רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,496 דיונים בפורום זה
- 

יש לי פקס\מדפסת לא אלחוטית שנמצאת בחדר נפרד מהחדר בוא נמצא המחשב שלי. למדפסת כניסת USB. איך אני יכול לחבר את המדפסת למחשב בלי להשתמש בכבלים ובעלות הנמוכה ביותר? האם יש התקני USB אלחוטיים שניתן לחבר למדפסת ולמחשב ויצרו את החיבור הדרוש? בנוסף, יש לי רשת אלחוטית בבית בין שני מחשבים (הרשת האלחוטית הביתית של הכבלים - מודם ונתב), האם אני יכול לחבר את המדפסת לרשת הזו באיזה שהיא צורה? תודה מראש! - 

- 3 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

זה מה שקרה לקרוב משפחה שלי, לקוח בזב"ל מזה שנים, משתמש פשוט שלא מתמצה במושגי מחשב ותקשורת. יום אחד התקשר אליו נציג מכירות והציע לשדרג לחבילה 15 מגה תמורת תוספת מחיר קטנה - קיבל תשובה שלילית. כעבור זמן, חזר הנציג והציע אותה הצעה ללא תוספת תשלום והפעם הצליח לקבל תשובה חיובית. כמובן, הנציג "שכח" לציין שעל מנת לקבל שדרוג בפועל, צריך לסכם עם ספק התשתית. מה שנראה טריויאלי לי ולכם, לא מובן מאליו להרבה אנשים סביבנו. רק כשכעבור כמה ימים התקשר אליו נציג של הוט ושאל על השדרוג, התברר לו שזה ממש לא בחינם. הבעיה היא שבזב"ל מסרבת לבטל את ה"שדרוג" בטענה שכביכול עברו כבר שבועיים (קרוב המשפחה טוען שזה היה בשבוע שעבר וגם נציג הוט התקשר רק שלשום). בשורה תחתונה, יש לו התחייבות לשנתיים לחבילה … - 

- 12 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

עברתי דירה , וכהכנה לאינטרנט ל2 עמדות מחשב + מיילסטון אחד ברחבי הדירה (דירה קטנה מפלס אחד - 3 חדרים) אני מחפש פתרון אלחוטי יציב ומהיר שישרת אותי גם בעתיד (לדירה יותר גדולה לכשתבוא). EDIMAX ירדו מהפרק לאחר אינספור תלונות בפורומים על ניתוקים וכו'. DLINK אחלה חברה- אבל הראוטרים הרציניים שלהם עולים הון. מה שמשאיר אותי עם TPLINK ולהלן שני הדגמים שמעניינים אותי: 1. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_3376&products_id=27824 2. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_3376&products_id=27825 ההבדל ביניהם לפי מה שאני רואה הוא שה1043 הוא GIGABIT ועם חיבור USB וכאן השאלות העיקריות: א. האם החיבור GIGABIT רלוונטי לי לאינטרנט? או רק לרשת פנימית ב… - 

- 14 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

יש לי HOT, שלאינטרנט אני משלם להם 60 ש"ח, ועוד 20 ש"ח לבזק. בנוסף לכך האינטרנט פשוט נורא! הורדה של 7GB (TORRENT) יכול לקחת עד 4 שבועות, מה שאצל חברים (עם 2.5MB גם) תוך 3 ימים ככה... קיצר אז שמעתי על FAST, איך היא? יש לכם ניסיון איתה? ללא התחייבות, 12MB, רק 30 ש"ח לחודשhttp://www.fast.net.il/?p=3 - 

- 9 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

לפני כמה ימים קניתי מאריח טווח של חברת TPLINK הגדרתי אותו כמו שצריך בדפדפן וניסתי לחבר אותו להוטבוקס 1 והוא עדיין עושה לי בעיה עם הוויפי דרך ה tplink כולל ניתוקים לפעמיים דגם :wa850re גירסת תוכנה 3.14.8 Build 140826 [ATTACH=CONFIG]9346[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9344[/ATTACH] - 

- 0 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

היי, המצב שלי הוא כזה, יש לי מודם של HOT שמחובר בקומה 1, וחיבור קווי מהמודם למחשב נוסף שנמצא בקומה 2. בקומה 2 אין קליטת WIFI, ולכן החלטתי לחבר אליו את 6740U וליצור לי AP (נעזרתי במדריך המצויין http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm ) ** מצטער אם אני מבלבל פה מושגים כי אני די חדש בתחום. עבדתי ע"פ החלק השני של המדריך , ושרציתי לשנות את הכתובות לנתב החדש קיבלתי שיש איזה בעיה לאחר מכן ניסתי לבטל את ה DHCP והכל עובד, יש גלישה ואינטרנט אלחוטי.. האם זה שלא החלפתי לנתב כתובת יכול לגרום לבעיות/ האטת גלישה וכו' ? ד"א אחר כך אין לי אפשרות לגשת להגדרות של הנתב, ולפעמים צריך לעשות לו RESET. תודה רבה ! - 

- 6 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

שלום, רציתי להתייעץ איתכם. בחדר מסויים יש לי קליטה של 20 רשתות אלחוטיות. אולי בגלל אותו עניין, השיחות הסלולריות מתנתקות ולפעמים לא שומעים טוב. הגלישה נפסקת ברשת אלחוטית מוצפנת בקליטה מקסימלית. באותו רגע אין פינגים לאינטרנט ולנתב. אותו דבר עם רשת ללא הצפנה בקליטה מקסימלית. הנתב עבד תקין בבית אחר. הרשתות בתקן N. הכרטיס האלחוטי הוא כרטיס בעוצמה 1000mw. אשמח להצעות. - 

- 5 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

ובכן זה טעות !!! אפילו טכנאי ההתקנות שבא לביתי מסר לי כי קיבלתי IP קבועה לכל העיסקה . אך הפלא ופלא , כשנכנסים לאתר של www.cables.org.il אני מקבל כתובת IP משתנה . או קיי עכשיו יגידו לי אתה לא חייב להתנתק . אבל מכיוון ששום דבר לא אמין במדינתינו ,אני חייב לבצע את הפקודות Iprelease ו- iprenew , אני מקבל שוב כתובת IP חדשה (ברור מכיוון שהשיטה עובדת בצורה של DHCP ) ולכן נעלם לי הIP הקבוע שהבטיחו לי . ואני תיכננתי לבצע Hosting לחברות ..... - 

- 14 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

שלום, יש ברשותי נתב של בזק שמתנהג מוזר עם מערכות אנדרואיד. כשאני מתחבר עם טלפון או סטריימר אנדרואיד לwifi, זה עובד במשך כעשר דקות ואז מפסיק. אם אני מכבה במכשיר את האינטרנט האלחוטי ומתחבר שוב, אז אותו הסיפור. חשוב לציין שיש לי את אותו נתב בבית אחר, ששם זה עובד במאה אחוז. בנתב הבעייתי, כשאני מתחבר עם מחשב או אייפד, זה עובד ללא בעיות. ועוד משהו מוזר, למרות שהנייד אנדרואיד שלי לא עבד טוב עם הנתב, הסטרימר כן עבד במשך חודש עד שהוא התחיל לעשות את אותה הבעיה. יש למישהו כיוון למה זה קורה? - 

- 6 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

יש לי מחשב נייד של פלאפון, עם מודם נטסטיק פנימי. רציתי לבדוק אם קיימת אופציה לשתף את האינטרנט מהמחשב הנ"ל למחשב הנייח שיש לי, אולי דרך חיבור של כבל רשת או משהו דומה? צריך את החיבור זמנית ליומיים... - 

- 6 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

- 

עברתי ל-100Mb של הוט, בהתחלה עם הוטנט, וקיבלתי מהירויות של 6-7 מגה לשניה לחו"ל. (+\-5) החלטתי שזה לא מספק (לפני זה הייתי ב-12 מגה אצל בזב"ל וקיבלתי יותר) אז חזרתי לבזב"ל. עכשיו אני גולש לחו"ל ב- 10-15 מגה לשניה בערך. ככה זה אצל כולם? אני מחובר עם הוטבוקס כראוטר. אגב, גם לארץ המהירויות לא בשמיים.. ורק באתר של בזב"ל אני מקבל 75 מגה. אני היחיד או שכולם מקבלים מהירות כזו ופשוט לא מתלוננים? - 

- 14 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

יש נתב, אין קליטה. פתרון: להוסיף רפיטר באמצע הדרך. יש גם D-Link 6740U ישן, גם של בזק, שיכול לעשות את זה. הבעיה היא שאני לא מצליח לגלות איך עושים את זה... נראה שה- 6850 לא תומך ב- WDS, אני לא מוצא שום דבר בהגדרות שלו וזה גם מה שאמרו לי בתמיכה של בזק (למרות שעליהם לא הייתי סומך, התומך שדיבר איתי כנראה לא הבין על מה אני מדבר), אבל גם לפי הטכנאי שהתקין את הנתב וגם לפי האתר של בזק, ישנו רפיטר של D-Link שיכול להתחבר אלחוטית לנתב הזה, כך שכנראה שבכל זאת אפשר לחבר ביניהם. מישהו יודע איך? - 

- 0 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

גם לכם קרה הדבר המוזר הזה בימים האחרונים ? הכי מוזר שהיום הוא לא נתן לי להתחבר גם מיידית אחרי הכנסת הססמא. - 

- 25 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

שלום, אני נאבק בהגדרות של נתבים אלחוטיים של 3COM בקונפיגורציית WDS (Repeater). הנתבים הם מסוג 3CRWDR101A-75 ו-3CRWER100-75, וכל אחד מהם - לחוד - פועל כהלכה. בנוסף, שני הנתבים מעודכנים לגרסאות התכנה האחרונות הזמינות מאתר 3COM. שני הנתבים מזהים אחד את השני - אבל לא מעבירים תעבורה הדדית. מחפש עזרה בהגדרה... תודה, dd. - 

- 12 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

בעקבות בעיות גלישה באתר www.lighting-gallery.net (אשר אין להם בדר"כ בעיות בשרתים כמו שיש ל-HWzone לפעמים), בעיות בטעינת סרטונים ביוטיוב + בעיות גלישה בכללי, החלטתי לבצע Tracert לאתר הנ"ל ולעוד כמה אתרים ישראליים ואתרים מחו"ל (כולל HWzone). מכיוון שאינני יכול להעלות ולצרף קבצי TXT, אאלץ לשים את התוצאות ישירות בהודעה (למרבה הצער, אין גם אפשרות לשנות את כיוון הטקסט ל-LTR, אלא רק ליישר אותו לכיוון זה, אז מצטער אם הטקסט איננו ברור): Microsoft Windows [Version 6.1.7601] Copyright © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved. C:\Users\Doron>tracert lighting-gallery.net Tracing route to lighting-gallery.net [50.28.13.250] over a maximum of 30 hops: 1 <1 ms … - 

- 7 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

יש לי מחשב נייד ומודם סלולרי, אני רוצה לשדר מהמחשב הנייד WIFI כך שיהיה אפשר לגלוש למי שיתחבר אליו. ניסיתי לחפש אפשרות כזאת בחיבורי הרשת, לא מצאתי משהו מתאים. אם מישהו יודע איך אני יכול לעשות כזה דבר אני אשמח להסבר. דרך אגב, אני חייל ופתרון כזה יעביר לי שמירות הרבה יותר בכיף =] תודה, איתי. - 

- 3 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

יש לי בעיה מאוד מרגיזה: בזק בינלאומי התקשרו ואמרו שבגלל שזכיתי לעבור ל12M אז בשביל להינות מהרשת המהירה (Private NGN), אני חייב חיבור L2TP. מכיוון שהראוטר הישן שלי לא תמך, הלכתי וקניתי Edimax 6524n. הראוטר עובד יחסית בסדר חוץ ממתי שאני מוריד טוררנטים ואז מתנתק כל כמה דקות. אני רוצה להחליף את הראוטר הזה לראוטר אחר עם עדיפות לEDIMAX כי קניתי בKSP (יש להם גם WRT120N). אז השאלה: יש למישהו ראוטר (שוב עדיף אדימקס) שעובד עם הוט + בזק בינלאומי עם 12M וחיבור L2TP ומוריד טוררנטים בלי בעיה? תודה רבה - 

- 9 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

טוב, נתקלתי בתוכנה הזאת לפני כמה חודשים, כשבעבודה היה לחבר נטסטיק של אחת החברות הסלולריות, בתכנית ללא הגבלה. עכשיו אני עם הלפטופ שלי והוא עם שלו. חשבתי, איך אפשר לנצל את הנטסטיק הזה כך ששנינו נגלוש? מחיפוש קצר ואחרי כמה תוכנות לא מועילות הגעתי ל-connectify תוכנה פשוטה מאוד המאפשרת להפוך כל מחשב עם כרטיס רשת אלחוטי ל-HOTSPOT, משמע, המחשב משמש מעין ראוטר אלחוטי וכל אחד יכול להתחבר לאינטרנט דרך החיבור של אותו מחשב. להסברים נוספים: לאתר התוכנה: http://www.connectify.me/ - 

- 2 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

היי מי מהדגמים יעבוד בארץ? ZyXEL P-870M-I1 v2, VDSL2 Modem Qwest Centurylink Zyxel Q1000z 4-Port Gigabit ADSL VDSL 2 Huawei HG630a VDSL2/ADSL2+ 300Mbps Wireless Modem/ETH WAN port/router Modem/Router VDSL2/ADSL2 Huawei HG655M אשמח לקבל תשובה (כולם מחו״ל כמובן) - 

- 1 תגובה
- 2.4k צפיות

- 

- 

היה לי נתב wrt610n v2 תקין עם ddwrt ללא בעיות מיוחדות. רציתי להתנסות עם openwrt אז ביצעתי פלאש. משלב זה אני חווה בעיה של איבוד תקשורת עם הנתב אחת לכמה שעות ונדרש לעשות power cycle כדי לקבל ממנו תגובה. אין הקצאת IP בשלב זה, אין אינטרנט או תגובה לפינג גם אם אני מגדיר IP סטטי, וזה לא חוזר מעצמו לאחר פרק זמן מסויים. כל נורות הנתב נשארות דלוקות במצב רגיל ללא שינוי במצבן. איבוד הגישה נבדק ואומת במס' מחשבים ברשת. מאז כבר ניסתי להחזיר לקושחה המקורית וגם לחזור ל-DDWRT (קובץ שנוסה בעבר בהצלחה) אבל הבעיה נהייתה persistent בכל האימג'ים. לאחר כל החלפת קושחה אני עושה 30-30-30 hard reset (גם בלי הבעיה חוזרת) בשביל לנקות את ה- NVRAM. אני משאיר בהגדרות ברירת מחדל בלי להעלות קבצי גי… - 

- 2 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

אהלן! עברתי דירה, השתדרגנו לרשת אלחוטית (ואני מחובר בכבל) ועוד כל מיני דברים חדשים.. עכשיו הגיע הזמן לעבור חברת אינטרנט.. ברור לאנשים פה למה. ההתחייבות שלי בנטוויז'ן נגמרה, כבר דיברתי עם בב"ל, הציעו לי חבילה שנשמעת אחלה.. 2.5\250. כמה זמן מראש כדאי להרשם לבב"ל לפני שמנסים להתנתק מנטוויז'ן? אני מתכוון להבהיר להם שאלא אם כן הם נותנים לי אינטרנט ב1.90 לחודש למשך כל החיים, אני מתנתק מהם לצמיתות. מישהו נתקל בבעיות התנתקות גם אם אין התחייבות? ואיך לכם בבב"ל? אודה לעונים, מקווה שלא עברתי על חוקים O_O - 

- 19 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

החלפתי ראוטר לarcher c9 ומאז כל מחשב שמחובר לתשתית ספציפית (כבל שעובר מהחדר לסלון) לא מקבל כתובת בDHCP. בהגדרת IP ידני הכל עובד חוץ מזה שאי אפשר לגשת למחשב ע"י השם אלא רק ע"י IP. מה גורם לזה? - 

- 4 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

חברי הפורום שלום יש לי נתב (ראוטר) TL-WR841N של TP-LINK (קישור) בן כ-3 שנים וחצי ולאחרונה הוא עושה לי בעיות: א. אתמול המחשבים בבית לא הצליחו לתקשר איתו, אך העניין נפתר לאחר כיבוי והפעלה מחדש שלו. ב. היום שוב המחשבים בבית לא הסכימו לתקשר איתו, אך הפעם כיבוי והדלקה שלו לא פתרו את הבעיה. בדקתי את הנושא לעומק והסתבר שהנתב פשוט לא מסכים לאמת אף מכשיר בחיבור אלחוטי (הרשת האלחוטית מזוהה גם ע"י המחשבים וגם ע"י טלפונים ניידים, אך הם פשוט לא מצליחים להתחבר אליה, כאשר בטלפון הנייד קיבלתי הודעה על שגיאת אימות). ביטלתי את הסיסמא לרשת האלחוטית, אך הדבר לא עזר כלל (גם לא לאחר כיבוי והדלקה). יש לציין כי בחיבור חוטי לא הייתה בעיה להתחבר לנתב ודרכו לאינטרנט. בסופו של דבר התקנתי את הקושחה (… - 

- 3 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

היי. אנחנו נמצאים בשלבי התכנון של בית חדש ואני רוצה לתכנן איך הרשת הביתית תראה. באופן כללי הרעיון הוא להציב בכל חדר גישה קווית של RJ45 ליד הטלוויזיה \ מחשב. ובנוסף (וכאן נכנס הקושי) שלושה אקסס פוינטים שיעבדו על אותו SSID! וכאשר התחברתי עם הסיסמא לאחד מכם אני פשוט אעבור ביניהם על פי האזור הקרוב ביותר. אני לא מעוניין אגב בריפיטרים. בשפה יותר מקצועית : seamless roaming between access points שלושת האקסס פוינטים ישמשו ל: אחד בקומה ה1 אחד בקומה ה2 ואחד בחצר האחורית. בנוסף אני מתכנן לחבר מצלמות אבטחה לבית ובמידה והפריסת רשת אליהם תהיה מסובכת או יקרה (אולי אצליח למצוא POE בזול) אני אקנה מצלמות על WIFI המתג צריך להיות בעל 16 כניסות (חמשה חדר… - 

- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower

-