עבור לתוכן

צניחה דרמטית במחירי כונני SSD

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

למערכת מקצועית שאין אפשרות לעצור את עבודתה,

או להקים מערך raid במחשב PC רגיל, או לעבוד עם תחנת עבודה מקצועית שיש לה raid ושני ספקי כח...

הנזק הכספי בשל אבדן העבודה במקרה קריסת המחשב, עולה לעין שעור לעומת עלותו של המחשב המקצועי,

שמגיע טיפוסית ל- 2500-4000$ בימנו. זה לא כזה יקר...

• תגובות 468
  • צפיות 305.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עקבתי אחרי הכונני SSD של crucial כי שלי התקלקל (המחשב נתקע כל כמה דקות למספר שניות). איך אני יודע שזה ה SSD? עשיתי פרמוט ולא עזר. התקנתי windows חדש על כונן ה HDD ורץ חלק. 

דיברתי עם crucial, אמרו לי לשלוח אליהם את המוצר. בדקתי בדואר ישראל ועלות המשלוח היא סביב ה 50 ש"ח. עם כל הטרטור הזה ולחכות עד שישלחו בחזרה עדיף לקנות כונן חדש (240gb). שמתי לב שהמחירים עלו סביב ה 9-10 דולר, לא משנה באיזה נפח. איך זה שהמחיר פתאום עלה והאם צפויה להיות ירידה שוב בקרוב? 

פורסם

תבדוק את נתוני ה-SMART וכל נתון דיאגנוסטיקה אחר ב-Srorage Executive. תבדוק על הדרך אם יש עדכון קושחה.

שלח את הנתונים האלה אל Crucial ואם יש איזה משהו שמעיד שהכונן לא בסדר אולי יחסך ממך המשלוח אליהם.

לא הייתי קונה היום כונן 256GB. ממד לא משתלם כשיש כונני 500GB באזור ה-60 דולר כמו ה-WD Blue.

המחירים ירדו בעונת החגים. לפעמים הם עולים קצת בחזרה ולפעמים נשארים קבועים. לא יודע מתי תהיה ירידת המחיר הבאה. על פי השמועות היצרניות דווקא זוממות מגמה הפוכה (אחרי שנתיים של ירידות מחירים) וכבר צצים דיווחים על תקלות, חוסרים בשבבי NAND איכותיים וכו'.

לא יודע מה צופנת בח7בה השנה הקרובה מבחינת מחיר, אבל הגישה שלי היא לקנות כשצריך.

כשמחכים לירידת מחיר, עד שהיא מגיעה, אם בכלל, לפעמים הרכיב כבר לא כזה משתלם באותה תקופה.

תשווה עלות של כונן חדש לעלות המשלוח (לדעתי יעלה פחות מ-50 ₪. יותר לכיוון של 25–30 ₪ אם אתה שולח באריזה המקורית בתוך מעטפה מרופדת) + עוגמת הנפש/אובדן תפוקה בתקופה שתהיה בלי הכונן ותקבע לאן נוטה הכף.

פורסם
ציטוט של About:blank

תבדוק את נתוני ה-SMART וכל נתון דיאגנוסטיקה אחר ב-Srorage Executive. תבדוק על הדרך אם יש עדכון קושחה.

שלח את הנתונים האלה אל Crucial ואם יש איזה משהו שמעיד שהכונן לא בסדר אולי יחסך ממך המשלוח אליהם.

לא הייתי קונה היום כונן 256GB. ממד לא משתלם כשיש כונני 500GB באזור ה-60 דולר כמו ה-WD Blue.

המחירים ירדו בעונת החגים. לפעמים הם עולים קצת בחזרה ולפעמים נשארים קבועים. לא יודע מתי תהיה ירידת המחיר הבאה. על פי השמועות היצרניות דווקא זוממות מגמה הפוכה (אחרי שנתיים של ירידות מחירים) וכבר צצים דיווחים על תקלות, חוסרים בשבבי NAND איכותיים וכו'.

לא יודע מה צופנת בח7בה השנה הקרובה מבחינת מחיר, אבל הגישה שלי היא לקנות כשצריך.

כשמחכים לירידת מחיר, עד שהיא מגיעה, אם בכלל, לפעמים הרכיב כבר לא כזה משתלם באותה תקופה.

תשווה עלות של כונן חדש לעלות המשלוח (לדעתי יעלה פחות מ-50 ₪. יותר לכיוון של 25–30 ₪ אם אתה שולח באריזה המקורית בתוך מעטפה מרופדת) + עוגמת הנפש/אובדן תפוקה בתקופה שתהיה בלי הכונן ותקבע לאן נוטה הכף.

קניתי כבר 480 ג'יגה של kingstone במחיר של 53 דולר עם משלוח חינם. 500 ג'יגה של crucial עלה באיזור ה 70 ש"ח יותר ומביקורות באמזון או ברחבי הרשת ראיתי שאין כזה הבדל משמעותי ולכן הלכתי על האופציה הזולה. מה גם שלא בא לי לתת שוב מכספי ל crucial אחרי שהכונן הנוכחי כשל אחרי פחות משנתיים של שימוש ואכן נגרמה לי עגמת נפש עד שהבנתי שהבעיה בכונן הקשיח כי בבדיקה הכל יצא תקין. דיברתי עם התמיכה שלהם ושאלתי האם יש אופציה להוסיף כסף ולקחת כונן גדול יותר ואמרו לי שלא. כמו שאמרת, עשיתי את השיקולים שלי והבנתי שלא שווה לי הטרטור של השליחה בדואר והלחכות שישלחו לי כונן אחר וכו ולכן החלטתי ללכת על כונן חדש. השאלה עכשיו היא האם שווה להוסיף את ה 70 שקלים בשביל כונן של crucial ועוד 20 גיגה או שה kingstone  מספיק. 

פורסם

זה לא עוד 20GB. כל כונני חצי הטרה הם בנפח של 480GB ב-Windows בגלל הדרך שבה סופרים קילו-בתים. יש כאלה שקוראים לזה על האריזה 512, 500 או 480, אבל בכולם הנפח זהה בפועל.

כל SSD יהיה טוב באותה מידה לשימושים ביתיים/משרדיים. לא תרגיש שום הבדל.

ההבדל היחיד הוא באחריות, 5 שנים לעומת 3. האם זה מצדיק תוספת של 70 ₪? אין על זה תשובה חד-משמעית. מכיוון שלא היה לך ממש כוח להתעסק עם אחריות הפעם, הייתי אומר שעבורך האחריות הארוכה יותר לא מצדיקות כנראה את תוספת המחיר.

פורסם

דיסק של 500 יופיע בחלונות כ 465 ולא כ 480. (7 אחוז פחות בתצוגה בינארית)

ה"חוסר" באמת חסר וזה ככל הנראה נובע מכך שהוא משמש פנימית להפעלת וניהול ה SSD.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לגבי זה שקטלתם את Silicon Power, אני עובד עם כונן SSD שלהם מ-2018.

אחלה כונן, 0 בעיות.

קבצים נטענים במהירות רבה, ומי שלא מחפש מהירויות כתיבה/קריאה מטורפות, כונן כזה יכול להתאים. 

למשתמש הביתי הממוצע שבסך הכל עושה עבודה משרדית פשוטה או למערכת HTPC, וגם אפילו למערכת גיימינג צנועה. 

יכול להיות שהיום יש אופציות עדיפות כיוון שהמחירים באמת ירדו, 

אבל אז בנקודת הרכישה (איפשהו ב-2018) זה היה מקסימום GB במינימום $. 

ואני חושב שהביקורות ב-Amazon מדברות בעד עצמן - 

https://www.amazon.com/Silicon-Power-Performance-Internal-SP512GBSS3A55S25/dp/B07997QV4Z/ref=sr_1_1?keywords=SILICON+POWER+512GB&qid=1580463474&sr=8-1

2,128 דירוגים, 82% של 5 כוכבים

רק 5% של 1 כוכבים

אז אני כותב את זה למקרה שמישהו אי פעם אולי יתעניין בכונן שלהם, כדי שלא יקבל את הרושם שזה חרא טהור. כי זה לא. 

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מבחינת ביצועים כל כונן SSD ייתן למשתמש הממוצע את אותה תמורה מבחינת תחושה.

הבעיה עם Silicon Power היא לא הביצועים אלא שהאיכות (קרי שרידות) לא משהו לאורך זמן. בעיקר בגלל איכות השבבים. זה לא אומר שכל כונן שלהם יתקלקל, רק שבדרך כלל בתוספת תקציב לא מאוד גדולה אפשר למצוא כוננים יותר איכותיים. מי שהשיקול היחיד שלו הוא מקסימום נפח במינימום מחיר בדרך כלל לא מסתכל על אמינות כשיקול מרכזי ממילא.

לגבי הביקורות באמאזון, אנשים נוטים לכתוב ביקורות זמן קצר לאחר שקנו את המוצר ולא במרחק של שנה נניח. לא אכנס לכל הפסיכולוגיה של הביקורות ברשת ועד כמה הן לא תמיד מציירות תמונה מלאה, רק אגיד שהן לא מקור אמין ללמוד על אמינות של כונן לאורך זמן.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

האם מישהו נמצא בחיפה ורוצה לרכוש יחד איתי כונן, כדי לעבור את רף המשלוח-חינם? אני מתכנן לרכוש לי 500GB אחד...

פורסם

איזה כונן SSD בנפח 500GB עולה פחות מ-50 דולר (סף המשלוח חינם)? זה נשמע קצת זול מדי.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
ציטוט של About:blank

מבחינת ביצועים כל כונן SSD ייתן למשתמש הממוצע את אותה תמורה מבחינת תחושה.

הבעיה עם Silicon Power היא לא הביצועים אלא שהאיכות (קרי שרידות) לא משהו לאורך זמן. בעיקר בגלל איכות השבבים. זה לא אומר שכל כונן שלהם יתקלקל, רק שבדרך כלל בתוספת תקציב לא מאוד גדולה אפשר למצוא כוננים יותר איכותיים. מי שהשיקול היחיד שלו הוא מקסימום נפח במינימום מחיר בדרך כלל לא מסתכל על אמינות כשיקול מרכזי ממילא.

לגבי הביקורות באמאזון, אנשים נוטים לכתוב ביקורות זמן קצר לאחר שקנו את המוצר ולא במרחק של שנה נניח. לא אכנס לכל הפסיכולוגיה של הביקורות ברשת ועד כמה הן לא תמיד מציירות תמונה מלאה, רק אגיד שהן לא מקור אמין ללמוד על אמינות של כונן לאורך זמן.

נכון, אין מה לעשות, איכות עולה כסף. ומי שרוצה איכות יצטרך לשלם עליה.

אף על פי שבמונחים של היום הפרשי המחירים נאמדים בכמה עשרות שקלים, בנקודת הרכישה (שהייתה איפשהו ב-2018) ה-SSD של Silicon Power היה VFM מעולה, ולכן ראיתי בו רכישה משתלמת. למעשה, עצם כתיבת שורות אלה, שמתבצעת במחשב בו הכונן פועל, מוכיח לי את זה שוב.

לגבי שרידות - כל עוד אין סטטיסטיקה שיכול להציג שחור על גבי לבן שיכולת השרידות של כונני Silicon Power נמוכה מדי, אני לא חושב שאפשר לקבוע אמינות/שרידות. בטח לא בהתבסס על ניסיון של שניים שלושה אנשים שהגיבו כאן לאורך הדיון. מיותר לציין שאין יצרנית שחפה מבעיות, לאנשים יש תקלות עם כוננים מכל הסוגים ומכל הדגמים. ייתכן ש-Silicon Power מציגה אמינות נמוכה יותר, אבל זה בהחלט בגדר השערה. וגם אם ישנה אמינות נמוכה יותר, הרי שיש לברר עד כמה נמוכה יותר, האם רמת האמינות תואמת את רמת המחירים. 

לגבי ביקורות - אני חושב אחרת. 

אדם שאוהב את המוצר שלו, יהנה ממנו וישכח מקיומו. 

אדם שסובל מהמוצר שלו - ידאג שאחרים יוודעו על כך. 

כלומר רוב הסיכויים שאדם ירוץ לפרסם ביקורת שלילית על מוצר לא טוב מאשר שאדם ידאג לפרסם משהו טוב על מוצר שנהנה ממנו. 

הרי זו הבמה שלו להביע את מורת רוחו כלפי המוצר שרכש. 

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

היי, אחרי שהחלפתי למחשב אחד את הכונן שלו, אני רוצה להחליף למחשב נוסף את הדיסק הקשיח שלו ל SSD.

הפעם 500GB.

אני מתלבט בין סמסונג ל Crucial.

פורסם

ישש לי את שניהם באותה מערכת, היום הייתי מעדיף Crucial, כמעט אותם ביצועים בדיוק (סמסונג טיפונת מהיר יותר, אם לא הייתי עושה בנצ' לא הייתי שם לב) אבל הCrucial ע"פ רוב זול יותר, ומצד האמינות הם דיי שקולים.

פורסם

האמינות הכי מדאיגה אותי, בחישוב כולל יוצא הפרש של 20 דולר

כשהסמסונג יותר יקר

פורסם

קניתי כבר 4 יח' של MX500 ואני מאוד מרוצה מהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים