רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
יש לי בעיה מוזרה ברשת - הרשת מורכבת משרת שמריץ WINDOWS 7 ואליו מחוברים 3 מחשבים שמריצים WINDOWS XP. על השרת נמצאת תיקיית מסמכים שמשותפת עם תחנות העבודה. בזמן האחרון חלק מהתיקיות בספריה הנ"ל לא מופיעות בסייר הWINDOWS. ניתן לגשת אליהן ישירות (ע"י שורת הכתובת) אבל אי אפשר לראות אותן בסייר. לא מדובר על תיקיות מוסתרות וכדו'. ניסיתי להגדיר את השיתוף מחדש וזה לא עזר, בערך 10% מהתיקיות פשוט לא מופיעות (למרות שניתן לגשת אליהן,כאמור). זו בעיה שהתחילה בשבועיים האחרונים, עד אז הכל עבד חלק. יש למישהו רעיון מה גורם לבעיה?
-
- 21 תגובות
- 5k צפיות
-
-
היה לי ראוטר של לינקסיס 192.168.1.1 והחלפתי אותו בראוטר של D-LINK DIR655 כאשר עכשיו הכתובת שלו היא 192.168.0.1. המחשב שלי בסלון שלו יש תיקיות משותפות מחובר באלחוטי, הסיסמא מוגדרת הוא מצליח להתחבר לרשת ולגלוש אולם אני רואה שכל התיקיות המשותפות שלו נעלמו לי כאשר אני מנסה לראות אותם מהמחשב השני שכמובן מחובר שם הוא לרשת (חוטי). לא שיניתי שום הגדרות בשני המחשבים אלא רק החלפתי ראוטר. יש לציין שגם התוכנת השתלטות RADMIN הפסיקה לעבוד ולא מצליחה להתחבר למחשב בסלון (כמובן ששיניתי את ה-IP ל-IP החדש שעכשיו המחשב מקבל). מה שקורה זה שגם אם אני הולך ל-NETWORK אני בכלל לא רואה את המחשב שמחובר באלחוטי. יכול להיות אולי שזה קשור למשהו של הפיירוואל של הראוטר אבל לא הצלחתי להבין מה אני עושה שם…
-
- 0 תגובות
- 818 צפיות
-
-
יש דרך לעשות שרק מחשב אחד ברשת יראה את תיקיית השיתוף שלי, או לחילופין שרק מחשב אחד לא ייראה את תיקיית השיתוף?
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
יש לי שני מחשבים בבית שמחוברים לאינטרנט ע"י כבל מוצלב רציתי לדעת איך אני יוצר תיקייה משותפת בינהם???
-
- 0 תגובות
- 858 צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת אם יש דרך כלשהי (אפילו בתשלום) לעשות משהו כמו התיקיות שיתוף של המסנג'ר רק דרך שרת כלומר שתהיה לי ממש כמו תיקיה ברשת שבה אני יוכל לשים דברים ואח"כ להיכנס אליה ממחשב אחר ולהוריד אותם שמה או להוסיף ממחשב אחר קבצים אני צריך פשוט תיקיה אחת שתהיה קיימת על שרת כלשהו, מקווה שהבנתם מישהו יודע איפה אפשר למצוא דבר כזה? (אפילו בתשלום) עדיף ממקום ישראלי
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב שלושה מחשבים בבית...אחד עם VISTA ושניים עם XP. אני לא מצליח לעשות תקיית שיתוף בינייהם. מה שהצלחתי לעשות זה לראות מהמחשב עם ה-VISTA את שני המחשבים עם ה-XP אבל אני לא רואה את ה-VISTA מה-XP. מה עושים?!
-
- 2 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום, יצרתי תיקית שיתוף עם עובדים אחרים . אני רוצה לשתול להם קיצור דרך על שולחן העבודה. איך עושים זאת? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בשעה טובה יש לי רשת ביתית. במחשב הנייח המחובר ישירות לנתב קיים קובץ השוקל כ-6GB. ברצוני להעביר את הקובץ הזה למחשב הנייד. ידוע לי שקיימת תיקית שיתוף לכל המחשבים המחוברים לרשת, אך מיקומה לא ידוע לי. היכן נמצאת תיקית השיתוף? תודה מראש ושבת שלום, יגאל
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
אנשים יש לי 2 מחשבים בבית והייתי רוצה לקשר בין שניהם שיטוף באינטרנט וכו.... בבשקה תסבירו לי איך עושים זאת
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
שלבס"ד שלום, אודה לכל מי שיוכל לעזור לי יש ברשותי מחשב נייח שמחובר אליו כרטיס רשת אלחוטי בחיבור USB הכרטיס של חברת EDIMAX לצער י כשרציתי לבחור רשת להתחבר אליה נאמר לי "וודא שתכונת רשת אלחוטית מופעלת במחשב שלך" מה עליי לעשות בכדי להשתמש בכרטיס רשת אלחוטית?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
http://www.hometheater.co.il/forum44 הלינק מקשר לפורום רשתות וק"ב באתר avisrael.com , אני מניח שחלקכם מכירים וחלק לא. בחלקו העליון של הדף מופיעים זוג שרשורים - האחד מיועד ללקוחות רגילים והשני ללקוחות עם תעדוף (private ngn וכו') יש שם הוראות מלאות ותוכנה שאחד מחברי האתר כתב שמיועדת לבדוק את איכות החיבור שלכם.... מומלץ מאוד מאחר וזה הרבה(!) יותר אמין מכל מיני speedtests למינהם וכו'.התכנה תבדוק את הקישור שלכם להמון מקומות בעולם ועורכת המון מבחני השוואה. בשרשורים שם מופיעים גם הקריטריונים לקביעת האם החיבור שלכם תקין או לא (ספוילר - הוא לא) בהצלחה ותהנו - או יותר נכון - היכונו להתאכזב. כמובן שכל הקרדיט לavisrael.com ולכותב התכנה nirsoft
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום! ברצוני לחבר מחשב נוסף למחשב שלי (להלן - שרת), אשר מחובר לאינטרנט, כדי שמחשב הלקוח (לא שלי) יוכל גם לגלוש באינטרנט. האם יש ניתוב תכנה נוסף, פרט לICS של חלונות, שפועל בשיטה יותר טובה ממנו? האם יש תכנה לניתוב, שתאפשר לי לדוגמא להגביל את החיבור למחשב הלקוח לרוחב פס מסוים? מצד שני האם כדאי בכלל כדאי להתשתמש בתכנה כזו שמא היא "זוללת" משאבים רבים במחשב השרת שלי? תודה לכל העונה!
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
ברצוני לקשר בין שני חדרים מרוחקים בבית ע"י כבל רשת דרך הקירות. בחדר הראשון בו נמצא המודם, מחוברת רכזת רשת ומאחת מהיציאות שלה יוצא הכבל לחדר המרוחק. האם ניתן לחבר את הקצה השני של הכבל, שמגיע לחדר המרוחק לרכזת אחרת שתפצל את האות לכמה מכשירים? האם תהיה נפילה כלשהי של האות בשל פיצול נקודה אחת למס' נקודות נוספות? האם יש תופעות לוואי כלשהן או דברים אחרים שצריך לשים אליהם לב ברגע שעושים דבר כזה? האם כל מכשיר מקבל כתובת IP משל עצמו? האם ניתן לשלוט על מהירות הגלישה לכל חיבור? תודה רבה!
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בוקר טוב החלטתי להקים רשת בבית לארבע מחשבים . מחשב ראשי שיהיה בחדר שלי ואליו מחובר מודם ADSL של ECI (ודרכו תעבור התקשורת מהאיטרנט לשאר המחשבים ) ואליו מחוברים שני כרטיסי רשת (1 למודם ואחד חופשי ) מחשב 2 יהיה בסלון ויוחבר לטלויזיה ( יהיה אפשרות לשיתוף קבצים אבל לא אינטרנט ) מחשב 3 יהיה בחדר של הילדה ( שיתוף קבצים + אינטנט ) מחשב 4 לאפטופ ( שיתוף קבצים בלבד ) כל התשתית כבר מוכנה ! האם יש אפשרות לחבר את הראוטר למחשב הראשי ואת שאר במחשבים אליו ? ( ראוטר של EDIMAX יעשה את העבודה ? איזה מומלץ ) ? מה לגבי אבטחה ? כרגע אני משתמש בפיירוול תוכנה למחשב הראשי בלבד ! כל עזרה והמצלצה תתקבל בברכה אוקיי לאחר חיפוש בפורם מצאתי הודעה לגביי EDIMAX BR-6104K - Broadband Router …
-
- 1 תגובה
- 833 צפיות
-
-
שלום, אני מחובר להוט . המודם נמצא בממד שלי. אני מעוניין להתחבר למחשב נייח שנמצא בממד ולמחשב נייח אחר שנמצא בסלון ( קיר אחד בממד מפריד בין הסלון לממד וזה בסביבות 10 מטר במרחק לא אווירי ללא קיר כאשר הדלת פתוחה ) . אני מחובר במהירות 1.5 מגה להוט. איזה נתב וכרטיס רשת אלחוטי הייתם ממליציים לי לרכושש?? לא מחפש לקנות את הצעקה האחרונה בעולם הנתבים...רק נתב שמתאים לצרכים שלי..... בברכה, אביב
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, עברנו בשעה טובה מבית 70 מטר בקומה אחת ל190 מ׳ על שלוש קומות. בבית יש גרם מדרגות ישר לכל אורך הבית שקיר בטון (כנראה תומך) מפריד בינו לבין שאר הבית. כאשר מחברים את הראוטר באחד המפלסים, הקליטה במפלס השני (אפילו ברמה של בחצי גרם המדרגות) יורדת לאפס, כנראה עניין של קירות עבים. יש פריסה טובה של תעלות ברחבי הבית ואין לי בעיה להעביר כבלי רשת מקומה לקומה ולחבר אותם אל מפסקי רשת בכל אחת מהקומות. התכנון הנוכחי שלי הוא לקנות מערכת MESH כלשהי, ולחבר התקן קומתי ראשי בכל אחת מהקומות לראוטר שישב באחת מהקומות דרך כבל כך שישדרו בכל קומה רשת אלחוטית תוך חיבור חוטי דרך הקיר. מספר שאלות: 1. האם התכנון נשמע הגיוני? יש סיבה שלא להשתמש במערכת כזו א…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מבצע כעת תהליך שיפוץ בדירה, כחלק ממנו אני מתכוון לשבור קיר גבס ולהקים אחר במקומו. רציתי לנצל את ההזדמנות ולבנות מחדש את התשתית בחדר הזה. זהו שרטוט החדר כרגע: וזהו השרטוט אחרי הזזת הקיר: אני מעוניין להעביר השחלות בקיר הגבס החדש עם נקודות שקועות בתוכו במידת האפשר, ותעלות חיצוניות בשאר הקירות לפי השרטוטים: החדר הזה יחזיק עליו לפחות 3 מחשבים נייחים, מחשב נייד, מודם (כרגע כבלים, אולי בעתיד ישונה לבזק), ראוטר, מדפסת שבעתיד תשודרג למדפסת רשת, NAS, פקס, טלוויזיה ופלייסטיישן. יש לכם טיפים כלשהם לגבי ביצוע העבודה? הערות וטעויות בשרטוט? כמו כן אשמח להערכה של עלות הפרויקט, אף פעם לא עשיתי דבר כזה אז אין לי מושג כמה זמן וכסף זה ידרוש. תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
נתבקשתי ממשפחה לתכנן רשת ביתית לבית שנבנה בימים אלו. התכנון יעבור לחשמלאי שידאג לכבילה בקיר דרך תעלות ובסוף הכל ייתנכז לארון תקשורת. אני די סגור על הכל מה להנחות אותו למאט כמה דברים שאני לא מבין בהם. הייתי רוצה את חוות הדעת של המומחים, אבל אם זה לא המקום הנכון אז יידעו אותי כי מדובר על השקעה כספית וטעויות הן לרוב בלתי הפיכות לאחר ביצוע. אז מה שכרגע בתוכנית הוא: 1)כל החוטים שיעברו בקיר הם מסוג CAT6. 2)בכל חדר/סלון/ממ"ד יהיה בקיר שקע רשת RG45. 3)כל הנקודות ייתנקזו לארון תקשורת בקומה השנייה (לבית שני קומות סה"כ) שבארון זה יהיו נקודות ראשיות מסוג: טלפון בזק, כבלים הוט. מארון זה בקומה שנייה יירד עוד כבל רשת לארון תקשורת בקומה ראשונה שגם בארון שלה יהיה קו בזק והוט ראשי. במידה ה…
-
- 4 תגובות
- 8.8k צפיות
-
-
מצו"ב תכנון רשת למשרד ביתי הממוקם בקומה שניה זהו התכנון, אשמח להערות והארות על התכנון 1. מודם בזק 2. ראוטר tp link 841 2.1 חיבור למודם ipvpn 2.2 Switch 1Gb 2.2.1 עמדה 1: מחשב 2.2.2 עמדה 1: טלפון ip 2.2.3 עמדה 2: מחשב 2.2.4 עמדה 2: טלפון ip 2.2.5 שרת asterisk 2.2.6 מדפסת רשת כעת כמה שאלות חיבור כבל רשת מועבר דרך תעלת טלפון לקומה א – בית, ששם יחובר דרך כבל לראוטר אלחוטי, לקליטה אלחוטית ברחבי הקומה. האם לחבר את הכבל בקומה ב' לswitch או לראוטר הראוטר בקומה ב' אמור להיות מחובר במרחק מהמודם של בזק, מכיון שהמודם וה Switchיהיו במקום מוסתר (ארון תקשורת וכיו"ב), והראוטר במקום פתוח וגבוה (מעל ארון וכדו'). האם יש בכך בעיה? האם החיבור למודם ipvpn, צריך להי…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי אני מתכנת בhtml וניסיתי לעשות שלוש תמונות שיהיו באותה השורה אחת באמצע ושתיים בצדדים מישהו יודע? וגם אם אפשר להגיד לי איך אני עושה שהטקסט נשאר באותו מקום על המסך גם אם אני מחליף מסך כי כל הזמן זה מחליף לי כשאני עובר מסך אז אם למישהו יש תשובה למשהו מזה אני אשמח
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
-
-
הייי אחים יקרים שלי בשעה טובה קניתי מתאם בלוטות' למחשב (יש לי 6230) עכשיו גיליתי שבין היתר אני יכול להגיד ת'מחשב כדיבורית ולדבר דרכו השאלה היא אם יש איזה תוכנה שאפשר לחייג דרכה ולענות ולנתק דרכה (הכוונה היא שהסלולר יהיה בסלון ואני על המחשב ואני לא יצתרך להביא אותו כדי להתקשר...) ואם יש לכם עוד תוכנות יעילות לסלולר אתם מוזמנים לכתוב הם תמיד יתקבלו בברכה! חג שמייח שנה טובה וצום קל , עידו
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
אני רוצה שהמודם של בזק יתחבר באופן אוטומאתי לאינטרנט ללא צורך בחיגן המודם הוא ECI 312+ אני צריך לדעת מה אני ממלא במקומות המופיעים בתמונה המצורפת.. תודה רבה!! [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
נו, באמת...
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זכור לי שפעם נאמר פה כי מהירות ההורדה תלויה במהירות הורדה, אני על 100/1.5 ולא מקבל גם קרוב ל100, מסתכרן על 86, בפועל זה 60+, אני לא ממש מוצע מידע או מושג של העניין, אבל מה תמליצו לנסות? לשדרג ל 100/3? או לרדת ל50/3? תודה
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
רציתי שהראוטר יהיה ממוקם גבוהה כדי שהקליטה תיהיה טובה ושכמה שיותר קירות בביד וחפצים יפריעו לקליטה, אז הדבקתי לקטה של הראוטר כמו וו ותליתי על הקיר, זה בסדר? זה מותר ? יכול להזיק לראוטר?
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-