עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני קונה מחשב שבנוסף לשימושים יומיומיים של גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה וכו', אני אשתמש בו לרטרו גיימינג היות ויש לי משחקי מחשב ממש ישנים מהעשור הקודם. הנה המפרט שהציעו לי: Intel core i3-4160 haswell dual-core 3.6 GHz LGA 1150 54W desktop processor Intel HD graphics 4400 ARCTIC Alpine 11 GT rev.2 CPU cooler for Intel GIGBYTE GA-H81M-HD3 LGA 1150 Intel H81 HDMI SATA 6g/s USB 3.0 micro ATX Intel motherboard TOSHIBA DT01ACA050 500GB 7200 RPM 32MB cache SATA 6.0gb/s 3.5 internal hard drive - bare drive SAMSUNG DVD burner 24X DVD+R 8X DVD+RW 8X DVD-R DL 24X DVD-R 6X DVD-RW 16X DVD-ROM 48X CD-R 24X CD-RW 48X CD-ROM SATA model SH-224DB/BSBS -OEM Gigabyte GV-N730D3-2GI GT 73…

• 14 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. הצרכים של המחשב העתידי הם מרובים עריכה גרפית של תמונות ברזולוציה גבוהה (בעיקר PHOTOSHOP) עריכת סאונד ויצירת מוזיקה (CUBASE) - קיים כרטיס קול חיצוני, השאלה אם נדרש/כדאי גם הוספה של מעבד/יותר זיכרון. עריכת של סרטוני וידאו קצרים עד 10 דקות מכילים אפקטים ומעברים בין קטעי וידאו. וכמובן שיתמוך במשחקים בשביל הכיף (כאלו שהם חדשים בשוק) - אבל לא צריך את הכרטיס הכי טוב בשוק (כי זה יקר) התקציב הוא עד 4000, בהתחשב ששאר הציוד ההיקפי כבר קיים ראיתי מפרט שKSP מציעים ורציתי להתייעץ. מה צריך להחליף ליותר טוב? או שאולי זה בעצם מספיק? אני לא מכירה את כל הרכיבים ואת הטיב שלהם. תודה מראש! דגם מחשב: GMR BEGINNER מעבדי אינטל: Core i5 3450 3.1Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il…

• 29 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. Started by dor962,

אני רוצה לקחת את חבילת הגלישה של אורנג'- 179 ש"ח לחודש, ואני מקבל מחשב Asus K50IE T4400 אני צריך מחשב נייד לעיצוב (פוטושופ, פלאש וכ'ו), ושאולי יוכל להפעיל גם משחקים- לא כל כך כבדים (Wow- על Mid-low לא יותר מידי) רציתי לדעת אם המחשב הזה עומד בדרישות, ומה אתם חושבים על הדיל של אורנג' בכללי? ואיך האינטרנט שלהם? http://www.orange.co.il/he-il/Catalog/Computers/pages/Asus/Asus_K50IE/ תודה לעוזרים (אם יש איזושהי חבילה שאתם חושבים שיותר משתלמת אני אשמח לשמוע)

• 16 תגובות
    • 3.4k צפיות
  4. Started by KF,

רציתי לדעת אילו אלטרנטיבות עומדת בפניי. מעוניין במחשב נייד קטן (לצורך נסיעות) בגודל 13.3. אין צורך בכונן אופטי ובמסך מגע! מסך מט. (חובה) HDMI (חובה) מערכת הפעלה כלשהי. (חובה) זיכרון בנפח 8 או 6. (חובה) משקל- עדיפות למשקל קל כמובן אך שלא יהיה ממש כבד (שלא יעלה על 2 קילו עם שאיפה לפחות) מטרות המחשב: אינטרנט,אופיס,סרטים וכנראה שגם פוטושופ. סוללה- אין לי דרישה מיוחדת,שיהיה משהו סביר. תקציב 3K.

• 20 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. ואשר משמש למשחקים כאשר החייל שב הביתה אני מתלבט בין הלוחות הללו K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E או _k8ns ultra-939_e מחיר הלוחות זהה באחרון ישנם 5 חריצי PCI ואילו בלוח הראשון רק 3 חריצים שאלותי הם 1)האם לחריצי PCI-E ישנם שימושים נוספים חוץ מאשר משחקים 2)האם רכישת לוח עם חריץ AGP משמעותו סגירת אופציות? 3)האם ישנם שיקולים נוספים שאני צריך לקחת ואנני יודע מהם במחשב שברצוני לרכוש :AMD 64 3000 זכרונות 512X2 ומארז ברשותי כרטיס טלוויזיה וכוננים דרושים תודה נעם

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  6. אני מחפש מחשב לאשתי, השימושים הסטודנטיאליים הפשוטים- אופיס ואינטרנט. רצוי שזה יהיה Lenovo מסדרה עסקית, עם 3 שנים אחריות. גודל מסך רצוי- ''13 (לא נראה לי שקיימים מחשב כאלה עם מסך ריבועי, אבל אם יש אני חושב שעדיף בגלל תצוגת הword). רצוי מסך מט, ומסוג שיעייף כמה שפחות את העיניים (אולי מסך Led יותר טוב לפונקציה הזאת, אני לא מבין בזה). כונן אופטי לא קריטי (אני לא בטוח בכלל שזה אפשרי בגודל כזה של מסך). צריך שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן מבחינת הסוללה (אולי בגלל זה עדיף כרטיס מסך ששואב כמה שפחות חשמל). כשכתבתי בכותרת "תקציב לא קריטי", התכוונתי לכך שאנו מקבלים את המחשב בצורה מסובסדת, ולא קונים אותו דרך חנות פרטית. לכן, יש לנו את הפריבילגיה לבחור מחשב שימלא את הפונקציות לעיל בצורה טו…

• 12 תגובות
    • 3.4k צפיות
  7. Started by ovadiagil,

שלום, מישהו מכיר חנות בארץ שניתן לקנות דרכה מגן מסך מט למחשב נייד 13 אינצ ו15 אינצ של דל? מישהו כבר ניסה את זה? תודה,

• 0 תגובות
    • 3.4k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח (חריגה של 200 ש"ח מקסימום) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג+סטרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה הע…

9. שלום רב. אבא שלי רוצה להשתדרג אחרי שנים רבות שלא היה לו מחשב נורמאלי והמחשב הנוכחי גוסס (נראה לי לא החליף מחשב ב15+ שנים האחרונות) אני רוצה שיהיה לו מחשב טוב לשנים הבאות ורוצה לעשות לו מתנה יפה ליום הולדת. השימושים שלו ושל אמא שלי בעיקר זה אינטרנט,אופיס,סרטים. חשוב לו שהמחשב ירוץ מהר ויהיה לו הרבה מקום פנוי. הוא לא משתמש בפוטושופ אבל כן משתמש בכל מני תוכנות חינמיות לעריכת תמונות. אני אפרסם פה את המפרט שבנית וחשבתי עליו ותגידו מה דעתכם, מה הייתם משפרים או מורידים שיחזיק טוב לשנים הבאות. בעיקרון התקציב הוא גג עד 3500 אבל השאיפה שיצא יותר זול שיש דברים שאין צורך בהם לשימוש. אני שנים לא התעסקתי בבניית מפרט אז לא יודע מה הולך בשוק היום ומה כדאי. בנוסף אני מתלבט בנוגע למא…

10. Started by carman6,

אהלן חברים, אני צריך עזרה מכן היום עם חוות דעת על לפטופ של חברת Lenovo. מעבד core i5 3210 2.5ghz זכרונות 4gb ddr3 1600mhz הרדיסק 500gb 5400rpm כרטיס מסך nvidia g630 2g ddr3 מסך hd 15.6 inc כמו כן אחריות לשנה עד בית לקוח. המחיר שהוצע לי הינו 2850 שח. המחשב למטרות כלליות עם נגיעות בגרפיקה. תודה

• 7 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות? 5,500 ש"ח. עדיפות לתשלום באמצעות כרטיס אשראי. 2. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס מרובי חלונות, הורדות, מעט צפיה בסרטים (משחקים: לא). 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך LCD "17 וצורב DVD בלבד. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? מקלדת ועכבר 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? העדפה חד משמעית אך ורק ליצרנים איכותיים ואמינים מאד של כל החלקים (עדיפות ליצרנים יפנים\אמריקאים). 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? הקירור - חשוב רק במידה והוא דרוש בגלל התחממות יתר ידועה מראש או כדי למנוע נזק למחשב ולהאריך את חייו. העיצוב - רצוי עיצוב מדליק, אבל לא עד כדי ניאונים כחולים. חשוב שיהיה קומפקטי וקל לפתיחה לצורך תיקונ…

• 49 תגובות
    • 3.4k צפיות
  12. ראשית- * מטרות המחשב? תכנות , שיהיה מהיר וחזק ושיחזיק לפחות ל 3 שנים באוניברסיטה בלי הרבה בעיות , בנוסף חשוב לי מולטיטסקינג וסרטים גודל המסך? 14 אינצ' נראה לי מספיק * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לפחות שלוש ארבעה שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ויציאה למקרן או צג * בלוטות? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה * כונן CD/DVD? צורב ? שלושתן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL אלו הדרישות, לאחר שעברתי על כמה הודעות בפורום ראיתי שהמחשב הנל מסדרת LATITUDE מומלץ לצרכים שלי http://www.zolprice.co.il/product-1574-Dell_Latitude_E5430__L065430105E_.aspx ובנוסף ראיתי את המחשב הזה, שעל פניו נראה דומה רק במחיר של 700…

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  13. Started by TeAm_HeLLoW,

שלום לכולם כמו שאתם רואים אני חדש כאן (הודעה ראשונה ) רציתי שתמליצו לי על מחשב למשחקים ואינטרנט נטו. המחשב כולל הכל: מסך, רמקולים, מקלדת, עכבר וכו' וכו' תודה רבה לעוזרים מראש.

• 34 תגובות
    • 3.4k צפיות
  14. יש לי מחשב ASUS Eee PC 1005PEB - אבל הוא לא עומד במשימה של צפייה בסרטי HD על פי הרשת, יש פתרון כלשהו עם קודקים וכו', אבל לא מצאתי איך בדיוק. אשמח לעזרה. תודה!

• 21 תגובות
    • 3.4k צפיות
  15. Started by ranrubin1,

היי חלקי מחשב כמו מעבד / לוח אם / זכרונות ראם/כרטיס מסך שווה להזמין מאמזון ? לא מדבר על מחשב שלם אלא על מה שציינתי.. אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי להחליף מעבדד+לוח אם+זכרונות ושוקל להזמין דרך אמזון

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 מקסימום- עדיף פחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הכל: עבודה משרדית, צפייה בסרטים, עבודה על תוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור (לא דברים כבדים), מחפשת מחשב שישמש אותי ביום יום, שיהיה נוח לשימוש ויחזיק זמן רב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כרגע 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט יחסית, לא מאוד קריטי כל עוד זה לא בהגזמה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו ה…

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  17. אוקיי אז אני בטוח רוצה לקנות מעבד ליבה כפול. הבעיה היא שAMD מתחיל מ3800MHZ והמחיר גבוה. לכן החלטתי ללכת על PENTIUM D במהירות 2800MHZ. הרכיבים הבטוחים הם: 1. מעבד: PENTIUM D, שאותו אני מתכוון להזמין בחו"ל לחבר שיביא את זה - 245$ 2. כונן די וי די - Liteon 16/48 Retail DVD-ROM - זה 149.00 ¤ 3. כונן דיסקטים - Citizen/Sony/Alps Black 1.44MB 3,5" FDD - זה 55 ש"ח 4. צורב - Lite-On SOHW-1653S-06B Black 16/16/4/16//48/24/48 DVD±RW - זה 319 ש"ח עד כאן זה יוצא: 1625 ש"ח. ועכשיו לשאלות: 1. זכרון: חשבתי ללכת על SAMSUNG ORIGINAL PC3200 512MB X 2 - מניו אגג - 112$, אבל אם יש הצעות אחרות אני מעוניין לשמוע. בגדול חשבתי להשקיע בזה יותר אבל כולם פה בפורומים המליו לי על SAMSUNG, ואני רואה …

• 41 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by MortaL,

שלום לכם חבר שלי מתכוון לרוץ לחנות אחרי שהוא חסך 10.000 ש"ח במשך שנה הוא פריק של משחקים 3D והוא מחפש מחשב שיענה לדרישות: 3D - הרבה , ביצועים (להגדרתו "פצצה") וכמובן הוא גם עובד מהבית אז הוא צריך מדפסת פקס וכו,משתמש הרבה בכלי OFFICE לגיבוי הוא צריך RAID , גיבוי לחשמל, והוא רוצה מארז גדול עם חלון (בלי נאון) לא OC בניתי מפרט שאני חושב שמתאים לדרישות + מסך (כן המסך שלו כבר התחיל לקבל צבעים שלא ניתן להגדיר אותם יש לו מקלדת, עכבר ורמקולים אז זה מה שבניתי , אבל אני חורג מהתקציב...וגם לא בטוח שהכול יתאים, CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1130.86 ] 1 Motherboards for Intel : Asus P4P800 Deluxe Intel 865PE Motherboard (HT,F…

• 21 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. לפי מה שמסתמן פה בין 8400 ל 8500 אין יותר מי הבדל משמעותי אבל לא מצאתי על ה 8600 NON K החדש כלום מישהו יודע מניסיון או קרא על ההבדל ביצועים בינו ל 8400 בגיימינג ?

20. Started by tomer1818,

אני מעוניין במחשב לסטודנט רגיל.ללא כרטיס מסך מטורף.. בעיקר אופיס ואינטרנט. מה מומלץ לי? i5 או שi3 מספיק? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 3.4k צפיות
  21. שלום. אחותי מתחילה ללמוד עיצוב פנים. אני מצרף את רשימת התוכנות שיותקנו במהלך התואר: אוטוקאד סקאצ'אפ פוטושופ אילוסטרייטור אינדיזיין 3D-MAX מטרות המחשב? נכתב למעלה * גודל המסך? לדעתי ידרש גודל 15.6 לשם עבודה נוחה, מינימום 14, עדיפות ברורה למט * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD, אפשרי גם HDREADY. * משקל רצוי? 2KG מקסימום. כמה שיותר קל יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בגלל התוספת הגבוהה שגובים על SSD אני שוקל להוסיף בעצמי. המחשב צריך לאפשר חיבור של דיסק נוסף SSD. * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם נקנ…

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. Started by LaorBen,

שלום! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שיוצא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה מקסימלית של המסך שתציעו לי. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=…

• 24 תגובות
    • 3.4k צפיות
  23. היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עד 2500 שיהיה בעיקרון למטרות משרדיות OFFICE וכו' וסרטים במידת הצורך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

• 8 תגובות
    • 3.4k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls, Total War, Titanfall וכל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…

• 20 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. Started by thelegend,

שלום לכולם, אני ממש לא מבין גדול במחשבים או במפרטים ולכן אני זקוק לעזרתכם. אנסה לתאר את הצרכים שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות ה 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ- 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה והורדה של המון סרטים, סדרות ועוד ותכני HD , עבודה עם האינטרנט עם מספר חלונות גדול שפתוח בדפדפן(עבודה במקביל) ובו זמנית עוד דברים שעובדים ברקע, צפייה בשידורי אינטרנט דרך המחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לצ…

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים