עבור לתוכן

אקטואליה ותרבות

פורום בנושא אקטואליה ותרבות, כי גם לנו יש חיים!

1. Started by udicol,

בעקבות חשיפתם של אנשי חוליית סילאון שאחראים למותם של 35 ישראלים חפים מפשע, דורשות המשפחות השקולות להטיל עונש מוות על המחבלים. בעקבות כך שוקלים בפרקליטות בכבדות את ההצעה. מומחים צופים כי תדחה ההצעה להטיל עונש מוות על החולייה. רצוי להדגיש כי מדובר על חוליית מחבלים שהינם תושבים (ירושלים) עם תעדות ישראליות (תעודות כחולות בז'רגון). (לעומת מחבלים בשטחים ואוייבים בזמן מלחמה).

• 64 תגובות
    • 5.1k צפיות
  2. Started by Ewingum,

אני רוצה להתחיל דיון ענייני בנושא השמירה החוקית של שבת כיום שבתון יהודי - מדינת ישראל משביתה מוקדי בילוי (כדוג' קניונים), תחבורה ציבורית ועוד כאנה וכאנה (שגיאת כתיב?) דברים ביום שבת. האם לדעתכם זה נכון, מכמה כיוונים: האם זה נכון קודם כל לדעתכם, שיש לשמור בצורה כזו על יום השבת, אישית. ודבר שני, האם לדעתכם זה נכון להשבית מערכת שלמה מצרכי ההתחשבות באחר, בשביל לא לפגוע ברגשות המגזר החרדי למשל. בזמן האחרון אנו רואים יותר ויותר קניונים הנפתחים בשבת (דוגמא מהשבועות האחרונים: קניון ערים בכפ"ס, קניון רננים ברעננה נכון לשבוע הבא), האם אנו רואים פה התחלה של שינוי נוסף בסטטוס-קוו בחברה הישראלית או אפיזודה חולפת שתושתק, אם בצדק ואם לא, ע"י גורמים כאלה ואחרים? אני אתחיל בדעתי האישית. א…

• 46 תגובות
    • 4.5k צפיות
  3. Started by maverick,

קצת תרבות על הפרק היום - תרבות ישראלית. כל מי שמכיר את גדעון רייכר (עוד מימי כלבוטק) יודע שהוא אדם המסור לעבודתו. מצחיק איך שכאילו לא עברו איזה 10 או 15 שנים מאז אותה פינה מצ'וקמקת וגדעון נשאר אותו הדבר. טיפוס קטן וחביב חד לשון אך עצבני (במובן החיובי של המילה). יש לו דרך מצחיקה להעביר גם את הנושאים הכי מעצבנים והוא עומד על שלו שחס וחלילה לא נצא פריארים. אני חושב שראיתי כמעט את כל התוכניות החדשות שלו - "רייכר בשטח" ואני חושב שהוא האיש הנכון בזמן הנכון. אני ממליץ לכולם לצפות. ערוץ 10 בשעה 19:30.

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by makron1,

כתבה מ walla : http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=2&id=319947 ;D

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. *ספויילר*, צאו עכשיו אם אתם לא רוצים שיהרס לכם הסרט. יש לי ולעוד חבר ויכוח בקשר לסוף הסרט אם הוא תמיד מחפש John G, אז הוא לא יוכל למצוא יותר כי הלוחית רישוי מקועקעת לו על הירך. אני אומר שהוא החליט שזה האחרון כשהוא אמר you can be my John G חבר שלי אומר שלא הבנו משהו

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. קראתי עכשיו ב-ynet שיוסי ביילין ויעל דיין פרשו מפלגת העבודה (כולי בדמעות) והצטרפו למר"צ. הפרישה שלהם באה לאחר שלא התברגו במקומות ריאליים ברשימת מפלגת העבודה. אני שואל את עצמי דבר אחד: אם דעותיהם תואמות את מצע מפלגת העבודה, מדוע הם נוטשים את המפלגה ועוברים למר"צ?? הרי לא נוטשים דעות פוליטיות כל כך בקלות. לי נראה שהרצון העז להיות חברי כנסת בכל מחיר גובר על שיקולים ערכיים וערכים. כנראה שלא ממש חשוב מה חושבים או את מה מייצגים, העיקר שיראו אותם בערוץ 33. קישור לכתבה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אלוהים ישמור *צונזר* איך הוא יכול לרצוח אותה? מקווה מאוד שבכלא הוא יסבול! *צונזר* Ynet

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. קראתי היום בידיעות שהבדרן רועי לוי הצליח להבריח זוג ערבי מהמופע שלו וזאת לאחר שהעליב והשפיל אותם בפני כולם. הבחור החביב הופיע באחד מהמועדונים בקריית טבעון והחל את המופע שלו בבדיחות על המצב בארץ. לאחר מכן שאל אם יש ערבים בקהל והחל לרדת על זוג ערבי מנצרת שבא לחגוג את יום ההולדת של האשה. הוא החל לספר (לטעמי וכנראה לטעמם של אחרים) בדיחות חסרות טעם כמו: "איך נתנו לכם להיכנס" או "גם אתה קמת בבוקר, לקחת תיק וחשבת על זה שתתפוצץ?". בקיצור לא הפסיק להתעלל באותם אנשים כאשר הוא עושה זאת בחוסר טעם ובאדיקות. בשלב מסויים נמאס לאותו הזוג והם עזבו את המקום. גם אז מר' לוי הנחמד לא הבין את הרמז והמשיך במסע הבדיחות חסרות הטעם. המצב הביטחוני קשה וגם כן המצב הכלכלי. אני בעד צחוק ובידור כי זה …

• 65 תגובות
    • 8k צפיות
  9. זו אחת הכותרות באחד העיתונים הגדולים בארץ.(לכתבה) (נקודות מחשבה) ומה עוד? * אותם המתגייסים שהם מיעוט, מסכנים עצמם למען ביטחון אותם אילו שלא מתגייסים. * השתחררת מהצבא ? משתחררים ישר לאבטלה. * רוצים ללמוד? שלם שכ"ל בסך 10,000 ש"ח לשנה. שכ"ד? נכון, תוסיף עוד 300$ לחודש. * בזמן הלימודים תקבל חודש "כיף" באחד מהמבצעים הנועזים של צה"ל. * בן כמה אתה עכשיו? נכון , בן 30 בקושי תואר, וחי עם ההורים. מי מרוויח? * חרדים, מקבלים עיסקת חבילה כוללת שידוך. * בני מיעוטים- עם כל התלונות שלהם, הם ממש לא משלמים שכ"ל. * אותם צעירים שאין להם כל סיבה באי גיוסם - ישר קופצים למכללה/אוניברסיטה ויוצאים לשוק העבודה. נ.ב: הכותרת מבחינה בין כשרים לגיוס לבלתי כשרים, כך שבעיות בריאות לא נכללות בסקירה שלי…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. מה אתם חושבים על זה יצליח או לא?

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by SpiritKnight,

פיגוע באוטובוס ע"י מחבל מתאבד: "מחבל מתאבד פוצץ עצמו הבוקר כשעלה לאוטובוס קו 20 ברחוב מקסיקו בשכונת מנחם בירושלים. מפקד מחוז המשטרה בירושלים, מיקי לוי אישר כי במקום יש הרוגים. ממד"א דווח כי עשרות נפגעים מפונים לבית החולים הדסה עין כרם." וואלה.

• 19 תגובות
    • 3.1k צפיות
  12. Started by MiniMizer,

למען מי שאינו צופה בתוכנית 'אולפן שישי' מדי יום שישי, הנה סיכום קצר של הכתבה שהוכנה בתוכנית על 'גדוד העליה': מדובר על קבוצה קטנה יחסית של אנשים מבוגרים, עולי חבר המדינות, ששירתו במשך כל חייהם ביחידות העלית המובחרות ביותר של הצבא הרוסי (אלפא, ספטצנאז), לחמו במלחמות הקשות ביותר (צ'צ'ניה/אפגניסטן [שנות השמונים]/יוגוסלביה) וצברו ניסיון עצום בלוחמת גרילה וקאונטר-גרילה. הם עלו לארץ כי הם יהודים ורצו להתגייס למערך הסדיר של צה"ל - כדי לתרום מהידע והנסיון העשיר שלהם (נסיון שעולה על נסיון של כל חייל צה"ל) אך נתקלו בסירוב מפאת גילם (עפ"י הכתבה ששודרה, הכושר הגופני שלהם הוא מעולה) ולכן הם מתנדבים כרגע באבטחת התנחלויות. בעקבות התוכנית (ככל הנראה) הוחלט לגייס חלק מהם לשירות סדיר במרץ 2…

• 25 תגובות
    • 4.5k צפיות
  13. Started by Or ei,

למה ? כי לשרים לא איכפת כמעט מכלום ! כמובן שהם ידאגו לאיזה מסעדה הם ילכו היום בערב עם המשפחה בעוד שהעניים יחפשו בזבל את הארוחה הבאה שלהם! כמובן שהם ידאגו להחליף את הולוו כל שנה למודל החדש במקום ל"סבול" עם הרכב של שנה שעברה ולקחת את הכסף לעזור לאנשים שצריכים את הכסף! הם ידאגו לעשות פרסומות שהיו יכולים לנצל את הכסף שלהם לעזרה לאנשים עניים(כמו שכבר אמרתי) הם ילכו לבחירות שעולת למדינה 600 מליון ש"ח ! דווקא עכשיו כשהמצב הכלכלי על הפנים הם ימצאו את הכסף לבחירות!! הדתיים שלא מתגייסים ומקבלים כסף על זה שהם "תורמים " למדינה בזה שהם מתפללים ! אני לא מבין למה לעזזאל הדתיים צריכים לקבל כסף על זה שהם רק יושבים כל היום בבית ומתפללים?! למה הם מקבלים כספי מדינה למשפחות מרובות ילדים שבכל…

• 64 תגובות
    • 6k צפיות
  14. Started by udicol,

יושב ראש מוצעת האו"ם , המזכיר הכללי של האום מר קופי ענאן. שלום רב. ראשית עליי למסור תנחומיי הכנים על מותו הטרגי של עובד האו"ם במחנה ג'נין בשבוע שעבר, ותקרית מצערת זו תלמד ויופקו מסקנות. עוד לא יבש הדם מכבישי המוות של הטרור הפלסטיני, עוד לא צמחו פרחים על קביריהם של ילדנו, אחינו ואחייותינו , והינה אנחנו נאנחים על נס חנוכה מודרני עדכני על כישלון הפלת המטוס בקניה. עוד לא הספקנו להדליק נרות חנוכה כיוון שחזרנו מ-6 הלוויות אחרונות של הרוגנו בבית שאן . עוד לא שמענו מספיק גינוים מפיך ומפי ראשי ממשלות גדולות של האומות הנאורות המשכילות והמודריניות על מותם של ילדים חפים מפשע (או שאתה חושב אחרת). עוד לא השכלנו להאמין ש-3 החטופים, החיילים שלנו בלבנון מתים וזאת בסיוע חיילך בגבולינו בל…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. ב-29 בנובמבר 1947 - ט"ו בחשוון תש"ח. לפני 55 שנים הצביעו באסיפה הכללית של עצרת האום על חלוקת ארץ ישראל והקמתה של מדינת ישראל. לאחר מכן פתחו מדינות האיזור בהתקפה כללית על היישוב היהודי בארץ ישראל, כיוון שלא הסכימו לתוכנית החלוקה.

• 1 תגובה
    • 973 צפיות
  16. Started by KoDkOd,

שלום,אני רוצה לשתף אותכם בנושא ממש רגיש[לפחות לי] היום חבר שלח לי שיר על אחד החטופים השיר נורא ריגש אותי.תוכלו להוריד את השיר פההשיר הוא על עדי אביטן חייל צה"ל שהלך להגן על המולדת ונפל בידי המרצחים אני לא יכנס עכשיו לדעותי על הדרך שבא טיפלו במקרה[תאמינו לי אתם לא רוצים לשמוע] כל מה שאני מבקש,שימעו את השיר הביעו דעה ובבקשה בבקשה אל תהפכו את הדיון לסתמי [הנושא מאוד רגיש] אני יסיים בתפילה ענקית שכל החטופים יחזרו בשלום לביתם :'(

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by tb0001,

כל יום שעובר תחושת העצב והחוסר תכלית של החיים המודרנים מחלחלת לתוכינו יותר ויותר, השיעמום והניכור החברתי הפך להיות מוכר לכולנו. אנחנו מרגישים רייקנות בתוכינו, חוסר המשמעות של חיינו, חוסר הסיפוק, חוסר המטרה או היעוד, אין יותר מה לחקור, אין יותר במה להלחם, אין על מה להתגבר. חיינו עוברים, ואנחנו רואים שבעצם לא עשינו שום דבר, אנחנו אותו דבר כמו כל השאר, מחפשים יעוד ומטרה, מחפשים אושר. הטלויזיה והתאגידים מנצלים אותנו, גוזלים מאיתנו את האינדיוידואליות שלנו, הופכים אותנו לצרכנים ללא מחשבה עצמאית, אומרים לנו עד כמה רעים אנחנו, עד כמה אנחנו פגומים, מציגים לנו את מה שאנחנו צריכים להיות ואז דוחפים לנו מוצרים שרק אם נקנה אותם אנחנו נהיה מושלמים, הם יוצרים בנו את תחושת הנחיתות…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by R.G,

סתם בא לי לראות..

• 45 תגובות
    • 4.8k צפיות
  19. אתמול יצא לי לראות את משחק הכדורגל בין ברצלונה לבין ריאל מדריד. משחק טעון מאוד וזאת בשל היריבות בין שני המועדונים. אפשר להשוות אותו בארץ לדרבי התל-אביבי מבחינת השנאה בין שני המועדונים (או למשחקים בין פנרבחצ'ה לבין גלאטסראי בטורקיה). אפשר היה לראות שהמשחק עצמו היה חשוב מאוד לשני המועדונים שכן מדובר במשחק חשוב על יוקרה. הבעיה היא שמשחק גדול לא ממש היה שם וריגעי השיא היו כאשר לואיס פיגו - שחקן ריאל מדריד - קיבל מטר של מבחר פירות העונה וגם שתיה (בצורת בקבוקים שעפו עליו) בכדי שלא יהיה צמא מהפירות בכל פעם שהלך לבעוט קרן. הסבר למי שלא מעורב בכדורגל הספרדי: לואיס פיגו - שחקנה של ברצלונה עד לפני שנתיים - עזב את המועדון לטובת היריבה ריאל מדריד ועד היום הוא נחשב לבוגד ולאיש הכי שנ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by xzibit,

אתמול הייתה ההזכרה שלו. אם הוא היה חיי היום אייל גולן שרית חדד לא היו מגיעים לו לת*ת. לי יש דיסק מקורי שלו! פשוט עצוב, תמיד נזכור אותך מלך :'( :'( :'( :'( :(

• 20 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. קראתי עכשיו שאילן רמון - האסטרונאוט הישראלי שעומד לצאת לחלל ביקש אישור מיוחד בכדי להצביע בבחירות, אשר יתקיימו בעת שהותו בחלל. אני שואל את עצמי שאלה: האם אילן רמון הוא הצידה השמאלי של המפה והוא חושב שבעזרת הקול שלו מפלגת העבודה תצליח לעקוף את מפלגת הליכוד (אולי הוא הוזה) או שמא הוא סתם אחד שמחפש תשומת לב ורוצה לעשות כותרות מכיוון שזמן רב לא דיברו עליו. בכל מקרה המקרה הועבר לטיפולו הדחוף של ח"כ אפי אושעיה, סגן יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, שהעביר אותה לבחינתו של השופט חשין. הייתי יכול למצוא לח"כ הנחמד אפי אושעיה הרבה דברים אחרים, חשובים יותר, לעשות עם זמנו הפנוי ואחד מהם הוא לדאוג לאלפי האנשים שהולכים לישון רעבים מאשר להתעסק בשטויות.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by maphisto,

קישור לכתבה עריכה: הקישור הקודם שונה ולכן שמתי את הקישור החדש.

• 26 תגובות
    • 3.3k צפיות
  23. Started by ^HocK^,

אני מתכוון לחוק מלווה חצי שנה.. ואם כן מתי הוא יכנס לתוקף?? (ותודה לאל שנגמרה השביתה המעפנית הזאת!!) תודה, יאן.

• 32 תגובות
    • 4.4k צפיות
  24. Started by maverick,

מפלגת העבודה הולכת היום (יום ג') לבחירות פנימיות לראשות המפלגה. אחרי כל התהפוכות הפוליטיות היום יתחילו ליפול הכרעות. מי לדעתכם יוכל להוביל את מפלגת העבודה אל עתיד טוב יותר? מי יוכל להתמודד כשווה אל מול שווה מול מפלגת הליכוד???

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים