עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, אני כרגע משתמש ב- VVG2000 שקיבלתי מבזק ואני מעוניין להפוך אותו למודם ולקנות נתב. מאחר שמעולם לא יצא לי להתעניין בתחום הזה אני לא ממש יודע מה לחפש. מספר נתונים שאולי יהיו רלבנטיים: אני מנוי של נטויז'יון 100 מגה. נמצא ברשת עם עוד מחשב ומשתמש תדיר בוויפי. בנוסף, יצא לי להתקל בביקורות לא מחמיאות על ה-VVG2000 באופן כללי, ובפרט בכל הנוגע לברידג'. האם מומלץ לקנות אחד מהדגמים החדשים של בזק (מופיעים כאן http://www.bezeq.co.il/internetandphone/internet/wireless_net/super_wifi/support/ ) ואליו לצרף נתב? אין לי ממש תקציב כי אני לא יודע מה אני מחפש, אך אהיה מוכן להוציא יותר כדי לקבל מוצר טוב. תודה רבה עריכה: רק שתי הערות, הוויפי צריך להיות בעל טווח גדול. הנתב והמודם י…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. אהלן, חיבור האינטרנט בבית שודרג למהירות של 100 מגה (בזק ובבנ"ל), וצריך להחליף את ציוד התקשורת הישן. אני מחפש נתב+מודם (או נתב בלבד) שתומך ב-HPNA, במהירות הנ"ל וב-wireless כמובן. הבנתי שבציוד שבזק מספקים יש הגבלות/פרצות/תוספות מיותרות (-אשמח אם מישהו יפרט מה בדיוק החסרונות), וכי הזמנה מחו"ל עלולה לא להגיע. אשמח להכוונה לציוד שניתן לקנות בארץ, התמיכה ב-HPNA הקשתה על מציאת ציוד מתאים. תודה.

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  3. שלום לכולם, אחותי עברה לדירה חדשה יחסית (בניין בן 3) . הייתי רוצה להקים חיבור קווי יציב שיחליף את החיבור האלחוטי בו נעשה השימוש כיום. אציין כי מהירות האינטרנט היא 100 מגה אבל כמובן שלא מרגישים אותם ובסלון בטלוויזיה עם דונגל, השידורים כל הזמן נתקעים ומקרטעים. החיבור הזה יעשה בכדי לאפשר צפייה ישירה בתכנים השונים ברשת ולשימוש ב xbmc. בדירה ישנם ארון תקשורת וארון חשמל בסלון ובכל אחד מן החדרים ישנו שקע טלפון סטנדרטי. אני מניח שכבל רשת cat5e יעשה את העבודה. אני יודע כיצד מחברים ראשי rj45. לא כלכך ברור לי כיצד צריך למשוך את הכבל לכל אחד מהחדרים (3) ולחברם לשקעים. יש לי בן דוד חשמלאי שאף פעם לא יצא לא להקים כבילה לאינטרנט, בקשתי את עזרתו ,הוא הסכים בתנאי שאברר מה בדיוק צ…

• 7 תגובות
    • 5.7k צפיות
  4. שלום רב, בחודש האחרון אני סובל מבעיה מוזרה באנטרנט אצלי. יש לי אינטרנט 100 מגבייט תשתית הוט וספק הוט נט.הוט בוקס משמש במודם עם נתב פרטי (TPLINK WDR4300 וגם בדקתי עם linksysE1000) כאשר אני בודק מהירות אנטרנט בחיבור ישיר למחשב(מהמודם ישר למחשב ללא נתב) אז זה מודד לי מהירות אינטרנט תקינה,אך כאשר אני מדליק סרטון/מוריד קובץ כלשהו/נכנס למשחק סטייל דיבאלו שדורש תעבורת רשת המהירות שלי קורסת יש לסביבות 7/8/9 מגבייט.הבדיקה נעשתי ישר מול האתר של הוט. דיברתי אם שירות לקוחות הוט כמה וכמה פעמים והם אמרו שהכל תקין בתשתית דיברתי אם הוט נט הם אמרו שגם הכל תקין,לפני שבועיים וחצי בערך הייתה תקלה בהוט נט אזורית אחריי שהתקלה סודרה פתאום הכל עובד תקין(צירוף מקרים אני מניח),ואז אחריי שלושה ימים…

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  5. Started by רמי אשכנזי,

שאני מנסה להרשם לאתר אינטרנט מסויים במחשב דרך הפייסבוק, אני מקבל הודעה שהחשבון שלי עדיין לא מקושר לאתר ורשום שם גם שזאת תקלה מספר 6. אז מה אומרת התקלה הזאת?

6. Started by אנטי-פסטו,

היום יש ברשותי הוטבוקס משומש שקיבלתי מהוט בעת הצטרפות לחבילת 100 מגה. לא משנה כמה התחננתי בטלפון, לא היו מוכנים להחליף לי להוטבוקס 2 בטענה שרק לבעלי 200 מגה מגיע. חבר יודע דבר סיפר לי שניתן לגשת למרכזי השירות של הוטמובייל ולהחליף שם להוטבוקס 2 ללא עלות. האם שווה לטרוח ולהחליף או שההבדל חסר משמעות לבעלי 100 מגה?

• 12 תגובות
    • 12.2k צפיות
  7. Started by Sarit Rahimi,

שלום, בימים האחרונים אני לא מצליחה להתחבר לרשת האלחוטית. בחיבור ישיר למודם של בזק יש לי רשת. לאחר איפוס והגדרה מחדש של הראוטר אני מצליחה להגיע למצב connected אבל אין לי רשת. אשמח לעזרתכם

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by haima23,

שלום. יש לי מחשב נייד של לנובו חודש אצלי. אני מנסה להתחבר למספר רשתות אלחוטיות, וזה נותן לי שהחיבור מוגבל. פותר הבעיות של המערכת כותב לי ש"החיבור אינו כולל תצורת IP חוקית" ניסיתי להתקין דרייבר מחדש וזה לא עבד. אני לא יודע מה הבעיה, עד כמה שאני זוכר הכרטיס רשת עבד טוב בעבר, המחשב לא נפל לי אף פעם ב"ה ואין סיבה שהכרטיס יהיה תקול. תודה רבה עריכה: לפעמים על אף שזה מופיע אני יכול לגלוש ברשת אבל זה לא קבוע והייתי שמח לפתור את העניין

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. שלום. בין המפצל מהקיר, למודם-ראוטר, מחובר כבל בצבע אפור (זה נראה כמו כבל טלפון, אבל לא יודע אם זה אכן כבל טלפון). בכל מקרה, מה השם של כבל זה (באנגלית עדיף). הסיבה: בזק בינלאומי חיברו לי את המודם-ראוטר שלהם עם כבל כזה, והוא באורך הגלות (לא הגזמה - ממש ארוך), ואני רוצה לרכוש כזה ב ebay אך אחד ממש קצר. תודה!

• 6 תגובות
    • 8.1k צפיות
  10. Started by elias710,

שלום לכולם 1. האם אפשר להקים רשת אינטרנט אלחוטית לשכונה שתספק אינטרנט ל כ 8 בתים וליותר מ 20 קליינטים שיתחברו דרך הסמארטפונים ? 2. מה העלות להקמת רשת כזאת ? 3. האם יש איזה מדריך שיסביר איך בונים רשת כזאת ? 4. מה החסרונות של רשת כזאת ? תודה לעוזרים

11. Started by רועיירדן,

אני חושב על הוט 200 mb השאלה איך ספק הוט אינטרנט ? אני צופה הרבה בטלוויזיה אינטרנט HD ברוסיה . אני מתגורר בנתניה ,אם זה מסייע . האינטרנט כל היום פעיל .

12. Started by Snake_Eater,

כבר תקופה ארוכה שאני מקבל לפחות פעם ביום הודעה של IP conflict detected. אילו זו הייתה רק ההודעה שקופצת אז ניחא, אבל היא מלווה בניתוק רגעי מהרשת שמפריע מאוד. אם רלוונטי,יש לי ראוטר מגעיל שבזק הכריחו אותי להתקין וה-WIFI פעיל בבית. למישהו יש רעיונות איך לפתור את הבעיה?

• 13 תגובות
    • 4.7k צפיות
  13. Started by dog,

היו אצלי היום מספר הפסקות חשמל בבית. בנוסף הרבה עדכוני וינדוס. בשלב מסוים נעלמה לי קבוצת השיתוף, הן מהסטירמר החיצוני שיש לי והן בתוכנת שיתוף לטלוויזיה החכמה. כלומר אני לא רואה את קבוצת השיתוף workgroup באף אחד מהם ( בטלויזיה זה תוכנת servio). חשבתי שזה קשור לרואטר ( כי קרה לי משהו דומה בעבר) של נטויזון (נטבוקס), יצרתי קשר עם התמיכה שלהם, הם טענו שהכל פתוח והם לא רואים שום בעיה. ניסיתי לחבר את המכשירים הנ"ל דרך ראוטר נוסף שיש לי( כלומר לעקוף את הנטבוקס) וזה לא עזר. עשיתי סיסטם ריסטור למצב שהיה לפני עדכוני הוינדוס- לא עזר. נטרלתי את הפייר-וול , גם לא עזר. כשאני נכנס ל network ב my pc (וינדוס 8.1) אני רואה את שם המחשב שלי שהוא גם שם ה- homegroup ובנוסף אליו ב- media divece…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  14. Started by רמי אשכנזי,

האם זה נכון שמי שמפעיל מחדש את הראוטר שלו ומקבל כתובת IP אחרת לא צריך להשתמש בשרת פרוקסי? איזה יתרון יש בשרת פרוקסי חוץ מהחלפת כתובת IP כזאת? איך אני יכול להשתמש בשרת פרוקסי בצורה שאני גם אוכל להרשם לאתר האינטרנט? כלומר פרטים מסויימים עליי אני מעוניין שידעו חוץ מכתובת IP אמיתית שיהיה קשה לפרוץ אל המחשב שלי? אני השתמשתי בזה http://euproxy.pw/ הקישור זה בשביל שידעו את הבעיה ולא בשביל פרסום אסור. ושאני ניסיתי להרשם אל האתר אינטרנט אז אני קיבלתי את ההודעה הבאה Warning! The site you are attempting to browse is on a secure connection. This proxy is not on a secure connection. The target site may send sensitive data, which may be intercepted when the proxy sends it back to yo…

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  15. קורה אצלי משו מוזר אני בודק מהירות הורדה מדי פעם ואני רואה "שבלי שום סיבה" המהירות הורדה צוללת ממהירות של 100 ל50-60 מגה הזמנתי טכנאי של הוט והוא בדק ראה שהכל תקין בתשתית בבית אך בכל זאת המהירות נמוכה, ואז חיבר לפטופ ישן ולהפתעתנו בלפטופ הישן עם מערכת XP הגלישה מגיעה ל100 מגה בלי בעיות התחלתי לחפור מה מגביל לי תהורדה מחקתי אנטי וירוס ביטלתי פיירוואל תוכנות שקשורות לאינטרנט כלום לא עזר בסוף החלטתי למחוק את הדרייבר של הכרטיס רשת הסרתי והתקנתי את הדרייבר המקורי שקיבלתי עם לוח אם מחדש בדקתי מהירות גלישה ובום ההורדה תקינה על 100 מגה חשבתי שזהו הכל הסתדר אבל מאז כל יום יומיים או כמה ריסטארטים של המחשב שוב המהירות מוגבלת ל50 מגה, מסיר ומתקין תדרייבר של הכרטיס רשת והכל מסתדר .…

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. Started by Cheif,

מי שרוצה להוסיף לעצמו עוד 2GB בענן האחסון של גוגל (ה-DRIVE) ופיספס את המדריך הזה, אז שיזדרז ויבצע את האמור בו עד ה-17/2. http://www.haaretz.co.il/captain/net/1.2562157

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by avih,

שלום לכולם, ברשותי נתב EDIMAX 6478AC שהוא DUAL BAND, היה מוחבר למודם של בזק, והייתי גולש במהירות של 15M. לאחר ששודרג האזור שלי, שאוכל לגלוש עד 100M ,ולאחר בירורים (וקריאה בפורומים פה) מסתבר שהמודם לא יתמוך במהירויות כאלה. וכמו כולם לא רציתי לשכור מבזק את המודם\נתב שלהם, אזי ראיתי המלצה לקנות מודם VDSL בנפרד בעצמי מחו"ל. ואכן הוא הגיע בלי בעיות, אך נראה לי שקפצתי גבוה מדי וצריך קצת עזרה בלהבין מה יש לי 1. לפי הבנתי זה רק מודם או מודם עם ראוטר ? אני רואה שיש לו יציאת של LAN למחשב. 2. אם כן, האם כדאי להשתמש בו גם כראוטר ולא בראוטר של EDIMAX שברשותי ? 3. ואיך מקנפגים אותו ? נכנסתי למסך שלו ויש שם דברים שאין לי מושג מה הם אומרים, ATM, PTM, CPI/VCI , האם שילוב IPv6…

• 9 תגובות
    • 5.8k צפיות
  18. שלום יש לי רשת LAN אליה מחובר ROUTER WIFI. LAN GATEWAY= 192.168.1.1 LAN SUBNET MASK = 255.255.255.0 הראוטר מוזן בקו LAN ומשדר WIFI מן הסתם מחשבים המחוברים ל WIFI משוייכם לקבוצת IP שונה אותה מנהל ה ROUTER האל חוטי. WIFI GATEWAY = 192.168.0.1 SUBNET MASK = 255.255.255.0 הצלחתי להגיע למצב שהמחשבים המוברים ב WIFI מצליחים לשלוח ping למחשבים הנייחים, אך לא להיפך. אודה לכל עזרה אפשר לכלל המחשבים להיות נגישים זה לזה - ללא קשר בין אם הם מחוברים קווי או אל-חוטי. תודה רבה!!!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  19. Started by maozasaf,

שלום לכולם, אני רוצה לעשות חיבור VPN במחשב שלי WIN 7 ולהתחבר לרשת באמצעות האנדרואיד. ניסיתי לעשות חיבור בווינדוס עצמו אבל משהו לא מסתדר ולא מתחבר כלום. כמה דברים שכן עשיתי, 1. פתיחת פורט, גם בראוטר ןגם בפיירוול. 2. יש לי דומיין באמצעות DYNDNS, אם זה עוזר. 3. יצירת חיבור נכנס חדש, משתמש חדש, סיסמא חדשה ושום דבר לא קורה. בנוסף חשבתי אולי יש אפשרות מהראוטר, יש לי של נטגיר מבזק. תודה לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 4.9k צפיות
  20. Started by benyben,

שלום. במשרד. מצליח לגלוש אבל לא ממש טוב. מקבל request timed out כאשר עושה ping מתמשך ל google.co.il. הנה תצלום של ההגדרות ipv4 שלי. לא ממש מבין בזה. אשמח לעצה. תודה!

• 11 תגובות
    • 5k צפיות
  21. היי, המחשב שלי מחובר לראוטר הראשי של הבית, בנוסף, אל הראוטר הראשי מחוברת נקודת גישה עם WIFI. חיברתי את המדפסת האלחוטית אל נקודת הגישה והמדפסת קלטה אותה. השאלה היא, אם יש אפשרות להדפיס מהמחשב שלי, מפני שהמחשב לא מחובר אל הנקודת גישה ישירות. החיבור הוא: מחשב <--------> ראוטר ראשי <----------> נקודת גישה<----WIFI------> מדפסת ניסיתי להדפיס אבל משום מה המחשב לא רואה את המדפסת. אני מאמין שאולי יש דרך כזו, כי כשאני רוצה להתחבר אל התקייה המשותפת של הרשת שכולם יכולים לגשת, אין שום בעיה בחיבור. אולי יש צורך לשתף את המדפסת איכשהו? תודה!

• 14 תגובות
    • 4.2k צפיות
  22. Started by leahd3,

שלום אני עובד בבית ספר ו אני יושבלהם על הוויפיי רציתי לדעת איך אני יכול לעקוף את החסימות שלהם לאתרים/ משחקים אונליין

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by dante123,

אהלן אני רוצה לשנות את כתובת הIP שלי, עקב באן שקיבלתי מאתר מסוים. אני גולש על ווינדוס 7 עם ראוטר של הוט. החיפושים שעשיתי לא הובילו אותי לתוצאה יעילה משהו, אז אני אשמח להסבר קצר\מדריך. תודה.

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  24. Started by Nirel,

שלום, יש לי שאלה עקרונית שהציקה לי הורדתי VMWARE והתקנתי windows server 2012 R2. כאשר נכנסתי לעמודת "All Servers" ראיתי שהIP של השרת הינו 192.168.141.128 וגם הבחנתי שיש לי אינטרנט. נכנסתי לCMD הרצתי פקודת IPCONFIG /ALL וראיתי שהdefual gateway הוא 192.168.141.2 (כביכול הראוטר) נכנסתי לאינטרנט דרך VMWARE ויש לי אינטרנט כרגיל השאלות שלי הן כאלו: הIP של הראוטר שלי הוא 10.0.0.138 ושל המחשבים שלי בבית גם על 10.0.0.... 1)אני יודע שכאשר מחשב מנסה להתחבר לאינטרנט הוא ניגש לראוטר לפי הIP שכתוב לו ומשם מקבל את המידע. אז איך יכול להיות שהוא מקבל את המידע מראוטר לפי IP שלא קיים? 2)לאחר מכן הרצתי PING ל10.0.0.138 וגם למחשבים שלי ולכולם הפינג עבר וחזר, כלומר יש תקשורת. אך אני יודע שכאשר…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Pickaxe,

שלום, בזמנו (2010-2013) השתמשתי בשני נתבים מדגמים שונים בתקן N, עם חיבור 100 מגהביט (הוט+הוטנט). אחד מהנתבים היה ה TPLINK-WR1043ND. על כל פנים, מעולם לא הצלחתי להגיע עם נתבים אלו למהירות שעולה על כ60mbps, למרות שבחיבור ישיר לנתב קיבלתי 100 מגהביט יציב. זאת למרות שהמחשבים שבהם השתמשתי חדשים ושניים מהם אף תומכים בתקן AC. מה יכולה להיות הסיבה למגבלת המהירות הזו? הרי ה1043nd למשל אמור לספק הרבה יותר מ100 מגהביט... יש לציין שמאז החלפתי ל6478AC והמחשבים שתומכים בAC כן מגיעים ל100 מגהביט.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים