עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שאלה לי אלייכם הידש שלי במק וכל מה שקשור לסוג המחשבים האלה הוא דיי אפסי .... אבל רציתי לדעת: האם כמו במחשב PC רגיל אפשר לעבוד על מחשבי APPLE עם מערכות הפעלה שונות ? (UNIX, LINUX) וכו' ? : עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 17 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. Started by badatz,

שלום לכולם , ברצוני לדעת מהיא הפקודה המגבילה ל IPCONFIG / RELEASE ו IPCONFIG /RENEW לפי מה שמצאתי עד כה אני אמור להשתמש ב PUMP אולם עושה רושם שהפקודה לא קיימת ב7.3 נוסף על כך רציתי לדעת איך אפשר ל"הגדיר" למערכת שלכרטיס רשת מסוים יש MAC ADDRESS שונה ממה שיש לו באמת , הסיבה שאני צריך את זה היא שיש מפעילי אינטרנט בעולם שבודקים את הMAC לפני שהם נותנים כתובת IP ואני רוצה להשתמש בLINUX שלי במקום בWINDOWS.. תודה.

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  3. היי, היום סוף סוף יום שישי, חופש מהביצפר ה$%#^ הזה, יש זמן להתקין את ג'נטו בכיף ללא כאבי ראש עם בית ריק ובלי אח קטן שמסתובב בין הרגלים... את ההתקנה התחלתי בסביבות 12 בלילה, אבל הייתי עייף בצורה לא רגילה אז לאחר שהורדתי את הקרנל שבחרתי (gentoo-source) והוא נפתח החלטתי ללכת לישון ולהמשיך כשאני אקום.. וכך עשיתי, הכל הלך חלק, והפעם לאומת פעמים קודמות הצלחתי להתקין את ה-grub בהצלחה, לפי מה שאני יודע לא עשיתי טעויות כלל... אך כאשר אני בא להעלות את הג'נטו, בזמן ההעלה הוא נעצר בשני השורות הללו ולא ממשיך... ואם זה משנה משה, גם הנורות של ה-Caps Lock וה-Scroll Lock במקלדת מהבהבות.... בקיצור, מה פשר ההודעה הזאת? התקנה לא מוצלחת שוב או משהו אחר? תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by imac,

לדוד שלי בעבודה יש imac ויש תופעה מוזרה תמיד שהוא מנסה לראות DVD המסך ניהיה שחור ל10 שניות ואז הוא מפעיל את הסרט משהו יודע למה? עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. קודם כל, שני כתבות שיעזרו לכם להחליט אם אתם בכלל רוצים לעדכן וכדאי: Exclusive Preview of Red Hat 8.0: Bluecurve's Debut World's First Review of Red Hat 8.0-Psyche קראתם? החלטתם שזה בשבילכם? תמשיכו... כנסו שנייה לאתר הבית של רד האט, נכון בקושי עולה? כך גם כל השרתים שיש ברשימת ההורדות של האתר... אבל, למזלכם עבדכם הנאמן מצא לכם שרת מהיר שלא יעשה לכם חצי בעיה וכל החמישה דיסקים נמצאים עליו.... Have Fun Kids.

• 29 תגובות
    • 3.4k צפיות
  6. Started by pro,

קנו לי (אבא שלי מת עליו) את המסך הזה: חיה לא? עריכה: איות בכותרת, ראו הודעת הסבר בראש הפורום (Prog.)

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by imac,

שמעתי שבערך כמו לינוקס משהו מבין יותר ויכול לתת לי תשובות? 1. דרייברים של לינוקס תואמים לו 2. WineX תואם לו? תודה לעונים ;D

• 23 תגובות
    • 3.8k צפיות
  8. Started by X - DreaM,

אני רוצה להתקין לינוקס על מחשב ישן: p1 133 mhz 32mb sdram hard disks: maxtor fireball 8.4GB, maxtor 850MB, seagate 550MB mach64 + voodoo 2 cd-rom 40x אני רוצה להתקין לינוקס לא בשביל לפתוח שרת אלא בשביל לגלוש באינטרנט ולעבוד עם תוכנות שאין בוינדוס....... אני מבין קצת בלינוקס אז לא תהיה לי בעיה עם ההתקנה איזה הפצה וגרסה כדאי לי להתקין(ההפצות הכי חדשות כמו מנדרייק 9, 8.2 עובדות לאט כי אין מספיק זיכרון וההרדיסק "טוחן" כל הזמן - אני רוצה הפצה מהירה וטובה) תודה לכל העונים

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by Ks choice,

אני יודע שיש עליו שמועות של לא טוב וכו' הבה נתעלם.. התקנתי את הלינוקס, והכל טוב- כל עוד הדיסק נמצא על הIDE הרגיל , כאשר אני מעביר אותו לRAID , הלינוקס לא עולה, אני חייב לציין שכך זה היה גם בהתקנה- הוא לא הגיע לשלב מערכת הקבצים עד שהוצאתי אותו מהרייד. עכשיו , יש לי שם מערכת מותקנת , ושום דבר לעשות איתה.. מישהו? מפרט: Kr7a Raid Maxtor Ata133 40gb עוד משהו?

• 2 תגובות
    • 974 צפיות
  10. אמרו לי שהיא טובה מישהו התקין אותה במחשב שלו ויכול להגיד לי איך היא והאם היא תומכת בעברית ??? תודה רבה לכל העונים CABRIOLET

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. אני התקנתי העלתי את זה אבל דרך דיסק האיתחול זה עובד 10 איזה יפה זה.. מחר אני ישב על זה. אני יכול להפעיל את הלינוקס רק דרך דיסק האיתחול אני לא יודע איך לשנות את זה.. עזרה.. דרך אגב תודה לכל מי שעזר לי באשכול הקודם :-*

• 25 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. Started by X - DreaM,

התקנתי לפני מספר ימים לינוקס מנדרייק 7 במחשב הישן שלי...... יש לי רשת ביתית ושיתוף אינטרנט ב-98 אבל בלינוקס לא הצלחתי להגדיר את הרשת שתפעל אני רוצה לעשות רשת בין לינוקס לוינדוס 98(שמעתי שאפשר דרך פרוקסי או סמבה) הלינוקס זיהה את הכרטיס רשת, הגדרתי איפי אבל זה לא עובד.... מישהו יודע איך לעשות את הרשת? ועוד שאלה: האם במנדרייק 7 אפשר לעשות שכל הממשק הגרפי יהיה בעברית? יש לי גם kde וגם gnome אם אפשר אז איך? אם אי אפשר, איך מתקינים את הפונטים העבריים? לא הצלחתי תודה לכל העונים

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אז ככה, אני יודע שהכותרת קצת מטומטמת אבל זה מה יש. אז ככה, יש לי מחשב ראשון, AMD Athlon Xp 1600+, Gforce2Mx, וזכרון חיצוני 39G. הדיסק מחולק בצורה: 29G Fat32 950M Swap 9G Ext2 התחלתי להתקין את slackware 8.1, הוא סיים את ההתקנה והתחלתי לקנפג, ובאמצע הקינפוג של הלילו יצאתי באמצע. אז ככה, הלילו לא מקונפג, ואני מוצא את עצמי ללא הלינוקס. הכנסתי את הסידי של סלק וואר, עשיתי לו בוט דרך הסידי, ולצערי לא מצאתי את הקובץ קונפיג של לילו. בקיצור - אין קובץ קונפיג של לילו, הלילו לא מוגדר, לא מצליח להכנס ללינוקס ללא בוט דרך הסידי של הלינוקס. בעיה שניה עם מחשב שני Intel Petnium 133Mhz, כרטיס מסך ישן (אני חושב 4 מגה), והארד דיסק לא מזוהה. אז ככה, כאן הבעיה היא בהתקנה עצמה. עשיתי בוט למחשב ע…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by imac,

נכנסתי לאתר של APPLE לראות את המשחקים שיצאו לMac וראיתי Aliens vs. Predator 2 דורש למחבי מקינטוש 8 MB כרטיס מסך לאומת PC שהמינימום זה 32 MB אז אני רוצה להבין כרטיסי Apple יותר חזקים מכרטיסי PC?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by BA,

מאיפה אפשר להוריד בצורה נורמאלית לינוקס רד-הט באחת הגרסאות האחרונות (7,8)?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. Started by imac,

אני רוצה לקנות LINUX MANDRAKE 9

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by MishaK,

היי, החלטתי היום לסדר סוף סוף עברית ל- XChat ולפי כמה המלצות הדרך הכי קלה היא להתקין את גרסה 1.9.3 שלה וכידוע בשביל זה צריך את GTK גרסה 2 ומעלה, וכמובן גרסאות יותר מעודכנות של glib, pango ו atk אז החלטתי להוריד את כולם בגרסה האחרונה והתחלתי בתהליך הקימפול ועידכון (ניסיון רע עם עידכון דרך RPM....), בכל מקרה, הכל טוב ויפה, לא היו שום בעיות בעידכונים אבל כל הסיפור הרע מתחיל כאשר אני מנסה לעדכן את GTK עצמו.... החלק של configure/. עבר יפה (נדמה לי...) ובסופו צצה לי ההודעה הבאה: אחרי זה כאשר אני מנסה לעשות make הוא פשוט מביא לי את השורה הבאה ומסרב להמשיך: בעזרת ידידי אדי הגעתי למסקנה שמשום מה ה GLIB לא רוצה להתעדכן.... איך מסדרים את זה? תודה מראש, צייד עצבני.

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. אני התקנתי הכל וזה ושאני בא להכנס אז הוא רושם לי שם משתמש וסיסמא.. ניסיתי כל סיסמא ושם משתמש שרשמתי איפה שהוא בהתקנה וזה רושם לי שזה לא נכון עזרה בבקשה אני התקנתי rh 7.3 עריכת mackey: מצטער שאני קפדן, אבל אחרי שענו לך אני יודע שלא היית משנה כותרת, ולמחוק חבל לי, אז...

• 25 תגובות
    • 3.9k צפיות
  19. Started by SEFi,

שווה משהוא??

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by imac,

מאיפה השגתם דריברים לADSL בשביל לינוקס? (דחוף בבקשה)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by OmerS,

שלום, יש לי ברשת כמה מחשבים עם Windows, מודם ADSL פרוץ שמשתף את האינטרנט ומחשב פנטיום 133 ישן שאני רוצה שיתפקד כ- Firewall ז"א: ה- Gateway של כל המחשבים יהיה ה- Firewall ה- Gateway של ה- Firewall יהיה המודם של ה- ADSL ככה אני יכול לשלוט על החיבור לאינטרנט, לקבל לוגים וכדומה. יש לי 2 שאלות: א. איך אני יכול לנתב את הנתחברויות מהמודם הפרוץ למחשב מסוימם כדי שאני יוכל לשים עליו שרתים וכו'. ב. אני יודע על לינוקס שנקרא Mandrake Single Network Firewall שזו גרסה מיוחדת של לינוקס שמותאמת לתיפקוד כ- Firewall וכוללת גם מערכת שליטה דרך ה- WEB האם אתם מכירים גרסה דומה לזו שאני יכול להתקין? בתודה מראש, עומר.

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by udicol,

גיסי שהיה צלם "קונבנציונלי" עם עדשות ומצלמות רפלקס יקרות נהג לומר שמהרגע שהגיע העידן הדיגיטלי במצלמות ועריכות וידיאו - "הלכה האומנות". עכשיו, בעיצומה של מהפכת המקינטוש ותוכנת העריכה המדהימה FCP וכמובן תוכנת Adobe After Effects המציאות אחרת לגמרי. FinalCutpro אכן אחת התוכנות המובילות בתחומה בעריכת פרוייקטים קטנים כגדולים, איסוף תיעוד ובניית הפרוייקט קלה ופשוטה ביותר. התוספת של Adobe After Effects מוסיפה אין ספור אפשרויות של אפקטים בתנועה לפרוייקטים הנמצאים ב-FCP. אפקטים שנמצאים בפוטושופ יכולים לעבוד בתוכנה הזו כאשר האפקט מתבצע במעבר מ-Keyframe אחד לאחר בעוד התוכנה מבצעת Render תמונה תמונה.... האמת היא שהאיטיות בנושא ה-Render היא זו שגורמת לביזבז זמן יקר, אך המשוואה ידועה :…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. משהו כמו Lindows אבל שיהיה אמיתי ויעבוד!

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by OmerS,

שלום, רציתי לדעת האם יש איזושהיא תוכנה ל- Console בלינוקס שתוכל לעשות לי גיבוי לכל המערכת וליצור קבצי ISO או משהו כזה שאני יוכל להעביר למחשב אחר ולצרוב אח"כ.. תודה, עומר..

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. כונן אחד וינדוס וכונן שני לינוקס? אפשרי? אני בטוח ששאלו את זה ועשיתי חיפוש והיה המון דפים ולא ראיתי..

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים