עבור לתוכן

גיבוי הרג'יסטרי לפני ביצוע שינויים שונים &#148

Featured Replies

פורסם

אני מציע לכל אחד שמנסה את זה לבצע גיבוי REGISTRY קודם לכן.

REGISTRY זה לא משהו בשביל לעשות דאבל קליק ולגמור.

פורסם

גיבוי למה בדיוק? לשורה אחת?

:s05:

פורסם
  • מחבר

כן. אני בעבודה משנה לפעמים ערך בודד ב-REGISTRY ומפיל בכוונה מערכות שלמות. זה לא משחק ילדים.

פורסם

כן, אתה צודק. מערכת של מנהל רשת ומערכת ביתית זה ממש אותו דבר. :facepalm:

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה אתה רוצה, אתה אמור להיות זה שמגן על המשתמשים, לא זה שמזלזל בדבריי.

בכל מקרה אני את שלי אמרתי, לא משנה איפה, כשמשחקים ברישום של חלונות תמיד צריך לבצע גיבוי.

פורסם

יש הגנה ויש הגזמה.

באותה נימה אפשר להמליץ שלפני התקנת כל תוכנה ופתיחת כל אתר אינטרנט צריך ליצור נקודת גיבוי מלאה של System Restore.

הסיכון למחשב בהתקנת תוכנה שמעתיקה אי אילו קבצים לספריות מערכת ומכניסה/משנה ערכים רבים (לפעמים עשרות) ב-registry הרבה יותר גדול מאשר שינוי בודד.

תפעיל את הראש. זה לא כאילו מישהו המליץ לו למחוק/להוסיף עצים שלמים ב-registry בלי לעשות גיבוי. מה כבר יכול להיגרם ע"י שינוי נקודתי במקום אחד ויחיד, שאתה יודע בדיוק איפה הוא ועל מה הוא משפיע?

פורסם
  • מחבר

מה כבר יכול להיגרם ע"י שינוי נקודתי במקום אחד ויחיד, שאתה יודע בדיוק איפה הוא ועל מה הוא משפיע?

אני לא יודע מה אתה עושה בחיים אבל אתה פשוט הולך עם הראש בקיר.

גיבוי REGISTRY נעשה בקליק אחד ולא צריך להמשיך לבבל"ת על זה לאורך 3 תגובות

בדיוק כמו ש SYSTEM RESTORE עושים בכל פעם שאתה מתקין CODEC,מתקין כל תוכנה מעבר ל-WINRAR בערך.

זה הסיבה שהמחשב שלי שמפוצץ כל הזמן בתוכנות בדיקה ומנהלי התקן שונים ומשונים, CODECים, ועוד מלא דברים שכל אחד עושה יומיומית מחזיק מעמד שנתיים ללא פורמט אחד.

התיאוריה שלי פשוטה: מי שמשחק בגפרורים כדאי שיהיה מוכן לכבות את השריפה.

פורסם

חברים יקרים הנושא פוצל מהדיון המקורי והועבר לפורום חלונות להמשך דיון פורה.

ערכתי את הכותרת, אלכס אם בא לך ערוך אותה מחדש לפי שיקול דעתך.

2 הסנט שלי בעניין:

זה הסיבה שהמחשב שלי שמפוצץ כל הזמן בתוכנות בדיקה ומנהלי התקן שונים ומשונים, CODECים,

ועוד מלא דברים שכל אחד עושה יומיומית מחזיק מעמד שנתיים ללא פורמט אחד.

לפי דעתי זה סתם מעמיס ומאט את העבודה שלך.

זה בסה"כ מחשב ביתי

את החומרים החשובים באמת מגבים (אונליין, על הרדיסק חיצוני או נייד וכו')

לגבי כל השאר - אני עם מחשב מלפני 5+ שנים בערך (את'לון X2 939) שרץ מהר עד היום ומספיק לי להכל

(כולל משחקים חדשים כל עוד אני דואג להחליף כ.מסך)

גם אני לא מפרמט (לא פרמטתי פעם אחת ב 5 השנים האלה למעט התקנה של WIN7 שנעשתה בגלל רצון לשדרג)

אבל בניגוד אליך-

אני אף פעם לא מגבה לפני שינויים ברג'יסטרי, לא מתקין A/V (אף פעם) או פירוול תוכנתי,

לא עושה system restore ואף דואג לכבות את הפונק' הזו לחלוטין שלא תתבצע גם אוטומטית.

הדברים האלה חשובים רק בסביבות עסקיות שבהן זמן = כסף, יש הרבה ציוד (סיכוי מצטבר גבוהה יותר לתקלה)

ומשתמשי קצה שיכולים בקלות להרוס דברים במיוחד כשהם מתעסקים בציוד שלא בבעלותם ולא אכפת להם ממנו.

אז אני מסכים שבסביבה עסקית יש להתעסקויות הללו סיבות טובות וחשוב מאוד להקפיד על הנ"ל.

אבל בסביבה הביתית זה עניין של העדפה אישית ונסיון, ואני אישית חושב שזה בזבוז זמן משווע להתעסק בזה בבית.

כל עוד החומר הבאמת חשוב שלך מגובה - אם כבר יקרה משהו

(מה שלא תמיד סביר ונמצא בתלות באיזה משתמש אתה בדיוק, ברמת הידע ובפעולות שאתה בוחר לבצע ביום יום)

אז זה ממש לא נורא:

ובכל מקרה כך אתה מרוויח את הזמן שחסכת בהתעסקויות האלה

וגם את והמהירות שהמחשב שלך רץ בה בלי כל התוכנות המיותרות האלה לגיבוי הגנה ובדיקה וכו'.

המנטרה שלי היא: אם גם ככה הסיכוי שיקרה אסון הוא קטן

(שוב, זה כתלות במשתמש - אבל במקרה האישי שלי למשל אני מאמין שהסיכוי קטן מאוד - מה שממשיך להוכיח את עצמו עם השנים)

אז למה לטרוח ולהשקיע ולבזבז זמן, דאגות מיותרות ומשאבים לא מעטים - כשאפשר פשוט לגבות את מה שבאמת חשוב וזהו?

פורסם

דעתי בעניין זה כדעתו של אריק.

אני לא זוכר מתי התקנתי לאחרונה מערכת הפעלה מאפס על מחשב שלא היה חדש. מעבר לגיבוי נתונים חשובים, אני מבצע פעם בכמה חודשים גיבוי מלא של כונן מערכת ההפעלה באמצעות Acronis, וזהו. הפעמים היחידות שיצא לי להשתמש בגיבויים אלה היו במקרים של קריסה פיזית של הארד דיסק. וכל המחשבים שלי רצים בסדר גמור.

פורסם

לא יודע מה איתכם, אני מפרמט כל שנה בערך ואני מאוד נהנה מהמצב...

יש לי את כל התוכנות הבסיסיות ואת כל מה שאני צריך על דיסק און קי

ואני נהנה משני העולמות- גם אין שום תוכנות לשמירה על המחשב, וגם אני מתקין כל תוכנה שאני מוצא באינטרנט...

פורסם
  • מחבר

אנשים עוד ייבהלו פה מכל ה"לגבות REGISTRY" בגישה הזאת. זה בסה"כ נעשה כך:

start>run>regedit ואחרי זה בתפריט file>export וזהו עניין של שנייה.

גם יצירת נקודת ביטחון חדשה של SYSTEM RESTORE לוקחת 10 שניות וגיבוי REGISTRY הנ"ל לוקח שנייה אז גם אם אני עושה את זה פעם בשבוע זה שטויות.

אין כזה דבר בטוח מדיי.

מי שמזלזל לחלוטין בהגנה על קבצי מערכת, בסופו של דבר מוצא עצמו פותח שאילתות בפורום תמיכה טכנית\WINDOWS ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים