עבור לתוכן

OC גם למעבד וגם לכרטיס מסך (gigabyte p35d3sl-e6750-8600gt) קירור עד 350 ש"ח

Featured Replies

פורסם

• פעם ראשונה שאני מנסה, אז תהיו סלחנים לגבי טעויות של מתחילים ... :)
    המפרט :
    • לוח אם : p35-d3sl
    • מעבד : E6750
    • זיכרון : 2gb 800mhz (CEON )

זכרון סטדנרטי

• כרטיס מסך : inno3d nvidia 8600gt
  • קירור : מעבד - ezcool (אין לי מושג איזה דגם -איך בודקים ?)

מארז - ezcool x2 12X12cm ועוד אחד קטן על גב המארז אני חושב 9X9cm

[list/]

עברתי על שתי המדריכים בכלליות מה שיש כאן באתר ועוד אחד מhttp://www.tomshardware.co.uk/forum/page-245679_11_0.html

כרגע אני מריץ S&M על השינויים הבאים:

מהירות שעון: 3504 (438*8)

מתח מעבד : 1.35v כל השאר נורמל

SPD : 2.00

Memory Frequency: 800 (826~)zzz

אחרי הבדיקה בהנחה שהכל יעבור ,איזה תוצאות אני יצטרך להעלות לפורום כדאי לקבל חוות דעת אם הכל תקין?

איך אני אדע שהזיכרון עובד כמו שצריך ?

האם אני יכול לנסות לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך?

*מהירות המעבד מספקת מעל ומעבר אותי אם הכל תקין

תודה מראש...

פורסם

קשה לי להאמין שלוח האם שלך יעמוד בבאס כזה יציב..

על כל מקרה..תריץ גם OCCT או PRIME95..לזיכרון תריץ MEMTEST..ומה הטמפ' במאמץ ? בדוק אם REAL TEMP או CORE TEMP..

לגבי הOC לכרטיס המסך..קודם תסיים עם המעבד..ולאחר מכן תבצע לכרטיס המסך..

פורסם
  • מחבר

לפני 10 דק' סיים עם המעבד , עכשיו זיכרון...

ואני יעלה תוצאות ...

s&m לא מספק את כל הבדיקות הנחוצות ? (סימנתי גם MEMORYTEST )

core temp בנתיים לא עבר את ה 61 כנראה האיוורור מצליח להחזיק ...

פורסם

הוא מספק..אבל רצוי לבדוק עם עוד תוכנה שתהיה לך עוד אינדיקציה..והטמפ' סבירה בהחלט..

פורסם
  • מחבר

סיכום ביניים :

S&M : cpu 75%l load , long

memory ,long

הכל PASSED וטמפ' - לא יותר מ61 מעלות

ועכשיו החלק המוזר OCCT :

קודם כל יש הפרש של 5 מעלות בין speedfan ל core temp

cpu occt 1hour: עבר עם מקס 65 מעלות בcore temp , ו68-70 מעלות ב speedfan שהיווה מוניטור לתוכנה

cpu linpack max: אחרי 30 שניות הטמפ' הגיעו ל 70-75 מעלות והפסקתי , מה זו הבדיקה הזו ?

מה אני אמור להסיק ?

*יום ראשון אני אלך לרכוש מאוורר למעבד והתקציב הוא עד 350 ש"ח (הגיוני ,לא??) לכן אצטרך בנוסף המלצה... (אני רוצה להחזיק את המחשב שכבר בן שנה וחצי לפחות לעוד שנה, הוא אמור להחזיק תוכנות כמו MATLAB,ORCAD,PROTEUS,PHOTOSHOP,PREMIRE)

(taotao - אני ממש מעריך את העזרה שלך ,שוב תודה)

פורסם

ההפרש בטמפ' נובע מTJ שונה בין התוכנות..איזה סטפינג המעבד שלך ? על כל מקרה אני הייתי סומך על CORE TEMP..

ותבצע את המבחן הOCCT..שכן מבחן הlinpack מיותר ומכביד באופן לא ראלי על המערכת..

מסקנה ? שהטמפ' שלך גבוהות כבר..לגבי המלצה לקירור..תוסיף בבקשה את התקציב לכותרת..וב200+- שקלים יש לך את הMUGEN 2 של SCYTHE שיתן לך את הביצועים הכי טובים ביחס למחיר..

שמחתי לעזור... ;D

פורסם
  • מחבר

אוקי , אז כאן בעצם סיימתי את הOC למעבד ,בהתחשב בעובדה שרק שיניתי את ה FSB וה SPD כל , הסיפור לא כזה נורא.

רק צריך להוסיף את הקירור למעבד ?

מה עכשיו עושים עם הכרטיס גרפי ? הבנתי שצריך את התוכנה RIVA

מה הגבול של הטמפ' ? ומה הכלי הכי טוב למדוד אותה ?

האיוורור של הכרטיס ממש צולע מאוורר קטן

פורסם

כן הטמפ' שלך במאמץ כבר בגבול..ככה שבימים חמים הם יגיעו גם יותר רחוק..

לגבי OC לכרטיס מסך יש לך מדריך במדור המדריכים באתר..כמו כן יש לא מעט מידע בפורום תריץ חיפוש קטן..

אם משהו לא מובן או נתקעת אל כאן..

פורסם
  • מחבר

טוב מחר אני הולך לבדוק על ה MUGEN 2 ...

אני צריך לקנות בנוסף משחה ? אם כן איזו משחה ?

אני מקווה הגוף קירור לא דבוק לי עכשיו למעבד, אחרת מה צריך לעשות ?

פורסם

משחה אתה מקבל עם הקירור החדש שאתה רוכש ... בנוסף כדאי לקנות משחה לעתיד כי מומלץ להחליף פעם בשנה +- ...

אם המשחה טרמית שלך יבשה הקירור עדיין יצא מהמקום פשוט אתה תצטרך לנקות בזהירות מהמעבד את המשחה ע"י חומר שמכיל אלכוהול כמו אציתון ועם צמר גפן להוריד את המשחה ולנקות טוב טוב את המעבד

יש לך מלא מדריכים איך לשים משחה טרמית ... הצעה שלי יש שיטה נוחה מאד עם כרטיס אשראי\רישיו\כרטיס ביקור < עדיף

אתה פשוט מורח פס על המעבד ועם הכרטיס מורח על כל המעבד ככה שאתה מקבל שיכבה אחידה וישרה

פורסם

1. לא מחייב לרכוש משחה יעודית..שכן עם הקירור מגיעה משחה.

2. ואם הגוף קירור "דבוק" למעבד..פשוט לפני שאתה מסיר אותו..תזיז את הגוף קירור ימינה ושמאלה עד שהוא יצא..

3. משחה לא צריך להחליף כל שנה+-..שכן היא מספיקה להרבה יותר..ברגע שרואים שהטמפ' מוגזמות..ואין אבק או השפעה של טמפ' הסביבה..זה הזמן להחליף.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין מחכה לMUGEN 2 ...

הורדתי את ה FSB ל400 כדי לשמור על יחס 1:1

העניין הוא שאני רוצה לעבור את ה463~@400 בשביל זה קניתי את הקירור...

מה שגורר שהיחס מעבד-זיכרון כבר לא ישאר 1:1 , לפי מה שהבנתי OC לזכרונות סטנדרטים אינו מומלץ ? , לכן האם להחליפם ? או שיש פתרון אחר?

בינתיים אני יעלה תמונות של המארז עם סידור המאוורים הקיימים. [br]פורסם בתאריך: 7.04.2009 בשעה 11:03:01

http://img17.imageshack.us/gal.php?g=img21201.jpg
פורסם

אין בעיה עם OC לזיכרון..אבל רוב הסיכוים שהם פשוט לא יתמודדו עם תדר גבוה יותר..וגם לוח האם יגביל אותך מעבר ל400+..

אז תחליף חצי מערכת ? :s05:

פורסם
  • מחבר

זה לוח טוב לOC , לא ?, אני יודע שהמעבד לא משהו אבל אני גם לא רוצה יותר מדי... (3600-3700)

הצלחתי להעלות את הווינדוס עם 475*8 , אבל הזכרונות כבר הגיעו ל960~ , אני מעוניין בפחות

ddr2=+0.3v

mch=+0.2v

fsb=+0.2v

cpu=1.4v

לא הצלחתי להפעיל STRESS ואני חושב שהזכרונות הכשילו , הטמפ' היו על 38 מעלות והלוח 32-35 דרך הBIOS (איזו תוכנה נותנת טמפ' ללוח?)

עכשיו השקעתי בקירור למעבד אז נניח עוד 400 ש"ח לזוג זכרון טוב וסיימתי ... עד הקיץ שמחירי כרטיסי המסך ירדו או לקראת קריסמס שנה הבאה,

או שפשוט להמשיך ככה ולחכות שנתיים כדי לקנות מחשב חדש... (crysis עובד עכשיו ב 10-14FPS מדכא לא ?,PREMIRE עושה לחיים עם הזיכרון... :D)

פורסם
  • מחבר

יש כאן עוד שותף לדעתו של taotao?

הגיע הMUGEN , אני אמור להתרגש ? אחלה חנות נעה מחשבים...

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים