עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. עבר הרבה זמן מאז שהתעסקתי עם רשתות ואני קצת חלוד, אז אני אשמח להסברים. יש עסק קטן שיש בו משהו כמו 8 עמדות מחשב מחוברות כולן ב LAN, מדי פעם מתחברים ב WIRELESS. יש גם משהו כמו 2-3 מכשירים שמתחברים ב WIRELESS כמו מדפסות. עד עכשיו הרשת הייתה טלאי על טלאי עם כל מיני רכזות קטנות וכו'. החלטנו לעשות סדר, הוזמן מתג איכותי והוא יותקן היום. חוץ מזה יש נתב מעפן של ספקית האינטרנט המקומית (העסק בארה"ב) ואנחנו מחפשים נתב שיחליף אותו. הנתב כמובן אמור לטפל באינטרנט וברשת האלחוטית. הכוונה היא לחבר את כל ה SWITCH לנתב, ואז נוצרת לי בעיה עם ה DHCP. האם לתת לנתב לנהל את זה? למתג לנהל את זה? אם נותנים למתג לנהל האם זה לא מתנגש עם הניהול בנתב אם מתחברים לרשת האלחוטית? אם למישהו יש חומר שאפשר …

• 4 תגובות
    • 644 צפיות
  2. Started by mitelka2004,

שלום לכולם, רכשתי מחשב נייד ואני מתלבט לגבי החיבור לאינטרנט. שימוש בנסטיק נראה לי מופרף היות וזה דורש התחייבות לחברות הסלולר (הבנתי שאין קניה חד פעמית של נסטיק ושימוש חופשי...) למרות היתרון העצום של אינטרנט בכל מקום. הציעו לי לא להתעסק עם החברות אינטרנט ולככת לקנות ראוטר - אבל לא הבנתי בדיוק איך זה עובד העסק (ההתקנה, מה זה למעשה מדמה רשת אלחוטית)? כמובן שהפתרון השלישי הוא רשת אלחוטית. האם עדיף ראוטר על פניה? אשמח לעזרה, ארז.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום, אני מאכסן אצלי Server של משחק ויש צורך בקצב העברת נתונים גבוהה , ישלי Download די והותר - 5MB אך מהירות הUpload שלי נמוכה מדי כ50KBPS , חיפשתי בספקיות השונות וראיתי הכי הרבה 1MB בבזק, האם הספקיות עד כדי כך מוגבלות ? האם הרוחב פס עד כדי כך קטן? האם הספקיות מסתירות חבילות עם UPLOAD גבוהה כי לא הרבה צריכים אותם?? לפני שאני מתקשר הייתי רוצה לשמוע חוות דעת בנושא איזה חברה מומלצת? מחיר טוב ותמורה טובה כי איני רוצה לשכור שרת חיצוני במחיר 130 שקל לחודש.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. היי, אני עם הוט ובזק בינ"ל בחבילה של 12MB, מודם TERAYON TJ 715 ונתב EDIMAX 6104K עד אתמול הייתי ללא חייגן, וכעת אני עם חייגן בגלל בעיות ניתוב ("גיימר") בחיבור L2TP מאז המעבר יש לי מספר בעיות: 1. שאני עובד עם נתב, המהירות המקסימלית שאני מקבל היא 7MB ולא 12MB (בחיבור ישיר של המודם למחשב אני מקבל 12MB) - האם הנתב שלי בעייתי? אם כן איזה נתב מומלץ? האם המודם (הישן של TERAYON) בעייתי? 2. בעיות ניתוקים, אני רואה שה IP שלי משתנה הרבה פעמים בגלל ניתוקים (נראה לי שזה קורה יותר דרך הנתב, אבל עכשיו אני ללא נתב ועדיין ראיתי ניתוק) - מה יכול להיות הגורם? האם חבילה של 12MB בעייתית ללא חייגן? עדיף 5MB? (אני עובד מול התמיכה של הוט ובזק בינ"ל - בינתיים ללא תוצאות) אודה לכל רעיון או עצה ממי…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. לכל מי שחסמו לו את הפייסבוק במקום העבודה והוא לא יכול לגלוש שיכנס ללינק הבא -נערך ע"י מנהל הפורום-

• 4 תגובות
    • 796 צפיות
  6. Started by sabosal,

אני רוצה לשלוח סרטונים שעשיתי לעמית בחו"ל. המקבל אינו חובב טכנולוגיה בלשון המעטה, ועליי לפשט את התהליך כמה שיותר. מה הדרך הקלה ביותר לשלוח 6 קבצים בגודל 120 מגה כ"א? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Mr.positive,

שלום קיבלתי מבזק את הנתב הבא NETGEAR DGN2200 האם הוא טוב? יש לי פס של 10 מגה NGN זה יעבוד סבבה או שכדי להחליף אותו ?

• 4 תגובות
    • 5.5k צפיות
  8. מישהו אולי יודע מה הסיבה שכשאני מתחבר לרשתות WIFI מסוימות שלא מאובטחות ומופיע הסימול של הWIFI באייפוד שמראה שאכן יש חיבור לרשת המכשיר לא נותן להיכנס לשום אתר ומציג הודעת שגיאה שהדפדפן לא היה יכול להתחבר...?

• 4 תגובות
    • 777 צפיות
  9. Started by ili,

אני מחפש משהו איכותי יש משהו יותר טוב מ D-Link Dir-655 או ללכת עליו וראיתי שיש גרסה A ו B שלו זה משנה?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. כמו בכותרת, אני מעוניין להגדיר שרת פרוקסי על מחשב שמריץ windows xp בעקרון זה מחשב (בעבודה) שלא אמורה להיות לי גישה אליו, אז אני מעדיף משהו שרץ בתור איזשהו process וזהו ובלי אייקון ב-tray או משהו בסגנון. אין לי יותר מדי דרישות מהפרוקסי, רק שיעבוד כמו שצריך וזהו. אין לי צורך ביוזרים עם סיסמאות וכד' ובעצם רק משתמש אחד (אני) יהיה מחובר לפרוקסי הזה, לא יותר. תודה מראש לכל מי שיעזור... (ויש מצב שזה יותר מתאים לפורום "תוכנה", אבל לא הייתי בטוח)

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by n00kie,

שבת שלום לכולם :] יש לי פינגים גבוהים בטירוף במשחק WOW (ורק במשחק הזה), וכחלק מהניסיון למצוא את הבעיה אני מנסה לעשות TRACEROUTE. כשאני עושה PING אם TRACEROUTE לכל IP, זה פשוט נותן לי כוכביות. יש לי בזק בינלאומי, תשתית של HOT, ראוטר WR641G של TPLINK. מה יכולה להיות הבעיה? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by shahar07,

קיבלתי ניום ראוטר netger dgn 2200 תקן n איך אני אמור לדעת עם הכרטיס של הלפטופ שלי מתאים לתקן n ? הכרטיס הואdell 1397 wlan mini card

• 4 תגובות
    • 799 צפיות
  13. אשמח אם מישהו יכול לעזור עם הבעיה הבאה: אני מפעיל את פילטר זיהוי MAC ADDRESS בראוטר. כל שרק מי שמורשה יכול להשתמש הן ברשת האלחוטית והן ברשת הקווית. אני מחפש פתרון לחבר ראוטר לראטור (משמש כנקודת גישה) אבל להגדיר את הפילטרים רק במקום אחד והראוטרים שמחוברים ירשו מאותו מקום את ההגדרות. בראוטר הראשי ה- DHCP פעיל בשאר לא. לכל ראוטר יש כתובת IP בתוך הרשת הפנימית. רק הראטור הראשי מחובר לאינטרנט. בעיקרון זה עובד יפה, הבעיה שכרגע עבור כל ראוטר אני צריך להגדיר בנפרד את הפילטרים. מדובר בראוטרים של DLINK אין לי בעיה להחליף את הראוטרים לכאלה שתומכים באפשרות זו.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. זה מראה לי Link-local Ipv6 address Ipv4 address Subnet mask Default gateway היכן משנים Default gateway? אני משתמש בראוטר EDIMAX מחשב מס'1 מחובר בכבל ומחשב מס2' אלחוטי. ה-IP שלי בעצם הוא IPV4... למה לא רשום רק IP? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by assafshemesh,

שלום, לאחרונה קניתי כרטיס רשת אלחוטי TL-WN821N של חברת TP-LINK, הכרטיס נרכש דרך רשת חנויות KSP, עכשיו שאני מחבר את הכרטיס למחשב אני מקבל הרבה פחות רשתות זמינות לחיבור + העוצמה שהכרטיס קולט מכל רשת היא יותר נמוכה יותר. השוואה שאני עושה היא בלפטופ שלי, שלו יש כרטיס רשת אלחוטי מובנה שמובסס על צ'יפ של Broadcom דגם BCM4313, הכרטיס של TP-LINK מבוסס על צ'יפים של Atheros דגם AR9002U שזה בעצם שתי צ'יפים שונים AR9287+AR7010. http://www.broadcom.com/products/Wireless-LAN/802.11-Wireless-LAN-Solutions/BCM4313 http://www.qca.qualcomm.com/technology/technology.php?nav1=47&product=81 עכשיו המוכרים בחנות אמרו לי שזה הגיוני שהכרטיס רשת המובנה של הלפטופ יותר חזק מאשר כרטיס רשת אלח…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Or94,

לסבא וסבתא שלי יש מחשב והיום הייתי אצלהם ופתאום לא היה אינטרנט. הם מחוברים לאינטרנט דרך מתאם אינטרנט אלחוטי של בזק והספק שלהם הוא אורנג'. התקשרתי לאורנג' והם הסבירו לי מה לעשות וזה לא הצליח. בסוף הנציג של אורנג' אמר לי שצריך לקנות כרטיס רשת חדש. איפה קונים כרטיס רשת ואיך מחליפים אותו וכמה הוא עולה? האם יש עוד משהו שכדאי לעשות לפני שקונים כרטיס רשת?

• 4 תגובות
    • 707 צפיות
  17. Started by BENNY-L,

רשמתי בשורת הכתובות http://192.168.1.1/ והוא מציג לי דף לבן EDIMAX BR6204WLG

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  18. Started by BarBee,

יש לי 4 מחשבים: אחד מחובר ישירות לראוטר של בזק, ועוד 3 מתחברים אלחוטית. אני שוקל לרכוש צמד מתאמים בשביל חדר שמשום מה הקליטה בו מחורבנת. לפי מה שהבנתי, מתאם אחד יתחבר לראוטר (באחד מ4 החיבורים הפיזיים), והמתאם השני יתחבר בחדר הבעייתי. כמה שאלות: האם כל מתאם מקבל כתובת IP משלו, או שהוא נשאר "חסר זהות" עד שהוא מזהה מחשב בקצה? המתאמים מתאימים לרשת בזק וגם של הוט? (שוקל לעבור תשתית בזמן הקרוב) האם חובה לרכוש מתאמים מאותה חברה/דגם בשביל שיתקשרו ביניהם? איזה חברה/דגם מומלץ לקנות? (רוב הזמן אני לא מעביר מידע בין המחשבים, מחפש רק יציאה לאינטרנט) יש עוד משהו שכדאי לדעת לפני רכישה? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום לכולם, אני צריך עזרה קטנה בבניית הרשת הביתית בגלל הוספת מדפסת רשת שהיא לא אלחוטית. עד היום היה לי ראוטר וכל המחשבים היו מחוברים אליו חוטית, אבל בעקבות הוספת מדפסת הייתי צריך לשנות את כל המבנה של הרשת. כיום, המחשב המרוחק ביותר מחובר חוטית לראוטר. המדפסת נמצאת בדיוק באמצע של הכבל רשת, בין הראוטר למחשב המרוחק. תמונה להמחשה: אני צריך מן מפצל שיעביר את האינטרנט גם למדפסת וגם למחשב המרוחק. אבל למיטב ידעתי אין מפצל ממשי וצריך HUB. אז חשבתי לעשות את הדבר הבא: [ זה אפשרי ? לא יהיה עם זה בעיות ? הראוטר שיש ברשותי הוא: Edimax 6204Wg ומודם של HOT. עוד שאלה, אם ה- HUB הזה שאני רוצה לחבר הוא יתאים ? ראיתי ב- KSP את ה- Edimax ES-3205P ב- 55 ש"ח - הוא יעבוד …

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  20. מה הסיבה שלדוגמא מטורקיה הקרובה אני מקבל פינג באיזור ה160 בעוד שמגרמניה הרחוקה אני מקבל פינג של 70?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. בוקר אור, ככה המחשב מחובר כרגע, אבל משום מה דברים לא כ"כ עובדים לי. מחשב פי.סי עם וינדוס אקס.פי (סרביס פאק 3) מחובר ב-usb למודם סלולרי. המודם הסלולרי בעיקרון מופיע כמו כרטיס-רשת בלוח-בקרה. בכרטיס רשת הפיזי היחידי שיש למחשב, מחובר כבל רשת ל-ip camera. הכרטיס רשת הוירטואלי שנוצר מהמודם הסלולרי מקבל איי פי אוטומטי מהמודם, המחשב יכול לגשת לאינטרנט והכל סבבה. הכרטיס רשת הפיזי, איכשהו קיבל 192.168.0.1, אין לי מושג ממי, יכול להיות שיש ב-ip cam הזה שירות dhcp או משהו, כי ה-ip cam שמחובר לכרטיס קיבל 192.168.0.190 (בכלל לא ידעתי את זה, הייתי צריך לעשות סקירת טווח בשביל למצוא אותו). עכשיו יש 2 דילמות. א. כשאני מרשת אחרת מנסה לעשות ping למחשב שמחובר למודם הסלולרי (את ה-ip מצאתי עם wh…

• 4 תגובות
    • 887 צפיות
  22. היי בעקבות המאמר המצויין שנכתב כאן השבוע בנוגע לאבטחת הרשת האלחוטית החלטתי "לשדרג" את האבטחה ולעבור לפרוטוקול wpa הבעיה היא שיש שם כל מיני הגדרות שאין לי מושג מה לעשות איתן , אני מאוד אודה למי שיעזור. *WPA/WPA2 - אני צריך לבחור בין שתיהן , מה לבחור ? מה ההבדלים ? *הצפנה - TKIP/AES - אותה שאלה מהשורה למעלה. *radius server ip - מה זה ? מה אני אמור למלא שם ? *radius port - כנ"ל *radius password - אני מניח שזו הסיסמא ? איך אני בוחר סיסמא ? מה מגבלות האורך/תווים? *group key update period - גם ,מה זה ומה עושים עם זה? תודה רבה לעוזרים וערב טוב

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. אהלן, אני מריץ שרת למשחק 24/7 כבר סביבות 8 חודשים והכל רץ חלק עד לפני כמה שבועות. יום אחד ראיתי שהשרת ריק משחקנים, זה הדליק אצלי נורה כי הוא תמיד מלא. הסתבר שהוא לא הופיע על רשימת השרתים במשחק. התחלתי אז לעשות ריסטארטים לשרת, למחשב, לראוטר והיה נראה שתכלס שום פעולה שאני עושה לא עוזר, אלא באופן די אקראי השרת מופיע ונעלם מהרשימה. יכול להיות בסדר לימים ויכול לרדת אחרי דקות. אני לא מבין גדול בראוטרים וזה אז לקח לי זמן עד שהיעפתי מבט בlogs של הראוטר וראיתי שכשהשרת עושה בעיות זה נראה ככה: (שניה של תקשורת) Wed, 2011-06-15 16:40:15 - UDP Packet - Source:178.150.250.91,28960 Destination:79.183.199.42,0 - [DOS] Wed, 2011-06-15 16:40:15 - UDP Packet - Source:46.100.126.47,28961 De…

• 4 תגובות
    • 873 צפיות
  24. Started by titan1989,

שלום לכולם, לא ידעתי בדיוק איפה לשאול את זה (במידה וזה לא מקום מתאים אם תוכלו להגיד לי היכן לעשות את זה) יש לי ראוטר עם 7 מחשבים, ומה שאני מעוניין לעשות זה כשהם פותחים את הדפדפן, ומנסים להתחבר לכל אתר שהוא, תחילה הם יעברו בדף כלשהו, ורק אז יוכלו לגלוש לכל האתרים שהם רוצים או מה שבא להם לעשות אין לי מושג כיצד לעשות את זה, את הדף וכל זה אני יודע אבל ככה שהם יגיעו אליו ולא לאתר שהם פנו בהתחלה, אם ישנו הסבר כלשהו\תוכנה אני אשמח אם תסבירו לי, או לפחות תכוונו אותי לכיוון תודה מראש

• 4 תגובות
    • 731 צפיות
  25. מדובר ברשת גדולה, ומידי פעם אחד המחשבים לא מצליח להיכנס לGMAIL. לפעמים זה אתר אחר. יש לציין שכשהוא לא מצליח, מחשבים אחרים כן מצליחים. האם זו בעיה בראוטר? בסוויץ? בספק האינטרנט? או במחשב עצמו? אולי הגדרות דפדפן? מה זה יכול להיות?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.