עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by spitzi,

היי, לפני שבוע התחברתי בדירה חדשה לאינטרנט 15 מב"ש של בזק וגם לקחתי ראוטר NETGEAR DGN2200 במסלול זיכוי. חיברתי את הנתב בחדר השינה לטלביזיה ולסטרימר באופן קווי, שניהם עובדים במלוא רוחב הפס. המחשב שלי יושב בממ"ד, שם יש קליטה חלשה וניתוקים, וכמו כן אני מגיע למהירות הורדה מקסימלית רק 5 מב"ש. כמובן, אם אני מעביר את הנתב לממ"ד, יש לי במחשב מהירות הורדה מירבית 15 מב"ש, אבל אז אין לי קליטה בחדר השינה. שאלות: 1) האם יש נתב אלחוטי איכותי יותר, שחודר ממ"ד במידה כזאת שאני אקבל את מלוא רוחב הפס גם בממ"ד, עד 100 מב"ש שדרוג עתידי? 2) ראיתי שבזק מציעים גם מתאמים לחיבור קווי דרך שקעי החשמל או דרך שקעי הטלפון. לפי הרשום אצלם, החיבור דרך חשמל נותן עד 14 מב"ש ולכן לא מתאים לי. אם כן, רציתי ל…

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by galav1,

אז ככה: יש לי בחדר את המחשב שלי שמחובר עם כבל רשת לראוטר מדגם br-6204wg של edimax יש לי עוד שני מחשבים נייחים שמחוברים באופן אלחוטי אחד נמצא בממ"ד והקליטה יחסית בסדר ובעוד חדר רגיל הקליטה על הפנים וזה כל הזמן על חלש זה די מוזר כי בממ"ד הקליטה כבר יותר טובה מה אפשר לעשות כדי לשפר את הקליטה ? ועוד שאלה האם זה שסרטונים שרואים באינטרנט למשל עובדים לאט עם קטיעות במחשבים שמחוברים באופן אלחוטי זה קשור לקליטה?

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  3. טוב אז ככה, קניתי את- http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_982&products_id=7554 - TrendWare TEW-431BRP Cable/DSL 802.11g 54Mbps ו:TRENDnet TEW-403PIplus 125Mbps 802.11g Wireless בווינדוס כתוב שיש לי אות נמוך וזה גם לא מגיב ממש מהר המשדר נמצא 3 מטרים מהמקלט ויש קיר בלוקים ביניהם (אבל חלון ודלת פתוחים בשני החדרים) ובכל זאת יש קליטה גורעה...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Bios-Phere,

שלום, יש לי את הראוטר של בזק, רוטל כמדומני, שמחובר קוית למחשב בפינת עבודה באזור המטבח. יש עוד מחשב, בחדר של הילד עם כרטיס רשת USB שגם נרכש מבזק, שם הקליטה מאוד נמוכה והגלישה מאוד איטית. יש לציין שיש 2-3 קירות בין שני המחשבים, אבל מדובר בדירה ממש לא גדולה. מה האופציה הכי טובה ולא יקרה לשיפור הקליטה במחשב של הילד? להתקין access point נוסף בחדר של הילד, או אולי עוד ראוטר? האם ניתן להתקין עוד ראוטר שיחובר קווית אל המחשב השני על אותו חשבון ADSL? תודה....

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. לפני חודש עברתי דירה והדירה בנויה בצורה כזאת שחדר ממד וגם חדר הרחוק יותר מממד לא קולטים טוב או בכלל לא את הראוטר שלי שיושב בסלון אני חייב לציין שבדירה הקודמת (טיפה קטנה יותר) בכל נקודה בבית זה קלט לי , אפילו בממד עם דלת סגורה מה לדעתכם עדיף לי לקנות ? נקודת גישה או מגדיל טווח? אני סך הכל צריך את זה רק לשימוש באייפד,אייפון ולפעמים במחשב נייד וגם חשוב לי שדבר כזה לא יפגע במהירות במחשב ראשי שלי שאיתו אני עובד (מחובר חוטית לראוטר) ואני מבין שצריך לשים את אחד ממכשירים האלה לכיוון (או ליד) חדרים הרחוקים של הדירה שלי, נכון? תודה מראש!

• 17 תגובות
    • 16.1k צפיות
  6. הנתב - Edimax BR-6204Wg, יושב בקומה ראשונה, מחובר קווית למחשב נייח. אני מניח שאני צריך Access Point בקומה שלישית, לא? אם כן - מה ממולץ? אני רוצה משהו פשוט וזול.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by *BYZ*,

אהלן יש לי בחדר ראוטר של אורנג' smart box הבעיה זה שהאות שלו חלש באזור של הסלון יש לי נקודת טלפון בסלון אם אני יקנה ראוטר ויחבר אותו בסלון מה אני אצטרך לעשות כדי לתאם אותו לרשת שלי? או שזה יהיה רשת נפרדת משלו?

• 1 תגובה
    • 962 צפיות
  8. Started by Koko Ben Hamin,

שלום לכולם. יש לי ראוטר בבית(כמובן שהכל תקין ונבדק עם מחשב נייד/PSP) אך יש לי מחשב שהוא דלת מול דלת בחדר ממד וגם כאשר הדלתות פתוחות הקליטה על הכי נמוך שזה 1MB העברה במקום 54MB. מה ניתן לעשות כדי לשפר את הקלטה? חשוב לציין כי קירבתי את ה"קולט" קרוב ככל הניתן.

9. שלום, אני כבר מיואש מהעסק הזה, יש לי בעיה של קליטה ממש לא טובה במחשב הנייד בחדר שלי (קומה שניה בצד הנגדי לחדר שבו המודם נמצא - ממ"ד בקומת קרקע). ניסיתי את כל הפתרונות של בזק... קניתי, החזרתי, קניתי החזרתי. ניסתי HPNA, HOME PLUG, להזמין טכנאי שימתח את הכבל רשת מלמעלה למטה (אמר שקשה מאוד לעשות את זה וגרם לי לוותר על העניין). כרגע אני על מהירות 40 מגה ומשתמש במודם החדש של בזק (שכחתי את שמו). אשמח מאוד לפיתרון קווי כלשהו, לא רוצה להתעסק בדברים שקשורים בקרינה. במידה ואין פיתרון טוב, אשמח לשמוע גם על פיתרונות אלחוטיים מומלצים למרות שזו האופציה האחרונה. תודה רבה רבה.. ** בשבוע הבא אני מקבל מחשב נייח, אז אני מניח שהאופציה היחידה גם ככה היא קווית ולא אלחוטית.

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. היי חברים, השאלה שלי היא כזאת:יש לי כרגע מודם\נתב של רוטל דגם 1025W שנמצא בממ"ד ומחובר חוטית למחשב.אני משתמש הרבה בסמרטפון שלי בגלישה אלחוטית מכמה מקומות בבית.הבעיה היא שהקליטה בחדרים אחרים על הפנים (אני בדרך כלל סוגר דלתות השאלה אם זה משנה?) איך ניתן להגדיל את איכות הקליטה. האם יש צורך להחליף לראוטר N האם זה ישפר את הקליטה? או שאולי לדבר עם בזק ולבקש שיחליפו לי ראוטר כי בגדול בזמן האחרון אני צריך הרבה פעמים לכבות ולהדליק את הראוטר כי הוא מתנתק לי מהאינטרנט.תכלס יכול להיות שיחליפו לי לאותו דגם ואז לא עשיתי כלום בזה. בכל מקרה גם אם אתם תמליצו לי להחליף ראוטר הוא צריך להיות משולב עם מודם ביחד ובתקציב של עד 300 ש"ח גג גג.פשוט לא רוצה להתעסק גם עם מודם בנפרד וגם עם ראוטר.מה…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by nirfun,

היי, יש לי ראוטר של בזק, חדש יחסית. הכרטיס רשת שלי לא מצליח לקלוט טוב את השידור (קרה גם עם ראוטר אחר) אני רץ על win7 64bit עם Realtek 8185 (כרטיס רשת PCI) זה מה שאני רואה: (בערך 2-3 פסים נראים באייקון ב-taskbar). מה ניתן לעשות? האם כדאי להחליף את הכרטיס רשת בכזה שמתחבר ב-USB? תודה

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by nirmiranda,

שלום יש לי ראוטר שאני מחבר אותי אם קבל למחשב גם ככה, אבל שאני מסתכל במחשב על איכות הקליטה יש או 0 או 1 מתוך 5 קווים, אז נראה לי שהקליטה גרועה... המודם שלי הוא של Siemens-SL2-141.. יש פתרונות ? גם במשחקי רשת שאני משחק הפינג שלי יחסית גבוה

• 1 תגובה
    • 936 צפיות
  13. Started by goodspeed,

אני רוצה לשנות את מיקום הראוטר ובשביל זה צריך להוסיף שקע כבלים, אבל לפני שאני מבצע את זה אני רוצה לברר האם תהיה קליטה במרחק 20 מטר מרחק אוירי מהנתב כשבתווך יש 7 קירות?

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  14. Started by rotem_o,

שלום לכולם! בזמנו התייעצתי אתכם בנוגע לקניית ראוטר אלחוטי וכרטיס רשת. קניתי את ה-LinkSys WRT54GL וכרטיס רשת אלחוטי EDIMAX EW-7128G אך בגלל שהקליטה לא הייתה חזקה (הראוטר קומה מעל המחשב) החלפתי את הראוטר ל- COMPEX NP27G והקליטה הייתה טובה יותר. הכל היה טוב ויפה עד שלפני כחודש-חודשיים כשחבר בא אליי והאינטרנט לא עבד , אז הוא התחיל לבדוק ולשנות את ההדגרות של הראוטר (הוא מבין ברשתות) לבסוף אחרי שהלך התברר שהמודם למעלה פשוט היה מכובה. הדלקתי אותו, והאינטרנט שב. הבעייה היא שמאז הכל זוחל. הורדות - מהאינטרנט במהירות של כ-20-30 , וכנ"ל בתוכנות שיתוף קבצים. גלישה רגילה באינטרנט - לוקח זמן עד שכל דף עולה, והרבה הרבה פעמים הוא רושם שלא ניתן להעלות את הדף, ורק אחרי רענון מספר פעמים זה …

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by niva401,

קורה שעוצמת אות שנקלט במחשב המחובר אלחוטי נמוכה ומהירות 12Mbps מה ניתן לעשות?

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  16. שלום כמו בכותרת יש לי קליטה נמוכה. ידועה לי שהראוטר מיושן . המחשב הנייח עם הקבל מחובר לראוטר נמצא קיר ליד המחשב הנייח עם כרטיס רשת חיצוני (מתאם) הקליטה בכרטיס רשת האלחוטי ,ברשת שלי הוא 3-2 קווים בדרך כלל ואני זוכר הקליטה של רשת אחרת בבניין הייתה 5 בשני רשתות(סגורות) הקליטה במכשיר מובייל היתה בעבר מעולה בכל הבית (מטבח, סלון ,חדרים ,שירותים ,מרפסת) כעבור זמן היתה קליטה שואפת ל0 במטבח! בסלון היה בסדר. אחרי זה גמגומים גם בסלון. כעבור זמן מסויים , הקליטה באותו מכשיר התחזקה משמעותית במטבח בכל הבית ושוב פעם ירדה (ניתן לגלוש רגיל) נכון להיום הקליטה בסלון חלשה ! האם זה נובע מהראוטר הישן ושהוא פגום ? כשבזק מבקשים את שמו אני מציין "דילינק 2650" תודה .

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  17. Started by h_yoav,

יש לי accses point במרחק של 3-4 מטר מהמחשב בלי קירות באמצע קו נקי בהתחלה שהתקנתי אותה הייתה קליטה מלאה אבל בזמן האחרון יש קליטה של 3 קווים קבוע מה יכולה להיות הסיבה שירדה ככה הקליטה? לא שיניתי כלום לא בהגדרות לא במקום של המחשב ולא במקום של הaccses point

• 6 תגובות
    • 755 צפיות
  18. אני כנראה אקים רשת אלחוטית לכן אני רוצה לדעת מראש יש לי שני מחשבים נייחים ואחד מהם בממ"ד התכנון הוא לשים את הנתב סמוך למחשב שלא בחדר ההמ"ד בין הממ"ד לבין החדר שבו נמצא המחשב השני(וסמוך אליו הנתב) יש אמבטיה השאלה שלי האם תהיה בעיה לקלוט אינטרנט אלחוטי בתוך הממ"ד כאשר הנתב נמצא במרחק שני חדרים ובנוסף לכך הנתב צריך לשדר דרך קיר בטון? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by pringles,

אני רוצה לקנות כ. אלחוטי למחשב שלי(נייח) ושיהיה לו טווח קליטה הכי גדול שאפשר מה אפשר לקנות? עד 200 שקל

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  20. Started by WaRez.,

הבעיה שלי - ROUTER בבית, משדר למחשבים בבית. מבנה ליד הבית שמשמש כזולה עם מחשב, במרחק 20 מטר מהROUTER, לא קולט את הרשת. עשיתי אנטנה מקלקר קרטון וניירכסף כמו שבמדריך, ועדין לא קולט. איזה עוד מפרונות יש ? למחשב בזולה יש כרטיס קשת ויש גם אנטנה קטנה שמתחברת לכרטיס רשת הזה עם חוט קצר, שלא ממש עוזרת לו לקלוט. עשיתי מה שכתוב במדריך של עם בניית אנטנה ועדין לא עובד לי כלכך.. יש עוד רעיונות ?

• 2 תגובות
    • 602 צפיות
  21. Started by 1shimi,

שלום לכולם, יש לי בית 2 קומות אך בקומה העליונה אין קליטה של wifi רכשתי מגדיל טווח אך הדבר לא עזר (יש קליטה מאוד נמוכה ולא יציבה של ה wifi ). ניסיתי לשים את מגדיל הטווח בכמה נקודות שונות, אך ללא שינוי. ספקית האינטרנט שלי היא hot, ויש בבית תשתית של בזק ישנה מאוד (בית ישן) כך שסוגי החיבור הם כבל טלפוני רגיל. לצערי המודם נמצא בממד כי שם יש נקודה של כבל קואקסיאלי. בקומה העליונה גם כן יש נקודה שכזו אך בהחלפה בממד אין קליטה. איך אני יכול לקבל קליטה טובה בקומה העליונה? מה אני צריך לרכוש בשביל זה (לא משהו יקר)?? תודה

• 0 תגובות
    • 801 צפיות
  22. שלום לכולם יש לי באוטו מחשב רכב, יש לי קליטה של WIFI יחסית סבירה ואני מעוניין לשפר אותה. ראיתי הרבה מדריכים לאנטנות שמכוונות לכיוון מסוים, אבל במקרה שלי אין כיוון ספציפי. חשבתי על פתרון של הרצת כבל נחושת הלוך ושוב לאורך הגג של האוטו. מה אתם אומרים? יש רעיון יותר טוב? האם הגג פוגע לי בקליטה (לא שיש לי הרבה ברירות :'( ) , הרבה גונבים אנטנות כאלו. האם יהיה בעיה בגלל שהגג מוליך בתוכו את המינוס של האוטו ? אם אלך על הרעיון, יש איזה כבל מומלץ? חשבתי על כבל חשמל נחושת רגיל (לא שערות כאלו) אלא כבל אחד עבה ויחסית קשה לכיפוף האם הוא יהיה לי טוב? יש כאלו עם בידוד ויש כאלו בלי, האם הבידוד פוגע בקליטה? (הרי לרוב האנטנות הנמכרות בחנויות יש בידוד של פלסטיק... ) בתודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by yotamgiu,

שלום רב, שמי יותם ועברתי דירה בקיבוץ בו אני גר. הבעיה היא שלדירה שעברתי אליה אין תשתית אינטרנט אז במקום זאת הקיבוץ שלי התקין סוג של אנטנה לשכונה בה אני גר והיא "משדרת" את האינטרנט אלינו והאות ממש חלש. אני נמצא בסביבות ה30 מטר מאותה אנטנה. האם יש איזו דרך לשפר את קליטת האות? האם יש סוג של בוסטר שאני יכול לקנות? אני משתמש בלפטופ ובטלפון שלי, בשניהם קליטת האות נמוכה נורא. לקיבוץ אין פיתרון הנראה לעין.

24. יש לי קליטת WiFi חלשה בממ"ד (כרגע המחשב השולחני בממ"ד מחובר בחיבור אלחוטי) האם מתאם רשת אינטרנט על גבי רשת החשמל יכול לעזור ? אני עם פרטנר פייבר חצי ג'י'גה האם הדבר הזה יכול לעזור לי ?

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  25. שלום לכולם ושבת שלום. לאחר שדיברתי עם השכן שלידי, הוא אמר לי אם אני רוצה אני יכול להתחבר על הWIFI שלו והוא גם מתחבר על שלי, בדרך כלל איכשהו אני מתחבר על שלו והוא על שלי קבוע זה מוזר. בכל מקרה. השאלה שלי היא כזאת, האם אני למשל, יכול לקלוט WIFI שלו, ואז להכניס את האינטרנט שאני קולט ממנו, לתוך הראוטר שאצלי בבית ואז לפצל לשאר המחשבים בבית באמצעות כבל/אלחוטי? כלומר במקום לפצל את האינטרנט שאני מקבל מהקיר שאצלי בבית ומפצל אותו אז לפצל את האינטרנט שאני קולט בצורה אלחוטית מהשכן, לשאר הבית. תודה למבינים עניין שיענו

• 19 תגובות
    • 3.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים