עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי ראוטר בן שנה של אדימקס מדגם 6204. מההתחלה היו לו קצת בעיות קליטה בבית אבל לא משהו בלתי נסבל ניסיתי לפתור את הבעיות האלה על ידי עדכון גרסה - אבל גם זה, לא ממש עזר. הבעיה היא שפעם בשעתיים בערך, כל הניידים בבית לא מסוגלים להתחבר לרשת האלחוטית גם אם הם קולטים אותה. המחשב הנייח שמחובר לראוטר לא מושפע מהתופעה, ככה שאני מנחש שזה קשור ל-wifi ולא לספק. כל פעם כדי לאפשר חיבור הניידים, יש לנתק את הראוטר מהחשמל או לכבות ולהדליק את מתג ה-wifi בראוטר למשהו יש פתרון לבעיה?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. לכבוד מעבר הדירה (היום בלילה) החלטתי לעבור לרשת אלחוטית. קניתי נתב Linksys WRT54GL וכרטיס PCI D-Link DWL-G520. הכרטיס נכנס למחשב (שמריץ WinXP pro sp2 עם כל העדכונים) והנתב חובר למודם במרחק של כעשרה מטרים עם שני קירות בדרך. עם תוכנית העזר של D-Link, הכרטיס דיווח על קליטה של 18% בלבד! בעוצמה כזו הוא לא מסוגל להתחבר. טוב, ממילא תכננתי להחליף Firmware. רציתי לעשות את זה רק אחרי שהרשת תהיה פעילה, אבל לא נורא - נעשה את זה עכשיו. התקנתי את Tomato והעליתי את הספק השידור מ- 42mW ל- 80mW - כמעט כפול. הקליטה השתפרה, אבל עדיין רק 22%, לא מספיק לחיבור. לצורך ניסיון העברתי את הנתב למרחק של כשישה מטרים מהמחשב ועם קיר אחד בלבד בדרך. עכשיו הכרטיס מתחבר, אבל העוצמה שהוא רואה היא רק 40% ו…

3. Started by braveman,

שלום, האמתי שלא הייתי בטוח זה הפורום המתאים, אז אם לא תעבירו לאן שכן. אז ככה, יש לי ראוטר Edimax br-6424n, הלפטופ שלי inspiron 1525 מחובר אליו אלחוטית. הלפטופ מריץ ווינדוס 7, מערכת ההפעלה מעודכנת וגם הדרייברים של הכרטיס רשת. בנוסף יש לי סטרימר A200 שמחובר חוטית לראוטר. הלפטופ נמצא כ 3-4 מטר מהראוטר. בעבר היו לי הרבה בעיות של קליטה בלפטופ. ה-Link speed היה יורד ל-12/4/1 Mbs, כאשר במצב אידאלי הוא אמור להיות על 54. לפני כמה זמן עידכנתי דרייברים לכרטיס ונדמה שזה שיפר מאוד את המצב. מאז זה כמעט ולא קורה, אבל כמעט כל פעם שזה כן קורה זה בזמן שאני רואה בסטרימר סרט באיכות HD. 1) יכול להיות שמתי שהכרטיס צריך "לעבוד קשה" זה פוגע לו בקליטה? כי לצורך העניין, כשאני מוריד מהאינטרנט דברי…

4. שבוע טוב, יש לי בבית רשת אלחוטית לאחרונה שדרגתי את האינטרנט לNGN במהירות 20 מגה ורכשתי מבזק ראוטר חדש בתקן N, חשבתי שזה ישפר את טווח הקליטה בבית. בניגוד לציפויות טווח הקליטה אפילו התקצר אני עם מחשב נייח בחדר צמוד לחדר עם הראוטר והקליטה היא בינונית.. חשבתי להחליף את הראוטר במודם רגיל.. אך איני יודע איזה ראוטר לקנות. על פי ההמלצות שראיתי תוך כדי חיפוש בפורום ראוטר של "לינקסיס" מסדרה 3000/4000 הוא המומלץ ביותר. המחיר שלו מעל התקציב שלי וחשבתי אולי מישהו יכול להמליץ לי ראוטר איכותי עם טווח קליטה טוב במחיר נמוך יותר. בתודה והמשך שבוע טוב, עובד.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by XMB,

אהלן, קצת רקע: אני גר בבית 2 קומות, קירות עץ, מחובר ל Verizon Fios 25MB סימטרי (גר בארה"ב). מהחברה מקבלים מודם שהוא גם ראוטר אך לא טוב מספיק. יש לי מחשב HTPC קומה מתחת לאיפה שהראוטר ממוקם, יש לו כרטיס רשת Linksys WMP600N הנראה כך: http://www.newegg.com/Product/NewProduct.aspx?Item=N82E16833124342&cm_re=Linksys_Wireless-_-33-124-342-_-Product כרטיס כלל לא זול ואמור להיות חזק ובעל פוטנציאל קליטה דיי גדול. עם הראוטר המקורי קיבלתי בין 2 ל3 קווים כאשר הוינדוס הגדיר את הקליטה בין POOR ל FAIR, האינטרנט ממש לא זז לפעמים וכמו שאתם מבינים הקישור לפעמים נפל, ההורדה במקום 3MB~ לשנייה הוריד במזל על 300-500KB/S. לאחר מכן חיברתי ראוטר לראוטר המקורי וביטלתי את הWIRELESS בראוטר שקיבלת…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by ofir_bl,

שלום לכולם, התקנתי אצל מישהו מחשב חדש והוא בשום אופן לא רוצה להעביר כבל בינו לבין הנתב, הטווח בין הנתב לבין המחשב הוא משהו כמו 8 מטר אך בשטח עם לא מעט חסמים וקירות. הקטע שהיה לו ראוטר ישן ובמיקום עמדת המחשב החדשה לא הייתה קליטה כלל, כעת בעצתי (אני מקווה שלא שגויה) הוא קנה את 2 המוצרים הבאים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1798&CatCode= והחליף את הראוטר לראוטר הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2544&CatCode= הייתי בטוח שלאתר ונתקין את הציוד הנ"ל הקליטה תהיה סופר חזקה אך להפתעתי לא היה הבדל מהותי והקלטה עומדת על 1-2 קווים ויש גם לא מעט ניתוקים... השאלה מה אני יכול לעשות? אולי ניתן לחבר כבל בין הכרטיס רשת לכל אנטנה ולקרב אותם בתוך החדר יו…

• 5 תגובות
    • 803 צפיות
  7. Started by assaf990,

נתונים: חדר א: טלפון של 013, שהוא בעצם סוג של ראוטר, אליו מוחבר מודם הוט ומחשב שלוחני. פה אני רוצה לשים את הראוטר האלוחטי כדי שישדר לחדר שני שיש בו עוד מחשב. בין הראוטר למחשב המרוחק יש 4-5 מטר ובניהם חדר ריק (כלומר 2 קירות) בתכלס יש קליטה גרועה, וניתוקים מה לא תקין? הגדרות? היכן לשים ראוטר? הטלפון של 013 מפריע בתדר?

• 2 תגובות
    • 826 צפיות
  8. Started by Vlad3,

איך ניתן להאריך את הטווח הקליטה בבית גדול עם הראוטר הזה? בקומה השניה אין בכלל אינטרנט לגמרי

• 13 תגובות
    • 3.7k צפיות
  9. Started by extremex,

היי , יש לי בבית 2 חדרים שבאחד מהם יש שתי מחשבים שמחוברים ישירות עם כבל לראוטר ( u6740) של בזק , בהם האנטרנט מצויין מקבל 55MB בבדיקת מהירות . עכשיו בחדר שממולו ( זה ממש קרוב מרחק של מטרים ספורים ) יש מחשב עם מתאם אלחוטי dlink שמחובר דרך usb והקליטה ממש גרועה , אני מקבל פס אחד מקסימום שלוש ביום טוב , ובגלל הקליטה המהירות המקסימלית שאני מגיע איתו זה 12MB והאנטרנט ממש איטי . חוץ מלהעביר כבל , מה עוד אפשר לעשות ?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום. לפני כשבועיים התחברנו השותפים לדירה לאינטרנט של 013 בתשתית של בזק. כדי לחבר את כולנו לאינטרנט קניתי ראוטר dlink dir300. לשותפה אחת יש לפטופ ולי מחשב נייח שקולט את האינטרנט בעזרת כרטיס רשת אלחוטי/אנטנה של -110 dlink wireless G-DWA. הראוטר ממוקם בסלון, מרחק של מסדרון ממני ובהתחלה היה נדמה שהוא קולט טוב [54mbps ועוצמת תדר "טוב מאוד"]. לצערי מאז ההתחלה אין יציבות כלל בקליטה. רגע אחד מהירות הקליטה היא 36mbps ועוצמת התדר נמוכה, אח"כ התדר הוא 24mbps ועוצמת תדר "טוב". לפעמים זה מתייצב על 48mbps אבל נדיר שהוא מגיע שוב ל54mbps. אני לא מבין, כרטיס הרשת האלחוטי בעבר חיבר אותי מצוין לראוטר במרחק כמה קומות [של שכנים-חברים] וכרגע הוא מחובר לראוטר באותה קומה במרחק סביר בתוך דירה…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by Alexkmr,

הראוטר מחובר להוט בוקס. הבית קטן. לאחרונה קורה הרבה פעמים שהקליטה בא והולכת בגלים כל הזמן. גם בטלפון הנייד וגם במחשב. ניסיתי לעשות ריסטרט לראוטר אך זה לא עזר. אשמח לעזרה איך אפשר לפתור את הבעיה

• 0 תגובות
    • 795 צפיות
  12. רשת ה wifi הביתית של הוט מורכבת מ: 1. מודם -ראוטר hotbox ולצידו מתאם moca. שניהם יושבים בארון חשמל-תקשורת בקומה הראשונה. 2. ממיר mini fiberbox בקומה הראשונה ליד הטלוויזיה. מרחק של בסביביות 4-5 מטר מארון החשמל. 3. ממיר mini fiberbox בקומה השניה. יש בעיות קליטה קשות של הרשת ברחבי הבית בשתי הקומות. מספר קווי הקליטה בטלפון -מחשב, משתנה עם תזוזה ברחבי הבית. גם במרחקים קצרים מהממירים. התופעה לא ברורה במיוחד בקומה הראשונה, שבעיקרה היא סלון ומטבח ללא הפרעות של קירות או משהו ממין זה. לחלוטין משהו שהייתי מצפה שלא יקרה. הממיר ממוקם בפינת הסלון ליד הטלוויזיה, והראוטר במרחק של 5-6 מטר ממנו בין המטבח לסלון. הייתי מצפה שהממיר יכסה באופן מושלם את השטח…

• 0 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by FARKASH7,

שלום יש לי רשת אלחוטית בבית 5 חדרים בבניין. בכול החדרים קולטים בצורה טובה למעט הממד, ניתוקים בלתי פוסקים. הבנתי שזו בעיה ידועה בממדים. אדם מסוים שמתעסק בתחום נתן לי פתרון. הוא אמר לי שמוכרים רכיב שמתלבש על שקע חשמל בבית אליו מחברים את הנתב בצורה ישירה עם כבל רשת, בחדר הבעייתי(במקרה הזה הממד) עושים את אותה פעולה ומחברים את המחשב לרכיב דומה שיושב שם על שקע. הוא אמר שצריך לבדוק אם שני השקעים יושבים על אותה פזה וזה פותר את הבעיה במאה אחוזים. כמה שאלות: רציתי לדעת איך קוראים לשיטה ולרכיבים האלה? האם זה עובד? מה העלויות? ואם אפשר הכוונה לחנות שמוכרת אותם? איך אני בודק אם שני שקעים יושבים על אותה פאזה? האם יש פתרון אחר בטוח לבעיה? הנתב הוא של חברת Lynksis הדגם המוכר הישן הכחול/ס…

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by ORBIT,

פתאום ללא כל סיבה שאפשר להצביע עליה אני חווה בעיות קשות בגלישה ברשת. זה התחיל ממוצאי שבת, כל השבת המחשב היה דולק (קבוע 24/7) ניסיתי לגלוש וגיליתי בעיות קשות בגלישה בכל אתר שניסיתי, לדוגמא, YNET שעולה תוך לא יותר משניה לוקח שתיים שלוש דקות. עשיתי איתחול למחשב כולל המודם (חיבור ישיר + חייגן) ולא עזר. התקשרתי לתמיכה (בזק בינלאומי) והכל נראה בסדר מבחינתם, איכשהו הצלחתי (לבקשתם) להיכנס לאתר בדיקת המהירות שלהם ובדקתי הורדה של 50 מגה והכל היה בסדר עם ההורדה, ניצול מקסימאלי של פס הרוחב (5 מגה ביט). הבעיה נכונה לכל שלושת הדפדפנים שקיימים אצלי, פיירפוקס אקספלורר8 וכרום. אין לי מושג אלו פרטים עלי להוסיף כדי לקבל עזרה. תודה

• 4 תגובות
    • 905 צפיות
  15. אז ככה .... אני חושב שיש לי בעיה עם הראוטר .. קינפגתי אותו למצב Expert ... והגדרתי לו בניתובים (nat) פורטים שונים ... פעם אחת 21 .. אח"כ 23 ... 80 ועוד ועוד כמה .. הבעיה היא כזאת .. : אני לא יכול לקבל קבצים בשליחה "ישירה" , ז"א , אם שולחים לי קובץ דרך איסיקיו , אני לא יכול לקבל אותו ... אם שולחים לי דרך המירק , שוב , אני לא יכול לקבל ... ויש עוד בעיה : כשאני פותח סייט דרך FlashFXP מהירות ההורדה המקסימלית היא : 6.67 קילו ... גם אם אני פותח 4 סייטים , המהירות המקסימלית של כל אחד מהם היא 6.67 קילובייט . אני לא בטוח אם יש קשר בין הדברים , אבל זה נראה לי בהגדרות לקויות ... ניסיתי כבר הכל , כולל ערוצי עזרה ברשתות ואני לא יודע כבר מה לעשות . פרטים : windows XP רשת של 2 מחשבים A…

• 0 תגובות
    • 884 צפיות
  16. היי, יש לי בעיה רצינית באינטרנט. היה לי מעין סימן קריאה צהוב על הסימן של האינטרנט ודפי אינטרנט לא עלו על כרום ולא על מוזילה. ניסיתי כמה פתרונות פשוטים, ולאחר שהם לא עבדו התקשרתי לספק (בזק). שעה הייתי עם הנציג בקו וניסינו פתרונות שונים. אתחול כרטיס הרשת לא הועיל (ז"א שהבעיה לא בלוח אם), וה wifi של אותו הראוטר עבד על הלפטופים. מה שמוזר כאן הוא שאני מקבל תשובות מהפינגים החיצוניים והפינק הפנימי [10.0.0.138 היה מענה, וכמו כן במקור חיצוני. אנחנו השתמשנו בפינג של walla.co.il (מספר, לא כתובת. הכתובת לא עבדה)]. ריסטארטים חוזרים ונשנים, וכו'. לבסוף קבע הנציג כי הוא בטוח לגמרי שהבעיה חייבת להיות בראוטר. הדבר היה נראה לי תמוה במיוחד. מדוע? כי בדיוק היום החלפתי מודם (במודם הקודם באמת …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by mikmik,

שלום, המצב הוא כזה: שני מחשבים מחוברים דרך switch למודם של alcatel speed touch home שאותו הפכתי ל- pro לפי המדריך שיש כאן בפורום.... מאז החיבור של שני המחשבים (אחד PC ואחד MAC) האינטרנט לא עובד חלק והכוונה היא לניתוקים אינסופיים, איטיות גלישה באופן מחריד וכו'. המחשבים שינו מיקום (עברו דירה) והמצב לא השתנה. אחרי התייעצות כאן בפורום ניסיתי לחבר רק את ה- PC ל- switch המצב טיפה השתפר אבל לא ממש, אז חיברתי את המחשב ישירות למודם והמצב השתפר מאד. אז השאלה היא האם הבעיה יכולה לנבוע מה- switch ? הדגם שלו זה switch fast ethernet של EDIMAX במהירות 100M. אם כן למה מומלץ להחליף אותו? ואם לא מה יכולה להיות הבעיה????? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  18. Started by buli1,

שלום! לאחר שנדפק לי הכבל רשת לא היה מנוס מלרכוש כרטיס רשת אלחוטי (הכבל עובר בתוך הקיר לקומה התחתונה ואי אפשר להחליף אותו...). אז קניתי כרטיס רשת אלחוטי tp-link דגם tl-wn550g, הראוטר שלי מסוג level one דגם wbr-3460tx. התקנתי את הדריבר מהדיסק המצורף אבל אחרי הריסטארט הוא לא קולט את הרשת האלחוטית (שאני גולש ממנה כרגע בנייד..) איך מגדירים את זה והאם יש בעיה אחרת? תודה מראש על העזרה אגב אני עם win xp

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Gold shark,

שלום לכולם ישד לי מחשב שהוא סתם אומד עצלי ותמיד היא אליו לינקוס עכשיו אני החלתתי להשים אליו WIN 2000 SERVER עכשיו אני לא יודע איך אני מגדיר שיתוף אינטרנט ואני לא יודע איך אני מגדיר חיידן של PPPOE מישהו יכול לתת לי מדריך איך אני עושה את זה ?? תודה מראש GOLD $HARK

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  20. Started by StrikeEagle,

שלום לכולם, אני לקוח של הוט (ספק + תשתית) במסלול של 200 מגה. הנתב שברשותי הוא HOT Box 2 הבעיה היא שהרשת מפסיקה לעבוד מידי פעם - המחשב מחובר אבל בפועל אין אינטרנט. תופעה זה קורה רק ברשת האלחוטית (חיבור קווי עובד טוב). מה שגורם לי לחשוב שמדובר בבעיה בשידור של המכשיר. דיברתי עם התמיכה של הוט מס' פעמים ללא הועיל. בנוסף יש בעיות קליטה גם בטווח של 5 מטרים מהמכשיר (ללא קירות). האם אפשרי לקנות ראוטר פרטי מאמאזון לדוג' ולהחליף את ההוט בוקס? במידה וכן כמה התהליך הזה מורכב? תודה לעוזרים

21. Started by korn666,

יש לי רשת בין שני מחשבים בבית אני זה בעל האינטרנט ואחותי היא מתחברת דרכי לאינטרנט הבעיה היא שאני התקנתי SP2 ופתאום הופיע לי בעיה של Limited oror no connectivity מה אני עושה כדיי להחזיר את החיבור

• 0 תגובות
    • 642 צפיות
  22. Started by M@or,

הראוטר שלי מוגדר טוב ככל הנראה, השוותי את ההגדרות ללינק בפרש והכל נראה תואם. שני המחשבים שלי מוגדרים לקבל IP אוטומטית. יש לי HUB, ובעבר הכל עבד כהלכה, פשוט ניתקתי מחשב אחד לכמה חודשים אחרי שעברנו דירה.. עכשיו לא עובד. הראוטר עובד טוב כשמחשב אחד מהשניים מחובר אליו, ישירות או דרך ה-HUB, המחשב גולש בסדר גמור, אך כאשר שני מחשבים מתחברים, שניהם לא מקבלים IP, גם לא לאחר ריסט של המודם או המחשבים. האם אני צריך להגדיר כתובות סטטיות ואז בראוטר להגדיר סקופ (טווח) כתובות? ממה יכולה להיגרם הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה כך ששני המחשבים (ויותר) יקבלו גישה לאינטרנט?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. חבר שלי מחובר בכבלים ל SMILE (הוא לא ממש מחייך). טורנטים פשוט לא זזים זמן רב ואנשים פשוט לא מתחברים אליו. ניסיתי בלי הראוטר ישירות עם חייגן ולא משנה. התוכנה מודיעה שהכל ירוק והפורטים מועברים כנדרש. גם בדיקות מהירות אינטרנט באתרים לבדיקה מראות תוצאות נמוכות מאוד אבל הורדות קבצים משרתים בארץ ובחו"ל תקינות. חיבור 1.5 אבל באתרי הבדיקות השונים מראה פחות מרבע. כמובן שבבדיקה באתר הספק הכל תקין. אם הראוטר מוגדר ואפשר לגלוש אז איפה הבעיה יכולה להיות ? אני מנסה אצלי להוריד באותו הזמן את אותו הקובץ ואלי מתחברים עשרות אנשים והטורנט מתחיל מייד לטפס במהירות. אני מחובר ל 014 ב ADSL. למישהו יש רעיון ? אני ממש לא מבין איפה יכולה להיות הבעיה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by tando,

טוב אז נתחיל מכך שאני בתשתית של הוט 100 MB עם ספק בזק בינלאומי. אני גיימר. כל המחשבים מחוברים בכבלים. לאחר מס' חודשים שהחלפתי ספק מהוטנט לבזק בינלאומי, התחילה לי בעיה הזויה - האינטרנט היה מתנתק כל 3 שעות וכמה דקות. הייתי ממש יכול לתזמן מתי יגיע הניתוק הבא. פניתי לבזק, הם טענו שאני מחובר ללא חייגן והפנו אותי להוט, התשתית. הוט טענו שהם רואים ניתוקים אבל "כרגע הכל בסדר" (מת על התשובה הזאת). לאחר זמן מה שחזרתי אליהם, הם טענו שיתכן וקיימת רטיבות בתשתית של בזק מחוץ לבית, ושלחו טכנאים של בזק שהחליפו מה שהיה צריך להחליף. הבעיה המשיכה כחודש, עד שלפתע נפתרה מעצמה. מאז, הניתוקים נעלמו, אבל עכשיו יש לי תופעה חדשה - Lag spikes מעצבנים מאוד. אני על 60-70 ms רוב הזמן, ואז מגיעים ספייקים…

• 6 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. Started by finhack,

שלום כבר מזה חודש +- אני סובל מבעיות איטיות , בעיקר מהצהריים עד הלילה. זה מתבטא בכך שאתרים עולים לאט, ההורדות ממש איטיות גם מאתרים ישראלים (30-50) ויש לי חבילה של 1.5mb. חשוב לציין שכל אתר לא תמיד עולה, לפעמים אני צריך ללחוץ refresh כמה וכמה פעמים עד שהוא עולה. אין לי בעייה של פינגים, זה רק בעייה בגלישה. - אין לי וירוסים , אני אחרי פורמט - בדקתי עם 012 וכל מה שהם ידעו לעשות זה להאשים את המחשב שלי לעוד מישהו זה קורה?

• 5 תגובות
    • 820 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.