עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. היי. כשפירקתי את המחשב והוצאתי כבל USB3 מלוח האם, גיליתי שאחד הפינים יצא יחד עם הכבל. הכבל הזה הולך למארז. עכשיו יש לי 2 אופציות: 1. לסחוב 10 קילו עלי לסניף הקרוב ממנו קניתי את המחשב, שזה די רחוק. 2. לחיות עם זה. 3. איך דבר כזה יכל לקרות בלוח אם די יוקרתי עם המילה "gaming"? לוחות שכאלה לא אמורים להיות עמידים לדברים כאלה? השאלה שלי, אם אמשיך לחיות עם הבעיה הזאת בלוח, זה יכול לסכן רכיבים אחרים? תודה.

2. Started by lazy,

לצערי נשרף לי לוח האם (Gigabyte GA-tVTXH), וכיוון שנראה לי שאין מצב שאני אמצא לוח אם שיתאים לי למעבד (Athlon XP 1600+ ), אני חושבת שכדאי שאני פשוט אשדרג ואקנה מעבד ולוח אם חדשים. (אם מישהו מעוניין לקנות את המעבד... מוזמן לפנות אליי) אז הסתכלתי במפרטים המומלצים, אבל לא הצלחתי למצוא בחנויות שחיפשתי אונליין את לוחות האם שהמליצו, לכן לקחתי את ההמלצה על המעבד, ובנוגע ללוח אם, פשוט חיפשתי משהו שנראה לי... השאלה היא אם באמת הבנתי נכון מהפירוט. חיפשתי משהו עם AGP slot כיוון שזה כרטיס המסך שיש לי, ואני לא מתכוונת עכשיו לקנות גם כרטיס מסך חדש. ולפי מה שזה נראה, יש שם גם AGP וגם PCI Express. הנה קישור לפירוט: http://www.asrock.com/product/product_939Dual-SATA2.htm לסיכום, כרגע…

• 7 תגובות
    • 677 צפיות
  3. 3 שאלות ברשותכם, לאו דווקא קשורות :-) מדובר על שרת לעסק, שכנראה יהיה מערכת ההפעלה Microsoft Small Business Server 1. על איזה ברזלים (חומרה) אתם ממליצים עבור מערכת ההפעלה הזו ? 2. הבנתי שלפרסקוט יש בעיה התחממות גדולה ? האם זה נכון ? אם כן, האם זה נכון עבור כל סוגי המחשבים ? (שולחניים, ניידים, תחנות עבודה, שרתים...) 3. האם כדאי ללכת על 64 ביט ?

4. Started by bendan7,

יש לי לוח nf-ck804 ועליו 2 כרטיסים של 256 200MHZ . החלטתי לקנות זיכרון חדש 1GB 400 MHZ. במחשבה שעדיף מהירות על נפח הוצאתי את שתי הכרטיסים והכנסתי במקומם את הכרטיס החדש. בבדיקה בתוכנה CPU-Z מראה שהזיכרון החדש עובד במהירות של 200MHZ יכול להיות שהלוח לא תומך ביותר מ-200MHZ ועדיף לחבר את השתים הישנים בנוסף ?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. היי יש הבדל בביצועים בין הלוחות האלו למישחקים? EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43 לבין EP41-UD3L s775 1333Mhz, Intel G41 כי נאמר לי שיש בעיות עם G41. רוני

• 7 תגובות
    • 992 צפיות
  6. Started by AndreY`,

אם למישו יש תמונה אני אשמח תודה

• 7 תגובות
    • 653 צפיות
  7. Started by igal_nazar,

ההשוואה היא בין שני מעבדים, כאשר אחד שייך לניידים ואחד לשולחנים. המעבד הראשון הוא 2.0GHz Intel Core 2 Duo T7300 והשני הוא AMD athlon 64 +3000. מי מבין שניהם חזק יותר? תודה מראש יגאל

• 7 תגובות
    • 619 צפיות
  8. Started by ilanb0,

בסקירה הניתנת ב"מדריך להכנת מפרט" מצויין כי "המעבד הזול ביותר של אינטל נותן תחרות רצינית למעבדי השוק הבינוני של AMD". כחובב AMD, מה אני צריך להבין מכך? עדיף לי אינטל כיום, או שעדיין AMD גוברים בקטנה על אינטל אך בעתיד הקרוב המצב יתהפך? מה בכל זאת יתאים למחשב משחקים?

• 7 תגובות
    • 804 צפיות
  9. שאלה. הזמנתי לוח ga-a320ma-m.2, והיום הזמנתי מאמזון את הרייזן החדש (התחכמתי קצת כי זה לא היה טריויאלי, אבל יצא 130$ כולל הכל). בקיצור, השאלה האם הלוח יעבוד עם המעבד, הבנתי שיש עדכוני ביוס, אבל אני מניח שהוא יגיע עם ביוס ישן, האם הוא יזהה את המעבד? האם אהיה חייב לשים מעבד ישן כדי לעדכן? אשמח לעזרה. כעיקרון הזמנתי מאמזון גם רייזן 3 1200 שלאור ההזמנה החדשה אחזיר מיד כשיגיע, אבל אם לא תהיה ברירה אשתמש סו כדי לעדכן את הביוס...

10. שווה להשקיע עוד 200 - 300 שקל כדי לקנות 4 ג'יגה במקום 2 ג'יגה? אני עומד להתקין במחשב Vista.. עדיין לא יודע כמה ביט... ובגלל זה אני שואל.. המחשב מבוסס על מעבד Q6600 והוא לא מיועד למשחקים, אלא יותר לעבודה יומיומית ותוכנות טיפה כבדות... המחיר הכללי של המחשב יהיה 3000 ש"ח מקסימום לא כולל מסך..

• 7 תגובות
    • 703 צפיות
  11. היצירה הבלתי רגילה של אינטל נוחתת אצלנו לביקורת - הכירו את המעבד המהיר ביותר בעולם לגיימר ולאוברקלוקר. ציון 40 שנים לצאת מעבד ה-8086 הוליד גרסה שאפתנית במיוחד שאתם צריכים להכיר לכתבה

12. שלום לכולם אשמח לשמוע דעות לגבי מה אתם חושבים ובמיוחד מאלו שביצעו אוברקלוק במעבדי ארבע ליבות ובעזרת איזה לוח אם. תודה למגיבים!

13. בוא נגיד שהמרובע ליבה הזה והמרובע ליבה עם 1333MHZ על אותה מהירות.. מי שיש לו מעבד מרובע ליבה 1066MHZ.. זה אומר שהבאס שלו 266.. מי שיש לו מעבד מרובע ליבה 1333MHZ.. זה אומר שהבאס שלו 333.. ובשני המקרים מגיעים לאותם מהירויות מעבד זה אומר.. שהכפולה של ה1066MHZ גבוה יותר.. ולכן הוא עדיף בOC.. וברגע שתגיע איתו ל333MHZ הוא גם יגיע לFSB של 1333MHZ וגם המהירות מעבד שלו תעלה.. (מה שלא קורה כשהמעבד ישר 333MHZ) ולמי שלא מתכנן OC עדיף FSB כמה שיותר רחב.. ולא שמנה הכפולה כי הוא לא מתכנן OC.. אז האם הבנתי נכון..?

• 7 תגובות
    • 654 צפיות
  14. המפרט הוא: i5 3470 8GB RAM HD7970 בתכלס, אני יכול אולי אפילו לקנות היום GTX1080 מאיביי או משהו כזה, סביב האלף ש"ח. ובמידה והמעבד באמת בעייתי, אולי אוכל לשדרג ל-3770 וגם לשדרג ל-16GB RAM. האם לדעתכם זה כדאי? מאמין שככה אקבל ביצועים טובים מאוד מבלי בהכרח לקנות מחשב חדש. כנראה שההשקעה הזו תעלה לי בערך - 1400 או 1500 ש"ח.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by doorman,

יש לי מחשב עם Dual Pentium Xeon 2GHz ובביוס יש לי אופציה של Hyper Threading שהיא ב- Disable. מישהו יכול להסביר לי מה האופציה הזאת אומרת והאם כדאי להשתמש בה או לא ? תודה The Doorman

• 7 תגובות
    • 9.2k צפיות
  16. Started by slider,

יש לי זכרון Hyundai 256MB pc100 CL3 ומידי פעם, ה CAS Latency משתנה מ 3 ל 2 ... איך זה קורה?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Joli,

היי מה המצב? איך אני יכל לזהות איזה סוג זכרונות יש לי... ואם אפשר אתר שמוכרים בדיוק כאלה... תודה. הבאתי תמונה

• 7 תגובות
    • 750 צפיות
  18. Started by shay-biker,

AMD Athlon 64 3000+ CPU Tray + TT TR2 for AMD64 או AMD Athlon 64 3000+ Tray CPU או AMD Athlon 64 3000+ BOX CPU או AMD Athlon 64 3000+ CPU Tray + TT Venus 12 תודה...

• 7 תגובות
    • 613 צפיות
  19. תושבת 1156 BOX עולה 470 ש"ח שווה את ההשקעה ? או שעדיף כבר להוסיף ולקנות I3 בעוד 170 שקל ?

• 7 תגובות
    • 991 צפיות
  20. Started by yosizach,

יש לי ראידון 9700 פרו של ATI אבל לפי הכתבה הוא ל יעלה בקושי של ea מה לעשות ?! אתם רוצים להגיד לי !! שנדפקתי !!!?!!! אני צריך לקנות כרטיס של nvidia ? או שזה סתם השמצה וראידון 9700 פרו ישאר חזק ?!בבקשה תענו!!!

• 7 תגובות
    • 781 צפיות
  21. Started by lmlm,

המחיר של X2 3600 התקציבי נחשף והוא יהיה 148$ . הבדל של כ 11$ בינו לבין X2 3800 שהבדל בינהם הוא X2 256 קאש וה X2 3800 הוא X2 512 קאש. מקור: http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=647389 אממ... הבדל של 11$ לא אומר לנו לקנות X2 3600 למערכת תקציבית שאם משקיעים עוד כמה גרושים לוקחים X2 3800 נראה מה יהיה מחירו של E4300

• 7 תגובות
    • 5.6k צפיות
  22. Started by composite,

את המחשב החדש שלי אני קונה במיוחד לאוברקלוקינג, וכידוע, אחד הרכיבים המשפיעים על תוצאות ה- OC הוא הלוח-אם. בהתחלה הייתי נעול על ה- IC7-MAX3 של Abit (יש לי תקציב יחסית גדול, חרף העובדה שחלק מרכיבים אני קונה במחיר מוזל), אבל ההחלטה התפלצה לשני צדדים, והלוח הנוסף שאותו אני שוקל לקנות הוא P4PC800 של Asus. אז קודם רציתי לשאול - איזה לוח עדיף מבחינת ביצועים נטו? איזה עדיף מבחינת יציבות ויכולות אוברקלוקינג? דבר שני, מה ההבדל בין גרסאותיו השונות של ה- P4C800?, הכוונה לרגיל, ל- Deluxe ול- E. האם השוני מתבטא בביצועים? היה ת'רד בעל אותו תוכן, שמישהו פתח פה לא מזמן, אך לא נתנו לו תשובות חד משמעיות, ולא מספקות על-מנת לבצע קנייה משמעותית שכזו. תודה רבה מראש לעוזרים! 8)

• 7 תגובות
    • 567 צפיות
  23. איזה זיכרונות לבחור: 2x4GB Patriot Signature Heatshield Dual Channel CL9-9-9-24 2x4GB Corsair Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24 2x4GB Corsair Vengeance White LP Edition CL9-9-9-24 2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel CL9-9-9-24 או אם תמליצו לי על משהו בטווח מחיר של עד 350 שקל גם סבבה

• 7 תגובות
    • 828 צפיות
  24. Started by pazlazar,

היי אנשים, מישהו במקרה יודע איפה ניתן לקנות בארץ ddr4 בקיט של 2x8 או אפילו 4x8? ניסיתי להזמין באמאזון אבל לוקח להם הרבה זמן והם כל הזמן מעקבים את המשלוח ככה שאני שוקל לבטל...

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by ohecht,

שלום, יש לי מעבד Q9300 ולוח אם Asus P5KE/WiFi AP, נקנו בערך לפני 4.5 שנים. לאחרונה כאשר אני מדליק את המחשב המסך נדלק וכן המאווררים אבל לא רואים את המסך ה-POST של הBIOS. אני נדרש לבצע ריסט מספר פעמים עד שמופיע חלון ה-POST. לדעתי זו בעיה בלוח האם ומאחר והוא ישן אין כל תמיכה בו. האם יש מעבדות שיכולות לתקן את לוח האם ולבדוק מה הבעיה בו? או שחבל על המאמץ/כסף וכבר לקנות אחד חדש שככל הנראה יותאם ל3770 (אם כבר משדרגים...) תודה, אורן.

• 7 תגובות
    • 828 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.