עבור לתוכן

תקלה קשה בעקבות עדכון האביב של חלונות 10 לגרסא 1803

Featured Replies

פורסם

יצא גם דרייבר חדש של נבידיה היום, וחוץ מ-ssd של אינטל שהיו בעיות איתם להרבה , המצב יציב לכמחצית האנשים והאחרים חווים כפילויות בעדכונים ושאר ירקות

• תגובות 111
  • צפיות 21.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבנתי,תודה רבה.

פורסם

לא יודע אם זה קשור לעדכון או לא אבל התחילו לי STUTTRERים בAC ORIGIN.

פורסם

בעקבות העדכון שחזר בהמצאות נקודה שחזור וקרא לטכנאי מקצואי שהוא ידכן את העדכון

פורסם

כי כולם יודעים שצריך טכנאי מקצועי בשביל להכנס ל"עדכון חלונות" בלוח הבקרה ולבצע עדכון.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש כ"כ הרבה זבל שפועל ברקע אחרי העדכון האחרון, לא במונחים של זבל לרעה אלא זבל כמשהו שיוזר ביתי לא צריך.

יצא לי ששאלו אותי איך יכול להיות שמערכת ההפעלה אצלי כ"כ מהירה וצורכת כ"כ קצת משאבים. ( 1.1GB-1.2GB ), שמפעיל

דפדפן וכו' זה עדיין לא מגיע ל 2GB אלא אם כן אני חוצה 7-8 טאבים.

הסוד הוא לא רק ביטול של תהליכים שמופיעים בהגדרות הסטנדרטיות, אלא ללכת לשירותים מתקדמים ולהתחיל לעשות disable

להרבה מאוד דברים שפשוט לא צריכים בבית, לשימוש כזה או אחר. יש המון סרטונים על זה, הרבה הסברים על התהליכים עצמם

למי שרוצה לדעת קצת יותר.. ועדיין אני מעדיף את המדריך הכי פשוט ונוח שהוא יותר "oldschool". מי שרוצה להטיס את מערכת

ההפעלה שלו ולהעיף תהליכים לא הכרחיים, שיחפש blackviper בגוגל, יכנס לתהליכים של windows 10 - זה מעודכן אגב לעדכון

האחרון שיצא לפני חודש.

אחרי שמתרגלים לזה, מבינים עד כמה דברים מיותרים ברקע תמיד עבדו*.

פורסם

ברוך הבא ל 2001. אנחנו מדברים על פנטיום 3 עם 256MB RAM? 

מה נותן חסכון של 700mb ram? למי זה מזיז בכלל? ההרגשה שהמחשב טס היא סובייקטיבית לחלוטין במחשבים מודרניים. תהליך פעיל לא בשימוש מועבר לpagefile גם ככה אם יש צורך.

זו רק דעתי

פורסם
ציטוט של nachum37

ברוך הבא ל 2001. אנחנו מדברים על פנטיום 3 עם 256MB RAM? 

מה נותן חסכון של 700mb ram? למי זה מזיז בכלל? ההרגשה שהמחשב טס היא סובייקטיבית לחלוטין במחשבים מודרניים. תהליך פעיל לא בשימוש מועבר לpagefile גם ככה אם יש צורך.

זו רק דעתי

ודעתך רלוונטית לחלוטין. אני מעריך שאפילו רוב האנשים יסכימו אם מה שאמרת.

אני לא מדבר רק על השימוש בראם, אלא גם על המערכת הפעלה עצמה שעובדת בצורה שוטפת יותר.

אפשרי שהדבר מורגש יותר בנייד שלי ( i3 מאחד הדורות הראשונים ), ששם Win7 עובד משמעותית מהר יותר אחרי כל ה

tweaks שביצעתי ( ככה שפנטיום זה קצת ללכת רחוק ), מאשר המחשב המודרני יותר.

דעתי היא שלא רק עניין המהירות וניצול המשאבים בין אם רלוונטי ו\או לא משמעותי מספיק, צריך לקחת בחשבון שדברים

לא שימושיים עובדים ברקע. אם נכנסים לעומק התהליכים, יש דברים שקשורים גם לפרטיות ולגישה אוטומטית וכדומה.

אפשרי שגם לא תרגיש הבדל בפועל.. מקובל.

פורסם
ציטוט של ag43

לא יודע אם זה קשור לעדכון או לא אבל התחילו לי STUTTRERים בAC ORIGIN.

יש טוויקים באינטרנט איך להיפטר מהריצוד הנ"ל,  לדעתי לבטל בקיצור דרך אופטימיזציות מסך מלא ולהגביל את קצב הפריימים ל-60 בעזרת תוכנה חיצונית

פורסם

אם תבדקו בTASK MANGER  - לשונית DETAILS  ושם להוסיף את הטור CPU TIME  שיראה לכם

כמה המעבד עבד בכל תוכנה ושירות  מאז האיתחול האחרון תגיעו למסקנה שאין שום תועלת בביטול של שירותים

"מיותרים" בימינו אלה. (ויש שם עוד כמה וכמה טורים מועילים שניתן להוסיף. הערך בטור הזה הוא זמן המעבד כפול מספר המעבדים.  למה ? ככה!)

Untitled.jpg

פורסם
ציטוט של Ivan

אם תבדקו בTASK MANGER  - לשונית DETAILS  ושם להוסיף את הטור CPU TIME  שיראה לכם

כמה המעבד עבד בכל תוכנה ושירות  מאז האיתחול האחרון תגיעו למסקנה שאין שום תועלת בביטול של שירותים

"מיותרים" בימינו אלה. (ויש שם עוד כמה וכמה טורים מועילים שניתן להוסיף. הערך בטור הזה הוא זמן המעבד כפול מספר המעבדים.  למה ? ככה!)

Untitled.jpg

ודאי שיש. תועלת זה מושג שצריך להיות זהיר שמשתמשים בו. מספיק שאני הורדתי ב 600-800 מגה את השימוש יכול

להיות תועלת מבחינתי. מספיק שהורדתי שירותים שגורמים לי לפקפק עד כמה זה טוב שהם ברקע, נניח בנוגע לפרטיות - והסרתי

אותם, זו אחלה תועלת.

מספיק שאדם שחוקר קצת - מגלה שמייקרוסופט מפעילה ברקע שירותים לא הכרחיים עבור קהל רחב של יוזרים ביתיים, שירותים שהם קצת פולשניים במידה

מסוימת, שירותים שלא יהיה להם שימוש ( יש כאלה גם ) מאחר והם מיושנים מידי ופועלים עבור תאימות לפונקציות מיושנות - לי למשל זה סתם

עובד ברקע וכו'.

אני כן מסכים עם התגובה הקודמת מעליי שבמחשב מודרני הדבר יכול להיות לא מורגש מבחינה יום יומית של שימוש לאדם אחר. הכול שאלה של לאן

אתה יורד מבחינת הפרטים.

אם אני מגיע למצב שאני מוריד יותר מ  50% מהשירותים שעובדים ברקע במצב ברירת המחדל אחרי פירמוט והתקנת דרייברים,

זה אומר שיש תועלת. זה לא אומר שהמחשב יהיה יותר מהיר.. יכול להיות שגם אני השתמשתי בתגובה המקורית

במילים לא נכונות. זה לא לכל אחד, יש כאלה שאין להם סבלנות לזה ולא מודעים בכלל מה עובד להם ברקע וזה גם אחלה.

לי זה לוקח עשר דקות של עבודה לכל היותר.

פורסם

600 מגה ?

תוסיף את הטור memory (private תמיין מהגדול לקטן ותראה כמה רחוק אתה מנקוי 600 מגה וככל הנראה גם רחוק

מאד מ 6 מגה..............

פורסם

מעבר לזה שהתוכנות הדביליות האלו מבטלות שירותים קריטיים כמו BITS וWINDOWS UPDATE ועוד ואח"כ אנשים לא מבינים למה יש להם בעיות.

פורסם
ציטוט של Ivan

600 מגה ?

תוסיף את הטור memory (private תמיין מהגדול לקטן ותראה כמה רחוק אתה מנקוי 600 מגה וככל הנראה גם רחוק

מאד מ 6 מגה..............

מעל 600 מגה אחרי ניקיון שירותים יסודי. רוב הזמן אני על 1.1GB שימוש ראם במצב מנוחה ( גלישה עם שני טאבים + אקסל + מוזיקה מ VLC ). במצב רגיל אחרי פירמוט ללא נגיעה במערכת ההפעלה זה באיזור ה 1.7-1.8 שימוש. שאני מתחיל להעלות טאבים בדפדפן זה עולה לאט לאט מן הסתם.

ציטוט של ag43

מעבר לזה שהתוכנות הדביליות האלו מבטלות שירותים קריטיים כמו BITS וWINDOWS UPDATE ועוד ואח"כ אנשים לא מבינים למה יש להם בעיות.

מי שלא יודע מה הוא מבטל אז שלא ישחק עם זה ויבכה. שנים אני ככה, ללא בעיות. מומלץ להבין מה מבטלים במה זה עלול לפגוע ומה

לא צריך. שכל אחד יעשה מה שמתאים לו.

רק לא הבנתי איזה תוכנה דבילית אתה מתכוון ? זה לא תוכנה צד שלישי, זה מתוך הגדרות מתקדמות של הווינדוס עצמו.

אני בכללי נגד תוכנות צד שלישי ( ניקיון רג'יסטרי וכדומה ) אלה תוכנות לא הכרחיות. אנשים לעיתים חושבים שמחיקת

entries וכדומה משנה משהו. זה בול מה שאני מדבר עליו.. רוב האנשים לא מבינים שום דבר, כי הם לא חוקרים.

פורסם
ציטוט של coch

אפשרי שהדבר מורגש יותר בנייד שלי (i3 מאחד הדורות הראשונים), ששם Win7 עובד משמעותית מהר יותר אחרי כל ה tweaks שביצעתי (ככה שפנטיום זה קצת ללכת רחוק), מאשר המחשב המודרני יותר.

מספיק מודרני. עם SSD העבודה עם ה pagefile מספיק מהירה אפילו עם נפח RAM נמוך יחסית כמו 4GB. לדעתי זה פשוט חסר תועלת. 

יש לי גם טאבלט atom מרובע עם 2GB RAM ו 32GB emmc, והעבודה עם ווינדוס 10 די חלקה באופן יחסי. אפילו איתו מתקשה להאמין שביטול services ישנה משהו. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים