עבור לתוכן

אקטואליה ותרבות

פורום בנושא אקטואליה ותרבות, כי גם לנו יש חיים!

1. Started by Leecer,

שוללים אזרחות לכמה כלבים שעזרו למחבלים. צה''ל("הצבא הפאשיסטי", שכמה מבאי הפורום מכנים אותו ועדיין הם חיים במדינה, הצבועים.) חיסל כמה מחבלים ארורים. וצעדי הענישה הם ענין של מה בכך, סוף סוף אפשר לראות טיפת נורמליות במדיניות. עכשיו רק צריך לאמץ את העיקרון של סילוק מאסות מחבלים לירדן ומצרים ויבוא השקט, כי פשוט נמאס. מרגיש טוב בהחלט, לכן המלצה על שיר ראפ שאני שומע כבר שנתיים וחצי ולא נימאס לי ממנו. Dr Dre- Forget About Dre שיר חכם וטוב.

2. Started by tb0001,

כל יום שעובר תחושת העצב והחוסר תכלית של החיים המודרנים מחלחלת לתוכינו יותר ויותר, השיעמום והניכור החברתי הפך להיות מוכר לכולנו. אנחנו מרגישים רייקנות בתוכינו, חוסר המשמעות של חיינו, חוסר הסיפוק, חוסר המטרה או היעוד, אין יותר מה לחקור, אין יותר במה להלחם, אין על מה להתגבר. חיינו עוברים, ואנחנו רואים שבעצם לא עשינו שום דבר, אנחנו אותו דבר כמו כל השאר, מחפשים יעוד ומטרה, מחפשים אושר. הטלויזיה והתאגידים מנצלים אותנו, גוזלים מאיתנו את האינדיוידואליות שלנו, הופכים אותנו לצרכנים ללא מחשבה עצמאית, אומרים לנו עד כמה רעים אנחנו, עד כמה אנחנו פגומים, מציגים לנו את מה שאנחנו צריכים להיות ואז דוחפים לנו מוצרים שרק אם נקנה אותם אנחנו נהיה מושלמים, הם יוצרים בנו את תחושת הנחיתות…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. http://news.walla.co.il/?w=//874630 הליכוד רק 15 והעבודה רק 16 בסוף ליברמן באמת יעבור תליכוד ואז ניראה מי יציעה למי עבודה ;D

• 8 תגובות
    • 869 צפיות
  4. Started by ccc,

1. בזבוז של 45 דקות טקס 2. בזבוז של כמה שעות טלווזיה טובות 3. בזבוז של שעת לימודים בבתי הספר אני לא שונא את האיש או משהו, אבל אני לא חושב שצריך לעשות לו יום זכרון כימני, אני חושב שהוא השמאלני היחידי שהאמין במה שהוא עושה לא כמו כל השמאלנים החוליגנים והאידיוטים של היום, זה שהוא טעה זה משהו אחר.. אבל כוונה אמיתית הייתה לו, והוא לא עשה את זה כדי לזכות בפרס ולהגן על התחת שלו בממשלה.. זאת דעתי.

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. בזמן שהרבה מדינות וחברות מסחריות "נאורות" משתפות פעולה עם ממשל איראן שמכריז בגלוי שרצונו להשמיד את מדינת ישראל ומונהג על ידי נשיא שמעריץ את היטלר, ועוד מדינות וחברות אחרות קשורות באופן עקיף או מעלימות עין מהטבח בדרפור והאחראים לו, טוב נעשה אם נזכר באלו ששיתפו פעולה עם המשטר הנאצי בשנים האפלות 1933-1945 מטעמי מסחר או אידיאולוגיה. זאת היא רשימה חלקית ואשמח אם שאר חברי הפורום יוסיפו לה. אני לא קורא כאן להחרים את החברות את החברות האלו, רק לזכור ולא לשכוח. חברת IBM - סיפקה למשטר הנאצי מכונות חישוב לצורך עיבוד וניהול דמוגרפי וסטטיסטי בעזרת כרטיסי ניקוב, נשיא חברת IBM קיבל מדליה מהיטלר על הקשרים המסחריים הפורים (חשוב לציין שהוא החזיר אותה ב-1939). שיתוף פעולה מסחרי פורה ומכניס ל…

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. לא ראיתי נושא בעניין כבר בשלהי היום, ולכן אני מרגיש מחוייב לפחות להזכיר באתר את יום השואה והגבורה. אז אם כן, כמו בכל שנה אין אנו שוכחים את שואת עמנו, המזעזעת מכל אירועי ההיסטוריה הידועים לנו ולעולם בכלל. בנימה אישית יותר, זה גם עבורך סבא. זכרונך ספון בלבנו בכל יום מאז הלכת לעולמך לפני מעט יותר משנה. לא הכרתי אדם אצילי כמותך, וכולי תקווה שמצאת את מקומך ואת שלוותך במרומים, יחד עם סבתא ומשפחתכם המורחבת, שנספתה בשואה ע"י הנאצים יימח שמם. לעם היהודי, שלא ידע עוד סבל ורדיפות, ושהשם תמיד יישאר לצדנו גם בשעה שאיננו ראויים לכבוד זה.

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  7. כשהייתי בתיכון השתתפתי במשלחת בית הספר לפולין. הנסיעה הייתה לא במסגרת מצעד החיים אלא נערכה בדצמבר בקור מקפיא עצמות. הטיול כלל את קרקוב (כולל אתר מחנה פלשוב וכן טיול בעיר העתיקה), טרבלינקה, אושוויץ-בירקינאו, מיידניק (ליד לובלין) ואת וורשה (בתחילת וסוף הטיול). בנוסף היה גם ביקור כיף באתר הסקי בזקופנה (שמעבר לכיף, זה גם היה אתר בילוי אהוב על הורי סבי), פגישה עם תלמידי בית ספר פולני, ערב תרבות פולני (מופע עממי) ועוד ערב שהלכנו להופעת בלט בוורשה (בקלאס). היינו ילדים טובים, אף אחד לא השתכר ולא עשו שטויות במלון. לפני הנסיעה עברנו שיעורי הכנה מסודרים, הטיול כלל הסברים רבים, הרבה התרגשות ודמעות. אבל במבט לאחור אני מרגיש שהנסיעה הייתה פספוס. מבחינה אישית, בגלל המסלול המוכתב לא ביקר…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. הרשתות הזרות מדווחות על 13 חיילי צה"ל הרוגים לפחות בהם כמה שנקברו חיים תחת בית שנפגע מטיל נ"ט

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by ellell,

• 7 תגובות
    • 997 צפיות
  10. Started by bluemail,

תגידו כמה מכם יחגגו מחר את החג על המנגל ?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by sikl,

MAY 8, MAY 9 בכל מדינות נורמליות מציינים את יום הנצחון. ובישראל?! כמעט כלום. חגי חרתה כמו ל"ג באומר ושבועות כן מציינים בארץ אבל יום הנצחון כנראה לא חשוב כאן מספיק . בושה וחרפה.

• 45 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by hedva,

האם לדעתכם יש ביום הזה כפיה דתית מוגזמת? למשל כל מיני אתרים שנסגרים, כי מי שמנהל אותם הוא דתי? שלא לדבר חס וחלילה על נסיעה ברכב פן ירגמו אותו באבנים

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by it4chi,

היום הוא יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, אשר בו נכללים בין היתר חללי צה"ל - הלוגו של האתר לא נכון בלשון המעטה. לתשומת לבכם.

• 0 תגובות
    • 690 צפיות
  14. יזכור עם ישראל את בניו ובנותיו, הנאמנים והאמיצים, חילי צבא - ההגנה לישראל, וכל לוחמי המחתרות וחטיבות הלוחמים במערכות העם, וכל אנשי קהילית המודיעין והבטחון ואנשי המשטרה אשר חרפו נפשם במלחמה על תקומת ישראל וכל אלה שנרצחו בארץ ומחוצה לה בידי מרצחים מארגוני הטרור - יהיו גבורי מלחמות ישראל עטורי הנצחון חתומים בלב ישראל לדור ודור יהי זכרם ברוך

• 3 תגובות
    • 849 צפיות
  15. Started by maverick,

(ynet) אני נותן פה את הכתובת של אתר יד ושם למי שמתעניין כל מיני היבטים של השואה. אני עדיין לא מבין איך ישנן חיות, אשר מכחישות את השואה וטוענות כי זה דבר בדוי אך מטרתינו היא להעביר את המסר לעולם ולעולם לא לשכוח את הזוועה שהתרחשה שם. http://www.yad-vashem.org.il/heb_site/heb_about_yad/heb_index_about_yad.html

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  16. י?ז?כ??ר ע?ם י?ש?ר?א?ל א?ת ב??נ?יו ו?ב?נו?ת?יו, ה?נ??א?מ?נ?ים ו?ה?א?מ??יצ?ים, ח?י??ל?י צ?ב?א-ה?ג?נ?ה ל?י?ש?ר?א?ל, ו?כ?ל לו?ח?מ?י ה?מ??ח?ת??רו?ת ו?ח?ט?יבו?ת ה?ל?ו?ח?מ?ים ב??מ?ע?ר?כו?ת ה?ע?ם, ו?כ?ל א?נ?ש?י ק?ה?יל?י??ת ה?מ?ו?ד?יע?ין ו?ה?ב??ט??חו?ן ו?א?נ?ש?י ה?מ??ש??ט?ר?ה א?ש??ר ח?ר?פו? נ?פ?ש??ם ב??מ?ל?ח?מ?ה ע?ל ת??קו?מ?ת י?ש??ר?א?ל, ו?כ?ל א?ל??ה ש??נ??ר?צ?חו? ב??א?ר?ץ ו?מ?חו?צ?ה ל?ה? ב??יד?י מ?ר?צ?ח?ים מ?א?ר?ג?ו?נ?י ה?ט??רו?ר. י?ז?כ??ר י?ש?ר?א?ל ו?י?ת?ב??ר?ך ב??ז?ר?עו? ו?י?א?ב?ל ע?ל ז?יו ה?ע?לו?מ?ים ו?ח?מ?ד?ת ה?ג??בו?ר?ה ו?ק?ד?ש??ת ה?ר?צו?ן ו?מ?ס?ירו?ת ה?נ??פ?ש א?ש??ר נ?ס?פ?ו? ב??מ??ע?ר?כ?ה ה?כ??ב?ד?ה. …

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. היום - יום שני ג' אייר תשס"ג 5.5.03 אנו מציינים את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. זהו היום בו אנו זוכרים את אלו שנפלו במערכות ישראל השונות, במאבק על המדינה שבדרך ובשמירתה של המדינה הקיימת. כמו כן אנו זוכרים את כל אלו שנהרגו בפעולות האיבה של אוייבנו. בימים טרופים אלו, כאשר פיגוע רודף פיגוע ועוד שם מתווסף לרשימת הנופלים, אפשר לקחת רגע ולהוקיר את אלו אשר שילמו בחייהם למען המדינה. רק במדינה כמו ישראל ישנו המעבר החד הזה בין העצבות של יום הזיכרון לבין השמחה של יום העצמאות ה-55 למדינת ישראל. אפשר למצוא מספר קישורים בנוגע ליום הזיכרון ולמלחמות ישראל. אם יש למישהו קישור עינייני היכול לתרום לטובת כלל המשתמשים אשמח לקבלו בפרטי. הנה מספר קישורים שמצאתי: http://www.idf.…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אתם תמיד איתי

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Ewingum,

היום הוא יום הזיכרון לציחק רבין. התכוונתי להתחיל בכותרת "ברוכים הבאים לבית הבובות" אבל מתוך כבוד לאותו אדם, I DIDN'T. בכל מקרה, יצחק רבין, אותו אדם שהורה "לשבור ידיים ורגליים" באינתיפאדה הראשונה, אך דרכו השתנתה ב180 מעלות בשלהי חייו. גנרל גדול ו"קברניט השלום". בשבילי יום הזיכרון ליצחק רבין מסמל יותר מכל את מה שהוא, רכיבת השמאל על הגל הזה, סתימת פיות באמצעות אצבע מאשימה, עיוות מורשתו. אני מאמין שאם רבין היה יודע על המצב היום עם הפלשתינאים, על חבריו (או יותר נכון חבריו למקצוע) המסומאים בשמאל הישראלי ויותר מכל על עיוות דמותו, הוא היה מתהפך בקברו. מה יום הזיכרון ליצחק רבין מסמל עבורכם?

• 56 תגובות
    • 6.6k צפיות
  20. מי מגיע? כרטיס עולה 65 שקלים חדשים.

• 38 תגובות
    • 3.5k צפיות
  21. Started by TaZeR,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3748372,00.html היום אחד האנשים הגדולים בעולם, זוכה פרס נובל לשלום ובעל תואר של כבוד באינספור אוניברסיטאות ברחבי העולם, הנשיא השחור הראשון בדרום אפריקה - ובעצם, אחד מחודי החנית של המאבק לשחרור השחורים בעולם, נלסון מנדלה, חוגג יום הולדת 91 - ואני מקווה שימשיך להאריך ימים. אחרי שפרש מחיו הפוליטיים הקים עמותה למלחמה באיידס, נגיף נורא ממנו מת בנו של מנדלה, ואותה העמותה הציעה לעגון את יום הולדתו כיום בינלאומי למימוש כל הערכים לפיהם פעל נלסון מנדלה, והיה מוכן אף להקריב את חיו למענם. אמנם לעם הקטן שלנו אנשים חשובים שמזוהים עם הלאום היחודי שלנו, אותם אנחנו מכבדים עם ימי זיכרון, וזה חשוב, אך אני בכל זאת קצת מצטער שלא מציינים בישראל גם את יום…

• 4 תגובות
    • 922 צפיות
  22. Started by Decktor,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3298118,00.html אני מאחל לו מזל"ט ומסיבה פיצוץ

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  23. כולנו כבר שמענו את עול הגזרות הכלכליות וידוע לנו על השלכותיהן על השכבות החלשות בחברה, עתה אחרי שנה קוצרות אותן שכבות את הפירות הבאושים של משרד האוצר. עובדי ערים, כפי ששמעתם, לא מקבלים משכורות, חלקם אפילו במשך כשנה או שנתיים (!!). המצב דומה למה שקרה ברוסיה אחרי האינפלציה הגדולה של לאחר המהפיכה, כאשר אנשים עבדו, לא קיבלו שכר ואם זאת פחדו להתפטר מחשש שלא יקבלו את שכרם שבשבילו עבדו. עם כל המחסור שנוצר, עלה רף הפשע למידות בלתי-ניתנות לתפיסה (או סיבולת) בכל תחום - גניבות, פריצות, שודים ואף הגיע לכך שאנשים חטפו אנשים/ילדים ברחוב לצורך מכירת איברים להשטלות במערב או לעבדות/זנות. האם לשם מובילה דרכינו? וכי מי ישמור שזה לא יקרה וכיצד? ההבטחות מפוזרות מכל עבר, מפוליטיקאים, אנשי דת, נ…

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. http://reshet.ynet.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/News/Abroad/Worldnews/Article,59274.aspx איך אתם מתכוננים ליום הדין?

• 24 תגובות
    • 3.1k צפיות
  25. Started by Merrymoon,

אז ככה. יום האישה הבינלאומי. בזמנו זה היה רק "יום האם". אבל האם אנחנו צריכים יום מיוחד בשנה שיזכיר לנו את "המין היפה"? להזכיר לנו שיש לנו אמא שמבשלת, מנקה ומכבסת בשבילינו, שנשאה אותנו 9 ירחים ברחמה והביאה אותנו לעולם אחרי 36 שעות של צירים או השד יודע מה בחדר הלידה, ובאמת צרייך יום כזה בשביל הכרת תודה על כל אותם דברים שנשים תורמות לנו ולחברתינו? ועתה נעבור לסטטיסטיקות. אביא לכם בקצרה מהסריקה החופפת של העיתונים. הנשים בארץ הן מסתבר יותר משכילות מגברים אבל הפער בשכר עדיין גדול (36%, לא הגזמנו???). תלמידות, יותר מתלמידים זכאיות לתעודות בגרות, יותר סטודנטיות מסטודנטים לומדים כרגע לתואר ראשון באוניברסיטאות (כן, אז זה לא פיזיקה גרעינית אולי ברוב המקרים אבל מה זה משנה?). עו…

• 46 תגובות
    • 3.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים