עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אחרי שכבר הייתי סגור כמעט לגמרי על הDELL [קישור למפרט] עשיתי בדיקה על הכרטיס מסך שלו והוא לא נשמע מרשים מדי. עשיתי עוד קצת חיפוש ומצאתי את הASUS [קישור למפרט] שבא עם כרטיס הרבה יותר טוב. ההבדלים בניהם: בקצרה: DELL: i7-3612qm, readon 7670m 1gb, 500gb+32gb ssd. ASUS: i7-3610qm, geforce g650m 2gb, 750gb. בנוסף לDELL יש מקלדת מוארת שאין לASUS. השאלה שלי היא האם החומרה העדיפה של הASUS שווה את ההפרש? כמה נצרך זה מקלדת מוארת? ואיך איכות הבניה של האסוס לעומת הדל?

• 17 תגובות
    • 3.5k צפיות
  2. Started by manuella,

שלום רב, האם מישהו יודע מהם ההבדלים בין 2 המעבדים הנ"ל? כשביררתי בחנות, המוכר טען שהם פחות או יותר שווים מבחינת היכולות, פשוט AMD זו החברה המתחרה של INTEL. אני לא מספיק מבינה בתחום אז אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 3.5k צפיות
  3. Started by bagetrek,

שלום לכולם צריך בשביל חבר מפרט חזק לגיימינג תקציב 4.5 - 5 גג ! ( בלי חריגות כלשהן ) !! ציוד היקפי - צורב DVD עדיפות ל- ASUS . ללא מסך עדיפות ל- E8400 מעבד מארז טוב , וספק חזק שיחזיק את המערכת ! והשאר משאיר לכם ! תודה רבה .

• 43 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. שלום לכל חברי הפורום. יש לי קרוב משפחה שמעוניין לקנות מחשב חדש, ועקב כך שהוא לא ממש מתמצא במחשבים, וגם לא רשום פה באתר, אז הוא ביקש ממני לעזרה. ואני בתורי פונה אליכם, שמבינים יתר ממני בתחום. אז ככה, צריך המלצה למחשב חדש, אם אפשר המלצה לנייח וגם לנייד, כי הוא עדיין לא החליט מה יותר חשוב לו. אבל הכי חשוב זה שהוא ביקש המלצה למחשב שיוכל לעבוד עליו עם תוכנות כמו Solidworks ו-Ableton , ושהמחשב יריץ לו את התוכנות הללו בלי בעיה, זה מה שהכי חשוב לו. אז אני אשמח אם תתנו המלצות למחשב נייח וגם למחשב נייד, עבור השימושים העיקריים האלו. מראש תודה לכל מי שיעזור.

• 8 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל אם זה שווה את זה אפשר לחרוג טיפה 200-300 שקל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , סרטים , גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בינוני עד כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO , GTA , ומשחקים חדשים שיצאו ויצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 HD…

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  6. CPU: Intel Core i7-6700K 4.0GHz Quad-Core Processor ($329.99 @ SuperBiiz) CPU Cooler: Cooler Master Hyper 212 EVO 82.9 CFM Sleeve Bearing CPU Cooler ($27.88 @ OutletPC) Motherboard: Asus H170 PRO GAMING ATX LGA1151 Motherboard ($112.88 @ OutletPC) Memory: Corsair Vengeance LED 16GB (2 x 8GB) DDR4-3000 Memory ($104.89 @ OutletPC) Storage: Seagate Barracuda 3TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($89.69 @ OutletPC) Video Card: NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB Video Card ($446.38 @ Amazon) Case: Corsair Crystal 460X RGB ATX Mid Tower Case ($139.99 @ B&H) Power Supply: Corsair RMx 1000W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply ($139.99 @ New…

• 8 תגובות
    • 3.5k צפיות
  7. טוב אז אני יתחיל את הטרד האחרון שלי לפני הקנייה שלי שאם לא תקרה החודש, אז תקרה בקרוב מאוד עקב צורך בנייד חדש שעד עכשיו היה בו פחות צורך, אבל קשה לחיות ללא. ברקע- IBM ThinkPad X40, היה ברשותי מעל 5 שנים, כרגע רק הדיסק קשיח הלך, הבעיה שסוללה ודיסק קשיח יעלו לי מעל 1000 שקל, ולא יתנו לי אחריות על המוצר או על שאר הרכיבים שאני לא יודע כמה זמן יחזיקו מלבד העבודה שהמחשב יחסית חלש. הצורך- מחשב נייד עסקי, לא בגלל שאני איש עסקים אלא בגלל שבהיותי בא מתחום מכירות המחשבים הכרתי לעומק את הצורך באחריות ארוכה ובחשיבותה של איכות הבנייה הגבוהה שמגיעה בזאנר הזה של המחשבים, אני לא רוצה מחשב לטווח קצר אלא אחד לטווח ארוך כמו שנתן לי הקודם. דברים חשובים נוספים שכדאי לציין- 1. מסך מאט בלבד!! אין…

• 14 תגובות
    • 3.5k צפיות
  8. שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד עם מקום לשני כוננים במטרה לשים שם HDD+SSD. מבחינת גודל המסך 13.3/14/15.6. אני מניח ש-13.3 זה די נדיר אם בכלל קיים אז 14 זה בסדר וגם 15.6 זה מעולה. האם ישנם דגמים כאלה בישראל? (כאלו שגם מומלצים) בתודה מראש על כל המלצה/תשובה שתינתן. בברכה, ליאור.

• 17 תגובות
    • 3.5k צפיות
  9. ראשית- * מטרות המחשב? תכנות , שיהיה מהיר וחזק ושיחזיק לפחות ל 3 שנים באוניברסיטה בלי הרבה בעיות , בנוסף חשוב לי מולטיטסקינג וסרטים גודל המסך? 14 אינצ' נראה לי מספיק * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לפחות שלוש ארבעה שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ויציאה למקרן או צג * בלוטות? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה * כונן CD/DVD? צורב ? שלושתן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL אלו הדרישות, לאחר שעברתי על כמה הודעות בפורום ראיתי שהמחשב הנל מסדרת LATITUDE מומלץ לצרכים שלי http://www.zolprice.co.il/product-1574-Dell_Latitude_E5430__L065430105E_.aspx ובנוסף ראיתי את המחשב הזה, שעל פניו נראה דומה רק במחיר של 700…

• 9 תגובות
    • 3.5k צפיות
  10. Started by Guy Ben Yaakov,

אהלן, קרובת משפחה צריכה מחשב לצורך עריכת וידאו. התקציב לא גבוהה כרגע ולכן המחשבה היא על פתרון כזה: קניית מחשב "פשוט" ללא כרטיס מסך, והעריכה תהיה באתר אונליין שגובה סכום חודשי. להשאיר אופציה לשדרוג המחשב בכרטיס מסך מתאים שיעבוד עם תוכנת עריכה של adobe. כיוון ואני לא עוסק בעריכה, אשמח לדעתכם. כל סרטון גג 10 דק', רינדור ל1080p. הציעו לה 2 מפרטים, תכף אעלה אותם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 - חריגה של 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - בתחילה אונליין ולכן מחשב לא עובד קשה אבל כ6 חודשים אחרי כן מתוכנן הוס…

11. שלום... אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד בין 3אלף ל4אלף.... *אני קונה אותו בישראל.. מעדיף גם שתמליצו איפה בדיוק כדאי לקנות אותו.... *מטרות המחשב... אממ בעיקר משחקים... וכמה שיותר כבדים שיוצא מהתקציב שלי... *גודל המסך... לא כלכך חשוב לי.. אלה אם כן זה ממש משנה.. אבל אולי 14+ *משקל לא חשוב *לא כלכך חשוב... אבל שלא יהיה קצת מידי... שלא יהיה פחות משעתיים? שעה וחצי אולי כמובן עדיף יותר... אבל אם זה משהו שממש משפיע על המחיר אז לא *דיסק קשיח? אני יודע?? 120GB +? *שיהיה צורב DVD... אבל אם זה ממש משפיע על המחיר אז עדיף להעלות בביצועים ולוותר על זה *שתהיה אחריות... בישראל... אבל שתהיה לכמה שיותר זמן... *אין העדפה לשום חברה כלשהי.... שיהיה אמין ומוכר.... תודה רבה לכולם....

• 7 תגובות
    • 3.5k צפיות
  12. לאחר כמה שנים טובות וקצת פחות עם המחשב שלי שעבר מלא גילגולים הגיע שעת ה"ש" חייב מחשב חדש למשחקים, אשמח מאוד לעזרה . 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אלא אם כן נחוץ ביותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD ומעט עבודה עם PAINT SHOP . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גיימינג כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים Battlefield, GTA, CALL OF DUTY, Need 4 Speed, Pes, -מהי הרזולוצי…

• 19 תגובות
    • 3.5k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם זה לא ישפיע על הביצועים אז אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 1,rainbow 6,cs-go,star wars:battlefront 2 ועוד... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יש לי מסך benq xl2411z עם רזולוציה מקסימאלית של 1920X1080 בגודל של …

• 16 תגובות
    • 3.5k צפיות
  14. זה מחשב למשחקים לאחיין שלי התקציב היה עד 4000 והיה חשוב מסך איכותי מסך Dell UltraSharp Led U2312HM Rev A01 23" IPS Panel - מיבואן רשמי בישראל ! 1,095.00 ₪ 1 1,095.00 ₪ Cooler Master A12025 120mm 1200rpm 19.8dBA 40.00 ₪ 1 40.00 ₪ Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155 53.00 ₪ 1 53.00 ₪ Intel Sandy Bridge Core i3 2120 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 65W Tray 539.00 ₪ 1 539.00 ₪ הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים מחשב מעל 3000 ש"ח ולחברי הפורומים 50.00 ₪ 1 50.00 ₪ HIS Radeon 6870 Fan 1GB GDDR5 בקניית מחשב חדש בלבד 880.00 ₪ 1 880.00 ₪ SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata3 ST500DM002 ברכישת מחשב חדש 452.00 ₪ 1 452.00 ₪ Hec Cougar RS …

• 41 תגובות
    • 3.5k צפיות
  15. שלום, ראיתי במו עיניי מחשב של IBM שמחזיק 6 שעות סוללה. בדקתי באינטרנט ביקורות ושם אנשים התלוננו כי הסוללה מחזיקה שעתיים בלחץ. ראיתי נייד של טושיבה שמחזיק 4 שעות בכיף עם חיבור לרשת אלחוטית וכו'. בדקתי ביקורות באינטרנט וראיתי ששוב מתלוננים כי הסוללה מחזיקה שעתיים וחצי בלחץ. איך יתכן כי יש מחשבים זהים שמחזיקים קצת וכאלה שמחזיקים יותר (אפילו עם הגדרות סוללה על ביצועים מיטביים - אינטרנט, בהירות מסך מקסימלית וכו'...)?? תודה לעונים.

• 25 תגובות
    • 3.5k צפיות
  16. אהלן. הורדתי מאתר ACER עדכון לביוס אבל אני לא מוצא בשום מקום על מה ללחוץ כדי לעדכן. אין כרגע מערכת הפעלה ובביוס אין מקום לעדכון. פשוט אין. אשמח אם מישהו יסביר לי מה לעשות כדי לעדכן תחת DOS. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 3.5k צפיות
  17. שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב שיתמוך בצורה טובה בתוכנות ליצירת הדמיות ורינדורים כמו - 3dmax , vray וכו' 1. מה התקציב המירבי? 5000 - 3000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 3dmax , vray, רינדורים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי 2 כונני ssd, וזיכרונות DDR3 8*4 סה"כ 32 גיגה, יש לי צלעות קירור, וספק כוח (לא יודע אם מתאים) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שימוש ביתי 6. האם מתוכנן אוברק…

• 15 תגובות
    • 3.5k צפיות
  18. שלום לכולם, מבקשת עזרה וייעוץ! אני סטודנטית שמחפשת נייד איכותי אבל לא תחליף שולחני, אלא כזה שאפשר להסתובב איתו בכיף, לכן התפשרתי על המסך... מחפשת הכרעה בנושא- איזה נייד עדיף? הפרובוק או הפביליון.. ההבדלים בינם ברורים, הפרובוק הוא עם מסך lcd שאינו מבריק, והפביליון בעלי עיצוב יפה יותר ומעט יותר קלילים (בסדרת 13) אני מתלבטת בין 14-13 אינץ'. מה שחשוב לי הוא בוודאות המשקל. לגביי שני הדגמים (4420 זה פשוט 14 אינץ' וה4320 זה 13.3) - הפרובוק מול הפביליון לא ברור לי איך הם עומדים מול השני מבחינת התחממות, ולמי יש סוללה טובה יותר? בזה מאוד תעזרו לי אם תספקו לי מידע בנושא... ודבר אחרון, לגביי הכרטיס מסך, לפי מה שהבנתי, לפביליון יש כרטיס מסך נפרד מה שמצביע על ביצועים טובים... השאל…

• 9 תגובות
    • 3.5k צפיות
  19. אני מעוניין לקנות את הדגם החדש של הלונבו יוגה 900 13" http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/yoga/900-series/yoga-900-13/#SYSTEM יש לי אפשרות לקנות בארץ ולהזדכות על המע"מ, או לקנות בארה"ב.. * באתר של לנובו המחיר 1400 דולר ושם הדגם 80UE002TUS http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/yoga/900-series/yoga-900-13/#SYSTEM * באתר של בסט באיי ה מחיר 1300 דולר , הנתונים של המחשב נראים בדיוק אותו דבר אך שם הדגם שונה: 80MK00HAUS http://www.bestbuy.com/site/lenovo-yoga-900-13-3-2-in-1-touch-screen-laptop-intel-core-i7-16gb-memory-512gb-solid-state-drive-silver/4529000.p?id=1219758515061&skuId=4529000&productCategoryId=pcmcat…

• 4 תגובות
    • 3.5k צפיות
  20. Started by DavidGol,

* מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס וצפיה ישירה. * גודל המסך לא משנה, מה שיותר זול.. עדיף מסך מאט. * רזולוציית המסך לא קריטית, צפיה בסרטים הינה בעיקר בזמן חיבור למסך טלויזיה. * אין דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט. * המשקל אינו מהוה פקטור. * זמן סוללה אינו קריטי, בעיקר יחובר לחשמל. * יש צורך ביציאות VGA, HDMI * Bluetooth כמובן * אם אפשר SSD במחיר אז עדיף על HDD, אם לא, אז HDD בנפח סטנדרטי. * כן דרוש כונן אופטי. * לא דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית. * כן דרושה אחריות רשמית טובה. (שלוש שנים...) * רישיון למערכת הפעלה יהיה נחמד אבל לא חובה. * אין העדפה לחברה כלשהי. * יש חשיבות לאיכות הבניה ועיצוב המוצר, עדיף מוצר יפה ובאיכות בניה טובה. במידה ועל ידי חריגה קטנה בתקציב אפשר לקבל קפיצה מ…

• 3 תגובות
    • 3.5k צפיות
  21. Started by aviran_n,

השימושים הם מאוד מגוונים, אז אגדיר את המפרט בכלליות. דרושים: מעבד חזק 16GB RAM דיסק קשיח - עדיפות ללא פחות מ1TB מסך 23.8-27 (כמובן, בעדיפות לגדולים יותר) כולל טאץ'. אין חשיבות לביצועי הכרטיס הגרפי בכלל, ומחשבים ללא כונן אופטי נלקחים בחשבון. התקציב: מנסה להישאר באזור 6K חשבתי על הדגם הבא: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19298 אשמח לקבל חוות דעת על הדגם הזה, והצעות/הערות/הארות והתייחסויות לדגמים אפשריים נוספים. תודה רבה, אבירן.

• 10 תגובות
    • 3.5k צפיות
  22. מועניין במפרט מחשב ב7k מקסימום 8K אבל עדיף 7!! תודה! מחשב למשחקים כבדים... ללא מסך.. (אלה אם כן ישאר כסף!!!) (ואם אפשר גם להכניס רמקולים סבירים...) העדפה לamd תודה רבה! ;D

• 45 תגובות
    • 3.5k צפיות
  23. Started by Omer Bachar,

מחפש מחשב חזק בעל 16 ראם, זיכרון ssd רצוי נפח גבוה. מעבד גרפי חזק- קריטי. כל אלה על מנת להריץ תוכנת סוליד וורקס. תקציב- גג 5 אלף

• 10 תגובות
    • 3.5k צפיות
  24. Started by Good Gamer,

שלום לכולם אני קונה מחשב חדש המבוסס על מעבד amd המחשב ישמש לי למשחקים כבדים ורציניים מאוד. מפרט: לוח אם: Gigabyte GA-7VAXP Ultra KT400 Motherboard מעבד: AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU זיכרון: CORSAIR DDR-RAM 512MB 3500 CAS2 Memory דיסק קשיח: Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD כרטיס מסך: Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard כרטיס קול: Hercules Game Theater XP 7.1 Sound Card + External Rack רמקולים: Creative Inspire 6600 6.1 Speakers די וי די: Lite-On Toshiba 16/48 צורב: Lite-On 52x24x52 Retail CD-RW מסך: 17" LG F700P NEW Flatron Monitor כונן דיסקטים: Teac 1.44MB 3,5" Floppy Drive מקלדת: Logitech Internet Navigator Keyboard עכבר: Microsoft W…

• 25 תגובות
    • 3.5k צפיות
  25. שלום אחרי מספר ימים של חיפושים בניתי את המפרט הבא ורציתי ככה חוות דעת סופית לגביו. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 5 3600X Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1110 לוחות אם: Gigabyte B450 Gaming X כמות: 1 - מחיר: ₪ 348 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance RGB PRO White CMW16GX4M2C3000C15W כמות: 1 - מחיר: ₪ 385 מארזים: Antec DP501 Enclosure כמות: 1 - מחיר: ₪ 249 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W EARTHWATTS GOLD PRO כמות: 1 - מחיר: ₪ 286 מאווררים למארזים: Antec Prizm Cooling Matrix כמות: 1 - מחיר: ₪ 157 כרטיסי מסך: Gigabyte G…

• 15 תגובות
    • 3.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים