עבור לתוכן

קריאה לכל האודיופילים שבנינו - SOUND CHECK.

Featured Replies

פורסם

כפריק של מוזיקה חשובה לי האיכות ולמרות שאין לי את המערכת הכי איכותית במחשב (ATP3 + M AUDIO REVOLUTION) אני מקפיד תמיד שקבצי הMP3 יהיו באיכות הכי הכי הכי גבוהה ואני ממש לא מתפשר על איכות.

בכל מקרה הורדתי דיסק שלם של Richard Strauss והוא היה בקובץ APE שהוא לא דחוס בכלל ומשם העברתי אותו לWAV באיכות הכי גבוהה כמובן (כמו המקור) ומהWAV לMP3 ב320kbps - 44KHZ שזה הMP3 באיכות הכי טובה שיש.

כשאני שומע את הWAV שהוא בעצם כמו המקור (500 MB של 50 דקות), כמובן שהאיכות מדהימה וכשאני שומע בMP3... האיכות כמובן טובה מאוד אבל אני חושב שאני בכל זאת מצליח להרגיש הבדל בינו לבין הWAV (למרות האיכות המקסימלית של הMP3).

האם מישהו חושב שזה הגיוני ? עוד מישהו פה מצליח להרגיש הבדלים כאלה ?

ומה בדיוק קורא במעבר ל MP3 ? איך 500MB הופכים ל100MB (לאן נעלמו ה400MB ? לא היה שם סאונד בכלל ?)

Discuss :xyxthumbs:

פורסם

אני חושב שבתור אודיופיל תקנה אתה קיסק מקורי

וכן אם הציוד שלך מספיק טוב אתה תשמע הבדלים (למרות שלי אישית זה לא קורה)

פורסם

וכן אם הציוד שלך מספיק טוב אתה תשמע הבדלים (למרות שלי אישית זה לא קורה)

אז מה ההצדקה לdvd audio?

פורסם

ה400 מגה לא נעלמו, הכל ענין של קידוד.

ותדרים שנחתכו.. כביכול אנחנו לא שומעים אותם אז הם מיותרים.

וכן בהחלט לפעמים שומעים הבדלים גם מתי שהקידוד הוא באיכות המקסמילת

פורסם

ה400 מגה לא נעלמו, הכל ענין של קידוד.

ותדרים שנחתכו.. כביכול אנחנו לא שומעים אותם אז הם מיותרים.

וכן בהחלט לפעמים שומעים הבדלים גם מתי שהקידוד הוא באיכות המקסמילת

ה 400 באמת נעלמו, לכן זהו CODEC שמעבד איכות (בניגוד ל APE או FLAC שיכולים לדחוס בלי לעבד מידע/איכות). זה הרבה יותר מורכב מתדרים שנחתכו... גם באיכות המקסימלית.

דבר ראשון, הייתי ממליץ לך גם לנסות לקודד את המוזיקה בפורמט OGG 320K ולראות האם זה נשמע יותר טוב מה MP3... דבר שני תבדוק באיזה מקודד אתה משתמש ל MP3, יש כל מני גרסאות ולכל אחת יש הבדלים באיכות הסופית.

ואם זה כזה חשוב לך האיכות אז תשאיר את האלבומים שאתה אוהב ב FLAC או APE.

http://www.hydrogenaudio.org/forums/

זה הפורום של כל האודיופילים, ושם יש דיונים לגבי כל סוגי הקידודים, והמקודידים וכל מני השוואות, אני ממליץ לך להתסכל גם שם.

פורסם

אני גם שומע את ההבדל, אך בהחלט יש צורך במערכת מתאימה (שלמזלי יש לי) בשביל לשמוע את האיכות.

עשיתי מספר בדיקות בעבר בשביל לראות באיזה מערכות כדאי להשקיע בדיסקים מקוריים ובאיזה לא (לא בדיקה מקיפה במיוחד, כללה 4 מערכות בלבד כשאחת מהן היא מערכת של אלטק והאחרות הן מערכות אמיתיות), במערכת סטריאו (שאין לי ממש כח לציין את המפרט המלא, רק נאמר שהיא שפורפרות עם רמקולים 1WAY, לא אומר הרבה אבל לפחות משהו) ההבדל בין דיסק שהועתק למחשב ב-WAV ונצרב חזרה לדיסק לבין דיסק שקודד ל-mp3 באיכות 320 ואז נצרב חזרה לדיסק אודיו היה ברור בהחלט ויכלת לשמוע אותו. ההבדלים בלטו בעיקר בתדרים הקיצוניים הן למעלה והן למטה, וגם בתדרים הבינוניים של הדיבור של שלושת הזמרים ששרו יחדיו, בהחלט קשה הרבה יותר להבדיל בינהם ולעקוב אחר המילים של כל אחד מהם כשמדובר בקובץ שעבר קידוד ל-mp3 וחזרה.

בנוגע ל-DVDA, בעיקרון ה-DVD אודיו תומך בקצב של 7000bps, לעומת 1400 של דיסק אודיו רגיל, כביכול ההבדל עצום. במציאות לא תמיד כך הדבר. יש צורך במערכת ברמה גבוהה מאוד ובאוזן רגישה מאוד בשביל להבדיל באיכות ברוב המיקרים. מעבר לכך, יש תלות עצומה בהקלטה, שמעתי כבר דיסקים של DVDA שלא התקרבו לאיכות של הקלטה שונה של אותו השיר על דיסק אודיו סטנדרטי.

Anatoli.

פורסם

Mortar אוהב מוזיקה ,יפה יפה אבל בתור אודיופיל אתה צריך לדעת :) מה בדיוק קורה כאשר אתה משתמש בקודקים מהסוגים האלה :),זה אמור ליהיות ברור...

כאשר אתה מקודד את הקובץ כל פעם מחדש נוצר לך קובץ חדש יותר קטן, באצם מה שקרה זה שהוא פשוט הוריד תדרים מסוימים שהוא(המקודד) חושב שאתה לא תוכל לשמוע ... באצם כך התפרסם הקודק MP3 בזה שהוא פשוט הוריד את תדרים אשר אתה לא שומע והשאיר רק את החשובים כדי לא לפגוע בשיר עצמו..

באצם כל פעם שאתה מבצע קידוד אתה מוריד עוד ועוד תדרים שהתוכנה חושבת שאתה לא יכול לשמוע ...

מה אני מנסה לומר, כאשר אתה מקודד APE לWAV הוא ישר הוריד מספר תדרים ,אחרי זה אתה עשיתה את זה שוב הפעם לMP3 ושוב הורדתה מספר תדרים.

מה שיותר טוב לעשות זה פשוט לקודד את ה APE ישר ל MP3 וכך אתה לא מוריד תדרים נוספים והמוזיקה פחות נפגעת !...

בנוסף כמו שאמרו כאן ,OGG יהיה יותר טוב מ MP3 320 אז...

פורסם

Mortar אוהב מוזיקה ,יפה יפה אבל בתור אודיופיל אתה צריך לדעת :) מה בדיוק קורה כאשר אתה משתמש בקודקים מהסוגים האלה :),זה אמור ליהיות ברור...

כאשר אתה מקודד את הקובץ כל פעם מחדש נוצר לך קובץ חדש יותר קטן, באצם מה שקרה זה שהוא פשוט הוריד תדרים מסוימים שהוא(המקודד) חושב שאתה לא תוכל לשמוע ... באצם כך התפרסם הקודק MP3 בזה שהוא פשוט הוריד את תדרים אשר אתה לא שומע והשאיר רק את החשובים כדי לא לפגוע בשיר עצמו..

באצם כל פעם שאתה מבצע קידוד אתה מוריד עוד ועוד תדרים שהתוכנה חושבת שאתה לא יכול לשמוע ...

מה אני מנסה לומר, כאשר אתה מקודד APE לWAV הוא ישר הוריד מספר תדרים ,אחרי זה אתה עשיתה את זה שוב הפעם לMP3 ושוב הורדתה מספר תדרים.

מה שיותר טוב לעשות זה פשוט לקודד את ה APE ישר ל MP3 וכך אתה לא מוריד תדרים נוספים והמוזיקה פחות נפגעת !...

בנוסף כמו שאמרו כאן ,OGG יהיה יותר טוב מ MP3 320 אז...

לא נכון בכלל.....

אף המרה מכל פורמט ל WAV לא מוריד כלום. בנוסף לכך, המרה מכל פורמט ל APE או FLAC גם כן לא מורידה מהאיכות. ההבדל כמובן ש FLAC ו APE מצליחים לדחוס את הקובץ ביחס מסויים ו WAV הוא קובץ לא דחוס בכלל.

לגבי המרות לפורמט LOSSY (כמו MP3, OGG, ACC וכו'), כאן באמת כל המרה מורידה עוד מהאיכות (זה לא מה שהבחור בנדון עשה)...

בנוסף לפורמט, חשוב לשים לב גם לאיזה מקודד (תוכנה) אתה משתמש כדי לבצע את ההמרה, בפורום שנתתי מקודם יש כל מני השוואות....

MP3 פועל באופן קצת הרבה יותר מורכב ממה שאתם חושבים פה (חותך תדרים זה חלק מסויים אך בהחלט לא היחידי)

פורסם

:bash:

מין הסתם שזה לא רק תדרים שנחתכו, אבל אני לא יכתוב דף שלם על עקרונות קידוד של MP3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים