עבור לתוכן

סרטים מקוטעים כשהמחשב מחובר לטלוויזיה

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי בעיה קצת מוזרה כשאני רואה סרטים ב- HD בחיבור לטלוויזיה FULL HD 32 אינץ'.

כשהסרט (בד"כ באיכות 720p) מופעל במחשב, אין שום בעיה, הכל עובד חלק. ברגע שאני מעביר את החיבור לטלוויזיה, הסרטים נהיים מקוטעים קצת, כאילו כל כמה שניות יש עצירה מסויימת שגורמת לזה שכל תנועה של המצלמה נראית לא חלקה ומפריעה בעין.

ניסיתי לשחק עם כל מיני הגדרות בדרייבר של ATI - יש לי כרטיס מסך HD4850 - אבל ממה שראיתי שום דבר לא עזר. מישהו מכיר בעיה כזאת ויכול לעזור?

תודה מראש!

פורסם

הבעיה היא ב REFRESH RATE. סרטים מקודדים ב REFREASH RATE של 23.976 פריימים לשניה, הבעיה היא שלפעמים ה REFRESH RATE בטלוויזיה וזה של הסרט לא מסונכרנים מה שגורם ל"קפיצות" האלו בתמונה.

מה שאתה צריך לעשות זה כך:

דבר ראשון, הטלווייזיה שלך תומכת ב REFRESH RATE של 23.976 או 24 HZ?

תעביר שוב את התצוגה למסך הטלוויזיה > בדרייבר של כרטיס המסך תמצא את ההגדרה של REFRESH RATE ותשים אותה על 24HZ או 23HZ, תראה אם אתה רואה הבדל.

במידה ולא הבנת, תראה מה כתבתי בפוסט הזה

פורסם
  • מחבר

וואלה תודה רבה, זה עבד, עכשיו הכל עובד חלק לגמרי :)

רק שאלה ככה בשביל ידע כללי: למה במסך של המחשב, שעובד על 60 או 75 הרץ, אין בעיה כזאת?

פורסם

אני ממש לא יודע, אצלי אותו הדבר, נראה לי שזה קשור איכשהו לגודל המסך. במסך המחשב יש עדיין קפיצות, אם תסתכל טוב טוב במסך המחשב בזמן ניגון הסרט אתה תראה שעדיין יש קפיצות אבל קשה להבחין בהן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים