עבור לתוכן

לכל החושבים לקנות נייד חדש של DELL אנא קראו

Featured Replies

פורסם

בשבוע האחרון רכשתי לפטופ של דל מדגם STUDIO 1558 החדש (אחריות באתר הלקוח ל3 שנים). בחרתי בדגם הזה מכיוון שהוא המחשב הכי משתלם עם המפרט הכי מוצלח (אני גרפיקאית ועורכת) לתקציב שלי, ומכיוון שקיבלתי המלצות על הניידים של דל מחברים.

להלן המפרט: http://www.blaptop.co.il/index.asp?productid=4477#prodtop

מהרגע שקיבלתי את המחשב, לא הפסיקו לצוץ בעיות. דבר ראשון ספק הכוח קיצר ונשרף. דל ישראל החליפה אותו בספק תקין (השירות שלהם אדיב, אמנם לקח כמעט שבוע להחליף עקב מדיניות השירות- שאומרת שהם פותחים קריאה לתקלה, זה עובר למעבדת יעל מחשבים ואז הם שולחים את החלק עם UPS).

הדבר השני שקרה הוא בעיות תוכנה: המחשב נותן הודעת שגיאה this is not a valid win 32 application כשמנסים להתקין עליו את הדריברים העדכניים או תוכנות אחרות. דבר שלישי הוא סוללה תקולה- משנה ברגע את מצב ההטענה שבה. והבעייה הכי קריטית- המחשב מכבה את עצמו באופן מפתיע לאחר 30 דקות של עבודה או פחות.

לאחר גלישה קצרה באינטרנט למדתי מספר דברים:

1. אותן תקלות שקרו לי קרו לרבים אחרים. לינק מאתר דל של כל הלקוחות המאוכזבים עם שלל של בעיות:

http://en.community.dell.com/search/SearchResults.aspx?q=studio+1558+problem&ps=10

מה שאומר שדל מודעים לבעיות ובכל זאת מוכרים את המחשב הזה!!

2. לדל יש תוכנית למיחזור סוללות, מה שאומר שכשאתם קונים נייד חדש של דל רוב הסיכויים שאתם מקבלים סוללה ש"מוחזרה" והיא תיגמר תוך שנה.

באופין אישי זו נראית לי תוכנית מבורכת, בייחוד כי סוללות הן חומר מאוד רעיל בטבע וטוב למחזר אותן. רק חבל שדל עושים זאת ללא ידיעת הלקוח שחושב שהוא מקבל מוצר חדש שיחזיק שנתיים שלוש.

3. לדגם הספציפי הזה (לא ביררתי על דגמים אחרים של דל) יש בעיית חימום עקב איכות בנייה בינונית- המעבד והHD חולקים מאוורר.

4. קראתי הרבה דיווחים של בעייה בHD שיש לי - SATA RPM7200 500G, שהוא דרגה מעל הRPM5400 .

מה שקורה בעצם שהדיסק מתחמם מהר, רועד ועושה רעש. זו אותה בעייה גם במאקים עם אותו הארד דיסק. באופן אישי אני חייבת הארד דיסק מהיר לעבודת עריכה (7200 נחשב למינימום בשביל זה), אבל אם אתם לא עורכים על המחשב RPM5400 זה בהחלט מומלץ ועדיף (בייחוד על מחשב נייד).

5. קראתי שמועות לפיהן המעבדים החדשים של אינטל I5 וI7 אינם יציבים ומהירים כפי שאינטל טוענת, ושהם שוחחרו לשוק מוקדם מדי (זה מה שגורם לאי יציבות במערכת) ושזו הסיבה שאפל חיכתה עד עכשיו כדי להוציא את המקבוק פרו החדש. אשמח לשמוע אם למישהו הארה או הערה בנושא.

^^^

לסיכום, אני כרגע בתהליכים להחזרת המחשב, מתלבטת אם לתקן אותו ולהישאר איתו או פשוט לחסוך לעצמי כאב ראש (אבל לא כסף..) ולהשקיע במק שייצא עוד חודש בארץ והוא דומה בביצועיו למחשב הנ"ל (רק כפול במחיר!)

J.

פורסם

המשפט הזה מסכם הכל:

לאחר גלישה קצרה באינטרנט למדתי מספר דברים:

בודקים לפני שקונים :xyxthumbs:

1. אכן התנהלות גרועה במחינתם

2. לא חושב שקשור. סוללות מטבען לא מחזיקות הרבה זמן בטח שלא שנתיים שלוש עם הזמן זמן העבודה יורדת

5. לא חושב שיש לכך ביסוס.

פורסם
  • מחבר

רפי

נכון שבודקים, כשמחפשים המלצות ניתן למצוא הרבה לדגם הזה, גם ביקורות של אתרים מחו"ל, אך עד שלא מחפשים את התקלות לא יודעים על קיומן.

באופן פרדוקסלי המקום היחיד עליו ניתן ללמוד על בעיות החומרה הן בתוך הפורומים של אתר דל.

לגבי הסוללות: סוללות ליתיום בעלות 9 תאים אמורות להחזיק יותר. לפחות כך מפרסמים אותן. בכל מקרה זה לא משנה את העובדה שמדובר בהטעיית הלקוח.

פורסם

למישהו ידוע אם הבעיות הנ"ל נוגעות גם לסדרה העסקית בכלל ולE6410 בפרט?

פורסם

אני לא מכיר את הדגם לעומק, אז אני יכול לתת רק מספר הערות קטנות כלליות:

לדגם הספציפי הזה (לא ביררתי על דגמים אחרים של דל) יש בעיית חימום עקב איכות בנייה בינונית- המעבד והHD חולקים מאוורר.

כמעט ואין מחשב נייד שבו יש מאוורר נפרד לדיסק הקשיח (או בכלל מאוורר נוסף מעבר לגוף הקירור המרכזי). כך שזו לא הסיבה. עם זאת, בהחלט ייתכן שתכנון לא אידאלי של מיקום הרכיבים ופיזור החום יכול להוביל לחימום יתר והתבלות מהירה יותר של חלקים מסוימים (דיסק קשיח בפרט). יש לי נייד ישן שסובל מבעיה דומה (צריך להחליף דיסק קשיח כל שנה וחצי - שנתיים).

קראתי הרבה דיווחים של בעייה בHD שיש לי - SATA RPM7200 500G, שהוא דרגה מעל הRPM5400 .

מה שקורה בעצם שהדיסק מתחמם מהר, רועד ועושה רעש. זו אותה בעייה גם במאקים עם אותו הארד דיסק. באופן אישי אני חייבת הארד דיסק מהיר לעבודת עריכה (7200 נחשב למינימום בשביל זה), אבל אם אתם לא עורכים על המחשב RPM5400 זה בהחלט מומלץ ועדיף (בייחוד על מחשב נייד).

לא יודע לגבי הדיסק הספציפי, אבל באופן כללי דיסקים של 7200RPM כבר די נפוצים במחשבים ניידים, ובממוצע לא מתחממים/רועשים יותר, או אם כן, אז בצורה זניחה. אין ממש סיבה ללכת על קשיח 5400RPM, חוץ מחיסכון קטן במחיר. כמובן, מי שיכול להשקיע ורוצה להנות מכל העולמות - מהירות ושקט - שיילך על SSD.

פורסם

2 הסנט שלי :

לא למהר לקנות את המעבדים החדשים ביותר שיצאו.

כפי שכתבת בסעיף 5...

תישארו בינתיים עם ה-core 2 duo !!

פורסם

אוכל לומר לך (וגם לאחרים) מניסיוני רכשיה של 3 מחשבי דל מסוג XPS studio 13" כרטיסי מסך שלNVIDIA מעבד מהדור הקודם

שהמחשבים עובדים מצוין

הנקודה שזה לא מהסדרה החדשה כמו שאת קנית

עוד נקודה כרטיס מסך שונה לדל יש ניסיון מעולה עם NVIDIA

המחשב שאת רכשת יש בו יותר מידי חידושים ולדעתי לא ברור האם המוצר עבר מספיק בדיקות כנדרש

הוזכרה פה הדוגמא של אפל : אפל אוהבם חידושים אבל הם בודקים היטב כל נושא עודה שהם לא הכניסו לניידים ATI או USB3

במקרה שלך הייתי מחליף את הנייד לנייד אחר

DELL חברה די רצינית ואם תפגע באיכות המוצר שלה כמו שאת מציינת היא תפגע קשות

בהצלחה

פורסם

אני מצטער לשמוע על החוויה שעברת, האמת היא שגם בבירורים בפורמים פה בארץ שמעתי שיש בעיה עם הסדרה הזו... של כל ה 155X וכ'.

אני לא יודע אם לבוא ולומר באופן גורף כמו שכמה פה זרקו "להימנע מלקנות את המעבדים החדשים" זה באמת רעיון חכם, ייתכן וזו רק הייתה בעיה נקודתית.. לא שמעתי על בעיות כאלו אצל חברות אחרות.

מה עשית בסופו של דבר עם המחשבים?

פורסם

תומכת במה ש WOODI אמר,

לפני מספר חודשים הייתי קרובה לקניית ה 1557 ואחרי חיפוש קטן מצאתי לא מעט בעיות בכל סדרת המעבדים הנ"ל שלהם I3 I5 I7

על כן ירדתי מהנושא.

לפי חיפוש שלי (ויתקנו אותי אחרים אם הם מכירים יותר טוב) הבעיות הנ"ל הן רק ב DELL ורק לסדרה הזאת.

ממה שהבנתי סביר להניח שהם לא ישקיעו בפתרון הבעיה הנ"ל אולי רק כמה שדרוגים שגם לא בהכרח יעזרו, אם כבר, רק לחכות לסדרה חדשה שתצא.

ובינתיים לחפש מחשב אחר.

פורסם

שניה, לא הבנתי, הבעיות עם המעבדים זה רק בסידרה הזאת? כי אני שוקל עכשיו לקנות VOSTRO עם I5.

בכל מיקרה נשמע שתמיכה עוד די בסדר רק שהמחשב עצמו בצורה מוזרה שלא נשמעת אופיינית לדל קצת עשוי מוזר.

המון בהצלחה בכל מיקרה

אגב, אם את יכולה לקנות את המקבוק פרו בחו"ל תדעי שהוא יהיה לך הרבה הרבה יותר זול

פורסם
  • מחבר

היי, תודה, החוויה הזו לימדה אותי לבדוק כל דבר בעצמי לפני ההשקעה X_X

1.פומיקי: ידוע לך אם מדובר בבעייה בכל הסדרה של דל ה155X או רק בניידים בעלי המעבדים החדשים שהם בעייתים?

2. טעיתי, המעבד והכרטיס הגרפי חולקים מאוור וזה מה שיוצר את החימום, כך טוען מהנדס שפתח מחשב כזה.

3. אני מחזירה את המחשב לחברה, למזלי לדל יש התחייבות לקבל אותו חזרה (מלבד זאת שקיים חוק להגנת הצרכן למי שלא יודע)

4. יש לכם המלצה לתחליף??בנתיים היחיד שעולה בחשבון זה המקבוק החדש בייבוא אישי (לחסוך לעצמי כמעט 3000 שח) ועדיין הוא הרבה מעל התקציב.

ככל שאני מחפשת בנט אני מתחילה להאמין שלא ניתן למצוא נייד איכותי דיו בפחות מ7500 שח (ואם כך כבר כדאי להשקיע במק), או שעדיף להסתפק בנייד מדור ישן יותר (וכך גם זול יותר) וסביר להניח שלא אוכל לערוך עליו וידאו.

פורסם

היי, תודה, החוויה הזו לימדה אותי לבדוק כל דבר בעצמי לפני ההשקעה X_X

1.פומיקי: ידוע לך אם מדובר בבעייה בכל הסדרה של דל ה155X או רק בניידים בעלי המעבדים החדשים שהם בעייתים?

אחרי חיפוש קל:

http://www.notebookforums.com/thread231806.html

http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/67007-new-laptop-no-audio-programs-freeze.html

אז כן, כנראה שזה בכל ה 155X, שיש להם את סוג המעבד הזה בשילוב עם הכרטיס.

אולי זה יכול לעזור:

http://www.tapuz.co.il/TapuzForum/main/Viewmsg.asp?forum=1372&msgid=140851039

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים