עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם. אני מתכנן לקנות את ה-G3 המדובר של סמסונג בעקבות המלצות כאן בפורום. (שתכלס אני לא מבין אם הוא טוב\ לא טוב אבל ) ויש לי כמה שאלות לראות אם הוא באמת מתאים לצרכים שלי. 1. אני מחפש כונן שיהיה נטו כונן אחסון. בלי כל מיני תוכניות ו"טכנולגיות" שמובנות עליו וכאלה (היה לי DOK עם כל מיני U3 ותוכניות "חדשניות" שהפכו אותו ללא שמיש עבורי. למשל היו לי איתו בעיות בחיבור לDVD שלא קרא אותו בגלל זה. לPS3 ועוד...) 2. הדיסק יהיה פעיל רוב היום בפעילות די אנטסיבית - יש עם זה איזה שהיא בעיה?

• 15 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. אהלן אני מתלבט או יותר נכון טיפה מבולבל , אני מעוניין לעשות רייד ככה ששני הכוננים יעבדו ככונן אחד ( שני כוננים של 500) ושהם יעבדו יותר מהר . האם זה רייד 0 או רייד 1 ? יש לי בקר רייד . עכשיו בנוגע להתקנה של חלונות, אני בהתחלה קובע ששניהם יהיו ברייד ורק לאחר מכן אני מתקין את מערכת ההפעלה ? ככה זה עובד ? אשמח לשמוע עוד טיפים ודגשים לפעולה הזו . תודה

• 8 תגובות
    • 3.8k צפיות
  3. מה האבדלים בין כונן ssd בחיבור "pcie" לבין כונן ssd בחיבור "sata3"?? ואיזה כונן עדיף??

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  4. היי. החלפתי דיסק קשיח בנייד, ואת הדיסק הקשיח שבא עם הנייד הפכתי לדיסק חיצוני. לא פירמטתי אותו כי היו לי שם קבצים חשובים. כשהדיסק הקשיח היה בנייד, היתה עליו מערכת הפעלה Windows7, עם מחיצה בשם System Reserved. כעת, כשהדיסק משמש אותי לאחסון בלבד, ואני מחבר אותו לUSB למחשב כלשהו, מופיעות לי 2 partitions. איך אני מוחק את המחיצה של המערכת ששוקלת כמאה מגה? העניין לא היה מפריע לי כל כך אבל כשאני מחבר כל פעם את הדיסק הנייד הוא פותח לי אוטומטית את המחיצה של המערכת במקום את המחיצה של הגיבויים.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום רב, אני צריך את הציוד שיש בסרטון הזה: כגון: מכישר של hot air שהוא מוציא את החלקים בקלות. ואת הקריאה של הרכיב שבו יש את המידע[הגוק השחור שהוא מכניס אותו למכשיר שמחובר למחשב לפי הסירטון. היכן אני יכול לקנות את המכשירים האלה כאן בארץ. אני מעדיף לקנות אותם בארץ. התוכנה שהוא משתמש בה,איך קוראים לה? תודה רבה לעוזרים. עריכה: מצאתי את המכשיר: http://www.salvationdata.com/blog/case-of-salvation-data-flash-doctor-k9f1g08-mt29f2g08aab_c-1-1/ היכן אני יכול לקנות אותו בישראל?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  6. שלום, לבת דודה שלי קרסה מערכת ההפעלה בלפטופ. כשהיא מדליקה אותו יש לה הודעת שגיאה והיא לא מגיעה למערכת הפעלה. מאחר והיא סטודנטית הדבר האחרון שהיא רוצה זה לפרמט ולאבד את כל החומר המאוד חשוב שיש לה שם. הסתכלתי בסטיקי על תוכנות לשחזור מידע , ראיתי המלצה על R-STUDIO. יש לי את התוכנה אבל האם יש לה שימוש כלשהו כל עוד לא מגיעים למערכת הפעלה? אשמח לעזרה מה ניתן לעשות במצב שבו המחשב לא מגיע למערכת הפעלה ואיך לשחזר את המידע בצורה הטובה ביותר תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אני רוצה לקנות כזה ואני מפחד לטעות

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by l0l9l8,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות כונן SSD קראתי שהם מומלצים ומאוד מהירים. (אני גם עורך וידאו) ראיתי כמה דגמים, אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על דגם מסוים. אני מחפש כונן סביב ה60 גיגה בסביבות ה100 דולר. חשבתי על זה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820233124 תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  9. שלום, יש לי במחשב 2 כוננים (אין לי אפשרות לחבר יותר) , אחד של 1TB ואחד של 300GB וזה ממש לא מספיק לי אני רוצה להחליף את ה300GB ב2TB חשבתי על ההארד דיסק הבא : http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_xt/ מה דעתכם עליו מבחינת מהירות? איכות? וכל מה שצריך תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום. יש לי כל פעם שאני רוצה להוציא הוצאה בטוחה את ההארד דיסק חיצוני 2.5 שלי הודעה שאני לא יכול לנתק כי יש תוכניות שמשתמשות בכונן. הבעיה היא שאין! אני לא הפעלתי ולא הדלקתי....איך אפשר לדעת מה משתמש בכונן ? עד עכשיו הייתי עושה התחלה מחדש לווינדוס (אני משתמש ב7 אם זה עקרוני...)

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. בטעות פתחתי את זה שם חשבתי שזה יותר רלוונטי לא שמתי לב שיש פורום אמצעי איחסון... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=493951.0

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Judas Iscariot,

אהלן, קניתי לא מזמן(שבוע שבועיים) DOK ולאחרונה הוא התחיל לעשות בעיות מוזרות - הקבצים בו מושחתים, וכאשר אני מנסה למחוק אותם אני מקבל הודעה שהכונן בכלל לא קיים - ושאני צריך לפרמט אותו. לאחר פירמוט הוא עובד לכמה דקות, אני מעביר קבצים ושוב הבעיה חוזרת ושוב צריך לפרמט וחוזר חלילה. באחת הפעמים ניסיתי להריץ עליו chkdsk וקיבלתי שיש לו CRC - אבל אם אני מריץ עכשיו(אחרי הפירמוט) chkdsk, אני מקבל את ההודעה הבאה: "Windows has checked the file system and found no problems" יש עצות נוספות או שעליי ישר לממש אחריות? הדגם: Sandisk Cruzer Blade

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שלום, יש לי הארד דיסק חיצוני של IOMEGA 1.5TB יש אפשרות להתשמש בו כהארד דיסק פנימי? החיבורים לSATA ומולקס קיימים בכלל בחיצוני?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by edeNF,

יש לי DOK של 16GB מפורמט ב FAT32 (ניסיתי לפרמט ב NTFS אך ללא הצלחה). לפעמים כאשר אני מעביר אליו קבצים הם נהרסים, כלומר אי אפשר לקרוא אותם ממנו. רק לאחר שאני מעביר כמה פעמים אז העברה מתבצעת בהצלחה וניתן לקרוא את הקבצים. יש איזה פתרון לכך? או שפשוט עבר זמנו של ה DOK ואאלץ לקנות חדש. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שבת שלום לכולם. לפני שבוע קניתי הארד דיסק חיצוני חדש מKSP של Westren Digital . היום עשיתי פאדיחה ובטעות חיברתי את הדיסק לספק חשמל של המחשב נייד שלי במקום לשלו. התוצאה היא שהדיסק הפסיק לעבוד, הוא יותר לא נדלק , אין נורת חיווי , אין שום תגובה . בנוסף , היה ריח קל של "שרוף" מהדיסק. על הדיסק עצמו יש המון מידע שלי שמאוד חשוב לי. ישר שזיהיתי את הבעיה טסתי לסניף הקרוב של KSP לראות מה אפשר לעשות עם האחריות ומסתבר שאפשר להחליף את הדיסק אבל לשמור את המידע אי אפשר כי אין אחריות על מידע. יש לי דילמה פה כי חלק חשוב ממה שיש בדיסק שמור לי אבל חלק אחר לא. הערכה שלי היא שנשרפה דיודת ביטחון או פיוז או משו קל שאפשר פשוט להחליף וזהו. אני לא חושב שהארד דיסק עצמו נפגם. מה שכן אני לא יודע מה י…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. ראיתי של Super talent ב-KSP 70 ש"ח ל-8GB 150 ש"ח ל-16GB. מישהו מכיר משהו משתלם יותר? (לא מת על העיצוב שלהם בלשון המעטה והפקק יילך לאיבוד) תודה

• 52 תגובות
    • 12k צפיות
  17. שלום לכולם. יש לי Seagate freeagent Xtreme, ואני לא חושב שזה קשור, אבל אחרי שחברתי כונן אחר למחשב ואז חברתי אותו דרך החיבור USB, קבלתי הודעה שאני חייב לפרמט אותו כדי שאוכל להשתמש בו. אמרתי לא כמובן, ואחרי זה המחשב לא קרה אותו בכלל. ניסיתי לחבר אותו דרך הe-sata לאותו מחשב, ודרך שני החיבורים האחרים למחשב אחר ובשום מקום הוא לא מזוהה. כשנכנסתי ל Disk management, הכונן בכלל לא מופיע שם. ההארד דיסק מלא, ואני מאוד מאוד לא מעוניין לפרמט אותו. יש למישהו רעיון איך אני משיב אותו לחיים?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום. האם מערך RAID שכזה אפשרי? RAID שבו כוננים 1 ו-2 מועתקים (Mirrored) לכונן 3? מדובר בלוח אם Gigabyte P67-UD3P

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם, ניתנה לי האפשרות להניח ידיי על כונן חדש. בתחילה, הייתי אמור לקבל 3.5" של סיגייט, בנפח טרה- ST31000525SV, לא לגמרי אהבתי את הרעיון של סיגייט מאחר ופה ושם האמינות שלהם מוטלת בספק. מה שכן, הבנתי שהוא סוג של סוס עבודה שיש בו שימוש בעיקר במערכות אבטחה\הקלטה (ה-V). בכל מקרה, כעת ניתנה לי האפשרות לקחת במקומו Iomega ego 320gb usb3.0, הוא 2.5" ומאפשר ניידות טובה, שזה נחמד, בעיקר מאחר וכעת יש לי כונן אחד של טרה שבערך ב-60% שימוש (סמסונג 103SJ). ההתלבטות שלי מעט משונה, אני יודע, אבל צריך לקחת בחשבון שאין לי בכלל USB3 במחשב (דל 3300). הכי טוב שיש לי זה eSATA. הסמסונג שלי מחובר ב eSATA. האם ניתן לחבר את ה-2.5" דרך איזה מתאם כדי לפחות לקבל את הנתוני העברה המקסימליים בeSAT…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by ofir_16,

שלום לכולם, קניתי הרד דיסק חדש של סמסונג (204UI). האם יש דרך לבדוק האם הוא תקין או לא? (חוץ מאשר שהוא עובד...) תוכנה או משהו? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  21. התחדשתי היום בקייס של Rosewill שמאוד מומלץ פה בפורום ביחד עם הרדיסק של סמסונג, גם הוא חביב הקהל - 103SJ של 1TB. זכור לי בעבר ששאלתי פה ונאמר לי שבהעברת נתונים עם eSATA בכוננים של 2.5" המהירות האופיינית היא 60-70 מגה לשניה, ואילו עבור 3.5" ניתן להגיע ל 80-120. ובכן, בהעברת נתונים רגילה בין המחשב, בו מותקן כונן 7200RPM שכמובן מחובר ב SATA לסמסונג שמחובר לכניסת ה ESATA אני נמצא אי-שם באיזור ה -55מ"ב לשנייה. מה שמוזר זה שלמרות שהעתקה אחת תסתכם ב-55מ"ב לשנייה, אם אעתיק במקביל מהרדיסק אחר אליו (לדוגמה אחד שמחובר ב USB2) אוכל לקבל שם 25~מ"ב לשנייה מבלי לפגום ב-55 של ההעתקה הראשונה. אם אני באמת מצליח לקבל מקסימום של 80מ"ב, מדוע איאפשר גם בהעתקה אחת..? האם זה נתון אופטימלי שעלי לה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. http://wallstreet.bizportal.co.il/articles.php?id=137574 http://www.hitachigst.com/press-room/2011/western-digital-to-acquire-hitachi-global-storage-technologies צמצום התחרות

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  23. שלום קניתי הארד דיסק חיצוני 2.5 אינצ'..500 ג'יגה Western Digital My Passport Essential http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=743393 הוא מחובר קבוע למחשב הבעיה היא שאני רואה אותו כל הזמן פועל גם בלילה כשלא נוגעים במחשב. כשאני מעביר אליו קצבים למשל אז הנורה מהבהבת..אז מה זה אומר שהנורה דולקת קבוע?.. אם הנורה דולקת קבוע זה אומר שהוא פועל?... איך אני מגדיר שההארדיסק הזה ינוח יכנס למצב שינה כאשר אני לא משתמש בו .. ? אך ורק ההארדיסק הזה. ולא ההארדיסק הפנימי. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Lyoko,

מחשב עם שני הארדיסקים, אחד 320, שני 250.. האם אפשרי RAID תוכנה דרך וינדוס?

• 1 תגובה
    • 984 צפיות
  25. Started by -LosNir-,

שימו לב לביצועים שאני מקבל על HD103SJ.. אני נדהמתי. מדובר ב RAID תוכנתי של Windows 7. עכשיו שאלה - מדובר ב Seq Read / Write והנתון הזה לא משפיע על ביצועי Boot Time ושימוש שוטף ב W7 - נכון? פה נכנס SSD לתמונה?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים