רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
מחר בערב מגיע אליי טכנאי להתקין לי תשתית של HOT ל100MB.. בשירות לקוחות של HOT אמרו לי שביום ההתקנה אני אצטרך להיכנס לאתר של HOTNET כדי שיהיה לי ספק שלהם ב20 שקל.. אבל לא הבנתי איך זה מתבצע.. מחר בבוקר אני אתחבר לHOTNET דרך האתר שלהם אבל איך אני אדע להגדיר אותם אחרי שהטכנאי של HOT יתקין לי את התשתית? האם אני אצטרך להגיד לטכנאי שהצטרפתי לHOTNET ושהוא יגדיר לי אותם? או שזה ייתבצע אוטומטית? וגם הטכנאי שיתקין לי מחר את התשתית לא יודע שאני רוצה WIFI והבנתי שHOT לוקחים על זה 10 שקל.. אם אני אגיד לו שיעשה לי WIFI הוא יסכים? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני משתמש אינטרנט במודם רגיל, רוצה לעבור לאינטרנט המהיר באיי די אס אל (0.5). עכשיו יש לי כמה שאלות: 1) איזה ספק הכי משתלם לי? (אני חשבתי ודי בטוח כרגע שזה 012 - תקנו אותי אם אני טועה ותנו הסברים) 2) נגיד וכבר לקחתי את האיי די אס אל, אני רוצה שגם אצל אח שלי יהיה איי די אס אל ומקבלים רק מודם אחד. אז אני ואח שלי כבר מחוברים ברשת (דרך HUB) וני רוצה לדעת כמה דברים על הגלישה בדרך זאת: דבר ראשון, אם המודם יהיה אצלו ואני ירצה לגלוש(והמחשב שלו תמיד יהיה פתוח ומחובר ברשת), אז זה יפגום לי במהירות הורדה/משחקי רשת וכו'? ואם נרצה לגלוש באותו זמן, אז המהירות מחולקת בין שנינו ואיך היא מחולקת? *אהה, ועוד דבר... המודם שמקבלים בחינם (PCI/USB) יש איתו בעיות כלשהן שאני צריך לדעת? האם עדיף לי …
-
- 30 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, היום שידרגתי את האינטרנט בבית למהירות 100 מגה. התשתית היא של הוט ששידרגו אותי למהירות של 100 מגה והספק הוא 012 שגם דרכם העלתי את המהירות ל100 מגה. נאמר לי שאני צריך להחליף את המודם הקיים שיש לי היום שיתמוך ב100 מגה. התקשרתי להוט וביררתי איתם ונאמר לי שאני צריך את הHotBox שיחליף את 2 המודמים שיש לי בבית (אחד לטלפון ואחד לאינטרנט). עם שירות ההתקנה זה עולה 249 ש"ח וללא הם מביאים לי את המודם בחינם ראש בראש עם המודמים הקימיים שיש לי וההתקנה היא עצמאית. אחרי החפירה יש לי כמה שאלות: 1. האם ההתקנה העצמאית היא מסובכת ואולי עדיף בכלל לשלם להוט שיעשו לי את זה? (יש לי ידע טכני רחב). 2. האם הברירה היחידה שלי היא Hotbox? כי שמעתי שהוא לא משהו או שאני יכול גם לקנות ראוטר בעצמי שיתן…
-
- 19 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום, אני לקוח של ה- ADSL כבר משלב הניסוי לפני מספר שנים. היום אני גולש בחבילת התקשורת במהירות 2Mbit (חשוב לציין שיש מספר מחשבים בבית והחיבור משותף באמצעות Router) ואני מאוד מרוצה מהמהירות ובכלל מהטכנולוגיה. לאחרונה קיבלתי הצעה מאוד מאוד מפתה מחברת הכבלים שלי לעבור לאינטרנט בכבלים במהירות 1.5Mbit אבל לפני שאני עושה את המעבר הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בקשר לאינטרנט בכבלים. אני יודע שתמיד הועלו טענות שמהירות הגלישה תלויה בכמות האנשים שגולשים באותו אזור - האם זה נכון והאם באמת יש זמנים שבהם יש ירידה באיכות\מהירות התקשורת בגלל זה? בקיצור הייתי שמח לקבל מידע בנושא מאנשים שהיה להם גם ADSL וגם כבלים. תודה מראש, עומר.
-
- 3 תגובות
- 686 צפיות
-
-
בגלל שבזק לא יכולים לספק לי תשתית של 5 מגה אני רוצה לעבור לכבלים יש לי בבית ראוטר של לינקסוס WRT54G ...האם הוא תומך בכבלים ? האם אני צריך לבקש מודם מסווים או שכל המודמים שלהם אותו דבר ? תודה
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
שלום, בקרוב אני עובר דירה, ושוקל לחבר את הדירה החדשה לבאנדל של אקספון. כאמור, אקספון לא מספקים מודם ועלי להביא אחד אישי. לפי קריאה בפורום הבנתי כי מודם\ראוטר משולב מומלץ הוא הTP-Link TDW9980 ושהמכשיר עדיף על המכשיר שאקספון מציעים בהנחה. בחיבור הנוכחי אני משתמש בראוטר TL-Link WR1043ND (בן ~4 שנים). האם קיימת אפשרות לרכוש רק מודם ולהתחבר? האם זה משתלם ועדיף על ה-9980? תודה, פיני
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, לפני מס' חודשים עברתי מחבילה בבזק+בזק בינלאומי, לחבילת באנדל חסכונית בבזק בינלאומי בלבד. הם החליפו לנו את הראוטר, ובגלל שהוא בסלון, בחדרים כמעט ואין wifi, ברמה שאני חצי מהזמן על ה hot-spot בפלאפון. לפני שאני חוזר לשלם יותר לבזק, האם יש משהו שאפשר לעשות? החלפה עצמאית של ראוטר? ששוחחתי עם בזק בינלאומי לא כ"כ היו להם פתרונות. תודה מראש וחג שמח!
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום בשעה טובה עברנו לגור בבית קרקע בן 2 קומות. אני אשמח לקבל עזרה בנושא ציוד חדש שצריך לרכוש (מודם, ראוטר, HUB, SWITCH וכו'...). כל הבית מרושת בכבלים CAT 6. מחובר לתשתית בזק במהירות 100 מגה (DSL או VDSL – לא כ"כ בטוח...) כל קומה מרושתת בפני עצמה (חיבור כוכב), כלומר כל כבל רשת מכל חדר מגיע לארון חשמל. ובין הקומות יש כבל שמחבר את ארונות החשמל. הצרכים שלנו: · כיסוי WIFI בקומת כניסה בלבד (כלומר לא רוצה להכניס משדר WIFI נוסף לקומה ראשונה) · בקומה ראשונה יש טלוויזיה UHD שמחוברת לרשת ואמורה להזרים גם תכנים UHD · מערך של 6 מצלמות IP עם DVR (עדיין לא נקנה) · מערכת אזעקה שגם כן…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני עובר לדירה חדשה, הצטרפתי לאקספון 018, ואני צריך המלצה למודם-ראוטר איכותי עם אופציה ל100 מגה(ויותר?). האם ההצעות שלהם של D-LINK ו KASDA שוות משהו? קראתי פה קצת על הTP-LINK W9980, האם שווה 400? אשמח להמלצות אחרות גם. תודה, דניאל.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, כיום בבית משלמים 90+25 ש"ח על האינטרנט, כשיש לנו מהירות של 15MB בלבד. ראיתי את הכתבה הבאה http://hwzone.co.il/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%94/ ורציתי לדעת האם כדאי כבר לעבור לאחת החברות המתחרות החדשות (012, אקספון וכו) או שהעניין עדיין לא בשל לחלוטין וכדאי לחכות.. ואם כדאי, יש חברה שעדיף לעבור אליה?
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלומלום יש לי בבית שני מחשבים (אובונטו) שהקליטה האלחוטית שלהם חלשה (בגלל שהם רחוקים מהנתב). מסיבות במוימות אני לא יכול לחבר אותם ישירות לנתב אם כבל רשת אבל די קרוב לנתב יש מחשב (נייד עם ויסטה) שמחובר לנתב האלחוטי בצורה אלחוטית. חשבתי לחבר כבל רשת (twisted) לנייד עם ויסטה ולהגדיר בו ICS ואת הצד השני של הכבל לחבר למתג (Switch) שממנו יצא כבל רשת רגיל לכל אובונטו. רציתי להתיעץ אם נראה לכם הפתרון אפשרי (כדאי) לפני שאני מתחיל לקנות דברים ולהריץ כבלים בבית עכשיו שאני חושב על זה אולי כדי בכלל לקנות נתב אלחוטי שישב ליד הנייד וישמש כנקודת גישה (Access Point) במקום להחלוק את האינרנט מהנייד. כלומר הכבל רשת יהיה מחובר לנתב. ... מקווה שהשאלה ברורה... תמונה מצורפת. [attachment …
-
- 6 תגובות
- 867 צפיות
-
-
היום עברנו בבית לקו טלפון VOIP של בזק בינלאומי כדי להוזיל עלויות הגיע טכנאי התקין רכיב נוסף מעין מודם ראוטר שכזה שמתחבר למודם ולקו הטלפון. הטלפון סבבה שומעים טוב אבל הפינגים נפגעו במשחק BFBC2 הייתי מקבל פינגים של 70-120 באירופה (ואפילו 20-40 בארץ) ועכשיו הפיגים לא יורדים מ120 ובשעת משחק הם מגיעים ל400 על אותם שרתים האם אני יכול לסדר מחדש את הרשת או לתקן את זה או שאולי לתת עוד צאנס עוד יום אולי רק עכשיו הפינגים גבוהים. כל הבדיקות נעשו לא בשעת שיחה. דרך אגב שיחה בטלפון תפגע לי במהירות הגלישה? אם כן לא נורא כי יש לי 10 מגה ואנחנו לא מדברים הרבה.
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, כרגע אני גולש במהירות 15 מגה בתשתית בזק וספקית בזק בינלאומי. רציתי לשדרג ל-30 מגה, אבל הם אמרו לי שבשביל זה אני צריך להחליף לנתב מתקדם יותר ולהתחייב לנתב הזה לשנתיים. אבל אני לא רוצה להתחייב לשנתיים. השאלה היא כזו: איך אפשר בכל זאת לשדרג מבלי ההתחייבות הזו? למשל אם אני אקנה בעצמי נתב TP-WR1043ND, ופשוט אבקש מבזק לספק לי את המהירות, זה יעבוד?
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, קצת הלכתי לאיבוד בעולם האלחוטי, אשמח לקצת עזרה והכוונה מקצועית. כרגע אני גולש בשלושה מחשבים בבית, בעזרת שתי קופסאות: האחת היא מודם מיושן ביותר מבית אלקטל, והשנייה היא ראוטר פשוט ב-20 ש"ח מבית אדימקס לפי הידוע לי, הראוטר יודע אך ורק לקשר בין המחשבים למודם.. ברצוני להתקדם לחיבור אלחוטי של שלושת המחשבים, ולהחליף את שתי הקופסאות בראוטר אחד שיודע לעשות הכל, וקצת יותר... הדרישות הן: 1. ראוטר+מודם במכשיר אחד 2. לפחות שתי כניסות קוויות (הראוטר יחובר לקו הטלפון..) 3. אפשרות לחיבור מדפסת (טרם נרכשה) כך שהראוטר יידע לקבל משימות הדפסה מכלל המחשבים המחוברים, ולהעבירם למדפסת 4. טווח העבודה הוא כ-12 מטרים אשמח לשמוע פתרונות, הצעות, ומחירים.. אין לי שמץ בנושא.. תודה מראש,
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית חיבור ADSL, במהירות 1.5 מגה, ואני מעוניין לחבר מחשב נוסף, את המחשב הישן כרגע ובעתיד חדש, וליצור רשת ביתית, כדי ששני המחשבים יהיו מחוברים לאינטרנט. אני לא בטוח שאני מעוניין להמשיך עם ADSL בתום תקופת ההתחייבות ושוקל לעבור לכבלים. שאלותיי עם כך הן הבאות: האם ניתן באמצעות נתב לחבר רשת ביתית, שלא תהיה תלוייה בכבלים/ADSL , כלומר, שניתן יהיה רק להחליף מודם ADSL במודם כבלים וזה יעבוד ? ראיתי במו עיני לפחות שתי רשתות ביתיות בעלות שני מחשבים בהן קצת הגלישה היה מחריד. האם מישהו יכול להמליץ לי על סוג נתב, או להגיד לי מה חשוב לבדוק לפני שקונים נתב ? ( אני מדבר על נתב במחיר ריאלי של עד 300 שקלים ). תודה !!
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שוחחתי עם הנציג, הבנתי ממנו שהם מספקים ראוטר בעלות של 25 שח לחודש, ראוטר של חברה ממש עלומת שם. אני צריך ראוטר טוב. אין לי גישה מהמחשבים בבית לכבל רשת. שאלותי הן כאלה: 1. האם משתלם לי לעשות 1 גיגה מהירות כשאני מחובר דרך WIFI (לא חשוב כרגע מחיר החבילה)? 2. האם זה נכון מה שאמר לי הנציג שאם אני לא רוצה את הראוטר שלהם, אני צריך רק ראוטר ולא מודם ראוטר? 3. האם אפשר לקבל המלצה על ראוטר כזה? עד סביבות 400-500 שח. או שאפשר להסתפק במה שסלקום נותנים. 4. אינני איש רשתות מקצועי אבל לא ידיים שמאליות, האם אסתדר בהתקנה של הראוטר? 5. אם אני לוקח את הציוד של סלקום. כדאי להוסיף 10 שח עבור mesh? תודה רבה מאוד לכל העוזרים!
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני כבר בערך 7 שנים בשתית של בזק באינטרנט המהיר. החלטתי להצתרף לטריפל של חברת הוט בגלל כדאיות במחיר. כיום נמצא ברשותי נתב ראוטר של חברת Linksys WRT54GL הוא עובד בטכנולוגיית התקשרות PPPOE, וכדי שאני לא יצתרך לשנות את הגדרות החיבור בראוטר אני מעוניין במודם תואם כזה גם של חברת הוט, חשוב שהמודם יהיה אמין ושיעבוד טוב עם הראוטר. ניכנסתי לאתר של הוט וראיתי מספר דגמים וחברות: http://www.hot.net.il/HOT.aspx?FolderID=3162〈=he איזה מודם כדאי לי לקחת שיתאים לצרכים שלי? , אם אפשר כמה אפשרויות שאם ובמידה יחסר במלאי אוכל לקחת משהו אחר. תודה!
-
- 13 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני עכשיו ב-012 NET HOT CABLE 1.5 אי רוצה לעבור ל בזק 014... רק לאיזו חבילה כדאי לי לעבור? תדה
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
הי. רציתי לשטף אותכם במעבר שלי בין החברות. אז ככה : אחרי כמה כתבות כאן באתר שמתי לב למהירות ה"דפוקה" של אימיול שלי. כלומר, שמתי לב מזמן - 3KB/S ?? אחרי שהוא דלוק יומיים ?? מוגזם, לא ? התקשרתי ל014 והם כמובן התחילו להציע לי כל מייני הצעות נחמדות, כגון 19.90 לחודש על 1.5MB/S למשך שנה. אבל אני סירבתי. התנתקתי. אחרי 5 דקות חזר עלי נציג מNETVISION ועשינו התחברות. שיניתי את כל הבלה-בלה-בלה בראוטר שלי, והנה, פלאים !!!! המהירות באימיול קפצה בנס ל14 KB/S !!!!! איך ? מישהו מוכן להסביר לי ? איך ? או שהכתבה עליהם כאן היתה נכונה ?
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הבעיה היא כזו ! עד עכשיו הכל היה בסדר כל עוד היה לי את המחשב שלי עם 1.5M אינטרנט ומחשב שני בכבל מוצלב שמקבל אינטרנט ומוגבל ע"י נטלימיטר ל 40 קיי הורדה 2 קיי העלאה ..... עכשיו המצב הוא כזה , קנו פה נייד וגם הוא צריך אינטרנט מה שאומר שמבחינתי ניגמרו ימי הבטפילד 2 ..קאונטר וכו נכון ? (פינג גבוה ..יהיו קפיצות פינג כל הזמן) דבר שני זה בעצם השאלה שלי 2 מחשבים זה פשוט -כולה כבל מוצלב אחד ו2 כרטיסי רשת (אחד אצלי אחד במחשב השני) עכשיו.... איך אני עובר ל 3 מחשבים ? חייב ראוטר או שאני יכול לקנות עוד כרטיס רשת ולשים במחשב שלי ולהעביר גם אינטרנט (כמו הקיים היום בעצם) למחשב שלישי בכבל מוצלב ?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחובר כבר למעלה משנה לקו adsl 1.5\96 96 קילו ביט שזה = 12 קילו בייט . אני ואח שלי משחקים במשחק cs שדורש המון upload כדי שיהיה אפשר לשחק נורמלי כמו כל האנשים בעולם. בדיוק נגמר לי ההתחייבות עם בזק . לכן החלטתי לעבור לאינטרנט בכבלים של הוט שבו מקבלים 1.5M/512Kb . 62 kb upload בטוח שסוף סוף יהיה אפשר להנות ממשחק איכותי יותר . כרגע יש לי מודם שהוא גם רוטר b-focus 312 ו switch של אדימקס . ככה אני מחבר את שני המחשבים לאיטרנט וגם שבאים אורחים עם מחשבים אין שום בעיה לחבר גם אותם. אז שאלתי היא איזה מודם אני מקבל האם הוא גם ראוטר ? ואם לא אני איך מחבר את שתינו לאינטרנט . מה שיש לי כרגע זה hub ו switch . תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום, כיום אני מחובר דרך לאיטרנט דרך תשתית של בזק+בזק בינלאומי במהירות של 750/96. אני בסך הכל מרוצה מהשירות- פרט למהירות ההעלה ולמחיר האסטרונומי שאני משלם על תשתית (גיליתי ש 80 שקל בחודש!). ברשותי הנתב הנ"ל: http://www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/GWirelessRouters/WGR614.aspx?detail=Specifications ומודם אלקטל. אני שוקל לעבור לכבלים. ביררתי מחירים: בבזק רוצה 30 ש"ח לחודש ל 3חודשים הראשונים ואחרי זה 60 עם התחייבות לשנה על 1.5/150. בכבלים 45 שקל לחודש ל 1.5/128. יתרון קל לכבלים- מכיוון שאצל בזק מהירות ההעלה קצת טובה יותר. עוד יתרון לכבלים- נציגי השירות שלהם אינם חוצפנים כשל בזק. בכל מקרה, יש לי מספר שאלות: 1. האם אמורה להיות בעיה כלשהי עם הראוטר במעבר ל…
-
- 3 תגובות
- 734 צפיות
-
-
מצב נוכחי: מודם כבלים מחובר למחשב "ראשי" בחיבור USB. מחשב ראשי מחובר בכבל מוצלב למחשב "משני" בהגדרות ICS. מדפסת מחוברת למחשב "משני". ה"רשת" מוגדרת באמצעות ICS לשיתוף אינטרנט קבצים ומדפסת. עובד יפה מאוד עד שמכבים את המחשב ה"ראשי"...... רוצה לשפר לרשת שתקיים את התנאים הבאים: אינטרנט לכל משתמש ללא תלות בכיבוי או הדלקת איזה מחשב שהוא. מדפסת זמינה רק כאשר המחשב שמחובר אליה פעיל. למימוש הרשת אני מניח שאני זקוק לנתב כלשהוא. השאלות שלי לפורום הן: 1) האם נתב של D-LINK מסוג DI604 -מומלץ? 2) האם אני צפוי למגבלות בשימוש כמו בתוכנות שיתוף (emule) או משחקי רשת או כל מגבלה אחרת שאני לא מכיר כרגע בחיבור הנוכחי? 3) האם חיבור המדפסת כמות שהוא יעבוד? תודה.
-
- 14 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום, כיום יש לי 1.5 מגה והספקית שלי היא אינטרנט זהב\012 (הם התחברו לא ? ) בכל אופן מאז החיבור האינטרנט שלי לא כבימיו הטובים ואני רוצה בהזדמנות זו להחליף גם ספקית לאחרת עם 4-5 מגה. אני כיום על תשתית בזק (אני מבין שגם צריך לשדרג אצלם חבילה לחיבור של 4-5 מגה בהתאם להחלטתי נכון? ) לאיזו ספקית אתם ממליצים להתחבר לשימוש בעיקר של הורדות מטורנטים\אימיול לפעמים ללא LOW ID ושטויות ,משחקי רשת וכו.. תודה רבה וצום קל (למי בכל זאת צם) .
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית בין שני מחשבי XP ב-ADSL עם ראוטר b-focus 312 וסוויטצ'. אני מתעתד לעבור להוט והשאלה שלי היא אילו שינויים עלי לבצע כדי לקבל רשת תחת תשתית כבלים. 1. אילו ראוטרים מומלצים לכבלים? 2. מה עלי לשנות בהגדרות במחשב כדי שיהיה לי חיבור לאינטרנט בכבלים? האם יש לזה מדריך או שכל ההוראות מתקבלות עם הנתב? 3. האם אני צריך לעדכן משהו כדי להמשיך לקיים שיתוף קבצים בין המחשבים? תודה
-
- 2 תגובות
- 781 צפיות
-