפתי לינק למחשב שניראה לי מתאים תגידו לי איך הוא. https://www.ivory.co.il/catalog.…
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
לכל מי שדל בתקציב, מחפש תמורה נאותה לכסף, זקוק למחשב לצרכים בסיסיים, מוטב לו להציץ באיביי ולחפש מציאות בעלות ערך מדהים, לדוגמה המוצג הבא אותו רכשתי בספטמבר, ואיני מפסיק ליהנות ממנו לפניכם סקירה קצרה על המוצר זהו אחד הניידים המוצלחים בכל הזמנים, אז מה אם הוא מ-2007. זהו נייד מוחדש ע"י החנות, תקין לחלוטין, 4 ג'יגה ראם ואשר הוספתי לו SSD 2TB של מיקרון, חלונות 10 אנטרפרייז עולה בשניות. מעבד CORE 2 DUO T7400 בתדר 2.2 GHZ, כרטיס מסך ATI X1600 256MB יש קהילת מפתחים נרחבת ממנה נלקחו דרייברים מלאים כולל לוח בקרה של ATI מלא, למרות שהנייד שווק עם XP , חלונות 10 עובד ללא בעייה, יש אפילו ביוס פתוח ברשת עם עדכון SL…
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם,בשבועיים הקרובים אצטרך לרכוש מחשב נייח,מה שאקח מהמחשב הישן זה מסך על 60 HZ ו SSD 500 GB. אני מתחיל ללמוד קורס מנהל רשתות MSCA והבנתי שאצטרך מינימום מעבד I5 ו 16 GB ראם ההתלבטות של בין שתי המעבדים I5 8400 או I7 8700,המחשב ישמש לתוכנות וירטואליות ושימושים רגילים וקצת גיימינג שלשם כך אקח כרטיס מסך 1060 6GB. חשבתי לקחת לוח אם Gigabyte B360M AORUS GAMING 3 או שעדיף לקחת לוח Z370 על מנת להמהיר זכרונות ראם שאקח על מהירות 2400 MHZ? ועד כמה אוכל להמהיר אותם אם בכלל המעבד תומך עד 2666 MHZ? בגדול אני שובר את הראש איזה מעבד ולוח אם לקחת שיהיה הכי אופטימלי לשימושים שלי? תודה רבה ואם אקח I7 8700 איזה קירור טוב לקנות לו?כי הבנתי שהקירור שבא עם המעבד לא…
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט מחשב מבוסס מעבד Ryzen 3900x עם 64 גי'גה זיכרון. אני פחות מעורה איזה קירור מומלץ (האם המלצתכם לקירור מים?), איזה זכרון, איזה לוח אם וכו' ולכן אבקש את סיועכם. אני מבקש שהמפרט יהיה ב- TMS או Ivory (אשמח להמלצה שלכם מי מרכיב באופן איכותי יותר). כרטיס מסך כרגע לא חשוב, אני אוסיף בצורה ידנית (אני אוסיף את ה- GTX 2080TI עם 11 גי'הג זכרון). כלומר לא נכלל בתקציב לעיל (אם מישהו מצליח, נהדר!) מה שחשוב לי זה אמינות של מחשב שיוכל לרוץ לאורך זמן גם על חשבון אי אלו אחוזים בודדים של ביצועים. אני נותן עדיפות למארז קומפקטי (עדיפות עם חלון צד, אין צורך באורות וכו') אך שיכול להכיל לפחות 3 כוננים קשיחים בגודל 3.5 אינטש. אשמח אפ…
-
- 8 תגובות
- 3.3k צפיות
-