עבור לתוכן

המלצה על קירור איכותי למעבד Intel Core i3-540, 3066 MHz

Featured Replies

פורסם

לאחר שהתברר לי שבמעבד ה-Intel Core i3, שבמחשב של אבא שלי, הליבה מובנית בתוך המעבד, ואיננה נמצאת במקום נפרד מלוח האם, הבנתי כי השימוש בה, יגרום למעבד להתחמם יותר מאשר אם אני אשתמש בכרטיס הגרפי החיצוני, וכתוצאה מכך אגרום למאוורר של הקירור שלו להתאמץ יותר.

אז פתחתי את המארז (SAMA גנרי, בדומה לספק הכוח) כדי לבדוק איזה קירור מותקן שם (אמור להיות כתוב על המדבקה של המאוורר), והתברר לי שמדובר ב-Deep Cool, שזהו קירור גנרי (כלומר הוא לא יקרר כהלכה את המעבד, למרות שגם המעבד לא מתחמם משהוא [24 מעלות ל-CPU בכללי ו-45 מעלות ל-GMCH לפי Aida64]).

הקירור הזה גם מרעיש מאוד כאשר המאוורר במאמץ (למרות שיש אבק בצלעות הקירור).

השימושים של המחשב הם: אינטרנט, צפייה בסרטונים HD, משחקים פשוטים (רובם משחקי דוס דרך Dosbox)(המשחק הרציני היחיד שאני משחק בו הוא דום דרך מנוע גרפי Doomsday Engine). אינני מבצע שום OC כלשהו.

ידוע לי ש-ZALMAN הם קירור טוב, ושהקירור המקורי של אינטל הוא סביר.

איזה מותגים נוספים של קירורים אתם ממליצים למעבד Intel Core i3 בשימוש עם הליבה הגרפית שלו?

פורסם

על איזה I3 אתה מדבר?

מה התקציב?

פורסם
  • מחבר

מדובר במעבד i3-540 במהירות שעון של 3066 מגה הרץ לפי מה שרשום ב-Aida64.

אינני יודע מה יכול להיות המחיר של קירור איכותי שאיננו גנרי.

קל לי יותר לתת תקציב על מפרט מחשב שלם, מאחר ואבא שלי מציין לי אותו מראש, כאשר אני קונה מחשב חדש. אבל עבור רכיב בודד, זה יותר מסובך, מאחר ואינני מתמצא במחירים של רכיבים בודדים במחשב.

בכל מקרה, הקירור לא אמור להיות משהו רציני, אלא קירור פשוט ורגיל, אך איכותי ושקט.

פורסם

תשאל את קיריל (מנהל החנות) האם ניתן לקנות את זה לא בקניית מחשב חדש (תישאל ביצירת קשר). יש לך גם את זה שהוא הרגיל של אינטל שגם יעשה את העבודה, אבל פחות שקט (גם הקירור פחות טוב).

DEEPCOOL לא חברה ג'נרית, אבל הדגמים הבסיסיים שלה מאוד מרעישים (לפי דעתי). אני אוהב את ה-KATANA 3 שלי. :)

פורסם
  • מחבר

הקירור שבקישור שהבאת, הוא של זלמן. יש לי כזה במעבד ה-Intel Pentium DualCore E5400, 2700 MHz שבמחשב הפרטי שלי.

בקשר ל-Deep Cool: מנהל פורום לינוקס בעל רצף הספרות 0 ו-1 בשם המשתמש, אמר לי שזה בפירוש גנרי לחלוטין.

כנראה שכאשר המחשב של אבא שלי, יהיה במעבדת אסטרון שבשכונת שער העלייה שבחיפה לצורך טיפול תקופתי, אבקש מהטכנאי שיחליף את הקירור הנוכחי של המעבד, לזה של זלמן.

בכל אופן, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים