עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by amy3373,

אז באתי להתקין לי אופיס על הנייד החדש, כולי שמחה וטובת לב, ואז גיליתי כי... אין לי קורא דיסקים 8) הייתם צריכים להיות שם כשחיפשתי את המקום להכניס את הדיסק, כולי תמיהה... טוב, אז אני לא רגילה לניידים ולדברים המשונים שלהם. הבנתי שאפשר לקנות כונן חיצוני. חשבתי שאם כבר, כדאי שהוא יהיה גם קורא dvd וצורב. יש המלצות? וכמה זה אמור לעלות?

• 5 תגובות
    • 3.2k צפיות
  2. פתחתי פה דיון לפני איזה שבוע ואף אחד לא ענה אז החלטתי לפתוח חדש בתקווה שיעזרו לי S: לומד ניהול מערכות מידע * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים לא כבדים..FIFA אולי וכאלה,תכנות בC++ ועוד תוכנות נוספות בעתיד, צפיה בסרטים, * גודל המסך?- לדעתי 14 מתאים מה שתמליצו בהתאם לתמורה למחיר, האם חשוב מסך מבריק או מאט?- לדעתי עדיף מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)- כמה שיותר גבוה ואיכותי אז יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)…

• 12 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני דיי סגור על הלנובו y50-70 (אלא אם למישהו יש הצעה אחרת, לשימושים רגילים וקצת גיימינג), אבל יש לו הרבה דגמים ואני לא יודע אם כדאי ללכת על מסך 4K כי בעתיד הלא רחוק כבר תהיה כמות נכבדת של תוכן ב4K וגם הפלאפונים כבר מצלמים ברזולוציה הזאת. יש חסרונות בולטים למחשב נייד ברזולוציה כזאת?

• 2 תגובות
    • 3.2k צפיות
  4. אהלן, לאחרונה התייעצתי כאן על שדרוג המחשב שלי. המליצו לי לחכות ליציאה של מעבדי אינטל דור 13 כדי שיירדו המחירים של דורות קודמים וכך עשיתי. דור 13 יצא, אז מתייעץ עכשיו על שדרוג המחשב שלי בטווח זמן מיידי: יש לי מחשב נייח מתיישן שרובו נקנה לפני 9 שנים. משמש לגיימינג וכמחשב ראשי. הוא לא סוחב בקלות משחקים של השנים האחרונות בהגדרות גרפיקה בינוניות+. עם הזמן שדרגתי את כרטיס המסך ל-GTX 1070ti ואת ההארד דיסק העיקרי מ-HDD ל-SSD. אני מבין שהצעד הבא הוא החלפת מעבד+לוח אם+RAM ואשמח להמלצות. חשוב לי שהמפרט החדש ייתן לי שקט לכ-5 שנים מבחינת שדרוגים, למעט החלפה של כרטיס מסך. אני מעדיף שלא להחליף חלקים מלבד מה שרשמתי, אבל אם (למשל) ספק הכח אינו מספיק למפרט החדש, ברור לי שזה …

5. Started by urich,

קודם כל למערכת hwzone קבלו חח על המפרטיםהמעודכנים ניכרת השקעההתחשבות בצרכים ומקצועיות. טובאני הולך על המפרט של ה5000 שקל עם כמה שינויים טוב מחר אני הולך לקנות מערכת עם אח שלי וחבר הנה שאלות אחרונות: התקציב כ 5000 למחשב בלי המסך. 1.אני קונה בקיאספי כי יש בירושליים והם זולים וחבר קנה שם. 2.אני קונה מערכת למשחקים בלי אוברקלוק בשנים הקרובות עם אפשרות לשדרוגים וכו'.. 3.אני קונה מבוסס amd 64. 4. אני צריך מסך 19 אינץ שטוח (לא דק) איכותי לא אכפת לי מחנות אחרת. תקציב כ1300 אז השאלות מה עדיף הלוח גיגהבייט או הmsi הזוליםאני מתכוון.-אפילו שאין את הmsi בחנות. מעבד 3000 או 3200 האם שווה לי להשקיע עוד 200 שקל זכרון אני קונה שתי סטיקים של 512 איזה אחד adata/vt samsung twinmos שימו לב שהם…

• 34 תגובות
    • 3.2k צפיות
  6. CPU Intel Core i7 920 2.67GHz, 2664 MHz Physical Memory Total 24574 MB NVIDIA GeForce GTX 260 HD 1TB WD תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 3.2k צפיות
  7. Started by bhmi12,

אהלן, בניתי מפרט באתר startpc: מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: 1830 ₪ - * בהרכבת מחשב * - Intel Octa-Core i7-9700K 3.6Ghz-4.9Ghz Turbo Coffee Lake-R S1151 קירור מים למעבד: 449 ₪ - Antec KUHLER H2O 1250 לוח אם: 949 ₪ - * חדש * - Gigabyte Z390 AORUS PRO כרטיס מסך: 2925 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS Nvidia GeForce RTX2070 8G Up To 1845Mhz STRIX OC דיסק קשיח: 676 ₪ - Samsung SSD 500G 970 EVO M.2 NVMe PCI-E X4 - 5 Years Warranty דיסק קשיח: 586 ₪ - WD GOLD 2TB 7200RPM 128MB 5 Years Warranty ספק כוח: 480 ₪ - * מבצע * - Corsair 650W 80+ GOLD RM650X Modular 5 Years Warranty מארז: 490 ₪ - CoolerM…

8. Started by tntal1,

מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 וכן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ssd של 250 גיגה (אבל צריך עוד אחד של טרה) 16 גיגה ראם(אני לא יודע איזה סוג, אם אפשר הסבר איך לבדוק בשביל תאימות), 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, עדיף שיהיה ידית במארז, לא צריך אורות 7. האם הא…

9. Vostro 5480 vs Latitude 3450 מה עדיף? המחשב ישמש לצרכים סטודנטיאליים כמו עבודות OFFICE, PDF וגלישה באינטרנט ומידי פעם סרט. 14 אינץ' נראה לי השילוב האידאלי של גודל וניידות, המסך מט לשניהם I3 עם 4 ג'יגה RAM. האם הLATITUDE מעבר לתוספת המשקל נותן משהו? האם יש משהו עדיף במחיר דומה? תודה

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  10. פרקיי כואבים ובשביל להתרכז בהרצאה כדאי שאסכם את מה שנאמר בה - אז הפתרון הוא כמובן מכשיר הקלדה כזה או אחר. מכונות כתיבה כבר קשה למצוא. אז חשבתי לקנות איזה נטבוק קטן. הייתי בטוח שאוכל למצוא משהו נחמד בפחות מ-1000, אבל כל מה שאני רואה עולה צפונה מ-1400. לא ברור לי למה, עם הפיחות במחירים של מחשבים אין מלא נטבוקים שלפני שנה עלו 1500 והיום אמורים לעלות חצי מזה.. או לפחות איזה שוק יד שנייה. ממה שאני ראיתי, אנשים מוכרים נטבוקים במחיר שהם קנו אותם במקום לחתוך 33-50% מהמחיר... ואז חבר הציע לי רעיון אחר - טאבלט כלשהו עם איזה קייס/מעמד בתוספת מקלדת. הדרישות הן: יכולת הקלדה במעבד תמלילים כלשהו(זה אפילו לא חייב להיות וורד, חשבתי על אופן אופיסים למינהם) טיפ טיפה גלישה בשביל להורי…

• 27 תגובות
    • 3.2k צפיות
  11. שלום חברים, אחרי התייעצויות בפורום הזה, קניתי מחשב חדש מדגם HP Envy 17-da0003nj / B40GDEA. לצערי 20 שניות אחרי שהדלקתי אותו בפעם הראשונה הופיעה הודעת שגיאה - "The system has detected that a cooling fan is not operating correctly. System Fan (90B)" הודעה זו התקבלה לפני כל שימוש במחשב וללא התקנת תוכנות כלשהן. מבחינתי מדובר ב - DOA (Dead On Arrival) עם צורך בקבלת מחשב חדש. כשפניתי לHP בבקשה למחשב חדש הם אמרו שלא בטוח שאני זכאי ושקודם יש צורך לבצע פריקת מתח ולבדוק את הBIOS ועוד כל מיני דברים שאני לא מספיק מבין בהם. עניתי להם שהמחשב כבר הוכנס מחדש לעטיפתו המקורית והפעם הבאה והיחידה שאני אגע בו פעם נוספת היא בזמן שאמסור אותו לשליח מטעמם שיגיע עם מחשב חדש מהקופסא. הם מצידם אמ…

12. שלום! המפרט הנוכחי שלי הוא: Pentium 4 - 1.7 ghz 256 ram 80GB לוח אם - משהו שלASUS די ישן הכרטיס מסך שלי הוא radeon 9600XT sapphire 256MB (לא עבר OC) שאותו אני מוכר יש לי כרגע בואו נגיד 3K, יש מצב שאני מצליח לגרד ל3.8K אני חייב לשדרג דחוף את המחשב כי הוא לא סוחב יותר כבר, הוא איטי, המשחקים לא עובדים כמו פעם חשבתי על: מעבד - AMD athlon 64 Venice E6 939 3000 לוח אם - DFI LanParty UT NF4 SLi-D כנראה כרטיס מסך - אני חושב על 6800GT לא סגור אבא שלי משלם על הכונן הקשיח ואני צריך זכרון וירטואלי גם כי 256ram זה קקה עכשיו זה עובר את התקציב מה אתם ממליצים לי לעשות? בשבילי זאת דילמה קשה

• 62 תגובות
    • 3.2k צפיות
  13. או קיי אז ככה חזרתי היום מארה"ב לאחר שהבאתי עימי את הפריטים הבאים: AMD Athlon XP 2600+ (333 Mhz) Tray CPU Asus A7N8X Deluxe NVIDIA nForce 2 Motherboard (AGPx8,5.1 Sound,S.ATA,1394,LANx2,USB 2.0) Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard Creative AUDIGY 2 Retail Sound Card כל זה עלה לי 650$ וכמובן שמיסים לא שילמתי,מה אתם אומרים?

• 23 תגובות
    • 3.2k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: The Witcher 3, באטמן החדש. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …

15. שלום, חברה שלי מעוניינת לקנות מחשב נייד, למטה הדברים החשובים שיהיו במחשב, תודה מראש * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (סימס, אססינס קריד...) וצפיה בסרטים * גודל המסך: בסביבות 14.1" * משקל רצוי- כמה שיותר קל * זמן סוללה- בסביבות החמש שעות * יציאות מיוחדות- אין צורך * בלוטות'- נדרש * כונן קשיח- מינימום 200GB * אני רוצה מחשב דק אז אם זה בא על חשבון כונן אז אין בעיה. *חשוב שתהיה מצלמת אינטרנט * אחריות נדרשת * אין העדפה לחברה מסויימת *רצויי שהמחשב עצמו יהיה בעל צבע אחר משחור, כסף או לבן (צבעים מועדפים-אדום, ורוד, סגול..אין בעיה עם צבעים אחרים) או שלפחות יהיו עליו קישוטים (בסגנון HP). * שוב, חשוב מאוד שהמחשב יהיה דק ניתן לחרוג מעט ממה שרשום ל…

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  16. יעוד: פיתוח מערכות, אפליקציות + שימוש ביתי (סרטים, אינטרנט, מסמכים) + גיימינג סביר כאופציה דרישה: חשיבה לטווח כמה שיותר ארוך. אני משקיע כדי לא להזדקק להחליף בחמש שנים הקרובות אם אתם מכירים משהו טוב יותר/ אמין יותר, אשמח לדעת. תודה מראש מפרט מחשב שנמצא לפי המלצות קנייה בפורום: שם המוצר: מחשב נייד - Dell Vostro 3560-36328G72ASW8 - צבע כסוף מספר מוצר: 25757 תאריך תוקף: 15-04-2013 מחיר: 5490 ₪ ניתן לשלם עד 12 תשלומים בכרטיס אשראי * כל תשלום לפחות 250 שקל.עסקת כרטיס אשראי תבוצע אך ורק בכרטיסי אשראי ישראלים ובנוכחות בעל הכרטיס עצמו בצירוף תעודת זהות וחתימה. דגם 3560-36328G72ASW8 צבע כסוף מעבד Intel® Core™ i7 3632QM Processor, 2.2GHz - up to 3.2 GHz, 6MB…

• 9 תגובות
    • 3.2k צפיות
  17. Started by yigael_o,

היי, רוצה NAS. שוקל בין 3 אפשרויות שונות: 1. לקנות NAS. 2. לקחת מחשב ישן (בחינם) ולהפוך ל NAS. 3. לקנות מחשב חדש (זול ככל האפשר) ולהפוך ל NAS. אני מברר פה בקשר לאופציה השלישית בעצם. כמה צריך לעלות מחשב, הזול ביותר האפשרי? אני כמובן לא מכליל את עלות הדיסקים. אותם אני ארכוש בנפרד.

18. Started by Erez77,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - התקציב הוא 4500. חריגה בתוספת מסך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר מחשב לאדריכלות, תוכנות כמו autocad, sketchup, 3dmax ואולי קצת רינדורים. חוץ מזה שימוש כללי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - קיים מסך 24" של סמסונג, מעוניין להוסיף עוד מסך חדש. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - שלא יהיה רועש מידי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…

19. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי

• 10 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. היי חבר'ה, אני מרגיש שהגיע הזמן לפצות את עצמי על כל השנים שאני עם העגלה שנמצאת אצלי במפרט בצד. אין צורך בציוד נלווה, המסך שלי נשאר איתי, כך שהרזולוציה המקס' תיהיה 1680x1050. מתכנן OC. חשוב לי מארז גדול ונוח לעבודה ולהרכבה יפה, עם סירקולציה טובה. כמו כן הספק חייב להיות מודלארי, חייב. ישנה אפשרות ל-CF בעתיד. כמו כן ממשיך איתי הדיסק הקשיח, Seagate 1TB 7200.12 SATA, ככה שאין צורך בכלום חוץ מה-SSD. התחלתי לבנות לאט לאט וזה מה שיוצא לי: מעבדי ‏AMD: Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box מאווררים וגופי קירור: CoolerMaster V8 CPU Cooler לוחות אם למעבדי ‏AMD: GIGABYTE MA790FXT-UD5P AM3, 790FX, DDR3 1333, PCI-E, ATI CrossFireX, HDAudio, 1394a, 2xGBL זכרונות: DDR III 133…

• 34 תגובות
    • 3.2k צפיות
  21. אני סטודנט ואף פעם לא ראיתי מישהו שיש לו מקלדת LAPTOP עם תאורה.. אולי זה עסק של גיימרים? אולי זה סתם הקטע (כמו הניאון הסגול ברכבים?) ואולי אני מפספס משהו?! לא מצאתי תשובה בפורום (חיפשתי "תאורת מקלדת") ואפילו במדריך שלכם לקניית נייד באתר.. אשמח לנימוק ענייני נ.ב. אני מקליד בחושך - והמסך מאיר את המקשים יופי

• 10 תגובות
    • 3.2k צפיות
  22. Started by shlomiokev,

שלום האם מישהו יוכל להמליץ לי על מחשב נייד .. עד 2000 שח לאחותי. עדיף שיהיה של חברה טובה / ידועה כמו סמסונג אסוס lg.. בעקרון הדרישות שיריץ פוטושופ ושיהיה לו כרטיס רשת מובנה ישירות שאפשר יהיה לאינטרנט.. (כמובן לאחר התחברות לראוטר שלי) ומסך 14 אינץ׳ ומעלה וזיכרון ראם לפחות 4 גיגה ו250 גיגה זכרון קשיח ועדיף אם אפשר שיהיה כלול עם מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 ביט. תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 3.2k צפיות
  23. בניתי את המפרט בהסתמך של המפרטים המוצעים באתר הזה. רוצה חוות דעת כדי לדעת שהכול יתאים.... את המפרט בניתי ב7.1K [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Core i5 4690K 3.5ghz With Graphics Tray כמות: 1 [/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 [/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם:[/TD] [TD=width: 80%]Gigabyte G1.Sniper Z87 כמות: 1 [/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מארז:[/TD] [TD=width: 80%]באנדל - NZXT Phantom 410 Black + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 מחיר: ₪729[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]זיכרון:[/TD] [TD=width: 80%]Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 1 [/TD] [/TR] [TR] [TD=widt…

• 24 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. אוקיי אז אני בטוח רוצה לקנות מעבד ליבה כפול. הבעיה היא שAMD מתחיל מ3800MHZ והמחיר גבוה. לכן החלטתי ללכת על PENTIUM D במהירות 2800MHZ. הרכיבים הבטוחים הם: 1. מעבד: PENTIUM D, שאותו אני מתכוון להזמין בחו"ל לחבר שיביא את זה - 245$ 2. כונן די וי די - Liteon 16/48 Retail DVD-ROM - זה 149.00 ¤ 3. כונן דיסקטים - Citizen/Sony/Alps Black 1.44MB 3,5" FDD - זה 55 ש"ח 4. צורב - Lite-On SOHW-1653S-06B Black 16/16/4/16//48/24/48 DVD±RW - זה 319 ש"ח עד כאן זה יוצא: 1625 ש"ח. ועכשיו לשאלות: 1. זכרון: חשבתי ללכת על SAMSUNG ORIGINAL PC3200 512MB X 2 - מניו אגג - 112$, אבל אם יש הצעות אחרות אני מעוניין לשמוע. בגדול חשבתי להשקיע בזה יותר אבל כולם פה בפורומים המליו לי על SAMSUNG, ואני רואה …

• 41 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. Started by IceScream,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 מקסימום 2. שימושים: לימודים, קצת תיכנות בקטנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב: לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב: חשוב 6. גודל פיזי: 14 אינטש 7. מערכת הפעלה: ווינדוז 8. עדיפות לרכישה באילת שייצא יותר זול 9. מתי מתוכננת קניית המחשב: בחודש הקרוב 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: הלפטופ מיועד ללימודים, לא פחות מאחריות מלאה 3 שנים, ומכיוון שסטודנטית יש חשיבות לזמן סוללה ולמשקל. תודה לעוזרים!!

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.