רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
היי, אני לא ממש שולט בכל עניין הרשתות ולכן צריך את עזרתכם. התחלתי להקים NAS ביתי בעזרת מחשב ישן וFreeNAS. עד לכאן הכל בסדר, הNAS רץ. נרשמתי לשירות NOIP, הגדרתי קליינט DDNS בראוטר (HotBox של הוט) עשיתי Port Forwarding לIP פנימי של הNAS. ואני מצליח לגשת לממשק FREENAS על ידי הדומיין שיצרתי מכל מחשב חיצוני. זה הפורטים שפתחתי לממשק של הNAS: עכשיו התחלתי להסתבך. התקנתי OwnCloud כאשר הIP הפנימי שלו שונה, אני מעוניין שגם אליו תיהיה לי גישה כמו לעוד שירותים שאני יתקין. הIP של הOwnCloud זה 192:168.1.2 איך אני ניגש לIP הזה מרשת חיצונית? תודה. מקווה שהצלחתי להסביר היטב את הבעיה שלי.
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
גוגל, ענקית הטכנולוגיה, הכריזה אתמול בערב על מוצר חדש ומפתיע – נתב בייתי (router) ייחודי שפותח בשיתוף עם חברת TP-LINK. כרגיל אצל החברה, לא מדובר במוצר סטנדרטי אלא בהצהרת כוונות שיש לה משמעות רבה. כל הפרטים, כולל המפרט, המחיר והתכונות היחודיות - בפוסט המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=5773
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי, סתם שאלה קטנה שמציקה לי, במקרה שמחשב מחובר לראוטר קווית ומחובר גם לרשת אלחוטית אחרת כלשהי במקביל, דרך איזו מהרשתות המחשב יגלוש? תמונה שממחישה את המצב: (נא להתעלם משמות הרשתות, לא היה לי כוח לשנות אותן בשביל הפוסט ) תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם מודם-ראוטר DGN1000 של Netgear לא תומך במעל 15 מגה בחיבור VDSL? זה מה שנאמר לי ע"י נציג תמיכה טכנית של טריפלC כשניסיתי לברר מדוע אני מקבל חבילה של 15 מגה למרות שאני מנוי על 25 מגה. בלי קשר לשאלת ההגינות שבלמכור למישהו חבילה שאין לו לכאורה יכולת טכנית לקבל, האם הנציג דובר אמת בסוגייה הטכנית לפחות?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי ראוטר + מודם מדגם 6740U H1 שקיבלתי מבזק בזמן האחרון (אני מניח שזה היה מאז ומתמיד אבל שמתי לב לזה רק לאחרונה) אני חווה ניתוקים ברשת, בעיקר בזמני עומס (משחקי רשת, או הרבה הורדות בו זמנית). הניתוקים הם למשך שניות בודדות ולאחר מכן הכל כרגיל (לכן כנראה לא ממש שמתי לב לכך, רק מאז שנגמר הסמסטר וחזרתי לשחק קצת במשחקי רשת התחלתי לשים לב לניתוקים). לראוטר מחוברים המחשב הנייח שלי והRaspberry Pi 2 שלי שמריץ openelec, בנוסף חיברתי את הלפטופ שלי עם כבל רשת כדי לנסות לאתר את הבעיה. שמתי לב שכאשר יש ניתוק, זה קורה בשלושת המכשירים בו זמנית. במחשבים זה מתבטא בהופעת סימן חיבור מוגבל וניתוק ממשחק רשת או הפסקת ההורדות, ובRPI זה גורם לוידיאו שאני מפעיל בפולסאר (Streaiming) להיתקע ולהיסגר…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר אור, רכשתי בימים האחרונים ראוטר edimax BR-6428NC ושמתי לב שכשאני מחבר את הראוטור למודם ואת המחשב ישירות למודם ולא דרך הראוטר ישנם הפסקות בגלישה. לפעמים חלק מהתכנים פשוט לא עולים עד לריפרש של העמוד מחדש. סרטונים ביוטיוב נתקעים אחרי פרק זמן מסויים ועד שאתה לא תגרור את הטיים ליין של הסרטון למקום אחר, הסרטון לא ימשך. לעומת זאת אחרי שאני מנתק את המחשב ישירות מהמודם של הוט (HOTBOX) ומחבר את המחשב לראוטר (בעזרת כבל ולא אלחוטי) התופעה נעלמת והגלישה חלקה כמו שצריך. חייב לציין שעדכנתי את הקושחה של הראוטר אך עדיין זה לא פתר שום דבר והתופה נמשכת. אשמח לקבל כיוון מסויים ממה אפשר להתחיל לבדוק וכיצד לבצע את הבדיקה האם אכן מדובר בכך שהראוטר משבש באיזו שהי צורה את המודם כאשר המחשב מח…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי. יש לי כבל רשת שהעברתי מחדר עם ראוטר לחדר שינה, ואני רוצה לפצל את הרשת למספר כבלי רשת. השאלה, איזה Switch לקחת? יש לי TP LINK של 5 פורטים שעולה 50 שקל, ויש גם של 5 פורטים שעולה 100 שקל. מה ההבדל? http://ksp.co.il/?uin=12706 http://ksp.co.il/?uin=21972 האם גם בSwitch הכי זול לא ארגיש איזשהו delay ברשת? (חשוב למשחקי רשת). בסופו של דבר, אשמח להמלצה על Switch שהייתם קונים על פי הקריטריונים של הדיון. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני מספר ימים, החלה חברת פיקוק – הנציגה הרשמית של חברת Edimax בישראל, לשווק שני מוצרים אלחוטיים חדשים התומכים בתקן 802.11ac. הייחודיות של מוצרים אלה מתבטאת בכך שהם יכולים לתפקד ב-5 תצורות שונות - נתב קלאסי (Router), נקודת גישה (Access Point), מגדיל טווח (Range Extender), כרטיס רשת אלחוטי (Wireless Bridge) וראוטר בממשק WISP. כל הפרטים הטכניים לגבי מוצרים אלה, הזמינות והעלות שלהם מופיעים בפוסט המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=5927
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר'ה, אני אובד עצות... יש ברשותי את הנתב הנ"ל שרכשתי מבזק. במקום סתם לבזבז כסף על אנטנט wifi (הפתרון הפשוט), אני רוצה להשתמש בנתב (שהרי יש לו יכולות קליטה אלחוטיות) כדי להתחבר לרשת אלחוטית ולגלוש. הרשת היא של השכנים החדשים שלי שסיכמתי איתם להתחלק באינטרנט. הבנתי שיש אפשרות של להגדיר את הנתב כ-wireless bridge עם הנתב של השכנים, ואז בעצם להתחבר לתשתית שלהם באופן אלחוטי וליצור חייגן PPPoE כדי להתחבר עם היוזר של הספק שלי (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה). עברתי על מלא מדריכים וכ"ו אבל כולם פונים למשתמש המתקדם וחלק מהשלבים אין לי מושג איך לעשות. אפילו תשובה לשאלה הפשוטה של האם אני צריך להגדיר משהו מיוחד בשני הנתבים או רק בנתב שלי לא הצלחתי לקבל. שברתי את הראש עם אין ספור ואריאציו…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, ה-TL-WR841N המזדקן שלי מתחיל לעשות בעיות ומצריך ריסט כל כמה ימים. אני מעוניין לקנות נתב חדש. אני בחיבור של הוט כיום (דרך הוטבוקס), בשאיפה בעתיד unlimited. למרות שאי אפשר לדעת מתי יגיעו... זה מה שאני מחפש בנתב: 1. יתאים גם להוט וגם ל-unlimited. 2. תומך בלפחות 5 צרכני wifi במקביל בלי קושי (סלולריים, טאבלט, מדפסת, סטרימר). 2. תומך בתקן AC. 3. אני לא בטוח לגבי תדר 5GHz. האם כבר מותר לקנות אותם בארץ? האם כדאי לקנות נתב שתומך בתדר כפול? 4. גם אם אלך על נתב שמשדר ב-5GHz, עדיין ארצה שה-2.4GHz יעבדו חזק, כי הטלפונים הסלולריים שלנו לא תומכים ב-5GHz. אני יודע שיש נתבים שהאנטנה של ה-2.4 היא פנימית, ואני לא בטוח אם זה ישדר מספיק חזק. 5. נתב שנמכר ב-KSP, אייבורי או באג (קונה באי…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
צרכים: מתאים לתשתית בזק. בית 90 מטר, צריכה להיות קליטה טובה. מהירות גלישה של 40MB(הסתדרנו עם זה מעולה השנה על ציוד של בזק) 100MB די לא רלוונטי כי אין תשתית. אנחנו לא מחפשים את הביצועים הכי טובים בשוק, סך הכל שלושה סטודנטים שרוצים אינטרנט סביר שיאפשר לגלוש/יוטיוב מדי פעם להוריד איזה סרט, אבל ממש לא גיימרים או משהו כזה. אמין. התקציב הוא 200-250 עדיף לכיוון ה200. נתב שנמכר באייבורי או KSP כי זה מה שקרוב אליי. ראיתי כל מיני נתבים בתקציב אני לא יודע מי מהם שווה משהו.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, סופ"ש רגוע וטוב. רציתי לפתוח כאן בדיון על מציאת התשתית והספק האידאלי העכשווי בהיבט פינג לשרתים באירופה, הדגש הוא לאירופה בלבד. מה כוונתי? אקח למשל כתובת אייפי של שרת בגרמניה לצורך העניין. כתובתו 74.125.133.109 אשמח אם תוכלו לשתף כאן את הטרייס שאתם מקבלים ולשתף אותו כאן יחד עם ציון התשתית והספק שעשיתם את הבדיקה דרכה. המטרה שלי היא לראות תחת איזה תשתית וספקית אתם נמצאים ומהיא התוצאה שאתם מקבלים . למה? אני מחפש היום לראות האם יש שינויים משמעותיים בתוצאות כדי באמת למצוא משהו אידאלי עכשווי עבורי, אני יודע שלכל משתמש יש את המטרה שלו בין אם זה פינג / מהירות גלישה וכו. וכמובן שידוע לי שזה משתנה בין שרת לשרת וזה לא יוכיח חד משמעית את הנקודה אבל עדיין יתן כיוון מסויים להסתכל…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני עובר לבית חדש ומתכוון לחבר את הממיר יס לרשת (VODׂ), טיפה כאב ראש להשחיל כבל רשת מהלוח הראשי לחדר ולכן חשבתי על פתרון של מתאם חשמל. אני די חדש בנושא וקראתי קצת לפני זה. המתאם הראשון יתחבר למפצל חשמל שאליו תתחבר הטלוויזיה והממיר, וכמובן המתאם. המתאם השני יהיה מחובר למפצל חשמל בסלון, שאליו מחובר הנתב, הטלוויזיה ועוד מספר מכשירים קלים (4 בסה''כ). בעוד חדר נוסף יהיה מחובר מחשב ישירות לנתב ללא שום מתאם (לא יודע אם זה חשוב לציין). ההתלבטויות: 1. האם מתאם חשמל מתאים כפתרון ראוי למצב הנ''ל ולא גורם לבעיות כלשהם לרשת הביתית \ מחשב אחר שמחובר ישירות לנתב ? 2. האם המתאם מעביר נתונים בצורה תקינה ומהירה ? ישמש בסה''כ לממיר VOD. 3. ראיתי את הדגם הבא, האם ממולץ ? TP-LINK TL-PA4…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, רציתי לקנות את ה9980 אבל אין אותו במלאי בשום מקום. הציעו לי לקנות את ה9970 של TPL ההבדל העיקרי בינהם הוא תמיכה במהירות מקסימליית 10/100 לעומת 10/1000 ושל9980 יש גם תמיכה ב5GHZ (לא יודע מה זה אומר) מישהו יודע אם זה משנה משהו? כדאי לחכות שיגיע המלאי מתוך חשיבה על העתיד או שזה כ"כ לא רלוונטי שפשוט לקנות את ה9970 וזהו ? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שדרגתי את המחשב שלי ובעקבות כך יש לי כרטיס רשת חדש - Edimax EW-7612PIN V2 שמשום מה עושה בעיות בחיבור. הוא לא תמיד מזהה לי את הרשת בבית (מרחק של 4 מטרים ללא הפרעות) וגם כשהוא כן מחובר אז הגלישה (כולל בדיקה בspeed test) איטית ממש. המחשב הקודם שלי היה עם כרטיס רשת גם אדימקס (דגם 7200 ומשהו) באותו מיקום בדיוק שעושה בעיות, רק שאז לא הייתה שום בעיה. כדי להוכיח שהבעיה היא בכרטיס רשת ולא ברשת עצמה יש לי עוד ראוטר שבדקתי (שגם היה בשימוש פעם והוא עדיין מקונפג כמו שצריך) וגם כרטיס רשת USB (גם של אדימקס) ששניהם עובדים כמו שצריך. ניסיתי לשחק עם ההגדרות של ה-7612 (הכרטיס הבעייתי), כולל שינוי תדרים וכל קונפיגורציה אפשרית, אבל שום דבר לא עוזר. גם עדכ…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי מודם שמחובר לסוויץ בארון תקשורת. בחדר עבודה יש שקע אינטרנט אחד. הרשת היא cat6. אם אני מחבר את המחשב ישירות לנקודה הסטאטוס של החיבור הוא 10 Mbps, ובכל בדיקת מהירות שאני עושה, גם חיצונית לאינטרנט וגם למחשב אחר בבית אני מקבל קצת פחות מ 10. אם אני מחבר עוד סוויץ ואליו אם המחשב (כי יש כמה מחשבים שאמורים להיות בחדר) אז הסטוטוס של החיבור הוא 100 Mbps ובבדיקת אינטרנט חיצונית מקבל קרוב ל 100 (יש 100 MB אינטרנט) וגם בבדיקה ביתית. מה ההגיון? איך יכול להיות? (בכל מקרה המטרה היא שהביתי יהיה 1G, אבל בעיה בעיה) תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
כבר מתכננים את זה? כי בישראל הפינג גרוע ביחס לשאר העולם. למשל במשחק overwatch יש לרוב הישראלים 70-80ms Ping שזה נחשב גרוע במשחק כזה שהכל בו קורה במהירות וחייבים פינג נמוך כדי לשחק בדרגות הגבוהות. שאני מסתכל על שחקנים מארצות הברית למשל שמשחקים בtwitch יש לרובם 10-30ms ping קבוע ויציב ורואים את זה משתקף במשחק שלהם. למשל שהם יורים ביריב הHP שלו יורד במהירות.. זה פשוט מדהים. אם רק היה לנו הישראלים היכולת לשחק ב10-30ms פינג כמוהם... אז השאלה שלי אם מתי יהיה בכל העולם פינג נמוך ויציב? והאם כבר יש ציוד שתומך בזה גם אם המרחק של השרת גדול מאוד? מה בכלל התכנון של ספקיות האינטרנט לגבי זה..? אשמח לתשובה ממנהל הפורום או לתשובה ממישהו שמבין בזה ברמה מקצועית
-
- 5 תגובות
- 6.7k צפיות
- 1 follower
-
-
איזה נתב מומלץ לאנלינמיטד של הסיבים האופטיים? תודה
-
- 5 תגובות
- 4.8k צפיות
- 1 follower
-
-
הראוטר של בזק היתקלקל לי ואני החלטתי גם ביגלל שיצא חוק חדש שיכולים למכור לי מודם וראוטר בכל רשת ולא חייב בזק וגם כי הראוטר של בזק לא משהו את הראוטר הזה https://ksp.co.il/?select=.263..264..2141.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=39031&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real=8 יצויין שהלכתי עליו רק ביגלל המחיר (יקר יותר טוב יותר) האם נכון עשיתי?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני עובר בקרוב דירה ומחפש המלצה לספק אינטרנט עם פינגים נמוכים ומהירות גבוהה ויציבה לתשתית בזק. ביררתי מול בזק ואוכל לקבל 100 מגה באזור. אשמח אם גם תציינו את המחיר שאתם משלמים לצורך מיקוח עתידי. בנוסף, האם כדאי לקחת ראוטר מבזק או לרכוש אחד עצמאית? תודה
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני צריך להרחיב את טווח הרשת האלחוטית למקלט בקומה -2, שיהפוך לחדר מועדון קהילתי (כלומר, יהיו מספר רב יחסית של מכשירים שיתחברו לרשת בו זמנית. בין 4-10). הבעיה שלי היא שהראוטר ממש רחוק ובמקלט אין שמץ קליטה (לא מה-WiFi ולא סלולרית), מה שכן יש במבנה מלא Access points (הקרוב ביותר נמצא מעל המקלט, אבל בגלל הקירות העבים הקליטה לא עוברת). בחדר עצמו יש שקע טלפון ומספר רב של שקעי חשמל. אשמח ממש אם מישהו יכול לעזור לי! חשבתי על מספר פתרונות אפשריים: - מתאם powerline שיחבר בין הראוטר למקלט באמצעות תשתית החשמל. כרגע זה נראה הפתרון האדיאלי, אבל אני חושש כי אני צריך פתרון שיהיה אמין ויעבוד להרבה זמן, פחות אכפת לי ממהירות הג…
-
- 5 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
יש לי HOTBOX חיברתי אליו Xiaomi Mi WiFi Router Mini. אני מקבל כ100 מגה ברגיל. שדרגתי היום בהוט ל-200 מגה עם הראוטר אני מקבל עדיין כ100 מגה, בחיבור ישיר של המודם אני מקבל כ-175 מגה. ובשניהם כ-5מגה UP.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מודם ראוטר לתשתית בזק (100 מגה). הדירה לא גדולה, כ-70 מטר לכן אני לא מודאג מכיסוי WIFI אבל מכיוון שיש בבית סטרימר ו2 לפטופים שעובדים רק באל-חוטי, חשוב לי שאקבל את המהירות המקסימלית גם בWIFI. כרגע מסתכל על TP-LINK C7 ועל הוי אר 600, אני קונה בארץ וקצת מודאג מעניין הקושחה שנעולה לעדכונים. אשמח להמלצות לראוטר סביב ה-400-500 ש"ח שייתן לי ביצועים גבוהים גם בחיבורים אל-חוטיים. תודה
-
- 5 תגובות
- 8.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך בבקשה עזרה בבחירת ראוטר לבית. אני מעוניין להחליף את הראוטר שיש ברשותי היום (TL-WR941ND ) כיוון שהוא התחיל לעשות קצת בעיות ולרכוש ראוטר חדש לבית, השימושים שלי הם בעיקר סלקום TV ואינטרנט במכשירים הסלולריים. הקופסה של הסלקום TV (קופסה אחת בבית) מחוברת ישירות עם כבל רשת לראוטר הקיים ויש ברשותי אינטרנט של הוט נט שמגיע כיום ל95 מגה. התקציב שלי הוא עד 280 שקלים. אני שוקל לרכוש את אחד מהראוטרים הבאים: TP-Link Archer C2 Ver:3.0 AC900 D-Link DIR-825 AC1200 TP-Link Archer C20 AC750 תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. ברצוני לקנות מגדיל טווח הבא: D-Link DAP-1620 802.11ac AC1200 1200Mbps לינק 1)האם הוא יעבוד עם מודם\נתב (hotbox)? 2) האם הוא מומלץ . המרחק מהנתב לסלון (לסלון בו אני רוצה לחבר את מאריך טווח ) הוא 15 מטר איך תהיה הקליטה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 4.8k צפיות
-