עבור לתוכן

מחשב i3 3220 וכרטיס מסך 1gb דורשים שדרוג עבור ילד שמתחיל לשחק קצת. מה נתמך ומה לא?

Featured Replies

פורסם

שלום.

לפני שנתיים בדיוק קניתי לאחי הקטן (11 דאז 13 כיום) מחשב.

המחשב משמש משתמשים מרובים (גם אמא ואבא) ולכל אחד מהם משתמש נפרד.

זהו המפרט:

מעבד: Intel core i3 3220 3.3Ghz 3mb L3 cache s1155

לוח אם: Asus P8H61-M LX R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, intel H61, DDR3 1600, PCI-E VGA

זכרון ראם: G.Skill 4GB DDR3 1333 Mhz PC3-10666 F3-10600CL9S-4GBNT

כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 5450 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E

(לעצמי במקביל קניתי את הi5 הכי חזק והמחשב שלי סוס )

אבל אז הוא רק שיחק באינטרנט ועכשיו הוא כבר משחק NFS וGTA ואם זה היה תלוי בו היה כל היום משחק...

הבעיה: המחשב עולה המון זמן והחלפת יוזרים לוקחת לפעמים עד דקה. הפתרון: SSD .

הבעיה האמיתית: המחשב לא זז. המשחקים לא סוחבים, וכל פעולה במחשב לוקחת שעות.

אני מתכנתת במקצוע עם 0 ידע בחומרה אבל אפילו אני מבינה שאני צריכה להוסיף עוד 4 GB ראם ולשדרג כרטיס מסך.

עכשיו השאלה -

1) בשביל שהוא יוכל לשחק והמחשב הזה ישרת אותו עוד לפחות כמה שנים - האם מספיק לשדרג כרטיס מסך ואז השאלה היא לאיזה כרטיס מסך לשדרג על מנת שיתמך על ידי לוח האם והמעבד? מניחה ש2GB יספיק, אבל שוב, מה מומלץ והכי חשוב מה נתמך? לא יודעת אם בא לי עכשיו לקנות כרטיס מסך ב1000₪ כאשר לילד יש גם ps3 אז שיהיה משהו סביר...

2) אם לא מספיק לשדרג רק כרטיס מסך אז האם מומלץ לשדרג לi5 ואם כן, במה תומך לוח האם שלי?

אודה לעצות, המלצות ואו הפנייה למקום שאולי יוכל להגיד לי באיזה חומרה מירבית תומך המעבד שלי ולוח האם.

המון תודה מראש!

נערך על-ידי eveg3005
כותרת

פורסם

שכחת את אחד הדברים החשובים וזה דגם ספק הכוח? (דוגמא SeaSonic 500ET)

אם את לא יודעת תפתחי את דלת המארז ותעלי לפה צילום.

אגב יש תקציב?

ולא חובה להוסיף עוד 4GB RAM .

הכרטיס מסך(5450) לא מיועד למשחקים אבל כן יכול להריץ משחקים על הגדרות נמוכות, וGTA וNFS זה נורא כללי בערך כמו לומר מחשב מבלי לפרט כי בעצם איזה NFS וGTA הוא משחק?

לגבי זה שפעולות לוקחות "שעות" זה אולי מתחזוקה לא נכונה של המחשב(רוגלות וכדומה...) ותוכנות מיותרות שסתם פתוחות ברגע בלי מודעות, ואיזה פעולות גם בדיוק לוקחות כל כך הרבה זמן לביצוע על המחשב?

במעבר למשתמש אחר אתם נשארים מחוברים למשתמש הקודם פתוח עם כל התכניות שלו?

אין צורך בכלל להחליף מעבד למרות שהלוח גם תומך בעד i7/i5 דור שני ושלישי עם גרסת ביוס מתאימה .

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

רקע מקדים - אני מפתחת וככה שיש לי הבנה בסיסית במחשבים.

אחת לכמה זמן אני מנקה אותו - מוחקת דברים שאחי התקין (הוא כבר לא מתקין), מריצה אנטיוירוס, עושה דיפראג...

ביום ממוצע לא רצים הרבה דברים...

כרום עם כמה טאבים וסקייפ.

בהחלפת היוזרים היוזר הקודם נשאר מחובר אבל אין מצב שבגלל זה זה לוקח כ"כ הרבה זמן. כי זה מה שרץ בכל המשתמשים...

הראם לדעתי נחוץ יחד עם ssd כדי לשפר ביצועים.

בנוגע למשחקים, וואלה לאדעת לומר , תגידו לי אתם במה משחקים ילדים בני 13-14 כשיש להם גם ps3... חחח כרגע זה לא מצליח לסחוב nfs, איזה? לא בטוחה לומר.

תקציב. בתאכלס לא באמת מוגבלת, אבל אשמח אם כרטיס המסך לא יעלה על 500₪ בערך... כי ssd וram זה עוד כסף וחא בא לי שיעבור את ה1000₪ (לא מספיק שקניתי תמחשב מלחתחילה?

פורסם

איחוי נעשה אוטומטית אלא אם בוטל, יש כמה משתמשים אז אין לדעת מה נעשה על ידי כל אחד ככה שאולי כדאי להריץ בכל זאת סריקה נגד רוגלות על כל מקרה.

כרום זולל זיכרון עם מעט טאבים וברור שתוספת זיכרון תעזור יחד עם SSD אבל כרגע אם משאירים משתמש אחד פתוח עם כל הטאבים בכרום שלוקח יותר זיכרון בדרך כלל מה הפלא שבמעבר למשתמש אחר הכל יתקע?

בכל מקרה בתקציב הזה אפשר לקנות גם SSD של 128GB וגם עוד 4GB RAM ואני מניח שאת מעדיפה לקנות מKSP עם חריגה קטנה של 24ש"ח

G.Skill 4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-4GNT ב199ש"ח

Sandisk Ultra Plus SDSSDHP-128G-G25 128GB SSD SATA III ב325ש"ח

לגבי הכרטיס מסך לא ברור לי איזה רזולוציה המסך גם ככה התקציב דיי מגביל וגם הספק שהוא לא איכותי וגם ג'נרי אאל"ט ולא נראה לי כדאי להוסיף כרטיס מסך לפני שהספק יוחלף לספק איכותי יותר כמו הSeaSonic 400ET ב235ש"ח, לגבי מה שאמרת בסוף לא נראה לי התייעצת בפורום מלכתחילה.

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

זה כבר בחרתי בזה אני מסתדרת, תודה.

השאלה היא איזה כרטיס מסך בכ500₪ לקנות שיהיה סביר + יתאים למעבד שלי )ויתאים בכללי למעבדים חזקים יותר אם אחליט לשדרג בהמשך)

פורסם

נתנו לכם מחשב עם ליבה גרפית מובנית במעבד וכרטיס מסך בעל כח גרפי דומה. כל הכבוד KSP, עבודה נהדרת.

מה שאתם צריכים זה כרטיס מסך שמתאים לספק הכח הזבל הזה, ולא למעבד. כל דבר בלי תוספת חשמל חיצונית יתאים דוגמת GTX 750 TI מדגמים מסויימים. הבעיה היא שהוא יקר מ-500 שקלים.

במחיר הזה יש לכם R7 250 1GB GDDR5 למשל

נערך על-ידי djelectric

פורסם
  • מחבר

ואם שמים ספק כח חיצוני.

קניתי אז שני מחשבים... השני סוס עם כל החלקים מופרדים.

תציעו בבקשה אחך לשדרג תמחשב בכללי

פורסם

מה זה חיצוני? הכוונה חלופי. בשביל להשתמש במחשב עם כרטיסי מסך מתקדמים צריך פשוט להחליף את ספק הכח הזה. אבל, התקציב יחסית נמוך גם ככה, לכן החלפה ל-R7 250 צריכה לעשות את העבודה.

פורסם

צודק, ואפילו פחות אם משלמים במזומן.

ואם שמים ספק כח חיצוני.

קניתי אז שני מחשבים... השני סוס עם כל החלקים מופרדים.

תציעו בבקשה אחך לשדרג תמחשב בכללי

בכל מקרה בלי לעבור את ה1000ש"ח אתה יכול ללכת על ה4GB + SSD + הR7 250(עולה 390ש"ח אצל KSP + קוד הורדה למשחק אחד לבחירה) וזה ייצא 914ש"ח .

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

ספק עולה כ"כ הרבה? ואיזה כדאי?

מה הוא נותן?

אם כבר מחליפה גם ספק גם כרטיס מסך ישנה אם אשאר עם i3?

פורסם

שמתי לך בתגובה השנייה שערכתי ספק כוח ב235ש"ח של SeaSonic 400W בעל תקן 80+ Bronze אבל זה במקרה שאת מוכנה לחרוג ומתכוונת לקנות את ה7850 ב620/608ש"ח ואז זה ייצא 1379/1367ש"ח ושוב אין צורך להחליף את המעבד.

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

המון תודה לכולם!

אם תורשה לי שאלה אחרונה. מה בעצם משנה אז מעבד i3 מi5?

פורסם

יש משחקים כמו BF4 למשל שדורשים מעבד חזק יותר וכדי לשחק אותם על הגדרות גבוהות יותר צריך מעבד מרובע ליבות כמו הi5 שגם לא יגביל כרטיסי מסך חזקים יותר וכך לא יגרום לצוואר בקבוק אבל עדיין אפשר לשחק אותם עם i3 כמובן רק שאיתו יהיו הגדרות מסוימות שיהיה צריך להתפשר בהן, בנוסף יש הסרטון הנחמד הבא שאולי גם יכול לעזור :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים