עבור לתוכן

השגת פינג אופטימלי למשחק PES 2010 ברשת

Featured Replies

פורסם

שלום כולם :hi:,

יש לי חיבור 10 מגה NGN של בזקבינלאומי, והפינג שלי לאירופה לפי Pingtest הוא באיזור ה130-150.

כשאני מנסה לשחק במשחק PES 2010 ברשת (דרך הפלייסטיישן 3, אם זה משנה...), 90% מהמשחקים עובדים זוועה עם LAG מטורף.

קראתי איפשהו שהפינג האופטימלי למשחק הזה צריך להיות 60 ומטה.

יש בכלל דרך להשיג פינג כזה לאירופה? (חבילת גיימרים וכו')

תודה מראש :yelclap:

פורסם

שלום כולם :hi:,

יש לי חיבור 10 מגה NGN של בזקבינלאומי, והפינג שלי לאירופה לפי Pingtest הוא באיזור ה130-150.

כשאני מנסה לשחק במשחק PES 2010 ברשת (דרך הפלייסטיישן 3, אם זה משנה...), 90% מהמשחקים עובדים זוועה עם LAG מטורף.

אני לא חושב שהחבילה הרגילה שלהם כלכך טובה למשחקים ניסיתי אצל ההורים של אשתי כמה פעמים עם תוצאות מעורבות (לרוב יום שישי בצהריים). הפינג הכי טוב שלי לאנגליה היה בסביבות ה90 עם גיימר . 130-150 זה קצת גבוהה . אני מקבל לרוב 180 לחוף המזרחי של ארה"ב.

פעם עשיתי שירשור בו עשיתי פינג לכל מני שרתים בעולם אולי תריץ חיפוש.

קראתי איפשהו שהפינג האופטימלי למשחק הזה צריך להיות 60 ומטה.

יש בכלל דרך להשיג פינג כזה לאירופה? (חבילת גיימרים וכו')

אולי שרתים באיטליה יעבדו טוב אבל בשביל 60 ומטה רצוי שרת בארץ. גם ככה רוחב הפס שלנו לחו"ל נמוך ובלי חבילת עם תיעדוף כלשהו (גימר וכו) תקבל תוצואות פינג חריגות בשעות העומס.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אני באמת שמתי לב שכשאני משחק בשעות חריגות (3 בלילה) זה עולם אחר ודברים זורמים כמעט חלק.

כנראה זה באמת עניין של תיעדוף בשרתים.

גיימר אמור לפתור לי את זה בטוח? זה תוספת תשלום?

פורסם

אני בגיימר ב014 מאז שהוא קיים (6 אולי 7 שנים? ) וכן זה יקר יותר. אני כרגע על גיימר 10 מגה ומשלם איזה 100 שקל ל014 (התחיבות לשנה אמרו בלי התחיבות זה 150 שקל ) ו90 שקל לבזק.

הזמן שיש לי לשחק הוא די מוגבל ולפעמים בלתי צפוי כי אני ולרוב הוא בין 19-24 שחופף לשעות העומס. אם לא הייתי משלם על גיימר לא יכלתי לשחק. זה לא בגלל שהגיימר כזה נחוץ לכולם אלא שלמשחק שאני משחק , infantry online יש רק שרת אחד והוא בסאן דיאגו קליפורניה והגבלת הפינג בו הוא 290 מילי שניות. אני לרוב מקבל 220-260 .

אתמול כשהתחלתי לשחק היתה לי בעית פינג (280-300) אבל כשיצאתי מהמשחק תוך איזה 10-20 שניות השרת של 014 הבין שאני רוצה לשחק משחקים

(יש שם traffic shaping מתוחכם ) והפינג ירד ל230-240 . אני חקרתי את החבילה הזאת די הרבה (יש לי אובססיה בנושא פינג ואינטרנט) ואני יודע שהמערכת הזאת קיימת והם גם משפרים(משנים עם כוונות טובות) אותה עם הזמן גם לטפל בבעיות של multiuser (כל אחד רוצה לעשות עם האינטרנט משהו אחר). פעם כשאני שיחקתי במשחקים אשתי לא יכלה לראות streaming video באינטרנט והיום אין את הבעיה הזאת .

יש גם לספקיות אחרות חבילות גיימר ואני לא בטוח עד כמה הן טובות. סיפרו לי שלנטויזיון (013) יש אפילו יותר טוב שזה חבילות tag3-4 ללקוחות עסקיים או משהו כזה שזה תיעדוף ממש טוב. אני בנתיים לא זז מ014 כי אני יודע שהם עושים את העבודה ולא יודע מה הולך במקומות אחרים. אנשים בדקו לי פינג בשירשור הזה :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=471418.0

כעיקרון הוא די זהה אצל כולם השאלה היא כמה זה יציב לאורך היום ולאורץ זמן. מצאנו גם שאחד הספקים מרמה בפינג (לרוב עושים את זה שיש לווין באמצע כי הוא מוסיף 450 מילי לפינג). יש סיכוי שהחבילות הרגילות אצל ספקיות עם traffic shaping אגרסיבי יהיה טוב למשחקים . עדיין לקבל 60 מילי לאירופה זה די קשה.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שכדאי לי לעשות חבילת גיימר כי נניח בלי זה הפינג שלי עלול לקפוץ מ-200 ל-300 ככה סתם, ועם חבילת גיימר הוא ישאר לי יציב על 200?

אבל מצד שני זה לא יעשה לי את הפינג מהיר יותר בצורה משמעותית, אז לא כדאי לקפוץ על זה בכל מחיר.

טוב... נדבר איתם ונחליט.

תודה רבה :yelclap:

פורסם

אז אתה אומר שכדאי לי לעשות חבילת גיימר כי נניח בלי זה הפינג שלי עלול לקפוץ מ-200 ל-300 ככה סתם,

כן הפינג בשעות עמוסות יכול לקפוץ לשחקים (500 + ) . הדרך היחידה לעצור את זה זה traffic shaping טוב .בגלל שאין לנו מושג איך בדיוק הספקיות אינטרנט מתמודדות עם עומסים אי אפשר להמליץ לך על ספק זה או אחר בעיקר לא בחבילות הרגילות שלרוב מקבלות עדיפות רצפה. הדרך היחידה שאפשר להמליץ לך על משהו זה מניסיון של אנשים . בגלל זה כדאן לבדוק שרשורים של אנשים אחרים בנושא. לי יש גיימר הרבה זמן ואני בסך הכל מרוצה . לפעמים יש בעיות אבל זה נדיר. הפינג יציב כל הזמן (כמובן שאם אני אצור עומס בצד שלי ע"י הורדות זה יכול לדפוק אותו).

הפינג מושפע בעיקר מעומס וספקיות אינטרנט עושות כסף מלהתמודד איתו (אין מספיק רוחב פס לכולם). מהירות החיבור כבר לא משפיעה (לדוגמה השפעה של כ15 מילי ל200 בייט עם מהירות של 1.5/0.15 שהיה מהיר פעם), מרחק פיזי משפיע ב10 מילי ל1000 ק"מ (בפייבר ; עם לווין הפינג גרוע) . מספר הקפיצות לא הכי קריטי כי נתבים היום מאוד מהירים אבל זה משפיע על הסיכוי להתקל בעומס.

עומס הוא הגורם העיקרי לפינג גרוע וpacket loss כי החבילות נכנסות לתור ומחכות להשלח ואורך התור הוא בהתאם לעומס . חבילת אינטרנט מתועדפת כמו גיימר מקדמת אותך בתור וזה עוזר עם הפינג . יש אנשים שמנצלים את חבילת גיימר להוריד קבצים שזה הורס לגיימרים אבל בשביל זה יש traffic shaping שידחוף את המורידים הכבדים לסוף התור.

פורסם
  • מחבר

קודם כל ממש תודה על התשובות המפורטות!

מה שהתכוונתי זה שחבילת גיימר שומרת על הפינג, אבל היא שומרת עליו עדיין בטווח שהוא יחסית גבוה (200), ולכן השידרוג פה לא אמור להיות עצום ו-MUST לכל מי שרוצה לשחק ברשת.

כלומר, מעבר לחבילת גיימר לא תנמיך לי את הפינג מ-200 ל-120 למשל, דבר שיגרום שיפור ניכר לעין במשחק.

פורסם

200 פינג למערב ארה"ב זה טוב. אם יש לך IP של שרת אני יכול לבדוק פינג. מצאתי כמה שרתים של משחקי פעולה בכל מני מדינות באירופה:

אנגליה:

Reply from 81.19.208.47: bytes=32 time=86ms TTL=118

גרמניה:

Reply from 78.46.18.196: bytes=32 time=92ms TTL=118

צרפת:

Reply from 94.23.23.112: bytes=32 time=78ms TTL=118

איטליה:

Reply from 194.177.97.27: bytes=32 time=92ms TTL=115

הולנד:

Reply from 217.18.71.100: bytes=32 time=89ms TTL=52

זה לא 200 פינג אבל זה גם לא 60

אני אתן לך דוגמה של שרת בארץ

vgames של GTA אני חושב:

Reply from 213.8.254.139: bytes=32 time=14ms TTL=55

חבל שאני אחפש אחרים כל מה שבדקתי בארץ מתחת ל20 . אז או שתמצא שרת בארץ או שתחפש ספק סביר. אתה יכול להתחיל אולי ב CCC כי המחיר שלהם נמוך ואין התחיבות עדיין לא יודע איך המשחקים רצים שם אנשים אמרו בסדר :nixweiss:. הבעיה בלהרים שרתים בארץ זה ששרתים כאילו עולים כסף (בין 6-12 שקל לסלוט שחקן לחודש) בגלל שPES זה משחק לשני שחקנים רוב הסיכויים שלא צריך שרת יעודי ומספיק לעבוד מול שחקן אחד אחר . אז כנראה שאו שתצתרך לשחק מול שחקנים בארץ או במערב אירופה (התשתית אינטרנט שם טובה).

פורסם
  • מחבר

אני רק רוצה לעדכן שהצטרפתי למסלול גיימר בבזקבינלאומי.

יש שיפור, לא עצום, אבל יש.

איך אני יכול באמת לדעת שאני במסלול גיימר (חוץ מהחשבונית שלי כל חודש :P)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים