שאלות לגבי נתבים לאחר התחברות לפייבר - רשתות ואינטרנט - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

שאלות לגבי נתבים לאחר התחברות לפייבר

tappers
 Share

Recommended Posts

התחברתי לפני כמה ימים לפייבר, דרך רימון (חשוב לי הסינון) - חבילה של 300מ"ב.

לפני כן היה לי בבעלותי TPLINK Archer VR400 - הייתי מקבל עליו כ 20-30 מ"ב באלחוטי

לאחר חיבור לפייבר על DLINK DSL G2452GR שאני שוכר: מקבל פחות מ-40 מ"ב על אותו מחשב באותו מיקום באלחוטי. מהירות ההעלאה כן השתפרה ואני מקבל כמו בהורדה (עד 40). כשאני משנה מיקום ויושב במרחק 2 מטר טווח ראייה ישיר אני מקבל רק 90 מ"ב באלחוטי (הורדה גם כ  90 מ"ב).

בחיבור קווי: על הנתב הישן: מקבל 90 מ"ב על החדש מקבל כ 300 מ"ב

אני ממש מאוכזב מהמהירות שאני מקבל. גם הופתעתי שהנתב שנתנו לי הוא למעשה VDSL עם מאפניינים זההים כמו שההוא שהיה לי (עד 300 בתדר 2.4), כלומר סתם מכרו לי את זה (כמובן את המתאם פייבר אני צריך)

אבל מבין שזה מורכב:

אין לי מכשירים תומכים 5G  - אז בכל מקרה אני מוגבל במהירות של הנתב (עד 300 ב2.4). מוגבל בעקבות מבנה הבית כמובן. אפילו אם אקנה דונגל 5G  אני עדיין מוגבל במהירות של הנתב וזה לא יעזור לי עם יתר המכשירים בבית. גם המחשב הנייד לי הוא לא הכי חדש, כנראה תומך  B/G/N .

אז מה עושים?

רוכשים (בבעלותי) עם WIFI חזק יותר?  יש דבר כזה שיעזור לי במכשירים הקיימים שלי? מניח ש WIFI6 וכו' לא יעזור לי כי אני על מכשירים שלא תומכים.

מבין שאפילו לשדרג את מהירות החבילה שלי לא תעזור לי-  בגלל צווארי הבקבוק שיש לי: המחשב יישאר, תדר 2.4 יישאר,  מבנה הבית יישאר וכו'

אשמח לעצתכם. תודה מראש

נערך על-ידי tappers
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

היי,

בוא נעשה קצת סדר.

1. לא מכיר אף חברה שמתעסקת עם נתבי DSL כשהחיבור הוא סיבים, רובן מציעות כשכירות נתבים מתקדמים ולפעמים מאוד מתקדמים. יש לך בירור לעשות מול רימון ולא בטוח שהוא צריך להיות כזה חביב.

2. אם יש לך אפשרות להתחבר בחיבור קווי למה שלא תעשה את זה על בסיס קבוע?

3. הנתב מוגדר כ-AC1200 והוא ממש לא משדר רק 2.4, אם תקנה כרטיס\דונגל מתקדמים יותר תרוויח מהירות גבוה יותר.

4. מומלץ לעשות שיעורי בית ולהבין איזה מתאמים אלחוטיים יש לך בבית (נייד - דגם מדויק), סלואריים שתומכים ב-AC עוד משנת 2010 כנראה וכו'.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מודה על ההתייחסות!

1. צודק - אברר מולם. לא ידעתי אם זה נחשב מקובל לתת "מיושן" כזה גם לשירות סיבים.

2. אין לי ממש אפשרות קלה להתחבר קווית - זה בחדר אחר ודורש לא מעט עבודה. אמנם לי זה בעיקר מציק כמי שעובד בזה ולכן אולי שווה לי להתאמץ לשם כך), אבל שאר המשמתשים בבית, חיבור קווי לא יעזור להם בסלולרי שלהם, והטאבלטים המשפחתיים.

3. צודק. בדקתי כרגע דרך הטלפון שלי (משום מה לא חשבתי להתחבר ב WIFI שלו). צמוד ממש למודם אני מקבל שם 273 הורדה ו 100 העלאה. מרשים! מפינת העבודה שלי (מרחק כ-10 מטר, בחדר הסמוך) מקבל בדיוק חצי: 125 הורדה ו 52 העלאה.
בהשוואה לנייד שלי מאותה פינת עבודה: 30 ירידה / 40 עלייה.

4. הנייד שלי הוא ideapad 500-15isk
ואני מתחיל לבדוק לגבי המכשירים האחרים. כבר מצאתי סלולרי נוסף שיש לו אפשרות ל 5G

אשמח לעצות בהמשך לזה - מגבירים? מאש?

שוב תודה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קצת מוקדם להגדיר מהם הפתרונות לפני שהבנו מהן הבעיות?

הנייד שלך תומך ב-AC כאמור, נסה גם לשנות ערוץ תקשורת דרך הנתב כדי להבין האם זו בעיה שקשורה בהפרעות או סתם כרטיס רשת בינוני (תשאיר את הרשתות מופרדות מבחינת SSID ותעשה השוואות) אל תשכח שתדר 5GHz לא מצטיין בחדירות טובה, ככל שתתרחק הפגיעה תהיה קשה יותר בהשוואה ל-2.4 לדוגמא וזה בלי שדיברנו על קירות ועוד הפרעות בתווך.

אם יש לך אפשרות להשאיל כרטיס רשת מתקדם יותר רק על מנת לבדוק זה יקדם אותך במציאת הבעיה.

מאש הוא פיתרון טוב שאני פחות מעדיף כשמדובר על חיבור בין הנקודות, אם יש לך אפשרות להשחיל כבל ולחבר את נקודת המאש בקצה תקבל חיבור מהיר ויציב ב-2 הנקודות בלי פשרות אחרת זה בעיקר עניין של משחק עם מיקומים והפרעות.

בנוסף אפשר לעשות חישובי עלות תועלת בעניין העלות החודשית של השכרת שאנחנו לא יודעים מהי? אל מול קניה של מערכת (2 יחידות לפחות) פרטית.

נערך על-ידי yotam.m
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

×   התוכן שהודבק הוא עם עיצוב.   הסר עיצוב

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר אוטומטית.   נקה הכל

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Share

• צור חדש...