עבור לתוכן

שש ליבות בשלל מחירים סבירים: פרטים מלאים על מעבדי ה-Coffee Lake הראשונים

Featured Replies

פורסם
ציטוט של lompy

אני לא מבין את הטענה שלך.

אם אתה טוען שיש אנשים שיקנו מעבד אינטל , גם כזה שהם לא זקוקים לו , במחיר גבוה יותר ובביצועים נחותים ממעבד מתחרה של AMD רק בגלל שכתוב עליו אינטל אז אני מסכים.

יש מספיק אנשים שלא מבינים בזה שום דבר ויקנו אינטל רק כי כתוב על זה אינטל. למעשה אני די בטוח שאינטל בונים על זה כחלק מאסטרטגית המכירה שלהם.

את השורה התחתונה זה לא משנה

מותג חזק זה שיווק 101

אז מה אתה אומר? מעבדים חזקים רק לנאורים? זה לא נכון, עוד פעם הדוגמה שלי על הATHLON ששוכב ומעלה אבק (לא באמת, סגור בקופסת פלסטיק כזאת מיוחדת של מעבדים, אף מעבד AMD לא נפגע בכתיבת פוסט זה) באחת המגירות בבית שלי, כי אני מעדיף לשימוש היומיומי שלי להשתמש בI5 :/

גם המשתמש הביתי הרגיל שלך מסוגל (לא חייב ולא כל אחד) להעמיס מספיק על המעבד כדי להצדיק I3 או I5, בלי להתעסק בקידוד/רינדור ושאר הירקות. בשבילם אין יתרון לקחת AMD כי הם לא ינצלו אותו.

אני גיימר, והI5 שלי מנוצל טוב במשחקים. חוץ ממשחקים אין לי שימושים שוטפים כבדים במחשב, לכן לא אכפת לי אם AMD יתן באותו מחיר אקסטרא בתחום שלא קשור אלי. במשחקים אני אקבל את אותם הביצועים מהמקבילה במחיר של AMD, אז למה לי להעדיף אותם?

אני לא קורא לצאת נגד AMD, אני רק אומר שלרוב הלקוחות לקחת מעבד של AMD כי הוא יכול יותר זה בערך כמו לקחת רכב שנוסע טוב על שלג וקרח בישראל.

• תגובות 43
  • צפיות 8.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ציטוט של BenderTheOffender

אני גיימר, והI5 שלי מנוצל טוב במשחקים. חוץ ממשחקים אין לי שימושים שוטפים כבדים במחשב, לכן לא אכפת לי אם AMD יתן באותו מחיר אקסטרא בתחום שלא קשור אלי. במשחקים אני אקבל את אותם הביצועים מהמקבילה במחיר של AMD, אז למה לי להעדיף אותם?

אני לא מבין מה אתה לא מבין

1. הם יותר זולים , לא אותו מחיר ואותם ביצועים . יותר זולים וביצועים יותר טובים.

אני חושב שאתה בכלל לא קולט איזה פערים במחיר מדובר פה,ל i7 הכי זול יש 4 ליבות ו 8 תהליכונים ומתומחר ב 1500 שקל.

ה RYZEN 5 1400 שיש לו גם 4 ליבות ו 8 תהליכונים מתומחר ב 800 שקל.

ה RYZEN 5 1600 שיש לו גם 6 ליבות ו 12 תהליכונים מתומחר ב 1000 שקל.

ה RYZEN 7 1700 שיש לו גם 8 ליבות ו 16 תהליכונים מתומחר ב 1500 שקל , שזה זהה למחיר של ה i7 הכי זול.

איזה טיפש יקנה היום מעבד i5 ב 800 שקל כשבאותו מחיר הוא קונה  AMD שעומד מול ה i7.

דרך אגב לא רק המעבד יותר זול , כל הפלטפורמה יותר זולה - לוחות אם יותר זולים והוא בא עם קירור איכותי כלול במחיר (וזה עוד בלי להיכנס לנושא המכפלה הפתוחה).

2. כרגע זמנית הם פחות או יותר כמו אינטל במשחקים , אבל עכשיו כשמעבדים של 6 ו 8 ליבות נכנסים לשוק המינסטרים גם המשחקים שיצאו בעתיד ידעו לנצל את.

גימר שקונה היום i5 יתקע עם מעבד לא רלוונטי עוד שנה או שנתים כי יהיו לו רק 4 ליבות. כשפלטפורה של המתחרה מ AMD תעלה היום כמה מאות שקלים פחות ועדין תיהיה רלונטית.

ואם את הרוצה לתת אנלוגיה מעולם הרכב , אז לקנות מעבד אינטל היום זה כמו לקנות סובארו במחיר של מרצדס במקום לקנות מרצדס במחיר של סובארו.

פורסם
ציטוט של lompy

אני חושב שאתה בכלל לא קולט איזה פערים במחיר מדובר פה,ל i7 הכי זול יש 4 ליבות ו 8 תהליכונים ומתומחר ב 1500 שקל.

ה RYZEN 7 1700 שיש לו גם 8 ליבות ו 16 תהליכונים מתומחר ב 1500 שקל , שזה זהה למחיר של ה i7 הכי זול.

איזה טיפש יקנה היום מעבד i5 ב 800 שקל כשבאותו מחיר הוא קונה  AMD שעומד מול ה i7.

דרך אגב לא רק המעבד יותר זול , כל הפלטפורמה יותר זולה - לוחות אם יותר זולים והוא בא עם קירור איכותי כלול במחיר (וזה עוד בלי להיכנס לנושא המכפלה הפתוחה).

2. כרגע זמנית הם פחות או יותר כמו אינטל במשחקים , אבל עכשיו כשמעבדים של 6 ו 8 ליבות נכנסים לשוק המינסטרים גם המשחקים שיצאו בעתיד ידעו לנצל את.

גימר שקונה היום i5 יתקע עם מעבד לא רלוונטי עוד שנה או שנתים כי יהיו לו רק 4 ליבות. כשפלטפורה של המתחרה מ AMD תעלה היום כמה מאות שקלים פחות ועדין תיהיה רלונטית.

ואם את הרוצה לתת אנלוגיה מעולם הרכב , אז לקנות מעבד אינטל היום זה כמו לקנות סובארו במחיר של מרצדס במקום לקנות מרצדס במחיר של סובארו.

בוא נעבור שני על המשחקים בביקורת שאת הקישור אליה צרפתי קודם.

המעבדים של AMD מובילים ב2 מתוך ה5 משחקים, בשאר של INTEL. כשהמחיר בשני המחנות מתחיל בפחות מ190$.

למעבדים האלה יכולים להיות גם 64 ליבות, יש לך מבחנים עם תוצאות בסופו של יום.

אני ממש אוהב את האנלוגיות שלנו מעולם הרכב, אז בשביל הכיף:

מגיעים אלינו עכשיו הרבה רכבים שמגיעים עם מנועי 3 בוכנות, והם נותנים יותר כ"ס מ4 בוכנות אטמוספרי רבים אחרים ^_^

פורסם
ציטוט של lompy

אני מצביע לשים את הפוסט הזה כפוסט החודש ולתלות על הקיר:

שנון, נבון, ואלגנטי. כל מילה נוספת מיותרת :beerchug:

פורסם

@BenderTheOffender

ריפרפתי על הליק במיוחד בשבילך.

אז כמה דברים מאד בולטים שם.

1. אין שם השוואה עם RYZEN 3 שהיה עומד עם ה 4 ליבות שלו מול ה i5 רק ב 300 שקל פחות.

2.הם לא עשו OC למעבדים של AMD שזה חובה עם מעבד כזה.

3. אתה שוב מתעלם מהעובדה שמדובר במשחקים שלא הותאמו למרובי ליבות. זה לא ישאר לאורך זמן.

כבר היום אתה יכול לראות את השינוי מלפני חודשים שלוש כשהמעבדים של AMD רק יצאו.

סתם דוגמא אחת https://www.youtube.com/watch?v=wNmZTANvNyc

ביצועים לפני העידכון ואחרי. מרובי ליבות זה הכיוון שהולכים אליו גם במשחקים וגם בתוכנות.

פורסם
ציטוט של lompy

@BenderTheOffender

ריפרפתי על הליק במיוחד בשבילך.

אז כמה דברים מאד בולטים שם.

1. אין שם השוואה עם RYZEN 3 שהיה עומד עם ה 4 ליבות שלו מול ה i5 רק ב 300 שקל פחות.

2.הם לא עשו OC למעבדים של AMD שזה חובה עם מעבד כזה.

3. אתה שוב מתעלם מהעובדה שמדובר במשחקים שלא הותאמו למרובי ליבות. זה לא ישאר לאורך זמן.

כבר היום אתה יכול לראות את השינוי מלפני חודשים שלוש כשהמעבדים של AMD רק יצאו.

סתם דוגמא אחת https://www.youtube.com/watch?v=wNmZTANvNyc

ביצועים לפני העידכון ואחרי. מרובי ליבות זה הכיוון שהולכים אליו גם במשחקים וגם בתוכנות.

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_3_1200_and_1300x_review,22.html

נראה שאני טועה...

אולי המעבד הבא יהיה אדום

פורסם

כרגיל אותה חרא של חברה

הכסף שלי לא ילך יותר לבני זונות האלה

קונה רק amd אפילו שיהיה פחות טוב.

פורסם

כמו שהיה עם הקונרו בזמנו, אותו סוקט אבל חייב צ'יפסט אחר...

חבל, אני חושב שהם הפסידו הרבה לקוחות שהיו משדרגים 6500/6700 ודומיהם.

פורסם
ציטוט של --Shadow--

המעבד החדש לא הולך להיתמך אחורה בלוחות אם של סדרת 200.

http://wccftech.com/intel-coffee-lake-cpu-not-compatible-200-series-motherboards/

זהו, המסמר האחרון שננעץ בארון הקבורה של חברה מבולבלת ומטומטמת.

אם יש עוד אחד ביננו החובבים והמבינים שקונה היום אינטל, עם יד הלב - האמת שמגיע לו.

פורסם

.

פורסם

"לא חכם מה אנחנו מבוחרי ביבי????!!!!" מה רע עם בוחרי ביבי?...

פורסם

קודם כל תודה על ההעשרה. ברגע שצמד המילים infinity fabric הגיחו לעלם, באינטל ישבו ובחנו את הנושא. אתה לא מאמין שבוקר אחד אינטל התעוורה נכון? _ (ונגיד וכן אז יש גם ריגול) לאינטל יש טכנולוגיה יותר טובה אנחנו בטוחים. אבל הדרישה בשוק וההפתעה של AMD , בלבלו לאינטל את מפת הדרכים (מוצצת הדם יש לומר). השאלה הנשאלת היא עלויות. כבר עשור חפרו לנו על TICKS וגם TOCKS...... ואינטל גילתה שזה לא מעניין אף אחד! _ (אולי החשמל יש לו פקטור אבל זה לא נשמע בשום מקום נחשב). AMD לא המציאה משהו חדש. היא נשארה כמו שהייתה. אוהבת לנפח, לחבר, להגדיל והכל בפרהסיה. _ (אם מסתכלים על חשמל). זו השנה של AMD, אין ספק. מי שלא קטנוני מבין שגם בכרטיסי המסך הולך לה לא רע. אותי מצער אם המזעור וצריכת החשמל לא ימשיכו את דרכם החסכוניות.

פורסם

עברתי על רוב הפוסטים של המשתמשים פה, קראתי את ההשוואות לאת'לון 64, את תחזיות העתיד "העגומות" של אינטל וכך כן הלאה.

אני חושב שכולם מתבלבלים וחומקים מעובדה פשוטה - AMD השיגה את המטרה שלה עם משפחת Ryzen - ויותר מכך - עברה את הציפיות של כולנו בדרך.

אם ניזכר לרגע בימי Phenom II - בזמנים בהם AMD עבדה תחת אסטרטגיית ה"יותר עבור פחות", נגלה סיפור דומה עם Ryzen בתוספת אלמנטים חטופים לאת'לון 64. בתג מחיר של בערך 250$, Phenom II היה מתחרה ראוי ל-Nehalem של אינטל, ולעיתים גם בחירה עדיפה עליו, כאשר היית מקבל 6 ליבות לעומת 4 מצידה, וזאת רק למען "קנס" של 10%~15% הפסד בביצועים פר ליבה.

רק כאשר Sandy Bridge יצאה, Phenom II לא באמת הייתה ריאלית יותר, עד כדי כך שהביאה את כתרי הביצועים של סגמנט ה-1000$ (בזמנו) לאזור ה-300$, גם במהירות סטוק. מדהים היה לראות כמה קפצה אינטל עם הארכיטקטורה הזו על-פני קודמותיה. 

Ryzen מזכיר לי מאוד את Phenom II מהבחינה הזו (מעבד מאוד מאוזן בכל המטלות ומתומחר זול יותר בהתאמה למתחרה), רק שהפעם AMD מסוגלת למכור מהסדרה הזו הרבה יותר מאשר בעבר (תיאורתית) ועדיין לצאת זולה יותר.

הגמגום הזה של אינטל מאפשר ל-AMD ליצור טווח SKU'S יותר עשיר, במחירים גבוהים מאשר הייתה גובה על ארכיטקטורות ישנות יותר שלה - אך עדיין זולים משמעותית מן המתחרה בהתאמה. כאשר מוסיפים את היעילות של Zen והגמישות המדהימה שלו, אנחנו מגיעים למשהו כמו Threadripper - שאפילו בעיניי אינטל הוא כבר לא צעצוע פשוט. המוצר הזה כל-כך מאיים עד ש-AMD מסוגלת לגבות עליו 1000$ ולצאת מזה הבחירה האופטימלית, בדיוק כמו בימי את'לון 64 - אבל בעיקר בגלל אסטרטגיית ה"יותר עבור פחות", ולא בגלל (או בהכרח) ההיתרון בביצועים פר ליבה שהיווה פקטור משמעותי בימי את'לון 64.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים