עבור לתוכן

"Plug On" רכיבה של רשת האינטרנט הביתי על גבי רשת החשמל. עזרה באיתור המוצר.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם:

החלטתי מכל מיני סיבות לעבור לתשתית האינטרנט של בזק (כמובן במקום HOT המתחרה היחידה).

כשהייתי מחובר ל HOT, הכבל עצמו של האינטרנט הגיע פיזית עד לחדר עם המחשב הראשי (זה שדרכו נעשה השימוש היותר מאסיבי ברשת האינטרנט), ממנו לראוטר (המשולב עם מודם) וממנו למחשב. כפי שצויין חיבור ישיר פיזית בין המחשב לרשת.

עכשיו עם התשתית של בזק השקע של האינטרנט (כמו גם של הטלפון) נמצא בסלון, וישנן שתי אפשרויות לחבר את המחשב הראשי לאינטרנט;

1) כרטיס רשת שיקלוט אות אלחוטי מהראוטר, ובכך המהירות תפחת (הפחתה קטנה ככל שתהיה).

2) המלצה של הטכנאי של בזק - PLUG ON, מכשיר שמפוצל לשני יחידות נפרדות אשר צד אחד של כל אחת הוא תקע לרשת החשמל, והשני שקע לרשת האינטרט (RJ-45).

אני רוצה לדעת בקשר לאפשרות השניה, עד כמה טובה היא, ואיפה אפשר להשיג את המכשיר הזה.

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

שתי האופציות לא משהו, אבל השניה עדיפה כיוון שהיא מתבססת על חיבור קווי ולא אלחוטי. את זוג המתאמים הללו רוכשים בבזק -- זה לא ממש זול. סקירות על הטכנולוגיה הזו יש בשני מקומות באתר שלי:

http://www.netcheif.com/Reviews/TPL-401E/TPL-401E.htm

http://www.netcheif.com/Reviews/HL105E/HL105E.htm

פורסם

chife זה לא בדיוק המתאמים שבזק מספקים

יש מישהו שהתנסה עם המתאמים לחשמל ויודע בוודאות שהם עובדים ומעבירים אינטרנט בצורה תקינה ואיכותית?

פורסם
  • מחבר

ממה שנאמר לי מהטכנאי שבא להקים את התשתית של בזק, "המתאמים האלה עולים פרוטות".

למה האפשרות השנייה היא "לא כזאת" טובה?

פורסם

chife זה לא בדיוק המתאמים שבזק מספקים

יש מישהו שהתנסה עם המתאמים לחשמל ויודע בוודאות שהם עובדים ומעבירים אינטרנט בצורה תקינה ואיכותית?

הטכנולוגיה היא זהה ובפועל גם הרכיבים עליהם מתבססים המתאמים זהים. זה פתרון סביר שעובד אבל אם בזק מצהירים על מתאמים של 200Mbps, בפועל תקבל לכל היותר שליש מכך ואולי אף פחות. להעברת אינטרנט ודוא"ל זה בסדר אבל להעברות קבצים במהירויות גבוהות ממש לא. גם הטווח בין המתאמים משחק תפקיד.

פורסם

ממה שנאמר לי מהטכנאי שבא להקים את התשתית של בזק, "המתאמים האלה עולים פרוטות".

למה האפשרות השנייה היא "לא כזאת" טובה?

אם אתה קורה ל-480 שקל "פרוטות" אז זה בסדר... אם תהיה מחובר ל-ADSL שנתיים, תקבל אותם בחצי מחיר -- רק 240 שקל. דווקא רשמתי שהאופציה השניה עדיפה....

http://www.bezeq.co.il/Internet/wireless-network/Pages/Home-Plug.aspx

פורסם
  • מחבר

אני אישית לא יודע את המחיר, המושג "פרוטות" נאמר על ידי הטכנאי של בזק שבא להתקין את התשתית בבית. ו-480 ש"ח זה מחיר מוגזם...

אמנם רשמת שהאופציה השניה עדיפה, אבל עם זאת רשמת: "שתי האופציות לא משהו".

במידה ואני אתחבר לראוטר בסופו של דבר דרך כרטיס רשת (ולא ישירות עם כבל), עד כמה זה ישפיע על מהירות הגלישה? ויותר חשוב, ההורדה?

תודה רבה.

פורסם

זה תלוי במרחק שלך מהראוטר ובמבנה הדירה שלך כמו גם בתקן המשמש את הראוטר במהירויות הגבוהות מ 5 מגה.

פורסם

החיבור עם רשת החשמל לא יגביל אותך או יגביל אותך ממש קצת נטצייפ מדבר על מהירות הרשת אלא אם יש לך חיבור של 100 מגה ואז זה באמת יגביל

פורסם

אתה טועה. חיבור דרך קווי חשמל מושפע מאוד מהמרחק בין שני מתאמי החשמל וסוג המכשירים שמחוברים לרשת החשמל הבייתי. זו טכנולוגיה שיותר דומה באופיה לחיבור אלחוטי מאשר לחיבור קווי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים