עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Cheif,

את מי אנחנו, כצרכנים, שונאים יותר -- את הבנקים או את חברות הסלולר? סקר חדש מגלה שבפעם הראשונה, חברות הסלולר כובשות את המקום הראשון והלא מכובד ומדיחות את הבנקים מראשות טבלת החברות השנואות. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000599945

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by zebra,

שלום לכולם, יש ברשותי ראוטר אדימקס וחבילה של 12 מ"ב ובאמצע הבית מיקמתי אקסס-פוינט של אדימקס שמתפקד כריפיטר יש לי קליטה מצויינת כרגע בכל הבית אבל משום מה כשאני עושה בדיקת מהירות של האינטרנט המחובר לריפיטר יש לי גלישה של פחות מ1 מ"ב מדוע?והאם אפשר להגביר את הריפיטר?

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  3. Started by b007,

אם יש אפשרות למקם את הראוטר האלחוטי במיקום שונה מהמודם ונקודת הטלפון? בהחשב שמחוברים דרך ADSL? אני מעוניין למקם את הראוטר האלחוטי במקום יותר מרכזי בבית, ולא בקרבת המחשב בנייח שלי. המחשב הנייח שלי בקרבת שקע טלפון, כך שהמודם שמתחשב ל ADSL צריך להשאר ליד הנקודה והמחשב. בנוסף את המחשב הנייח אני מעוניין לחבר קווי ולא אלחוטי. יש אפשרות מעשית לבצע חיבור שכזה רק על ידי מיקום הראוטר במקום אחר? מבלי להזיז את המודם? לא מפריע לי כבל 1 ארוך שירוץ עד הראוטר. תודה.

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. כשהרכבתי את ה- NAS שלי לפני כמה שנים, קניתי סוויץ' Netgear GS605 v2 קטן לחיבור מהיר אליו. על הנייר הוא היה מושלם: זול יחסית, חמישה פורטים, ג'יגה ביט, תומך jumbo frames. הייתי קצת מאוכזב ממהירות ההעברה ל- NAS, רק כ- 60MB/s. ציפיתי ליותר. jumbo packets רק הורידו את המהירות בקצת. אבל בהחלט אפשר לחיות עם מהירות כזו. רק שככל שהזמן עבר, המהירות הלכה וירדה. בהתחלה היתה כמות הולכת וגדלה של שגיאות על כרטיס הרשת ב- NAS. הצלחתי להתגבר על זה ע"י שינוי בהגדרות הכרטיס, אבל אחרי כמה שבועות הבעיה חזרה. שדרוג הדרייבר עזר, אבל מאוחר יותר המהירות שוב צנחה. התברר שהפורט מסתנכרן על 100/Full בלבד. החלפתי את הכרטיס והמצב רק הוחמר - הכרטיס החדש התנדנד בין 1000/full ל- 10/half. מה קורה פה? בסוף …

5. Started by SMoKeR,

שלום, אני לא מבין הרבה ברשתות תקשורת ואני צריך עזרה. אני גולש במהירות 5 מגה בתשתית כבלים וספק 012, יש לי בבית שתי מחשבים שולחניים ומחשב נייד. בשביל שיהיה רק אינטרנט בכולם, איזה נתב עליי לקנות? ראיתי שממליצים פה הרבה על TP-Link TL-WR1043ND האם זה מה שאני צריך?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. אני מתלבט איזה שני סוויטצים לקנות על מנת שיתנו לי תוצאות מקסימליות ברשת גיגה. מדובר על רשת קווית CAT5E שמושחלת לכל חדרי הבית. היום המודם של בזק ECI B-FOCUS 270 משורשר ללינקסיס WRT54G וממנו מחוברות כל הנקודות בבית. חשבתי לשרשר סוויטצ גיגה (לא מנוהל) 8 פורטים לראוטר המרכזי, וסוויטצ נוסף למקם מאחורי ארונית הטלוויזיה. (לטובת : רסיבר,TV,סטרימר,PS3,נגן בלוריי ומקס HD) בינתיים אלו נראה לי האופציות שעומדות לרשותי: 1. D-LINK DGS-1008D 8-PORT - עלות 176 לאחד 2. 3COM Gigabit Switch 8PORT 3CGSU08A - עלות 307 לאחד 3. LEVEL ONE GSW-0807 8 PORT - עלות 231 לאחד היתרון של אופציה 1 ו-3 היא שהם סוויטצים "ירוקים" זאת אומרת: מצב SLEEP כאשר אין תעבורה בכלל בסוויטצ…

7. Started by MasterDK,

היי, קורה לפעמים שאני נמצא במקום ציבורי שיש בו WIFI אך לא מוצפן וכמובן שהכל עובר בטקסט רגיל וניתן להאזין לו. אשמח לדעת איך ניתן לאבטח את עצמי במצב כזה? אני יודע שאשפר לקנות שרת ולהתקין VPN ולגלוש דרכו אבל כרגע אין לי רצון/יכולת להוציא כסף על שרת. תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  8. ערב טוב לכולם. משהו גם חווה את זה? אתרים בחו"ל לא נפתחים ואני מקבל הודעה The connection was reset ב FIREFOX. חנות של STEAM לא עולה גם עם כזה מסר Unable to connect to server. Server may be offline or you may not connected to the internet.-101. רק אתרים בארץ נפתחים. למישהו יש כזאת בעיה גם?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. שלום יש לי בבית ראוטר אלחוטי באמצעותו אני גולש באינטרנט במחשב שולחני ובמחשב נייד (של העבודה). אני רוצה לשתף תיקיות בין שני המחשבים. הבעיה שלי היא שהמחשב של העבודה מוגדר עם Domain ולא עם Workgroup, ולכן איני יכול להכניס אותם לאותה "רשת". איך אני אמור לקנפג זאת בשני המחשבים כדי שזה יעבוד? תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 3.8k צפיות
  10. Started by catsmonster,

אני מנסה לשחק עם אח שלי ברשת הביתית, לשנינו יש Windows 7 ואותו Workgroup והם יכולים לשתף קבצים דרך הרשת (רשת קווית במהירות 1Gbps). אבל כשאני מנסה לשחק ברשת במשחק Red Alert 3 (באותה גרסה) הם לא מזהים אחד את השני בלובי ואני לא יכול לשחק ברשת. ניסיתי עם עוד מחשב מהרשת וגם הוא לא הצליח לזהות את המחשב השני שפתח משחק. למישהו יש רעיון?

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. שכחתי מה הסיסמא של הרשת שלי יש לי ראוטר DLINK DIR300 תודה

• 11 תגובות
    • 46.2k צפיות
  12. שלום לכולם אני נואש לעזרתכם יש לי בבית 4 מחשבים שמחוברים ברשת בייתית דרך ראוטר מסוג סימנס שסופק לי ע"י בזק.. אחד מהמחשבים הפכתי לשרת לינוקס למטרת אחסון אתרים הבעיה היא שלא ניתן להתחבר ל SSH וגם לא ל HTTP וגם לא ל FTP מבחוץ רק מבפנים ורק דרך האייפי הפנימי שהוקצה לשרת מתחנן לעזרתכם תודה רבה לכם

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום יש לי 12 מגה אינטרנט של בזק בינלאומי וספק הוט היום חיברתי בפעם הראשונה את הראוטר שלי של TP-LINK אבל המהירות עכשיו איתו היא לא עולה מ 1.5 מגה. מה אני צריך לעשות כדאי לסדר את זה??? המחשב עכשיו מחובר עם כבל רשת לראוטר ודרכו אני מתחבר לאינטרנט. אולי אני צריך לשנות משהוא תהגדרות של הראוטר

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. שלום. יש לי WIN7 באנגלית. נכנסתי ל network and internet -> network connections ואני לא רואה את החיבור שלי לראוטר, לרשת בעצם, למרות שאני מחובר לאינטרנט וגולש בלי בעיה. השאלה איך אני מסדר את זה. אני רוצה לקבוע לעצמי IP קבוע למטרת פתיחת פורטים. יש לי ראוטר DSL-2760U. תודה לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום יש לי בעיה לגבי קליטה, הראוטר נמצא בממ"ד והסלון נמצא במרחק של כמעט 5 מטר מהממ"ד. הקליטה מאוד חלשה ומעיקה, בסלון נמצא הפלייסטיישן ולכן החיבור הכרחי. רציתי לדעת לגבי האפשרויות להגברת הקליטה, לי אישית בבית יש ADSL ואני מברר לקרוב משפחה, לו יש תשתית של HOT. מבזק אני מכיר שיש דבר כזה שדרך החשמל מחברים בחדר אחד (בחדר הראוטר) ובחדר מרוחק יותר/ממ"ד מחברים גם לחשמל מתאם כלשהו ואז הקליטה מגיעה לשם. יש קשר לתשתית ADSL ולתשתית שיש בהוט או שזה אפשרי לשניהם ? אם זה אפשרי יש לכם המלצות למתאם כלשהו כזה שייתן את מירב התפוקה ? ואם לא ואם כן יש לכם אולי המלצות אחרות טובות יותר ? אשמח לקבל עזרה ממכם, תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 6.2k צפיות
  16. Started by ירח אפל,

אתמול הוקצו 2 בלוקים 8s/ לAPNIC (רשם האינטרנט האיזורי של דרום מזרח אסיה) בידי IANA נותרו 5 בלוקים אחרונים, אשר על פי החלטה משנת 2009 יוקצו אחד לכל ספק איזורי. המשמעות, מאגר כתובות הIP העולמי אזל. אומנם נכון שיתכן (לא סביר) שיחליטו להקצות את 16 הבלוקים השמורים 240-255, אבל זה לא סביר. ויתכן שעוד חברות ענק שתופסות בלוקים מתחילת ימי האינטרנט יקרסו וישחררו קצת אוויר לנשימה. אבל כך או כך, ימי הIPv4 הולכים ואוזלים. בטרם תיתם שנה זו יאזלו הכתובות! אצל רוב הרשמים האיזוריים. אז המלך גוסס, אבל מה עם המלך החדש? בארץ כנראה שרק ספקית אחת מוכנה במיידי לספק IPv6 לכל הלקוחות. שאר הספקיות עדיין לא ערוכות לכך מבחינה טכנית, וחלקן אפילו לא רכשו פולים.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום, ברשותי נתב מדגם edimax br6204wg http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=11&pl1_id=1&pl2_id=2 לשם הארכת טווח קניתי נתב מדגם edimax br6424n. http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=263&pl1_id=3&pl2_id=18 מה הפרוצדורה בתכנות הגדרות הנתב הקיים והחדש על מנת שיעבדו בהרמונייה? חיפשתי כל מיני מדריכים באינטרנט אבל ראיתי מידע סותר (לדוגמא פעם ראיתי שמספר הערוץ צריך להיות זהה ופעם שונה). עוד משהו שלא הבנתי זה לגבי כתובת ה-MAC. לפי ההגדרות שראיתי לנתב יש כתובת MAC לכל פורט שמחובר אליו. זו כתובת ה-MAC אליה מתכוונים במדריכים, ואם כן באיזה כתובת להשתמש. הנתב הקיים שלי מחובר כרגע כ-AP האם צריך לשנות אותו ל-WDS או ל- POINT TO POINT?

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  18. הסתכלתי במפה שלהם ויש פריסה או התחילה פריסה באשדוד רחובות שזה 15 דק' מיבנה ואפילו בבית עובד שזה 5 דק' מיבנה (נסיעה) איך זה שעדיין אין ביבנה NGN?

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by davideliy,

שלום , יש לי שני מחשבים בבית אך רק אחד מחובר אל רשת האינטרנט , איך אפשר לגלוש גם מהמחשב השני לגלוש באינטרנט (לפי הבנתי צריך נתב או משהו כזה) מצאתי בחיפוש מדריך איך לעשות את זה אך קטונתי מלהבין את המדריך. אשמח לתגובות ועזרה מאיפה להתחיל...

• 11 תגובות
    • 3.8k צפיות
  20. השטלתי על מחשב מרוחק , ואני חיב להדפיס ממנו מסמכים ,ואני רוצה להדפיס ממדפסת שמחוברת למחשב השולט, והגדרתי בהשתלטות שישתמש במשאבים מקומיים ,וכשאני מנסה להדפיס ,הוא מראה לי את המדפסת ברשימה של המדפסות ,אבל בפועל הוא לא נותן להדפיס ,הוא כותב הודעה שלא ניתן להדפיס בגלל בעיות הגדרה . למשהוא יש רעיון מה צריך להגדיר עוד . תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. הנתב הזה היה הנתב המומלץ ביותר בפורום. כולם שיבחו אותו ואמרו שהוא איכותי ועושה את העבודה. למה אף אחד לא דאג לעדכן שהוא רק נתב ולא יכול לשמש כמודם? אני לא בא להאשים אף אחד, הטעות כבר נעשתה, אשמח אם תעזרו לי ולעוד רבים אחרים בפתרון הבעייה. לאיזה דגם רצוי להחליף את הנתב הזה או שמא יצא עדכון קושחה שיכול לעזור פה? מה היתרון של נתב בלבד על נתב ומודם ביחד? אשמח אם ימצא פתרון לבעייה בן

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום, לאחרונה התקנתי את הגרסא הרשמית האחרונה של יוטורנט (2.2) על המחשב שלי (WIN 7 64BIT). השתמשתי בהגדרות ברירת המחדל והחלתי בפעילות סנטדרטית בתוכנה. הבעיה היא שכעבור מספר דקות מרגע הפעלתה של התוכנה - כל פעילויות האינטרנט האחרות משותקות (בעוד שהיוטורנט ממשיכה להוריד). כל אתר שאני מנסה להכנס אליו נראה כחסום, דרך האקספלורר ודרך הפיירפוקס. הדפדפן מראה ש'אתר האינטרנט נמצא וממתין לתגובה', אבל שום דבר לא קורה לעולם. ככה זה עם כל האתרים. הרצתי כל מיני כתובות ומעניין שרק אתר 'מטאליסט' לא.. נחסם.. או משהו. עולה כרגיל. יש לציין שכאשר בתקלה מתרחשת, אז כל המחשבים שמחוברים לראוטר נהיים מוגבלים לגלישה גם הם... :\ למישהו יש מושג מהי הבעיה? הצעת פיתרון? אשמח לתשובה בעניין תודה

• 11 תגובות
    • 3.4k צפיות
  23. Started by esaly,

היי לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי, יש לי מחשב בחיבור קווי ברשת שמקבל קישוריות מוגבלת או חסרה בXP. כשאני מחבר את אותו הכבל לנייד שלי עם W7 הכל עובד כמו שצריך - מושך IP וגולש. ניסיתי להקצות IP קבוע - דבר שלא עוזר, גם ניסיון החלפת הכרטיס רשת לא צלח. יש לציין שיש לי פינג לGATEWAY אם אני מקצה IP קבוע. כשאני בודק פינג לגוגל אני מקבל REPLY קטוע דבר שלא מאפשר גלישה כשאני מפעיל דפדפן. אשמח אם תוכלו להעלות פתרונות, המון תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. אהלן יש לי שני מחשבים ניידים אחד, שיש בו שני כרטיסי רשת אלחוטיים - שאחד מהם מחובר לאנטנה חיצונית ופעיל והכרטיס רשת השני - לא פעיל. במחשב השני יש כרטיס רשת אלחוטי אחד אבל הוא לא מחובר לרשת האלחוטית כי זו קומת מרתף והוא לא קולט. האם יש אפשרות שהמחשב הראשון, עם החיבור לרשת - ישדר בכרטיס רשת השני שלו למחשב השני? כמו רפיטר? הכרטיס הלא פעיל שלו הוא Intel® WiFi Link 5100 AGN

• 11 תגובות
    • 4.1k צפיות
  25. Started by dor962,

שלום. קיבלתי מיון מהצבא- להיות מש"ק מחשב, תפקיד שאני מאוד רוצה. הם צריכים אנשים שיכולים לנהל רשת, לתכנת ובכללי להבין במחשבים... רציתי לדעת. מה צריך לדעת כדי לנהל רשת? אני רוצה לקרוא קצת בנושא, ולהבין קצת יותר לפני שאני מגיע למיון הזה. אם יש לכם ספרים שאתם ממליצים לי לקרוא, אשמח להמלצה...(ביינתים קורא את החומר שיש באתר). תודה על העזרה.

• 11 תגובות
    • 3.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.