עבור לתוכן

החלפת מאוורר כרטיס מסך (Winfast 7600GT)

Featured Replies

פורסם

[הת'רד המקורי נפתח בטעות בפורום כרטיסי מסך, האחראיים יכולים בבקשה לסגור אותו]

המאוורר מרעיש מאד והכרטיס אומנם ישן (אך עושה את העבודה איכשהו), כך שחשבתי להחליף את המאוורר עצמו ולהישאר עם הצלעות המקוריות.

איזה מאוורר אני צריך (קוטר, RTM / CFM, סוג המאוורר)? והאם זה אפשרי?

[או אולי למישהו יש כרטיס דומה מקולקל עם קירור מתאים תקין למסירה?].

תמונה של הכרטיס:

http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-122-009-03.jpg

תודה,

ריפר.

פורסם

הרעיון הראשוני שלך נכון, פשוט תלוש את המאורר הישן מתוך הצלעות קרור, והצמד מאורר 80 מ'מ רגיל לחלוטין לצלעות קרור, וגם קיבלת שקט וגם ביצועי קרור טובים יותר.

פורסם

שלום ריפר,

אם זה נכנס בתקציב שלך- אני ממליץ לקנות את הקירור Arctic Cooling Accelero L2 Pro ולהתקין על הכרטיס.

הוא בא עם צלעות קירור גדולות פי כמה וכמה ממה שהכרטיס בא איתו בסטוק, מאוורר 92MM שקט, משחה טרמית חדשה, כך שהתוצאות יהיו הרבה יותר טובות.

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8262

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה והיא באמת טובה אבל הקירור הזה נראה לי שווה יותר מהכרטיס אז זה ממש לא הכיוון בשבילי.

@Mickel חשבתי על זה, אבל אם המאוורר לא נכנס לשקע שלו בצלעות אני מאבד אפקטיביות למרות התוספת בגודל, לא?

דבר שני, איך אתה ממליץ להצמיד את המאוורר, אני לא רואה שיש לי במה להיאחז עם אזיקונים, אולי יש לך רעיון?

פורסם

כן, חוט שפצור, זה מה שעשיתי עם ה7900GT שלי בזמנו. ועדיין יהיה אפקטיבי כי הוא יזרוק הרבה יותר אויר, ואפילו יותר אפקטיבי כי יקרר גם חלקים אחרים של הכרטיס.

תראה אם יש לך מאורר 80 ממ זרוק בבית (לכולם יש :P), תקשור אותו לצלעות קרור, ותבדוק טמפרטורה.

פורסם
  • מחבר

יש לי באמת משהו איפשהו... ;)

איזו תוכנה מומלצת לבדיקת הטמפ'? ידוע לי על Speedfan אבל אולי יש משהו שיכול להציג טמפרטורה גם תוך כדי משחק?

פורסם

GPU-Z

פורסם

בטעות נתתי לך תוכנות לבדיקת טמפ' של מעבד :facepalm:

ערכתי.

פורסם

שלום ריפר,

אם זה נכנס בתקציב שלך- אני ממליץ לקנות את הקירור Arctic Cooling Accelero L2 Pro ולהתקין על הכרטיס.

הוא בא עם צלעות קירור גדולות פי כמה וכמה ממה שהכרטיס בא איתו בסטוק, מאוורר 92MM שקט, משחה טרמית חדשה, כך שהתוצאות יהיו הרבה יותר טובות.

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8262

אני יתעלק קצת על השרשור הזה חח

יש לי כרטיס מסך nvida 9600gt שבא מקורי קירור שנראה בדיוק בדיוק כמו הAccelero L2 הזה (רק שהוא נקרא L1),

אבל אצלי למאוורר יש רק 2 חוטים ולא pwm, ועושה הרבה רעש, בטח לא 900-2000 rpm כמו שכתוב בksp.

בלוח של הכרטיס שלי יש 2 פינים בלבד למאוורר, אבל צמוד אליהם יש 2 חורים שכאילו אפשר להלחים להם פינים.

השאלה שלי היא אם אפשרי באמת להלחים שמה 2 פינים עם מלחם רגיל, לשים את הקירור הזה, ויהיה לי כרטיס מסך שקט סוף סוף? (בלי fan controller מעצבן וגם המאוורר הקיים שלי מתחיל לעשות בעיות בכל מקרה)

אבא שלי יודע להלחים טוב, אבל הבנתי שאם הלוח הוא רב שכבתי אז אסור להלחים, זה רלוונטי?

תודה

פורסם
  • מחבר

לפי האתר ה-AC מתאים לסדרת 9600..

יש לך בת'רדזון קירור נוסף שלהם שאולי שווה לך לשקול.

פורסם

זה שזה מתאים אני בטוח, השאלה החשובה היא בקשר לpwm

יש בכרטיס 2 פינים אבל רואים בבירור "הכנה" לעוד 2, רק חסר הפין וההלחמה

השאלה היא אם אפשרי להלחים על כרטיס מסך בכלל והוא לא יהרס, ואם באמת יהיה pwm - האם הכרטיס יכיר בזה.

בקשר למה שבטריידזון, נראה שזה קירור ענק חח אני לא אוהב overkill כזה. הוא גם לא בטוח יכנס לי במארז בכלל :o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים