עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם עד עכשיו השתמשתי במערכת 32BIT, עם 2GB זכרון, מאחר וחלק מהתוכנות והמשחקים שבהם אני משחק צורכים 64BIT, שדרגתי את מערכת ההפעלה בעיה שנוצרה - המערכת הפעלה זוללת את הזכרון ומשחקים נתקעים. אני מעוניין לשדרג את הזכרון, בפניי דילמה: לרכוש 8GB זכרון או לרכוש 4GB ולהוסיף SSD 120GB לצורך שיפור ביצועי מהירות בתוכנות שאני משתמש. מה דעתכם? במידה וכן - להשתמש ב2GB הקיימים שלי או שזה עלול ליצור בעיה? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by 2Enable,

אני עומד ליקנות את השילוש הבא: מעבד: i5 4690k לוח- gigabyte z97x gaming 3 זכרונות www.tms.co.il/product/13770 וקירור : schyte mugen 3 כרגע יש לי ספק thermaltake 500w וכרטיס מסך hd6850 אני יודע שהכרטיס והספק דיי גבוליים ואני מתכנן לשדרג אותם בהמשך ... מה אתם אומרים על השילוש? הוא מיועד לoc בינוני גבוה.( תקציב 2500) ושאלה נוספת- אני כרגע מתבלט בין פלונטר ל tms, מה אתם ממליצים?

• 1 תגובה
    • 796 צפיות
  3. Started by itsik1231995,

שלום, הזמנתי אתמול לוח אם, מעבד וזכרונות חדשים בשביל מחשב שכבר יש לי (עקב תקלות שמקורם בלוח אם ככול הנראה ..) בוא ספק כוח, כרטיס מסך וכול שאר הדברים הנחוצים היום שמתי לב שללוח אם שלי יש חיבור 8PIN בשביל ההספק למעבד, בעוד לספק כוח יש רק חיבור 4PIN הסתכלתי ברשת והבנתי שזה לא כזה קריטי ושאפשר לחבר את ה 4PIN אל החיבור ולהשאיר את 4 הגידים האחרים רקים ברוב המקרים בהם משתמשים במעבד יחסית חלש שלא צורך הרבה חשמל, אבל רציתי לשאול ספציפית לגבי החלקים שלי, שכן אני לא יודע לאן הגידים הרקים האלה מובילים ואני לא רוצה שאזורים מסויימים בלוח אם לא יקבלו חשמל ... אז ככה הספק כוח הוא 500W של OCZ דגם OCZ500SXS הלוח אם הוא Gigabyte GA-H81M-DS2V המעבד הוא Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB L…

4. Started by Av_Killer,

לאיזה סלוטים הכרטיסים יילכו? 1 ו2 או1 ו3/4 משיקוליי רווח נשימה ביניהם כי אחד יינשוף על השני אוויר חם וזאת בעיה, לא הצלחתי למצוא PDF של הלוח.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by NRT,

שלום לכולם ותודה על הקריאה. כשאני מריץ משחקים כבדים אני יכול להגיע ל 80-90 מעלות. האם הטמפרטורות האלא תקינות למעבד הזה ? מהם טמפרטורות נורמליות בזמן מאמץ שאני צריך לשמור עליהן ? האם זה בריא שהמעבד יעבוד בטמפרטורות כאלה לטווח הרחוק ?

• 39 תגובות
    • 4.4k צפיות
  6. שוקל מזה שמן רב לזנוח את ה LGA775 ולעבור לLGA 1155 או LGA1150. אני יודע שאם הייתי מחליף מעבד בלבד ככה"נ לא הייתי זקוק לפירמוט (בתנאי שהביוס בלוח תומך בשני המעבדים). אך האם ניתן להמנע מפירמוט כשמחליפים תושבת? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. האם היום או בעתיד הקרוב לגיימינג אזדקק לכך? או שעדיף לקנות H97 וזה יספיק לשנה הקרובה? *סליחה על הטעות שלי, הבנתי שזה Haswell-E.

• 25 תגובות
    • 4.4k צפיות
  8. Started by Oray Lola,
    • 0 תגובות
    • 378 צפיות
  9. Started by fenix5545,

שלום,אני רוצה להחליף את המעבד שלי I5 2500K מיכיוון שהוא תקול רציתי לדעת איזה מעבד יש שפחות או יותר מתאים לתכונות שלו (חשוב לי אפשרות טובה לOC כמו ב2500K) וכמובן שתואם לתושבת LGA 1155 למרות שעד כמה שאני יודע הדור האחרון הוא 1150,לאיזה מעבד כדאי לי להחליף והאם מישהו מכיר מקום שמוכר אותו חדש במרכז (במידה ולא אקנה כניראה יש שניה או משו בסגנון) ושלא יהיו איתו צוור בקבוק עם שאר החומרה. מפרט מחשב: מעבד:I5 2500K לוח אם:gigabyte z77x-ud5h-wb כרטיס מסך: sapphire hd7950 ספק:enermax naxn 550W הרד דיסק: WD green 1TB ssd: micron 120GB (לא זוכר דגם ספציפי) זיכרון REM:kingstin 1666MH 6 GBמ 3 סטיקים בעלי "קירור" מארז:thermaltake chaser mk-i מאוור: thermaltake 240MM כרטיס רשת של גיגהביט …

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by pazlazar,

מחר אני סוף סוף מקבל את החלקים האחרונים למחשב שלי וכמו ילד קטן אני כבר רוצה להרכיב הכל. הבעיה היא שיש רק עוד חלק אחרון וזה הכרטיס מסך שיגיע רק עוד שבוע וחצי. לכן השאלה שלי היא האם ניתן להרכיב את radeon x1950 הממש ישן שלי על asus x99 deluxe בינתיים?

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  11. אורח vidoe
    Started by אורח vidoe,

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BLT8G3D1608ET3LX0 מצאתי ראם ממש מהיר יש משהו דומה רק CAS7 ?

• 3 תגובות
    • 957 צפיות
  12. Started by speed42,

מעניין אותי לדעת מבחינת ביצועים עד כמה מעבדי U טובים\גרועים? מעבר לעבודה שהם חסכוניים.. הם סוג של CELEREEON חדש? ניסיתי לחפש השוואות באינטרנט וסתם לדוגמא מבחינת נתונים "יבשים" I3 מדור רביעי מסוג U שווה מבחינת ביצועים ל I3 דור ראשון מדגם M זה באמת נכון מבחינת ביצועים בפועל?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by PandemicFan,

שלום ! אני מעוניין לקנות את הקירור הנ"ל. המשקל של הקירור לפי היצרן הוא 520 גרם, ושמתי לב שאין לו חיזוק מאחורי הלוח אם. יש לי חשש שזה יפעיל יותר מידי כוח על הלוח אם, האם זה בסדר ?

14. Started by URON,

לוח האם במחשב נדפק ולמזלי היה בתקופת האחריות ובחנות החליפו לי את הלוח באחר וטוענים שהוא טוב יותר אשמח אם מישהו איך להשוות בין 2 לוחות האם ולומר לי איזה מהם טוב/חדש/מתקדם יותר? לינק ל2 הלוחות יחד - http://www.asus.com/il/Compare/ אלו השמות : שניהם לוחות של ASUS [h=2]H61M-E [/h][h=2]P8H61-M LX[/h]

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by yudku,

אהלן חברה, אני רוצה לשדרג את המחשב לצורך משחקים, כרגע המפרט הוא: i3 540 MB: H55M-S2H G.skill 2Gb x 2 sticks 1600 mhz (סה"כ 4 גיגה) כרטיס מסך נוכחי Geforce 240 HD 500gb 5400 rpm ספק 450 (חברה לא מוכרת) אני מבין שיש צורך בכרטיס מסך חדש אבל השאלה אם המעבד לא יהווה צוואר בקבוק... האם כדאי לשדרג גם את המעבד ל i5 האסוול (או כל מעבד אחר שתמליצו) או לחכות לדור הבא? תודה רבה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. הכותרת אומרת הכל .... יש לי 8 גיגה ראם במחשב החדש שקניתי .... האם בישביל להפעיל משחקים עם AA גבוהה אני יצטרך כמה שיותר ראם - במיוחד המשחקים החדשים שיצאו כמו Dragon age 3 וכו שהם דורשים בישביל להפעיל על הכי גבוה 8 גיגה אז שווה לי לשדרג ל 16 גיגה או שזה לא ממש משנה ? הכוונה לא יראו כזה הבדל ומה שמשנה זה בעיקר הכרטיס מסך (דרך אגב זה GTX 770 עם כל התוספות של EVGA +2giga )? ,תודה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. 1) מזרק Noctua NT-H1 שקיבלתי עם קירור מעבד מלפני כ-3 שנים ועדיין מלא ברובו, טוב לשימוש או שחייבים לקנות חדש? 2) מעבד חדש i5 4590 TRAY הגיע עם מדבקת קוד קטנה במרכז של הצד עם המגעים. אני אמור להסיר אותה? למה בכלל שמו שם מדבקה? לא נראה מיקום טוב במיוחד... 3) האם היה עדיף כבר ללכת על 4690 בתוספת של 80 ש"ח? אני מניח שעדיין אוכל להחליף אם ארצה (לא פתחתי את האריזה). המחשב הוא לשימוש כללי (עבודה משרדית, אינטרנט, סרטים HD, מעט פוטושופ, ללא גיימינג, ללא OC כמובן). אבל זה מחשב שאמור להחזיק לפחות 5 שנים או יותר, אז לא עדיף ללכת על הi5 הכי חזק? 4) זכרונות שיש לי ושאני רואה שלוח האם שהזמנתי עכשיו ASRock H97M Pro4 לא מופיע ברשימת הלוחות שמתאימים ועברו בדיקה (QVL). האם יכולה להיות בעי…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by סעדה,

2133mhz cl15 עדיף על 2400mhz cl16?

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  19. Started by ag43,

יש לי מחשב מבוסס I7 920 (פרטים בצד). נכון להיום הוא משמש אותי ללא בעיות מיוחדות. ה"חסרון" היחידי שהוא לא מצליח להריץ 1080P עם פילטרים מקסימליים של SVP בלי לקרטע, לא קריטי. יש לי הזדמנות לשדרג למערכת מבוססת Z97 כאשר העלות בפועל מבחינתי תהיה עלות המעבד (מן הסתם 4790K) פחות המחיר שאקבל על השילוש הנוכחי (יש קונה מעוניין). הייתי מאוד מרוצה מהמערכת הנוכחית, היא החזיקה 6 שנים מצויין בלי צוואר בקבוק מורגש (מלבד שדרוג לכרטיס מסך מתקדם). השאלה האם כדאי לי לשדרג עכשיו למערכת הנ"ל בדגש על להשאר רלוונטי בשנים הקרובות. גם התוספת המובנית של USB3,SATA EXPRESS וכו' חביבות. השימושים הכבדים הם רק משחקים פה ושם (גם כבדים) וקידודי וידאו לעיתים רחוקות.

• 100 תגובות
    • 13k צפיות
  20. Started by Omri Bazelet,

שלום! אני מעוניין להוסיף ראם למחשב שלי. זה הרם הנוכחי https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7621 ואני מעוניין להוסיף http://ksp.co.il/?uin=14038 זה אפשרי?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by pazlazar,

[h=1]לוח אם Gigabyte X99-SOC Force LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 4xPCI-E[/h] [h=1]לוח אם Asus X99-DELUXE LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E[/h] ההפרשים במחיר הם של 200 ש"ח בלבד לכן תקציבית אין לי בעיה עם אף אחד מהם. מה אתם ממליצים?

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  22. Started by shgec,

שלום. אחרי ניקוי והחלפת משחה טרמית לא הצלחתי להחזיר קירור למקום ושימוש בכח הניב תוצאה צפויה של שלוש פינים במקום ואחד שבור. עכשיו טמפרטורה של מעבד היא 50. אני רוצה לקנות קירור חדש. [h=1]Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 מתאים?[/h]באתר כתוב שיכולת קירור שלו 95W ובאתר אינטל כתוב ש TDP של E6400 זה 65W. זה כל הנתונים שצריך?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by khsur1,

שלום רב .. האם כאשר אני רוצה או הרצה בעתיד להוסיף עוד 8 גיגה , אז אני פשוט קונה את שני הכרטיסים ומחבר אותם למחשב ואז מדליק וזהו זה נקלט ? או שאני צריך להתקין דרייברים לעדכן BIOS ועכשיו לעבור בלאגן שלם ? יש להדגיש שיש לי לוח אם z97-A שנחשב דיי טוב שמעתי ..וספק כוח מוגזם עם 750 W . תודה לכול העוזרים

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  24. Started by meital_z,

שלום אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול..בכל זאת אשאל.. קרוב שלי רוצה לקנות מחשב לגיימינג כבד עם כל המשחקים החדשים שיוצאים UNITY בעיקר.. אבל הוא ממש לא משחק הרבה מתי שיש לו זמן..בעיקר גולש וצופה בסרטים באיכות הכי טובה 1080 (משהו כזה).. אין לו תקציב גדול 2750 זה הכי הרבה שלו והוא עדיין חנוק (כי הוא צריך גם לקנות מערכת הפעלה 7..) אז הבעיה שלו זה אם לקנות i3+כ.מסך hd7950 משומש או לקנות i5 4590 ולהשתמש בכ.מסך המובנה שלו (ה intel hd4600) שהוא לא יודע אם יספיק לו.. כאילו מה יותר חשוב למשחקים מעבד יותר מתקדם או מעבד נחמד..עם כרטיס מסך טוב?.. ואם האפשרות השניה מתאימה אז איזה מהם לקחת? ה4150 או ה4160? ומה ההבדל ביניהם? תודה לעונים

• 22 תגובות
    • 7.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים