עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. עדכון: הבעיה ככל הנראה בנתב, כשמפעילים הצפנה אין רשת. לפרטים - כאן. לשכנים שלי יש מחשב נייד שמריץ XP (עם SP2). למחשב הזה יש מודם סלולרי שאפשר לחייג דרכו לספק האינטרנט, וגם כרטיס רשת אלחוטי (Intel 2200BG). מוגדרות לו כרגע בעזרת המודם הסלולרי מספר התקשרויות חיוג. מצד שני, התקנתי להם בבית גם נתב אלחוטי. בעיה שפחות קשורה לעניין היא שחיבור ה-Ethernet של מודם הכבלים לא מתפקד, אז סידרתי שאחד המחשבים הנייחים ישתף אינטרנט (וכמובן שאין DHCP בנתב). הגדרתי למחשב הנייד IP ב-Alternate configuration ככה שהוא יוכל להתחבר דרך הנייח שמשתף אינטרנט (וגם להתחבר לרשתות אלחוטיות אחרות במקרה הצורך). הכרטיס רשת נותן אינדיקציה שהוא מצליח להתחבר לרשת האלחוטית. עכשיו לבעיה - עם כל ההתקנה המסובכת הז…

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  2. עד לפני כמה חודשים, הייתי מחבר את המודם של הוט, לראוטר (1043), והכל היה טוב ויפה עד שהראוטר החליט להשתגע ולסבול מניתוקים. ללא שום קשר, עברתי לבזק. וקיבלתי את המודם / ראוטר המשולב שלהם. ניצלתי את העובדה שהמוצר שלהם יכול לשמש גם כראוטר (עם תדר5GHZ), ולא רכשתי ראוטר חדש מאז. החיסרון היה - ויתור על הרשת הקווית שלי (תשתית של 1GB\S בכל הבית), הואיל והמוצר של בזק לא תומך במהירות הזו. הפיתרון היה לכבות את הWIFI ב1043, לנתק את האנטנות ולעשות בו שימוש כסוויצ' בלבד (שום בעיות יציבות מאז), ולגשר בין הראוטר לסוויצ'. הבעיות? היות והרשת הקווית לא "מתקשרת" עם הרשת האלחוטית כמו שצריך, אני נאלץ למצוא פתרונות יצירתיים, (דוגמת הגדרה ידנית למדפסת שמחוברת באלחוט לרשת הביתית, לא יציב ומשתגע מי…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by M-a-T-a-N,

שלום, יש לי מחשב עם שני כניסות רשת אחד מחובר לאינטרנט והשני מחובר ל- nas. ASUS P5W DH Deluxe אני לא מצליח להפעיל את שניהם ביחד איך אני פותר את זה? יש לי גם SWITCH אולי אני יכול להשתמש בו במקרה זה ? http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=26171&catid=1521

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by spitzi,

שלום, הבאתי להורים מתאם רשת על גבי חשמל שעבד אצלי בלי בעיה במקביל לרשת האלחוטית של הראוטר. אצלם, הטלפון הנייד שלהם (Samsung Galaxy S3) לא מצליח להתחבר לאף אחת משתי הרשתות האלחוטיות -- של הראוטר או של המתאם -- כאשר שתיהן פועלות ביחד, לא משנה אם יש להן אותו שם רשת או לא, ולא משנה אם הן על ערוצים נפרדים או על אותו ערוץ. הטלפון טוען במקרה כזה שהאימות נכשל, על אף שהסיסמא בודאות נכונה. כאשר רק אחת משתי הרשתות האלחוטיות פועלת, הטלפון מתחבר אליה מיד. יש רעיון? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום חברים, ברשותי מודם ראוטר משולב של TPlink מהדגם הזה, המכשיר עבד שנה וחצי באופן תקין לחלוטין יחד עם כרטיס רשת בתקן USB תואם שמחובר למחשב נייח, עד שלפני מספר ימים התחילו פתאום שיבושים. נורית ה wireless בראוטר הייתה נכבית, האינטרנט היה מגמגם וכמעט שלא עבד, ואפילו מתאם ה USB במחשב הנייח פתאום לא היה מזוהה. לאחר בדיקה גיליתי שאם אני עושה reset לראוטר זה אמנם פותר את הבעיה, למספר שעות בלבד. מכאן הגעתי למסקנא (- מהר מדי) שהבעיה נעוצה בראוטר, ולכן קניתי ראוטר חדש ועל הדרך גם מתאם USB חדש. התקנתי אותם ובאמת הדברים הסתדרו, למשך פחות מחצי יום, לאחר מכן הבעיה שוב חזרה במלוא עצמתה. התקשרתי לבזק והם אמרו לי שהקו תקין לחלוטין והנתונים בסדר - והאמת היא שמבחינת הראוטר רק נורית ה w…

• 8 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. Started by Markis,

שלום ברשותי רשת אלחוטית בתדר 2.4 ג'גה הרץ. האם מכשיר העברת אודיו וידיאו מסוג TR-2470 הפועל באתו תדר יגרום להפרעה בתקשורת לאינטרנט ? היה לי בעבר נסיון לא טוב עם מכשיר טלפון אלחוטי בתדר 2.4. לינק למכשיר הנ"ל: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=183&scat=274&tcat= בתודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. אני לא יודע אם זה ממש קשור אבל אחרי שהתקנתי רשת אלחוטית בבית הופיעו מספר בעיות מוזרות ב FireFox וורסיה 2. הראוטר הוא Edimax BR6504N וכרטיס הרשת הוא Edimax EW-7728IL המחשב שלי עובד כל הזמן וה FF פתוח, שמתי לב שחלק מהטאבים מתנתקים לי אחרי כמה שעות, תופעה שלא קרתה לי עד עכשוו. התופעה קוראת בעיקר בטאבים של NRG YNET ו haaretz אבל גם בטאבים אחרים. בנוסף, שמתי לב שכאשר דף מתרענן מבחוץ (לא שאני מרענן אותו) לוקח לו הרבה יותר זמן ונראה כאילו הוא מנסה להתרענן מספר פעמים. התופעה הזאת התחילה לאחר המעבר לרשת אלחוטית כך שאני חושב שהראוטר/כרטיס הרשת גורמים לה. מישהו נתקל בזה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by aviadhadad,

היי, אני עוזר לחבר להעביר את האתר שלו לשירות אירוח אחר, אחרי ששיניתי את הכתובת בdns לשרת החדש, האתר לא עולה יותר. בדיקה באמצעות nslookup הראתה ששם האתר מפנה לכתובת IP הנכונה - אך פה זה נהיה מוזר - אם נותנים פינג לשם של האתר אין תגובה, אם נותנים פינג לכתובת הIP מקבלים תגובה. בדיקה בtracert מראה את אותן תוצאות, לפי כתובת IP יש תגובה, לפי שם האתר זה נתקע איפשהו בדרך. למישהו יש רעיון למה זה יכול לקרות?

• 22 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. היי תשמעו יש לי בעיה די מתסכלת עם emule שלי - אולי למישהו מכם יש איזה רעיון? הבעיה היא כזו: יש לי ברשימה כ30 קבצים - רובם די פופולריים. מה שאני עושה זה שאני משנה את הפורטים של התכנה, יוצא ונכנס, מתחבר לשרת ואז תוך כמה שניות התכנה מתחילה להוריד בקצב מטורף - 180+ ככה זה נשאר לאיזה פרק זמן של כמה דקות, ואז הקצב יורד בצורה חדה לכיוון ה40 ונשאר ככה. חזרתי על התהליך ממש עכשיו במשך איזה 4 פעמים -זה קורה כל פעם (משנה פורט->יוצא ונכנס->זה מוריד כמו מטורף לכמה זמן->ואז נופל ל40) בקשר מה שקרה לי עכשיו, אציין שכאשר התכנה הורידה בקצב טוב היו איזה 2-3 קבצים שירדו (אחד על 150 +אחד על 40, 2 על 90....) יותר מאוחר כאשר הקצב ירד אז "הצתרפו" עוד איזה3-4 אבל אני זוכר שפעם קרה…

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  10. Started by avih,

שלום לכולם, אודה לכל מי שיוכל להסביר מה קורה לי ברשת יש לי 2 מחשבים בבית ,נתב ומודם (נפרדים) אני גולש במהירות 15MB דרך בזק. שמתי לב לאחרונה בבדיקה של מהירות גלישה שאני בעצם גולש במהירות של 10MB בבדיקה שערכתי (גם מול בזק) במחשב העיקרי לשימושי - בחיבור המחשב ישירות למודם ב Dial up - אני גולש במהירות של 15MB בחיבור המחשב דרך הנתב זה יורד ל 10MB בחיבור ליציאת רשת השניה שיש לי במחשב - אותה תוצאה (דרך הנתב יש ירידה ל 10MB) במחשב השני שלי - דרך הנתב - אין בעיות - גלישה של 15MB. במחשב העיקרי שלי ,בחיבור כבל הרשת ליציאה אחרת שבנתב (גם ליציאה שהמחשב השני היה מחובר בו) - אין שינוי בתוצאה כלומר 10MB גלישה ו 15MB אם אני ב DIAL UP בהתחלה חשבתי שיש בעיה בנתב אך זה לא נשמע …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by ehud4,

שלום לכולם! יש לי נתב TP-LINK שה DHCP מוגדר לחלק בו כתובות מ 100 עד 199. מה שמוזר לי, זה שכאשר אני נותן למחשב כתובת סטאטית שהיא מחוץ לטווח של ה DHCP מוגדר בנתב, אז המחשב הזה לא יכול להשתמש בנתב כדי להגיע לאינטרנט (אבל הוא כן מתקשר ברשת הביתית). אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר מה הקשר בין חלוקת הכתובות של ה DHCP לזה שהנתב לא יכול לנתב את המחשב כאשר הוא מקבל כתובת שהיא מחוץ ל DHCP שמוגדר בו . . . . הרי הטווח של הרשת שלי בתכלס זה לפי המיסוך, ולא לפי מה שהראוטר מחלק, לא? תודה לעונים.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. אז ככה. יש לי רשת ביתית מאחורי נתב, ובה כמה מחשבים שמריצים שרתי VNC באמצעות RealVNC Corporate. לצורך העניין, כל שרתי ה-VNC רצים על פורט P. כדי שזה יעבוד, בנתב מופעלים שרתים וירטואליים באופן הבא: *מקדם פורט חיצוני P1 לפורט P במחשב X1 *מקדם פורט חיצוני P2 לפורט P במחשב X2 וכו'. בעיקרון, זה עובד יופי. אני יכול לגשת לשרת ה-VNC של כל מחשב באמצעות שילוב הכתובת החיצונית והפורט החיצוני - ExtAddr:P1, ExtAddr:P2 וכו'. אבל באופן מפתיע, כשאני מנסה לגשת מתוך הרשת הפנימית עצמה, אני עדיין חייב לגשת לפי הכתובות החיצוניות. כלומר, נניח שאני מנסה לגשת מ-X1 ל-X2. אני יכול לגשת רק דרך ExtAddr:P2, ולא דרך X2:P. אם אני מנסה לגשת ישירות ל-X2:P, אני מקבל Connection refused. קצת מוזר לי שאני ברשת …

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום לכולם לא איש פותח אשכולות אנוכי אז אנסה להיות ברור ככל האפשר אני משחק משחק רשת בשם League Of Legends שבבעלות Riot Inc בשרתים אירופאים מערביים שממוקמים באמסטרדם, הם מספקים בעמוד התמיכה שלהם 2 שרתים לבדיקות tracert וכן datasheet מלא עלם כל רשימת השרתים שלהם (כ-600 כתובות). עקב בקשה לשיפור הפינג מול 014 הגעתי למחלקת דיגיטל שלהם שבהעלאת הנושא למחלקת הנטוורקינג/הנדסה ביקשו הוכחה לניתוב יותר טוב משלהם על מנת שהם ישפרו. פתחתי את האשכול הבא: http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=15378964 שבו ביקשתי מהקהילה לעשות tracert, הניתובים התבררו כדיי זהים ולכן לא נפתחה אסקלציה למחלקת ההנדסה של 014 לשיפור הפינג. פניתי גם לנטוויז'ן בנושא, לנציג תמיכה בכירה שלהם לא היה ידע בסיסי בפקודת …

• 20 תגובות
    • 7.1k צפיות
  14. בוא נתחיל מזה שיש לי ידע בינוני בבניית רשתות ( אני לומד MCSE ) ואף פעם לא הייתה לי התנסות רצינית בשטח , עכשיו לקחתי על עצמי אחריות לבנות רשת מחשבים בתוך משרדים , קצת הסבר על המשרדים המשרד הוא משרד חשבונאות , ייתכן שיכיל עד 10 מחשבים . שיש צורך שיהיה ביניהם שיתוף אני צריך שיהיה תקשורת בין כל המחשבים בעיקר לשיתוף הדפסות וקצת משאבים אני צריך לרכוש ציוד לתקשורת כגון ארון תקשורת , סוויטץ וכו' .. (את הציוד הנדרש) מישהו יכול להמליץ לי על חנות מקצועית ואמינה .?? (עדיף שיהיה להם אתר) והשאלה החשובה יותר , איזה סוגים של רשתות אני יכול לבנות ומה הכי כדאי ?? WORKGROUP מתאים במקרה זה ! צריך להיות אינטרנט גם ברשת עצמה .

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  15. שלום אני מחובר דרך נטויזיון (כבלים) ומידי מספר ימים קורה לי למשך חצי יום או יותר שכל מספר דקות מתנתק לי החיבור ואז אני מתחבר אחרי שתי דוקת ושוב חוזר חלילה.... עכשיו, בפעם שעברה שלחתי מייל לתמיכה שלהם ושאלתי אם הבעיה אצלי או שהתקליט שלהם נכון והיא כלל איזורית, ונחשו מה... פתאום הכל היה בסדר. היום שום קרה לי המקרה, צלצלתי לתמיכה עכשיו והם דיברו איתי ואמרו לי להוריד חייגן, לא הצלחתי להוריד את החייגן מהאתר של הכבלים והם הגדירו לי אותו (ביחד איתי כמובן) ידנית, ואמרו לי שהבעיה היא בפייר וול שלי, שהוא ZONEALARM ושאני אמצע וייר וול אחר. הייתי מבואס קצת כי זאת הערכה השלמה של ZONEALARM שכוללת הכל ולא התחשק לי לזרוק אותה לפח. ובעודי משוטט לי לחפש וייר וול מומלץ אחר (למרות שהרבה ממלצ…

• 7 תגובות
    • 923 צפיות
  16. Started by gilm,

שלום רב היה לי ראוטר ישן DIR320 -הייתי גולש איתו בלי התנתקויות -באינטרנט של הוט 12 מגה הייתי בארה"ב וקניתי שם ראוטר של NETGEAR WNDR3400 שקראיתי עליו ביקורות טובות חיברתי אותו וכל כמה דקות יש לי התנתקויות -חשבתי שהמודם בכלל מתנתק אבל ראיתי בסטטוס שהאינטרנט עדיין מחובר עשיתי כל מיני בדיקות ואז ראיתי שעם כתובת IP אני כן מצליח להיכנס לאתרים אבל עם השם שלהם לא זהוגם לאתרים שכבר נסנתי אליהם לפני קצת זמן הוא נותן לי להיכנס עד שלאט לאט גם אליהם לא רק אם אני מכבה את הראוטר ומדליק אותו אז זה מסתדר עד שאחרי כמה דקות שוב חוזר הבעיה אם יש לי קובץ בהורדה עם INTERNET DOWNLOAD MANAGER זה עדיין ממשיך לרדת ולא מפסיק אז אני בטוח שהבעיה היא ב DNS ניסחי להזין גם ידנית את השרתי DNS ש…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by MrAccident,

שלום אני מחובר לכלבים ולאינטרנט זהב ובזמן האחרון התרבו ההתנתקויות זה הולך בערך כך, כמה פעמים ביום (לפעמים יותר לפעמים אולי אפילו לא פעם ביום) יש ניתוקים, תמיד זה לכמה דקות או אפילו שניות (לא להרבה זמן) אני חושב לפעמים זה מתנתק לשנייה ואז מתחבר ואז שוב מתנתק במשך דקה שתיים עד שמתנתק או מתחבר סופית (לאותו זמן) רציתי לדעת אם זה דבר רגיל, אם זה קורה לאנשים מסויימים (מרקע עדתי מסויים - סתתתם) אם ידועות לכם סיבות אפשריות ועיקריות יותר בבקשה לא לכתוב יותר מפעם "אצלי הכל עובד מצויין אז בטח הבעיה אצלך במחשב או משהו..." אם אצלך הכל מצויין אז אין לך מה להוסיף למציאת הפתרון לבעיה

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  18. בוקר טוב חברים יקרים יש לי מחשב בבית, שעובד עם כרטיס רשת אלחוטי ויושב קצת רחוק מהנתב. רמת הקליטה שלו די נמוכה, כ-30% ומטה בד"כ. המחשב סובל מאיבודי קשר קצרים עם הרשת (מתנתק וחוזר אחרי כמה שניות), נניח פעם ב-10 דקות. ראיתי שישנן אנטנות להארכת טווח, אך אינני בקיא בתחום. מהן המלצותיכם?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Life_is_Good,

יש לי בזמן האחרון התנתקויות באינטרנט, וזה מתחיל קצת לעצבן. הרשת האלחוטית עצמה פעילה אבל האינטרנט לא עובד. זה מצריך ממני להתנתק מהרשת ולהתחבר מחדש. הבעיה שאני רוצה להשאיר את האינטרנט דלוק בלילה וזה קצת מעצבן כשאני קם בבוקר ורואה שזה לא הוריד הרבה כי זה התנתק. הקליטה עצמה בין הנתב למחשב היא טובה יחסית, וגם כשאין הרבה חיבורים האינטרנט מתנתק. המודם שלי הוא Motorola SB4200 והראוטר האלחוטי שלי הוא 3Com 3CRWER100-75 אני מחובר בתשתית HOT, עם ספקית בזק בין לאומי. החיבור שלי זה אייפי דינאמי, ככה שאני מחובר כל הזמן. המחשב שלי הוא מחשב נייד מתוצרת LG LE50 5LSE ויש לו כרטיס רשת אלחוטית WLAN 802.11b/g. ומערכת הפעלה וינדוס XP SP2 גרסא עברית. אשמח לעזרה בנושא. תודה יבגני

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. יש לי בבית רשת ביתית של שלושה מחשבים שמחוברת דרך נתב Microsoft MN-700 (נתב אלחוטי שעובד במהירות 54MBPS)לאינטרנט (בזק). מחשב אחד מחובר לנתב בכבל, והשניים האחרים דרך כרטיסי רשת אלחוטיים. בעיה שחוזרת בשנה האחרונה היא התנתקויות חוזרות ונשנות של הנתב, כלומר נפילה של הרשת. הבעיה היא לא במודם או בחיבור לספקית האינטרנט, שנשאר יציב ולא דורש אתחול, אלא בנתב עצמו. מדי כמה שעות הרשת פשוט נופלת (אם כי שלושת נוריות החיוי שעל הנתב נשארות ירוקות - כח, מודם ואלחוטי), לא ניתן לגשת לנתב עצמו (כשהחיבור לאינטרנט נופל, אני פשוט ניגש לכלי הניהול של המודם דרך ה-IP שלו), והדרך היחידה להחזיר את הרשת לפעולה הוא לנתק ולחבר את הנתב. ניסיתי בין השאר להוריד את ההצפנה מהרשת, אבל זה לא שינה דבר. בנוסף, ה…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by wooper,

שלום יש לי רשת ביתית בבית מחשב אחד מחובר לראוטר ושני מחשבים מחוברים בצורה אלחוטית לאחרונה קניתי כרטיס usb אלחוטי לאחד המחשבים והאינטרנט בו כל הזמן עובד ומתנתק למרות ששני המחשבים האחרים עובדים מה יכול להיות הסיבה?

• 6 תגובות
    • 838 צפיות
  22. שלום אני מחובר אל חוטי ממחשב נייד thosiba a200 10w לראוטר סימנס sl2 141 וכול דקה ..אפילו פחות הרשת מתנתקת ושוב מתחברת אני מחובר ל012 וההתחברות מוצפנת נ.ב אני מוחבר גם לטלפון של 012 כך שלראוטר מחובר גם מסננן שיחות כזה של 012 ועילו מחובר מודם rta1320a לראוטר מחובר גם מחשב נייח באמצעות כבל

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. לא יודע אם הכותרת משקפת בדיוק מה שקורה אבל אני אנסה. במכללה יש לנו אינטרנט אלחלוטי של 012 ואנחנו מתחברים, נכנסים לדפדפן ואז עולה דף של 012 שם צריך לרשום שם משתמש וסיסמא ואז זה נותן לנו להמשיך לגלוש. עד פה אין בעיה. העניין הוא שבאופן די קבוע זה כל כמה מזן (כל חצי שעה ככה) מחליט שאני צריך להכניס מחדש את השם משתמש וסיסמא בעוד לאחרים פה בכיתה זה לא קורה. יכול להיות שאלו הגדרות מסויימות במחשב? אשמח לעזרה!

24. הראוטר החובר אצלי לשני מחשבים נייחים שנמצאים באותו החדר באמצעות כבל רשת וכבר פעם שלישית שאני קם בבוקר אני שם לב שאי אפשר לגלוש. אני מנסה להיכנס להגדרות הראוטר דרך הכתובת שלו וזה לא תמיד מצליח (או לוקח יותר מדי זמן). פעם אחת פשוט כיביתי והדלקתי אותו אז אני חושב שהוא התחבר אוטומטי ופעם - פעמיים שנכנסתי להגדרות שלו ראיי שהוא היה מנותק. מה יכולה להיות הבעיה ? אולי פיספסתי איזה הגדרה ?

• 5 תגובות
    • 773 צפיות
  25. אני בבזק ADSL עם בזק בינלאומי ויש לי מודם aztec DSL-600E ויש לי התנתקויות כל 20 שניות בערך (האור של הDSL מתחיל להבהב.) יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 732 צפיות

דיונים חדשים בפורומים