עבור לתוכן

האמת מאחורי המצב העגום ב INTEL כיום

Featured Replies

פורסם

הערוץ הבא די ידוע בכתבות החשיפה שלו, בהדלפות הקבועות והדי מדויקות שהוא מקבל ואנליזות המצב המעניינות שלו. הפעם הוא מתמקד באינטל - חברה שבשנים האחרונות פשוט קפאה על השמרים ושהצליחה לתת למתחרה שקטנה ממנה בעשרות מונים להוציא מוצרים מתחרים (אם זה מעבדי הרייזן לשוק השולחני, או לאחרונה הרייזן לנייד) טובים משמעותית, ללא יכולת להתחרות לפחות כמה שנים קדימה כפי שזה נראה היום (לפי הערכות רק ב 2023 החברה תגיע ל 7NM, טכנולוגיית מזעור שהמתחרה שלה כבר נמצאת בו כמעט שנה).

אז אם אתם באמת רוצים להבין למה זה כך ומה עומד מאחורי זה, אני אישית למדתי די הרבה מהכתבה הנ"ל:

פורסם

אכן המצב של אינטל גרוע...

במיוחד שהם משיקים את סדרת מעבדי Core i9-10900F שצורכים במאמץ 224W ומגיעים ל-90C מעלות על קירור מקצועי!

פורסם

מצב גרוע ?

מישהו טרח לבדוק את הרווחים של אינטל ?

פורסם

הכותרת ( הלא ברורה ) תפסה לי את העין שככה דפדפתי בדיוני מעבדים.

המצב של אינטל טוב מאוד מבחינת יחס תחזיות\בפועל נכון לרגע זה. אפשר להגיד אפילו מצבם מצוין. בתחום השרתים יש להם בוחטות, כ"כ הרבה בוחטות ש -

מבחינת פידיון אין ל AMD כאלה נתחים נכון להיום. חבר קרוב שלי שחי בסיאטל והוא הייטקיסט בדרג יחיסת בכיר ( מקצועי, לא ניהולי ) עובד מול אינטל,

הם אחד הלקוחות הגדולים שלו בתחום הנטוורקינג והוא כנראה בדרך לעבור לשם. התנאים שלו, ששמעתי - נפלה לי הלסת לריצפה.

לכן, אני לא כ"כ מבין את הכותרת. הסרטון הוא בעצם אוסף של ידיעות שהבחור ליקט מהרשת.. נתן הרבה ידיעות והוסיף את הדיעות שלו בחלק מהנושאים.

מצב עגום מצטייר כחברה קורסת או בדרך לשם, אבל זה לא המצב באינטל. זאת אומרת הכוונה שהיום יש עדיפות ברוב המקרים לרכישת RYZEN,

אם זה אפשר להסכים.. לא עם הכותרת הזו.

פורסם

המצב של אינטל בתחום המעבדים מול המתחרה הישירה AMD הוא באמת לא אידיאלי.

אבל בניגוד למצב שהיה לפני 15-20 שנה בערך, כשהם התחרו מול AMD בסבב הקודם (בתקופת ה-Athlon והפנטיום 4...), הפעם - לאינטל כנראה פשוט לא אכפת...

היא כבר מזמן לא חברה לייצור מעבדים. רוב הפוקוס העסקי שלה בכלל לא נמצא שם, אלא בדברים אחרים לגמרי.

מספיק לראות את מסיבות העיתונאים הגדולות שלהם בתערוכות הטכנולוגיה הגדולות - המעבדים בקושי מוזכרים שם, אם בכלל.

פורסם

השאלה היא האם הזילזול המוחלט שלהם בשוק הזה יבוא לנשוך אותם בטוסיק בסוף ולפי הגרפים של ההכנסות שלהם נראה שזאת בהחלט אפשרות ומספיק שיהיה כמה חוות שרתים מרכזיות שיחליטו לעבור לאדומים ויתחילו מפולת לכיוון האדומים.
(אין לי שום ספק שמעבדים לשוק הביתי לא מעניינים את אינטל אפילו טיפה)

פורסם

דווקא נראה שזה כן מעניין את אינטל, השוק הביתי.

הנה, לפי ההדלפות והשמועות ( כמו לגבי  AMD ),

תוקדם השקת הדור ה - 11  של המעבדים,

כתגובה להכרזה הצפויה של AMD.

https://www.techradar.com/uk/amp/news/intel-rocket-lake-12th-gen-cpus-could-be-released-in-a-hurry-to-try-to-combat-amd-ryzen-4000-threat

נערך על-ידי napoleon45

פורסם

איך זה סותר? ברור שהם מוציאים מעבדים חדשים... זה עדיין לא אומר שהפוקוס של החברה, כחברה, כבר לא ממש נמצא במחלקת המעבדים הביתיים.

בפעמיים שהייתי בדוכני הענק של אינטל ב-CES, התקשתי למצוא את העמדה שהם שמו עבור המעבדים שלהם - וגם זה - היה בכלל למעבדים הניידים ולא לשולחניים.. על שולחן קטן בפינה, בניגוד מוחלט לגודל העצום של הדוכן שהיה להם (בין הגדולים ביותר בכל התערוכה), שכלל אינסוף עמדות VR, מכונית של BMW בתוך הדוכן, עמדות של טכנולוגיה לבישה מכל הסוגים, איזורי ישיבה והרצאה.... פשוט דוכן ענק בשתי קומות. בתוך כל זה, אם חיפשת טוב, מצאת שולחן קטן בפינה עם 2 לפטופים שמציגים את המעבדים הניידים מהדור החדש שלהם. מעבדים שולחניים? לא מעניין אף אחד באינטל כנראה.

פורסם

אתה לא יודע מה יש לך עד שאתה מאבד את זה. מדובר בחתיכת הכנסה קבועה לאינטל והיא תרגיש טוב טוב בחסרונה אם וכאשר AMD ידחפו רגל בתחום השרתים.

התערוכות הנ"ל הן לחדשנות ובאמת אין להם מה להציג שם מעבדים. אנשים לא רוצים לראות אותו מעבד רק חזק יותר אלא גימיק כמו אוטו "אינטליגנט".

פורסם

^^^  צודק.

התערוכה היא תערוכת צרכנות - לא קומפיוטקס !

אין לצפות לתצוגת כלי מטבח  בתערוכה שמוקדשת 

לציוד צלילה ......

פורסם

ספר את זה ל-AMD שהציגה שם בגאווה את Ryzen, סדרת המעבדים השולחניים (וגם הניידים) החדשה שלהם על כל צורותיה, או לקוואלקום שהציגה בגאווה את הסנאפדרגון החדש שלה.

פורסם

אין ממש מה לספר 😊

ככה זה, הקטנים מתרוצצים וצועקים מעל כל

במה אפשרית, כי רוצים / צריכים למשוך תשומת לב.

אינטל, פחות בעניין.

האם זה ( ההתנהלות של אינטל ) נכון ? נחיה ונראה.

בכל מקרה, הכותרת דרמטית מידי ולא ממש קשורה למציאות

העכשוית לפחות.

כמו nec_000  שמספיד את אינטל כבר שנתיים תחת כל עץ רענן

בעוד אינטל שוברת שיאי הכנסות מידי רבעון.

לא ממעיט מהישיגיה של AMD וזה בהחלט מבורך עבורנו, הצרכנים,

ואולי אי שם בעתיד אינטל אכן תרד מגדולתה, אבל, חכו עם זה !

פורסם

לא יכולתי להתאפק...:smiley1: Intel inside

bb2e91241f79debb67cdb8e28e5958bd70a0fe2e5e4cc8d846f493caf3b052f1.png

פורסם
ציטוט של urib

לא יכולתי להתאפק

וחבל שכך .....   :S

פורסם
ציטוט של napoleon45

וחבל שכך .....   :S

קצת הומור לא מזיק בתקופה הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים