עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. המחשב שלי יחסית ישן ועם SATA2 עד שאתחדש במחשב חדש, רציתי לדעת אם התוצאות האלה תקינות התקנתי את הSamsung magician ועידכנתי גירסא. תודה. המפרט של המחשב: intel q9450 gigabyte GA-EP45-DS3 4gb ddr ATI hd4850

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. אז אני עוקב פה ושם אחרי העניין עם SSD לעומת HD ועד לא מזמן הייתי בטוח שהקונצנזוס הוא פחות או יותר "עזוב, זה לא שווה את זה". אבל עכשיו ב - Black Friday ודומיו אני רואה שהמבצעים שהכי מלהיבים פה את החבר'ה בפורום הם מבצעים על SSDים. למה בעצם? מבחינת עלות לנפח הם עדיין יקרים בהרבה(בהרבה בהרבה) ומהפורום הזה ממש למדתי שההבדלי מהירות בד"כ זניחים. אז מה הקטע? אנא הסבירו לי כי אני פשוט לא מבין

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אני מחפש כונן קשיח חיצוני 1T או 1.5T, גודל 3.5 לגיבוי המחשב שיישב ליד המחשב. חשוב לי שיהיה אמין ככל האפשר, גם חשוב לי שתהיה תוכנת גיבוי, ועדיף שתהיה אפשרות לגיבוי אוטומטי (אני לא יודע האם אפשר להשיג את זה באמצעות תוכנה חינמית) יש לי התלבטות בין 4 דגמים: 1. רציתי בהתחלה את Western Digital My Book Essential Edition 1000GB WDBAAF0010HBK http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741952 וכשבאתי לקנות אותו, המוכר אמר לי שהוא חוזר אליו הרבה עם בעיות שהחיבור של כבל ה-USB זז ומתנתק, אתם יודעים על זה משהו? 2. והוא הציע את Samsung 1000GB HXDU010EB 1000GB http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=731757 וטען ש-WD עושים בעיות ו-Samsung יותר טובים ואיכותיים. 3. והציעו לי גם את Seagate Free…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Gnome,

שלום לכולם, אני כל כך מתרגש!!! :'( יושב פה מולי המחשב החדש (אומנם בלי כרטיס מסך אבל עדיין :-\...) עכשיו יש לי צורב ואני רוצה לחבר אותו למחשב. אשמח לקבל הסבר איך. יש לציין שהלוח הוא ASUS P4P800 DELUXE וההאר דיסבק הוא MAXTOR 80 GB SATA 8MB BUFFER. אני לא ממש מוצא את ההוראות להתקנה ב MENU :-\. אשמח לקבל עזרה בהקדם האפשרי על לאן לחבר את הכבלים...

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by gng,

יש לי מחשב שמותקן עליו windows server 2003 בכונן scsi. נשכחה הסיסמא של ה win server אז אני מנסה לגשת למידע שבכוננים מwindows xp. את הwindows xp התקנתי על כונן ide. הבעיה שכונני ה-scsi לא מופיעים במחשב שלי. במנהל ההתקנים הכל נראה תקין(הבקר,הכוננים). ובניהול דיסקים הוא מראה אותם ככוננים דינאמים וכותב במצב שלהם נכשל. האם יש למישהו פתרון? ???

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by ron11,

מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני של WD מהסדרה הירוקה נפח : 2TB מהירות סיבוב : 5400RPM זיכרון מטמון : 64mb המלצה לחנות : אם אחריות לפחות ל-3 שנים +עדיף חנות שנותנת אחריות דרך היבואן וגם איך אפשר לדעת איזה דגם הדיסק קשיח שנימצא בתוך המארז החיצוני של WD בכול דיסק קשיח חיצוני כי באתר היצרן אין פרטים תודה לעוזרים !![br]פורסם בתאריך: 28.11.2010 בשעה 00:39:25 לפחות תנו תשובה לזה איך אפשר לדעת בסידרות של WD החיצוניים פרטים תכניים על דיסקים קשיחים חיצוניים דגם הדיסק קשיח שנימצא בפנים וכו" כך אני יוכל לחפש לבד מה הכי מתאים לי תנו קישור לאתר או מידע על כול הסידרות החיצוניות מישהוא מוכן לענות :s05:

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום אני מעוניין לרכוש DOK 64GB, שיחובר ב-USB 2.0. ה-DOK ישמש כאמצעי גיבוי, אשר יכיל קצבי Ghost Image גדולים, למשל 10GB כל קובץ. המחיר שאני מעוניין לשלם עבור ה-DOK הוא עד 300שח. ב-Zap יש 14 אפשרויות עבור 64GB: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-diskonkey&db6767=1140417&orderby=price מה הכי טוב, בתחום מחירים שאני מחפש? ("טוב" הכוונה: אמין מבחינת שמירת נתונים, וכמה שיותר מהיר, בגבולות USB 2.0 כמובן) כרגע נראה לי SanDisk UltraBackUp 64GB, http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735058 257שח אבל אם מישהו יכול להמליץ על משהו יותר טוב, אודה לכם.. תודה רבה לכולם

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. בהנחה ששבכלל לא אשתמש בIDE לרוב. הוא יהיה סתם למצב שהSATA יידפק. הIDE אמור להיות כונן שבדרך כלל לא משתמשים בו. אז האם כונן הIDE ירעיש בכלל? כי בתור כונן ראשי במחשב אני יודע שהוא קצת כן. האם אם הוא לא יהיה פעיל רוב הזמן...?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by radar,

שלום לכולם המחירים של כונני SSD יורדים בעקביות, וכך קורה גם עבור הסוג עם התקשורת הכי מהירה - NVMe השאלה שלי היא: מה מצב התמיכה בכונני SSD בחיבור M.2 שהוא NVMe, ב-Windows ו-Linux? האם כל גרסא של Windows ו-Linux תתמוך ב-NVMe או שרק החל מגרסא מסוימת של Windows ושל Linux יש תמיכה? תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by The UnKnown,

אם יש לי דיסק RW יש עבר כבר צריבה אחת, ואני רוצה למחוק את מה שיש עליו ולצרוב מחדש, איך אני עושה את זה? שאלה נוספת, אם על הדיסק כבר יש קבצים ואני רוצה להוסיף עליהם, איך אני עושה את זה? הכוונה יש סוג צריבה מיוחד לזה, אופציה בנרו, איך זה עובד. תודה רבה לכל מי שעוזר.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. 380,000,000 BYTES הם ? 380 מגה בקירוב או 3.8 גיגה בקירוב ? מקווה שזה המקום לשאלה :-X

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. קניתי השבוע כונן SSD של Mach Xtreme MX-DS Fusion 120gb (מבוסס על בקר SF), התוצאות יכולות להיות טובות יותר למרות שהנתונים של הכונן מצויינים: Max. Read Performance Up to 540MB/s Max. Write Performance Up to 510MB/s IOPS up to 80,000 BIOS מוגדר על מצב AHCI, בוצעה התקנה נקייה של Windows 7 כולל דרייבר ל-Chipset ו-Intel Rapid Storage Technology. בדקתי והכונן מחובר ל-SATA3. המפרט שלי בצד. דיברתי עם החנות, הם אמרו שאם אני לא מרוצה מהכונן יש אפשרות להחליף, שאגיד להם באיזה כונן אני מעוניינת במקום והם יזמינו לי. האם כדאי להחליף את הכונן? במידה וכן, לאיזה כונן בגודל 120 או 128 ג'יגה כדאי להחליף? תודה מראש לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by jackhammer,

שלום לכולם יש לי מחשב נייד עם דיסק SSD. בעבר היה לי מחשב נייח עם דיסק CRUCIAL M4 SSD 256GB שעכשיו פשוט שוכב במגירה (עטוף בנייר פצפץ בגלל מעבר דירה ) בנייד אין מקום לדיסק נוסף. השאלה שלי אם למישהו יש רעיון יצירתי של שימוש כלשהו בדיסק הזה? מבחינת צורך אני לא ממש צריך אותו (אני מסתדר די טוב עם הSSD שיש לי במחשב ומבחינת נפח מידע יש לי עוד 5-6 טרה שמספיקים לי) ככה שכל דבר שתציעו לי יהיה בגדר בונוס למערכת שלי ואם אני אמכור אותו אני אולי אקבל עליו 450-500שקל (בהתחשב בעובדה שחדש עולה 600 שקל) ואני לא ממש לחוץ על כסף אז אני מעדיף למצוא לו שימוש כלשהו. תודה מראש לעוזרים/מיעצים

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by hanan13,

שלום חברים. יש לי מחשב חזק מאוד לעבודות עיצוב גרפי ומשחקים. icore 7, 12 m ram... אני כיום עובד עם ארבעה דיסקים קשיחים: 2 טרה, טרה, 2*500. הדיסקים כבר ממש מלאים. אני רוצה לפרמט את המחשב. בשביל לחסוך זמן, במקום לגבות הכל ולפרמט את הדיסק של ה 2 טרה (זה הדיסק הראשי שלי) אני מעדיף לקנות דיסק חדש ולהעתיק אליו את הקבצים אחרי התקנת הוינדוס. אני רוצה להחליף את הדיסק הראשי שלי לדיסק 2 טרה או 3. חשוב לי מאוד מהירות העבודה של הדיסק כי כיום הדיסקים הקשיחים הם צוואר הבקבוק שלי במחשב. אשמח להמלצות על דיסקים מהירים, אמינים ולא יקרים. לא בא לי להשקיע 1600 ש"ח על דיסק. תודה חנן

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  15. אני רגע לפני קניית SAMSUNG HD204UI, ורציתי לברר לגבי עדכון קושחה, שראיתי שהוזכר כאן בפורום, אבל במעבר על כל החודשים האחרונים וגם בסטיקי לא הצלחתי להבין על מה מדובר. אז קצר ולעניין - האם אכן יש לעשות עדכון קושחה לפני השימוש ? ואם כן, איך בדיוק ? כי גם באתר של סמסונג לא מצאתי אזכור לנושא ... http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=94&subtype=98&subSubType=114&model_cd=&dType=G&mType=SW&tab=down&ppmi=1222

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by HaiPBM,

היי! לעבודה עם תוכנות אולפניות וכו' מה עדיף? יש הבדל משמעותי בין השניים במהירות? ראיתי שיש הבדל משמעותי ב Random Read אבל אני לא כל כך מבין מה זה אומר. אשמח ליעוץ.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by harel_d,

שלום לכולם, הדיסק הקשיח שלי קרס ואשמח לסיוע בשחזורו. הכונן מסוג Seagate Desktop HDD 2GB. כאשר אני מנסה לחבר את הכונן ישירות ללוח האם או בחיבור חיצוני (דרך מתאם USB) - הכונן נדלק, מבצע מספר סיבובים, מערכת ההפעלה מזהה דיסק לא מפורמט אבל עם נפח שונה של ~3GB... איך לדעתכם אפשר להתקדם מכאן? תודה לכל העונים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. כונן ה-Innov8 החדש של Seagate עושה שימוש בטכנולוגיה ייעודית בכדי לתת יישום ממשי לדור החדש של חיבורי ה-USB, ומצליח להרשים לחיוב למרות מחיר בלתי מבוטל לפני כשבועיים הפתיעה אותנו חברת Seagate כשהציגה כונן קשיח חיצוני ייחודי, עטוף באלומיניום מסוגנן ובעל חיבור USB 3.1 אחד בלבד מסוג Type-C הסימטרי – שעשה שימוש בשידרוגים הטכנולוגיים שהוא מביא איתו בכדי להעלים את ספקי הכוח והמחברים לשקעים למיניהם, שאותם אנחנו רואים בכל הקשיחים החיצוניים האחרים, ובפרט אלו שמתבססים על גודל של 3.5 אינץ' (כמו ה-Innov8) ודורשים יותר אנרגיה. במעמד ההכרזה לא קיבלנו יותר מדי פרטים טכניים ולא היינו בטוחים כיצד ה-Innov8, שמציע נפח אחסון מכובד בהחלט של 8 טרה-בייט בהתבסס על 6 פלטות של 3.5 אי…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by YK24,

היי הייתי שמח לקבל המלצה על דיסק SDD חיצוני שיהווה אלטרנטיבה( לעשות ממנו BOOT) לדיסק הקיים תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by srolik,

מה דעתכם על הכונן הבא OCZ Apex Series 120GB Solid State Disk SSD SATA2 NEW http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140392266647&ssPageName=STRK:MEWAX:IT אני מתכנן לקנות בימים הקרובים - סה"כ כולל משלוח כ 1200 ש"ח שימוש - כונן למערכת הפעלה ותוכנות

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Amitai,

גם הספיישל אדישן, וגם הרגיל. תודה

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. הרצתי בדיקה בעזרת תוכנה שנקראת hd tune להרדיסק והא כתבה לי שיש 470 סקטורים פגומים בו. זה מה שהוא כתב בבדיקה: HD Tune Pro: ST3500410AS Health ID Current Worst ThresholdData Status (01) Raw Read Error Rate 105 99 6 8170981 ok (03) Spin Up Time 97 97 0 0 ok (04) Start/Stop Count 99 99 20 1398 ok (05) Reallocated Sector Count 89 89 36 470 warning (07) Seek Error Rate 78 60 30 70679577 ok (09) Power On Hours Count 97 97 0 3489 ok (0A) Spin Retry Count 100 100 97 0 ok (0C) Power Cycle Count 99 99 …

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by yoss,

קניתי דיסק חדש (מקסטור 40גיגה), יצרתי שתי מחיצות בעזרת FDISK, אחת של 4 גיגה והשנייה של 33 ופירמטתי אותם בדוס. אבל כשאני מעביר למחיצה הגדולה קבצים מהדיסק הישן שלי דרך חלונות, בשלב מסויים אני פתאום רואה שהזמן הנותר קפץ מכמה דקות ל30000 בקירוב, וכשאני מנסה לפרמט דרך חלונות את אותה מחיצה בעייתית אני מקבל בסוף התהליך הודעה שהפירמוט נכשל (בדוס כאמור הוא לא). המחיצה הקטנה ללא בעיות. האם שכחתי לעשות משהו? הדיסק הוא אגב ATA133 ומחובר לכרטיס Promise Ultra66, אבל אני בספק אם זו הבעיה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. חשבתי לעצמי, לפני מספר חודשים ראיתי פרוספקטים למכירת ציוד מחשבים ושם ראיתי מחירים מאוד זולים לחבילת 100 דיסקים(משהו כמו 70 שקלים לחבילה). רק חבל שבזמנו לא הייתי צריך דיסקים ריקים, היו לי כבר. כעת נשארתי בלי, וחשבתי לעשות רכישה של 100-200, בשביל לקבל מחיר טוב, רק שבכל מקום שאני מחפש אני רואה בין 120 לבין- מה זה רלוונטי(600) שקל. אני שואל, מה קרה לדיסקים בפחות משקל לחתיכה? מישהו יודע היכן אפשר להשיג כאלו(אך עם זאת שלא ידפקו כל צריבה שניה. בתודה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  25. Started by rangerman,

התוכנה שניסיתי נקראת HDD Temperature והדבר היחידי שהיא נותנת זה הודעות שגיאה יש לי מדחום דיגיטלי עם קצה ממתכת, אבל אני מפחד לדחוף אותו לתוך אחד החורים של הכונן (לא בא לגרום לקצר). רעיונות אחרים?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים