רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום אני בכבלים + נטויזן ה- 858-91 לא הייה עולה לי אז עברתי ל- 554G72T כשאני מבטל את האלחוטי. אני עובד בסטטי ללא חיגן ה-554G72T מתנתק כל כמה שעות (הקודם הייה יציב ימים) ואני חייב חהגדירו דינמי כי הוא לא מקבל כתובת וזה לא ברור לי כתובת שלי הכנסתי XXX.XXX.XX.11 ומשני 255.255.255.224 כששרת ראשי XXXXXXXX1 אולם ב- 554 הוא לא הסכים וטען שזה לא חוקי (אבל זה חוקי ב-858)? האם יש בזה הגיון? אני רוצה לעבור לעבודה עם חיגן: מה עדיף PPTP או K2PT? יש הרבה דיעות ואני לא מבין את ההבדל. מה יותר אמין? מה יותר מהיר? לתשובתכם אודה, יהודה
-
- 2 תגובות
- 615 צפיות
-
-
נגמרה לי ההתחייבות ב ADSL ואני שוקל לעבור לתשתית של הוט, הנציגה של בזק כל הזמן אמרה לי שאני לא אקבל את כל המהירות שמובטחת לי...וכל שאר הדברים האלה. ברמת העיקרון אני מאוד מרוצה מ ADSL אבל ההצעה של HOT זולה בקרוב ל 300 ש"ח בשנה. האם זה נכון? מה עומד מאחורי זה? אשמח לשמוע אם יש לכם בעיות עם התשתית של הוט.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם יש סיכון כלשהוא למודם עצמו (אימוץ) איך ניתן לעשות זאת ואיך ניתן להפוך זאת בחזרה למודם רגיל?
-
- 3 תגובות
- 650 צפיות
-
-
-------------------------------------------------------------------------------- היי לכולם חבר שלי מתכוון להביא לי מחשב פנטוים 3 ,ואני מתכוון להתחבר דרכו לאינטרנט במהירות 1.5 מ"ב.רציתי לשאול האם המעבד משפיע על המהירות של האינטרנט או שאין קשר? כלומר מחשב כמו שלי פנטיום 3 שהוא כבר ישן,יכול להאט את המהירות,או שזה הכל תלוי במודם? בתודה מראש שי
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתגורר כבר כשנה בשכירות במושב בצפון. עד לפני כחודש לא היה מצב בכלל לדבר על אינטרנט "פרטי" ז'א שלא הייתה תשתית לבזק ונאלצתי להסתפק באינטרנט שמשותף לכל המושב דרך הכבלים ומהירותו היא 4\4 לכל המושב! מה גם שהיה פיירוול מרכזי שחסם את כל הפורטים,לא היה בכלל מה לדבר על תוכנות שיתוף. בחיבור ההוא הייתה לי בעיה שקרתה בעיקר במסנג'ר ובהעלאת קבצים. המסנג'ר היה מתנתק כל רגע, גם המירנדה,ולהעלות קובץ למישהו - גם בשליחת אימייל לפעמים הכי קטן שיהיה , היה סיפור מהפטרה. הייתי בטוח שהתשתית חרא ואין מה לעשות. תישאר עם זה או שלא יהיה כלום. היום סופסוף התחברתי לבזק וברק כספקית על חבילת 1.5 רגילה. אכן בעיית ההורדה נפתרה והאימיול טס ונותן עבודה מעבר למה שציפיתי. אך התאכזבתי לגלות שהבעיות במסנג'…
-
- 6 תגובות
- 835 צפיות
-
-
1. כשהשתמשתי בנתב האלחוטי +D-Link 614 הבנתי שעדיף לתת לאלקטל שלי לבצע את הניתוב, לכן ה D-Link שימש רק כ Access Point. האם כדאי להשאיר את המצב כך גם אם מחליפים לנתב אלחוטי Edimax BR6114wg, או לתת לנתב האדימקס לבצע את הניתוב ? 2. מחשב נייח המתחבר לנתב האדימקס ע"י כבל רשת (הוא נמצא ממש לידו), האם צריך להתקין משהו על המחשב, או פשוט לחבר כבל רשת וזהו ? 3. מחשב נייד המתחבר לנתב האדימקס ע"י כרטיס רשת אלחוטי של אדימקס EW-7108PCg PCMCIA שלפני כן היה בו כרטיס רשת אלחוטי של DLink, האם עלי להסיר את תוכנת ה AirPlus שהגיעה עם ה Dlink לטובת התקשורת האלחוטית ? 4. לגבי כרטיס רשת אלחוטי למחשב נייד, וכרטיס רשת אלחוטי למחשב נייח (שניהם של אדימקס), האם יש צורך קודם להתקין את…
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
אז ככה לאחר שפתחתי את הפוסט הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=448680.0 וכל המסקנות שלי הם פה אחד! לעזוב את 012 ולעבור לספקית אחרת השאלה שלי היא כזו זכור לי, אומנם במעורפל, שמתי שהתחילה תוכנית הניידות של המספרים הסלולריים דיברו גם שניתן לנייד את הכתובת מייל של הספקיות הרי מדובר באותו מלכוד כמו של הסלולריות שאנשים לא עברו חברות מחשש לאבד את המספר הקיים שכולם הכירו אותם בו כנ"ל לגביי המיילים... וכן אני יודע שבטח תיכף תשאלו למה את משתמש בדואר שלהם... מדובר פה על משהו שהוא שנים אחורה שאני עם 012 והמייל הזה משמש אותי בעיקר לדואר פרסומי של כל מיני חנויות ברשת וגם בגלל שנוח להפעיל עליו חוקים (RULES) באוטלוק. אני יכול "לספוג" את האיבוד של התיבה הזו, אבל זה מצריך כא…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את הנתב הקיים שלי 3COM 100-75 ב1043ND של TP LINK שראיתי שמומלץ בהרבה מקומות, השאלה שלי היא כזאת: אני עובד הרבה בחיבור מלפטופ (LENOVO x200 שמכיל כרטיס רשת אלחוטי שתומך בתקן N) למחשב הנייח עם RDC ויש לי לא מעט לאגים בתקשורת במעבר עמודים וטאבים. האם מעבר מהחיבור הקיים בתקן G לתקן N ימנעו את צוואר הבקבוק הזה? אגב, בX200 יש כרטיס רשת 5300 A\G\N ובמחשב הנייד השני יש כרטיס רשת 5100 A\G\N המון תודה מראש למגיבים.
-
- 93 תגובות
- 10k צפיות
-
-
יש לי ראוטר של EDIMAX שמספק לי הגנה כלשהי (אני לא מפעיל את הפיירוול הבנוי בתוכו, אין לי כח לזה בינתיים) האם מקובל / לגיטימי להפעיל בה בעת גם פיירוול בתכנה כמו למשל ZONE ALARM (הסיבה העיקרית היא כדי לחסום כמה תוכנות מלגשת לאינטרנט) תודה מראש..
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
שלום, היה אצלי אתמול טכנאי מבזק שבא וסידר את הבעיה אצלי כאשר שידרגתי מ-2.5M ל-4M את האינטרנט ושם הופיע התקלה שהנורה של ה-DSL כל פעם מהבהבת (אין אינטרנט). והוא אמר לי שהבעיה נובעת בגלל שאני רחוק מהמרכזייה, ככל שאני יוריד את מהירות האינטרנט כך תהייה "קליטה" יותר טובה. מדדתי את המרחק ויוצא 1.3 ק"מ מהמרכזייה. השאלה שלי היא האם זה באמת נכון שזה פוגע בקו? ואם כן, זה אומר שיותר אני לא אשדרג את מהירות האינטרנט?
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
רכשתי את הנתב BR 6524K וחיברתי אותו ל2 קווים כבלים + ADSL באתר של EDIMAX הם טוענים שהוא יוצר משנייהם קו אחד ושזה אפילו עדיף על קו אחד גדול הגדרתי אותו ברמה הבסיסית 2 הקווים מראים שהם פעילים כול הבדיקות שערכתי לא מראים כמעט שום שינוי מהותי אם יש למישהוא כוח ליקרוא את המדריך שלהם ולימצוא מה אני מפספס כי אני כבר די מיואש רכשתי עוד קו ורכשתי ראוטר לא זול 750 שח ובתחלס כרגע לא ממש מבין מה הולך פה תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 827 צפיות
-
-
השאלה בכותרת... עכשיו ברור לי כל הנושא ש upload אין קשר ישיר לזמן תגובה (bandwidth vs latency), אבל אני מתככון לזה שאולי יש משחקים מסויימים שיכולים לתפקד טוב יותר עם רוחב פס למעלה טוב יותר, והאם בפועל יש שינויים לאנשים פה עם יותר מ 96
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מתאם בלו טות למחשב שלי. מהסוג שמתחבר ליציאת USB . האביזר היחיד שתומך בבלו טות שיש לי הוא הטלפון הסלוארי שלי. נראה לי שיש לו בלו טות 1.2 . לא נראה לי שהטלפון תומך בבלו טות של 100 מטרים, אם אני אשים מתאם בלו טות של 100 מטר במחשב שלי, האם הוא יוכל לדבר עם המכשיר הסלולארי ממרחק 100 מטרים? * ועוד שאלה קטנה. המתאמים האלה שמחברים למחשב - הם תומכים בלינוקס ומק בדרך כלל?
-
- 7 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אני צריך רואטר אלחוטי בשביל לחבר מחשב שנמצא בחדר אחר בבית ויש לי כזה, והוא עושה כל מיני בעיות באינטרנט למרות שהמחשב שלי מחובר אליו ישירות. האם המתג גם עושה משהו עם האות או שהוא פשוט מחלק אותו? בקיצור - אם אני מחבר את המחשב שלי למתג (וגם את הראוטר) אז המחשב שלי יהיה מחובר ישירות למודם\אינטרנט?
-
- 2 תגובות
- 847 צפיות
-
-
לאחרונה, כמעט בתיאום מושלם - נודע לי משני ספקי האינטרנט שאני עובד איתם (כלקוח פרטי) - הוטנט וטריפל-סי - שחבילות עם IP חיצוני, שאינו קבוע - מבוטלות (או יבוטלו בקרוב), ולמעשה האפשרויות היחידות הן או להיות עם IP פנימי (DOUBLE NAT) או עם IP קבוע (בתשלום נוסף, לא גבוה). משום שזה קרה בשני הספקים - נראה שמדובר במגמה. עם זאת, משום שאני מעוניין בIP חיצוני, אך אין לי באמת צורך בIP קבוע (יש שירות DNS דינמי), חשבתי לשאול - האם מישהו יודע על ספקים שעדיין נותנים אפשרות כזו (IP חיצוני אך לא קבוע)?
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
- 1 follower
-
-
שדרגתי את המהירות ל 40מגה. ואמרו לי שאני כנראה אצטרך ראוטר חדש.. כרגע יש לי ראוטר משולב מודם DGN2200 של נטגיר... לפי מה שהבנתי המהירות תלויה במהירות של המודם של הראוטר... רשום שזה ADSL2+ תומך גם בתקן N האם ADSL2+ זה VDSL ? או שזה כבר משהו שונה לגמרי ? VDSL = מהירות הגבוהה מ15 מגה ? (קראתי את זה איפשהו) בקיצר, האם אני אצטרך לקנות ראוטר משולב חדש (או ללכת לקחת את מבזק תמורת 10 שקל לחודש), או שיספיק לי הראוטר הנוכחי? בדיון אחר שפתחתי מישהו המליץ לי על נטגיר 2000 ... זה שונה ? (בלינק הבא - יש מישהו שענה לגבי זה בעמוד הפייסבוק של בזק, רציתי לדעת עד כמה זה נכון/אמין) https://he-il.facebook.com/Bezeq/posts/10153071416690046 תודה מראש עריכה: http://forums.anandtech.com/showthread…
-
- 3 תגובות
- 14.3k צפיות
-
-
-
נראה לי שבגלל האיחוד עם ברק (או שזה הגיע מנטוויז'ן?) הם חוסמים שיתוף קבצים, אבל כנראה לא חמור כמו שהיה בברק. מה שכן קורה, אם אולי אני מוריד טיפה הרבה , האימיול והביטורנט מפסיקים לגמרי לפעול בלי שום בייט אחד שיורד ובביטורנט גם הUPLOAD מפסיק לפעול. לפעמים באימיול הUPLOAD פועל לפעמים לא. האם עוד מישהו נתקל בזה? כי לדעתי זה ההגדרה הקלאסית לחסימה-כמו שהיה\יש בברק. אגב, אני לא מוריד הרבה. אז יכול להיות שהם חוסמים מתי שיש להם עומס.
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני לא יודע לאיזה פורום זה מתאים, אז אני אפתח את הדיון בפורום הזה. מאחר והבנתי שהפלאש פלייר (Flash Player), בדומה ל-Java, הוא פורמט המועד לפורענות (קריסות אינסופיות ופירצות אבטחה, כ-99% מכלל הפרסומות באינטרנט, עושות שימוש בשיטה הזאת), אני חושב לנטרל אותו. אני מתכנן צעד זה, לאחר שכאשר במוצ"ש האחרון ה-JRE נמוג מהמחשב ומהפיירפוקס שלי, גיליתי שאני יכול להסתדר גם בלעדיו, ועדיין כל האתרים עובדים ומוצגים כהלכה. השאלה שלי היא האם ביטול או ניטרול הפלאש יגרום גם כן לבעיות בהצגת אתרים? האם יוטיוב ואתרים הבנויים על פלאש (כמו אתרי ממשל [אתר פיקוד העורף למשל], אתרי חינוך ואקדמיה וכן אתרי קיבוצים, אשר בדר"כ עובדים ע"י טכנולוגיות שעבר זמנן) אמורים להשתמש ב-HTML5 המאובטח יותר (קוד פתוח, א…
-
- 0 תגובות
- 707 צפיות
-
-
בעוד שבישראל ובמרבית מדינות העולם המערבי, רשת האינטרנט ניטרלית לתעבורה העוברת עליה, בדמוקרטיה הגדולה בעולם הרשת ניטרלית באופן מאוד חלקי - אם כי זה עתיד להשתנות בקרוב לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%98%d7%a8%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%a8%d7%a0%d7%98-%d7%9e%d7%92%d7%99%d7%a2%d7%94-%d7%9c%d7%90%d7%a8%d7%94%d7%91-%d7%a1%d7%95/
-
- 20 תגובות
- 6.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש אתרים המבוססים FLASH שמאפשרים השמעת קבצי קול און ליין ב - STREAM. האם יש אפשרות לשמור את הקבצים האלו או "להקליט" אותם?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי נתב אדימקס 6140 עם 4 יציאות ואני צריך לפחות עוד שתיים. האם ניתן להוסיף מתג או משהו בדומה לכך וע"י כך לקבל יותר יציאו? ואם כן, כיצד לעשות את זה. אשמח לקבל תשובות עיניניות ולא "מתחכמות". תודה.
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
היי חברים לא אכנס יותר מדי לפרטים, רק אומר שהשותף שלי השתלט על האינטרנט ומוריד ומעלה בלי סוף בביטורנט, מה שתופס את כל הרוחב פס של ה-3 מ"ב בלבד. בעקבות זאת יש לי ניתוקים כל רגע, אי אפשר לגלוש כמו בן אדם, אפילו גוגל לפעמים בקושי עולה לי. מכיוון שהוא עם מחשב שולחני ואני עם נייד (אני קולט אלחוטי והוא קווי), אז הוא ממש השתלט על הכל ומוריד ומעלה נונסטופ. הסיבה שאני לא מדבר איתו על זה היא מפני שיש סכסוך קטן בינינו, ואני כרגע מעדיף להסתפק בפרטים האלו השאלה שלי היא האם ניתן באמצעות תוכנה כזו או אחרת להגביל את הרוחב פס שלו כך שלפחות תהיה חלוקה שוויונית ברוחב פס? גם את הסיסמא לראוטר אני לא יודע (למרות שאני יכול לברר איכשהו), אבל אם יש תוכנה שתסדר את זה (שנינו על אותה רשת ביתית כ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אם אני צריך שרת שמשדר בסטרימינג מדיה ברוחב של כ-500kbps אז חיבור מחשב ביתי ל-ADSL במהירות של 8 מגה עם מהירות חזור של 800kbps אמור להספיק, לא ? (בהנחה כמובן שרק משתמש אחד מתחבר כל פעם לשרת)
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלא תהיה כניסה אוטומטית לראוטר .... אלה לוגאין כול פעם מחדש ...
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-