עבור לתוכן

אקטואליה ותרבות

פורום בנושא אקטואליה ותרבות, כי גם לנו יש חיים!

1. Started by udicol,

הודיה - ז"ל. הודיה, פעוטה בית שנתיים, נרצחה באכזריות ונמצאה ליד אחד המושבים הסמוכים לירושלים. החשוד העיקרי אביה של הילדה. חשוב להזכיר כי מדובר בחשדות בלבד, אך מה לעשות אמוציות גוברות על הגיון ורציונל. אחרי שהוריי (גם האם נחקרת במשטרה) הפעוטה עשו את "ההצגה" הגדולה הזו אני שואל את עצמי: האם מדובר במחלת נפש ? פסיכוזה ? האמת שכל הפרשה העלתה תהיות רבות אצל חוקרי המשטרה והם לא "ירדו" מאביה של הילדה , וכנראה בעזרתו מצאו את גופתה. האם צריכים לבצע בדיקה פסיכאטרית לכל אדם שרוצה להביא ילדים לעולם ? אני מביע סלידה עמוקה וגועל נפש מייצורי אדם שרוצחים תנוקות.

• 29 תגובות
    • 4.3k צפיות
  2. אני לא חושב שאני צריך אפילו להביא קישור לכל הכתבות העוסקות בזריקת הנעל על בייניש... ואני מתקשה להאמין שמערכת המשפט והאכיפה שטוענת שזריקת הנעל "מבזה" באמת לא מבינה שהניגוד הזועק לשמיים בין אופי הטיפול היעיל והמזורז בתקרית הזו לבין הטיפול במקרים חמורים בהרבה שנוגעים לאדם הפשוט (אם וכאשר בכלל יש טיפול) מבזה את המערכת הרבה יותר ולמעשה מוכיח את טענתו של זורק הנעל. יש פה בכלל מישהו שחושב שבית המשפט צודק בדרך התייחסותו למקרה?

• 44 תגובות
    • 3.9k צפיות
  3. Started by maverick,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2882384,00.html

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Judas Iscariot,

שלומות אנשים, כאשר אנטי ציונים למיניהם מפגינים נגד החיילים ששומרים עליהם ועלינו, כאשר חיזבאללה מפציץ והורג אזרחים, הגיע הזמן להפגנה משלנו! נמאס לי לראות שבכל מלחמה(או בלשון של אנשים שעדיין לא מבינים שזו מלחמה - "קונפליקט","מאורע" וכו'), רק האנטי ציונים מפגינים בזכות האויב. האם אין איזה שהוא אירגון ציוני כדוגמאת הסוכנות היהודית או משהו בסגנון שיכול לארגן הפגנה גדולה באמת לאור תמיכה בצה"ל ובחייליו? הגיע הזמן להגיד ולהראות - אנחנו איתנים, אנחנו ציונים.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני פשוט לא מצליח להבין האם יש משהו מטומטם מספיק שיאמין לזה. 1)רבני הציונות הדתית:לאחרונה כל מני מפלגות וגורמים מתקיפים את הבית היהודי ע"י כך שהם תוקפים רבנים בציבור הדתי-לאומי שאין להם קשר למפלגה. לרב דב ליאור אין שום קשר לבית היהודי. יש לו איזה קשר עקיף כ"המנהיג הרוחני של תקומה" אבל זה עם כל הכבוד כבר לא קשר. דוגמא:תתארו לכם שהייתי תוקף את הליכוד בכך שהייתי לוקח אמירה של חבר ליכוד לשעבר (למשל צחי הנגבי) ולטעון שהוא מדיר נשים. זה נראה לכם אומר משהו בנוגע לליכוד??? (לדוגמא). 2)חברי הרשימה:שאין בה "עשבים שוטים"? למה לא תוקפים את הליכוד על פייגלין ואת שלי יחימוביץ על מירב מיכאלי ויריב הופנהיימר?. לא שמעתי שום טענה ש"שלי היא מרכז והיא נחמדה מאוד אבל הרשימה שלה מלאה בשמאל ק…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Artist,

מדענים טוענים: האדם אינו אחראי להתחממות. סרט בנושא: http://www.garagetv.be/video-galerij/blancostemrecht/The_Great_Global_Warming_Swindle_Documentary_Film.aspx

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אני חושב ששמעתי על זה ברדיו או משהו : זה פורסם ב themarker ומצאתי את הכתבה אחרי שמצאתי את הסרטון בyoutube וצפיתי בו (1:45 של הלם). אפשר גם להבין למה קמה המחאה החברתית בכל הארץ . הוא אמר לאנשים שבגלל שאנחנו לא עושים שום דבר בנידון אוכלים אותה. אם ראיתם שיטת השקשוקה וחשבתם - לא נורא זה רק חברה אחת ורק כמה מליארדים יש עוד הרבה תריצו לסוף ותכנסו לפחד אלוהים של מה קרה במשרד האוצר לפני שזליכה נכנס לשם בשעה 1:26:00~ הוא מספר על היום הראשון שלו כחשב כללי.הוא הסתקל על המאזן פחד אלוהים ועוד מה הכל היה שקוף באינטרנט אף רואה חשבון לא חשב להסתקל ולשאול שאלות ! ואז תדעו מה קרה לקופה הציבורית . מי שמוצא לאן הלכו כספי המיסים מהקמת המדינה עד שזליכה נכנס לתפקיד החשב יקבל מדליה. ערי…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. ליברמן הגיש הצעת חוק : "הפרדת רשויות ומשטר נשיאותי" הלינק: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3300854,00.html דעתכם?

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  9. שמעתי בחדשות שהוגשה הצעה למתן פרס ישראל לאריאל שרון.על מה ולמה אריאל שרון ראוי לכך?על זה שהוא החריב ישובים יהודיים פורחים ברצועת עזה וצפון השומרון?או אולי על זה שהוא גירש "בנחישות וברגישות "אלפי משפחות יהודיות מבתיהם ומאדמתם?או אולי על זה שהוא ביצע תפנית של 180 מעלות מכל שהוא בעצמו האמין ודגל במשך עשרות שנים?או אולי על זה שהוא הפנה עורף לכל אלה שהלכו אחריו במשך עשרות שנים-בעיניים עצומות והאמינו בו ובדרכו ההתישבותית?או אולי על זה שהוא גרם לצבא להתאמן כיצד מגרשים יהודים "ברגישות ובנחישות "מבתיהם ולא כיצד להיות ערוך ומוכן למלחמה הבא?(זה אחד מהסיבות העיקריות לכשלון מלחמת לבנון-2).כל מה שהוא עשה במשך עשרות שנים למען העם והמדינה לעניות דעתי נמחקים ובטלים רק בגלל ביצוע העוול הגד…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by maverick,

נמאס לי מהצביעות הזו של מנחי תוכניות שעשועים. היום, כפי שידוע, קרה האסון ונהרגו 6 חיילים. אכן אסון גדול וטרגדיה. חצי שעה אח"כ מתחילה התוכנית "אקזיט". המנחה (שירי מיימון) אומרת בקול צפצפני ומעצבן: אנחנו מאוד כואבים על מה שקרה אבל מוכרחים להמשיך - בשביל כולם. מה זו הצביעות הזו??? על מי אתם עובדים? אנחנו מאוד מצטערים שהפיגוע הזה פוגע ברייטינג (עאלק) ובתוכניות שלכם אבל אל תהיו צבועים. או שבאמת תצטערו ותשנו את פורמט התוכנית או שלא תגידו כלום. אותו דבר גם דודו טופז. הרי נראה לכם שלמלך הרייטינג לא תהיה תוכנית. גם הוא אמר איזה משפט מטומטם: אנחנו נעשה תוכנית מיוחדת לרגל מה שקרה. אבל מי יופיע שם: שלומי שבת! בושה וחרפה.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by maverick,

היום, בדיון של וועדת הכנסת להסרת חסינותו של יחיאל חזן (בפרשת ההצבעות הכפולות) עשה הנ"ל הצגה מטופשת למצלמה. אין לי הסבר טוב יותר לזה כי אם לא היו מצלמות אני בטוח שהוא לא היה מתלהם כך: הוא פרץ בסערה לכיוון הדלת תוך שהוא צועק וממלמל שהוא הולך לבית משפט ושהכל יתברר שם. כמובן שניסו לתפוס אותו ולעצור אותו מלעשות את זה. איזו הצגה עלובה!!! איזה אדם מסכן!!! הוא התנהג בסגנון של: "תתפסו אותי לפני שאני מרביץ לו..." כאילו שהוא באמת היה עושה את זה אילולא תפסו אותו. אני בעד שיסירו את חסינותו (מה שלא יקרה לעולם) ושישפטו אותו על עבירות הזיוף הללו. עוד הוכחה שבכנסת יושבים עסקנים עלובים ולא אנשים רציניים - אנשי מקצוע שבאמת יכולים להועיל לעם. אכן תעודת עניות למדינה ולכנסת.

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. YNET ישדרו חי באתר. אני מניח שזה גם יהיה בערוץ הכנסת (99 בכבלים ובלווין): http://www.communa.seooptimal.com/tv/haknesset.htm http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4075914,00.html

• 43 תגובות
    • 4.3k צפיות
  13. Started by o07,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3851631,00.html למה הממשלה\צבא לא עושים משהו בעניין נגד אותם עבריינים? איך יש להם אומץ לעשות את כל ההפגנות ולהרוס את הגדרות? כל כמה זמן ועד מתי הם ימשיכו? וואלה אני משתגע....

• 2 תגובות
    • 969 צפיות
  14. Started by WarSoul,

שלום , אני מעוניין לברר אם יש הסעות מאורגנות מחר להפגנה בכיכר רבין , עברתי על אתרים ברשת אבל אני לא מצליח למצוע מידע בנידון או את הטלפון של ההפגנה עלמנת לברר שם . מישהוא יודע משהוא בנידון ? תודה .

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  15. מה אתם חושבים על כל הסיפור? אין אף מילה של ביקורת מהממשלה ומחוץ לממשלה עליו בנושא זה. כולם נאלמו דום. איפה כל בכירי מערכת הביטחון בעבר אשר אמרו שצריך לתת לארה"ב לטפל בנושא? מעניין אם גם בשמאל התחילו להבין שביבי צדק לאורך כל הדרך ושאובמה הוא משיח שקר. מקווה שיש לנתינהו את האומץ לעשות מה שצריך כשרוב העולם נגדו, אבל כל ישראל מאחוריו.

• 163 תגובות
    • 34.4k צפיות
  16. ביולי 2006 מדינת ישראל יצאה למבצע צבאי בלבנון בעקבות חטיפת שני חיילי צה"ל (אלדד רגב ואהוד גולדווסר) בידי החיזבאללה, והחיזבאללה הגיב בירי אלפי טילים על צפון מדינת ישראל. לאחר שבועיים של מלחמה, בה הממשלה וצה"ל היו בטוחים שהם מנטרלים את הקטיושות של החיזבאללה ומביסים אותו באמצעות חיל האוויר בלבד, סוף-סוף מישהו הבין שמדובר במלחמה והתחילו בגיוס מילואים. במהלך המלחמה, הדרג המדיני חשש שצה"ל עשוי בטעות לכבוש את לבנון, ולכן כל יחידה שהתקדמה קצת יותר מידי קיבלה הוראה לסגת או לעמוד במקום ולהוות מטרה נוחה לכוחות החיזבאללה. כאשר צה"ל כמעט הגיע לליטאני, והיה מסוגל אולי להגיע לשלושת החטופים שלצורך שחרורם פרצה המלחמה, הממשלה החליטה לקבל תנאים גרועים ביותר של הפסקת אש ונסיגה מלאה של צה"…

• 26 תגובות
    • 2.8k צפיות
  17. הסמל, שהפך לשנוא בשל השימוש הנאצי, סימל במקור חיים ומזל טוב. בני דת ההינדו משתמשים בו עד היום, והם חוששים מהצעות החוק לאסור עליו בכל רחבי אירופה. http://news.walla.co.il/?w=//657857 הוויכוח הזה קיים כבר זמן מה, ולא רק מול ההינדים. מה לפי דעתכם צריך לעשות ? לפי דעתי, צריך לאסור, וזאת מכיוון שמה שהוא נושא בתוכו. אם נחונך, שזהו סמל חיובי - אז לסמל הנאצי לא תהיה אותה המשמעות המוכרת לנו. אם כל הכבוד להינדים ולדתם, אני חושב שהם אלו שצריכים להתחשב ולכבד את האירופאים (וכמובן את היהודים) ולא ללבוש את הצלב לאור המשמעות שהוא מסמל. אסור לתת "Ban" לסמל, כי אז הוא ייעלם\יישכח, אלא פשוט צריך להמנע מלהציג אותו בפומבי לעינהם של אנשים שיכולים להפגע ממנו. ואם זה משהו שהם לא יכולים לע…

• 27 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. כאשר נכנסתי כהרגלי לפורם האהוב עלי. גיליתי שפתאום נחסמה אפשרותי. לשלוח הודעות בפורום הכללי. 250 הודעות??? אני חושב שלחלק מחברי הצוות יש פחות! הודעות לא צריכות להמנות בכמותן אלא באיכותן. האם אני צריך לסבול משום שאני לא נוהג להכניס תגובות הגובלות בSPAM לכל נושא שני? לפי קצב ההודעות שרום בפרופיל שלי יקחו לי עוד יותר מחודשיים עד שאוכל להגיב בפורם הכללי. אלא אם אני אתחיל להספים. מסיבות אלו ונוספות אני קורא לכם חברי הפורום להצביע למען הנמכת אותו מספר. אני מודע לכך שהדבר נועד למנוע SPAM אבל המספר גבוהה מדי. בסקר אנא בחרו את האפשרות שהכי קרובה לדעתכם.

19. ת'רד לכבוד החזרה שלי מהמחנה מה אתם אומרים על ההחלטה?

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by maverick,

"עקב העיצומים שהכריזה הסתדרות עובדי המדינה מהדורת 'ערב חדש' הסתיימה מוקדם מן הרגיל". זו לשון ההודעה שהופיעה על המסך שלי בשעה 17:29 בערוץ הראשון. מצחיק אותי שבערוץ הראשון מזדהים עם העובדים של ההסתדרות ומסיימים את מהדורת החדשות המשעממת שלהם 5 דקות מוקדם מן הרגיל. על מי הם בדיוק מאיימים ומי מתרגש מזה???

• 0 תגובות
    • 721 צפיות
  21. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2925516,00.html ההורים ביקשו קבורה מוסלמית, האימאם קילל אימאם הכפר ביר אל-מכסור סירב לסייע למשפחת הגשש הבדואי שנהרג בתקרית בפילדלפי. בעקבות שורת מקרים דומים, ח"כ רן כהן הגיש הצעת חוק לחייב את צה"ל לצרף נציגים מכל הדתות לרבנות הצבאית. הממשלה מתנגדת אילן מרסיאנו "לא רק שלא אברך את בנכם אלא אף אקלל אותו, שכן כחייל צה"ל הוא אינו ראוי לקבורה לפי מצוות האיסלאם". כך אמר לפני כשלושה שבועות אימאם הכפר ביר אל-מכסור לבני משפחתו ההמומים של הגשש הבדואי אימאן חסן אחמד גדיר, שנהרג בתקרית הקשה בציר פילדלפי . בני המשפחה ביקשו להיעזר בשירותיו של האימאם, חולאד פרחאן, כדי להביא את בנם לקבורה לפי כללי האיסלאם. הם נאלצו לחפש אחר איש דת אחר שיאות לקבור …

• 1 תגובה
    • 961 צפיות
  22. Started by IG,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3346104,00.html מישהו יודע אם יראו את המאורע בשידור חי? סוף סוף הוצאה להורג כמו שצריך (בתלייה) ולא כמו בארה"ב (זריקות וכו' )

• 102 תגובות
    • 7.6k צפיות
  23. "הקואליציה העבירה היום בקריאה טרומית חוק המקל על קביעת עונש מוות למחבלים. נתניהו, לזכותו ייאמר, התנגד לחוק הזה במשך שנים והתקפל רק מול איומיו של ליברמן לפרק את הקואליציה. כדי לוודא שהחוק לא יגיע לקריאה שנייה ושלישית הבטיח נתניהו לקחת אותו לדיון נוסף בקבינט (שם ידאג למוסס אותו כמו בעבר).הדיון המקצועי בחוק מיותר בעצם, שכן כל גופי הבטחון - צה״ל, שב״כ - מתנגדים לחוק התנגדות נחרצת. הרי גם היום אף אחד לא מפריע להם להרוג מחבלים כשצריך.מה שמשאיר את הדיון הערכי. התנגדתי לחוק מפני שהרעיון שמדינת ישראל תבצע הוצאות פומביות להורג הוא החלום הרטוב של החמאס והג׳יהאד האיסלמי. החוק הזה מאותת לארגוני הטרור שישראל נכנעת לאיטה לסטנדרטים המוסריים שהם מנסים להכתיב לנו כבר שנים. גם העולם מבין שה…

• 0 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. https://www.yahoo.com/tv/s/jewish-groups-protest-cancellation-u-musicians-spanish-concert-161250514.html הנקודות החשובות הם שאותו מוזקאי בכלל לא ישראלי אלא אמריקאי יהודי. ובנוסף לא דרשו מאף אמן אחר לענות על שאלות לגבי הקונפליקט בין ישראל לפלסטינים. כל זה בחסות BDS, ארגון שרוצה להחרים את ישראל אבל כפי שרואים מונע למעשה מאנטי שמיות.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. שר הטבעות הייתה אחת הטרילוגיות היותר מוצלחות שיצא לי לראות. העובדה שהיא הייתה מבוססת על שלושה ספרים עמוסים בפרטים ובכול זאת הצליחה להעביר אותם בצורה מדהימה רק הגדילה את ההישג של הבמאי שלה פיטר ג'קסון. הנה עובדה מעניינת: הספר השני של שר הטבעות, "שני הצריחים", הוא ספר בן 440 עמודים בערך בגירסתו האנגלית. ההוביט בגירסתו האנגלית הוא בן 340 עמודים בערך. כאחד שקרא את הספרים וידע את העובדה הזאת שאלתי את עצמי שאלה: איך ספר אחד בן 440 עמודים הפך לסרט אחד מעולה בן כמעט שלוש שעות, בעוד ספר אחר בן 340 עמודים הופך לשלושה סרטים בני כמעט שלוש שעות(לפחות הראשון שצפיתי בו אתמול)? התשובה: מותחים את העלילה, מוסיפים פרטים ואירועים שכלל לא היו, מותחים דמויות שהוזכרו אולי ב4 שורות בספר לתפקיד מ…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים