עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by intrazon,

שלום לכולם, 1) מתי אם בכלל יש חשש שמישהו מהאינטרנט יפרוץ למודם אלקטל רגיל או משודרג? 2) כששידרגתי לגירסת פרו winMX לא יכל להשתמש ב-UDP וגם תוכנת whiteboard של msn messenger לא עבדה. אני משער שזה קשור להגדרות ה-firewall. האם יש דרך לודא שכל הפרוטוקולים מעל Ip יעברו ללא בעיות - אין לי כח להתעסק עם זה. רק רוצה לדעת שהכל עובר חלק. 3) לאלו שמכירים את המשתמש בדיקה OBezeq@. כשהזנתי אותו ל-pro בחיבור ppp משום מה הוא לא התחבר. יש הסבר? תודה רבה, אייל

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by dovik,

נזכרתי במשחק און ליין אחד שזמן מסויים לא התעסקתי שם, הורדתי את הקליינט. כשניסיתי להכנס, לא יכלתי, כתוב שאין חיבור עם השרת. אבל למעשה יש חיבור, הנה אני כותב כאן, רואה סרטונים ביוטיוב, שולח מיילים.. אצל ספק בדקו ואמרו שאין מצידם בעיה, הכל בסדר. בקליינט ניתן לפתוח דף אינטרנט ולצפות בו כמו דרך דפדפן רגיל, וזה עובד. רק המשחק לא עובד. האם זאת הבעיה של השרת או אצל הספק? איך אפשר לבדוק זאת? תודה על התשובות ויש עוד שאלה.. שמעתי שהחודש צריך להכנס לשוק עוד ספק אינטרנט.האם זה נכון? האם יש פרטים על זה? כמו כן, אני שוקל לעבור מנטויז'ן לספק אחר. האם כדאי? על איזה תשתית תמליצו? אפשר בפרטי.. תודה!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by thebenjamin,

שלום, אני כרגע מחובר בADSL דרך 013... כבר זמן רב אני מרגיש את ההגבלות שלהם או בעיות שלהם בנוגע לחיבור לחו"ל... היוטורנט זוחל ביום והולך בלילה לעומת אנשים שמספרים ששינו לבזק בינלאומי והכל התחיל לטוס... בעיות להתחבר למשחקי רשת (כמובן בלי שום תוכנה אחרת ברקע שפועלת במחשב או במחשב אחר ברשת שצורך UPLOAD/DOWNLOAD) עד שמתחברים תוך כמה דקות מתנתק/לאגים שגורמים לניתוק.. לפי מה שהבנתי בזק בינלאומי הם האופציה העדיפה מכיוון שהקו היוצא לחו"ל הוא שלהם והם משכירים אותו לשאר הספקיות בארץ (שמוגבלות ברוחב הפס שהן משכירות) לעומת בזק שהפס שייך לה. אם לא בזק בינלאומי איזו חברה אחרת? ועוד משהו... מה יהיה עם האימייל של הספק? הם מחוייבים להשאיר את התיבת דוא"ל פתוחה לתקופה מסויימת מהעזיבה/לתמיד? …

4. היי, עברתי לפני מספר ימים לחיבור עם חייגן בבזק בינ"ל, לאחר שתמיד הייתי ללא חייגן. אני מחובר דרך נתב קווי (ישן) של אדימקס ויש לי מודם טריון (גם ישן..) של הוט. היום בבוקר ראיתי שאין לי חיבור לאינטרנט, ומשום מה הנתב לא התחבר מחדש. רק שהוצאתי חשמל וכבל רשת רשת הוא חייג והתחבר מחדש. 1. האם תמיד אחרי ניתוק אני צריך ידנית להתחבר, אין לחיבור עם חייגן חיבור אוטומטי אחרי ניתוק? 2. דבר נוסף, האם כאשר אני מחובר עם חייגן, אני אוכל להתחבר לVPN בחו"ל - או שיש בעייה עם VPN על גבי חייגן? תודה.

5. Started by Eternal Thought,

לפני כשבוע שידרגתי את האינטרנט אצל בזק+בזק בינלאומי מ-15 מגה ל-40 מגה. הנחתי שהמודם הנוכחי שלי יספיק אבל כנראה שאני צריך משהו שהוא VDSL ולא ADSL (?) ויש לי קצת סלט בראש לגבי מה צריך ומה לא. אז רציתי לשאול האם זה באמת הכרחי? האם צריך מודם (או מודם+ראוטר) כדי לקבל תמיכה במהירות כזו? במידה וכן, איפה משיגים דבר כזה? דבר כזה יספיק? http://ksp.co.il/?select=.263..264..2141.&list=1&sort=2&glist=1&uin=24871&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 זה טווח המחירים שצריך לצפות לו? ואם כן, האם כדאי לסמוך על בזק שנקבל מהם משהו זול יותר ואמין יותר? (ואולי יותר שייך לצרכנות מאשר לכאן, אבל לעוד מישהו קרה שהמהירות שלו *ירדה* אחרי שדרוג כזה? קודם היה לי פחות …

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  6. Started by yanir127,

אפשר להחליף תשתית להוט במקום 013 ,להישאר בנטוויזן ולעשות מסלול גיימר 2.5M? אם אני משתמש בראוטר שגולשים עליו 4 אנשים ,עדיין יהיו לי פחות לאגים ופינגים נמוכים? ומה יותר טוב?מודם חיוג או כבלים?

• 0 תגובות
    • 723 צפיות
  7. השאלה שלי היא כזאת: אם יש לי חיבור פשוט יחיד לאינטרנט בבית דרך מודם, האם אני יכול לקנות ראוטר/נתב אלחוטי, לחבר אותו לאותו קו ADSL או למודם ובעצם עכשיו לשדר אותו בכל הבית לכל לפטופ עם כרטיס אלחוטי בטווח? השאלה היא האם צריך לרכוש קו חדש מהספקית על מנת לחבר אליו ראוטר אלחוטי? אני מאמין שלא, אך בכל זאת אינני מבין כיצד הראוטר יבצע את החיוג וההתחברות לקו האינטרנט שלי. ושאלה נוספת, אם ואני בעל עסק של בית קפה/ מסעדה וכו', וברצוני להתקין שם רשת אלחוטית ציבורית בעזרת ראוטר שאקנה, האם לתת לספקית האינטרנט לחבר אותי לחבילה "עסקית" גראנדיוזית שתעלה הון, או פשוט לבקש קו ADSL פשוט וליישם את אותה התקנה של נתב ששאלתי עליה בשאלה הקודמת. אשמח לקבל עצות ותגובות- תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 580 צפיות
  8. Started by deso,

התלבטתי הרבה בקשר לראוטרים וגם לחברות, אבל לא מצאתי משהו נורמלי. בדקתי ראוטרים מחברות כמו Edimax D-Link Linksys ואו שאחד מתחמם יותר מדי או השני מתנתק כל רגע או שהוא יקר מדי וזה נמשך. אין ראוטר נורמלי ??????? אני זקוק לראוטר חוטי, שתומך בP2P PPTP Firewall בהכול.. תקציב של 300-350 ש"ח, מאחת החברות הנ"ל. וגם, יש לי שאלות: 1. DHCP זה משהו שבנוי בראוטר שכל פעם שמתנתקים הוא משנה את הIP המלא? (XXX.XXX.XXX.XXX) 2. האם Firewall גם חוסם את כל הגישות למחשב השני (בעל הראוטר) וגם מגן על המחשב מווירוסים? 3. האם הראוטר מתחבר איכשהו למחשב הראשון (בעל האנטרנט)? תודה

• 31 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by Moo,

היום יש לי רשת של 2 מחשבים בין כרטיסי רשת. אני רוצה להרחיב את הרשת להוסיף עוד מחשב המחשבים הם : AMD XP 1700 - שהוא יהיה השרת (WINXP) AMD 900 (WINXP 233 פנטיום - WIN98 אני מאמין שהדבר הכי טוב יהיה לחבר אותם עם HUB לפי מה שהבנתי אני מחבר את המודם בכבל ישר, נכון? ובאיזה כבלים אני מחבר את המחשבים ל HUB? ישר? מוצלב? איזה HUB אני צריך? (כמובן כמה שיותר זול!)

• 1 תגובה
    • 944 צפיות
  10. Started by amirn,

היי, יש לי LAPTOP שיש בו כרטיס רשת רגיל ואחד אלחוטי. בבית יש לי מחשב עם כרטיס רשת רגיל (פנוי), ואני רוצה לחבר את המחשבים בכבל מוצלב. השאלה היא, האם אחרי שאני אעשה את כל ההגדרות לחיבור ב-LAPTOP בכבל מוצלב (לפי המדריך שלכם), האם אני אוכל להתחבר ל"קיר" (למשל בבית מלון, או מקום עבודה) ללא שינוי הגדרות הרשת ? (או במילים אחרות, איך לקנפג את ה LAPTOP כך שיתמוך גם ברשת קווית ע"י כבל רגיל, גם כ-SLAVE עם כבל מוצלב וגם ברשת אלמוטית - כשיש לי 2 כרטיסי רשת 1 רגיל 1 אלחוטי) תודה

• 5 תגובות
    • 816 צפיות
  11. Started by shlomik1,

שלום אני רוצה להקים בבית רשת אלחוטית ויש לי כמה שאלות. 1.מה זה access point? 2.האם אני יכול לשדר מתוך ממ"ד כי שם כרגע המודם שלי נמצא?? השאלה בעצם אם זה ממש יפגע לי בשידור של האינטרנט 3.המלצה לנתב אלחוטי טוב בסביבות ה 600 שקל

• 10 תגובות
    • 921 צפיות
  12. Started by deso,

1)פיירול מותקן בראוטר זה מומלץ? 2)בפיירול,איזה פורט צריך לחסום גישה בין שני מחשבים? 3)אני רוצה הדרכה קלה לשימוש בפיירוול, איך יודעים שמישהו מנסה לפרוץ,איזה פורטים פתוחים ואיזה לא... תודה

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  13. Started by ronto,

שידגרתי לפני שבוע ל20 מגה וזה הראוטר שבזק הביאו לי ויש לי כמה שאלות 1)זה הגיוני 50 פינג בבדיקת מהירות באתר של בזק/012? 2)כבר קרה לי 3 פעמים שפיתאום אין אינטרנט וצריך לנתק ולחבר ולפעים זה לא עוזר והאינטרנט חוזר לבד זה בעיה בראוטר? מה שמוזר שלפני זה היה לי 10 מגה עם SL2-141 והפינג היה אולי 10 ובמשחקים הכול היה 60 בערך ועכשיו זה 100++ ראיתי הרבה בפורום אשכולות שאומרים להתרחק מהראוטר הזה אם זה נכון אני ילך להחליף אותו תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by nice,

אני מעוניין לבנות רשת חוטית בין שני מחשבים. עם העברת החוט דרך הקיר הסתדרתי לגמרי. אני יודע שצריך מהדק מיוחד כדי לאפשר חיבור של הכבל למחשב לכן אני אתן לחברה מקצועית להעביר את הכבלים. אבל עדיין יש לי ספקות ועניינים לא פתורים: אפשר לעשות רשת עם מודם USB ? איזה סוג של כבל צריך כדי מהמחשב לנתב? האם צריך כבל מסוכך או כבל מסוכך למחצה כדי לשמור על האיכות של הקישור אם הכבל עובר דרך קירות? תודה.

• 7 תגובות
    • 967 צפיות
  15. Started by solino,

שלום לכולם! טוב אז ככה, הגעתי למסקנה שאני מעוניין ברשת ביתית המשלבת גם 3 מחשבים המחוברים בצורה חוטית ע"י ראוטר וביציאה הרביעית אני רוצה לחבר נתבאלחוטי או access point. עד כאן סבבה. עכשיו מה שאני ממש לא מבין מה בעצם כדאי לי לקנות שיהיה יעיל וכן יוכל לתת מענה לשני קומות לשדר טוב יותר, ובקיצור למה המציאו את ה-access point אם אפשר באותו מחיר לקנות ראוטר שיעשה את העבודה ואפילו יותר מזה.....???? תודה.

• 9 תגובות
    • 711 צפיות
  16. אז ככה. רוכש מחשב חדש לעבודה. מעוניין שיהיה לו אינטרנט. כרגע יש לי מודם רגיל במחשב המשפחתי שלי. אני מעוניין שגם במחשב החדש יהיה אינטרנט. עכשיו ככה. שמעתי שאפשר לעשות רשת חוטית ואלחוטית. מכיוון והמחשבים לא באותו חדר. אני כנראה אעשה את זה אלחוטי. אין לי כח לקידוחים בקירות... בכל אופן, באתר של בזק כתוב שזה עולה 12 שקל לחודש למשך 12 חודשים, שזה נחמד. אבל ההתקנה עולה 200 שקל. אתם כבר יכולים להבין לבד מה אני חושב על זה חחח בכל אופן השאלה שלי היא אם אני בתור משתמש שמבין פה ושם דברים, אוכל להתקין לבד ראוטר, או שצריך מקצוענות בשביל זה? אשמח גם להמלצות בנושא, נתבים וכל מה שמסביב. תודה מראש =]

• 2 תגובות
    • 572 צפיות
  17. Started by Moty_p,

לא מוכר לי המוסג tunnel ואני כן רוצה לעשות דבר כזה, (כדי לשחק אני וחבר או אפילו כמה חברים ברשת במשחק ישן על ידי שימוש ב TCP\IP או IPX) האם אפשר לחבר את המחשבים לשרת שלי שיושב בחוות שרתים וליצור תקשורת LAN בין המחשבים המחוברים לשרת? אם כן אני ממש השמח למדריך בנושא, אני בזמן האחרון מגלה שאני יודע פחות ופחות דברים, ואני מתנצל על כך. בנוסף אני רוצה ללכת לעשות קורס MCITP ואני יודע שזה קורס ממש קשה אז לפני שאני נרשם ללימודים אני רוצה להתחיל וללמוד בבית כמה שיותר כדי שיהיה לי קל בקורס אז אני ישמח אם תהיו יכולים לשלוח לי מדריכים ומה שקשור לנושא, תודה ענקית לכל העוזרים..

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. Started by xlSnaK,

מה ההבדל הפיזי ביניהם... ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by amir69,

קניתי את הראוטר אם הכרטיס רשת edimax 7128g עכשיו איך שאני הפעלתי שיניתי רק את הסיסמא של האדמין אבל אני רואה שבמחשב שבלי הראוטר אם אני מתחבר דרך החיגן יש אינטרנט וגם איפה שהראוטר אפשר דרך החיגן 1.איך מבטלים את החיגן במחשב בלי הראוטר?(אם אפשר בלי לבטל את זה שאם הראטר) 2.אחרי שהסתרתי את ה mac והוספתי את הכרטיס רשת רק הוא יכול לראות את הרשת ? 3.איך שמים סיסמא לרשת? 4.אם המחשב אם הכרטיס רשת מחובר אני אמור לראות במנורות שמחשב מספר 2 מחובר או שזה רק ברשת חוטית? 5.עוצמת האות היא נמוכה-נמוכה מאוד איך מגבירים אותה? עריכה שמתי לב שכל פעם שמתחברים במחשב למטה הוא מנתק אותי(יש מצב בגלל שהחיגן אותו שם?) יאללה חפרתי תודה לעוזרים אם יהיה לי עוד שאלות אני יערוך

• 9 תגובות
    • 991 צפיות
  20. Started by PeaS,

מצטער אם זה נשמע טיפה דבילי, אבל אף פעם לא התעסקתי בדברים אלחוטיים יש לי כאן ראוטר אלחוטי ל-4 מחשבים של סוויצ'. יש לו גם ארבעה חיבורי רשת רגילים, כמו בראוטר חוטי. האם הכוונה שניתן להשתמש בו גם כראוטר חוטי וגם כאלחוטי? ואם כן, המספר של החיבורים האלחוטיים והחוטיים ביחד לא יכול לעלות על 4 או על 8? ודבר אחרון, עד כמה שיודע ההבדל בין ראוטר לסוויצ' הוא שראוטר מעביר את כל המידע הנכנס ברשת לכל המחשבים, וכל מחשב מסנן לעצמו את המידע שמיועד לו, וסוויצ' פשוט מעביר לכל מחשב רק את המידע שמיועד לו. השאלה אם זה נכון, ואם כן, האם זה באמת משנה שזה ראוטר ולא סוויצ'?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by omri_ro,

איך אפשר להגדיר סימון אוטומטי להודעות כ"נקרא" לאחר פרק זמן מסוים נניח שעה מרגע קבלת ההודעה?

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  22. תודה לכל העוזרים תסלחו לי על השאלה הטיפשית

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by doktor,

צ'לום . יש לי רשת ICS , אני המחשב המשני והשאלה היא האם אני יכול באיזהשהיא דרך לארח כתובות אייפי סתומרת לדוגמא לשמש כהוסט במשחק כמו NBA או לעשות שרת רדיו על המחשב המשני. לפי דעתי הבעיה היא שיש לנו אותו אייפי..מה לעשות?

• 4 תגובות
    • 675 צפיות
  24. שלום! קראתי את המדריך המצויין לעיל, וראיתי שעבור שיתוף מחשב לקוח אחד יחד, כתוב שנדרש רק לחבר אותו בכבל רשת למחשב השרת. אני מעוניין לחבר מחשב אחד למחשב שלי שכבר מחובר ב-ADSL, אבל אמרו לי שצריכים ROUTER (נתב). גם אצל חברים שלי יש חיבור של מחשב אחד יחיד, והתקינו להם ROUTER. שאלתי: האם לשיתוף חיבור ADSL של מחשב לקוח אחד יחיד למחשב השרת נדרש ROUTER או לא? (המדריך לעיל נכתב די מזמן, ולא ראיתי בו התיחסות ל-ADSL) שאלה נוספת: ראיתי כאן מדריך לשידרוג מודם ALCATEL והפיכתו לנתב. במידה ואני צריך ROUTER, האם הפעולה הזו יכולה לחסוך לי את העניין?? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 866 צפיות
  25. צהריים טובים, במכללה שאני לומד יש רשת אלחוטית שפרוסה על פני כל הקמפוס, ואני אשמח אם אפשר להסבר איך זה אפשרי שבכל מקום יש קליטה, ואצלי בבית הראוטר בקושי מגיע לקומה השנייה (יש לי ראוטר חזק ומומלץ שקניתי בעקבות רשמים שלי מהפורום פה). דבר נוסף, יש מישהו שיש לו 2 קומות+ ומחובר לבזק והשתמש בהם בשביל שיתקינו לו רשת אלחוטית שתקלוט בכל הבית? תודה.

• 2 תגובות
    • 684 צפיות

דיונים חדשים בפורומים